Espoolaisille on ELÄMYS käydä Helsingissä

Muille maille

Espoolaisille on suuri kokemus ja iso elämys päästä käymään kaupungissa eli Helsingissä. Yleensä kaupunkimatkaa varten vaihdetaan päälle pyhävaatteet ja suihkutetaan PALJON haju- eli haisuvettä.

32

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meidän GamlaStan

      Perinteisestihän tuo Stadi on meille espoolaisille meidän oma Gamla Stan. Se pikkasen takapajuinen, vanhanaikaisten, romanttisten rakennusten ja väen kansoittama vanhan, ja osin jo hylätyn kaupunkialueen ydinosa.

      Viikonloppuisin Gamla Staniin suunnataan ravintolakierrokselle, katsastamaan kapeiden kujien romanttisissa ravintoloissa tarjolla olevaa yöelämää. Iskemään irtonaisia naisia ja tutustumaan muunlaiseenkin entisen maailmanajan synteihin.

      Päiväsaikaan mennään Gamlaan perheen kanssa Volvolla. Pyörähdetään joko taidenäyttelyyn taikka Lintsille. Sen jälkeen johonkin Gamla Stanin mukavaan perheravintolaan syömään.

      Keskimäärin alempaan tuloluokkaan kuuluva Stadin väki on silti osaansa tyytyväisiä. Palveluammattien ihmiset ovat Stadin Gamla Stanissa mukavia ja iloisia. He ilahtuvat aina kun vauraasta länsinaapurista tulee ihmisiä, tietävät taas saavansa hyvät palvelurahat Espoon alueen rikkaalta asiakaskunnalta.

    • espoo'tar

      Joo, espoolaiset ovat rikkaita, koska ovat saaneet perintönä metsämaata syntymäpaikkansa kotitilalta, jostain syrjäisestä Suomen kolkasta. Sinnehän erämaihin ja aarnimetsiin ne espoolaiset jokaisena juhlapäivänä mersullaan suunnistavat. Hih!

    • esbomedborgare

      Gamla Stan puhuu asiaa. Käyn itsekin juopumassa ja syömässä Gamlassa silloin tällöin viikonloppuisin. Käyn myös parturissa Gamla Stanin sydämessä Punavuoressa, koska siellä on halvemmat hinnat kuin Tapiolassa. Lomani vietä usein Aasiassa tai Yhdysvalloissa - Gamla ei tunnu lomapaikalta sillä joudun siellä käymään päivittäin töissä. Ennen vaurastumistani asuin Etu-Töölössä ja Kruununhaassa - vähän käy nykyään jopa sääliksi sikäläisiä ihmisiä pienissä tai pienehköissä kerrostalokopperoissaan juoppojen ja narkkareiden ympäröimänä. Minulle on tärkeää, että pystyn tarjoamaan lapsilleni turvallisen kasvuympäristön.

    • ex-espoolainen

      Espoon perukan omakotitaloalueilta on keskimäärin 5 km lähikauppaan ja postiiin 10 km. Aika hankala sinne on kulkea talvella umpihangessa mersulla. Suksilla pääsee parhaiten asioille.

      Espoo kokonaisuudessaan on Nuuksion erämaa-alueen jatke.

      • eräjorma34

        Helsingin perukan omakotitaloalueilla on täsmälleen samat ongelmat - vai oletko milloinkaan liikkunut Sipoon ja Helsingin rajamailla?

        Toivoisin hartaasti, että Espoo olisi Nuuksion erämaa alueen jatke. Olisi nimittäin upeaa asua erämaassa merenrannalla 10km päässä Rautatientorilta. Harmi, että täälläkin kaupungistutaan. :(


    • Hyvät Gamla-muistot

      >> Ennen vaurastumistani asuin Etu-Töölössä ja Kruununhaassa - vähän käy nykyään jopa sääliksi sikäläisiä ihmisiä pienissä tai pienehköissä kerrostalokopperoissaan juoppojen ja narkkareiden ympäröimänä. >>

      Sama täällä, nuorena susiparina asuttin Gamlassa viehättävässä Pengerkadun 27 m² kokoisessa pikku yksiössä. Silloin nuo Helsinginkadun narkkarit olivat vain mukavaa paikallisväriä. Myös katujen oksennuksen hajuun ja puistojen neulanpiikkimereen tottui muutamassa kuukaudessa. Kapakat oli pitkään auki, olutta ja punaviiniä, tupakkaa ja naisia kului.

