Lappeenrannan työvoimatoimiston

työskentelutapa

joku luppakorva poisti lappeenrannan työkkärin juttuni...kyselin siinä kohteliaasti kuinka työkkäri on toiminut...nyt kun toi työttömyys osuu kohdalle


haluaisin rehtiä puhetta siintä kuinka ko. tsto on hommansa hoitanut...onko kyykytystä vai normi asiakaspalvelua...vaikuttaako ikä asenteisiin?


alla osa parok keskustelusta jota lukiessa tuli hieman surullinen olo
"""Vesa Vinkkeli8.3.2013 14:28
Ei muutakuin kortiston kautte syrjäytetyiksi vaan: eli eli 250 duunarille työhönosoitus yrittäjäksi, jos ei kelpaa niin työmarkkinatuki menee!
Näin tekee työkkärien demarivirkailijat yrittäjille Lappeenrannassa."""

70

1549

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • täti-ihminen

   Kyllä kohtelu lappeenrannan työkässä on huonoa ja ala-arvoista. Palkkatukea ei myönnetty, vaikka olen oikeutettu siihen. Kaksi työnantajaa olisi palkannut palkkatuella. Työkästä sanottiin, että ei vastaa minun koulutusta ja muuta jupinaa mm. pitää löytää sellainen työpaikka, josta kirjoittavat vakituisen työsopimuksen, niin sitten antavat sen palkkatuen. Eli eivät myöntäneet palkkatukea, koska tänäpäivänä ei löydy työnantajaa, joka kirjoittaisi vakituista työsopismusta kenellekkään. Tekosyitä sanon minä. Sillä samaan aikaan yrittivät työntää johonkin talkootyöhön, 9e/pv. Viikko sitten olikin suuret otsikot paikallislehdessä, kuinka kuntakokeilun kautta työllistetään työttömiä, mm. tyhjentämään työpaikkojen roskiksia, täyttämään astianpesukoneita taukohuoneisiin ja muuta vastaavaa, mitä oikeat työntekijät eivät kehtaa tehdä. Ja tätä pitäisi tehdä 8h/ pvä ja siitä palkka 9e/pvä. Eli miksi työttömällä ei ole oikeutta palkkatyöhön, mistä normipalkka, kuten muillakin. Miksi pitää vielä tuollaisen työn jälkeen nöyrtyä hakemaan toimeentulotukea, että pystyisi maksamaan vuokrat ja elämisen. Tai sitten laitetaan koko yhteiskunta tekemään tuolla hinnalla töitä. Luulempa, ettei se onnistuisi. No mutta, tää juttu jatkuu vielä...Myöskään starttirahaa eivät myöntäneet, kun halusin yrityksen perustaa. Kyselin myös oppisopimusasioista, kun olisi ollut mahdollinen opparipaikka, mutta ei ollut aikaa keskustella. Käskettiin vaan opiskella venäjää, muussa tapauksessa saa painua muualle....Sanoin, että olen suomessa ja oikeus tehdä töitä suomeksi. Ei kuulemma päde lappeenrannassa. Eli sen lauluja laulat, kenen ahteria nuolet. Mutta onhan tuo jo tiedetty, että lappeenranta ei ole kuulunut suomelle enää pitkään aikaan. Haloskahan tämän lahjoitti Putinille joku vuosi sitten. Sisäpiirin julkinen salaisuus, mikä ei edes oikeasti ole salaisuus. Itse kovasti yritän sinne muualle, mutta työmarkkinatuesta kun ei käteen juuri rahaa jää, niin ei voi edes muuttaa pois täältä suomen työttömien Auschwitz'sta. On se kumma, kun peruspäivärahalla tai ansisidonnaisella saa sen rahan 3kk, jos lähtee toiseen eu-maahan työnhakuun, niin työmarkkinatuella et ole oikeutettu yhtään mihinkään. Eli täsysin sidottu pallo jalassa. Olen itse saanut joitakin vastauksia tuolta keski-euroopan työnantajilta, että töitä olisi, mutta pitäisi ensin olla paikalla oleva osoite. Työkkäri tähänkin vain sanonut, että voi voi, kun sinä olet pitkäaikaistyötön, niin emme voi auttaa. Mikä idea on siis pitää pitkäaikaistyöttömät täällä vankeina? No varmaan se, ettei täällä kohta ketään muita ruoskittavia ole. Tämänvuoksi sanon oikeutetusti olevani suomalaisessa Auschwitz'ssa. No niin, tuli pitkä kirjoitus, meni varmaan vähän ohi kysymyksesi.

   • Elä kehtaa

    valehdella että sinua pitkäaikaistyötöntä luuseria olisi kysytty oikein ulkomaille töihin. Kaltaisesi kyvyttömät loiseläjät ovat kyllä tuttuja vuosien ajoilta.


   • venepakolainen
    Elä kehtaa kirjoitti:

    valehdella että sinua pitkäaikaistyötöntä luuseria olisi kysytty oikein ulkomaille töihin. Kaltaisesi kyvyttömät loiseläjät ovat kyllä tuttuja vuosien ajoilta.

    Taitaa olla katkeroitunut typ täti itse asialla, kun luulee tuntevansa nämä kirjoittajat täällä. Monet joutuvat pitkäaikaistyöttömien listoille mm. opiskelun seurauksena, kun alkavat opiskella ja sitten kun valmistuu, niin suomessa ei enää kyseistä ammattiosaaja tarvita. Suomestahan kokoajan ulkoistetaan yritystoimintaa, ja työntekijöitä laitetaan kilometritehtaalle. Ei voi löytyä työtä, vaikka kuinka opiskelisi, vaihtaisi alaa ja osaamista olisi. Eli tämä valtio, suomeksikin joskus kutsuttu typit ja työkkärit tekevät meistä keinotekokoisesti näitä mainitsemiasi luusereita. Mutta älä sinä typ täti huoli, kyllä me luuserit vielä keino keksitään, kuinka maasta paetaan ;) Sitten olet vain sinä ja ystäväsi työttöminä täällä peukaloita pyörittämässä, kun idänihmeet valtaavat maanne ja kaupunkinne :D))


  • T. Arvo

   Työmarkkinatukien jako on täysin puolueellista ja pärstäkertoimen mukaan.

   Esimerkiksi, eikö se olisi tasa-arvoisempaa jos työttömäksi jäävälle SAK:n jäsenelle osoitettaisin pakkotyöhönosoitus yrittäjäksi: vaihtoehtona ansiosidonnaisen työmarkkinatuen menettäminen.

   Työvoimatoimistojen pitäisi hallita myös hankalat elämäntilanteet... eikä vain helppoja kuten heidän oma elämänsä on.

  • Menee ihan ok

   Taitaa matalapalkkaisia virkailijoita harmittaa siellä että joku on tienannut enemmän ja tulee lyhyen työttömyydenkin jälkeen tienaamaan enemmän. Siellä istutaan vaan naama happamana vuodesta toiseen :D

  • chchhhch

   Eikö tuo 9 euroa päivässä sodi yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa työelämässä lainsäädäntöä vastaan? Millä ihmeen syyllä työkkäri voi perustella että ihmisen pitäisi tehdä 0.89 euron tuntipalkalla töitä ilman mitään työsuhteeseen kuuluvia etuuksia esim, loman kertymistä? Kai se peruste on siinä että jos orjatyöhön joutuu kyykytettäväksi, niin se ei ole oikea työsuhde ja niinpä siinä ei mikään normaali päde. Tuhannet ihmiset joutuvat suomessa joka vuosi työelävalmennuksiin ja työharjoitteluihin, kurssin järjestäjien huuhaa koulutuksiin mistä ei koskaan irtoa normaalia ja vakituista työpaikkaa mutta kyseiset "koulutukset" vievät työt ammattimiehiltä ja ainoa joka hyötyy on koulutuksen järjestäjä, ja muihin ilmaistöihin joilla ei ole työllistävää vaikutusta vaan peruste näille on tilastojen kaunistelu.
   Työkkärin tehtävä on nykyisin enemmänkin työttömien rankaisu ja uhkaileminen, kuin oikeanlainen työpaikkojen etsinnässä auttaminen ja jopa työttömän asioihin paneutuminen ja työttömän kuunteleminen.
   Suomessa on kymmeniä tuhansia päteviä työntekijöitä jotka haluavat tehdä töitä mistä saa palkkaa ja millä tulee toimeen ja jos sellaiset ihmiset pakotetaan ilmaiseksi töihin kun palkkatyöpaikkoja ei ole, niin jossain on silloin vikaa ja paljon.

   • Työttömyyskorvaus

    taisi unohtua. Kai sitä jotain voi systeemikin vaatia maksamiensa korvausten vastapainoksi. Et siis ole ilmaiseksi "töissä" vaan palkkasi maksetaan muuta kautta. Tuskin kuitenkaan teet mitään hyödyllistä.


  • Samaa mieltä

   Olen edellisen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Tuntuu aivan uskomattomalta kun suomeen haetaan koko ajan työntekijöitä ulkomailta, mutta suomalaisia on työttömänä satoja tuhansia!! Miten tämä on mahdollista?
   Onko suomi niin rikas maa ihan oikeasti, että on varaa pitää tällainen työvoima reservissä, eikä heille edes yritetä järjestää mitään työtä. Kalliiksihan tällainen systeemi tulee. Valtiovalta ja media ovat antaneet varmaan aivan väärää tietoa suomen taloustilanteesta.

  • täti-ihminen

   Arvatkaapa vaan, mitä käy, jos maahanmuuttajalla teettä töitä 0,89e/ h? No rasimisyytöstä kehiin ja EU-ihmisoikeustuomioistuin lyö raipalla suomen virkaeliittiä. Mutta kun suomalaista kyykyttää, niin siitä ei tule mitään sanktioita. Mielenkiintoista on meininki nyky suomessa. Kyllä pitäisi pistää vaihtoon niin hallitus, kuin paikalliset virkapiiperöt, joiden ahneudella ei ole rajaa. Nytkin tähän kuntakokeiluun sisältyy sellainen juttu, että on saatu oiken EU-tukia, jotta voidaan kyykyttää työttömät suomalaiset tekemään sitä mitään sanomatonta luuserityötä 0,89e/h. Lehtijutussa sitä ei mainita, mutta TYP virkailija, joka yritti minut tyrkätä tuohon suohon, erehtyi siitä Eu-tuesta mainitsemaan. Näillä sanoilla;" Lappeenranta on päässyt mukaan kuntakokeiluun, kun EU on myöntänyt tukirahaa, jotta voimme palkata näitä työttömiä tähän kutakokeilutyöhön." Mitä ihmettä niillä tukirahoilla sitten tehdään, jos näille työttömille ei makseta sitä palkkaa näistä tuista? Taitaa mennä rouvien ja herrojen boonuksiin, kun ovat saaneet orjuutettua satoja, ellei jopa tuhansia onnettomia. Mutta minä sitten päätin, etten anna kyykyttää itseäni ja poistuin TYPn listoilta. Viikon kokeilun jälkeen. Sillä kohtelu oli täysin ala-arvoista sielläkin. Ei ehtinyt ahteria saada penkkiin, kun alkoi täti tenttaamaan, että onko vankilatuomioita tulossa, käytätkö huumeita ja muuta asiatonta tekstiä. Kysyin, että näytänkö siltä, että tulossa vankilatuomio tai näytänkö narkomaanilta....? Vastaus oli;" Vastaa kysymyksiin vain KYLLÄ tai EI!" Jos tuo kohtelu olisi tapahtunut jollekkin muulle, kuin kanta suomalaiseen väestöön kuuluvalle, olisi siitä syntynyt välittömästi oikeusjuttu. Eikä noilla työntekijöillä ole edes ammattitaitoa tehtäviinsä, mitä lienee entisiä päiväkotitätejä, jotka potkittu ulos, kun olivat lapsia liikaa rangaisseet. Jotain kun kysyi heiltä, eivät osanneet edes vastata. Sanoivat, että pitää kysyä työvoimaviranomaiselta. Vaikka hetkeä aiemmin oli esittänyt olevansa työvoimaviranomainen. Ehkä tuo heidän uhkailu ja pelottelu/ rankaisukeinot tepsivät mielenterveyskuntoutujiin. Eli, jos joudut sinne, niin ei muuta, kuin valitusta kehiin kaikesta epäasiallisesta kohtelusta. Ja suosittelen nauhoittamaan käynnin, jos mahdollista. Ja taitaa päteä sama työkkäriin. Aion tästälähin nauhoittaa jokaisen keskustelun työvoimaviranomaisen kanssa. Ja teen sitten oikeusasiamiehelle valituksen. Ihmisiä ne työttömätkin on. Ja voisihan noiden virkailijoiden kanssa välillä vaihtaa paikkaa. Laitetaan heidät työttömiksi ja työttömät virkailijoiksi. Ehkä se heidänki oikeustaju napsahtaisi siitä kohdilleen.

   • kfif

    Tätillä on VALTAA ja pieni pää. Demokratian syy!


  • suojatyön ongelma

   Miettikää nyt, työkkärin täti on siellä työkkärissä ollu 20 vuotta, ei kykene mihinkään muuhun eikä uskalla, sillä ei ole elämää.

  • 12+2=22

   Älä höpötä 20v työkkäritätistä!
   Itse sain loistopalvelun, millon se nyt olikaan ehkä 5 vuotta sitten hyvinkin nuorelta ja virililtä naishenkilöltä!

   että silleen

  • la seko del canttori

   minut saneerattiin 2000luvun puolessa välissä ulos toimipisteestä...menin "työkkäriin" ilmoittautumaan ensimmäisenä päivänä,kun olin "työtön"...täti luukulla sanoi,että tule ylihuomenna jonkun kanssa palaveeraamaan...ja minähän tulin...siellä setä selasi papereita ja sanoi,että jos olet työtön vielä kuukauden päästä,niin soittele...ei täytynyt soitella,koska työllistyin samana päivänä...työvoimatoimistoa ei liene tästä kiittämän,vaan teboilin pitkää pöytää,sillä sieltä alkoi sana leviämään "joutilaisuudestani"...

  • turhautunut

   Jos/kun olet juuri joutunut työttömäksi, suosittelen kyllä lämpimästi hakemaan heti työttömyyden alussa aktiivisesti töitä, siis todella aktiivisesti! Nimittäin, minun kokemukseni mukaan typin asiakkuutta tuputetaan hyvinkin herkästi vähänkin kauemmin työttömänä olleelle. Ensin aletaan vinkkailemaan jostain työnhaku- yms. humpuukkikursseista (suomenna: pakottamaan kurssille karenssin uhalla) ja jos työtä ei ala löytymään siitä huolimatta, typistä otetaan yhteyttä.

   Voin kokemuksesta sanoa, että typin asiakkuuteen ei kannata suostua missään tapauksessa! Sinne joutuessasi olet automaattisesti mielenterveysongelmainen/ alkoholisti ja ensimmäinen kysymys sinulta on, onko vankilatuomioita tulossa tai onko sinulla akuuttia päihdeongelmaa tai luottotiedot menneet. Jos ihmisellä ei ole mitään em. ongelmia, et saa typistä mitään apua tavalliseen työkkäriin verrattuna, mutta saat vajaakuntoisen leiman otsaasi. Nöyryyttävä kokemus vähänkin itseään arvostavalle ihmiselle.

   • Informoikaa

    Kannattaa ilmoittaa kohtelustaan työvoimatoimiston johtajalle Juha Kouvolle puh. 0295 042 099. Kyllä esimiehen täytyy tietää, miten alaiset tekevät työtään. Myös sähköpostia voi lähettää [email protected].


   • Anonyymi
    Informoikaa kirjoitti:

    Kannattaa ilmoittaa kohtelustaan työvoimatoimiston johtajalle Juha Kouvolle puh. 0295 042 099. Kyllä esimiehen täytyy tietää, miten alaiset tekevät työtään. Myös sähköpostia voi lähettää [email protected].

    Heh heh

    Ei kiinnosta

    Juhis


  • Törkeetä, törkeetä

   Hyvä kun jaksat kirjoittaa tänne, että me kaikki voimme lukea miten TYP:ssä ja työkkärissä kohdellaan ihmisiä. Siellähän on aivan sairasta toimintaa. Eikö näistä mielettömistä kohteluista voisi ilmoittaa työvoimatoimiston johtajalle. Luulen että hän ei kyllä tiedä, miten alistavasti ja halveksivasti työttömiä kohdellaan. Nuo kysymykset mitä sinulta on kysytty, ovat niin asiattomia että niistä kyllä voi ilmoittaa virkailijoiden esimiehille. Toivottavasti työttömien kohteluun saadaa pian muutos. Jokaisen ihmisen on saatava asiallinen kohtelu myös työvoimatoimistoissa.

   • - kova typ systeemi

    ---se tem hallinnon ja tvt johtosakki on luonut suunnitellut ja toteuttanut tämän alistavan ja kuntouttavan typ-systeemin. Avo-leirin työttömille.
    ---- eli ei kannata minnekään ilmoitella.
    Kuten ei kannattanut 1930-40 -L Saksassa ilmoitella gestapon päällikölle, että paikallinen gestapo toimii huonosti....


  • turhautunut

   Tuohon edelliseen kirjoitukseeni lisäisin vielä sen, että nimenomaan tuollainen rikolliseksi epäileminen ("onko vankilatuomioita tai muita poliisijuttuja tulossa") tuntui minusta vastenmieliseltä. Mielenterveyskuntoutujia on minullakin ystäväpiirissäni ja pidän psyykensairauksia sairauksina siinä missä vaikka syöpää tai diabetestakin.

   Huomasin vaan sitten työpaikkahaastatteluissa käydessäni, että kun haastattelija tiesi minun olevan typin asiakas, niin minuun alettiin suhtautua kuin tahallani sosiaalituilla elävään ihmiseen. Minulta kyseltiin, että miten näiden työhalujen laita mahtaa olla, miten tulen taloudellisesti toimeen ja jaksanko herätä aamulla töihin! Juuri tämän vuoksi varoitin typin asiakkaaksi ryhtymisestä: vaikka sinulla olisi hyvä koulutus ja työkokemusta, nämä kolme kirjainta eli t-y-p näköjään tekevät sinusta jonkinlaisen sosiaalipummin.

  • lypyr meininkiä

   Työkkärin ämmälle pitää näyttää kuka sen palkan maksaa, kyllä se siitä oppii.

   • No et sinä

    ainakaan sitä palkkaa kenellekään maksa kun joudat täällä työaikana vänkyröimään.


   • minäpä hyvinkin
    No et sinä kirjoitti:

    ainakaan sitä palkkaa kenellekään maksa kun joudat täällä työaikana vänkyröimään.

    Huti meni työkkärin ämmä, osallistun siihen paljonkin ja töissä olen, työkkärin ämmillähän on kyllä aikaa notkua täällä työaikana, se ei ole mitään uutta.


   • netissä surfaten
    No et sinä kirjoitti:

    ainakaan sitä palkkaa kenellekään maksa kun joudat täällä työaikana vänkyröimään.

    No niin työkkärin ämmä on kahvitunnin viettänyt ja klo alkaa olla 11 joten ruokatunnillehan oletkin jo lähtenyt, puhelin kiinni 11-13:25 ja sitten 13:30 paikalle ja odottamaan kahvitaukoa, siinä se päivä menee mukavasti.


  • tem sivaalikersantti

   - työkkärin "ämmien" siis ladyjen kanssa on sujunut aivan hyvin noi toimet.
   Mutta siellä lpr työkärissä on pari setää, jotka luulee edelleen olevansa alikersantteja, tai yli-sivareita, tms, ja se toiminta on sellaista, --- siis täyttä pelleilyä.

   • virkaämyli

    Lpr työkkärissä on pari setää joiden kanssa on sujunut aivan hyvin noi toimet mutta siellä lpr työkkärissä on niitä ämmiä jotka luulee edelleen olevansa muiden yläpuolella olevia ylimielisiä velttoilijoita tms, ja se toiminta on sellaista, --- siis täyttä pelleilyä.


  • venepakolainen

   Huomaa kyllä, että typ ihmiset täällä kommentoivat nyt niskavillat pystyssä, kun eivät ole kykeneviä omassa työssään. Saatikka, etteivät ole kaikkia vielä pystyneet nujertamaan ja kyykyttämään. Tietävät, että heistä ja heidän työskentelytavoistaan on lähdössä ilmiantoja korkeammalle taholle. Ja silloin ei enää puhuta lappeenrannan sisäpiiri pieni pyörii seuroista.

   • xvhxhh

    Kenen ide se typ on , onko kellään tietoa? Olen monesta eri lähteestä lukenut että ns. välityömarkkinat syövät palkkatyöpaikkoja, kun ihmiset pakotettaan ilmaisiksi tekemään humpuukoulutuksien nimissä työtä, josta kuuluu saada palkkaa ja firmat eivät edes aio työllistää tälläisen koulutuksen käyneitä kun koulutus on ohi, vaan uudet koulutettavat tulee tilalle ja vanhat palaa kortistoon.
    Tälläisissä koulutuksissa joutuu tekemään yleensä niitä vähiten haastavia töitä joihin riittää lyhyt oppimäärä mutta koulutuksen kesto on kyllä pitkän kaavan mukaan. Jos tälläiseen työhön palkattaisiin suoraan työntekijä, niin kulut olisivat firmalla , mutta nyt kulut maksaa valtio ja hyödyn ottaa kouluttaja
    Jos ihminen on kykenevä tekemään töitä, hänen kuuluu saada siitä korvaus tai vastaavasti koulutuksen pitää olla niin tasokasta ,että kun se on ohi niin hän saa siitä varman työpaikan. Kaikenlainen muu kikkailu on ihmisten työpanoksien hyväksikäyttöä ja jos joku ei pysty tekemään normaalisti töitä, niin se ilmaistöihin pakottaminen tuskin hänen tilannettaan muuttaa tai korkeintaa huonompaan suuntaan, kun kyykyttäjät vievät viimeisenkin itsemääräämisoikeuden. Suomessa työtön on syyllinen tilanteeseensa että hän on työtön ja jos suomessa esim. irtisanotaan vaikkapa täysammatilainen tuotannollisista syistä, niin eipä siinä kauan mene kun käsky käy ja ilmaistyö kutsuu moista epelia joka ei hallitse omaa elämäänsä ja senpä vuoksi hänen pitää nopeasti mennä työelämävalmennukseen 20 vuoden työuran jälkeen ettei vaan työtilastot rumenisi.


  • tyäkkärinämmät

   Lypyrin työkkärin ämmän työpäivä: tulee töihin klo 8:55 että ehtii heittää takin ennen 20 minuutin kahvitaukoa, puhelin pois päältä kahvitauon ja palaverin ajaksi, pitää juorupalaverin kahvitunnin jälkeen joka on merkattu oikeaksi palaveriksi jonka jälkeen pistäytyy pöytänsä ääressa sen verran että voi laittaa puhelimen pois taas päältä ruokatauon ajaksi, ruokatauko on tehty erittäin liukuvaksi eli käytänössä alkaa klo 11 ja loppuu siinä 13:30, no ruokartauon ja kahvitauon välinen aika onkin todella masentavaa, puhelimenkin joutuu laittamaan 20 minuutiksi päälle soittaakseen kaverille, kahvitunnin jälkeen sitten alkaa ns: kitutunti joka ei tietenkään kestä kun sellaset 50 minuuttia koska kahvitunnin jälkeen pidettiin taas (palaveri) , sitten onkin kotiinlähdön aika, masentavaa tietysti on jos joku sattuu pääsemään puhelimella läpi ja sille joutuu puhmaan jotain mutta sitä tapahtuu onneksi harvoin ja sen soittajanhan voi aina leimata joksikin häiriköksi,ylimieliseksi tai muuten vaan hankalaksi kun soitti ja häiritsi.

  • Sanon nyt sitten

   Oma kokemukseni työvoimatoimiston eräästä työntekijästä on että:
   ylimielinen. alkoholin runtelemat aivot, empatian kyvytön, sosiaalidemokraatti, seksuaalisesti turhautunut; saa työstä fallistista nautintoa.

   • ex-asiakas1

    Ainakin nämä työkkärin miespuoliset virkailijat tuntuvat olevan ällöttävän ylimielisiä, jouduin pari vuotta sitten olemaan muutaman kuukauden työnhakijana ja kyllä sai tuntea itsensä niin halvaksi makkaraksi että! No, onneksi on työpaikka tällä hetkellä:)


  • Jo riittää

   Nyt kun Käteinen ja Jutta aloittavat raamiriihen puinnin, tässä olisi pieni kadunmiehen viimehetken vinkki säästötalkoisiin. Lopetetaan koko työkkärisysteemi totaalisen tarpeettomana. Säästö palkkaus- ja muine kuluineen mitään hyvää aikaansaamattomasta satoja miljoonia vuodessa. Se raha olisi pois tosi harvoilta, mutta paremmin kohdennettuna hyödyttäisi koko yhteiskuntaa.

   • säätsöäveronmaksajil

    Tuo on aivan totta, työkkärinämmä ei työllistä muita kun itsensä ja sekin veronmaksaien rahoilla. tietokone tekee saman ja murto-osalla siitä mitä työkkärin ämmä maksaa yhteiskunnalle maleksiessaan siellä ilmastoidussa huoneessa.


  • Omak

   Kai te nyt käsitätte että kun rikkaille maanomistajille jaetaan esim. lähes 300 000 euron vuotuisia toimeentulotukia maatalouden harjoittamiseen... ei esimerkiksi työmarkkinatukia voi jokaiselle jaella.

   Ja jollainhan ne pitää maksaa Presidentin ja Pääministerin uudet mersutkin.

   Ja miten te ajattelitte että Halosen yksittäiset lennot (jopa 500 000 euroa) maksettaisiin jos kaikki tarvitsevat saisi perusturvaa?

   Totuus on että tämä yhteiskunta nyt vain ei teistä välitä,
   te tiedätte sen ihan yhtähyvin kuin minäkin: juuri siksi Suomessa on niin paljon syrjäytettyjä.

   "Björn Wahlroos sai 262 630 euroa maataloustukea"
   http://www.hs.fi/talous/Björn Wahlroos sai 262 630 euroa maataloustukea/a1305643743933

   "Kone Oy:n omistuksillaan Antti Herlin on noussut maailman miljardörien listalla sijalle 437. Herlinin omaisuudeksi on laskettu 2,4 miljardia dollaria.

   Erikoiseksi tämän miljardörin tyylistä tekee se, että hän vie aina vuosittain köyhien veronmaksajien rahat ja välttelee verottajaa. V. 2012 Herlin nosti maataloustukea 235 000 euroa."
   http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/herlin-nauttii-maataloustukea/2459483

  • yliopisto kusettaa

   Juuri näin Omak, maataloustikia jaetaan vaikk Nalle 253 000e muut kaalit, yritystukia miljaania menee.

   Miksi kansa ei tee mitään on kysymys, se vaan katsoo ja hyväksyy nää tyypit.

   Pitäs herätä ja pian tästä tuleekin sota.

  • jgfyiugfkyi

   Kannattaako aina äänestää samoja puolueita? Lopettakaa nyt he...lvetti se hallituspuolueiden Keskustan äänestys jos haluatte jotain muutosta.

   • Jouko57*

    Sama koskee kaikkia eduskuntapuolueita. Ääni persuille on ääni nykymenolle.


   • ahneus talous

    Muutosta voi hakea välttämällä vanhoja isoja puolueita
    ----valta on menny ek-mtk-sak-linjalle ----ja ne aktiivisesti unohtaa työttömät ja ahnehtii vain itselleen.....


  • nyt jo eläkkeellä

   Kaiken kaikkiaan paska paikka koko työkkäri, karenssilla uhkailevat ja huuhaa kursseille pakottavat, Joutais lopettaa koko suojatyöpaikka. ainakin 50 paperinpyörittäjää koettaa saada aikansa jotenkin kulumaan vi--uilemalla työnhakijoille mitä enemmän vain keksii.
   Onneksi olen päässyt eläkkeelle ja pyyhin p----tä mokomalla optiosopimuksella mikä piti tehdä.

  • säästövinkki

   Paras säästö Suomen valtion kassaan saatas heittämällä työkkärin ämmistä vähintään puolet pois, kukaan ei varmaan edes huomaisi eroa, ei ne työllistä kun itsensä ja palvelu on sen mukaista.

   • mätäpaise...

    Kyllä näin on, jonninjoutavista ehtivät natista kun aikaa on eikä työhön tarvitse paneutua.


  • ajamme asioitanne

   Älkää suostuko pakkotöihin ja olkaa tiukkana aina kun virkailijat kusettaa. Kotisivut osoitteessa http://thtry.fi/, verkkolehti osoitteessa http://kotisivu.tk/
   Kuvaus
   Välityömarkkinoilla toimiville on perustettu oma järjestö

   Välityömarkkinoilla oli huhtikuussa 2011 115 000 henkilöä. Laki edellyttää, että tukityöllistetyn tulee voida luottaa siihen, että hänen työskentelynsä vie kohti vakituista työsuhdetta. Näin ei käytännössä ole. Harjoittelijoilla teetetään asiaankuulumattomia töitä ja varsinkin yhdistykset keksivät lumetöitä tukirahojen tähden. Toisaalta taas esim. kunnat teettävät tukityöllistetyillä ammattilaisten työt ja säästävät näin palkkakustannuksissa. Monet yritykset pyörittävät toimintaansa ilmaisen työvoiman avulla ottamalla aina uudet harjoittelijat tai työllisyystuella olevat entisten tilalle. Yritys ei tällöin ota rahallista tai moraalista vastuuta näistä työntekijöistään.

   Tähän asti välityömarkkinoilla olevien etuja ei ole ajanut kukaan. Nyt Suomeen on Italian tapaan (Repubblica degli stagisti) perustettu yhdistys Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt THT ry, joka ajaa välityömarkkinoilla olevien etuja. Kotisivut ovat osoitteessa www.thtry.fi. THT valvoo välityömarkkinoilla olevien yleisiä ja yhteisiä ammatinharjoittamiseen liittyviä etuja, seuraa lainsäädäntöä ja ajaa jäsentensä asioita. Tavoitteena on neuvotella sopimukset, joissa työehtosopimukset koskevat tasa-arvoisesti myös välityöllistettyjä -kunkin alan yleisen työehtosopimuksen mukaisesti.

   THT ry ei toimi ammattiliittojen kilpailijana vaan pyrkii yhteistyössä parantamaan myös työllistettyjen työoloja kannustaen heitä järjestäytymään heti työsuhteen muuttuessa vakinaiseksi. Mikään ei myöekään estä olemasta sekä ammattiliiton että THT ry:n jäsen.

  • TA ei työkkäreitä

   Työnantaja ei työkkäreitä tarvitse.

   Poistakaa tämä tukityöllisyysmahdollisuuskin, säästetään nekin verorahat ja nämä luuserit voidaan sitten raahata kaduta kerjäämästä kuorma auton lavetille joukko monttuun.

   Tajuatteko että jos tätäkään ei olisi niin TEILLÄ ! ei ole edes tätä pientä mahdollisuutta, se on silloin pois sekin pieni mahdollisuus TEILTÄ työnsyrjään.

   Työvoimatoimistot voisi vallan nmainiosti toimia pelkästään teitotekniikalla, se olisi valtava säästö veronmaksajille !! ajatelkaa jo noiden kiinteistöjen kuluja missä ne lakkaa kunsiään !!!

   Näiden työvoimatoimstojen asiakastyöhön sopeutumattomien kyvyttömien kynsien lakkaajien poistaminen toisi veroeuroja työttömillekin lisää ja työllistämismahdollisuukia parempine ja toimivampina tukina.

  • kuty 9€ pvä

   Sitten on vielä tämä paljon mainostettu työvoimapoliittinen kuntakokeilu jossa yritetään päällekkäisesti keksiä pyörää uudestaan, täysin turhan tuntuista hommaa, samaa hommaa mitä nämä työkkärit ja typit yrittävät tehdä samoilla konsepteilla. Kyllä tässä kuntakokeilussa varmaan siihen palkatut naiset tuntevat itsensä tosi tärkeiksi paitsi, että mitään eivät ole saaneet kuulemma aikaiseksi (radiossakin toimittaja lähes nauroi tän projektipäällikön ulos studiosta) eivätkä saa, ei tätä räjähtänyttä työttömyysongelmaa millään ton tasoisilla poppakonsteilla ratkaista. Kun ei ole töitä ja työpaikkoja niin ei ole, turha edes selitellä mistään uusista toimintamalleista sun muista. Kuntakokeiluunkin upoteuilla rahoilla voitaisiin työllistää IHAN OIKEASTI tosi monta tämän kulmakunnan työtöntä, että silleen....

   • typ-asiakas

    Totta puhut, valitettavasti. Olen itse asiakkaana kuntakokeilussa, ja tällä hetkellä työkokeilussa työmarkkinatuella. Tämän kuntakokeilun tarkoitus on varmasti sinänsä ollut hyvä, mutta ei tämä homma kovin hääppöisesti tunnu toimivan. Tarkoitushan on ilmeisesti ollut, että useamman työpaikan ns. silpputöistä koottaisiin kokoaikaisia työpaikkoja, mutta kun homman vika vaan on siinä, että nämä silpputyöt ovat usein sen verran toisarvoisia tehtäviä, ettei niistä kannata/ haluta maksaa oikeaa palkkaa. Ja joissain tapauksissa (siis esim. minun tapauksessani) työnantaja yksinkertaisesti teetättää vakituisille kuuluvaa työtä palkatta, ja kun harjoittelu loppuu, työt siirretään takaisin vakihenkilökunnalle. Täytyy myöntää, että aika hyväksikäytetty olo tässä tällä hetkellä on.

    Tietyllä tapaa kyllä ymmärrän työnantajiakin tässä asiassa: työntekijän täytyy olla työnantajalle enemmän kuin palkkakulujensa väärti (ainakin periaatteessa), että hänet kannattaisi palkata. Työpaikan tiskikoneen täyttäminen ja kahvinkeitto nyt eivät vain ole niitä töitä, joista juuri kannattaisi maksaa. Ja kun töitä ei ole, niitä ei ole, turhapa sitä on ketään yrittää työllistää millään hokkupokkuskonsteilla. Tämä kuntakokeilu tuskin tulee työllistämään muita kuin typin virkailijoita.


   • ei oo töitä....
    typ-asiakas kirjoitti:

    Totta puhut, valitettavasti. Olen itse asiakkaana kuntakokeilussa, ja tällä hetkellä työkokeilussa työmarkkinatuella. Tämän kuntakokeilun tarkoitus on varmasti sinänsä ollut hyvä, mutta ei tämä homma kovin hääppöisesti tunnu toimivan. Tarkoitushan on ilmeisesti ollut, että useamman työpaikan ns. silpputöistä koottaisiin kokoaikaisia työpaikkoja, mutta kun homman vika vaan on siinä, että nämä silpputyöt ovat usein sen verran toisarvoisia tehtäviä, ettei niistä kannata/ haluta maksaa oikeaa palkkaa. Ja joissain tapauksissa (siis esim. minun tapauksessani) työnantaja yksinkertaisesti teetättää vakituisille kuuluvaa työtä palkatta, ja kun harjoittelu loppuu, työt siirretään takaisin vakihenkilökunnalle. Täytyy myöntää, että aika hyväksikäytetty olo tässä tällä hetkellä on.

    Tietyllä tapaa kyllä ymmärrän työnantajiakin tässä asiassa: työntekijän täytyy olla työnantajalle enemmän kuin palkkakulujensa väärti (ainakin periaatteessa), että hänet kannattaisi palkata. Työpaikan tiskikoneen täyttäminen ja kahvinkeitto nyt eivät vain ole niitä töitä, joista juuri kannattaisi maksaa. Ja kun töitä ei ole, niitä ei ole, turhapa sitä on ketään yrittää työllistää millään hokkupokkuskonsteilla. Tämä kuntakokeilu tuskin tulee työllistämään muita kuin typin virkailijoita.

    toi kuntakokeilu... voi itku sentään... sääli ja itku....
    - ei hallinto- byrokraatti muuta keksi...


  • Tane Tellus

   Vieläkö työkkärissä on samat kiusaajat kuin ennenkin?

  • gjxfjjcxj

   Lpr työkkärin virkailijan asenne ja suora puhe siitä, että on parempi olla ilmaistöissä kuin työttömänä kertonee kaiken oleellisen mikä siellä mättää. Orjatyön on loputtava ja muutos alkaa siitä että ihmisten pakottaminen ilmaiseksi töihin loppuu. Tutustukaa tutkimuksiin maailmalta missä esim. workfare ohjelmat isossa-britanniassa aiheuttivat irtisanomisia, kun tilalle saatiin ilmaistyövoimaa ja miten ne eivät millään tavalla edistäneet työttömien työllistymistä jatkossa.
   Yritykset eivät palkkaa ihmisiä töihin huuhaa koulutuksen jälkeen, vaan niiden omat ukot joutuvat lomautetuiksi tälläisessä taloustilanteessa ja kun työttömien ns. koulutus on ohi, niin koulutetut, joista ei enää saa rahaa tietyn ajan jälkeen palaavat kortistoon ja uusille työttömille tehdään uusi koulutus ja taas ilmaistyövoimalla firmat rakentaa halvalla.
   Välityömarkkinat pitäisi kieltää lailla koska se vie työpaikkoja ihmisiltä, jotka ovat ihan kykeneviä palkkatöihin ja jos esim. ammattikoulun käynyt ei kelpaa suoraan töihin, niin eikö silloin ole syytä uudistaa sitä ammattikoulutusta, eikä niin päin, että se nuori joutuu ensimmäiseksi koulusta päästyään ilmaistöihin johonkin firmaan huuhaa kurssin nimellä. Sama koskee myös vanhempaa väkeä, joista monella on on koulutuksen lisäksi riittävästi työkokemustakin palkkatöihin ja silti heitäkin pitää jatkuvasti kurssittaa että tilastot kaunistuisivat , sillä asiahan on niin että jos ihminen on työtön, niin tottakai sen osaamisesssa on silloin vikaa, koska osaajathan eivät koskaan joudu työttömiksi.

  • ajaoisejgawe

   Tänään tuli käytyä ja olen aiemmin Lahdessa asioinut ja ollut todella tyytyväinen heidän toimintaansa, mutta nyt kohtelu oli aivan järkyttävää, kun asioin Lappeenrannan pisteessä. Muutin Lappeenrantaan syksyllä ja olen tehnyt avoimen yliopiston opintoja kansanopiston kautta, koska en päässyt yliopistoon viime keväänä. Nyt kuitenkin sain kolme yliopistopaikkaa Iso-Britanniasta, joista valitsin yhden ja hain myös varmuuden vuoksi Suomeen, mutta päätin, että suuntaan ulkomaille. Olen laittanut nelisenkymmentä kesätyöhakemusta, mutta en ole saanut MITÄÄN töitä ja työkkäri oli viimeisin vaihtoehtoni. Yleensä olen aina ollut kesät töissä 14-vuotiaasta saakka ja nyt 21-vuotiaana en vain ole sattunut saamaan töitä. Luulisi, että työhistoriani ja yritteliäisyyteni olisi edes kirvoittanut jonkinlaista ymmärrystä, mutta en saanut kuin tylyä ja suorastaan paskamaista kohtelua. Tuntui siltä, kuin olisin ollut jokin loiseläjä ja pummi. Olin vielä käynyt tulostamassa kaikki yliopistohyväksynnät ym heille, että kaikki sujuisi mahdollisimman helposti.

   Eipä sympatiaa paljon liiennyt, vaikka kerroin että opintotuki loppuu tähän kuuhun ja joudun ensi kuussa tekemää vielä kaksi tenttiä hitaan (minusta riippumattoman) opiskelutahdin takia.. Millähän sitä pitäisi elää? Vuokrakaan ei itseään maksa. Kai sitä pitää mennä sossun luukulle, mitä toivoin välttäväni

  • Jingers

   Sama kokemus Lahdessa homma toimi ja ihminen otettiin vastaan inhimillisesti ja tasapuolisesti kohdelleen... Lappeenrannassa kohteliaan alun jälkeen aloitettiin ääridemareille tyypillinen kyykytys, v-tyylillä... joka johti siihen että sanouduin irti koko työnhausta.

   Vapaus on sittenkin arvokkaampaa kuin orjuuttava työläisyys.

   • 4000 / kk

    osa on kokoomus virkailjoita ja kepu. siis ne johtavat virkaloiset !


   • Herätys esimiehet

    Luulen, että moni työtön ei enää ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi huonon kohtelun vuoksi. Eläminen on sitten varmasti vaikeaa ilman mitään tuloja. Jotain pätkätöitä varmasti pitää tehdä elääkseen tai sitten olla säästöjä millä elää. Ei ole oikein, että ihmiset jättävät hakematta lakisääteiset yhteiskunnan tuet siksi, kun heitä kohdellaan niin huonosti. Tätä asiaa kannattaisi päättäjien ja esimiesten tutkia ja miettiä, olisiko syytä tarkistaa virkailijoiden pätevyys ja sopivuus työhönsä. Työttömät eivät kaipaa enää yhtään lisää kiduttamista ja kiusaamista elämäänsä. Heillä on tarpeeksi vaikeaa jo muutenkin selvitä päivästä toiseen.


  • toni hjuppuri

   mitä lahden asiat kuuluu tänne?

  • hallntoa piisaaa..

   - kuulemma, typ terapia ja etenkin typ psykiatria pelastaa työttömän.
   moniammatillisesti työttömästä poistetaan se laiskuuden mato.
   - mutta eihän silti synny uusia tuottavia työpaikkoja, mutta moni typ virkailija saa elnannon kiduttamalla työtöntä köyhää päivätöinään.
   Hieno - tem-ely-typ-tvt-systeemi elä'ttää suuren määrän johtajia ja työntekijöitä, joilla ei ole mitään järkevää ja tuottavaa tekemistä...

   • poliittinen työpaikk

    Tuo koko liian kallis, liian suuri tem hallinto on jo nyt vain itseään varten, vain suojatyötä........
    Ei hyödytä kuin siellä töissä olevia...... politiikkaa...


   • Totuus työkkduuneista
    poliittinen työpaikk kirjoitti:

    Tuo koko liian kallis, liian suuri tem hallinto on jo nyt vain itseään varten, vain suojatyötä........
    Ei hyödytä kuin siellä töissä olevia...... politiikkaa...

    Puolueen politrukkien persusten nuolijoille on pitänyt keksiä helppoja suojatyöpaikkoja veronmaksajien rahoillla, sitä nuo tem duunitkin ovat,


  • James.

   millos tonne toimistoon pitää ilmoittautuu? ku otin just loparit aattelin et 3kk karenssi olis just sopiva kesis ja sit vois olla vaik jossain töis

  • Heti työppäriin

   Heti pitää ilmoittautua eli viimeistään tänään jos et eilen ilmoittautunut. Sinulle tulee 3 kuukauden karenssi, mutta sen jälkeen saat työttömyyskorvausta ellet pääse töihin. Hae toimeentulotukea sosiaalitoimistosta jos sinulla ei ole mitään tuloa karenssiajalta.

   • James.

    entä jos ilmottaudun 3 kk päästä alkaaks karenssi vai kuittaaks ne 3kk vaparilla sen pois?


   • mie11
    James. kirjoitti:

    entä jos ilmottaudun 3 kk päästä alkaaks karenssi vai kuittaaks ne 3kk vaparilla sen pois?

    Karenssi alkaa aina siitä päivästä, kun ilmoittaudut työnhakijaksi. Et voi kuitata sitä pois olemalla vapailla.


   • James.
    mie11 kirjoitti:

    Karenssi alkaa aina siitä päivästä, kun ilmoittaudut työnhakijaksi. Et voi kuitata sitä pois olemalla vapailla.

    mie116.6.2013 11:18 Karenssi alkaa aina siitä päivästä, kun ilmoittaudut työnhakijaksi. Et voi kuitata sitä pois olemalla vapailla.

    OLET VÄÄRÄSSÄ! Tieto ei pidä paikkaansa!
    Karenssi alkaa lopputilin eli viimeisen työpäivän jälkeisenä päivänä ilmoittauduit tai et työkkäriin (siis tapauksessa jossa itse otat loparit)

    linkitin alle kannattaa lukasta
    säännöt on samat lappeenrannassa kuin muuallakin
    http://keskustelu.suomi24.fi/node/9585694#comment-60566392


  • typ terapiaa

   typ parantaa työöttömän. typ terapialla työtön parantuu

   • Anonyymi

    Minua ei paranna mikään koska olen täysissä voimissa psyykkisesti ja fyysisesti. Silti en saa töitä.


   • Anonyymi

    Olen itse ollut typ asiakas. Ja se onkin ollut näköala turhaan, osaamattomaan hallintoon.
    Ei todeksi uskoisi.
    Toisaalta se typ työllistää niitä virkailijoita siisteihin sisätöihin. Mutta aivan turhaan.
    Kallis hallinto työllistämis kokeilu se on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olen itse ollut typ asiakas. Ja se onkin ollut näköala turhaan, osaamattomaan hallintoon.
    Ei todeksi uskoisi.
    Toisaalta se typ työllistää niitä virkailijoita siisteihin sisätöihin. Mutta aivan turhaan.
    Kallis hallinto työllistämis kokeilu se on.

    He eivät voi ottaa vastaan tietoa ihmisen luonneidentiteetistä, eli nk. horoskoopista. Ne ovat paperit, jotka antavat tarkan kuvan soveltuvasta työstä. Tässä olisi vallankumouksen paikka.
    https://horoscopes.astro-seek.com/calculate-birth-chart-horoscope-online/

    Kuka uskaltaa aloittaa?
    Vai haluatteko jatkaa marinaa ja valitusta?
    Luuletteko, että tämä kaikki on hallituksesta kiinni? Mitä te sitten olette?


  • Anonyymi

   Se on todella harmillista, että täysin työkykyiset ja työhaluiset eivät saa töitä. Jos on mahdollista muuttaa isompaan kaupunkiin, niin siellä voi olla enemmän työmahdollisuuksia. Esim. Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle.

   Nyt tilanne näyttää kyllä vähän huonolta koko maassa, koska yrityskonkursseja on ollut paljon ja se on vähentänyt työpaikkojen määrää. Työttömyys on noussut. Erilaisia kesätöitä kannattaa katsella nyt, jos etsii palvelualan töitä.

   • Anonyymi

    Olen työkykyinen, ja minun pitäisi olla kansanparlamentissa, mutta kuka minut tuntee tai tunnustaa?
    Minulla on sellaiset aarteet koneellani, että ne pitäisi saada tutkittaviksi, jotta parhaat palat saataisi käyttöön. Mutta se työ pitäisi antaa niille, jotka ovat lukeneet Zoharia ja Talmudistista hermeneutiikkaa. Ja "tavallinen" kansa ei "sellaisia" lue, ku ei muuuutkaan, koska uskottavuus...? Ja edes viisauksia he eivät hae netistä, ja jos, niin "oman maatilan" aitojen sisäpuolelta!
    Oishan se hirveää, jos joku osoittautuisi viisaaksi! Hänet jätettäisi heti, koska ei ole tittelisoitu! Tässä kristityt periaatteessa kieltävät Jeesuksenkin. Näin ollen: ehkä minustakin pitäisi kirjottaa "pyhä kirja"?!


  • Anonyymi

   Se ns. "työvoimapolitiikka" ja työvoima hallinto, ne on olleet jo vuosikymmeniä säälittävää tunarointia.

   • Anonyymi

    Etkö menisi kansanparlamenttiin parantamaan asioita? Eikö sinne pitäisi lähettää kaikki, jotka nähdään poikkeaviksi kansalaisiksi ajattelun suhteen, koska jos yhteiskuntaa aiotaan kehittää, tarvitaan uusi ajatuksia?
    Mitä uutta näette lehmien ja lampaiden käytöksessä? Sama muu ja mää kuuluu, ja samaan menee kadulla vaeltavat ihmiset: "Ku muuuut".
    Mutta ihminen, jolla on kyky uudistua, osaa tuoda esiin sellaista, joka saa ihmiset ajattelemaan uusia asioita ja etenkin omaa tilaansa ja tasoaan. Tosin ei taida onnistua niin pitkään, kun hallitus haluaa määrätä mm. median avulla sen, "miten pitäisi ajatella".

    Olen ollut työkkärissä. Homma on yhtä ja samaa kuin aiemminkin. He ovat kykenemättömiä uudistumaan, koska heidän pitää noudattaa lakia, joka perustuu tieteeseen, joka taas ateismiuskontoon. Näin ollen asiakas ei voi tuoda esiin sitä, mitä hän on oivaltanut, ja hänet halutaan laittaa samaan kehittymättömään meininkiin, kun häntä aiemmatkin.

    Tasa-arvo ei tunnusta Kristusta.


   • Anonyymi

    Samaan menee kansan marina! Samaa lässytystä vuodesta toiseen! Oliko sulla todella jotain tähdellistäkin asiaa?!
    Arvaan mitä seuraavaksi tapahtuu: tyyppi sulkee turpansa, pistää kädet puuskaan, ja istuutuu pöydän ääreen jalka toisen päälle ja katselee ikkunasta ulos ajatuksella "ollaan sitten hiljaa"...

    Tiesittekö, että eläimenkin saa liikkumaan lyömällä? Joten ehkä ihmisetkin saa ajattelemaan lyömällä? Se todennettiin jo Neukkilan aikaan! Ei ne varmaan muuten olisi avaruuteen saakka päässeet!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samaan menee kansan marina! Samaa lässytystä vuodesta toiseen! Oliko sulla todella jotain tähdellistäkin asiaa?!
    Arvaan mitä seuraavaksi tapahtuu: tyyppi sulkee turpansa, pistää kädet puuskaan, ja istuutuu pöydän ääreen jalka toisen päälle ja katselee ikkunasta ulos ajatuksella "ollaan sitten hiljaa"...

    Tiesittekö, että eläimenkin saa liikkumaan lyömällä? Joten ehkä ihmisetkin saa ajattelemaan lyömällä? Se todennettiin jo Neukkilan aikaan! Ei ne varmaan muuten olisi avaruuteen saakka päässeet!

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d2342e1d-97b1-4977-b537-0d4cc4490dc1

    ”Jos ajattelemme nyt ihmiskunnan tulevaisuutta, ei se kovin hyvältä näytä, jos tämä kehitys jatkuu. Kahtia jakautuminen, sodankäyntiä. Kyllä jossain vaiheessa on niiden aika, jotka yrittävät rakentaa jotain parempaa."

    Jaha. Näköjään saan odotella kutsua pressalta. Mutta luultavasti vasta, kun on jo myöhäistä?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   57
   5580
  2. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   23
   3557
  3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

   Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
   Kokkola
   28
   1672
  4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

   Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
   Sinkut
   206
   1656
  5. Mitä ihmettä

   Kaipaat hänessä
   Ikävä
   78
   1102
  6. MAKEN REMPAT

   Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
   Suomussalmi
   26
   1088
  7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

   5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
   Ähtäri
   49
   907
  8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

   Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
   Hindulaisuus
   259
   836
  9. Välillä käy mielessä

   olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
   Ikävä
   71
   819
  10. Mulla on kyllä

   Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
   Ikävä
   35
   818
  Aihe