Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Etäluettavat sähkömittarit näyttävät väärin

Totuuden Torvi

Heti kun vaihdettiin etäluettava mittari niin johan kasvoi sähkön kulutus! Olen kysynyt myös naapureilta ja he sanovat samaa. Kulutus "kasvanut" 40-80 prosenttia entiseen verrattuna vaikka olen uunia lämmittänyt enempi kuin ennen ja ei ole edes pakkastalvi. Vilikoita mittareita pks:llä! Miten muilla, kertokaa!

226

10809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • b2c

      Kyllä nousi kulutus ja paljon. Pks hommannut kovilla kierroksilla käyviä mittareita. Otan yhteyttä Pks:ään. Ja kehotan muitakin tekemään, eihän tästä tule vittuukaan kun kaikki rahat menee sähköön.. Liekö totta vai urbaanilegenda mutta kuulin että eräs KERROSTALOSSA(!) ASUVA OLI SAANUT 1000 EURON LASKUN! JA KESKUSLÄMMITYS KERROSTALOSSA!

    • oikea suunta

      Sähkö on arvokasta. Maksa tai ole ilman Ѿ

      • Anonyymi

        Totta


      • Anonyymi

        Ei se sähkö niin arvokasta ole . . . ETTÄ Kwh MITTARI SAA LATOA KULUTUKSIA joita ei koskaan ole ollutkaan. Sähkön myyjä pääsee asiakkan Kwh mitarille milloin, vain ja samalla älymittarin avulla voi luoda perustettoman laskutus mallin. Eli mittari latoo lukemia joita ei koskaan edes ole mittariin kertynyt. Näitä tapauksia on suomen niemellä pilvin pimein. Vain aniharvat ovat laittaneet kameran seuraaman kulutusta ympäri vuorokauden. Nämä ihmiset ovatkin saaneet ns. piilo rosvoamisen aiheuttamat rahalliset menetykset takaisin.

        Syyksi sähkölaitos on sanonut "mittari virheen" Ei halaistua sanaa järjestelmällisestä ohjelma huijauksesta. Tiedän tapauksen jossa Kwh mittareita on vaihdettu jopa kolme eri kertaa VUODEN SISÄLLÄ ! Sähkön tarjoaja on luistellut tilanteesta edellä mainitsemallani tavalla. Tällainen on nyky suomi eikä rosvoaminen kohdistu, vain sähkön toimitukseen. Vaan on hyvin laajamittaista joka sektorilla missä vaan on vähänkin asiakas ja myyjä suhde.

        Tämä malli on rappio markkinatalous yhteiskunnissa SÄÄNTÖ EIKÄ POIKKEUS ! Malli on peräisin mistäpä muualta, kuin AMERIKAN YHDYSVALTOJEN RIISTO / RAPPIO hyvin sairaasta yhteiskunnasta. Jota hallitsevat rikkollis geenien kantajat.

        Valitettavasti NÄIN!


      • Anonyymi

        Joo mutta ei asiakasta saa huijata.


    • pihi kun oon

      Myös mulla jo elokuussa kun mittari vaihdettiin niin seurasin sähkön kulutusta eli laitoin päivittäin ylös lukemat ja merkitsin vihkoon niin huomasin selvän kulutuksen nousun. Näin olen tehnyt jo vuosia, eläkeläisellä kun on aikaa. Paljon pienempiä lukemia näytti entinen mittari. Seuratkaahan muutkin, luulen että suurimmalla osalla uusi mittari "pyörii" nopeammin.

    • viritettykö

      Kun PKS pystyy siellä norsunluutornissaan lukemaan mittarit,niin pystyyköhän se antamaan myös säätöä mittarille.Kun linjassa on jänniteheittoja esim. ukkosen takia,niin onkohan mittari niin herkkä,että laskuttaa nekin.

    • pihi kun oon

      Voi olla sekin mahdollista. Kannattaa laittaa tietokoneelle mittarin näyttö niin siitä on myös hyvä seurata sähkön kulutusta kun vain noudattaa ohjeita, ei siinä mene kuin n.5 minuuttia. Tein muuten kokeen: otin KAIKKI SÄHKÖT POIS TASAN TUNNIKSI JA SEUR, PÄIVÄNÄ KATSOIN TIETOKONEELTA LUKEMAA: 1 KWH OLI MENNYT MITTARIN MUKAAN JA TAATUSTI OLI SÄHKÖT POIS. SILLÄ AIKAA SULATIN JÄÄKAAPIN JA PAKASTINTA EI OLEKAAN EIKÄ MITÄÄN VALOJA PÄÄLLÄ! Sen nimittäin voi koneelta katsoa tunneittain kulutuksen.

      • Stadilainen_

        Oletkohan nyt tulkinnut lukemaa oikein. Ettei tuo 1 kWh tarkoita vain kuukausitasolla kulutusta jos koko kuukauden kulutat saman verran kuin tuon yhden tunnin aikana meni. Se ei ole nolla, mutta se tarkoittaa vain reilua 1 W jatkuvaa tehoa. Sen verran voi mennä jo itse sähkömittarin omaan kulutukseen.


      • Anonyymi

        Näille energia yhtiöille on kapitalisti valtion johtajat antaneet ns. LAILLISEN ROSVOAMISEN MANDAATIN !! Vielä tulee aika verisiä päänahkoja riippuu vyöllä. Kyllä suomalainen mies ja miehet pistävät herrat ja herrojen virkaa tekevät suojelijat aisoihin ja hiljaiseksi jos tarve niin vaatii.


    • pksnmies

      vitut oo kasvanu..hinnat on noussu.

      • Anonyymi

        Niin vitunko hinnoista kirjoittelet . . . ? Onko vitun hinnat tosiaan NOUSSUT ? Toki puhas tavara on kalliimpaa, kuin haiseva paljon rumpsuteltu. Ei kai tämä nyt mitään RAKETTI TIEDETTÄ . . . liene.


      • Anonyymi

        Niin siis euro ja kilowattituntia on kaksi eri asiaa. Jos kWh määrä on isompi niin hintakin on enempi on hinta sitten noussut tai ei.


    • Pks:ystävällistä...!

      Jos kulutus ennen mittarin vaihtoa oli 20 kwh/vrk ja vaihdon jälkeen 30 kwh/vrk niin kummallahan meillä on katko ajatuksissa? Ja tottakai 30 kwh maksaa enempi kuin 20 kwh, ymmärsitköhän?

      • Anonyymi

        Teslani toimii sähköllä

        T teslisti😇


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teslani toimii sähköllä

        T teslisti😇

        Teslasi toimii tasan niin pitkään KUN TOIMII ! Ja sen jälkeen teslasi ei toimi.


    • Kiitos pks!

      Onpa Pk-Sähköllä ystävällistä henkilökuntaa kuten ylempänä olevasta vastauksesta ilmenee! Olen myös kuullut epäilyjä uusista mittareista mutta pitääpä ryhtyä seuraamaan. Tietysti sähkön hintakin on noussut ymmärrettävistä syistä: joskus vettä on liian vähän ja milloin sitä on liian paljon.

      • Anonyymi

        Mitäs pirun seuraamista siinnä sitten enää ON? Jos hinnat ovat nousseet YMMÄRRETTÄVISTÄ SYISTÄ. Et taida olla ihan terävimilläsi ?


      • Anonyymi

        Siis älkää seuratko hintaa vaan sitä kWh määrää. Se tarkoittaa kulutusta eli käytetyn sähkön määrää.


    • Ei ole noussut

      Ei ole kyllä minulla ainakaan noussut kulutus, päinvastoin nyt kun on helppo seurata kulutusta netin kautta vaikka päivittäin niin kulutus on vaan pienentynyt.

    • viallinen mittari?

      Tuli vain mieleen ettei vain joissain mittareissa on vikaa? Tulehaan uusiin autoihinkin vikoja jotka sitten korjataan tehtaan takuulla. Itse en ole seurannut mutta nyt otin lukemat kytkin näytön tietokoneelle. Suoraveloituksena kun lasku menee niin ei ole tullut seurattua.

    • made in chin

      Kai ne mittarit on kiinassa valmistettuja tilauksesta ja kama tunnetaan

    • Älä täällä valita

      Varmaan kannattaa mieluummin ottaa PKS:ään yhteyttä kuin suomi24:ään jos epäilee että mittarissa on jotain vikaa. Minulla ei ole ainakaan kulutus muuttunut yhtään mittarin vaihdon myötä. Onhan sekin mahdollista että sinulla on aikaisemmin ollut viallinen mittari ja sinua on koko ajan veloitettu liian vähän.

    • Totuuden Torvi

      Saa kai sitä kysellä muidenkin kokemuksia vai onko se kiellettyä. Naapureilta kyselin, heillä sama homma, siis osalla. Mutta jos luet ja ymmärrät(?) niin jokuhan kertoi tunnissa menneen 1 kwh vaikkei ollut sähköä päällä. Jospa uusi mittari on viallinen, oli miten oli niin täällä ihmiset vaihtaa mielipiteitä joten et sinä sitä voi kieltää. Ja ilman sinun nerokasta neuvoakin olisin ottanut pks:ään.

    • KAMSTRUP

      Mikähän mahtaa olla valmistusmaa,mittarin merkki on KAMSTRUP luokka B .Tarkoittaakohan kakkoslaatua,TIEDÄ HÄNTÄ.

    • Totuuden Torvi

      Empä tuohon osaa sanoa, otan muutenkin yhteyttä sähköyhtiöön ja kyselen, ilmoittelen täällä sitten. Mutta jotain outoa niissä mittareissa on osassa ainakin, toisilla "kulutus(?) noussut toisilla ei.

    • ELKRT

      Just tuli sähkölasku tammikuulta. Käytetty 720 kWh. Siirtomaksun osuus oli enemmän kuin puolet laskusta. Kiinnostaisi tietää kuinka suurta teillä muilla on sähkönkulutus?

    • Totuuden Torvi

      Tammikuu n.2000kwh, edellisinä vuosina 800-1200 kwh. Ja lämmitän joka päivä uunia. 1000w. patteri päällä n.1-2 tuntia, siitähän tulee vain 2 kwh-vrk. Joten ei kai voi ihmetellä mihin sitä sähköä menee ja otin asian täällä puheeksi, vaikka pks-mies arvosteli siitä. Ei edes pakkastalvina mennyt näin paljon sähköä ja olen aika tarkka sähkönkulutuksen suhteen. Kirjoitelkaa muutkin onko kulutus suurentunut. Voi olla viallinen mittarikin mutta kun naapuri valitteli samaa.

    • dfsgr

      Kulutus on noussut vuosikulutus varmaan tuplaantuu.
      Tuntuu hurjalta kun sähköllä ei lämmitetä.

      • Totuuden Torvi

        dfsgr ja ELKRT: asutteko omakotitalossa vai esim. kerrostalossa ja onko ja miten teillä sähkön kulutus noussut, siis MITTARIN MUKAAN? Itse asun omakotitalossa ja tein kokeen, kytkin KAIKKI sähkölaitteet pois yöksi, vain jääkaappi, vähäkulutuksinen ja uusi oli päällä ei mitään muuta. Yön aikana oli mennyt 3,8 kwh/9:ssä tunnissa. Eli ei varmasti mittari näytä oikein. Piti soittaa pks:llä mutta jäi kun kärvistelen kuumeessa ja haluan muutenkin varmistaa asian. Ja muutkin ilmoitelkaa tänne jos on hyviä tai huonoja kokemuksia uusista mittareista.


      • Tehkää jotakin
        Totuuden Torvi kirjoitti:

        dfsgr ja ELKRT: asutteko omakotitalossa vai esim. kerrostalossa ja onko ja miten teillä sähkön kulutus noussut, siis MITTARIN MUKAAN? Itse asun omakotitalossa ja tein kokeen, kytkin KAIKKI sähkölaitteet pois yöksi, vain jääkaappi, vähäkulutuksinen ja uusi oli päällä ei mitään muuta. Yön aikana oli mennyt 3,8 kwh/9:ssä tunnissa. Eli ei varmasti mittari näytä oikein. Piti soittaa pks:llä mutta jäi kun kärvistelen kuumeessa ja haluan muutenkin varmistaa asian. Ja muutkin ilmoitelkaa tänne jos on hyviä tai huonoja kokemuksia uusista mittareista.

        Kyllä taisi nyt epäonnistua tuo sähkömittarin vaihtosavotta jos näyttävät väärin! Ja vieläpä mittaa kulutusta vaikka virrat on poikki! Sehän sähköyhtiön taholta ihan puhdasta petosta, josta ainakin tavallinen kansalainen joutuu edesvastuuseen! Ja mikä siinä on kummallista, mittarit näyttää aina liikaa! Ei koskaa toisin päin. Kyllä tämä yhteiskunta on kieroutunut! Joka helvetin asiassa pyritään kansalaisia ryöstämään, tavalla tai toisella! Tämäkin on laillistettua ryöstämistä!
        Häiriköt huom! En ole humalassa, enkä ole impannut tinneriä tai liimaa, enkä käytä bentsoja ym. rauh.lääkkeitä, kaikki inkkarit ovat kanootissa, kottaraiset pöntöissään, hissi nousee vielä yläkertaan sekä liikkuu ylös ja alas ja lyhdyt eivät ole himmeinä! Ja muutenkin sanavarastoa löytyy ja osaan kirjoittaa muutakin. Enkä ole sosiaalipummi nyt enkä ole koskaan ollut.


      • pihi kun oon
        Tehkää jotakin kirjoitti:

        Kyllä taisi nyt epäonnistua tuo sähkömittarin vaihtosavotta jos näyttävät väärin! Ja vieläpä mittaa kulutusta vaikka virrat on poikki! Sehän sähköyhtiön taholta ihan puhdasta petosta, josta ainakin tavallinen kansalainen joutuu edesvastuuseen! Ja mikä siinä on kummallista, mittarit näyttää aina liikaa! Ei koskaa toisin päin. Kyllä tämä yhteiskunta on kieroutunut! Joka helvetin asiassa pyritään kansalaisia ryöstämään, tavalla tai toisella! Tämäkin on laillistettua ryöstämistä!
        Häiriköt huom! En ole humalassa, enkä ole impannut tinneriä tai liimaa, enkä käytä bentsoja ym. rauh.lääkkeitä, kaikki inkkarit ovat kanootissa, kottaraiset pöntöissään, hissi nousee vielä yläkertaan sekä liikkuu ylös ja alas ja lyhdyt eivät ole himmeinä! Ja muutenkin sanavarastoa löytyy ja osaan kirjoittaa muutakin. Enkä ole sosiaalipummi nyt enkä ole koskaan ollut.

        Samaa mieltä, vituiksi meni noiden mittareiden vaihto. Tai sitten osa on viallisia jo uudesta lähtien. Tosiaan 1 kilowatti tietokone ilmoitti sähköä menneen vaikka katkaisin sähköt. Ja tietokoneeltaan ne pks:kin katsoo lukemat. Joten vika ei voi olla minun tietokoneessakaan ja datahan tuli pks:ltä. SEURATKAA KULUTUSTA SILLÄ TURHASTA EI KANNATA MAKSAA.


      • haisee
        Totuuden Torvi kirjoitti:

        dfsgr ja ELKRT: asutteko omakotitalossa vai esim. kerrostalossa ja onko ja miten teillä sähkön kulutus noussut, siis MITTARIN MUKAAN? Itse asun omakotitalossa ja tein kokeen, kytkin KAIKKI sähkölaitteet pois yöksi, vain jääkaappi, vähäkulutuksinen ja uusi oli päällä ei mitään muuta. Yön aikana oli mennyt 3,8 kwh/9:ssä tunnissa. Eli ei varmasti mittari näytä oikein. Piti soittaa pks:llä mutta jäi kun kärvistelen kuumeessa ja haluan muutenkin varmistaa asian. Ja muutkin ilmoitelkaa tänne jos on hyviä tai huonoja kokemuksia uusista mittareista.

        Ihmettelen forttumin mittaria etäluettava jotain mätää on.vuosi takaperin kulutus 43kw nyt 97kw.Katselin koneelta ja ihmetys oli suuri.Samat vehkeet ja 2-henkilöä taloudessa.jopa pomppii kulutuslukemat vai voiko niitä mittareita etänä roplata etänä lukemia lisää???herää kysymys.


    • ront-vot.

      Mihin perustuu nämä älyttömät siirtomaksut onko ne samat voimalan vieressä asuville kuin lapin perukoilla asuville eli paljonko kilometri maksaa ?

    • sana ed.

      Tai toinen kysymys trafi kilpalutettettiin espanjaan valtion toimesta mitä maksaa
      puhelu puljuun espanjaan onko sama kuin oli lappiin ?

    • Trafiiikkia

      Ei ole ihme,jos on kovat hinnat esim.trafin tapauksessa,kun operaattori on Espanjassa.Sijoittajat sai Suomalaisen jopparin kautta Espanjasta halvimman tarjouksen.Suurimman omistajan Suomen valtion vastaava ministeri ei edes tiennyt kuvioista.Ja kansa maksaa,paskat siitä.

    • sähköpeli

      Milloin Suomen järvissä on liian vähän vettä,tai liian paljon niin sähkön hintaa pitää nostaa.Nyt sitten kun Norjassa oli vettä vaikka muille jakaa,niin sanottiin ,että merenaluskaapeli on liian ohut,ei jaksa syöttää,sähkön hintaa pitää nostaa.Koko sähköbisnes on yhtä h--vetin peliä.Fortum on myymässä sähköverkon,kun nyt pitäisi ruveta linjoja upottamaan maahan ja sehän maksaa.Sijoittajat saavat tässä vaiheessa parhaimman tilin ja varmaan tulee ulkomainen omistaja.Taas sähkön hinta nousee.

    • selvä peli

      Nusen tonokit on taas vauhdissa. Humalassa kyttäävät sähkömittaria ja ihmettelevät kummallisia lukemia.

    • Totuuden Torvi

      Niin me tehdään kun itse maksetaan KAIKKI LASKUT. SINÄHÄN ET MAKSA MISTÄÄN MITÄÄN, ASIAN HOITAA SOSSU. VASTAPAINOKSI MEILLÄ ON HYVÄT VELATTOMAT OMAKOTITALOT, UUDEHKOT AUTOT JA MULLA MYÖS VUOKRA-ASUNTOJA MM. JOENSUUSSA JA TILILLÄRUNSAASTI RAHAA. SULLAHAN EI OO MITÄÄN KUIN KOSSUPULLU MILLON RAHA RIITTÄÄ JA MUULLOIN OSTAT LASOLIA. ENKÄ JUO ALKOHOLIA, VIIMEKSI15 VUOTTA SITTEN.

      • ASIA PALSTA

        Ei kannata tuommoisista vittuilijoista välittää.
        Pysytäämpä palstan aiheessa.


    • selvä peli

      Jatkossa katselkaa selvinpäin sitä mittaria, alkavat silloin näyttää ihan oikein.

      Kyllä huomaa, että liimaa on haisteltu ja tinneriä impattu.

      • selvä peli runkkari

        Painu runkkaamaan satamaan tai häivy koko Nurmeksesta saakutin sossupummi selvä peli.


    • l o l

      Avohoitopotilaat vauhdissa. Päivä kuluu mukavasti sähkömittaria tuijotellessa :p Ilmeisesti sitä benzolääkitystä käytetty aivan liikaa :D

      • lääkepurkit jo esillä

        jollekin näyttää nuo lääkeasiat täällä olevan todella tuttuja, varmaan kertaa omaa lääkitystä purkeista, aivan samalla tavalla kuin keskisormiukoilla taitaa olla vain SE mielessä, naisilta sen ymmärtää puutostilana


    • avohoitopotilaille

      No siinä 2 lasolin juojaa kommentoi asiallista keskustelua tenttupäissään. Eli tämä avohoitopotilaat selvä peli ja l o l. Kannattaisi pysyä alkon tuotteissa mutta kun teillä ei ole rahaa kuin tenttuun.

    • kiinasta

      Kiinasta saa myös skannereita joilla saa mittarin toimimaan oman mielen mukaan tai vaikka pysäyttää tai takaperin.........

    • ruveta

      Täytynee ruveta tekemään sähkölasku mieleisekseen.Saihan kuulema älykorttiinkin laitettua lisää aikaa omatoimisesti.

    • Älkää ostako enään.

      En lukenut kaikkia kirjoituksia mutta kerron teille pohjoiskarjalan sähkön vastauksia.

      Olen ottanut tuonne yhteyttä,asiakaspalveluussa yhdistetään miehelle joka vänkyttää näin koko ajan.(TUOTA NOIN NIINKU) tämä toistuu erittäin usein,ei ole edes sketsi hahmo vaan oikea pohjoiskarjalan sähkön työntekijä.

      Hän kertoo että jo 20 vuotta vanhat mittarit ei näytä enään tarkkaa kulutusta välttämättä,joten nyt on tarkempi,soitin ettei ole mahdollista kuluttaa tuhat kilovattia kuukaudessa syksyllä jolloin ei ollut pakkasta ja patterit ei ole käynissä koska lämmityksen hoitaa uuni ja takka.

      Vausta tuli kierellen ja kaarellen,joutuisi maksamaan omasta pussista tutkimuksen jos he olisivat oikeassa kulutuksen suhteen,voi tauti sitä kun hän noin tunnin puhu (tuota niinkun) toistoa.

      Talossa on aiemmin mennyt 6100kw vuodessa ja perustelin ettei ole mahdollista päästä samaan kulutukseen jos plussa keleillä menee sähköä noin paljon mittareiden vaihdon jälkeen.

      Heillä on ostettu laitteet jostain ja ovat kuulema erittäin tarkkoja 99% ei ole vikoja kuulema noissa.

      Nyt teen kun olen poissa niin että ennen lähtöä lämmitän talon kunnolla jopa 25-27 asteeseen.
      Laitan vesipoilerin lämmityksenkin kiini silti lukemat näyttää aivan liikaa.

      uskon vaakaasti että pohjoiskarjalan sähkö huijaa kaikintavoin ja ryöstää ihmisiltä rahaa,siksi en maksa noille kuin siiron enään,ei huvita kuunella enään (tuota niinku juttuja).

      Sähkön hinta on euroopanlaajuisesti erittäin halpaa,nuo tuolla toimistollaan väitti olevan suomen halvin,kerroin faktat että kykenettekö tähän hintaa ,syvä hiljaisuus laskeutui ja lärvit meni kiini.

      Täyttä k.usetusta on pohjoiskarjalan sähkö,en ota heiltä mitään enään,on myös muita juttuja joista ei ole hyvää sanomista heidän puolesta kuten maakaapelin veto mutta tämä on jo toinen juttu.

      Vaihtakaa firmaa ja äkkiä menkööt konkurssiin koko lafka.

      • Energiayhtiö vaihtoon

        Erittäin hyvä kirjoitus nimim. älkää ostako enään. Minusta asiakkaalla on oikeus ilmaiseen mittarintarkastukseen kerran ja varsinkin uuden mittarin osalta, kun tuollaisia epäilyjä. Yhteyttä vain Pks-firmaan ja edellisiin vuosiin vedoten vaatia ilmaista mittarin tarkistusta.

        Itse olen myös vaihtanut sähkön energiayhtiön, ja rupesi laskut pienenemään, ja siirtolaskut pks-firmasta laski samalla kun se laskutus pitää perustua energiakulutuslaskun kilowatteihin


      • Tehkää jotakin
        Energiayhtiö vaihtoon kirjoitti:

        Erittäin hyvä kirjoitus nimim. älkää ostako enään. Minusta asiakkaalla on oikeus ilmaiseen mittarintarkastukseen kerran ja varsinkin uuden mittarin osalta, kun tuollaisia epäilyjä. Yhteyttä vain Pks-firmaan ja edellisiin vuosiin vedoten vaatia ilmaista mittarin tarkistusta.

        Itse olen myös vaihtanut sähkön energiayhtiön, ja rupesi laskut pienenemään, ja siirtolaskut pks-firmasta laski samalla kun se laskutus pitää perustua energiakulutuslaskun kilowatteihin

        Nyt vaan sitten kaikki joukolla vaihtamaan sähköyhtiötä niin eiköhän P-K:n Sähkö herää ja rupea pelaamaan rehellisesti! Jos yleensä näin asia on kuten moni kirjoittaa. Toisaalta minä en ymmärrä sitä, että jos sähköfirma vaihtuu niin mittari rupeaisi näyttämään pienempiä lukemia. Ja sitä, että jos mittarin piuhojen päässä on P-K:n Sähkö, niin kuinka se vaihto sitten onnistuu ja ketkä olisivat vaihtoehtoisia sähkön toimittajia? (Tyhmä kun olen!?)
        Minun ymmärtääkseni edellisvuotiset kulutuslukemat sähkölaskuissa olivat kulutusarvioita ja tasauslasku laskutus tapahtui mittarien luvun jälkeen. Kokonaiskulutus selvisi vasta sitten. Nyt tarkoitan siis vain kulutuslukemia kilowattitunteja (Kwh). Siirtomaksut, verot, ym. maksut ovat asia erikseen.
        Yksi vaihtoehto on hankkia oma rinnakkaismittari, mutta onko mahdollista ja laillista? Mutta onko laillista tuollainenkaan että mittarit näyttää väärin?


      • Totuuden Torvi

        No, minä laitoin sähköpostia Pks:lle, eivät vastanneet mitään, laitoin lauantaina. Eilen maanantaina otin kaikki sähkölaitteet irti 1,5 tunnin ajaksi, tosin vähakulutuksisen jääkaapin jätin mutta säädin termostaatin 1-asentoon. Äsken katoin paljonko kuluttanut mutta ei vielä näyttänyt dataa. Ilmotan tänne paljonko on mennyt kunhan saan näkymään. Veikkaan että 1-2 kwh on mennyt. Sillä aikaa käytiin Liekssassa. Pitää näköjään soittaa, ei ne vastaa s-posteihin. Ja en pääse alle 30 kwh. Vaikka uunilämmitys joskus kahdestikin päivässä.


    • roope-ankkaääshoul

      tuo kysymyksen laittaja on joku ihem pihtari joka laskee jokaa saakelin sentin, ja tinkii joka asiasta. muutama euro sinne tai tänne..ei siihen kukaan kuole.! ette saa niitä rahojanne hautaan mukaan.

      • sossun elätti 2:n

        Siinä taas yksi sossupummi. Ei ite maksa mistään mitään. Ja liian laiska töihin eikä pääsiskään kun on niin laiska.


    • paskamittarit

      Paljon sait kirjoitusvirheitä noinkin lyhyeen tekstiin. Mutta kuka hullu haluaa maksaa kaksinkertaisen maksun mistään tuotteesta vai maksatko sinä esim. puhelinlaskun varmuudeksi kaksi kertaa? Ja auton huollon tuplana. b2c ja Totuuden Torvi oikealla asialla sillä muillakin noussut sähkölasku rajusti.

    • virkaholhooja

      Mitenkä on mahdollista että yrittäjä vääristelee laskuja. Olen kuullut noissa Ukkokeskusteluissa yrittäjien rehellisyydestä, ja millä ihmiset elää jos ei olisi yrittäjiä. Sehän ei pidä paikkaansa. Tässä maailmassa ei yksin voi tehdä paljon mitään, aina tarvitaan kaveri auttamaan, vaan jotkut ovat omaksuneet tavan että kaverille ei makseta mitään saatikka kuuluvia etuja. Semmoiseksi on mennyt tämä yhteiskunta. Keinoja kaihtamatta ja kaverin polkeminen maanrakoon on joidenkin yrittäjien päämäärä. Niin ovat Sähköyhtiötkin ??

      • Totuuden Torvi

        Virkaholhooja, luulen että pks ei tahallaan tee vääriä laskuja, ainakin luulen niin tai mistäpä minä tiedän. Luulen että ostaneet paskamittareita mistä on halvemmalla saaneet. Mutta mitä vastauksia on tulleet niin suurimmalla osalla "kulutus" noussut paljon, kuten mulla. Ja sitten jotkut harvat kehuu miten vähän sähköä menee...Kait tilattu jostain kaukoidästä, orjatyövoimalla ja lapsilla teetettyä. Mutta SE ON TOSI ETTÄ MITTARIT NÄYTTÄÄ VÄÄRIN PALAUTTEESTA PÄÄTELLEN. Ps. luen melelläni sinun tekstejä ja sat. sällin myös, nythän tuo ei ole kirjoitellut, mikä lie? Ja kolmas suosikki on ront-vot. ELKRT myös hyvä.


    • Tupla-Mittaus(x2) !

      Samperi, tarkistin joulukuun ja tammikuun laskut ja vertasin vuoden takaisiin, oli onneksi tallella, noin kaksi kertaa suurempi lasku eli tuplasti kilowatteja.
      Ne vitun mittarit näyttää päin persettä.
      Ja kun on ollut lauha talvi ja uunia lämmitän joka päivä.

      • Volttiwatti

        Koeta nyt hyvä ihminen tajuta, että ne sinun vuoden takaiset laskusi perustuivat koko vuoden arviokulutukseen kahdellatoista jaettuna.
        Nyt sait joulu- ja tammikuulta laskut TODELLISEN kulutuksen mukaan.
        Itselläni joulukuun 2011 arviolasku oli 130 euroa ja nyt joulukuun 2012 lasku 245 euroa.
        Uskokaa nyt viimeinkin kaikki epäilijät, että tuosta ja vain tuosta se laskujenne kasvu johtuu.
        Kun pääsemme ensi kesään, niin on kiintoisaa nähdä, kuinka moni sähkön kuluttaja ryhtyy näillä palstoilla narisemaan, kun sähkölasku onkin merkittävästi pienempi kuin arviolaskutuksen aikoina.


      • mökin ukko
        Volttiwatti kirjoitti:

        Koeta nyt hyvä ihminen tajuta, että ne sinun vuoden takaiset laskusi perustuivat koko vuoden arviokulutukseen kahdellatoista jaettuna.
        Nyt sait joulu- ja tammikuulta laskut TODELLISEN kulutuksen mukaan.
        Itselläni joulukuun 2011 arviolasku oli 130 euroa ja nyt joulukuun 2012 lasku 245 euroa.
        Uskokaa nyt viimeinkin kaikki epäilijät, että tuosta ja vain tuosta se laskujenne kasvu johtuu.
        Kun pääsemme ensi kesään, niin on kiintoisaa nähdä, kuinka moni sähkön kuluttaja ryhtyy näillä palstoilla narisemaan, kun sähkölasku onkin merkittävästi pienempi kuin arviolaskutuksen aikoina.

        tiälhän joku kirotti et on pitäny kirjanpittoo, merkkinö kuukausitttai lukematt. eekä täsmee. ja muittaa esimerkkkeja kin lukkoo muta pittää lukkee kaekki 2 palstoo ja lukkee huollella. mie oon varma et jotkii mitarit näytttää viärin, ee kaeki ja kyl me jamiekiin ymmarretään et reaalilasku talavel isonpi mut kilvateista nyttte on kyse ee euromiärisstä


    • liekö perää

      Lieksaan oli osunut hyvä etäluku mittari kehui palstalla että syksyn kulutus 36 , vat
      sen jälkeen vain perusmaksut melkein heti maaliskuulle

    • cns 2

      Joko valehtelee tai sitten sillekin on osunut viallinen mittari mutta "kuluttajaystävällinen mittari. Mulla on semmonen että näyttää rajusti liikaa.
      Joka vrk yli 30 kwh ja ei yhtään lämmitintä päällä. Myös lämminvesivaraajan kytkin pois, ei vaikutusta. 2 led lamppua palaa, läppäri päällä ja nyt on tv auki mutta alle 30 kwh en saa vaikka itkisin. Ja mullaki uunilämmitys. Laitoin s-postia pks:ään mutta eihän ne vastaa kuin arkisin. Vanhan mittarin aikaan vuodessa meni 5000-6000 kwh nyt elokuusta lähtien n.10000 kwh, ja lauha talvi ja uunia lämmitän joka päivä, pattereita en käytä ollenkan. Kiitos aloittaja kun otit asian esille, minäkin pökelö heräsin seuraamaan sähkönkulutusta. Kiitos!

    • ront-vot.

      Oiskohan aika tukesin ottaa syyniin koko sähkömittari revohka
      Ettei tule lisää vale hevos pässinlihaa ?

      • Totuuden Torvi

        Samaa mieltä olen. Muuten, ylempänä olevassa viestissä kirjoitin sinusta.


    • tässä totuus

      Mittarit näyttää aivan oiken. Sähköä kuluu kun katsotte jatkuvasti pornoa ja samalla sähkökäyttöinen dildo jatkuvasti päällä.

    • Hölmölle

      Hölmö. Tosi tyhmä.LÄPPÄRI EI VIE SÄHKÖÄ KUIN N,30 W/TUNTI, VAIKKA PÄÄLLÄ 24 TUNTIA NIIN SE TEKEE 7,2 KWH/VRK. DILDOT VARMAAN VÄHEMPI MUTTA MULLA EI OLE KIINNOSTUSTA NIIHIN MUTTA SINÄHÄN OLET ASIANTUNTIJA NIISSÄ ASIOISSA.

    • 7.2kWh

      Laskeppas uudellee tuo vuorokausikulutus....

      • oikaisen!

        Olet oikessa, tarkoitin 0,72 kwh eikä 7,2 kwh!


    • KAKSI V

      SÄHKÖYHTIÖILTÄ PITÄÄ SAADA POIS SÄHKÖNSIIRTOMONOPOLI.ON SE VAIN KUMMAA,KUN SÄHKÖNSIIRTOHINTA ON PALJON KALLIINPAA,KUIN SÄHKÖ JA TÄMÄ SIKSI,KOSKA YHTIÖ VOI LAITTA MINKÄ HINNAN HALUAA. SÄHKÖN OLEN KILPAILUTTANUT KAHDEN VUODEN SOPIMUKSILLA JO PITEMMÄN AIKAA JA SÄÄSTÄNYT ISON TUKUN RAHAA.MITÄÄN MUUTA EROA EI OLE,KUIN RUPEAA TULEMAAN KUMMASTAKIN YHTIÖSTÄ OMA LASKU. SUOSITTELEN.

    • selvä peli

      Nyt korkki kiinni jo tonokit, alatte olla jo harhaisia. Ottakaa sitten sitä benzolääkettä krapulaan.

      • kova runkkaamaan!

        kävitkö jo runkulla satamassa selvä peli?


    • ELKRT

      Tämmöinen 140 neliön omakotitalo, jossa yksi uuni ja 720 kWh oli siis tammikuun kulutus. Mielellään vertailen muihin, ei tuo mielestäni kyllä iso lukema ole.

      • Pöljyys huipussaan

        Eikö tämä elkrt tajua, että jokainen voi verrata vain omaan aikaisempaan kulutukseen, riippuu lämmityksestä, sähkölaitteiden määrästä ja käytöstä. Etäluettavissa Mittareissa voi olla vikoja, niin kuin muissakin laitteissa.


      • hyvä mittari sulla

        Ei ole iso lukema. Sinulle sattunut "vahingossa" kunnon mittari kun mulla näyttää kuluvan joka vrk n.30 kwh vaikka ei olisi päällä kuin jääkaappi.


    • ELKRT

      Tämä pöljä osaa verrata muihinkin sähkönkäyttäjiin, sillä toiset tuhlaa sähköä, toiset eivät. Tuolla joku kysyi aiemmin asumismuotoani ja sillä sen tuohon kirjoitin. Saako siitä jotain kiksejä kun kirjoittelee asiattomia?

      • Totuuden Torvi

        ELKRT: eräät saa tosiaankin kiksejä kun vittuilevat asia palstalla. Ja minäkin palstan aloittajana ja joku muukin vittuilee muille kun kertoo totuuksia pks:n väärin näyttävistä mittareista mutta ne onkin varmaan sellaisia jotka ei itse maksa laskujaan. Ja ovat katkeria kun sossun rahat ei riitä kossuun muulloin kun maksupäivinä. Muulloin tenttua käyttävät. Ja kukaan ei ole väittänyt että kaikki mittarit näyttää väärin, vain osa on viallisia. Ja sitten osa pöljistä lässyttää että nythän on realiaikainen mittaus ym. paskaa. Niin onkin mutta mulla on tallessa vuosien kulutukset vihkoon merkittynä joten helppo vertailla. Sulle on mielestäni sattunut ok mittari kulutuksesta päätellen.


    • virkaholhooja

      4350 kilovattia on kulunut sähköä, siitä kun toivat kesällä etäluettavan mittarin. En tiedä onko se paljon vai vähän. 7-8 tuhannessa kun pysys vuodessa niin minun puolesta saa olla valittamatta.

    • minämaksanaina

      Olkaa ilman sähköä valittajat.

    • sat,säl.

      Mitkä ekonomit keksi höynättää politikkoja tuolla sähkönsiirto maksulla ei sitä ennen
      ollut viime vuosikymmenellä ainakaan ?
      Vielä rajaton monopoli hinnan suhteen nousee koko ajan silkkaa rahastusta sano

    • P.JÄNÖ

      IP. osoitteita tutkiessa paljastui, että sama tonokki nämä on kirjoitellu tänne.
      No huvia se on tämäkin.

      • mikä sul on Jänönen

        P.JÄNÖ taitaa olla töissä pks:lä. Liekö sama ystävällinen pks-mies joka haistatteli vitut tällä palstalla. Hyvää mainosta pks:lle!


    • P RUSAKKO

      Puhelin tietustelun jälkeen paljastui että sama tonokki P. Jänö ei tykkää sähkön
      hinnan arvostelusta no hupia sekin

      • mikä sul on Jänönen

        Jospa P.Jänöjussi on töissä pks:llä.


    • sat.säl.

      Jotta palsta olisi täydellinen niin pitää ottaa myös huomioon ne miljoona optiot ja
      osingot esim, taannoin fortumin pomolle joku linjusk vai mikä oli samoin pienien
      sähkö puulaakien pomoille ja voitelurahat politikoille siitä se kaikki koostuu
      sähkönsiirto maksun tulevaisuus ei hyvältä näytä sanoisi tonokki

    • IP- Tutkittu

      Mä maksoin justiin 2 kk, sähkölaskun 50, egua yksiöstä uuden etämittarin laskun
      mukaaan mistä yli puolet oli veroja ja siirtohuijausta onko lasku toleranssissa
      muiden pienten yksiöiden laskuksen tasoon , esim siirtomaksu sama ?

    • ront-vot.

      Hyvä idis nostetaan nurmeksen sähköpalsta etämittareista kiitoon kun on niin
      suuria heittoja mittauksissa asiaks kohteissa kun saadaan se 50000, tuhatta
      kannattajaa kokoon eduskunta aloitteeseen niin se pitää käsitellä siellä eli nyt
      voi kaikki naapuri kuntien asukkaat kantaa kortensa kekoon ja jatkaa asiaa
      omalla foorumillaan eli siirto maksut reilaan

      • J.L.Runeb..

        Tuollaista yhtä pitkää pötköäkö lienee nimimerkin "ront-vot" ajatuksenjuoksukin.
        Yksi lause ilman ensimmäistäkään pistettä tai pilkkua. Tuosta sekamelskasta on aika toivotonta koettaa löytää minkäänlaista punaista lankaa.
        Jos itsensä ilmaisemisen kirjallinen taito on noin alkeellista, niin olisi ehkä viisasta pidättäytyä koko hommasta.


      • ruunaberkille!
        J.L.Runeb.. kirjoitti:

        Tuollaista yhtä pitkää pötköäkö lienee nimimerkin "ront-vot" ajatuksenjuoksukin.
        Yksi lause ilman ensimmäistäkään pistettä tai pilkkua. Tuosta sekamelskasta on aika toivotonta koettaa löytää minkäänlaista punaista lankaa.
        Jos itsensä ilmaisemisen kirjallinen taito on noin alkeellista, niin olisi ehkä viisasta pidättäytyä koko hommasta.

        Niin mutta ront-vot kirjoittaa asiaa, minä kyllä ymmärsin tekstin täysin mutta jos sinä et ymmärrä niin sille ei voi mitään, vai mitä Runeberg?


      • ront-vot
        J.L.Runeb.. kirjoitti:

        Tuollaista yhtä pitkää pötköäkö lienee nimimerkin "ront-vot" ajatuksenjuoksukin.
        Yksi lause ilman ensimmäistäkään pistettä tai pilkkua. Tuosta sekamelskasta on aika toivotonta koettaa löytää minkäänlaista punaista lankaa.
        Jos itsensä ilmaisemisen kirjallinen taito on noin alkeellista, niin olisi ehkä viisasta pidättäytyä koko hommasta.

        Katohan ruuneberiä kun tietää ajatuksen juoksunkin joo mulla se vilistää kuin
        tuo etäluettava sähkömittari ilman pilkun nussintaa laittele sä vain ne pilkkusi
        minne lystäät kun olet niin nero


    • huomio ongelmiako?

      Jos kerrostalossa on huoneiston keskimääräinen sähkön kulutus euroina 40€ - 60€, se on ok., mutta jos on enemmän niin kanattaa seurata kulutustaan. Mittarin ollessa etäluettavana, kirjautukaa PKS OmaWatti tilille ja seuratkaa päivittäin, sekä tunti kulutus tarkkuudella, samalla on katsottava mitkä laitteistot ovat käytössä, kyl se siitä.

    • päätelmä

      Minä teen lopullisen päätelmän sähkönkulutuksesta ensi kesäkuussa kun etämittari tulee olleeksi paikoillaan tasan vuoden.Vuosikulutukset ja kuukausikulutukset on ylhäällä pitkältä ajalta,joten on hyvä verrata.

      • liikaa watteja

        Vaihdoin keskuksen pari vuotta sitten. Vanhassa oli kiekkomittari ja uuteen tuli digitaalinen mittari. Kulutus nousi ihan tuhottomasti, sanoivat että vanhoissa mittareissa on laakerit jumissa ja näyttävät ala kanttiin. En tiedä etälukumittareista, ei ole asennettu vielä.


    • tupla vatit

      Näkyy olevan juttua jo lieksan ja joensuun palstoillakin

    • ...........

      Kerran minulla oli kiire ja siksi minun piti nopeasti saada kännit.
      Ostin pikahiivaa ja kiljuntekoaineet.
      Koska oli kiire niin huljuttelin kaikki tykötarpeet alas suoraan kurkustani lämpimällä vedellä. Vettä meni kolme litraa.

      Jotta käymisprosessi nopeutuisi menin kunnan uimahallin saunaan.

      Siellä kaikki alkoikin toimimaan ihan hyvin.
      Pientä pulputusta alkoi kuulua sekä ylhäältä että alhaalta. Örisin vanhoja sota-ajan lauluja ja kohta sain olla yksin saunassa.

      Mutta sitten vatsani alkoi turvota.
      Kun olin mielestäni yhdeksännellä kuulla raskaana sain itseni juuri ja juuri väännettyä saunan oviaukosta ulos.
      Kierin lasten uima-altaalle koska siellä oli lämmin vesi ja siten käymisprosessi ei pysähtyisi kuten tapahtuisi isossa uima-altaassa.

      "HEI! Pomppulinna!" huusivat lapset.
      Kohta 10 natiaista pomppi vatsani päällä ja he retuuttivat minua ympäri lastenallasta.
      Sitten paikalle ilmestyi jonkun natiaisen 100-kiloinen äiti ja hän halusi myös hypellä pomppulinnassa.

      Peräaukkoni irtisanoi tuolloin työsopimuksensa ja niinpä peräsuoleni tyhjentyessä vartaloni siirtyi kuin raketin ampumana isoon ja kylmään uima-altaaseen.
      Siellä käymisprosessi pysähtyi ja minua v¤&¤ti kuin pientä eläintä. Hukkaan meni nekin kiljuntekorahat.

      • poliisiasia!

        sähkölnsiirtolasku tammikuulta oli saatana yli puolta isompi kuin normaalisti! Soitin PKS ja sanoin,että miksi sähkönsiirto voi olla näin kallista.
        Nainen vastasi, että näin tulee jatkossakin olemaan. Prkele, rikollista toimintaa!


      • Ymmärrys hoi.
        poliisiasia! kirjoitti:

        sähkölnsiirtolasku tammikuulta oli saatana yli puolta isompi kuin normaalisti! Soitin PKS ja sanoin,että miksi sähkönsiirto voi olla näin kallista.
        Nainen vastasi, että näin tulee jatkossakin olemaan. Prkele, rikollista toimintaa!

        Tulevana kesänä voit sitten kirjoittaa, kuinka kuukausilaskusi on merkittävästi pienempi kuin vuosi sitten.
        Yrittäkää nyt ihmeessä ymmärtää, että laskutuksen nyt perustuessa todelliseen kulutukseen, talvikauden laskut ovat suuremmat kuin aiemmin. Silloin laskutus perustui vuosikulutusarvioon, joka jaettiin kahteentoista osaan, jolloin vain ns. tasauslasku poikkesi muista laskuista.


      • ETTEKÖ TE ÄLYÄ!!!!!!
        Ymmärrys hoi. kirjoitti:

        Tulevana kesänä voit sitten kirjoittaa, kuinka kuukausilaskusi on merkittävästi pienempi kuin vuosi sitten.
        Yrittäkää nyt ihmeessä ymmärtää, että laskutuksen nyt perustuessa todelliseen kulutukseen, talvikauden laskut ovat suuremmat kuin aiemmin. Silloin laskutus perustui vuosikulutusarvioon, joka jaettiin kahteentoista osaan, jolloin vain ns. tasauslasku poikkesi muista laskuista.

        Vittu kun sinä olet pöljä! NÄISSÄ VIESTEISSÄHÄN KEHOTETAAN TARKASTELEMAAN KILOWATTEJA ENNEN MITTARINVAIHTOA JA SITÄ ENNEN. ESIMERKKI PÖLJÄLLE:TAMMIKUU 2012: 700 KWH. TAMMIKUU 2013: 2000 KWH. JOULUKUU 2011:850 KWH. JOULUKUU 2012:3000 KWH. ELI ONKO SE KULUTUS NOUSSUT VAI EI SANO SINÄ VALOPÄÄ. NYT MENNYT JO 10000 KWH MITTARIN VAIHDON JÄLKEEN. ENNEN VUODESSA 5500-7000 KWH. UUNILÄMMITYS. EN KÄYTÄ SÄHKÖPATTEREITA.


      • Stadilainen_
        ETTEKÖ TE ÄLYÄ!!!!!! kirjoitti:

        Vittu kun sinä olet pöljä! NÄISSÄ VIESTEISSÄHÄN KEHOTETAAN TARKASTELEMAAN KILOWATTEJA ENNEN MITTARINVAIHTOA JA SITÄ ENNEN. ESIMERKKI PÖLJÄLLE:TAMMIKUU 2012: 700 KWH. TAMMIKUU 2013: 2000 KWH. JOULUKUU 2011:850 KWH. JOULUKUU 2012:3000 KWH. ELI ONKO SE KULUTUS NOUSSUT VAI EI SANO SINÄ VALOPÄÄ. NYT MENNYT JO 10000 KWH MITTARIN VAIHDON JÄLKEEN. ENNEN VUODESSA 5500-7000 KWH. UUNILÄMMITYS. EN KÄYTÄ SÄHKÖPATTEREITA.

        Noin roima korotus pitäisi näkyä selvänä hyppäyksenä kulutustilastossasi mittarin vaihdon aikoina, jos se siitä johtuu. Oletko kysynyt sähköyhtiöltäsi kommenttia hyppäykseen?

        Onhan päivän selvää, että noin suureen hyppäykseen on syy löydyttävä. Jos hyppäys on tapahtunut juuri mittarinvaihdon yhteydessä, eikä muita selityksiä ole, lienee selvä, että asia kiinnostaa sähköyhtiötä. Mikä olis siis sähköyhtiön selitys kulutustilaston hyppäykseen?


      • Stadilainen_
        Stadilainen_ kirjoitti:

        Noin roima korotus pitäisi näkyä selvänä hyppäyksenä kulutustilastossasi mittarin vaihdon aikoina, jos se siitä johtuu. Oletko kysynyt sähköyhtiöltäsi kommenttia hyppäykseen?

        Onhan päivän selvää, että noin suureen hyppäykseen on syy löydyttävä. Jos hyppäys on tapahtunut juuri mittarinvaihdon yhteydessä, eikä muita selityksiä ole, lienee selvä, että asia kiinnostaa sähköyhtiötä. Mikä olis siis sähköyhtiön selitys kulutustilaston hyppäykseen?

        Tulikin tässä mieleen, että suurimmalla osalla tänne kirjoittaneista lienee ollut vanhanaikainen kiekkomittari ennen tätä uutta etäluetavaa mallia. Silloinhan ei tietenkään ole olemassa kuukausikohtaista kulutustilastoa vanhan mittarin kaudelta olemassakaan. Lasku voi olla kuukausikohtainen, mutta vanhan mittarin aikaisen laskun kilovatit ovat tietenkin myös tasattuja eli talvella huomattavasti pienempiä kuin nykyisen laskun todellinen lukema. Suora laskujen vertaus ei siis onnistu.

        Itselläni oli etäluettava mittari jo ennen tätä uusinta mittarin vaihtoa, joten omalla kohdalla kuukausittainen todellinen lukema löytyy tilastoista. Mitään pmppausta uuden mittarin vaihdon kohdalla ei ole.


      • Stadilainen_
        Stadilainen_ kirjoitti:

        Tulikin tässä mieleen, että suurimmalla osalla tänne kirjoittaneista lienee ollut vanhanaikainen kiekkomittari ennen tätä uutta etäluetavaa mallia. Silloinhan ei tietenkään ole olemassa kuukausikohtaista kulutustilastoa vanhan mittarin kaudelta olemassakaan. Lasku voi olla kuukausikohtainen, mutta vanhan mittarin aikaisen laskun kilovatit ovat tietenkin myös tasattuja eli talvella huomattavasti pienempiä kuin nykyisen laskun todellinen lukema. Suora laskujen vertaus ei siis onnistu.

        Itselläni oli etäluettava mittari jo ennen tätä uusinta mittarin vaihtoa, joten omalla kohdalla kuukausittainen todellinen lukema löytyy tilastoista. Mitään pmppausta uuden mittarin vaihdon kohdalla ei ole.

        Todellinen kulutusero tulee näkyville vasta sitten kun vanhan mittarin aikainen mittarinluentaväli tulee täyteen uudella mittarilla. Katsotaan sitten onko enään aihetta kitinään...


      • onsekunhyväätarkotta
        Stadilainen_ kirjoitti:

        Todellinen kulutusero tulee näkyville vasta sitten kun vanhan mittarin aikainen mittarinluentaväli tulee täyteen uudella mittarilla. Katsotaan sitten onko enään aihetta kitinään...

        JOO JOO. MINULLA OLI ERITYINEN VIHKO JOHAN LAITOIN KILOWATIT SIITÄ TIEDÄN KK-KULUTUKSEN KIEKKOMITTARISTA. JA JOKA KUUKAUDELTA ON LUKEMAT. EN MUUTEN VAUHKOAISI MUTTA HALUAN HERÄTTÄÄ IHMISIÄ SEURAAMAAN KULUTUSTA. KILOWATTEJA ,SIIS KILOWATTEJA.


      • olettoivotontapaus
        Stadilainen_ kirjoitti:

        Tulikin tässä mieleen, että suurimmalla osalla tänne kirjoittaneista lienee ollut vanhanaikainen kiekkomittari ennen tätä uutta etäluetavaa mallia. Silloinhan ei tietenkään ole olemassa kuukausikohtaista kulutustilastoa vanhan mittarin kaudelta olemassakaan. Lasku voi olla kuukausikohtainen, mutta vanhan mittarin aikaisen laskun kilovatit ovat tietenkin myös tasattuja eli talvella huomattavasti pienempiä kuin nykyisen laskun todellinen lukema. Suora laskujen vertaus ei siis onnistu.

        Itselläni oli etäluettava mittari jo ennen tätä uusinta mittarin vaihtoa, joten omalla kohdalla kuukausittainen todellinen lukema löytyy tilastoista. Mitään pmppausta uuden mittarin vaihdon kohdalla ei ole.

        ETKÖ SINÄ PÖLJÄ STADILAINEN ETTÄ PUHUN KILOWATEISTA. SIIS KERTAAN ETTÄ UPPOAA SINUNKIN PÖLJÄN PÄÄHÄN:KILOWATEISTA. JOTKA OLEN MERKINNYT KILOWATIT VUOSIEN AJALTA SIITÄ VANHASTA MITTARISTA. SAMOIN NAAPURI JA HÄLLÄ SAMA JUTTU.


      • Stadilainen_
        olettoivotontapaus kirjoitti:

        ETKÖ SINÄ PÖLJÄ STADILAINEN ETTÄ PUHUN KILOWATEISTA. SIIS KERTAAN ETTÄ UPPOAA SINUNKIN PÖLJÄN PÄÄHÄN:KILOWATEISTA. JOTKA OLEN MERKINNYT KILOWATIT VUOSIEN AJALTA SIITÄ VANHASTA MITTARISTA. SAMOIN NAAPURI JA HÄLLÄ SAMA JUTTU.

        Ei tarvitse huutaa ja vittuilla. Ymmärrän kyllä tarkalleen mitä selität. Tässä ketjussa vain jossain kohdassa vertailtiin vanhan laskun kilowatteja kuukausitasolla nykyiseen suoralaskutuksen laskuun. Tässähän homma menee metsään, koska ne kilowatit kuukausittaisessa laskussa olivat ihan samalla tavalla tasattuja kuin eurot. Ainoastaan tasauslasku kertoo totuuden.

        Jos olet merkinnyt muistiin kuukausittaisen kulutuksen mittarista ja havainnut noinkin suuren muutoksen kulutuksessa mittarinvaihdon yhteydessa, niin tottakai asia pitää selvittää. Kyllähän sähköyhtiönkin on pakko uskoa viimeistään silloin kun vanha luenta väli tulee täyteen uudella mittarilla. Silloinhan saada vasta se ensimmäinen sähköyhtiön omaan mittaukseen perustuva vertailuluku.

        Olisi vain kiinnostanut tietää mikä oli sähköyhtiön kommentti. Taidan nyt kuitenkin jättää tämän keskustelun tähän kun ei sinusta muuta saa irti kuin pöljäksi haukkumisen.


      • selvä peli
        olettoivotontapaus kirjoitti:

        ETKÖ SINÄ PÖLJÄ STADILAINEN ETTÄ PUHUN KILOWATEISTA. SIIS KERTAAN ETTÄ UPPOAA SINUNKIN PÖLJÄN PÄÄHÄN:KILOWATEISTA. JOTKA OLEN MERKINNYT KILOWATIT VUOSIEN AJALTA SIITÄ VANHASTA MITTARISTA. SAMOIN NAAPURI JA HÄLLÄ SAMA JUTTU.

        Rauhotu tonokki, lopeta ryyppääminen ja lisää benzolääkitystä.


      • Ymmärrys hei.
        ETTEKÖ TE ÄLYÄ!!!!!! kirjoitti:

        Vittu kun sinä olet pöljä! NÄISSÄ VIESTEISSÄHÄN KEHOTETAAN TARKASTELEMAAN KILOWATTEJA ENNEN MITTARINVAIHTOA JA SITÄ ENNEN. ESIMERKKI PÖLJÄLLE:TAMMIKUU 2012: 700 KWH. TAMMIKUU 2013: 2000 KWH. JOULUKUU 2011:850 KWH. JOULUKUU 2012:3000 KWH. ELI ONKO SE KULUTUS NOUSSUT VAI EI SANO SINÄ VALOPÄÄ. NYT MENNYT JO 10000 KWH MITTARIN VAIHDON JÄLKEEN. ENNEN VUODESSA 5500-7000 KWH. UUNILÄMMITYS. EN KÄYTÄ SÄHKÖPATTEREITA.

        Muuta ihmeessä joko savupirttiin tai havumajaan, niin ei tarvitse alvariinsa kytätä sähkömittaria eikä maksa mitään.
        Ei tuo liene sähköyhtiön vika, jos kulutuksesi on noussut. Tuolla ajattelumallilla voisit ruveta syyttämään Alkoa, jos viinankulutuksesi on sattunut viime aikoina lisääntymään.
        Nämä uudet etäluettavat mittarit ovat taatusti käyneet läpi niin monta VTT:n tai vastaavan tutkimuslaitoksen kontrollia, että kuvaamasi kulutuserot eivät satavarmasti voi johtua mittarivirheestä. Lienevät hihasta vedettyjä nuo kulutuslukusi.
        Ei kannata nähdä olemattomia mörköjä. Ja jos harhat eivät hellitä, niin tilanteeseen on saatavissa lääkärin apua.
        Sitä ennen suosittelen yhteydenottoa sähköyhtiöön, sillä se nyt ainakin on varmaa, että tänne kirjoittelemalla ongelmasi ei poistu.


      • tietoa ei ole liikaa
        Ymmärrys hei. kirjoitti:

        Muuta ihmeessä joko savupirttiin tai havumajaan, niin ei tarvitse alvariinsa kytätä sähkömittaria eikä maksa mitään.
        Ei tuo liene sähköyhtiön vika, jos kulutuksesi on noussut. Tuolla ajattelumallilla voisit ruveta syyttämään Alkoa, jos viinankulutuksesi on sattunut viime aikoina lisääntymään.
        Nämä uudet etäluettavat mittarit ovat taatusti käyneet läpi niin monta VTT:n tai vastaavan tutkimuslaitoksen kontrollia, että kuvaamasi kulutuserot eivät satavarmasti voi johtua mittarivirheestä. Lienevät hihasta vedettyjä nuo kulutuslukusi.
        Ei kannata nähdä olemattomia mörköjä. Ja jos harhat eivät hellitä, niin tilanteeseen on saatavissa lääkärin apua.
        Sitä ennen suosittelen yhteydenottoa sähköyhtiöön, sillä se nyt ainakin on varmaa, että tänne kirjoittelemalla ongelmasi ei poistu.

        Luuletko todella että vtt tarkistaa kaikki mittarit. Älä unta nää. Sitäpaitsi aloittajahan jakaa tietoa, meilläkin rupesimme seuraamaan sähkönkulutusta ja todentotta, meilläkin kulunut paljon sähköä. Nyt takkaa lämmitetään joka päivä. Jos ne kaikki mittarit tarkistaisi niin eihän ne muuta joutaisi tekemäänkään. Mielestämme Sinun pitäisi käydä psykiatrilla. Ei millään pahalla mutta helpottaisi Sinuakin.


      • Ymmärrys hui.
        tietoa ei ole liikaa kirjoitti:

        Luuletko todella että vtt tarkistaa kaikki mittarit. Älä unta nää. Sitäpaitsi aloittajahan jakaa tietoa, meilläkin rupesimme seuraamaan sähkönkulutusta ja todentotta, meilläkin kulunut paljon sähköä. Nyt takkaa lämmitetään joka päivä. Jos ne kaikki mittarit tarkistaisi niin eihän ne muuta joutaisi tekemäänkään. Mielestämme Sinun pitäisi käydä psykiatrilla. Ei millään pahalla mutta helpottaisi Sinuakin.

        No huh, huh. On taas kerran puurot ja vellit menneet pahemman kerran sekaisin. Olenko mielestäsi esittänyt, että jokin tutkimuslaitos olisi tarkastanut kaikki etäluettavat mittarit?
        Mutta luuletteko te kaikki tänne kirjoitelleet epäilevät Tuomaat ihan aikuisten oikeesti, että tämän päivän Suomessa, jossa kuluttajansuoja on yksi tarkimmin jopa lain voimalla säädeltyjä asioita, mikään sähköyhtiö ryhtyisi kuluttajille asentamaan mittareita, joiden luotettavuudesta sillä ei olisi sataprosenttista varmuutta. Tämän tajuamiseen ei psykiatrin apua kukaan tarvinne.
        Siitä olen kanssanne yhtä mieltä, että sähkön kuten myös polttoaineiden hinta on lähes sietämättömän korkea. Näin ollen kulutuksen seuraaminen on ihan OK. Jos se on lisääntynyt, niin syytä lienee kuitenkin viisainta hakea muualta kuin mittarista.


    • vielä te heräätte!

      Kuten kirjoitin toiselle palstalle niin onhan se selvää jos vaihdetaan esim. 10000 mittaria niin jotkut on viallisia. Ei tietysti kaikki. Ja uutta autoakin jouduin takuuseen korjauttamaan.

    • PKS-KYMPPI

      LUKEKAA tänään tulleesta PKS.n kymppi lehdestä,mitä hienouksia ,Jope sanoisi [kierouksia} näissä ETÄ mittareissa on.Et saa katkaista virtaa pääkytkimestä,tai pääsulakkeesta,kun jätät rakennuksen autioksi vaikka kesällä kun lähdet pidemmälle reissulle.Samalla nimittäin voi katketa myös naapureilta lukuyhteys sähköyhtiöön.Asentaja yhtiöstä ryntää paikalle,kun heillä koneet piipittää vikaa. Semmoinen on langaton yhteys.Paljonkohan asentajan käynti maksaa,kun ei tiedä millä kylällä päivystäjä on.Pitääkö keskeyttää loma,kun sepälle pitää ovi avata.Voikohan tällaisen mittarin lukemiin todella luottaa. LEHDESSÄ SIVU 16.

    • Marizka32

      Siis voi hel*vetin H-E-L-V-E-T-T-I ...!!! *naurua* ...Pakkohan tälle on jo nauraa kun mielenkiinnosta seurannut-sivusta tosin-tätä ns. keskustelua:))
      Mutta EN VOI ENÄÄ YMMÄRTÄÄ onko nää ihmiset TODELLA OIKEASTI näin tyhmiä vaan ******ileeko ne tyypille joka H U O M ! ; Yrittää vain jeesata ja opastaa meitä tässä sähköasiassa, luuletteko te tosiaan että teidän sähk.laskut häntä kiinnostaa? Kiitos hänen, by the way, olen mieheni kanssa kiinnostuneet ko. asiasta enemmän ja TODENTOTTA; ei oikein täsmää miten pitäis....tarkkailaan edelleen vielä, mutta thanksista:)

      Hei Haloo Suomi&P-Karjala !

      Luojan Kiitos on sellaisiakin tyyppejä vielä olemassa jotka yrittävät kaikesta huolimatta auttaa toisia...!

      Ja muille; ettekö oikeen oikeesti tajua pointtia vai missä vika? - korvien välissä,
      on vastaus.

    • surff.

      Mitähän virkapomo runaperi keksii jatkoo kun taas huomenna kirjoittaa tietävästi
      ruokatuntinsa jälkeen virastossa ei taida olla oman alan kuivat asia tekstit mieleen
      kun pitää hyppiä kaks, nelosella etsimässä punaista jäsenkirjaa ?

      • etsii pilkkuvirheitä

        Toden näköisesti etsii pilkkuvirheitä ihmisten kirjoituksista. Ja sitten viisauksissaan kirjoittaa tänne.


    • aivotonta

      VTT,t ja EVIRAT voi laitta samaan roskikseen,kun katsoo viimeaikaisia aikaansaanoksia.Aina odotetaan,löytyykö Ruotsin tutkimuksissa jotakin,eipähän tarvitse vaivata aivojaan,jos niillä yleensä niitä onkaan.

      • 2 Viisasta Ihmistä!

        Juuri näin. Ja kuten joku ylhäällä kirjoitti niin onhan se tyhmää ajatella että vtt tutkisi kaikki sähkölaitteet yksitellen mitkä Suomeen tuodaan! Kaikki mittarit, sähkölaitteet, televisiot, digiboksit ja mitä kaikkia ne maahan tuokaan. Niin ja varmaan tutkivat yksitellen kaikki maahan tuotavat autotkin, siinähän ne siinä sivussa menee! Varsinainen Neropatti tämä nimimerkki Ymmärrys hei. Samoin kuin stadilainen, on niin viisasta, niin viisasta että oikein naurattaa!


      • Energiamarkkinavirasto v

        Samoin energiamarkkinavirasto ajaa vain sähköyhtiöiden etua ja sitten muka seuraa sähkön hintakehitystä, kuitenkin aina esittänyt vain korotuksia ja hyväksyy yhtiöiden toiminnan, vitsi koko virasto.


    • Marizka32

      Joo; s.e.l.v.ä.k.s.i tämä tuli nyt!

      -Ap eli aloittaja ja pari muuta ok-ihmisiä, muut, no....EIKÖS se sanonta kuulu jotenkin näin että "KUN KEVÄÄLLÄ ALKAVAT JÄÄT LÄHTEE, HULLUILLA ALKAA PÄÄSSÄ PYÖRIMÄÄN?!" Tms.

      Teille parille tyypille ja varsinkin aloittajalle (NETTIKESKUSTELUSSA aloittajaa kutsutaan ap:ksi, suomennos tyhmille...!) Oikein Hyvää Kevään Alkua ja Jatkoja...! :))

    • Rajansa kullakin

      No...olihan tuo viimeisin sähkölasku 350 euroa....kyllä siinä piti jo pöydän nurkasta ottaa kiinni,kun laskua luin.Toki täällä on taulu tv:tä ..tietokonetta...ym. muuta.Mutta pitäähän sitä kehityksen mukana kulkea.Mutta jos alkaa laskut olla tätä luokkaa,niin eiköhän sitä oteta askel taakse päin kehityksessä,ja palata sinne pirttiin päre valoon.

    • miksi maksaa

      onko säkölämmitys, lattialämmitys esim. kylppärissä, sähköllä lämpiävä sisäsauna ja miltä ajalta tuo 350e lasku on, laskunhan saa nopeesti nousemaan korkeeksi. Pienemmilläkin laitteilla kuin taulu tv:llä tietokoineilla ym kodinkoneilla. Yksi sähkönsyöppö voi olla sun telkkaris jos on sitä mallia joka vie paljon sähköä.

    • ront-vot.

      Taitaa sekin etäluku tulla asiakkaan piikkiin paljokohan vie virtaa kk. se olisi selitys
      nouseviin sähkölaskuihin jos kulutus on vakio ?
      Muuten sen signaali voi häiritä pienlaitteiden toimintaa jännitepiikit .

    • ihmeitäkin

      Lattialämmitys on monessa taloudessa ruvennut temppuilemaan mittarin asennuksen jälkeen, ihme kyllä.Virtaa ei saa katkaista pääkytkimestä,koska lähialueiden etäluku saattaa mykistyä.Toinen ihme.

      • Brainstorm

        Näin se menee, kun mittarin asennuksen yhteydessä PKS on asentanut salamikrofonit, piilokameran ja lisäksi tuonut demonit kaikkiin Nurmeksen kotitalouksiin. Nyt kaikki nurmeslaisten sähkömittarit pyörivät hullun lailla, lattialämmitykset sekoilevat ja mikroaaltouunien säteily pehmittää ihmisten aivoja. Puolen vuoden kuluttua kaikki kaupungin asukkaat on siirretty Paiholaan, missä Nurmeksen vainoharhaisten kuoro sitten esittää itse säveltämänsä ja sanoittamansa kantaatin "Mittarivirhe hei, se mun järkeni vei."
        Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...


    • tonokit kanoottiin

      VASTAA
      Facebook
      Twitter
      share email
      share url
      Ilmoita asiaton viesti

      Energiayhtiö vaihtoon
      23.2.2013 18:57
      0
      Sulje
      Erittäin hyvä kirjoitus nimim. älkää ostako enään. Minusta asiakkaalla on oikeus ilmaiseen mittarintarkastukseen kerran ja varsinkin uuden mittarin osalta, kun tuollaisia epäilyjä. Yhteyttä vain Pks-firmaan ja edellisiin vuosiin vedoten vaatia ilmaista mittarin tarkistusta.

      Itse olen myös vaihtanut sähkön energiayhtiön, ja rupesi laskut pienenemään, ja siirtolaskut pks-firmasta laski samalla kun se laskutus pitää perustua energiakulutuslaskun kilowatteihin

      VASTAA
      Facebook
      Twitter
      share email
      share url
      Ilmoita asiaton viesti

      Tehkää jotakin
      24.2.2013 15:36
      0
      Sulje
      Nyt vaan sitten kaikki joukolla vaihtamaan sähköyhtiötä niin eiköhän P-K:n Sähkö herää ja rupea pelaamaan rehellisesti! Jos yleensä näin asia on kuten moni kirjoittaa. Toisaalta minä en ymmärrä sitä, että jos sähköfirma vaihtuu niin mittari rupeaisi näyttämään pienempiä lukemia. Ja sitä, että jos mittarin piuhojen päässä on P-K:n Sähkö, niin kuinka se vaihto sitten onnistuu ja ketkä olisivat vaihtoehtoisia sähkön toimittajia? (Tyhmä kun olen!?)
      Minun ymmärtääkseni edellisvuotiset kulutuslukemat sähkölaskuissa olivat kulutusarvioita ja tasauslasku laskutus tapahtui mittarien luvun jälkeen. Kokonaiskulutus selvisi vasta sitten. Nyt tarkoitan siis vain kulutuslukemia kilowattitunteja (Kwh). Siirtomaksut, verot, ym. maksut ovat asia erikseen.
      Yksi vaihtoehto on hankkia oma rinnakkaismittari, mutta onko mahdollista ja laillista? Mutta onko laillista tuollainenkaan että mittarit näyttää väärin?

      VASTAA
      Facebook
      Twitter
      share email
      share url
      Ilmoita asiaton viesti

      Totuuden Torvi
      26.2.2013 11:11
      0
      Sulje
      No, minä laitoin sähköpostia Pks:lle, eivät vastanneet mitään, laitoin lauantaina. Eilen maanantaina otin kaikki sähkölaitteet irti 1,5 tunnin ajaksi, tosin vähakulutuksisen jääkaapin jätin mutta säädin termostaatin 1-asentoon. Äsken katoin paljonko kuluttanut mutta ei vielä näyttänyt dataa. Ilmotan tänne paljonko on mennyt kunhan saan näkymään. Veikkaan että 1-2 kwh on mennyt. Sillä. Pitää näköjään soittaa, ei ne vasts-posteihin. Ja en pääse alle 30 kwh. Vaikka uunilämmitys joskus kahdestikin päivässä.

      VASTAA
      Facebook
      Twitter
      share email
      share url


      roope-ankkaääshoul
      23.2.2013 18:20
      0
      Sulje
      tuo kysymyksen laittaja on joku ihem pihtari joka laskee jokaa saakelin sentin, ja tinkii joka asiasta. muutama euro sinne tai tänne..ei siihen kukaan kuole.! ette saa niitä rahojanne hautaan mukaan.

      VASTAA
      Facebook
      Twitter
      share email
      share url
      Ilmoita asiaton viesti

      paskamittarit
      23.2.2013 18:28
      0
      Sulje
      Paljon sait kirjoitusvirheitä noinkin lyhyeen tekstiin. Mutta kuka hullu haluaa maksaa kaksinkertaisen maksun mistään tuotteesta vai maksatko sinä esim. puhelinlaskun varmuudeksi kaksi kertaa? Ja auton huollon tuplana. b2c ja Totuuden Torvi oikealla asialla sillä muillakin noussut sähkölasku rajusti.

      VASTAA
      Facebook
      Twitter
      share email
      share url
      Ilmoita asiaton viesti

      virkaholhooja
      23.2.2013 19:16
      0
      Sulje
      Mitenkä on mahdollista että yrittäjä vääristelee laskuja. Olen kuullut noissa Ukkokeskusteluissa yrittäjien rehellisyydestä, ja millä ihmiset elää jos ei olisi yrittäjiä. Sehän ei pidä paikkaansa. Tässä maailmassa ei yksin voi tehdä paljon mitään, aina tarvitaan kaveri auttamaan, vaan jotkut ovat omaksuneet tavan että kaverille ei makseta mitään saatikka kuuluvia etuja. Semmoiseksi on mennyt tämä yhteiskunta. Keinoja kaihtamatta ja kaverin polkeminen maanrakoon on joidenkin yrittäjien päämäärä. Niin ovat Sähköyhtiötkin ??

      tähän kun ei sinusta muuta saa irti kuin pöljäksi haukkumisen.


      1
      Sulje
      Rauhotu tonokki, lopeta ryyppääminen ja lisää benzolääkitystä.

    • dcsa

      mulla näyttää kulutusta yli 30 kwh vaikken käytä sähköpattereita.dcs

    • omalla vastuulla

      Kierosti ajatellen jos sähköpomo sanoo ettei virtaa saa katkaista pääkytkimestä
      Esim, loman ajaksi etäluku mittarien vikatilan takia niin siitähän voisi sopia
      naapurien kesken vaikka päivittäisestä pääkytkimen sulkemisesta määrä ajaksi

    • mittaritarkastaja

      Eikös mittaritarkastajan pitäisi olla muualta kuin mittarin omistavasta yhtiöstä.Alkaa tuntua siltä.että mihinkään ja kehenkään ei voi luottaa nykyisin.

    • BST1

      Pitäisi olla, mutta en tiedä käytäntöä mutta luulen että itse "tarkistavat"? Silloinhan ei "löydy" viallisia mittareita ollenkaan. PAITSI JOS NÄYTTÄÄ LIIAN VÄHÄN, NIIN SILLOIN ON VIALLINEN!

    • omawatti pks

      omawatti.pks.fi

    • Pera Reika

      Mittarit toimitti ja asensi Mitox oy www.mitox.fi

      Valittakaa sinne. Mittarit on varmasti tehty jossain vinkuintiassa.

    • totuuden-torvi

      Naapurille laitoin koneseen omawatti palvelun. Oli hämmästynyt: elokuusta lähtien "mennyt sähköä" jo melkein 9000 kwh. Vanhan mittarin aikaan meni n. 6000 kwh. Nyt taitaa melkein kaksi kertaa enempi mennä 1kpl 1000w patteri käytössä. Aiko ruveta seuraamaan ja jos kulutus ei pienene niin myös hän aikoo tarkistuttaa mittarin.

    • tumpelo olen

      Miten saan omawatin laitettua tietokoneelle? Oon yrittänyt mutta ei onnistu.

    • vaihtelua vrk,

      Avasin tänään omawatti palvelun yksiön sähkön kulutus seilaa 3-5 kwh.vrk,
      onko normaali kulutusta

    • 1% viallisia

      Voi olla lähellä oikeata, 3 kwh ehkä pitäisi riittää jos et käytä sähköä lämmitykseen? Tai sitten sähköuunia ruoanlaittoon? Mutta 5 kwh onko ehkä jo yläkanttiin. Sitten jos Sinulla on pöytätietokone ja esim. plasma telkkari niin 5 kwh voi mennä, ainakin jos ne on tuntitolkulla päällä. Tosin nämä uudemmat plasma tv:t on jo kohtuukulutuksisia, eka mallit vei sähköä muistaakseni yli 300 w tunti. Mutta 5 kwh/vrk ja keskuslämmitys on mielestäni jo yläkantissa. Pakastin on tietysti suuri sähkönkuluttaja. No, ei se paljon heitä mielestäni, veikkaus on että 2 kwh on yli normikulutuksen jos ei noita vehkeitä ole sulla? No, vaikka menisi se 5 kwh niin se olis vuodessa 1800 kwh kun omakotitaloissa 6000-15000 kwh vuosi, lämmitys tavasta riippuen.

      • vaihtelua vrk.

        Jeh eilen meni 5,3 kwh oli koneellinen pyykkiä pyöri noin tunnin nosti piikin
        sitten on vanha 32 " putki TV, se on syöppö varmasti ja 3, tietokonetta pöytäkone
        imaisee 8, kertaa läppärin kulutuksen mutta vain läppäri on käytössä iltaisin ei ole
        pakastimia eikä ast, pesukoneita enkä käytä sähkö uunia enkä mikroo
        Mutta hehkulamput on ja loistevalot 3, pistettä joten täytyy lainata jostain se kulutus
        mittari ja testata nämä virta syöpöt missä mättää kun sähkölasku heiluu 50, egun yli
        jatkuvasti olipa hyvä idis tämä omawatti juttu nyt tietää mitä kuluttaa
        Mutta tuo sähkön siirto maksu ei mene kaaliin yli puolet heti laskusta ?
        Kiitos 1% asiallisesta vastauksesta .


      • 1% viallisia
        vaihtelua vrk. kirjoitti:

        Jeh eilen meni 5,3 kwh oli koneellinen pyykkiä pyöri noin tunnin nosti piikin
        sitten on vanha 32 " putki TV, se on syöppö varmasti ja 3, tietokonetta pöytäkone
        imaisee 8, kertaa läppärin kulutuksen mutta vain läppäri on käytössä iltaisin ei ole
        pakastimia eikä ast, pesukoneita enkä käytä sähkö uunia enkä mikroo
        Mutta hehkulamput on ja loistevalot 3, pistettä joten täytyy lainata jostain se kulutus
        mittari ja testata nämä virta syöpöt missä mättää kun sähkölasku heiluu 50, egun yli
        jatkuvasti olipa hyvä idis tämä omawatti juttu nyt tietää mitä kuluttaa
        Mutta tuo sähkön siirto maksu ei mene kaaliin yli puolet heti laskusta ?
        Kiitos 1% asiallisesta vastauksesta .

        No se pesukoneen käyttö varmaan nosti kulutusta sen 2 kwh, näin luulisin. Ja luulen että on sattunut ihan kunnossa oleva mittari Sulle! Muistaakseni kun mulla oli putkitelkkari niin tekniset tiedot ilmoitti 90-100 wattia ettei siinä hirveitä watti eroja pitäisi tulla joten luulen ettei sen takia kannata ostaa uutta televisiota, tietysti parempi kuva on taulutelkkarissa mutta kulutuksen kannalta ei kannata tv:tä vaihtaa. Jos ostat energian säästölamppuja niin suosittelen Airam merkkisiä. Kestänyt kait n.5 vuotta. Aluksi ostin Tokmannilta niitä halpoja lamppuja mutta saattoivat mennä rikki kuukaudessa, en osta enää kuin merkkilamppuja. No,Philips ja Osram kesti nekin 1-2 vuotta vaikka nekin merkkilamppuja. Energian kulutus mittareita saa Tokmannilta, n.10 euroa oli tarjous mutta en niiden laatua tiedä. Itsellä Lidlistä ostettu, se näyttää oikein, testasin sen. Niin se siiromaksu, näkyy olevan 4,02 centtiä/kwh ja kk-maksu 16 euroa, siihen vielä energiavero näkyy olevan joten on monimutkaista! Jos vähän kuluttaa kuten Sinä niin nuo mainitut maksut voi ylittää käytetyn sähkön määrän euroissa. Tuli muuten hyvä mieli kun kiittelit sillä näillä palstoilla näköjään haukutaan jos jotain vinkkejä annetaan hyvällä tarkoituksella! Sinulla on ainakin käytöstapoja! Pitää perehtyä tuohon sähkönsiirtoon, mullekin ihan "hebreaa"! Mulla hirveet sähkölaskut ja watteja n. tuplasti enempi kuin muina vuosina mutta täällä jos kertoo niin pilkkaavat vain kuten olet huomannut! Jos on kysymyksiä niin vastaan mielelläni sen minkä osaan ja tiedän! Ei kun hyviä öitä vaan!


    • pilatut rannat

      Kymmenen uutisissa eilen.Entiset sähkömittarit olleet liian hitaita,pitänyt laittaa nopeammat mittarit.Onko se asiakkaan kannalta hyvä,että verkoston sähköpiikeistäkin veloitetaan asiakkaita.Sähköyhtiö mennyt röyhkeäksi,kun ryöstää vielä Pielisen vedetkin,että rannat on piloilla,niille ei näytä mikään riittävän.

      • Ihme Ihme!

        Ihme ihme! Kun mittarit pyörii liian hitaasti sähköyhtiöiden mielestä ja milloin vettä on liian vähän=nostetaan hintaa!
        Milloin vettä liian paljon=nostetaan hintaa!
        Milloin mittarit pyörii liian "hitaasti"=vaihdetaan mittarit jotka pyörii tuplanopeudella.
        Liekö vielä turbo mittarissa jotta voidaan lisätä kierroksia jos ihmiset rupeaa säästämään sähköä?
        Ei voi ainakaan yrityksen puutteesta syyttää sähköyhtiöitä!


      • Farmas
        Ihme Ihme! kirjoitti:

        Ihme ihme! Kun mittarit pyörii liian hitaasti sähköyhtiöiden mielestä ja milloin vettä on liian vähän=nostetaan hintaa!
        Milloin vettä liian paljon=nostetaan hintaa!
        Milloin mittarit pyörii liian "hitaasti"=vaihdetaan mittarit jotka pyörii tuplanopeudella.
        Liekö vielä turbo mittarissa jotta voidaan lisätä kierroksia jos ihmiset rupeaa säästämään sähköä?
        Ei voi ainakaan yrityksen puutteesta syyttää sähköyhtiöitä!

        Korviesi välissä on nyt liikaa kierroksia.
        Onko päivän pilleri jäänyt ottamatta?


    • Rantarosvo3

      Saimaan norppien pesinnän vuoksi sitä Pielisen vettä on juoksutettu. Ja voimaloitoksen turbiinien ohi juoksutettu vesi ei tuo euroakaan sähköyhtiölle. Niin että se siitä ryöstämisestä.

    • ilmaistakin

      Norpille vettä laskettu vasta vähän aikaa,sähköyhtiö on paljosta ilmaisesta vedestä hyötynyt koko talven ja hinnat eikun nousee.Kunnasrannan tytär tietää tarkemmin,kuinka kauan norpille on ylimääräisesti vettä laskettu.

      • Rantarosvo3

        Viime kesänä mökkiläisten laiturit olivat veden alla, joten siinä mielessä juoksutukset ovat OK. Rajansa toki kaikella eli toivottavasti ensi kesänä ei olla toisessa ääripäässä ja mökkirannat naatikoilla.
        Pielisen järkevästä säännöstelystä on puhuttu jo vuosikymmeniä, mutta kuten viime vuodet ovat osoittaneet, mitään tolkkua ei asiaan ole saatu.
        Yhtenä syynä lienee tosiasia, että Saimaan kanavassa täytyy Suomen ja Venäjän välillä tehdyn sopimuksen mukaan olla aina riittävästi vettä. Kun veli venäläinen ilmoittaa, että pankaas poijjaat tulemaan vettä, niin hanat Pielisestä avataan, ja sitten ovat rantojen kiveliöt ja naatikot taas esillä.
        Näin se menee.


    • naapurille

      Mutta jos tulvan vuoksi Suomi laskee venäläisten mielestä liikaa,niin lasku tulee.Viimeksi summa oli 500.000 e,meidän ministeriltä kysyttiin eräässä ohjelmassa kuinka summa määräytyy,ei tiennyt,sanoi laskun vain tulevan. Semmonen naapuri,nämä on niitä Kekkosen vodkasopimuksia varmaan.

      • Rantarosvo3

        Olet prikulleen oikeassa. Näin se sopimus on kirjoitettu, aidossa kekkoslaisessa YYA-hengessä. Oli vettä sitten liikaa tai liian vähän, niin Suomi ja suomalaiset maksavat.


    • kankkulan kaivo

      Pielisen vedenpinta laskenut virallisten mittausten mukaan noin kolmessa kuukaudessa 94 cm.Lieneekö mennyt kankkulan kaivoon,tuskin sähkön hinta laskee,vaikka ilmaista energiaa on yhtiö kaapannut ylimääräisestä vedestä.

    • nirhauma

      Mikähän homo tälle palstalle on lääkityksen loputtua hakeutunut.Eiköhän se pii paa auto pian sinut hae hoiviinsa ja pääset osastolle takaisin.Toivottavasti raudat ei tee nirhaumia.

    • Hekoti heko

      No mutta! Entäs jos se olikin se entinen mittari joka näytti lukemat päin per..ttä? Ei käynyt sellainen vaihtoehto mielessä? Mutta eipä hätiä, tässä ilouutinen: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/03/1719750/sahkomittarin-vaihtajaa-voi-odottaa-kallis-lasku

      Ilouutinen siinä mielessä että kaikki vinkujat ja vonkujat voivat hyvittää rahan muodossa maksamatta jääneen ja sikäli varastamansa sähkön sähkölaitokselle takautuvasti kolmen vuoden ajalta. Että näinkin päin voi asia olla... :D

      • Kyseenalaistaja

        Ja sinulla ei sitten käynyt sellainen vaihtoehto mielessä, että jokainen valistunut kuluttaja kyllä osaa laskea sähkölaitteidensa virrankulutuksen itsekin ja vertailla näitä lukemia mittarin näyttämiin lukemiin, oli kyseessä sitten entinen kiekkomittari tai nykyinen etäluettava mittari? Minä ainakin tiedän, että vuositasolla kulutukseni näillä laitteillani on n. 7500 kWh/vuosi.

        Mutta tottahan, kun kerran sähkölaitos sanoo, että vanha mittari näyttää väärin, siihen on uskominen. Vai onkohan sittenkään ihan näin?


        http://www.halvat.org/sahko/kodinkoneiden-sahkonkulutus.html

        http://www.vattenfall.fi/fi/sahkolaitelaskuri.htm


      • hyvin kirjoitit
        Kyseenalaistaja kirjoitti:

        Ja sinulla ei sitten käynyt sellainen vaihtoehto mielessä, että jokainen valistunut kuluttaja kyllä osaa laskea sähkölaitteidensa virrankulutuksen itsekin ja vertailla näitä lukemia mittarin näyttämiin lukemiin, oli kyseessä sitten entinen kiekkomittari tai nykyinen etäluettava mittari? Minä ainakin tiedän, että vuositasolla kulutukseni näillä laitteillani on n. 7500 kWh/vuosi.

        Mutta tottahan, kun kerran sähkölaitos sanoo, että vanha mittari näyttää väärin, siihen on uskominen. Vai onkohan sittenkään ihan näin?


        http://www.halvat.org/sahko/kodinkoneiden-sahkonkulutus.html

        http://www.vattenfall.fi/fi/sahkolaitelaskuri.htm

        Tuo oli hyvin ja nasevasti kirjoittettu, nimimerkki Kyseenalaistaja. Kyllä 99 % kuluttajista tietää paljonko sähköä
        menee vuodessa. Joitain satoja watteja tietenkin tulee eroja puoleen tai toiseen. Ja kun itse maksaa sähkönsä niin varmasti kiinnostaa jos kulutus rupeaa äkillisesti nousemaan. Ja kukaanhan ei halua maksaa turhasta. Ja kun mittareita asennettu tuhansia niin joku maanantai kappale varmasti joukkoon mahtuu.


      • Kyseenalaistaja 2
        Kyseenalaistaja kirjoitti:

        Ja sinulla ei sitten käynyt sellainen vaihtoehto mielessä, että jokainen valistunut kuluttaja kyllä osaa laskea sähkölaitteidensa virrankulutuksen itsekin ja vertailla näitä lukemia mittarin näyttämiin lukemiin, oli kyseessä sitten entinen kiekkomittari tai nykyinen etäluettava mittari? Minä ainakin tiedän, että vuositasolla kulutukseni näillä laitteillani on n. 7500 kWh/vuosi.

        Mutta tottahan, kun kerran sähkölaitos sanoo, että vanha mittari näyttää väärin, siihen on uskominen. Vai onkohan sittenkään ihan näin?


        http://www.halvat.org/sahko/kodinkoneiden-sahkonkulutus.html

        http://www.vattenfall.fi/fi/sahkolaitelaskuri.htm

        Kyseenalaistaja kirjoitti parhaan tekstin mitä tällä palstalla on kirjoitettu.
        Pitää olla ihme sähkönkäyttäjä jos ei tiedä paljonko sähköä kuluu vuodessa.
        Ne jotka täällä urputtavat ja pilkkaavat niitä jotka epäilee että sähkömittari näyttää väärin niin he ei maksa itse laskujaan.
        Sen maksaa sosiaalitoimisto eli me töissä käyvät veronmaksajat.
        Pummiloille on ihan sama vaikka kwh maksaisi 10 euroa.
        Koska se ei ole pois heidän pussistaan.


    • osakkeita

      Liekköhän hekotilla paljonkin Pohjois-Karjalan Sähkön osakkeita.

    • Hekottelenpa minäkin

      http://www.iltalehti.fi/asuminen/2013031216774753_an.shtml

      Voi raukkaparkaa kun pitää vain sinnikkäästi vinkua ja vonkua. On se vaikeaa hyväksyä että sähkö maksaa. Toisaalta voihan sitä tehdä senkin ratkaisun että rakentaa torpan korpeen ja elelee siellä ihan ilman sähköä. Tosin se ratkaisuhan jää turhan vinkujilta tekemättä -ei ehtisi sitten koko aikaa roikkua netissä valittamassa..

      • Naurava Kulkuri

        Hekottele vain rauhassa köyhyydessäsi yksinäisellä salolla, nimittäin tällä ketjun aloittajalla on rahaa enempi mitä sinun pienet aivosi osaavat edes laskea, hahahaaa!!! Et ole tainnut lukea hänen varallisuudestaan? No, älä luekaan; et kestäisi elää siinä kauteuden vallassa. Huom! Tämä on vakava varoitus sinulle hekotteleva nilviäinen, kateus on ikävä juttu ja voi käydä sydämen päälle...!!

        Ps. Milloin on sossu (eli pummi) päiväsi?!


    • kiekko vippaa

      Onko muuten kuluttajasuoja laissa mitään mainintaa sähkön laadusta jos verkossa
      heittää jännitteet ?

    • ei kai ole?

      Enpä usko, ei kai. Olen seurannut tätä palstaa ja olen ihmetellelyt reaktioita alottajaa kohtaan. Kuopiossa samoja ongelmia kuin Tampereella ja täällä.

      • Asiakas aina ongelma

        Vantaalla asiakas joutuu maksamaan 160 euroa, jos haluaa tarkastuttaa älymittarin toimivuuden. Meillä oli aiemmin 160 neliön sähkölämmitteisen talon lämmitys käyttösähkö max. 350 euroa talvikuukausina. Nyt täysin uudessa pienemmässä kaukolämpötalossa 400 euroa kuukaudessa pelkkään käyttösähköön, vaikka energian säästöön on panostettu. Näyttövelvollisuus virheestä on minulla ei Vantaan energialla! Asiakas on siis aina väärässä.


      • vaihda se mittari!
        Asiakas aina ongelma kirjoitti:

        Vantaalla asiakas joutuu maksamaan 160 euroa, jos haluaa tarkastuttaa älymittarin toimivuuden. Meillä oli aiemmin 160 neliön sähkölämmitteisen talon lämmitys käyttösähkö max. 350 euroa talvikuukausina. Nyt täysin uudessa pienemmässä kaukolämpötalossa 400 euroa kuukaudessa pelkkään käyttösähköön, vaikka energian säästöön on panostettu. Näyttövelvollisuus virheestä on minulla ei Vantaan energialla! Asiakas on siis aina väärässä.

        Vaihdata äkkiä se mittari ja maksa vaikka itse. Tiedän henkilön joka teki näin, vikaa ei "löytynyt" mutta "sähkönkulutus" laski n.45-50 prosenttia. On totta sillä omawatista näytti lukemat ennen ja jälkeen mittarin vaihdon. Se oli vielä pakkasten aikaan, oliko maaliskuu vai helmikuun loppua? Kysyin oliko hän se alkueräinen Totuuden Torvi mutta ei myöntänyt. Mulle tuli kunnon mittari, kulutus suurin piirtein samoissa kuin ennenkin.


    • selvä peli

      Olette vain humalassa, ja sen huomaa!

    • päin helv----

      Eiköhän porukalla katsota,kun nämä signaalimittarit on ollut tasan vuoden käytössä,paljonko on kulutuseroa entiseen verrattuna.Nostetaan sitten jytäkkä,jos lukemat on päin helv-----.

    • vaihda se mittari!

      Täysin oikeassa olet. Ihmisten vain pitäisi seurata omaa sähkön kulutustaan. On varmaa ettei se ole ainoa viallinen mittari Nurmeksessa. Minulla ei ole valittamista sillä samalla tasolla liikkuu watit kuin ennenkin. Muuten, olen varma että se kaverini on se alkuperäinen Totuuden Torvi, kyllästyi vain haukkumiseen? On muutenkin sellainen salaperäinen kaveri, ei hirveesti kerro omista asioistaan.

      • numerot vilisee

        Ei varmaan, kun on taas laitoshoidossa.


    • hyvä mittari tuli

      Minulla pieneni sähkölaskut, pakkasien aikaan maaliskuussa meni normaalisti 40-60 kwh, nyt 25-35 kwh. En muuten seuraa kuin pakkasten aikaan sillä minulla pelkästään on sähkölämmitys. Tosin taloni ei ole kovin iso. Tuttavallani nousi sähkönkulutus, sekin vaihatti mittarin ja kuulema putosi sähkönkulutus, sitä en tiedä joutuiko itse maksamaan vaihdon vai maksoiko sähköyhtiö, pitääpä kysästä. Mutta on niissä laatueroja suuntaan tai toiseen, ei varmaan monessa mutta joissakin. Ja maaliskuuhan oli kylmin kuukausi.

    • on se kamalaa

      Ei niissä eroja ole, täällä tää yksi hullu nyt vaan meuhkaa, kun ei ole tyytyväinen.

      • Oikein Tyytyväinen!

        Joopasen joo, noin ajattelee sossun elätti joille on sama mitä mittari näyttää. Koska sähkön, ruoan, vaatteet ja muut tarpeelliset maksaa sosiaalitoimisto. Ja mitäs minä olen meuhkannut, minullahan on niin hitaasti käyvä mittari että varmasti en vaihda tai anna vaihtaa. Säästän satoja euroja vuodessa, eiks vähä niinku vituta, heko heko! Mutta mites selität tuon vantaalaisen tapauksen, kerro sosiaalipummi ja yhteiskunnan p ska läjä?


      • selvä peli
        Oikein Tyytyväinen! kirjoitti:

        Joopasen joo, noin ajattelee sossun elätti joille on sama mitä mittari näyttää. Koska sähkön, ruoan, vaatteet ja muut tarpeelliset maksaa sosiaalitoimisto. Ja mitäs minä olen meuhkannut, minullahan on niin hitaasti käyvä mittari että varmasti en vaihda tai anna vaihtaa. Säästän satoja euroja vuodessa, eiks vähä niinku vituta, heko heko! Mutta mites selität tuon vantaalaisen tapauksen, kerro sosiaalipummi ja yhteiskunnan p ska läjä?

        Huomaa, että olet impannut yöllä tinneriä ja olet humalassa.


    • lisälukemia

      Turussa räjähtänyt illalla sähköpääkeskus ja ylijännitepiikki polttanut kaupungilla useita muuntajia ehkä joku etäluettavakin on käynyt ylikierroksilla.Tuhansia talouksia ollut sähköttä.Mitenkähän nämä nykyiset mittarit käyttäytyy,kun täälläkin on niitä jännitepiikkejä,jotka voivat rikkoa herkkiä kodinkoneita,tuleeko lisälukemia vauhdilla.

      • liikaa lukja

        Sulla taitaa olla yläpäässä jo aika rajusti lisälukemia. Bentsolääke kenties loppu?


      • taas sossunpummi
        liikaa lukja kirjoitti:

        Sulla taitaa olla yläpäässä jo aika rajusti lisälukemia. Bentsolääke kenties loppu?

        Niin niin, sossupummit vetää aina bentsot, liimat, tinnerit yms. kehiin...Jos haluatte haukkua niin keksikää jotain nasevaa. Tai onhan se vaikea keksiä kun on käyttänyt noita yllä mainittuja aineita..


    • aina samaa...

      Niin varmaan joo.. Keksippä jotain uutta, mieti vaikkapa paljonko on päiviä viikossa ja kuukaudessa ja opettele käyttään sitä taskulaskinta, jookosta?

      • aina samaa..

        aina samaa nimimerkki tarkoitti viestin sosiaalielätti pummi selvä pelille.


    • tuuia kerrankin!

      Sähköä mennyt vuoden alusta n. 2000 kwh, ennen vuosikulutus 9500-10500 kwh! Nyt en millään pääse siihen, ja sähköä käytän kuten ennenkin! Kerrankin tuuria kun sain sattumalta "hyvän" mittarin!

      • avoihoidon seuraus

        Sulla yläpäässä on mitari hieman epäkunnossa.


      • mitari-mitarille
        avoihoidon seuraus kirjoitti:

        Sulla yläpäässä on mitari hieman epäkunnossa.

        mitari! siis mitari!!! hahahaha, sainpa kunnon naurut, päivä pelastettu.


    • tuuria kerrankin!

      Häh? Mitä tarkoittaa mitari?????Eikös vitutakin kun sain noin hyvän mittarin, näyttää vähempi kuin pitäisi, ei kannata uunia lämmitellä!!

    • vielä parempi mittar

      2000 kwh tämän vuoden aikana..Minä olen kuluttanut n.1850 kwh, ainakin näin omawatti näyttää. Siksi olen lämmittänyt vain sähköllä, talven puut säästyi. Ja turha ilmoitella Pks:lle, ostan sähköt muualta, vain sähkönsiirto maksu menee Pks:lle.

    • Ihme ja kumma

      No jo on ihme kun toisilla uusien mittarien mukaan kulutus laskenut paljonkin, joillakin huomattavasti noussut ja sitten on niitä joilla pysynyt suurinpiirtein samana.

      Pakko on nyt minunkin uskoa että joko vanhoissa tai uusissa mittareissa on heittoja suuntaan tai toiseen.

      Tähän asti olen pitänyt kirjoituksia humpuukina, nyt en.

      Työkaverini kehui että hänellä kulutus laskenut, arvioi että 2000-3000 kwh nytten menee vähempi.

      Minulla taitaa pysyä samoissa lukemissa, noin suurinpiirtein.

      Entäs se tapaus kun joku kirjoitti ja sanoi kiisteelleensä sähköyhtiön kanssa kun 1000kwh kulunut syyskuussa ja puilla lämmittää ja kytkenyt pois lämminvesivaraajankin.

      Pitäisi tämä mittarirevohka selvittää ja puolueeton taho asialle.

      Ja kun on niitä vanhempia pienituloisia jotka ei jaksa selvittää asioita sähköfirmojen kanssa.

      Kellä on töitä niin niillähän on enempi varaakin maksaa sähkönsä.

      Toisaalta vaikka olisi miljonääri niin ei kai kukaan ei halua maksaa ylimääräistä mistään, ei edes sähköstä?

    • mittari uusi

      Sähköyhtöltä voi pyytää mittarin vaihtoa ns.gsm tekniikkaan perustuvaa mittaria, kk-laskutuksen hinnalla. Itselläni se on 2€/kk.(sim korttimaksu)

      Kertovat ettei näin pääse sekoittumaan muiden mm. naapureiden lukemien kanssa.

    • Ihme ja kumma

      Onko totta vai pilailetko? Ja jos on näin niin veloittaako sähköyhtiö vaihdosta ja miten paljon?

      Itse en koe mittarinvaihtoa tarpeelliseksi koska kulutus samaa luokkaa kuten ennenkin.

      Mutta kun ajattelee esim. pienituloisia vanhuksia joilla on muutenkin tiukkaa rahasta niin sääliksi käy.

      Ja eihän moni vanha ihminen ehkä osaa pitää puolta sähköfirmojen kanssa ja hehän eivät käy hakemassa apua sossun luukulta, koska se on heille "häpeällistä".

      Niin jos tämä mittareiden epätarkkuus pitää paikkansa?

      Uskon kyllä että joissakin tapauksissa on mittareissa vikaa.

      Jotkut hyötyvät, jotkut häviävät.

    • selvä peli

      Vähentäkää viinanjuontia ja liimanhaistelua, niin saatte jotain tolkkua niiden mittareiden lukemista.

    • mittari uus

      ilmainen oli, vain tuo kk. maksulisä. nyt on pitänyt mittarilukema, ja laskutustiedot paikkansa.

    • Ihme ja kumma

      Kiitos tiedosta nm. mittari uus. Varmaan auttaa monia joilla on tai ainakin epäilee mittarinlukemia.

      Haluaisin vielä kysyä miksi vaihdoit mittarin, näyttikö mielestäsi väärin?

      Hyvä kun on olemassa tuollaisia ystävällisiä neuvojia kuten Sinä!

      Yleensähän täällä haukutaan jos neuvotaan tai annetaan vinkkejä.

      Mutta nykyään en välitä enää haukkujista, siihen olen tottunut.

      Selvä peli on siitä hyvä esimerkki mutta sitähän ei kai kukaan enää ota tosissaan? Kiitos Sinulle!

      • selvä peli

        Oletko impannut tinneriä?


    • mittari uus

      En tiedä sen väärinnäyttämisestä.
      Ystäväni on alan johtava asiantuntija, jonka suosituksesta vaihdoin mittari. Yhtiöillä on kuulemma suuria ongelmia saada tämä uusi järjestelmä pelittää luotettavasti.

    • selvä peli

      Alkoholiongelmia?

    • selvä peli

      Olen sekaisin, tai vammautunut. en ymmärrä mitään mittareista, harmittaa kun muut puhuu...

    • olen tyyyväinen

      En ole kuullutkaan että on olemassa gsm tekniikkaan perustuvia mittareita. Mutta kaipa niitä on koska ylempänä kirjoittava kertoo olevan. Minulle taisi sattua 4-gsm mittari sillä mittaa niin pieniä lukemia etten vaihda ja nyt ei tarvitse uunia lämmittää. En kertaakaan talvella lämmittänyt kun sähköä kuluu ainakin omawatin mukaan naurettavan vähän entiseen kiekkomittariin kun vertaa.

    • rqw-1

      Kannattaa kysyä sähköyhtiöltä niistä gsm mittareista jos tuntuu että nykyiset ei pelitä oikein. Itselläni ei ole tarvetta koska nykyinen näyttää melko lailla samoja lukemia (vuositasolla) kuin ennenkin jos ei jopa pienempiä kuin vanha mittari. Jos ei sitten pääse signaalit sekoittumaan naapurin mittarin kanssa jolloin hän maksaisi osan minun sähköstäni! Niinhän tuo "mittari uus" väitti että jokin asiantuntija on väittänyt että niinkin voi käydä. Nyt menee vain 3,5-5,5 kwh vrk:ssa vaikka asun omakotitalossa ja on sähkölämmitys pienellä ja lämmin vesivaraaja päällä. Eikä tarvitse tuijottaa mittaria vaan katson omawatista, tietokoneelta.

    • rqw-1

      Pks ei käytä gsm tekniikkaan perustuvia mittareita, kysäsin ihan mielenkiinnosta kun oli muutakin asiaa. Jos niitä sitten on olemassakaan? Jos joku epäilee ettei mittari toimi oikein niin kyllä vaihtavat ilmaiseksi jos löytyy vikaa. Muuten kuluttaja maksaa, oliko se 160 euroa? Mulle kyllä sattui ihan kunnon mittari mutta voihan olla ettei kaikilla näytä oikein? Ainakin joillekin on tullut väärin mittaava mittari, viesteistä päätellen.

      • Seppo-Olavi

        Pohjois-Karjalan Sähkön vänkyttäjän tuota noin niinku kannattaisi vaatia Vinku-Intiasta tilaamansa mittarit kahteen eri lähetykseen: toiseen toimivat ja toiseen vialliset. Tällaisen ehdon tuota noin niinku ovat asettaneet mm. amerikkalaiset autokauppiaat tilatessaan japanilaisia autoja niinku.


    • HAKEUDU

      SAIRAUDELLA ON MONENLAISIA ILMENEMISMUOTOJA.HAKEUDU AJOISSA HOITOON.

    • ajankuluksi luin

      minäki luin ajankulukseni ihan kaikki viestit läpi, kaikilta palstoilta ja kyllä kallistuu ajatus siihen suuntaan että pieni, vain pieni osa mittareista mittaavaat väärin, aluks en miekään oikein uskonut. Luojan kiitos sattu toimiva mittari siis miulle. harmi niitä joilla raksuttaa mittari liikaa.

    • dona sinne tänne

      Vieläkö köyhät täristen kyttää sähkömittareita?

      • selvä peli

        Kyllä, samalla haistelevat liimaa ja juovat kiljua. Ei ihme, että asiasta ei saa tolkkua.


    • pöö33peräaukko

      ööö

    • aukoo

      Siellä yksi PKS.ään sisoittaja aukoo päätään.

    • .........?

      Taikka sellainen joka ei itse maksa sähkölaskujaan....

    • huhupuheita

      Kuinkahan monella on Kamstrup merkkisiä mittareita,taitavat olla harjoituskappaleita.Jossakin sähkölaitoksessa niitä vaihdetaan jo kuulema uusiin.Onkohan nämä huhuja vai puheita.Mitähän PKS vastaa tähän.

    • tosi on

      Kaikki Pks:n mittarit siis nämä uudet ovat Kamstrup merkkisiä.

    • selvä peli

      Ohitin mittarin. Näyttää nollaa..

    • käteinen

      Nykyinen hallitus on vain rikkaiden asialla köyhien kustannuksella ja nostaa vain veroja ym..Ohitetaan vain vesimittarit ja sähkömittarit,niin jää vähän jokapäiväiseen leipään rahaa.Katainen vain jakaa maailmalle käteistä.

    • Jepulis

      Moi. Just tuli sähkölasku ja sen mukana kaavio. Siitä selvisi sähkönkulutuksen nousseen yli 30% etälukumittarin asennuksen jälkeen.

    • noussut on

      Niin se on sähkön kulutus(mukamas) noussut lähes kaikilla kun mittari on vaihdettu, myös minulla n. 40 prosenttia vuositasolla.

    • uskonpuute

      Kun sähköverkossa oli myrskyn vuoksi useita lyhyitä sähkökatkoksia,niin kulutus sinä kuukautena nousi yli 300 kw,vaikka ulkolämpötilassa ei ollut suurta muutosta.Säikkyyköhän nämä etämittarit herkästi katkoksista.

    • noussut on

      Sitä en tiedä miten sähkökatkokset vaikuttaa mutta kai se on mahdollista tuo kertomasi ilmiö. Itse en ainakaan kovin paljon luota näihin uusiin mittareihin, mutta minkäs teet, maksat ja "itket"...

    • audi a 4

      Teillä on sannoitetta mittareissa.

    • Woltteja

      Sähkö Konsepti.

    • A.S2

      Alkuun oli joitakin viallisia mittareita, niin oli myös palstan aloittajalla, se vaihdettiin uuteen ilmaiseksi ja sen jälkeen mittari on ollut ihan ok, siinä oli tosi iso heitto siinä mittarissa.
      Palstan aloittaja ei tosin ole enää keskuudessamme, nukkui pois.
      Minulla on vain hyviä kokemuksia uusista mittareista, näyttää jopa pienempiä watteja kuin entinen vai onko sitä tullut tarkemmaksi kulutuksen suhteen voi olla niinkin.

    • Loppu_vittuilu

      Samat sanat kulutus nousi yli 60 % Olen soittanut PKS:n asiakaspalveluun monet kerrat. Siellä akka piipittää UUDET NYKYAIKAISET MITTARIT OVAT HERKEMPIÄ! Se on vitun vale se! Olen ammatiltani sähkömies tehnyt lähes 40 vuotta sähköala laidasta laitaan. Talossani on ns. talovaroke kotelo vintillä jossas 25 A pääsulakkeet.

      Katsotaan jumalauta perkele kenen piikkin menee jatkossa lämmityssähkö samoin sauna sekä LVV varajan kulutus. Havaitseeko rosvomittari kulutuksen. Se on saatanan perkeleen jämpti se!

    • Anonyymi

      Vieläkö köyhät täristen kyttää sähkömittareita? 🤣

      • Anonyymi

        kokeeko kokoomuspelle olevansa kansalaista ylempänä ?


      • Anonyymi

        Ne on jo varmaan kuollut mittareidensa ääreen 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne on jo varmaan kuollut mittareidensa ääreen 😂

        Ilmakos kiihkeänä käynyt keskustelu väärin näyttävistä mittareista loppui aikoinaan kuin seinään!


    • Anonyymi

      Saattaa käydä huonosti, jos on ohittamassa mittaria piuhalla, eikä ole irroittanut pääsulaketta. Siinnä saattaa loppua mittarin-ja myös lehdenluku jatkossa.

    • Anonyymi

      Totta kirjoittelet ! minä ratkaisin varalta ongelman siten, että entisenä sähkömiehenä kytkin pikaliitännän ennen pääsulakeita. Siis mihin liittymiskaapeli tulee helppo ja nopea kytkeä napakka puristeisilola pikaliittimillä ja ottaa myös pois.

      Täällä maaseudulla, kun pääsulakkeissa ja vanhemmissa mittaritauluissa ei ole sähkölaitoksen sinettejä. Kätevästi lämpiää pääasiassa sähkökiuas sekä lämminvesi varaaja. On mukavaa saunoa ja kylpeä ruhtinaallisen pitkään ja hyvin. Rumpsutella vastalla selkää ja kehoa peseytyä lämpimällä vedellä ilman mitään joutavia kiireitä.

      Sehän on jo muutenkin terveellistä kiireetön ja tressitön saunominen. Loikoilen lauteilla pitkiä aikoja kiukaan puskiessa vastukset punaisina. Ja on hyvä saunan rakenteiden kannalta pitää kiuasta päällä kotvan aikaa saunomisen jälkeen.

      Kiukaan kello kytkee tehot poispäältä. Ja eteisessä saunan oven päällä oleva kiukaan merkkivalo kertoo onko kiuas jo kytkeytynyt pois päältä. Tämä on varsin hyvä idea mitä tuossa kerroin . . . . varsinkin NYT ! kalliin sähkön aikana.

      Talvella ajattelin samoilla säästö hankkeilla lämmittää myös makuuhuoneen lämpöpatteria. Säästy samalla kallista lämmitys puutakin. Joten ompa mukavaa kölliä ja piehtaroida vaimon kanssa ilkosillaan ! ja milloin mitenkin päin. Kun on huone mukavan lämmin ! Ja kyllä ne hyvän olon Orgasmi karjahtelutkin lähteen ja vaimon naiselliset kiljahdukset komeasti ja kauniisti ja kovaa Kun ei kylmä horkka verota. . . . . Että tälleesti meillä ! . . . . mitenkäs sitä TEILLÄ?

      • Anonyymi

        Meillä tumputetaan kylmässä ja pimeässä 😬


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä tumputetaan kylmässä ja pimeässä 😬

        Jaa . . . että teillä tumputetaan kylmässä ja pimeässä !? Asuuko siellä siis kaksi homo seksualia ? Olette tainneet olla yhdessä vasta vähän aikaa ? Miehen ja naisen erohan on se, että naisella on yksi reikä enemmän, kuin miehellä. Ja vanha viisaus se sanoo aiheesta näin . . . Nainen on olento joka on kyrvän mentäviä reikiä TÄYNNÄ !

        Ei mikään Haavisto


    • Anonyymi

      Mites Shemale ladyboy transut?

      • Anonyymi

        No niillä on alapäässä 4 reikää!


    • Anonyymi

      Samaa mieltä mulle tuli yli tuplalasku 1,5v jälk ja sovat että mittarivirhe ..vee

      • Anonyymi

        höpö höpö


    • Anonyymi

      Nurmeslaisilla mittavirhe päässä, aivot jääneet aivan liian pieniksi.

    • Anonyymi

      Tänä talvena varmaan lähes jokaisen sähkölasku on sitä luokkaa, että alkaa epäillä mittaria.

    • Anonyymi

      PKS sähkönsiirto aloittaa mittarien väihdot syksyllä, homma kestää kolmisen vuotta.

      • Anonyymi

        On hitaita asentajia, jos mittarin vaihtoon menee kolme vuotta, taitavat olla tuntipalkalla 🤣


    • Anonyymi

      PKS kymppi lehdestä luin minäkin tuon jutun, vaihtajan tulosta ilmoitetaan tekstivuestillä.

    • Anonyymi

      Voihan siinnä mennä pikkasen aikaa, kun 300.000 mittaria vaihdetaan, onneksi siitä ei eri laskua tule, kun PKS siirtomaksussakin on jo ryöstöhinta.

    • Anonyymi

      Etäluettavat mittarit vaihdettiin edellisen kerran v 2012.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe