Olisiko ideoita/vinkkejä?

hevosenhoitaja

Eli hoidan nuorta (5v) pv ruunaa. Ongelma on se että hän ei "osaa/tajua" nostaa kavioita kun pyytää. Miten saisin opetettua hänet nostamaan kaviot kun ytiyän niitä putsata? Välillä kestää ikuisuuksia saada ylös yksi kavoi, tai välillä hän nostaa aika nopeasti mutta seuraavan kavion kanssa on taas ongelma. Aina kun hän nostaa kavion kehun ja välillä jos menee hienosti hän saa myös herkkja. Mutta olisiko vinnkejä? Kiitos joss autatte!

3

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeile seuraavia juttuja:

      Mene seisomaan niin lähelle hevosen lapaa että kylkesi on käytännössä kiinni hevosessa. Anna kätesi liukua sen lapaa pitkin alaspäin, jalan takaosaa myöten kunnes saat kiinni vuohisesta. EI KARVOISTA, vaan vuohisesta. Karvoista kiskominen tuntuu vain ikävältä ja jalan nostamisesta voi tulla entistä hankalampaa. Jotkut hevoset saattavat alkaa jopa potkia sen takia. Ja ota vuohisesta riittävän tukeva ote, niin että hevonen tietää sinun olevat tosissasi etkä vain silittele sitä. Jos vain vähän hipelöit, se ei välttämättä tajua että haluat sen nostavan kaviotaan.

      Useimmat hevoset nostavat kavionsa jo siinä vaiheessa, kun käden liike kertoo niille, että kohta jaloille tehdään jotakin, eikä niin että yhtäkkiä joku tarttuu kinttuun ja alkaa kiskoa.

      Jos mitään ei tapahdu, sano hevoselle "nosta" tms, mihin hevonen onkin tottunut. Jos se osaa käskysanan, se nostaa jalkansa. Jos hoidat hevosta vakituisesti, voit opettaa sanan sille itsekin. Sanot vain käskysanan tartuttuasi vuohiseen, niin se oppii sen kyllä.

      Jos hevonen ei käskysanaa tunne, nojaudu sitä vasten samalla kun pidät kiinni vuohisesta. Joitakin hevosia saa työntää kovallakin voimalla, toisille riittää kevyt kosketus, joten joudut kokeilemaan mikä on hoitsullesi sopiva voima. Itselläni on pitkälti yli 20v kokemus, ja tähän mennessä joka ainoa hevonen on sen kavion nostanut viimeistään tässä vaiheessa. Yleensä ei tarvitse työntää enää sitten kun kavion on saanut ilmaan, mutta tunnen pari hevosta joihin joutui nojaamaan koko ajan kun niiden kavioita putsasi.

      Sama homma takajalkojen kanssa. Aloita käden liike vaikka lautasilta asti, ja anna käden liukua takareittä pitkin vuohiseen. Ja niin edelleen.

      Muista edelleenkin kehua kun se tekee kuten haluat ja silitä sitä lavalta tai lautasilta, minkä jalan sitten oletkin juuri putsannut.

    • Kasiro

      Juuri noin minäkin olisin neuvonut. Kun tartut vuohiseen niin anna tarvittaessa hetki aikaa että heppa ehtii asetella jalkansa niin että tasapaino säilyy kun jalka nousee. Älä siis säikähdä jos se alkaa siirrellä koipiaan. Hevonen on nuori, se vielä opettelee, joten kärsivällisyyttä.
      Ja tosiaan älä todellakaan kisko vuohiskarvoista vaan ota nivelestä kiinni. Esim minun oreista kumpikaan ei nosta jalkaa vuohiskarvoista kiskomalla mutta vuohisesta nostamalla helposti.

      • hevosenhoitaja

        Kiitos!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe