Pakkoruotsille loppu!

Ruotsi valinnaiseksi

Joko olet allekirjoittanut kansalaisaloitten oikeusministeriön ylläpitämillä sivuilla? Täysin järjetöntä verorahojen tuhlausta tämä pakkoruotsi!

Ruotsin kieli valinnaiseksi oppiaineeksi kaikilla kouluasteilla
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/131

Mukana mm. Kokoomusnuoret.

Pannkitunnistautuminen. Henkilötiedot eivät näy sivulla.

6

<50

  Vastaukset

  • Kielitaito on hanurista! Surut joutaa tekemään ne hankalammat, vaikeammat, paremmat ja paremmin palkatut duunit, me ei ruattia opetella!

   • Nopea lasku osoittaa että venäjä on 27 kertaa tehokkaampaa kuin pakkoruotsi talouden kannalta. Kuinka suureksi venäjänkauppa voisi kasvaa jos 100% suomalaisista opiskelisi venäjää aivan kuten ruotsia tällä hetkellä?

    Venäjänkauppa on vuosittain ollut kutakuinkin samaa luokkaa kuin ruotsinkauppa vaikka vain 2-3% opskelee venäjää.

    Ruotsinkauppa ei ole kuin 11% vaikka 100% opiskelee ruotsia! Pakkoruotsi on suurta tuhlausta. Ruotsinkaupalla ei pakkoruotsia kannata perustella.

    Venäjänkauppa on 9% vaikka vain 2-3% opiskelee venäjää.

    Tästä saamme oikein numeerisen arvon joka osoittaa kuinka suurta tuhlausta pakkoruotsi on.

    3% / 9% = X / 11%
    =>
    X = 3% / 9% * 11% = 3,6666 %

    Jos ruotsin kielellä tehtäisiin yhtä menestyksekkäästi ulkomaankauppaa kuin venäjän kielellä niin silloin kansasta 3,66% riittäisi muodostamaan nykyisen kaupanvolyymin Ruotsiin. Eli meidän ruotsinkielinen vähemmistö ylittää melkein kaksinkertasesti tarpeen.

    96,34% kansasta opettelee turhaan ruotsia ulkomaankaupan kannalta.
    Tehokkuuden suhteellinen ero

    Ruots. venäjä
    100% / 3,666 % = 27,3

    Saatu luku on suhdeluku ja se kertoo että venäjänkauppa on 27 kertaa kannattavampaa per kielenopiskelija. Eli 2700% tehokkaampaa kuin ruotsinkielellä kaupankäynti.

    Siinäpä olisi Suomelle uusi nokia jos venäjän opiskelijoiden määrä nousisi edes 10%:iin. Venäjä olisi varsinkin nyt merkittävä kauppakumppani koska heillä on rahaa nykyään paljon enemmän kuin ennen ja kansalaisten kulutus kasvaa siellä vauhdilla. Venäjä korvaisi kauppaa EUn kanssa koska EU:ta vaivaa talouskriisi luultavasti hamaan tulevaisuuteen.

    Kaksikielisyys on näivettänyt itä-Suomen taloutta jo 90 vuotta ja pakkoruotsi 40 vuotta. Aito kanssakäyminen itärajan yli ja Itä-Suomen taloudellinen kehitys on estetty kaksikielisyyden ja pakkoruotsin takia.

    Meillä on vieressä suuri venäjänkielinen neitseellinen markkina jonka on vajaakäytössä, koska venäjänkieltä taitattomina ojennamme kilpailijoillemme mm. Ruotsille edun hydyntää meidän naapurimaan kaupallisia mahdollisuuksia. Ruotsissa opiskellaan enemmän venäjää kuin Suomessa.

    Suomessa on tuettu ruotsin kieltä ja siten tuettu yrityselämää Länsi-Suomessa toimimaan Pohjoismaissa ja Ruotsissa. Mutta se ei ole ollut ilmaista koska se on estänyt koko maassa yrityselämää suuntautumasta suurin markkinoihin (Etelä-Amerikka, Kiina ja Venäjä ym.). Selkeimmin pakkoruotsi on estänyt Itä-Suomen yrityselämää luomaan yhteyksiä venäjänkieliseen maailmaan.

    Ei ihme että Itä-Suomessa on maamme köyhimmät paikkakunnat. Nyt olisi Itä-suomella mahdollisuus saada hyöty Venäjän markkinoista jos olisi Venäjän taitoisia ja venäläisen kulttuurin tuntijoita. Pakkoruotsi on tämän estänyt koska se ei ole rikkaus vaan rasite.

    kartta yksikielisestä Suomesta
    http://www.kielipolitiikka.net/fakta/ks12009.htm#ks12009

    Ruotsivapaaehtoiseksi
    http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi/


  • Mutta kaikkein nerokkain veto on rekisteröityä virallisesti ruotsinkieliseksi:
   http://hurriksi.fi/

   • Nettisuru siis myöntää kielisysteemimme olevan etuilujärjestelmä.

    Kiitos paljon. Sitähän me fennot olemme aina sanoneet.

    Etuilusysteemi ei kuulu demokrattiseen tasavaltaan.


  • 15 381 kappaletta.

   Kolmasosa vaaditusta äänistä enää vajaan parintuhannen äänen päässä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Juutuub-maailma

   Tässä kun on kesällä ollut aikaa ja hieman seuraillut netistä kaiken maailman vlogeja sun muita videoituja mielipidekanavia niin herää yksi suuri kysy
   Sinkut
   123
   2082
  2. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   157
   1006