Tilke-DNA ohjaa aivojen kehitystä

Teen nyt tästä lyhyen avauksen ennen kuin kreationistien pääkonttorit ehtivät laittaa propagandakoneistonsa pyörimään.

Tilke-DNA:han kuuluvilla lncRNA -molekyyleilla ( http://en.wikipedia.org/wiki/Long_non-coding_RNA ) on havaittu toimintaa aivojen kehityksen ohjauksessa ja niillä on myös vaikutusta joidenkin neurologisten sairauksien syntyyn.

Alamme nyt entistäkin paremmin ymmärtämään toimintoja, joita tuolla aikaisemmin virheellisesti roska-DNA:ksi kutsutulla genomin osalla on, mutta nämä löydöt ovat vielä sopusoinnussa ENCODE -tutkimuksen kanssa, jonka mukaan 18-20 %:lle tilke-DNA:ta odotetaan löydettävän biokemiallisesti merkittävä funktio.

Tiede ja teknologia kehittyy ja tieteen pitää kertoa parhaasta tietyllä hetkellä saatavissa olevasta tiedosta. Spekulaatio on toki tieteessä sallittua, mutta ilman havaintoja ei tiedeyhteisö olisi voinut väittää osalla tilke-DNA:sta olevan toimintoja ja nyt objektiivisten havaintojen myötä tiede korjaa itseään, mikä on yksi tieteellisen menetelmän keskeisiä tunnusmerkkejä.

ENCODE -tutkimuksen ja eläinkokeiden, joissa hiireltä on poistettu miljoonia emäspareja ilman vaikutusta ansiosta tiedämme kuitenkin, että tilke-DNA sisältää myös paljon "roskaa", eikä tämä tule muuksi muuttumaan.

Muistuttaisin vielä kreationisteja, että tämänkin tutkimuksen tekivät evolutionistit, eivätkä kreationistien "tiedemiehet". Muistutan myös siitä, että vaikka täysin perusteeton väitteenne siitä, ettei Jumala ole luonut mitään turhaa genomiimme onkin saanut "roska"-DNA:sta hyvän keppihevosen, niin todellisuudessa väitteenne on edelleen virheellinen.

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/04/130415172010.htm

27

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HAAHHAAHHAA

      Myöhästä se on selitellä ku vetelät on jo housuissa. Evo-oppi on kumottu.

      • Antti.Jeesus

        Jollei kretu ole väärässä niin sit se on pahasti myöhässä. Kuten nytkin ja vielpä molempia. Kretujen itsensä luoma "evo-oppi" huuhailu ei ole koskaan ollutkaan tosi ja vasta nytten tämä multinikki-kretardi huomas sen.

        Varsinainen tollo tämä HAAHHAAHHAA, jolla on nyt sitten vetelätkin housuissa.


    • kuka keksi roska DNA

      "Muistuttaisin vielä kreationisteja, että tämänkin tutkimuksen tekivät evolutionistit, eivätkä kreationistien "tiedemiehet"."

      On myös hyvä muistaa, että evoluution kannattajat keksivät roska DNA:n.

      • Nimitys "roska DNA" on ensinnäkin käännösvirhe, "Junk DNA" kääntyisi paremminkin "romu DNA" kuin "roska DNA".

        Nimitys on lisäksi lähinnä populistinen heitto.

        http://www.genomicron.evolverzone.com/2007/04/word-about-junk-dna/

        Kreationisteilla on tapana hirttäytyä sanoihin, mikä nyt sanamagiaan, numerologiaan ja sen sellaiseen taipuvaisille luonnollista onkin.


    • txt()

      " Spekulaatio on toki tieteessä sallittua, mutta ilman havaintoja ei tiedeyhteisö olisi voinut väittää osalla tilke-DNA:sta olevan toimintoja .."

      Toisaalta tiede väitti totuutena että tilke DNA:lla ei ole toimintoja. Väite oli täyttä spekulaatiota.

      "tiedämme kuitenkin, että tilke-DNA sisältää myös paljon "roskaa", eikä tämä tule muuksi muuttumaan." Spekulaation väittäminen totuutena jatkuu edelleen.

      Oikein olisi sanoa, että emme tiedä, onko tilke DNA:lla toimintoja. Asiaa ei ole saatu varmuutta tutkimuksilla.

      Se että hiireltä on voitu poistaa pätkiä DNA:sta, ei suinkaan tarkoita että DNA:lla ei olisi missään tilanteessa käyttöä. Ongelmat saattavat tulla esiin vasta sopivissa olosuhteissa. On myös pilaantunutta DNA. Mutaatiot ovat rikkoneet alkuperäisen toiminnon ja DNA:sta on tullut roskaa. Esimerkiksi värisokeus johtuu geenivirheestä. Silloin roska DNA todistaa rappeutumisen puolesta. Tällaista DNA:ta on löydetty käsittääkseni aika paljon.

      "Muistuttaisin vielä kreationisteja, että tämänkin tutkimuksen tekivät evolutionistit, eivätkä kreationistien "tiedemiehet". "

      Sekä evolutionistit, että kreationistit voivat tehdä hyvää tutkimusta biologiasta. Valtaosa tutkimuksesta selvittää biologisten mekanismien toimintaa. Biokemiallisten mekanismin ymärtämiseen evousko tai uskomattomuus ei juuri vaikuta. Leisolan lisäksi hyviä kreationisti biologeja löytyy Suomestakin monia.

      • tieteenharrastaja

        Panehan mieleesi - ja muutkin tietämättömät:

        "Leisolan lisäksi hyviä kreationisti biologeja löytyy Suomestakin monia."

        Leisola on biokemisti, joka on ihan muuta kuin biologi. Julkaisuistaan päätelleen hän ei biokemistinäkään esiinny kreationistina, vaan paremminkin vapaa-aikanaan.


      • "Mutaatiot ovat rikkoneet alkuperäisen toiminnon ja DNA:sta on tullut roskaa. Esimerkiksi värisokeus johtuu geenivirheestä. Silloin roska DNA todistaa rappeutumisen puolesta."

        Minkähän takia uuden maailman (ts. Amerikan mantereen) apinoilla on erilainen värinäkö kuin vanhan maailman (Eurooppa, Afrikka ja Aasia) apinoilla?

        http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_color_vision_in_primates


      • >Sekä evolutionistit, että kreationistit voivat tehdä hyvää tutkimusta biologiasta.

        Voi olla, mutta jostain syystä ei-kreationistit kuitenkin joutuvat tekemään likimain kaiken tieteellisen biologiatutkimuksen.

        >Leisolan lisäksi hyviä kreationisti biologeja löytyy Suomestakin monia.

        Eli siis Leisola ei edelleenkään ole biologi, kuten erittäin hyvin tiedät. Kerropa muutama kreationistibiologi nimeltä! Lennartti me jo tiedetään.

        Eivät kai nämä nykyajan uskonpuolustajat sentään niin vellihousuja ole, että eivät vapaassa yhteiskunnassa uskalla tunnustaa uskomuksiaan julkisesti?


      • "Oikein olisi sanoa, että emme tiedä, onko tilke DNA:lla toimintoja. Asiaa ei ole saatu varmuutta tutkimuksilla. "

        Kyllä on. eliöillä on tehty tutkimuksia, joissa tuota tilke-DNA:ta on poistettu ja nämä eliöt ovat toimineet ihan samalla tavalla kuin sellaiset, joilta tuota DNA:ta ei ole poistettu.

        "Ongelmat saattavat tulla esiin vasta sopivissa olosuhteissa."

        Niinpä niin. Sinun taktiikallasi toimimattoman DNA:n olemassaoloa ei voi koskaan edes osoittaa, koska sillä saattaa joskus olla jotain toimintoja. Ikävä kyllä sinun kannaltasi on se, että DNA:ssa on myös osioita, jotka eivät voi edes toimia missään olosuhteissa. Sinä siis olet väärässä.

        "Silloin roska DNA todistaa rappeutumisen puolesta."

        Höpöhöpö. Ei se ole alunperinkään ollut tilke-DNA:ta, joten ei tilke-DNA silloin puhu rappeutumisen puolesta.

        "Sekä evolutionistit, että kreationistit voivat tehdä hyvää tutkimusta biologiasta. "

        Niin voi. Kreationismiin liittynyt tutkimus on kuitenkin ollut lähes poikkeuksetta luokattoman huonoa ja käytännössä sitä ei ole ollenkaan. Se, että kreationisteistakin löytyy muutamia tutkijoita ei ole mikään ihme. Kyllä tuhansiin aina muutamia eksyy. Aika harvassa ne kuitenkin ovat, kun katsoo kreationistien määrää koko väestössä.


      • "Oikein olisi sanoa, että emme tiedä, onko tilke DNA:lla toimintoja. Asiaa ei ole saatu varmuutta tutkimuksilla."

        Asiasta on varmuus: suurin osa tilke-DNA:sta on toiminnatonta.


    • Epäjumalienkieltäjä

      "Toisaalta tiede väitti totuutena että tilke DNA:lla ei ole toimintoja."

      Sehän on tilke-DNA:n määritelmä edelleenkin. Kyse on vain siitä, että tunnistetaan paremmin se, mikä on tilke-DNA:ta ja mikä ei. On aivan varmaa, että kaikki DNA ei koodaa. Esimerkiksi toistuvajaksoinen DNA koostuu lyhyistä emäsjaksoistä, joita toistuu peräkkäin tuhansia kertoja. Miksi DNA:han olisi älykästä suunnitella tilkkeeksi toistuvaisjaksoista DNA:ta?

      • Sepä Se

        "On aivan varmaa, että kaikki DNA ei koodaa."

        On aika järjetöntä esittää oletus, jonka mukaan kaikki geenit koodaisivat jatkuvasti. Onhan vaaleahiuksisilla ruskehiuksisuudestakin vastaavat geenit olemassa.


      • äläpiiloudu
        Sepä Se kirjoitti:

        "On aivan varmaa, että kaikki DNA ei koodaa."

        On aika järjetöntä esittää oletus, jonka mukaan kaikki geenit koodaisivat jatkuvasti. Onhan vaaleahiuksisilla ruskehiuksisuudestakin vastaavat geenit olemassa.

        Miten sitten geeni toimii niillä, joilla on eriväristen hiusten läikkä päänupissaan ja muu karvoitus sitten taas eri väristä?
        Entä miten on mahdollista, että henkilön toinen silmä on ruskea ja toinen harmaa? Tunnen tällaisen henkilön.


      • Sepä Se
        äläpiiloudu kirjoitti:

        Miten sitten geeni toimii niillä, joilla on eriväristen hiusten läikkä päänupissaan ja muu karvoitus sitten taas eri väristä?
        Entä miten on mahdollista, että henkilön toinen silmä on ruskea ja toinen harmaa? Tunnen tällaisen henkilön.

        "Miten sitten geeni toimii niillä, joilla on eriväristen hiusten läikkä päänupissaan ja muu karvoitus sitten taas eri väristä?"

        Ellei henkilöllä ole esim punatukkaisuuteen johtavaa geenivirhettä, alapääkarvoitus on aika poikkeuksetta ruskeaa.


      • Sepä Se kirjoitti:

        "Miten sitten geeni toimii niillä, joilla on eriväristen hiusten läikkä päänupissaan ja muu karvoitus sitten taas eri väristä?"

        Ellei henkilöllä ole esim punatukkaisuuteen johtavaa geenivirhettä, alapääkarvoitus on aika poikkeuksetta ruskeaa.

        Miesten mies Sepä Se, on asian empiirisesti tutkinut...


      • Epäjumalienkieltäjä
        Sepä Se kirjoitti:

        "On aivan varmaa, että kaikki DNA ei koodaa."

        On aika järjetöntä esittää oletus, jonka mukaan kaikki geenit koodaisivat jatkuvasti. Onhan vaaleahiuksisilla ruskehiuksisuudestakin vastaavat geenit olemassa.

        "On aika järjetöntä esittää oletus, jonka mukaan kaikki geenit koodaisivat jatkuvasti. "

        Ei kukaan mitään tällaista oletakaan. Kyse oli siitä, että jotkut osat DNA:sta eivät koodaa mitään koskaan. Tätä DNA:n osaa on täysi syy kutsua tilke-DNA:ksi.


    • hehhehhhehhe

      Roska-DNA, piltdown, jne. Näin se evoteoria etenee..

      • "Roska-DNA, piltdown, jne. Näin se evoteoria etenee.. "

        Juuri niin. Piltdownin ihmistä ei alunperinkään pidetty uskottavana, ei ainakaan yleisesti tiedepiireissä ja tiedemiehet sen väärennökseksi osoittivat. Oikeastaan se väärennös muistuttaa samanlaisesta toiminnasta, jota kreationistit nykyään harrastavat. Tahallista todisteiden vääristelyä ja suoranaista valehtelua sekä väärennöksien väsäilyä. Siitä huolimatta evoluutioteoria etenee vaikka kreationistit piltdowntyyliin yrittävät lyödä kapuloita rattaisiin.


      • Krevo

        Luultavasti evotiedemiehet vetävät kohta järkyttävän loppupäätelmän: Eliöiden geenistöstä yli 75% on JUNK_ROSKA_DNATA, ja siiispä poistavat koeputkihedelmöityksessä ne osat..... Minkähänlainen HILLERI siitä tulee:-)


    • Krevo

      Geenit eivät sisällä roskaa, nopea tiedotus....

      • Krevo

        Pieni vihje: Jos teillä ei ole Assembleria, niin voisitte luulla tietokoneen ohjelma-koodista 50% täysin roskaksi, ja jos sieltä osion poistaisi, ja juuri sitä ohjelmanosaa ei silloijn ajettaisi, ei huomattaisi heti mitään.... Koko JUNK_DNA huuhaa, on tullut vain asiantuntemattomien ja heikkolahjaisten ja sanalla sanoen yksinkertaisten geenitutkijoiden toimesta, eikä sillä ole yhtymäkohtaa todellisuuden kanssa, jossa KOKO gennistön on oltava yhtenäinen, ja täydellinen, eikä mitään mutaatioita saa tulla MAKRO-osiin, eli geenien koodi-osiin, yksittäisiin ominaisuutta sukusolutilla varioiviin osiin saa tulla mutaatioita, MIKRO-osiin, KOODIIN-MAKROON ei saa yhdelläkään eliöillä tulla yhtään mutaatiota tai muutosta....


      • Krevo kirjoitti:

        Pieni vihje: Jos teillä ei ole Assembleria, niin voisitte luulla tietokoneen ohjelma-koodista 50% täysin roskaksi, ja jos sieltä osion poistaisi, ja juuri sitä ohjelmanosaa ei silloijn ajettaisi, ei huomattaisi heti mitään.... Koko JUNK_DNA huuhaa, on tullut vain asiantuntemattomien ja heikkolahjaisten ja sanalla sanoen yksinkertaisten geenitutkijoiden toimesta, eikä sillä ole yhtymäkohtaa todellisuuden kanssa, jossa KOKO gennistön on oltava yhtenäinen, ja täydellinen, eikä mitään mutaatioita saa tulla MAKRO-osiin, eli geenien koodi-osiin, yksittäisiin ominaisuutta sukusolutilla varioiviin osiin saa tulla mutaatioita, MIKRO-osiin, KOODIIN-MAKROON ei saa yhdelläkään eliöillä tulla yhtään mutaatiota tai muutosta....

        DNA:n vertaaminen tietokoneohjelmaan on alkeellista ja typerää.

        Kreationistinen päättely asiassa menee tietenkin niin, että koska tietokoneohjelman tiedämme jonkun ihmisen ohjelmoineen, on myös sitä "muistuttavalla" DNA:lla oltava Suunnittelija...


      • "Geenit eivät sisällä roskaa, nopea tiedotus.."

        Sekä geeneissä että tilke-DNA:ssa on roskaa.


    • joko heikottaa ?

      ----- ilman havaintoja ei tiedeyhteisö olisi voinut väittää osalla tilke-DNA:sta olevan toimintoja ja nyt objektiivisten havaintojen myötä tiede korjaa itseään,----

      Hoho hooo. Kreat ovat sanoneet aina, että mitään turhaa dna ei ole, on vain aukkoja ihmisen tietämyksessä. Ihan kivaa taas huomata miten me olemme olleet oikeassa koko ajan ja evokit alkavat vasta nyt tajuta sen asian. Tähän asti kun tuo "tilke" on ollut varma todiste evoluutiosta ja sen jälkeensä jättämästä turhasta roskasta. Tietysti moni heikko yksilö on teitä uskonut mikä tietenkin on ollut teidän tarkoituksennekin.

      • "Kreat ovat sanoneet aina, että mitään turhaa dna ei ole"

        Nyt on siis osoitettu, että kreat olivat väärässä.


      • >on vain aukkoja ihmisen tietämyksessä.

        Niin on, ja sekulaari tieteellinen tutkimus, jossa kreationisteilla ei ole osaa eikä arpaa, painaa tänäänkin tuhansia ja taas tuhansia henkilötyötunteja duunia niiden aukkojen paikkaamiseksi.

        Samaan aikaan toisaalla kreationistit tutkistelevat raamattua ja koettavat keksiä edes yhden siedettävän selityksen vanhan testamentin mainitsemalle lukuisien jumalien lössille.


      • "Hoho hooo. Kreat ovat sanoneet aina, että mitään turhaa dna ei ole, on vain aukkoja ihmisen tietämyksessä."

        Ja tässäkin kreationistit ovat siis aina olleet väärässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      145
      2060
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      83
      1994
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      58
      1459
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      78
      1284
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      1069
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      950
    7. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      61
      911
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      12
      904
    9. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      48
      861
    10. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      805
    Aihe