      Penskojen kanssa tuolla ei olisi uskaltanut sitten enää asua. Ja onhan se 27m² jollekin siniketulle tai Gamla Stanin syntyperäiselle, kuolevaa ruotsinkielispainotteista stadin murretta puhuvalle asukille soveltuva asumistila.

      Mutta ei millekään valkoihoiselle, täysi-ikäiselle ja perheelliselle sovi. Farkku-Volvoperhe ei tykkää Stadista.

      Hyvät muistot jäi Gamla Stanista silti. Voi olla että vanhusikäisenä vielä palataan sinne asumaan. Lääkäriin on lyhyt matka, ja kulttuuria on paljon tarjolla.

    • Etelä-Espoo

      Lehdestä 21.3.2013 poimittua:

      Isojen kaupunkien tervein väestö asuu Espoossa – ja espoolaisista parhaiten voivat tapiolalaiset.

      Tutkimuksesta vastaava THL:n kehittämispäällikkö Risto Kaikkonen lukee Tapiolan eduksi suotuisan sosiodemografinen rakenteen.

      – Korkeasti koulutettua väkeä on enemmän. Koulutus on yhteydessä tuloihin ja mahdollisuuksiin hankkia tietoa.

      Lihavuuskin on tapiolalaisilla puolet harvinaisempaa kuin muilla suomalaisilla keskimäärin.

      Nimim. Kuka kaipaa takaisin Gamlaan

      • Helsingin alue-

        LIPULLA pääsee kohta Tapiolaan, josta sähköbussilla esim. Matinkylään - näin Metroa odotellessa.


    • 21 neliöinen kämppä

      Tykkään asua Kalliossa.
      Terveisin pienipalkkainen alkoholisoitunut täystyöllistetty työläinen.

    • expootar

      Eikös Espoon alkuperäinen nimi olekin Bemböle eli Hölmölä?

      • expoobo

        Ai, minä ole luullut Espoon nimen tulevan vanharuotsista äspå (nykysvenskaa: aspå) eli suomeksi Haapaoja


    • Esboesko

      Espoolaisena olen sitä mieltä, että Espoo ei ole oikea kaupunki.

      • Metrohan

        muuttaa Espoon Metropoliksi.


    • korvatulppa1

      Espoolaiset pikku-pissikset kirkuvat pikku-kiiimassa bussissa ajaessaan kohti Kamppia. Ja Kampissa kirkuminen muuttuu ilo-kiljunnaksi, koska ovat päässeet kaupunkiin ihmisten ilmoille.

    • Hieno Espoo-City

      > Espoolaisena olen sitä mieltä, että Espoo ei ole oikea kaupunki.

      No onhan tämä selvää kaupunkia, ihan yhtä lailla kuin joku Puistola, Pajamäki, Mellunkylä tms.

      Siihen "kaupunki"-määrittelyn katsantokantaan pitää vain ottaa mukaan myös Gamla Stan, joka on keskeinen osa Espoon huvittelu- ja kulttuurikeskittymän alueista.

      Olisi aivan typerää alkaa rakentaa toista Gamla Stania enää Espoon alueelle, vaikka jonnekin Leppävaaraan. Meillä on jo hyvin toimiva kaupunkikeskusta Gamla, se on sekä metrolinjan että nopean lähijunayhteyden päässä.

      • jaakoppi

        hei hienot espoolaiset ja espoottaret!kun olette nauttineet Gamla stanista,voitte siirtyä nauttimaan ihanasta luontoympäristöstä.Haagan puro vehreässä puistossa tarjoaa kivan pulahduspaikan a piknik kohteen.telttailua!ratikka 10 ja kaikki Manskun pussit tarjoaa yksilöllistä kuljetuspalvelua!


    • Kakaratvekx

      Espoolaiset pissikset ja kusikset mekkaloivat ja tappelivat pääsiäisen aikana Kampin terminaalissa ja sen ympäristössä. Poliisi joutui häätämään heidät takaisin Espooseen. Kakarat saavat kulttuurishokin nähdessään Helsingin mainosvalot ja aistiessaan urbaanin tunnelman.

      Eikö niille riitä joku Espoon keskus tai Leppävaara? Espoolaiset vanhemmat eivät näytä saavan kuria kakaroilleen. Näion ollen Espoon ja kaupungin välille pitäisi saada rajatarkastuspiste Helsinkiin päin tulijoille.

    • Gamlan menninkäsväki

      >>tappelivat pääsiäisen aikana Kampin terminaalissa ja sen
      ympäristössä. Poliisi joutui häätämään heidät takaisin Espooseen. >>

      Seurasin paikan päältä tuon tilanteen selvittelyä ja näin mitä tapahtui. Poliisin pamputuksen jälkeen kukaan teineistä ei suunnistanut kohti Espoon bussiterminaaleja.

      Katsoin kun laumoittain kännissä olleita pikkunuoria kömpivät kohti joko Steissiä, tai ratikkalinjoja. Ne kaikkein köyhimmän näköiset ja halvimmin merkkivaatebrandein vaatetut murkut suuntasivat porukkana kohti idän villien lähiöiden suuntaan ajavia metrolinjoja.

      Ihan Gamla Stanin omaa menninkäiskansaa ja pikkuväkeä ne siellä Kampissa kuitenkin olivat.

      Kevään ensimmäinen viinapullo juotiin lämpimissä Kampin aulatiloissa kaveriporukassa juuri pääsiäisen juhlapäivinä. Vapun alkuharjoittelua, jota jatketaan samalla paikalla, ellei ilmat edelleenkään lämpene.

    • fuji moto

      Käväisin keskustassa eräänä lauantaina. Kyllä siellä oli likaista, ja väkeä tungeksi liiaksi. Kerjäläisiä, feissareita ja katusoittajia seisoskeli joka korttelissa. Ei siellä kauaa viitsinyt kuljeskella.
      Töissä käyn Helsingissä lähes joka päivä, mutta onneksi en joudu keskustaan.

    • pissiskusis

      Espoolaiset teinipojat erottuvat Helsingin katukuvassa siinä, että ne potkivat koko ajan pikkukiviä ja muita roskia kaduilla. Heillä on potkiminen verissään. Espoolaiset pissikset laskevat housunsa ja kusaisevat Helsingissä missä tahansa, jos heidän rakkonsa on täynnä siideriä.

    • 12345H

      Olen ylpeä Espoolainen ja ylpeä Matinkyläläinen :).

      En muuta Hesaan, vaikka joku MAKSAISI. Iso-Omena rules ja ranta rocks, fillarilla pääsee Otaniemeen ja Karhusaareen, siihen loppu ihanuus. Metrolla pääsee kohta menemään, autoa ei tarvi, videovuokraamokin vieressä, sosiaalipalvelut, koulut, harrastusmahdollisuudet, aivan kaikki olen tyytyväinen.

      Hesas kallista ja siellä käyn vain sukulaisis, ilmaistapahtumis, kesällä
      muuten en. Sori

    • Köyhäesto päälle

      Tuossa metrossa on se vaara että sen tunnelin kautta voi alkaa kulkea Gamla Stanista tänne päiväksi kerjäämään tulevia vanhankaupungin alueen kerjäläisiä.

      Tulevat Pauligin pahvimukeinensa Omenan eteen päiväseksi nuokkumaan ja mankumaan rahaa paremman väen ihmisiltä, eli espoolaisilta. Ajavat illalla viemärijunallansa takaisin Gamla Stanin puolelle pieneen, hikiseen sosiaalirahoilla kustannettuun vuokrakämppäänsä.

      Joku saamarin suodatin taikka muu esto tuohon montun suulle pitäisi saada. Ettei se normaali, epäsosiaalinen ja köyhä helsinkiläisaines ala valua meidän puolelle.

    • Gädda

      Matinkylässä valmiiksi köyhälistöä ja Gamla Stanin kaltaista ainesta. Varallisuuteen ja tulotasoon perustuva suodatin tulisi saada asemille välillä Niittykumpu-Tapiola. Otaniemessä tämä ei toimisi, sillä muuten fiksu ja erittäin tervetullut teekkariaines on opiskelijastatuksestaan johtuen pienituloista.

      Olenkin muuten taas lähdössä täältä Haukilahdesta elämysmatkalle Gamlaan, onhan nyt vappu. Ajattelin käydä runsaalla ja porvarillisella piknikillä jossain ja pudottaa tämän jäljeen jätteeni Helsingin kaupungin ylläpitämään jäteastiaan. Ensiviikolla olen menossa Helsinkiin kaupungin ylläpitämään teatteriin. On se hienoa kun voi kuoria vain kermat Gamla-kakun päältä ja siirtää vielä viulutkin Gamla Stanin maksettaviksi.

      • Gädda

        Ai niin, unohdin mainita että pääsen autolla tai julkisilla Helsingin keskustaan huomattavasti nopeammin kuin esim. Paloheinässä ja Marjaniemessä asuvat helsinkiläiset ystäväni.


    • Homma toimii näin

      Parastahan tässä asiassa on että Gamla Stanin väki ei mahda asialle yhtään mitään, muuta kuin pureskella omia varpaidensa kynsiä.

      Ne ylläpitää ja kustantaa järjettömän määrän kulttuuritapahtumia ja boennaaleja ym. viihdetilaisuuksia. Sitten Espoosta väki kurvailee Farmari-Volvoillaan paikalle ja ilmatteeksi niistä nauttimaan. Vaatii järjestettäväksi hyvät, isot parkkipaikat itsellensä. Lähtiessään jättää vielä roskat jälkeensä.

      Tää systeemi ja tällainen kustannustenjako vaan toimii! Ei ole tälle voittanutta.

      • Gädda

        Aamen.


      • Korvatulpat

        Ja mikä parasta, kulttuurista ei edes tarvitse ymmärtää mitään, kunhan istuu ja tuijottaa.


    • Espoon Wiljam

      Hei te muut espoolaiset?

      Joko olette kylväneet tulevan sadon viljan siemenet ja perunat? Lehmänne ovat varmaan vielä navetassa ja kanat häkeissään. Niitä ei vielä kannata ulos päästää, koska halla voi viedä ne.

      Minä remontoin navettaani tänä kesänä.

    • Stadin tuoksahdus

      Helsingin keskustassa joka porttikongissa haisee pissa ja kakka. Asemalle tullessa ensimmäisenä pistää nenään pissan ja kakkan haisu.
      Jos koettaa mennä musiikkitalolle tai kaupunginteatterille niin koiran- ja ihmisen pissaa ja kakkaa on kadut notkollansa. Maisemassa oleva ulosteiden haisu seuraa kaikkialle.

      Urean käry loppuu vasta kun poistuu Gamla Stanin keskustasta.

      Keuhkot aina kiittää kun pääsee nousemaan raikkaaseen ja ilmastoituun Espoon bussiin Kampin terminaalissa. Saa taas hetkeksi jättää kakkan ja pissanhaisuiset Gamlan ihmiset taaksensa.

      • Kysyntää olisi

        Koskahan sinne rakennetaan se jättimoskeija minareetteineen?


      • Totuus esiin

        Stadin tuoksahdus:
        Kuvauksesi sopii täsmälleen Espoon keskukseen. Voi sitä törkyä, likaa ja hajua. Virtsan haju ei varmaankaan espoolaisia haittaa, koska se haju on tuttu syntymäseudun navetoista ja sikaloista.


    • Anonyymi

      Espoolaisen valtaa käsittämätön euforinen olotila hänen päästessään käymään kaupungissa eli Helsingissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe