Olisiko ideoita/vinkkejä?

hevosenhoitaja

Eli hoidan nuorta (5v) pv ruunaa. Ongelma on se että hän ei "osaa/tajua" nostaa kavioita kun pyytää. Miten saisin opetettua hänet nostamaan kaviot kun ytiyän niitä putsata? Välillä kestää ikuisuuksia saada ylös yksi kavoi, tai välillä hän nostaa aika nopeasti mutta seuraavan kavion kanssa on taas ongelma. Aina kun hän nostaa kavion kehun ja välillä jos menee hienosti hän saa myös herkkja. Mutta olisiko vinnkejä? Kiitos joss autatte!

3

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeile seuraavia juttuja:

      Mene seisomaan niin lähelle hevosen lapaa että kylkesi on käytännössä kiinni hevosessa. Anna kätesi liukua sen lapaa pitkin alaspäin, jalan takaosaa myöten kunnes saat kiinni vuohisesta. EI KARVOISTA, vaan vuohisesta. Karvoista kiskominen tuntuu vain ikävältä ja jalan nostamisesta voi tulla entistä hankalampaa. Jotkut hevoset saattavat alkaa jopa potkia sen takia. Ja ota vuohisesta riittävän tukeva ote, niin että hevonen tietää sinun olevat tosissasi etkä vain silittele sitä. Jos vain vähän hipelöit, se ei välttämättä tajua että haluat sen nostavan kaviotaan.

      Useimmat hevoset nostavat kavionsa jo siinä vaiheessa, kun käden liike kertoo niille, että kohta jaloille tehdään jotakin, eikä niin että yhtäkkiä joku tarttuu kinttuun ja alkaa kiskoa.

      Jos mitään ei tapahdu, sano hevoselle "nosta" tms, mihin hevonen onkin tottunut. Jos se osaa käskysanan, se nostaa jalkansa. Jos hoidat hevosta vakituisesti, voit opettaa sanan sille itsekin. Sanot vain käskysanan tartuttuasi vuohiseen, niin se oppii sen kyllä.

      Jos hevonen ei käskysanaa tunne, nojaudu sitä vasten samalla kun pidät kiinni vuohisesta. Joitakin hevosia saa työntää kovallakin voimalla, toisille riittää kevyt kosketus, joten joudut kokeilemaan mikä on hoitsullesi sopiva voima. Itselläni on pitkälti yli 20v kokemus, ja tähän mennessä joka ainoa hevonen on sen kavion nostanut viimeistään tässä vaiheessa. Yleensä ei tarvitse työntää enää sitten kun kavion on saanut ilmaan, mutta tunnen pari hevosta joihin joutui nojaamaan koko ajan kun niiden kavioita putsasi.

      Sama homma takajalkojen kanssa. Aloita käden liike vaikka lautasilta asti, ja anna käden liukua takareittä pitkin vuohiseen. Ja niin edelleen.

      Muista edelleenkin kehua kun se tekee kuten haluat ja silitä sitä lavalta tai lautasilta, minkä jalan sitten oletkin juuri putsannut.

    • Kasiro

      Juuri noin minäkin olisin neuvonut. Kun tartut vuohiseen niin anna tarvittaessa hetki aikaa että heppa ehtii asetella jalkansa niin että tasapaino säilyy kun jalka nousee. Älä siis säikähdä jos se alkaa siirrellä koipiaan. Hevonen on nuori, se vielä opettelee, joten kärsivällisyyttä.
      Ja tosiaan älä todellakaan kisko vuohiskarvoista vaan ota nivelestä kiinni. Esim minun oreista kumpikaan ei nosta jalkaa vuohiskarvoista kiskomalla mutta vuohisesta nostamalla helposti.

      • hevosenhoitaja

        Kiitos!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe