Basic-kääntäjä

Onko PC:lle Basic-kääntäjiä, jotka ovat perinteisiä, eivät olio-ohjelmointia? Onko esimerkiksi Blitz-basic -kääntäjää oikesti PC:lle olemassa?
Ilmoita


Kuinka hankalaa tuon etsiminen googlella voi olla?
Ilmoita
Kai niitä jostain löytyy. Itse lukioaikana tietotekniikan kurssilla käytin jotain Basic-ohjelmaa kunn käänsin Tekniikan maailman mikrotietokonekirjassa olevan avaruuskuvioita c64:lla piirtävän ohjelman koodin sopivaksi ja paremmaksi toimimaan Pc;n basicilla. Miksi niin halusin nähdä että kun c64 piirti kuviota n. tunnin niin miten pitkään uuden ajan pc:t sitä piirtävät. hmeellistä. Korppu jossa ohjelma on ei ole hukkunut monien muuttojeni yhteydessä vaikka todella paljon tavaroitani on asuntoja vaihtaessani ym. lentänyt roskiin. Myös ikivanha Kasparov Team-mate shakkitietokoneeni on tallella ja myös tekniikan maailman mikrotietokone kirja. Se basic-ohjelma siihen aikaan taisi olla joku qbasic (Quick-basic). Kyllähän netistä löytyy hyviä c64 emulaattoreita ja oikeastaan kaikki vanhat c64-pelit, miksei sieltä sitten löytäisi jotain vanhaa pc.n basic-ohjelmaakin. Niin kaikenlaisiin tietokoneisiin löytyy ilmaisia toimivia emulaattoreita, ohjelmia ja pelejä kun vähän etsii. Mulla ainakin jos oon jotain vailla on periaatteena;"Etsin kunnes löydän sun.". Tiedän että kaikki on jossakin tän valtaisan internetin tarjonnan seassa tarjolla ilmaiseksi kunhan etsii.
Ilmoita
Kyllähän niitä on olemassa, mutta eri asia on, kannattaako sinun niitä käyttää.

Kerro mihin tarkoitukseen sitä haet ja millaisia vaatimuksia sillä on niin varmasti löytyy paljon parempiakin vaihtoehtoja
Ilmoita
Ei iitä olioita tarvitse käyttää.
Kokeile FREEBASIC
Laita se Googleen. Itse onnistuin kääntämään vanhan Qbasic ohjelman sillä.
Ilmoita
Opettele Python. Parempaa palvelusta tuskin voit itsellesi tehdä ;)
http://www.python.org/

Python on oliopohjainen mutta ihan hyvin sillä onnistuu myös proseduraalinen ohjelmointi ja osittain myös funktionaalinen.

Jos pythonia päätät kokeilla niin suosittelen asentamaan 3.3 version ja erityisesti vielä 32 bittisenä. Syyt siinä että 2.7 on vanha versio eikä sitä enää kehitetä ja eikä se myöskään ole yhteensopiva 3.x kanssa. 32 bittisen version suosittelen asentamaan siksi että yhteensopivuus monien kirjastojen sekä ohjelmien kanssa on paljon parempi. Sitäpaitsi 64 bittisestä versiosta on vasta hyötyä kun tarvitset yli 2 Gt muistia kerralla eli todennäköisesti ei kovin pian.
Ilmoita
Tarkoititko kääntäjällä sellaista joka tekee yksinkertaisesta basic-kielisestä koodista itsenäisesti toimivan exe:n ? Olen itse ainakin etsinyt sellaista ja etsin yhä.
1 VASTAUS:
.exe kuullostaa joltain Windows jutulta ja Windowsissa käytetään natiivisti C#:a.

Basic leikkimiseen joku Debian olisi sopivampi.
+Lisää kommentti
Löytyisiköhän näistä joku hyvä?

https://www.thefreecountry.com/compilers/basic.shtml

Itse käytän ( tai käytin) DOS6:n mukana tullutta QBASIC:ia, mutta se ei tee exe-tiedostoja.
1 VASTAUS:
Aikoinaan 1990-luvun alussa tilasin lehdestä vahingossa yhden Basic Compilerin ja eihän se sisältänyt kuin pelkän kääntäjän, kyllä kyrsi. Kaiken lisäksi se käänsi tavukoodista, joten pelkkää ascii-tekstiä se ei kääntänyt, oli pakko ostaa vielä se Interpreter -versio.
+Lisää kommentti
Tämä on hyvä tarkoitukseen:

http://qb64.org
1 VASTAUS:
lisää tietoa tuolta
http://www.qb64.net/
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Basic-kääntäjä

Onko PC:lle Basic-kääntäjiä, jotka ovat perinteisiä, eivät olio-ohjelmointia? Onko esimerkiksi Blitz-basic -kääntäjää oikesti PC:lle olemassa?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta