Koulukiusaaminen Lappajärvellä

Huolissaan..

Miksei Lappajärven kouluissa katsota oppilaiden hyvinvoinnin perään? Kiusaamisen lisäksi toki on nähtävissä jopa alakoululaisiin ulottuvaa päihdekauppaa (ja niiden käyttöä), mutta entäpä kiusaaminen? Kaikki vähä mielenkiinto, mitä oppilaisiin kohdistetaan oppituntien ulkopuolella, on päihteisiin liittyvää.

Lukuvuosi 12-13 on ollut kaoottinen: yksi keskikoulun oppilas on yrittänyt itsemurhaa, masentuneita on useita, kiusaaminen ja yksinäisyys on liian monelle normaalia arkipäivää. Ihmisarvot eivät oikein tunnu olevan huipussaan.

Miksi näin? Miten tilannetta voitaisiin kohentaa? Itsemurhayritykset ja psykiatriselle poliklinikalle joutumiset eivät enää millään lailla kuulu murrosvuosiin, vaikka suurten muutosten läpikäyminen omassa elämässään vaikeaa onkin. Kiusattujen tulevaisuus ei myöskään tule olemaan ruusuinen, jos päiviensä päättäminen tuntuu jo siinä iässä hyvältä vaihtoehdolta.

18

777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkyttävää

      Pieni paikkakunta, eikä uskalleta puuttua asioihin. Samat ihmiset pyörittää kaikkia organisaatioita. Hyvä veli järjestelmä tässäkin. Ikävä, että puolustuskyvyttömät lapset ja nuoret joutuvat kärsimään.

      • Born to be wild

        Tuota en allekirjoita. Mielestäni suurempi ongelma on ihmisten sinisilmäisyys omaa jälkikasvuaan kohtaan. Niin se vaan on.


      • lappajärveläinen

        Tässä on ikävän totta! Samat naamat pyörivät joka paikassa, ja joskus asioiden käsitteleminen on jo tämän vuoksi kiusallista ja hankalaa. Tosi surullista kuulla, jos asiat ovat tuossa jamassa keskikoulussa.

        Mitä itse muistan kouluajoilta, niin opettajilla ei todellakaan ollut resursseja olla vahtimassa ja estämässä kiusaamistilanteita. Eivätkä aikuiset välttämättä edes näe (vai eivät halua nähdä?), vaikka kiusaaminen tapahtuisi nenän edessä.

        Oppilaat ovat monesti vain oman rohkeutensa tai heikkoutensa varassa ja kavereidensa tukemia tai hylkimiä. Koulumaailma on julma.

        Ja mitä päihteisiin tulee, niin vanhempien välinpitämättömyydelle ja/tai sinisilmäisyydelle pitäisi tulla stoppi. Ei meidän "maalaisnuoretkaan" aina niin fiksuja ole, eivätkä kaikki ongelmat vain "siellä kaupungeissa". Lapset valehtelevat, jopa ne kiltit tytöt ja pojat.


    • Joumään

      Vaan mitäpä tuumaa vanhemmat, kun ilmoitetaan siitä, että niiden alaikäiset (6-8lk) on hankkineet vanhemmalta henkilöltä viikonloppujuomat?? No osa niistä suhtautuu niin kuin lasten juomiseen tuleekin - estää sen, asettaa rajat ja vie kotiin. Toiset kysyy lapsiltaan, onko ne ostattaneet juomiset, ja jos nämä kieltää, niin ilmoittajalle tuumataan, ettei tässä ilmoituksessa ole ollenkaan perää. (= SINUN täytyy valehdella, koska MINUN lapseni ei valehtele) Ja toiset ei yksinkertaisesti välitä, vaan tuumaavat ettei heidän perheen asioihin tarvitse puuttua, ja lapsi jää palloilemaan kylälle (tai lähtee mökille) rehvakkaana reppunsa kera.

      Ehkä samanlainen suhde näillä vanhemmilla on myös kiusaamiseen, mene ja tiedä. Pääosin vastuu on kuitenkin siellä kotona, että siinä mielessä on turha marista hyvä veli järjestemästä. Ja puuttuminen molemmissa tapauksessa, niin kiusaamisessa kuin päihteidenkäytössäkin, kuuluu tervejärkiselle aikuiselle.

      • Il Duce

        Olet asian ytimessä! Vanhempien piittaamattomuus, sekä lasten kuriton lapsuus tuhoavat yhteiskunnan. Lasta ei saa kieltää, eikä nuhdella; onhan suomi vapaa maa. Kaikkien pitäisi saada tehdä mitä haluavat, niin lastent, eläime, susien, heterojen ja hinttien. Kaikelle täytyy asettaa kohtuuden rajat. On todella surullista lukea uutisia kiusaamistapauksista, jotka liian usein päättyneet lopulliseen tuhoon.


    • elämä hymyilee

      Opettajat luovat mielikuvan heti alkuun oppilaasta,jos naama ei mielytä niin kiusaaja hänestä tulee,tahtoo hän sitä tai ei.Oppilaan sanoihin ei uskota vaan HÄN on syypää kaikkeen vaikka ei olisi ollut paikalla.Moititaan muiden oppiladen kuullen jne jne.
      Lapseni ei ollut kyseisellä tapahtuma paikalla mutta syylinen hänestä saatiin. Opettajat vastaan vanhemmat on mahdoton yhtälö.
      ONNEKSI olemme pois paikkakunnalta ja lapset maailmalla.
      VOIMIA KAIKILLE VANHEMMILLE JOTKA JOTUTVAT TAISTELEMAAN LASTENSA PUOLESTA TÄSSÄ JULMASSA MAAILMASSA.

      • Kiirastuli

        Lessuja vastaan on turha taistella,saavat pahuudet anteeksi kun vaan kätensä ristivät.
        Pahimpia riidan kylväjiä koko pitäjässä.


    • ninnuzka

      Koulussa siellä 80- ja 90-luvuilla. tuntui, että yksi prusajatus oli homofobian lietsonta.

    • Vanhemmilla päävastu

      voi hyvät hyttyset sentään. Täytyy nyt kuitenkin muistaa että vuorokaudessa on 24 h ja oppilaat ovat koulussa keskim. 6 h/vrk. Kyllähän se on niin että jos lapsella on koulussa ongelmia, niin on kyllä vanhempien syytä katsoa itseänsä peilista.
      Koulun ensisijainen tehtävä on opettaa ja vanhempien tehtävä on kasvattaa. Kyllähän koulu tietenkin jossain määrin kasvattakin, mutta eihän siitä ole mitään hyötyä jos vanhemmat eivät tue koulun kasvatusta vaan lapsi saattaa olla ns. heitteillä koulusa tulon jäleen. Vanhemmille piiskaa.

    • Hyytiälää

      Lappajärvellä on aina ollut niin että jos sattuu olemaan jonkun villin sisaruksen pikkuveli tai pikkusisko nii opettajat leimaa jo valmiiksi.

    • OtaItseVastuu

      Mistä tiiät? Ehkä vanhemmat itse haluaa väkisin pitää tällaisesta luulosta kiinni ja syytellä muita

    • YsiKasi

      Paljon on kuitenkin edistytty lukuvuodesta 12-13. Nykyinen pullamössösukupulvi ei enää käytä alkoholia eikä tupakoi juuri.

    • Seiskytneljä

      Täysiä paskahousuja kaikki,vanhemmista penskoihin.

    • tavallistapuhetta

      Vanhemman on hyvä puhuttaa omaa lastaan ettei kiusaa koulussa ketään. Jos kiusaamista on voi ottaa yhteyttä kiusaajan vanhempaan itse suoraan vanhempana jos on tuttu kylältä ja asiallisesti jutella ongelmasta vanhempien kesken, tavallinen vanhempi saa ala-aste ikäistään neuvottua olemaan kiusaamatta. Kiusaaminen ei kuulu koulunkäyntiin.

    • Lapsityövoimanuhri

      https://yle.fi/uutiset/3-10433027
      "Koululaisilla ei saanut teettää siivoustöitä homekoulussa – sakkoja rehtorille ja opettajalle"

      Ja meidätkin pistettiin yläasteella syksyllä 2012 hakemaan tavaraa Kotiahonkujan homekoululta, vieläkö voidaan haastaa opettaja oikeuteen?

      • minkänuorenaoppii

        Eihän ne muutenkaan mitään töitä tee, puhelimen räpläys on kokopäiväistä harrastusta.

        Kouluissa pitäisi olla yksi työpäivä viikossa, että oppisivat elättäämään itsensä, kun ensimmäinen verokirja tulee, ettei kaikista tulisi sossupummeja.


    • Hiphei

      Mitä isä edellä sitä lapsukainen perässä 🍺

    • ämpäriäkaivoon

      Tehdasmaisen kellkokortti systeemin opettaminen maalaisille on järjetöntä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe