Aion itse kerätä 1000 allekirjoitusta vapaan kielivalinnan....

50 000 allekirj. nyt

puolesta.
Miten tämä onnistuu? Kehoitan kaikkia sukulaisiani ja tuttaviani allekirjoittamaan aloitteen, sekä jalkaudun ihmisten pariin keräämään allekirjoituksia paperille, sekä levitän pakkoruotsitonta ilosanomaa kaikkialla sähköisessä mediassa. Aion myös laittaa ilmaisjakelulehtiin ilmoituksia kansalaisaloitteesta, erittäin halpaa ja tehokasta propagandaa.
Festarit, messut, markkinat ja muut kesätapahtumat ovat erittäin otollisia nimienkeruu paikkoja, kesällä on erittäin helppoa saavuttaa jopa tuhansia ihmisiä ja samalla allekirjoituksia.
Kerron myöhemmin miten oma keräykseni sujuu!
Hyvää kevät talven jatkoa kaikille palstan lukijoille, myös rkp:läisille!

15

161

  Vastaukset

  • Ps. Jos meitä olisi 50 henkilöä jotka kaikki saisivat 1000 allekirjoitusta, niin jo se tietäisi 50 000 allekirjoituista, näin yksinkertaista se on!

   • Laittakaa myös viestiä vaikka tähän ketjuun ja sille uppia: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11327134 Maailman menoa palstan viikon TOP aiheisiin kun pääsis edes yhdellä aloituksella niin eiköhän sillä mukavasti pientä julkisuutta tule ja nimiä aloitteeseen. Nyt nämä ketjut hukkuvat tänne kaikkeen muuhun suohon.


   • Toisesta palstan viestisäikeestä bongasin aloitteen:

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/131

    Vaikutti ihan täyspäiselle avaukselle. Huomio on laajassa oppivelvollisuudessa ja vähemmistöväestön oikeudet halutaan jatkossakin turvata.


  • Rkp on huolestunut nimien kertymisestä.

   Lippåsta jo herätellään jyrähtämään...

  • Hyviä keräyspaikkoja lienevät kaikki oppilaitokset, myös aikuisoppilaitokset ja erilaiset opistot. Jos tunnette porukoita sieltä, olisi hyvä saada joku aktiivinen nimien kerääjä.

   Muistan, kun kävin erästä aikuisoppilaitosta, suuri osa varsinkin vanhemmista opiskelijoista takkuili ja änkytteli pakkoruotsin kanssa. Itsellenikin se oli totista pakkoa ja vastenmielistä opiskella varsinkin kun pari muuta työelämän kannalta tärkeää kieltä oli lisäksi.

   • Kannattaa korkeakouluihin/yliopistoihin mennä myös.

    Virkamiesruotsin suorittamisesta ei ole ollut mitään hyötyä toisen vuosikymmenen työurallani.

    Aiemman työpaikan pääkallopaikka sijaitsi Tukholmassa. Ruotsalaisten kanssa sujuva työkieli on englanti.

    Ei kielessä tai puhujissa ole mitään vikaa. Niin hyvin kuin pystyn juttelen ahvenanmaalaisen kanssa tai muuten suomen kieltä puhumattoman. En vain halua seuraaville sukupolville käsiin turhaketta, kun oikeaakin kieliopiskelua tarvittaisiin.


  • Työpaikat ovat hyviä keräyskohteita.

   Töissä melkein 100 % vihaa pakkoruotsia.

  • Minä puolestani sain tänään iltapäivällä Vapaalta Kielivalinnalta noin 250 kappaletta tukikaavakkkeita, joihin lähden huomenna keräämään nimiä Jyväskylän kävelykadulla siinä puolenpäivän aikoihin. Uskon, että saan paljon sympatiaa, mutten ehkä yhtä paljon nimiä, sillä ihmiset ovat nykyisin tulleet aika varovaiksiksi siinä, mihin he nimiään antavat. Jos saan 15-20 uutta nimeä jokaista parituntista keräysvuoroa kohtaan, niin olen sangen tyytyväinen.

   Kun katsoo sitä, kuinka kansalaisaloite on kerännyt tukea netissä, niin voidaan arvioida, että tulemme jäämään tuonne 20000 - 25000:n nimen tasolle. Reilu puolet nimistä tulisi siis saavuttaa vanhalla kunnon jalkatyöllä. Aikaa on kuitenkin niin paljon, että todennäköisesti tulemme tässä onnistumaan.

   • Kerrotko kuinka nimikeräyksen voi toteuttaa? Haluaisin aloittaa täällä ulkomailla keräyksen suomalaisten parissa.

    Kuinka saan virallisia lomakkeita tulostettua ym.?


  • joo ihan turhaan noita nimiä keräätte. Vaikka olisi 150 000 nimeä paperissa niin eduskunnan käsittelyssä todetaan vaan että nykykäytäntöä ei ole tarvetta muuttaa muilta osin kuin ehkä hiukan lisätä ja aikaistaa ruotsin kielen opetusta.

   Ihan missä haavemaailmassa te elätte ei pakkoruotsi ole ennenkään kansan halusta kiinni ole ollut. Poliittinen lehmänkauppa kaataa aloitteen joka tapauksessa eikä mikään muutu.

  • Laitoin äsken kannatukseni myös tälle toiselle aloitteelle. On tärkeää, että kielipolitiikka saadaan jatkuvasti eduskunnan käsittelyyn eri näkökulmista. Ykköstavoite on tietenkin tuo kielivapausaloite eli ruotsin muuttaminen valinnaiseksi kaikissa opintopolun vaiheissa.

  • Aloite on saanut kannatusilmoituksia 15 183 kappaletta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   112
   6175
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   79
   3238
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2158
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   60
   1702
  5. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1526