Pilvikartasto-elokuva

apuwa sentäs

Jestas sentään.
Tulipa mentyä kerrankin suht sokkona katsomaan elokuvaa, jonka ajatteli olevan ihan jotain muuta kuin oli.

Kolme tuntia. Ja todella melkein kitumista.
Pläjäys kai on kovin kunnianhomoinenkin tekele. Poukkoilee monen eri tarinan varassa läpi vuosisatojen.
Jos yhteen elokuvaan pläntätään siis aivan kaikki mahdollinen. Tässä sitä oli. Lähes kaikki mahdolliset tyylilajit. Makseerausta, puvustusta, teknistä efektiä. Kaikki sekaisin kuin sillisalaatti.

Mutta täytyy sanoa, etten saanut pläjäyksestä irti paljon yhtään mitään.
Homma sisältää jonkinlaisen ylevän sanomankin ihmisen tekojen kertaantumisesta joko hyvinä tai pahoina aina sukupolvesta toiseen. Mutta mitä se oikein tarkoittaa, jäi sekin sekavaksi. Jonkinlaista vihjailua pläjäyksessä kai oli jopa sielun vaelluksesta.

Onko joku nähnyt elokuvan.
Arvosteluissa tätä kehutaan. Siitä kai pitäisi tajuta, että tekele on kiduttavan kauhea. :/

13

2747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 'Tis the true-true

      Mene ja tiedä, itse näin teoksen, joka ansaitsisi kaikki maailman palkinnot suoralta kädeltä. Oli meinaan sen verran vaikuttava kokemus, että en tiennyt oikein miten päin olla elokuvateatterissa sen loputtua. AIka tuntui kuin lentävän - eihän siinä herranjestas voinut kolmea tuntia mennä, kun elokuvan loputtua oli tunne, että vastahan sitä aloitettiin! Elokuvan soundtrack oli vaikuttava ja onkin soinut leffan katsomisesta nyt jo useamman viikon toistolla. Tarinat olivat kiehtovia ja juuri tapa, jolla näin monta eri elokuvatyyliä ja aikakautta oltiin nidottu yhteen yhdeksi, isoksi soljuvaksi tarinaksi oli tajunnanräjähdyttävää!

      Itse sain sanomaksi irti mitä lohdullisimman ajatuksen elämässä, joka on kuitenkin varsin rajallinen: "Death is only a door." Kuolema ei välttämättä ole lopullista ja vaikka yhden ihmisen elämä siihen päättyykin, jotain jatkuu kuoleman jälkeenkin ja kenties se valo tunnelin päässä onkin uusi avautuva ovi uuteen elämään ja uusiin mahdollisuuksiin.

      Lisäksi kielifanaatikkona menin ihan sekaisin kirjasta elokuvaankin mukaan otettuun futuristiseen englantiin, jonka yhä tunnisti samaksi kieleksi, mutta jossa oli piirteitä niin menneiltä ajoilta kuin myös uudenlaista kielellistä kehitystä nykypuhekielestä, jotka hyvin voisivatkin vakiintua englannin kieleen vastaisuudessa.

      Joten. Mielipiteitä on monia. Itse en voi kuin suositella.

    • missfuturisti

      Itse elokuvan nähtyäni tunsin tajunnanräjäytyksen kaltaista fiilistä. Pilvikartasto romaania en ole lukenut, mutta nyt ainakin aion lukea sen. Elokuva oli "legendaarisen" hienosti toteutettu. En ole koskaan varmaankaan nähnyt elokuvaa, jossa olisi yhtä hyvä kuvaus JA SUURET respectit maskeeraukselle. Minusta oli erittäin ihailtavaa, että näyttelijät pystyivät mukautumaan erilaisiin rooleihin eri maskeissa elokuvan eri aikakausissa, jopa vastakkaiseen sukupuoleen. Hienoa minusta oli lisäksi maskeerauksissa se kuinka "aasialainen" näyttelijä oli maskeerattu "eurooppalaiseksi" ja päinvastoin. Siinä samalla kokonaishahmottuu käsitys ihmisestä yksilönä ja samanlaisena olentona huolimatta "etnisyydestä".

      Saippuavertaus oli myös vertauskuvallinen (toisen maailmansodan aikaan, holokaustiin, jolloin juutalaisista uhreista saatettiin ihan oikeastikin tehdä saippuaa) Elokuvan aikana sitä alkoi ajattelemaan tuota kuuluisaa sanaa:"ihmisarvoa", oli sitten 1800-luku tai kaukainen tulevaisuus. Elokuva oli täydellinen minunkaltaiselleni filosofiselle ihmisyyttä pohtivalle henkilölle. Tämän elokuvan jälkeen ei tee mieli muuta kuin auttaa ihmisiä. Mielestäni mahdollisimman monen pitäisi nähdä tämä elokuva. Se oli kaikenlisäksi myös viihdyttävä ja hieman fantasiamainen, mutta silti niin "realistinen".

      JA olen samaa mieltä tuosta futuristisesta englannista! Elokuvassa saattoi olla fantasiamaisia vivahteita, mutta kuitenkin täynnä hirrrveästi symboliikkaa ja vertuaskuvia. Visuaalisesti hienosti rakennettu tulelvaisuuden Neo Soul kaupunki voisi aivan hyvin kattaa mahdollisen tulevaisuuden mega tai jopa gigapolin ainekset. Kiitos. Suosittelen siis elokuvaa : D

    • kauhistus1

      Olen samaa mieltä kuin AP: eli kamalaa roskaa oli koko leffa!
      Onkohan 2.&3. kirjoittajat teini-ikäisiä tai ainakin hyvin nuoria?
      Ymmärrän, että jonkin teinin mieleen leffa saattaa vedota mutta itselleni oli työn ja tuskan takana istua 3h katsomassa moista surkeaa elokuvaa.
      Jo vajaan tunnin jälkeen olin täysin kypsä, vilkuilin vain kelloa, koska loppuisi. Koska istumapaikat olivat niin keskellä, emme lähteneet kesken kaiken pois - muutoin kyllä.

      Tämä ja Tree of Life ovat surkeimmat ja työsimmät leffat mitä on viime vuosina tullut nähtyä!

      • nimimerkki

        Tree of Lifekin? Et taida tykätä leffoista, mitkä ravisuttavat omaa maailmankuvaasi? Ylennsä ihmiset, jotka alkavat nimittelemään toisia esim teineiksi, ovat itse sillä tasolla. Tässä tapauksessa kyse kuitenkin lienee trollista, maksetusta tai ei, totuuden peittelystä.


      • Maisteri4000

        En taida olla kovin älykäs? Veikkaanpa että olet siivooja tai kaupan kassa. Parempi että katsoisit vaikka salkkareita tai maalin kuivumista, vaikka tuskin niistäkään mitään tajuat.


    • keppi

      Kävn kts tänään. Tajunnanräjäyttävä. Itkin koko elokuvan ajan. Ihan huikea. Suosittelen!

    • samaa sarjaa
      • 275

        Elokuva pysyy hyvin koossa ja siinä on hienoja poliittis-filosofia teemoja, vaikka HS:n toimittajalle siitä ei hahmottuisi muuta kuin "epämääräinen vapauden ja rakkauden sanoma" ja kasvava epäuskon tunne. Epämääräisyys on kelvollinen täytesana ja pessimismi oikea asenne, kun deadline ja asiaan perehtymisen rajat tulevat vastaan.

        Ehdottomasti kuuluu scifi-elokuvien parhaimmistoon, eikä elokuva edes yksiselitteisesti mahdu luokiteltavaksi pelkäksi scifi-elokuvaksi. Itselläni ei ollut odotuksia elokuvan suhteen, mutta lähdin teatterista inspiroituneena ulos. Huomasi muuten heti, että tämä EI ole Hollywood-elokuva. Ja se on ainoastaan positiivista!


    • apinalla aivot jääss

      matrixista kloonattua ihmis saippua lihaa, tarjoiltiin tässä elokuvassa muka jännänä uutena elementtinnä pyh.TÄMÄ ELOKUVA ON BAAASSHGAAA!!!!

      Tuo on niin moneen kertaan nähty jo. Samoin näkökään manga aiheinen tarinan kerronta jota nyky kiinalaiset nuoret kiihottuen kyttää elokuvissaansa kiinassa ja japanissa, oli väkisin tähän elokuvaan työnnetty muka toimivana mausteena.... ÄÄÄHHH on niin vetelän muovi käyuttäytymistä että hyi hitto!!!. Tom Hanks on näyttelijän lahjoissa pudonnut bee luokan sarjaan viime vuotisista tekeleistäänsä, ja oli teko teennäisellä asenteella näyttää taitojansa näyttelijänä nyt. SIIS hyvin keinotekoinen hahmo siellä andromedan galacsissa jossain planeetalla alkeellisella tietämyksellään yleensä mistään. (kun sinne ei koskaan edes päästä hei haloo se on mahdotonta!!!!) miksi andromeda tai muu vastaava piti sotkea tähän elokuvaan häh ?

      • nimimerkki

        Et ole ymmärtänyt elokuvan viestiä. Tosin, tiedät kyllä mistä siinä puhutaan, ja trollailet vaan, kun peittelet totuutta. Paistaa niin läpi taas.


    • mandalay

      Pilvikartasto tänä vuonna paras näkemäni leffa. Itkin, myönnän. Kuinka moni leffa liikuttaa sinua ihan oikeasti nykyään? Harvassa ne on. Mieleen jäi lause: but isnt the ocean a multitude of drops? Ja kylmät väreet...

    • Anonyymi

      Surkea elokuva. Sotkuinen sekava pomppiva rauhaton ei mitään vakautta. Hyvät näyttelijät hienot trikit lavasteet miellyttävä värimaailma. En katso enää koskaan sitä. Pettymys.
      Jotku pitää kellopeli appelsiinistakin ja sekin on todella surkea ja iljettävä.

      Hyviä elokuvia on esim pretty woman , notting hill, erin brockovich. Ei julianin tähden vaan elokuvina itsessään. Hyviä elokuvia on vähän. Monet suomalaiset on ihmeenkin hyviä sarjoina.
      Minä päätän itse mistä pidän ei muut.

      • Anonyymi

        Tuossa oli totuuden jyvä viimeisessä lauseessa.

        Joidenkin mielestä elämästä menetetty puolitoista tuntinen Julia Roberts -leffojen parissa ei ole sen arvoista, toisten mielestä Pilvikartaston kolmetuntinen on inspiroivaa loppuelämän ja ihmisyyteen suhtautumisen kohdalla ja toisten mielestä kaikki, mitä Wachowskin veljekset (nyk. sisarukset) ovat ekan Matrixin jälkeen tehneet on tuubaa, Kun heille se toistuva teema on sen oman ihmisyyden etsiminen ja sen käsittely scifi-ympäristössä.

        Kaikki eivät sellaiseen jaksa perehtyä. Lapsikatsoja tai tällä vuosituhannella syntynyt ei muutenkaan jaksa kolmea tuntia keskittyä yhteen aiheeseen, joka vasta lopussa kerää langat yhteen. Ei se sen kummempaa ole. Tuskin tykkäsivät Avengers: Endgamestakaan sen enempää kuin Pilvikartastosta tai Tree of Lifesta. Optimaalinen leffan pituus kun kuitenkin on siinä 90-100 minuutin paikkeilla ja Endgamen 90 minuuttinen versio olisi jo maailman tuottoisin elokuva. Tai siis mahdollisesti 20 minuuttinen versio, joka olisi ajanut ihan saman asian, tietävät elokuvan nähneet.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      421
      4689
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2334
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1460
    6. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1161
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1130
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1015
    Aihe