Minkälainen alue SUURPELTO?

Suurpeltoon(ko)?

Harkitsen perheen kanssa muuttoa alueelle. Ilmeisesti kaiken lukemani mukaan varsin uusi alue. Seassa on Espoon vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja. Molemmat kalliita koska alue ja asunnot uusia.

Minkälaista porukkaa tuolla asuu? Maahanmuuttajia tuskin on noin hienossa kalliissa paikassa? Tarkoitus on päästä lähiö helvetistiä pois paremmalle seudulle, vaikka kuulostaakin snobien puheilta, niin ihan rauhallista asuinaluetta haeskellaan.

58

11412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 02280 Espoo

      Sen verran uusi että vasta alussa se rakentaminen on. Siis talojen määrässä.

      Alunperin kaupunki päätti tehdä siitä omanlaatuisensa alueen. Vähän niin kuin oma pieni kaupunki Espoon sisällä. Näin aikoinaan kuvat suunnitelmista ja siinä olisi ollut oma keskusta korkeine taloineen ja yritystiloineen ja kaikki palvelut. Lähemmäksi alueen laitoja olisi rakennukset pienentyneet siten että laidoilla olisi pientaloja ja omakotitaloja. Hieno ajatus mutta toistaiseksi ei toteutunut. Vapaarahoitteisten rakennuttajat jättäytyivät suureksi osaksi pois ja vuosien varrella valmistunut vain vuokra asuntoja ja ASOja. Taisi olla reillu vuosi sitten kun näin ensimmäisen kohteen ilmoitukset myytävistä asunnoista. Hinnat olivat melko suolaisia kuten eteläespoossa kylläkin on. Ei alueessa mitään vikaa sinänsä ole mutta keskeneräinen ja ilman palveluja ties kuinka kauan. No saa ne palvelut Olarista ja isosta omenastakin. Mutta autottomalle melko hankalaa.

      Kannattaa käydä siellä ja jututella alueen asukkaita kadulla. Parhaiten ne pystyvät kertomaan.

      • S-peltolainen

        Suurpellossa tosiaan on aloitettu rakentaminen vuokra- ja aso-asuntopainotteisesti. Ei kerro vielä mitään koko alueen rakennuskannasta kuitenkaan. Omistusasuntoja tulee enemmän Suurpellon puistokadun ja Henttaan puistokadun varteen, eli alueen pääkadulle ja muutenkin tämän tällä hetkellä rakennettavan alueen keskustan lähistölle. Olisiko sitten tämä taloustilanne puraissut Suurpeltoa pahemmin kuin muita uusia asuinalueita? Osasyyllinen lienee myös Nokian vetäytyminen suunnitelmista. Sen jälkeen ei ole lehdissä Suurpellosta kirjoitettu positiiviseen sävyyn, vaikka oikeastaan mikään ei ole muuttunut. Edelleen tästä on tulossa sopivan tiiviisti rakennettu puisto/puutarhakaupunki. Esimerkiksi hesari vertaili viime syksynä uusia pk-seudun asuinalueita ja haukkui jutussa Suurpellon lyttyyn, vaikka mikään heidän käyttämänsä argumentti ei ollut edes totta. Jutussa esim. väitettiin kirkkain silmin, että Suurpellosta ei kulje suoraa bussiyhteyttä Helsinkiin ja että matka on muutenkin pitkä. No, kyllähän sellainen kulkee, eikä matka-aika ole kuin 25 minuuttia! :D Samalla ylistettiin tulevaa Östersundomia, vaikka sieltä matka kestää metrolla lähes tunnin! :D

        Tietääkseni tällä hetkellä omistusasuntoja on seitsemän kerrostaloa (en tiedä, mitkä niistä on samaa yhtiötä) ja rakennettavana yksi kolmen talon kohde ja yksi kahden talon kohde. Eli ihan hyvin.

        Palvelut tosiaan vielä puuttuu. Sen tietysti tavallaan ymmärtää, kun ei niitä ihan vielä parin tuhannen asukkaan takia kannata kovin paljoa rakentaa. Vaikka onhan tuossa tietysti n. tuhannen asukkaan Henttaan pientaloalue vieressä. Kauppakeskuksen ensimmäisen osan pitäisi valmistua arviolta 2014 loppupuolella.

        Itse siis asun Suurpellossa ja olen tykännyt paikasta. Yllättävän hyvin olemme puolisoni kanssa ilman autoa pärjänneet. Itse opiskelen ja puolisoni käy töissä Helsingin kantakaupungissa. Isoon Omenaan pääsee 10-15 minuutissa. Kamppiin 107:lla vielä paremmin vuorovälien puolesta, vaikka matka-aika onkin pidempi.

        Itse odotan eniten Espoolta jotain avausta pikaratikkasuunnitelmista. Suurpelto on isossa osassa Espoon pikaratikkasuunnitelmissa, koska Suurpellon kautta tulee kulkemaan ainakin kaksi linjaa (Matinkylä-Suurpelto-Kera-Karamalmi sekä Tapiola-Suurpelto-Espoon keskus-Lommila-Jorvi). Jos Espoo alkaisi konkreettisesti jo suunnittelemaan ratikkalinjaa (nyt ei ole kuin kaavoihin laitettu varauksia), niin se varmaan nostaisi Suurpellon imagoakin. Plus, olisihan se tietty mahtavaa saada se ratikkalinja. :)


    • alkuper.kysyjä

      Kiitos hyvästä vastauksesta. Jos joku mahtaa tietää vuokra-asuntojen hinnoista? Sen perusteella voi päätellä tuleeko tuonne mamuja/häiriköitä jne.. Ilmeisesti kuitenkin puhutaan suurehkoista vuokriksta. Mä olen valmis maksamaan kunnon paikasta. Edellinen paikka oli kuin ghetto. Mustia, virolaisia/venäläisiä, manneja pummimassa röökiä jne. Metelöintiä, huutamista, tappeluita yms.

      • S-peltolainen

        Vuokra-asuntoja kannattaa katsella Asuntosäätiöltä ja VVO:lta. Niillä on suurin osa Suurpellon vuokra-asunnoista. Kaupungilla on yksi kohde. Täytyy kyllä sanoa, että tuolla kaupungin kohteessakin on ollut rauhallinen meno, niin kuin oikeastaan koko Suurpellossa. En ole itse koskaan törmännyt muutenkaan täällä mihinkään epäilyttävään toimintaan, tappeluihin tms. vaikka kuitenkin liikun alueella iltaisinkin, koska on koiria, joita pitää ulkoiluttaa. :)


    • ins2

      Kerrostalo betoni elementti h*****i.

      • juodaan yhdessä

        Varmaan sopiva paikka kysyjälle.


    • dhgsyyr

      nimensä mukaisesti pelkkää peltoa.

      • Favelassa.asun

        Niinpä. Saunalahdessa on pelkästään saunoja, ei asuntoja. Haukilahdessa haukia. Katselin myös Kaivopuistosta asuntoa, mutta sitten hoksasin, että alueella on varmasti paljon kaivoja, enkä tykkään viemärinhajusta. Siksi jäin nyhjöttämään kaljakeissin ja nettipornon kanssa kaupungin vuokrayksiöön Suvelaan. Ihan kuten sinäkin.


    • mieti vielä

      Betonitalopuisto keskellä peltoa. Espoossa on lukuisa kivempia (ja ennen kaikkia valmiimpia) lähiöitä minne kannattaa ennemmin muuttaa.

      • juodaan yhdessä

        Muuta tänne vaan, nuija joka luulet tän olevan joku parempikin alue. Hahahaha


    • maakirjantie

      Itse muutin viime kesänä ja olen ollut alueeseen tyytyväinen. Jo ennen muuttoa asennoiduin niin, että palveluita ei vielä ole ja alue vasta rakentuu. Kauppa on nyt tulossa niin, että päivittäistavarakauppojen osuus avattaisiin 2014 syksyllä (lokakuu ilmeisesti tavoitteena) ja sitten hiljalleen osia lisää. NCC rakentaa sen keskuskorttelin, jonne tulee asuntoja ja kauppaa/palveluita.

      Alueesta on tulossa todella viihtyistä, vaikka ei sitä Nokiaa olekaan tulossa. Asukkaita on tällä hetkellä kaiketi reilut pari tuhatta ja uusia kohteita aletaan rakentamaan koko ajan. Omistusasuntojakin löytyy enemmän kuin aikaisemmissa kommenteissa annetaan ymmärtää.

      Joukkoliikenneyhteydet eivät vielä tässä vaiheessa ole ihan parhaat mahdolliset. Parhaiten pääsee Kamppiin bussilla 107, joka kulkee ruuhka-aikoina n. 20-15 min vuorovälillä ja ruuhka-aikojen ulkopuolella puolen tunnin välein. Lisäksi kulkee 16, joka kulkee Hentaalta Olarin kautta Matinkylään ja A/B-vuoroina Hentaalta Orionin, Niittykummun, Matinkylän ja Olarin kautta Henttaalle renkaana. Ylismäentietä menee sisäiset linjat 5, 35 ja 43. Kesällä valmistuu uusi liittymä kehä II:lle ja kun kesäaikataulut loppuvat, siirtyy 5 ja 35:n ja 43:n pohjalta syntyvä uusi linja (tunnusta en nyt muista) kulkemaan Suurpellon kautta. Linja kulkee Leppävaarasta Suurpellon kautta Kivenlahteen.

      Alueella on tällä hetkellä yksi päiväkoti. Toinen, isompi, päiväkoti valmistuu tänä vuonna loppukesästä. Koulun (eli Opinmäen) ensimmäinen osa valmistuu 2015. Sinne tulee koulun lisäksi myös urheilukenttiä, työväenopiston toimintaa, ns. kioskikirjasto (vrt. Saunalahden kirjasto) jne. Kesällä rakennetaan kevyenliikenteenväylä Suurpellosta Olarinniityntiellä sijaitseville Olarin koululle, lukiolle ja Steinerkoululle.

      Itse olen viihtynyt siis Suurpellossa oikein mainiosti. Asunto on todella mukava ja moderni. On kivoja puistoja ja metsää, Keskuspuistoon pääsee helposti. Naapurit on mukavia ja Suurpelto-seura järjestää kivoja tapahtumia ja toimintaa. Esimerkiksi Lilhemtin puiston reunalta löytyy vuokrattavia viljelylaatikoita.

    • Joka paikaan nykyään

      " Maahanmuuttajia tuskin on noin hienossa kalliissa paikassa? "

      Espoon kaupunki runsaine rahakukkaroinensa kyllä pitää huolen että rahasta ei ainakaan ole kiinni, kun maahanmuuttajille asuinalueita valikoidaan.

      Leppävaaran - Kilon akselikaan ei kaikkein halvimpia asuinpaikkoja ole. Mutta niin vaan on koko Kilonkin radanvarsi asutettu mustilla tulokkailla. Terveyskeskuksissa ja kaupoissa ja koulunpihoilla on aina kaapunaisia isoine lapsikatrainensa.

      Ihan rivareihin ja paritaloihin niitä ei näämmä laiteta. Sellaisissa pitäisi jonkin verran itsekin kunnostaa paikkoja ja aurata pihateitä ym. Mutta tuliteriin kerrostaloihin asutetaan, jossa kaikki palvellaan eteen. Espoon palkkalistoilla olevat siivoojat käyvät pitämässä porraskäytävät siisteinä.

      • peruspena2

        Ei kai maahanmuuttajissa ole mitään pahaa, kunhan vain ovat siivosti? Ainakaan minä en ole ikinä kokenut mamuja haitaksi, vaikka olen asunut esim. Meri-Rastilassa, jossa kai 20% on maahanmuuttajia. Sitten on toinen juttu, jos alkaa häiriöitä olemaan.


      • Liity Mukaan

        Asuin Sunassa vuosikausia ja kyllä maahanmuuttajia asutettiin rivareissa. Ei mitään valittamista, päinvastoin. Paremmin niitten kanssa tulee toimeen kuin monen suomalaisen joka ei edes päivää sano :D


    • Suosittelisin Olaria

      Suurpelto on oikein hyvä alue. Uuden alueen haittoina on toki palveluiden vähäys, huonot liikenneyhteydet ja melu näin alkuun ja samaa jatkuu ehk vuoteen 2015-2016 en ole varma. Lähimmät palvelut ovat Olarissa, joka on myös hyvää aluetta. Olarissa tosin palvelukeskittymä on kuitinmäessä minne rakennettiin halvahkoja tiili- ja betoniasuntoja, joten siellä asuu paljon maahanmuttajia ja ehkä muutamia narkkareita mutta eivät näy kauheasti katukuvassa. Muu Olari on kyllä kaikkialla parempaa mm. Olarinmäki on viihtyisä metsän vieressä oleva kerrostaloalue parilla palvelulla ja mainiot liikenneyhteydet ja koulupalvelut. Lystimäki taas on rauhaarakastavalle luontoihmiselle, jolle riittää yhteydet helsinkiin ja huonohkot palvelut, joka tosin takaa rauhan ja siis lähistöllä on kyllä NesteOil K-Market. Friisilässä on palvelukeskittymä Friisilänaukion kupeessa jossa on mm kioski filmtown ja mcdonalds ja siis bussin kääntöpaikka, joten yhteydet ovat hyvät. T:Olarissa 8vuotta asunut ja viihtynyt

    • Suurpelto hyvä

      Palveluiden vähyys ei välttämättä ole haitta. Olen viettänyt ihanan rauhalliset kaksi vuotta Suurpellossa, ei ole baareja eikä häiriköitä, ei hengailla ostarilla. Täällä on iso puisto ja keskuspuisto ihan vieressä. Aina kun joku taloyhtiö valmistuu, piha hoidetaan siistiin kuntoon. Meluun en ole koskaan häiriintynyt. Kannattaa vähän miettiä ennenkuin muuttaa ettei ala täällä valittamaan palveluiden puutteesta. Suurpellossa on kai vain yksi Espoon kaupungin vuokratalo eikä asunnot ole muissakaan yhtiöissä kovin isoja joten isoja mamu-perheitä tuskin tänne pystytään sijoittamaan. Minull aon sellainen kuva että Suurpellosas asuu mukavia, työssäkäyviä fiksuja ihmisiä! Liikenneyhteydet ovat parantuneet tosi paljon kun 107 vuoroväliä on tihennetty ja 543 ja 5 kulkee Suurpellon kautta. Pääsee helposti Omppuun, Selloon, Tapiolaan ja Kamppiin.

    • kipah

      Tässä mamuperhe Suurpellosta moi. Kyllä meitäkin täällä asuu.

    • pieleen mennyt alue

      Tästähän piti alunperin tulla omistusasuntoalue. Kukaan ei vaan halua ostaa sieltä ja nyt siitä on tullut vuokra-alue. Senhän nyt jokainen varmaan tietää, mitä se tulee olemaan jatkossa.

    • Sivistynyt kulj.

      Ihmettelen, miten jotkut bussinkuljettajat
      vielä jaksavat kuljettaa Suurpellon matkustajia, kun
      sinne kulkee busseilla elämäänsä kyllästyneitä
      naisia, joiden aivoilla ei kykene tervehtimään
      kuljettajia. Niillä naisilla ei ole myöskään
      kykyä KIITOS-sanan sanomiseen. Taitaa olla
      niillä naisilla päässä jotain vikaa. Tok tok.

    • sgdfgdfg

      onhan sinne jo jokin kälynen siwa rakennettu keskelle peltoa :D

    • Pikku-Kukka

      Lueskelin ketjun läpi, kun mekin ollaan tuota aluetta mietitty. Arvostetaan hyviä lenkkeilymaastoja ja puolison työpaikka on lähellä. Talot vaikuttavat laadukkailta ja hyvin suunnitelluilta. Vaan enpä tiedä, tämän ketjun perusteella potentiaalisina naapureina on raivostuttavia tukari-rasisteja, jotka eivät varmaankaan olisi innokkaina luomassa sitä paljon mainostettua suurpeltolaista kylätoimintaa. Tai ainakaan eivät katsoisi hyvällä, jos siihen porukkaan pyrkisi jotain vähän erinäköistä porukkaa. Jopa tulevien lastemme puolesta pelottaa, entäs jos he perivät minulta, ulkomaalaistaustaiselta äidiltänsä, paljon tummia geenejä? Kieltäisivätkö nämä suurpeltolaiset aikuiset omia lapsiaan leikkimästä heidän kanssaan? Syytettäisiinkö heitä automaattisesti jokaisesta kukkapenkin katkenneesta ruususta? Täytyypä ottaa vähän tarkemmin selvää, että mihin soppaan ollaan lusikkaamme laittamassa.

    • Se on ansa

      Rottia. Paljon rottia. Ei ruokakauppaa. Ei vapaita autopaikkoja.

    • Elämän kiertokulku

      Suuri pelto, jonne on rakennettu kerrostaloja. Sitten kun maailmanlaajuinen ruokapula on tosiasia, talot puretaan ja aletaan taas viljellä maata.

    • Horge

      Surkea nimi paikalla!

      Jatkuvasti siellä tapellaan, ei kai siitä ole tulossa Espoon Jakomäki?

      SIWA sieltä löytyy.

    • Suurpelto

      Suurpelto on äärimmäisen rauhallinen ja mukava paikka asua. Ihmiset mukavia
      ja auttavaisia. Kannattaa muuttaa, suosittelen!
      T. 3 v Suurpellossa.

    • rtbstbsrt

      helvetisti kiljuvia ja paskalle haisevia kakaroita. en suosittele.

    • Snowi976

      Vajaa vuosi nyt asuttu ja ollaan tykätty kovasti! Todella rauhallista aluetta, hyvät ulkoilumaastot ja autolla pääsee suoraan isoille kehäteille. Asuimme ennen vastaavanlaisella uudella ja hintatasoltaan samanlaisella alueella, mutta Suurpelto on kyllä paljon viihtyisämpi :) Asukkaina paljon pikkulapsiperheitä tai aikuisia pariskuntia - vähemmän teini-ikäisiä. Hintojen ja sijainnin vuoksi ensimmäiseen omaan kotiin muuttaneet nuoret aikuiset eivät ole tänne löytäneet, joten viikonlopun bileliikennettä ei ole.

      Busseilla pääsee hyvin keskustaan, varmasti vielä nopeutuu kun metro
      valmistuu 2016. Ruokakauppaan saa lähteä (autolla) 4km päähän Isoon Omenaan / Olariin tai isommille ostoksille Selloon 9km päähän. Suurpeltoon on suunniteltu isoakin kauppakeskusta, mutta tuskin vielä muutamaan vuoteen tulee. Päiväkoteja rakennetaan kuin sieniä sateella ja uudesta koulusta löytyy myös Espoon enkkuluokat. Tämän vuoksi alueella asuu paljon myös diplomaattiperheitä.

    • olevinaanhienopaikka

      Kuljin töihin autolla kehä II ennenkuin suurpeltoa alettiin rakentaa. Silloin siinä kohdassa oli tasaista maastoa, ja helvetinmoinen sumu aamuisin aina tiettyinä vuodenaikoina. Eli maanalainen järvi on siellä, katsokaa vaikka maaperäkarttaa. Että kosteus varmaan ajan mittaan syö niitä taloja. En ainakaan omaa asuntoa ostaisi sieltä, vuokra tai asumisoikeus menettelee, ei tarvi itse omistaa.

    • NykyRakentaminen

      Aikoinaan kun niitä rakennettiin niin vähän ihmettelin kun talon eristeet, olisko jotain kivivillaa oli sateen armoilla kuukausikaupalla.Ei voi mitenkään olla hyväksi.Ne oli siis valmiiksi ulkoseiniin asennettuna.Kannattaa pitää mielessä

    • rgvfre4twe

      Kuka haluaa asua pellolla, ainoa maisema on kehä II.
      Lähin kauppa on olarissa tai mankkaalla. Parkkipaikkoja ei ole kaikille.
      Maisevat voi vielä parantuakkin kun eteen rakennetaan lisää asuintaloja, saa kattella naapurin ikkunoita sitten.

      Aikoinaan eräs tuttu kertoi joka oli tuolla paaluttamassa ei riitä ne paalutukset, talothan on savimaan päällä että katsotaan kuin käy jos talot lähtee painumaan paljonkin..

    • kerran_erehtynyt

      Kivat uudet talot se oli sitten siinä, yks syyhkysiwa ja bussipysäkki mihi tulee 2 eri bussia. toisella Helsinkiin ja toisella matinkylän suuntaa. Kaikkialle on pitkä matka, missään ei ole todellakaan mitään. kiva alue "moottoritien varressa".

    • tieä

      Itse muutin juuri viime kesänä pois suurpellosta. Tosi rauhallinen alue, kulkuyhteydet kylläkin tosi surkeat espoon keskukseen ei pääse yhdellä bussilla. Autoa siellä olis tuntunu tarvitsevan, kauppareissut oli kovin hankalia ilman etenkin jos piti ostaa suurempi määrä ruokaa kerralla tai jotain painavaa. Siwahan siellä on mut eipä siitä oikein pysyväksi ruokakaupaksi ollu. Hinta ja valikoima ei riitä..

    • mmiii

      Talot rakennettu tosi taajaan ja omasta ikkunasta näkee naapuriin sisälle...aikamoinen betonihelvetti ja varmaan tulevaisuuden slummialuetta jos ei omistusasuntoja tule.

    • Käärmeitä

      Muuten kiva paikka, mutta ei olisi tullut mieleenkään että täällä on kyykäärmeitä niin paljon. On tosi vaarallista lenkkeilyttää koiraa kun teiden varsilla on pitkää hoitamatonta kasvillisuutta ja siekkä näitä käärmeitä. Pikkumetsikössäkin on useita kimpassa. Ei voi päästää lapsia tekemään mitään metsäleikkejä. Sama juttu pellolla, silmät auki kun sinne menee.

      • käärmeenvihaaja

        Voi helvata että inhoan noita käärmeitä. Onko koko Espoo täynnä käärmeitä. Jos on vähänkin hyvä ulkoilureitti niin taatusti käärmeröykkiöt löytyy, prkele.
        Eikö ole olemassa jotain käärmeentappomyrkkyä jolla pääsisi koko lajista eroon ja äkkiä, joku eläinten roundup tai vastaava.


    • suurpeltook

      Suurpelto on oiva paikka! Lähikauppa löytyy ja tulossa on myös ostoskeskus joten ihan ok. Iso Opinmäen koulu on melkein kaiken keskellä.

    • Etnistä_värinää

      Paska paikka joka tullaan lähivuosina täyttämään maahantunkeutujilla.

      • Anonyymi

        mitä ulkomaalaisissa on vikaa? ne ovat ihmisiä ja työssäkäyviä veronmaksaija! kato itesäsi peiliin ensin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mitä ulkomaalaisissa on vikaa? ne ovat ihmisiä ja työssäkäyviä veronmaksaija! kato itesäsi peiliin ensin

        Suurin osa näistä ulkkiksista on pelkkiä ongelmatapauksia. Mutta sinun mielestäsi kaikki nämä ammattirikollis kurdijengit ja vastaavat ovat varmasti parempaa kulttuuria joita suomalaistenkin pitäisi oppia.


    • Pysäköintikieltopelto

      Kaikki toiminta rakennettu oman auton varaan, ja sitten sille autolle ei siellä kuitenkaan ole mitään paikkaa. Yksi suuri pysäköintikieltoalue keskellä peltoa.

    • Ei-vaarallisia

      Yksi matelijoihin ja niiden tutkimiseen hullaantunut tuttava sanoi, että Suurpellossa tapaa varmimmin kyykäärmeitä koko Espoossa. Alue on satavuotista maanviljelyaluetta, ja alueen halki kulkee useampia suojaisia puronotkelmia, siellä on jyrsijöitä ja niitä syöviä käärmeitä on ollut jo satoja vuosia.

      Suurpellon alueella on ainakin 3 tai 4 käärmeenpesää, eli siis käärmeiden talvihorrostuspaikkoja. Nuo Suurpellon käärmeet eivät ole kuitenkaan vaarallisia eivätkä käy ihmisten kimppuun muuta kuin hätyytettyinä.

    • Suurpeltolainen

      Kohta neljä vuotta asuneena koiran kanssa lenkkejä käyneensä - ei ole kertaakaan käärmettä nähty tai kohdattu!
      Upeat ulkoilumaastot vieressä - ja Suomen huippukoulut ( Olarista & Olarin lukiosta mennään suoraan yliopistoihin ja korkeakouluihin). Espoon kansainvälinen koulu ja uusi peruskoulu kirjastoineen ovat ihan vieressä. Uusi kauppakeskus on kiva ja tarpeeksi pieni ( ei tarvitse kiertää näännyksiin asti kauppaa ennenkuin saa maidot yms.).
      Leikkipuistoja ja nurmikkoalueita on paljon.
      Nopeat liikenneyhteydet ( varsinkin autolla huristaa Kehä II:sta minne vaan).
      Meidän perhe on viihtynyt!

    • never_again

      Nyt kun ollaan pois muuttamassa niin pitää kyllä sanoa että välttäkää tätä paikkaa ellette saa omistuskämppää/rivaria! Juuri IS tai IL listasi kärkipaikat muun maalaisista ja Henttaa oli kärkipäässä. Tänne otetaan kaikki somalit, arabit, virolaisia todella paljon, kiinalaisia tms, jostain lähi -idästä muualta tulleita. Eivät ymmärrä Suomea ja isot perheet monta lasta mekastaa aamusta iltaan ja öisin. Asunnot on rakennettu halvalla ja sen kyllä kuulee. Ilman korvatulppia puolison kanssa ei tulisi nukuttua juuri yhtään. Isännöitsijää ei kiinnosta valitukset. Todella suuri vaihtuvuus asukkaissa kertonee sekin jotain kun nimilista rapussa täyttyy ulkomaan nimistä. Harmi kun hyvä paikka pilattiin huonolla rakentamisella ja tekemällä "kansainvälinen" alue karkoittaen suurimman osan Suomalaisista pois.

      Nimim. Ei enää ikinä Suurpeltoon

      • Anonyymi

        Hei! Sinullä oli vuokra tai oma asunto?


      • Anonyymi

        Asuin töiden vuoksi 3-vuotta Suurpellossa. Klariksentien varressa.

        Ihan kivat pihat ja talot yms mutta...

        - Muuttaessani asunnosta puuttui parvekkeen ovi.... Virolainen reiska sanoi "no problem" ja kävi sen viereisestä asunnosta.... no problem juu..

        - IV-koneet välillä toimi mutta useimmiten tiltissä. Kiinteistöhuolto korjasi minkä kerkesi.

        - Palovaroittimet tukesin kieltolistalla. Vaihtoivat uusiin.

        - Yläkerran naapuri (nainen) oli tiputellut parvekkeeltaan omaa ihmispaskaa minun parvekelasitukselle -> Hommasin hänelle pikahäädöt. Plussaa siitä että isännöitsijä hommasi ikkunanpesijät lauantaina 40min kuluessa paikalle ja desinfioinnin myös. Kaikki maksoi rakas naapuri.

        - Paneminen kuului asunnoista ja talot ovat lähekkäin joten myös näkyi - Niin kannattaa olla pimennysverhot eikä läpinäkyvät.

        - Jäteputket aina tukossa. Jouluna sinne oli stana tungettu joulukuusi... kyllä koko vtun kuusi! ja roskapusseja oli hillitön vuori pitkin pihaa. Että rottaongelmat ovat varmasti totta.

        - Musiikin huudatusta, ovien kiilaamista auki kadulle, lukkojen rikkomista, hissin sotkemista.

        - Lisäksi autovarkaita halleissa alkuaikoina koska hallien ovet holotti 24/7 auki kadulle???.


    • Anonyymi

      jos rasistit ei siedä ulkomaalaisia niin lähtekää sinne mistä tulitte

      • Anonyymi

        Kyllä ne ulkomaalaiset painuvat takaisin sinne mistä tulivat eikä kantaväestö, tämän maan asukkaat. hullu.


      • Anonyymi

        Kuka tomppeli tallaista kirjoittaa


    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta kertokaa te jotka Suurpellossa asutte millaista siellä on asua nyt vuonna 2022? Hieno jätesysteemi ei ilmeisesti toimi ja paikka kuhisee rottia. Espoon kaupunki ei tee mitään kun tontit ovat yksityisiä ja tontinomistajat eivät puutu riittävästi ongelmaan. Ihmettelen kyllä miten Espoon kaupunki ei puutu ripeästi ongelmaan. Alue kuitenkin sijaitsee Espoossa ja siellä asuu Espoolaisia veronmaksajia. Kun rotat lisääntyy niin ei ne jää pelkästään Suurpellon alueelle vaan levittäytyvät sieltä joka puolelle. Myrkkyä pitäisi laittaa sellaisiin paikkoihin missä rotat on mutta mihin koirat ei pääse.

    • Anonyymi

      suurpelto on varmaan ihan jees

    • Anonyymi

      EN SUOSITTELE!! Onneksi itse juuri kahden vuoden päästä pois muuttamassa, enkä ikinä tule takas. Varsinkin vuokra-asunnot kaikki täynnä ulkomaalaisia, jotka huutaa asunnoissa, pihoilla, kaduilla helvetin kovaan ääneen, niin aikuiset kuin lapsetkin. Samaten musiikkia huudatetaan. Järjestyssäännöistä ei välitetä tai niitä ei vaan ymmärretä, eikä isännöitsijät ei tee mitään. Ilman korvatulppia ei tule nukkumisesta mitään.
      Lapsilla ei mitään rajoja eikä käytöstapoja.
      Joka paikka on roskia ja jätettä täynnä, koska lajittelu ja roskien laittaminen ylipäätään roska-astiaan tuntuu olevan täysin vieras konsepti.
      Jatkossa valitsen ”kotimaisemman” asuinalueen.

      • Anonyymi

        Mitä itse olen katsonut yhtä taloyhtiötä, niin siellä ei kyllä ulkomaalaista nimeä näkynyt missään. Roskaisuus ja se että tungetaan liian isoja jätepusseja johonkin johtuu siitä, ettei ole asukkaitai formoitu tarpeeksi. Nykyään sekajätteen määränkin pitäisi supistua kierrätyksen ansiosta. Muovijäteteeseen kuuluvaa tavaraa tulee kyllä viikottain useampikin jätesäkillinen, samoin biojätettä tulee jonkin verran.
        Roskaisuus on muuten ihan samanlainen ongelma niissäkin lähiöissä missä on perinteiset roskalaatikot käytössä. Esim.Suvelassa on tietty henkilö tai henkilöitä jotka viskovat jätepussinsa minne sattuu, yleensä aina ovat päihdeongelmaisia ja muutoinkin moniongelmaista sakkia jota kukaan vuokrataloyhtiö ei haluaisi kontolleen vapaaehtoisesti. Sitten kun nämä aivottomat johonkin pääsevät, alkaa se sama pakonomainen ympäristön sotkeminen lähes välittömästi.
        Mitkään puheet eivät aivottomiin idiootteihin tehoa, he kuvittelevat olevansa Mussolinin jälkeläisiä, ja ovat mömmöjä käyttäviä periskoulun juuri ja juuri läpäisseitä, täysiä idiootteja.
        Naisia näille ; uskoisin hyvin pienimunaisille, ja erityisesesti pieniaivoisille riittää kyllä, poikkeuksellisen hoivavietin omaavia Lyyli Leväperiä jotka ovat kovasti näistä aivottomista kiinnostuneita ja ottavat hoivattavakseen ” parantaakseen” nämä idiootit jostain joka ei ole parannetavissa edes. Nämä äijät osaavat itkeä tekoitkuja ja tekeytyä kaiken vääryyden kokeneiksi, yhteiskunnan sortamiksi poikkeuksellisen fiksuiksi ihmisikdi joita ei vain muu maailma ymmärrä. Fakta on se etteivät he paskaakaan välitä itse uhteiskunnasta eikä sen säännöistä, vaan muiden on sopeuduttava aivottomien tapaan elää.

        Mutta takaisin aiheeseen…

        Siitä olen kyllä huolissani, onko tulevaisuudessa rakentamisen suhteen varauduttu pitkiin sadejakdokausiin = viistosadetta rakennusten seiniä kuorimittamaan joka jatkuu vuorokausi toisensa jälkeen tai massiivisiin lumimääriin tai kesäisiin hellejaksoihin jolloin lämpötila nouse huoneistoissa yli 35 asteen? Miten näihin on varauduttu? Onko mitenkään?
        . Sadevesiviemärit eivät ehdi imemään sitä jatkuvaa veden tulemista vaan vedet leviävät autohalleihin ja alimpimien asuonhuoneistojen parvekkeiden tai terassien kautta sisätiloihin, kellareihin jne.
        Toinen ongelma on kuumuus.
        Tähän olisi nyt viimeistään syytä puuttua ja ottaa rakentamisessa huomioon. Mutta esim.TA: n uusissa kohteissa ei mainita mitään automaattisesta ilmanjäähdyttämisestä joten niissä aso- asunnoissa saa jatkossakin kuivina ja helteisinä kesäaikoina varautua valvoskelemaan hikisinä ja tuskaisina läpi yön seuraavaan aamuun asti , ehkä jopa osa kuolee esim.ikäihmisistä saavat sydärin kesähelteisyä, kuolevat nestehukkaan ja kuumuuteen.
        Yksi hyvä puoli näissä on ; savuttomuus.
        Ei haise röökin vahva, kitkerä katku joka paikassa, kuten Suvelassa haisee ihan joka paikassa, kerrostalon rappukäytävillä, pihoilla, kaduilla, puistoissa, ulkona joka paikassa ja sisätiloissa myös tupakoimattomien asunnoissa. Hyi s…na.


    • Anonyymi

      Ei siitä mihinkään pääse, että paikka on sijainniltaan aika ankea: valtaväylän kainalossa, pussinperällä ja isolla tasaisella pellolla.

      Talot on siis rakennettu pehmeälle ja kostealle savinaalle, joten arvatenkin ongelmia saattaa olla myöhemmin luvassa. Muutenkin rakentamisen laadussa on toivomista (tosin missäpä uudehkossa tuotannossa ei nykyisin olisi).

      Jätesysteemiä ei ole saatu kunnolla toimimaan, tiedä sitten johtuuko laitteistosta vai käyttäjistä. Ongelmia se kuitenkin tuottaa mm massiivisen rottapopulaation muodossa, josta tuskin enää eroon ainakaan kokonaan päästään.

      Ulkomaalaisia on melko paljon, jokainen sitten itse arvioi, kokeeko sen hyvänä vai huonona asiana.

      Alueesta ei ole tullut lainkaan sellainen, kuin siitä alunperin piti rakentua yrityksineen, omistusasuntoineen, ravintoloineen ja kunnon ostarineen.

      Mielestäni kaikki Espoon vanhemmat lähiöt Suvelaa lukuunottamatta vievät voiton Suurpellosta, vaikka talot ovatkin vanhempia (silti laadukkaammin rakennettuja).

      • Anonyymi

        Suvelako vie voiton? Kattia kanssa, Suvela on pelkkä siivoaton röökilähiö. Joka paikassa haisee tupakka ja joka kerrostalossa on ongelmana tupakointi jota ei saada kuriin, ei saada tupakointikieltoja aikaiseksi, vai mitä.
        Kerro yksikin omistuspohjainen taloyhtio Suvelassa jossa on tupakointikiellot pihoissa, parvekkeilla, asunnoissa joka paikassa. ET LÖYDÄ ja se kertoo ihan kaiken kyseisstä lähiöstä. Röökilöhiö ja nykyään myös kannabis- lähiö, huumeiden suhteen yksi valovoimasimmista ja yrittäjäystävällisimmistä lähiöistä joten tottakai, sujuvasti Malborosta ja Aromasta kannabiksen polttoon. Asuntosijoittajien unelma huumevljelysten ja kasvattisen suhteen, valmis ostajakunta naapurista, terästetyn röökin kera.
        Suurpelto on kuin raikas kesätuuli Suvelaan verrattuna.


      • Anonyymi

        Suvela onkin oikein sikolätti. Roskia joka paikassa, taloyhtiöitä hallinnoi vanhojen jäärien ylimieliset, välinpitämättömät äijänketaleet ja kaikki tupakoi ja kaiken aikaa ja kaikkialla. Tupakan vastenmielinen, vahva, epämiellyttvä haju haisee joka paikassa. Kouria juoksutetaan irrallaan ja annetaan paskoa joka paikkaan. Resupekkoja ja- Liisoja joka nurkan takanna, huumeista sekaisin olevia ihmidiä tipuloimassa vesiripulia aseman sisätiloihin. Joku ulkomaalaistaustainen äijä tuhjensi käsidesiautomaatitkin Espoon asemalla, suoraan desinfektioainetta mukiin ja ilmeenkään värähtämättä veti kaiken nasduun ja vielä usrita kerta joi sitä kuin vettä.
        Epämääräistä tupaltalta haisevaa pirukkaa aseman seuru täynnä. Uffikin lähti pois kun asiakkaina kävi rääsyisiä, hiektä ja lialta haisevia päihdeongelmaisia. Samoin Fidassa asioi usein nistejä, laihoja luikkuja joiden silmät ovat jossain kuopissa ja ilme on kuin saalistavalla eläimellä.
        Ja niitä Alepan mukia joka s***nan paikassa. Joku idiootti viskaa mandariininkuoria joka paikkaan, joku levittää irtomyyntituotteiden paperipusseja ympäristöön ja joku viskaa jätepussit roskiskatoksem sijaan lähipuistoon.
        Ja ne koirat, yksi kolmen koiran omistama oariskunta, äijällä on parta, antaa koiriensa riehua ja kaivaa kuoppia taloyhtiöiden takapihoille ja puostoalueilke - vanhojen kuusien juurakot revitty ja kavettu väkivalloin esiin ja puunkuorta raadeltu ja revitty ja jättää isot koiran paskakasat korjaamatta ja koirien pissata suoraan kerrostalojen ikkunoiden alle. Helvetillistä porukkaa. Hyi s***na ja ne taloyhtiöiden hallitusten jäsenet, p***stä kotoisin joka ainoa.
        Uudet asuintalot, tuskimpa porukka yhtään sen kummempaa, mt- ongelmaisia osa , ehkä hiljaisia ja kilttejä osa, mutta aina Suvelan osa on ollut kaatopaikkana ja kaupunki asettaa sinne asumaan niitä joita mikään muu asuinalue , lähiö halua pilaamaan ennenkaikkea mainettaan ja myös ympäristöään ja luontoa. Huono- osaiset ovat äärimmäisen tehokkaita roskaajina ja tuottamaan sekä meteliä että siivottomuutta kaikkialla missä liikkuvat ja elävät. Ja sitä tupakan hirvittävää katkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suvela onkin oikein sikolätti. Roskia joka paikassa, taloyhtiöitä hallinnoi vanhojen jäärien ylimieliset, välinpitämättömät äijänketaleet ja kaikki tupakoi ja kaiken aikaa ja kaikkialla. Tupakan vastenmielinen, vahva, epämiellyttvä haju haisee joka paikassa. Kouria juoksutetaan irrallaan ja annetaan paskoa joka paikkaan. Resupekkoja ja- Liisoja joka nurkan takanna, huumeista sekaisin olevia ihmidiä tipuloimassa vesiripulia aseman sisätiloihin. Joku ulkomaalaistaustainen äijä tuhjensi käsidesiautomaatitkin Espoon asemalla, suoraan desinfektioainetta mukiin ja ilmeenkään värähtämättä veti kaiken nasduun ja vielä usrita kerta joi sitä kuin vettä.
        Epämääräistä tupaltalta haisevaa pirukkaa aseman seuru täynnä. Uffikin lähti pois kun asiakkaina kävi rääsyisiä, hiektä ja lialta haisevia päihdeongelmaisia. Samoin Fidassa asioi usein nistejä, laihoja luikkuja joiden silmät ovat jossain kuopissa ja ilme on kuin saalistavalla eläimellä.
        Ja niitä Alepan mukia joka s***nan paikassa. Joku idiootti viskaa mandariininkuoria joka paikkaan, joku levittää irtomyyntituotteiden paperipusseja ympäristöön ja joku viskaa jätepussit roskiskatoksem sijaan lähipuistoon.
        Ja ne koirat, yksi kolmen koiran omistama oariskunta, äijällä on parta, antaa koiriensa riehua ja kaivaa kuoppia taloyhtiöiden takapihoille ja puostoalueilke - vanhojen kuusien juurakot revitty ja kavettu väkivalloin esiin ja puunkuorta raadeltu ja revitty ja jättää isot koiran paskakasat korjaamatta ja koirien pissata suoraan kerrostalojen ikkunoiden alle. Helvetillistä porukkaa. Hyi s***na ja ne taloyhtiöiden hallitusten jäsenet, p***stä kotoisin joka ainoa.
        Uudet asuintalot, tuskimpa porukka yhtään sen kummempaa, mt- ongelmaisia osa , ehkä hiljaisia ja kilttejä osa, mutta aina Suvelan osa on ollut kaatopaikkana ja kaupunki asettaa sinne asumaan niitä joita mikään muu asuinalue , lähiö halua pilaamaan ennenkaikkea mainettaan ja myös ympäristöään ja luontoa. Huono- osaiset ovat äärimmäisen tehokkaita roskaajina ja tuottamaan sekä meteliä että siivottomuutta kaikkialla missä liikkuvat ja elävät. Ja sitä tupakan hirvittävää katkua.

        Kirjoitisvirheitä niin paljon jo ettei kannata edes lähteä korjailemaan, asian ydin kuitenkin varmasti oli ymmärrettävää?
        Mutta, ehkä kannattaisi miettiä, mitä hyvää Suvelassa on?
        Puistot ehdottomasti ja luonto. Suviniitty meni rakennuksille. Muinoin siellä ulkoilutettiin koiria. Metsäinen alue siinä Suviniityn ja Kirstinmäen välissä on kaluttu ja tallattu ja täynnä taloyhtiöiden sinne talkoissa viskatuista roinista kuin myös parkkipaikojen autoilijoiden öljykanistereista ja muusta tavarasta.
        Sääli etteivät ihmiset osaa arvostaa sitä mikä loppujen lopuksi on asuinympäristössä se tärkein ja elvyttävin ominaisuus; puhdas luonto
        . Paikalliset päihdeongelmaiset miehittivät pitkään juuri tuotakin aluetta, luontoon heitettiin ja heitetään edelleen kaikea mahdollista, mikä kotoa ja ostoskasseista löytyy. Oli sohvaa, jääkaappia ja muuta isompaa kokotoa roudattua. Nykyään ihmiset jättävät roinansa vieraiden taloyhtiöiden jätekatoksen seinää vasten, pääasia on ettei tarvitse itse niiden poiskuljettamisesta maksaa euroakaan.
        Jotkut ulkomaalaiset eivät ymmärrä ympäristäasioista tuon taivaallista. Kerran näin kuinka ulkomaalaistaustainen äiti oli ostanut varmaan sossun rahoilla kaikkea mahdollista muksulleen, muksu todennäköisesti oli käytöshäiriöinen, agressiivinen, levoton ja keskittymiskyvytön ja äiti yritti lepyttää ja rauhoitella lasta ostamalla hänelle kaikkea mahdollista. Kaikki lelupaketit revittiin jo heti kaupan ulkopuolella auki ja kaikki pakkausmateriaalit jätettiin sinne maastoon lojumaan, oli muovia, pahvipakkausta ja paperia ja naruja, koko hela hoito viskattiin ja jätettiin maahan. Sama koskee makeispusseja, juomia jne.aina kaikki pakkaukset heitetään käsistä tielle ja koko kulkureitti on sitten täynnä kaikenlaista pakkausmateriaalia
        . Sama välinpitämättömyys koskee suomalaisia juntteja. Kahvimukit, banaaninkuoret, ja niitä mandariini- äijän jätöksiä täynnä koko kulkureitti Alepasta johonkin Kirstinharjuun asti.
        On äijä varmasti kakannutkin siinä välissä tai lorauttanut rakon tyhjäksi syötyään mahansa täyteen. Ilmankos niitä isoja paskakasoja 💩= sarjakakkaaja ilmeisesti muuttanut Suurpellosta Suvelaan - 💩 löytyykin kerrostalojen ikkunoiden alta. Luonto on hänelle yksi suuri biojätelaitos, ehkä hän itsekin asettuu kuolemaan Kirstinmäen metsiin, maatuen sinne , kärpästen muniessa puolimätään ruumiseen ja lopulta luuranko vain jää jäljelle ja kasa mandariininkuoria vieressä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitisvirheitä niin paljon jo ettei kannata edes lähteä korjailemaan, asian ydin kuitenkin varmasti oli ymmärrettävää?
        Mutta, ehkä kannattaisi miettiä, mitä hyvää Suvelassa on?
        Puistot ehdottomasti ja luonto. Suviniitty meni rakennuksille. Muinoin siellä ulkoilutettiin koiria. Metsäinen alue siinä Suviniityn ja Kirstinmäen välissä on kaluttu ja tallattu ja täynnä taloyhtiöiden sinne talkoissa viskatuista roinista kuin myös parkkipaikojen autoilijoiden öljykanistereista ja muusta tavarasta.
        Sääli etteivät ihmiset osaa arvostaa sitä mikä loppujen lopuksi on asuinympäristössä se tärkein ja elvyttävin ominaisuus; puhdas luonto
        . Paikalliset päihdeongelmaiset miehittivät pitkään juuri tuotakin aluetta, luontoon heitettiin ja heitetään edelleen kaikea mahdollista, mikä kotoa ja ostoskasseista löytyy. Oli sohvaa, jääkaappia ja muuta isompaa kokotoa roudattua. Nykyään ihmiset jättävät roinansa vieraiden taloyhtiöiden jätekatoksen seinää vasten, pääasia on ettei tarvitse itse niiden poiskuljettamisesta maksaa euroakaan.
        Jotkut ulkomaalaiset eivät ymmärrä ympäristäasioista tuon taivaallista. Kerran näin kuinka ulkomaalaistaustainen äiti oli ostanut varmaan sossun rahoilla kaikkea mahdollista muksulleen, muksu todennäköisesti oli käytöshäiriöinen, agressiivinen, levoton ja keskittymiskyvytön ja äiti yritti lepyttää ja rauhoitella lasta ostamalla hänelle kaikkea mahdollista. Kaikki lelupaketit revittiin jo heti kaupan ulkopuolella auki ja kaikki pakkausmateriaalit jätettiin sinne maastoon lojumaan, oli muovia, pahvipakkausta ja paperia ja naruja, koko hela hoito viskattiin ja jätettiin maahan. Sama koskee makeispusseja, juomia jne.aina kaikki pakkaukset heitetään käsistä tielle ja koko kulkureitti on sitten täynnä kaikenlaista pakkausmateriaalia
        . Sama välinpitämättömyys koskee suomalaisia juntteja. Kahvimukit, banaaninkuoret, ja niitä mandariini- äijän jätöksiä täynnä koko kulkureitti Alepasta johonkin Kirstinharjuun asti.
        On äijä varmasti kakannutkin siinä välissä tai lorauttanut rakon tyhjäksi syötyään mahansa täyteen. Ilmankos niitä isoja paskakasoja 💩= sarjakakkaaja ilmeisesti muuttanut Suurpellosta Suvelaan - 💩 löytyykin kerrostalojen ikkunoiden alta. Luonto on hänelle yksi suuri biojätelaitos, ehkä hän itsekin asettuu kuolemaan Kirstinmäen metsiin, maatuen sinne , kärpästen muniessa puolimätään ruumiseen ja lopulta luuranko vain jää jäljelle ja kasa mandariininkuoria vieressä?

        Taitaa tuo ” mandariini- äijä” olla kleptomaani joka kaupassa käydessään pistää aina salaa 1-2 mandariinia takin taskuun ja syö ne sitten kotimatkalla.
        Kyseisen alueen Alepa voisi käytännössä myös lopettaa koko kahvin myynnin jo sillä perusteella että asiakaskunta ei osaa ympäristösisteyden osalta edes alkeitakaan tai sitten vaatia että se kahvi juodaan kaupan sisätiloissa eikä mennä se kuppi mukana ulos.
        Aika moni nimittäin viskaa sen pahvimukin kadulle saman tein kun kahvi on juotu.
        Jotenkin tulee olo että se kahvi hankitaankin sen ympäristön roskaamisen toivossa, siihen tulee riippuvuus. Ei kahviin vaan siihen että roskia heitellään joka paikkaan. Eräänlainen perverssion , käytöshäiriön muoto, kuten sarjasyöminen, sarjakakkaaminen, sarjaroskaaminen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe