Aikaisemmat pääsykoekirjat Helsinkiin hakeville

Opiskelija321

Ajattelin aikani kuluksi kirjoitella vähän mahdollisesta valmistatumisesta ennen varsinaisten pääsykoekirjojen ilmestymistä. Helsinkiin hakijoille nyt kun kirjojen aiheet ovat ilmestyneet. Taustoistani sen verran, että olen neljännen vuoden opiskelija.

Eli aiheet ovat tänä vuonna (kts. tarkat tiedot tiedekunnan sivuilta)

1.) Velvoiteoikeus- Mika Hemmo
2.) Oikeushistoria - Kekkonen
3.) ProssessiVelkavastuun toteuttaminen luottoyhteiskunnassa - Lindfors/Koulu
Kirjat tosin ilmestyvät vasta 3.4 ja ne voi tilata suoraan kotiin (ja kannattaakin) unigrafian kirjakaupasta).

Ensinnäkin VAHVASTI SUOSITTELEN, että hommaat jotain kautta vanhan pääsykoekirjan ainakin Kekkosen Oikeushistoriasta (vuodelta 2009). Pääsykoekirja tulee suurella todennäköisyydellä olemaan lähes identtinen aikaisemman kirjan kanssa. Vahassa teoksessa oli 171 sivua ja tässä uudessa tulee olemaan 183 sivua ja itse veikkaisin, että vanha sisältö on hyvin samankaltaista ja lisääntyneet sivut ovat vain kirjan viimeisimpiä päivityksiä "nykyajasta". Koska kirjat ilmestyvät jo parin viikon päästä suosittelen ensimmäisenä lainaamaan juuri tästä oikeushistoriasta aikaisemman pääsykoekirjan.

Toisena kirjana lainaisin aikaisemman pääsykoekirjan velvoiteoikeudesta. Todennäköisesti tämäkin tulee olemaan hyvin samankaltainen teos aikaisemman vuoden 2007 teoksen kanssa, mistä kertoo jo tiedekunnan sivuilla mainittu "toinen uudistettu painos".

Kolmannesta aiheesta en ehkä lainaisi mitää kirjaa ennen ilmestymistä, sillä aikaa on vain kaksi viikkoa itse kirjojen ilmestymiseen ja itse keskittyisin noihin kahteen muuhun niiden sisällön samankaltaisuuden todennäköisyyden vuoksi.

Toisaalta enää on kaksi viikkoa varsinaisten kirjojen ilmestymiseen, joten mikään menetys ei ole olla lukematta aikaisempia teoksia varsinkin kun niiden saatavuus muualta kun vuoden 2009/2007 hakijoilta voi olla varsin hankalaa. Jos kuitenkin joku ne käsiinsä saa niin ehdottomasti niitä kannattaa alkaa lukemaan samantien.

Muutoin onnea kaikille hakijoille kevääseen!

44

3747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hajasdas

      Ei noita kirjoja ole missään sivulla, siellä lukee vitun urpo, että 20.3 eli huomenna ilmestyvät.

      • polopoika

        Suomen kieltä taitavien valintakoekirjat ovat:

        Mika Hemmo: Velvoiteoikeuden perusteet – Toinen, uudistettu painos. FORUM IURIS 2013. ISBN 978-952-10-7826-2. 116 sivua.
        Jukka Kekkonen: Mitä on kontekstuaalinen oikeushistoria? FORUM IURIS 2013. ISBN 978-952-10-7827-9. 183 sivua.
        Risto Koulu – Heidi Lindfors: Velkavastuun toteuttaminen luottoyhteiskunnassa. FORUM IURIS 2013. ISBN 978-952-10-7828-6. 207 sivua.


    • aasd

      MISSÄ NE TUOLLA LUKEE? EI MISSÄÄN. TOLLO.

      • oneeyedmanistheking

        ei luekkaan

        Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan vuoden
        2013 valintakoekirjat (valintakoetta varten luettava kirjallisuus)

        Suomen kieltä taitavien valintakoekirjat ovat:

        Mika Hemmo: Velvoiteoikeuden perusteet – Toinen, uudistettu painos. FORUM IURIS 2013. ISBN 978-952-10-7826-2. 116 sivua.
        Jukka Kekkonen: Mitä on kontekstuaalinen oikeushistoria? FORUM IURIS 2013. ISBN 978-952-10-7827-9. 183 sivua.
        Risto Koulu – Heidi Lindfors: Velkavastuun toteuttaminen luottoyhteiskunnassa. FORUM IURIS 2013. ISBN 978-952-10-7828-6. 207 sivua.



        Ruotsin kieltä taitavien valintakoekirjat ovat:

        Kaarlo Tuori: Rättens nivåer och dimensioner – Andra upplagan. FORUM IURIS 2013. ISBN 978-952-10-7829-3. 65 s.
        Johan Bärlund – Frey Nybergh – Katarina Petrell: Finlands civil- och handelsrätt. En introduktion. TALENTUM 2013. ISBN 978-952-14-1502-9. 501 s.

        Forum Iuris -sarjassa julkaistavat valintakoekirjat ilmestyvät painosta 3.4.2013 ja niitä voi ostaa tai tilata Unigrafia Oy Yliopistopainon verkkokaupasta (http://kirjakauppa.unigrafia.fi) tai Kirjamyymälästä, käyntiosoite Vuorikatu 3, 1. kerros, 00100 Helsinki, (sisäänkäynti Vuorikatu 3:n ja Fabianinkatu 24:n yhdistävältä sisäpihalta; Cafe Portaalin naapurissa) klo 9 – 15.45) sekä kirjakaupoista. Talentumin julkaisemaa kirjaa voi tiedustella kirjakaupoista. Tiedekunta ei suoraan myy kirjoja.

        Näkövammaiset hakijat voivat tilata Näkövammaisten kirjasto Celian (http://www.celia.fi) kautta valintakoekirjoista elektronisia, piste- ja ääniversioita. Valintakoekirjat ovat saatavissa Celian kautta aikaisintaan samaan aikaan kuin painetut versiot. Näkövammaisten hakijoiden on suositeltavaa ottaa yhteyttä Celiaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
        Ilmoittautuminen valintakokeeseen

        Hakuaika alkaa 4.3.2013 ja päättyy 3.4.2013 klo 16.15.

        Hakeminen tiedekuntaan tapahtuu yliopistojen sähköisen hakujärjestelmän kautta, joka löytyy osoitteesta: www.yliopistohaku.fi

        Hakukelpoisuuteen liittyvistä asioista sekä hakulomakkeiden käsittelystä vastaa Helsingin yliopiston hakijapalvelut . Tarkempaa tietoa hakemisesta löytyy hakijapalveluiden sivuilta
        Valintakoe

        Valintakoe pidetään 12.6.2013 Helsingissä, Vaasassa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.


    • äly hoi nnn

      KIRJOJA EI OLE VIELÄ JULKISTETTU.

      • nmgdfknh

        idiot...


    • tyhmäkö?

      kannattaako noi kirjat siis tilata valmiiksi suoraan kotiin tuolta kirjakaupasta? milloin ne sitten tulisivat kotiin ?:D

      • umkfbfbd

        Kannattaa tilata tuolta Unigrafiasta etukäteen kotiin. Varmasti tulevat sinä päivänä minä pitääkin. Toki voit hakea ne kirjat myös paikanpäältä aamulla, niin saatat saada muutaman tunnin aikaisemmin jos posti muutoin tulisi vasta esim klo 12 aikaan :D


    • jeps1

      Monilla on varmaan mielessä mistä voisi saada aikaisemman painoksen käsiinsä Mika Hemmo: Velvoiteoikeuden perusteet kirjasta. Olette varmaan katsonut HelMetistä ja huomannut että 50 varausta muutamaa kappaletta kohden, eli ei sieltä. Huuto.netistä ei löydy ja online kaupoista ei ole järkevää tilata ottaen huomioon toimitusajan. Olisin kiitollinen vinkeistä kirjan saantiin

      • Sksj

        Mene kaupunginkirjastoon ja pyydä etsimään kaukolainattavia kirjoja ympäri suomen kirjastoista. Eiköhän jostakin pikkukirjastosta vapaita nidoksia löydy.


    • 6öö

      Kuinka todennäköistä se ihan oikeasti on, että teksti on lähes identtistä? Ettei vain käy niin, että tulee tankanneeksi turhaa tai uuden painoksen kannalta häiritsevää tietoa.

      Ehkä on ihan hyväkin odottaa sinne kirjojen ilmestymiseen asti.

    • 3211

      Hyvin todennäköisesti on lähes identtistä sisällöltään tuo Kekkosen kirja. Samaa sanoisin velvoiteoikeuden kirjasta. Vinkkinä lisäksi, että jos 2009 oik.historian kirjaa on hankala saada niin vastaavasti myös vuoden 2002 kelpaa täysin yhtä hyvin, sillä "Johdatus kontekstuaaliseen oikeushistoriaan. Forum Iuris. Helsinki 2002" on lähes identtinen vuoden 2009 painoksen kanssa.

    • ikionnellinen

      Tulin juuri kirjastosta Lahdesta. Ja jippiiiii!!!!!! Sieltä löytyi sekä Hemmon opus että tuo oikeushistoriakirja. jeeeeeee.

    • lukutoukka

      Itsekin varasin entisestä kotikaupungista kirjat; Hemmon kirja on 2007 vuodelta ja Kekkonen 2002 vuodelta. Onneksi historia ei kauhesti muutu, eli ei haittaa vaikka toinen kirja on yli 10v vanha;)

    • soiandfoi

      hmmm niinku kuinka paljon noita vanhoja kirjoja sitten kannattaisi oikein lukea ? niinkun sillen lukisiko nopeasti ne niinkun selaillen... tosin ei tässä muuten hirveästi ehdikään...

    • opiskkelijaaa

      No kaksi viikkoa on varsin lyhyt aika, joten liikaa nyt et varmasti edes ehdi lukemaan. Itse lukisin varsin rennosti hyvällä vauhdilla kirjat läpi kerran tai kaksi kertaa. Jos et kirjoja kuitenkaan saa käsiisi niin ei siihen nyt maailma kaadu. Tänä vuonna kun sivuja on poikkeuksellisen vähän ei tällaisilla kahden viikon "etumatkoilla" ole käytännön merkitystä juurikaan...

      Huomioitaha, että voit esim velvoiteoikeudesta mennä Kaisa taloon lukemaan esim. "Velvoiteoikeuden oppikirja / Erkki Aurejärvi, Mika Hemmo", jota on varmasti saatavilla (78kpl vapaana). Jos aikaa riittää niin käy muutamana päivänä lukemassa niin saat vähän yleiskuvaa siitä mitä tuleman pitää!

      • örä35

        Jos lukuaikaa on annettu "ruhtinaalliset" n. 10 vkoa ennen pääsykoetta, niin mielestäni 2 viikon "lisäaika" on aikamoinen etu tutustua aihepiireihin...


      • opiskelija233
        örä35 kirjoitti:

        Jos lukuaikaa on annettu "ruhtinaalliset" n. 10 vkoa ennen pääsykoetta, niin mielestäni 2 viikon "lisäaika" on aikamoinen etu tutustua aihepiireihin...

        Onhan se ja siksi tuossa yllä yritin heti kirjojen aiheiden ilmestyttyä vinkata innokkaimpia hakijoita hommaamaan vanhat kirjat mahdollisimman nopeasti.

        Edelleen kuitenkin korostaisin, että kyseinen kahden viikon etumatka ei ole niin maata mullistava, mutta toki kaikki etumatka on hyödyksi.


    • myyntitykki&oik.yo

      "Maksukyvyttömyyden oikeudelliset ulottuvuudet" -kirja, samat kirjoittajat ja veikkaan että 90 % sisällöstä sama kuin Velkavastuun jnejne-kirjassa (koska insolvenssissa mikään ei ole muuttunut kolmessa vuodessa). Ilmestyi 2010. Hyvä kunto. Myyn 80 eurolla. Kiinnostuneita?

    • 29+21

      Tuo kekkosen kirja tulee olemaan ihan 99% varmuudella samaa tavaraa 2009 pääsykoekirjan kanssa. Aloittaisin tästä ehdottomasti. Todennäköisesti kirjoittaja on vain päivittänyt sisältöä joltain osin ja kirjoittanut kirjan loppuun uuden luvun.

      Mika hemmon kirja on toinen painos saman nimisestä kirjasta. Joten vanhaa kirjaa kannattaa lukea ehdottomasti, joskin varauksella koska lait ovat jossain määrin muuttuneet. Tosin samat periaatteet ja yleiset opit pätevät.

      Ja mitä tulee tuohon luottoyhteiskunta-kirjaan, no itse pääsin sisälle 2010 ja veikkaan että sillä on paljon yhteistä samojen kirjoittajien vuoden 2010 pääsykoekirjan kanssa.

      • opiskelija312

        Juurikin näin. Kekkosen kirja nyt on lähes satavarmasti samaa tavaraa. Velvoiteoikeus todennäköisesti myös poislukien toki muutokset. Edelleen muistuttaisin ihmisiä, että jos ette saa vuoden 2009 Kekkosen kirjaa käsiin, niin vuoden 2002 kirja on myös samaa tavaraa ihan viimeisimpiä muutamaa sivua lukuunottamatta.


    • elämäon2951

      Käsittämätöntä, kuinka niinluultu "Suomen ykkösoikeustieteellinen" alentuu kierrättämään kirjoja. Ilmeisesti proffat ovat niin ikäloppuja, että mustekynä alkaa jo väpättää ruutupaperilla. No täytynee vielä odottaa ensi tiistaita ja Turun kirjojen julkistamista ja sitten tehdä lopullinen päätös, mihin hakea. Taitaa olla niin, että tänä vuonna tulee olemaan hyvin vaikeaa päästä Helsinkiin, koska kirjoja vain 3, sivumäärä pieni ja hakijamääräennätys tulossa...Sisäänpääsevien minimikoepistemäärä tulee hipomaan pilviä.

    • hhfhfhhf

      Eihän tämä varmaa ole, että ne sisällöllisesti samaa tavaraa olisivat, mutta lähes varmaa toisaalta :D Huomioitava on silti, että kyse on vain kahdesta viikosta ja loppuen lopuksi aika harva hakija taitaa vanhoja painoksia käteensä saada. Lisäksi tuskin löytyy kovin montaa hakijaa jotka ovat juuri noina aikaisempien kirjojen vuosina hakeneet (sisään pääsemättä) ja nyt sitten ovat hakemassa taas uudelleen.

    • OTM Q

      Minulla löytyi kirjahyllystä Hemmon kirja vuodelta 2007. Luettu kerran läpi. Laitoin sen huutoon kohdenro 259896504.

    • omg24689

      Heh, näyttääpä kontekstuaalinen oikeushistoriakin löytyvän jo -ah niin käytännöllisestä - Huutonetistä.

    • hmm44

      Kannattaako lukea Risto Koulun teos Johdatus insolvenssioikeuden perusteisiin, ts. sisältääköhän samoja asioita kuin tuossa tämän vuoden pääsykoekirjassa?

    • tsiiigaamunkuteet

      Kannattaako? Kannattaa, koska "velkavastuun toteuttaminen" on yhtä kuin maksukyvyttömyyden jnejne tai insolvenssioikeus jnejejne. Kyse on samasta asiasta. Yksityiskohtiin en ota kantaa

    • iopsikeks

      Haittaa siitä ei varmasti ole, mutta hyödyistä en osaa sanoa. Valitse vaikka joku velvoiteoikeuden yleisteos niin suuremmalla todennäköisyydellä ei mene hukkaan... pääsykoekirjan lisäksi esim yllä mainittu "Velvoiteoikeuden oppikirja" käy varsin hyvin.

    • teemeli1

      Ennen kirjojen ilmestymistä kannattaa ehdottomasti lukea vanhoja pääsykoekirjoja tai samaan aihealueeseen liittyviä saman kirjoittajan tekemiä uudehkoja kirjoja jolloin on sisäänajanut itsensä kun varsinaiset kirjat ilmestyvät. Tuollaisissa oikeudenaloissa kuten oikeushistoria ja velvoiteoikeus ei ole juurikaan viime vuosien aikana tapahtunut mitään muutoksia.

      Tänä vuonna Helsinkiin on niin vähän sivuja luettavana, että pisterajat nousevat todella korkealle. Kaikki keinot edes muutaman extrapisteen saamiseksi ovat kyllä suositeltavia. Parissa viikossa ehtii oppimaan yllättävän paljon.

      • Phuksitar 2012

        Mistä päättelet, että valintakoekysymykset pysyvät samanlaisina ja saman tasoisina?


      • bbbnnnbbnn
        Phuksitar 2012 kirjoitti:

        Mistä päättelet, että valintakoekysymykset pysyvät samanlaisina ja saman tasoisina?

        Ihmiset osaavat kirjat niin hyvin ja tarkasti ulkoa, ettei kysymyksistä voi tehdä määrättyä vaikeampia menemättä älyttömyyksiin tai tekemättä täysin ylisekavia kysymyksiä. Se on kyllä totta, että pisterajat voivat olla mitä vain juurikin esimerkiksi sekavien kysymysten yms. johdosta, mutta on se varsin todennäköistä että pisterajat ovat korkeammalla vähäisen sivumäärän kokeessa kuin kokeessa, jonka taustalla on melkein tuplasti enemmän sivuja.

        Aina kuitenkin sisään pääsee about sama määrä parhaiten valmistautuneita hakijoita.


    • hmm?d4

      Velvoiteoikeuden perusteista on vielä vanhempikin painos, vuosimallia 2004. Onko tuon lukeminen mielekästä, jos ei vuoden 2007 painosta saa mistään käsiinsä?

    • poawdjis

      kannattaaks noi kirjat tilaa kotiin? nimittäin pääsisin ostamaan niitä sieltä paikan päältä vasta jossain iltapäivällä niin onkohan siellä hirvee jono tai voikohan ne kirjat loppua !?:D

    • siisvoiei

      No, ei todellakaan lopu.

    • 35kd93dhh

      Näyttää siltä, että huutonetistäkin kirjat on jo myyty...jollakin kävi tuuri. Siis myyjällä :)

    • Lukemaan...

      Kannattaisi nyt hankkia Insolvenssioikeus -kirjan, siellä on Koulun ja Lindforsin kirjoitukset konkurssista, ulosotosta sekä yksityishenkilön velkavastuusta. Sekä tulostaa konkurssilaki että ulosottolaki tai -kaari mikä se nyt oli.

      Suomessa on silti jo 357 työtöntä OTM:ia ilmoittautunut työttömäksi!!!!!

      • insideman12

        Mistä ihmeestä olet nämä luvut kaivannut????


    • oikis
    • lukeminen tökkii

      Montako kertaa kannattaa lukea kirjat eli mikä on kunnolla valmistautunut?

      • typeräätyperää

        Jos kysyt näin ääliömäisiä kysymyksiä, niin et todellakaan osa erottaa olennaista epäolennaisesta etkä edes ansaitse paikkaan oikiksessa!


      • riippuupi

        Se on aika yksillöllistä. Riippuu kuinka hyvä muisti ja kuinka nopeasti asiat omaksuu. Varmaan 2-5 kertaa on ihan ok.


      • voi sinua
        typeräätyperää kirjoitti:

        Jos kysyt näin ääliömäisiä kysymyksiä, niin et todellakaan osa erottaa olennaista epäolennaisesta etkä edes ansaitse paikkaan oikiksessa!

        Olet ilmeisesti pyrkinyt ennenkin kun vaikutat noin katkeroituneelta, mutta silloinhan se tarkoittaa sitä ettet sinäkään osaa josset ole sisään päässyt.. ;) ja tosiaan en välttämättä vielä osaa, pyrin ensimmäistä kertaa, en ole enkä mene mihinkään kursseille, opin tai en opi itse.. :)


    • 038579fs

      Valmennuskurssilla sanottiin, että n. 14 kertaa on sopiva. Nauroivat, kun totesin, että tavoite on n. 5 kertaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      192
      1331
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1148
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      864
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      860
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      790
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      745
    7. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      53
      712
    8. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      692
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      689
    10. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      667
    Aihe