Petoasiantuntija: Yhden Suden hinta 140000 €(21 milj.)

veronmaksajille.

Jos susia on Rktllän mukaan 150 kpl.

Susien aiheuttamat tähän mennessä selvinneet kulut yhteiskunnalle Suomessa ovat vuosittain vähintään 13 miljoonaa – 21 miljoonaa euroa laskentatavasta riippuen, väittää susien kaatamista vaativa Taajamasusi-yhdistys tiedotteessaan.

Yhdistyksen mukaan suurinta osaa kuluista on mahdotonta arvioida laskennallisesti, taloudelliset vahingot kertyvät pitkällä aikavälillä välillisinä kuluina. Tämä summa tulee kasvamaan tulevaisuudessa, mikäli nykyiseen susipolitiikkaan ei puututa heti.

Näin yhdistys perustelee maksut:

– Rktl:n susien perustutkimus maksaa vuodessa 700 000 €. Sen lisäksi tulevat erityiset lisärahoitteiset tutkimusprojektit, kuten Juha Hiedanpään johtama tilaustutkimus ihmisen ja suden konfliktista, joka on saanut rahoitusta Suomen Akatemialta ja Rktl:ltä yhteensä 1,1 miljoonaa euroa kolmen vuoden ajalle. .

– Oma kulueränsä on susien pannoitus. Rktl hakenut lupaa 45 suden pyydystämiseen pannoitusta varten keväälle 2013. Laitoksen oma arvio pannoituksen hinnasta on 10 000 € / susi, eli yhteensä 450 000 €. Ulkopuolisen asiantuntijan, lentokapteeni Esa Passilan, arvio kustannuksista on 26 000 € / susi. Arviossa huomioidaan mm. pannat, helikopterit, eläinlääkärit, nukutuslääkeaineet, nukutusnuolen ampuja, moottorikelkat, päivärahat. Passilan arvio tuottaa pannoituksen hinnaksi 1 040 000 €.

Kallista huvia pitää petoeläimiä.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/susiyhdistys-vaittaa-sudet-maksaneet-yhteiskunnalle-jopa-21-miljoonaa-1.1372910

7

438

  Vastaukset

  • Juuri noiden rahoitusten vuoksi pidetään susikanta mahdollisimman suurina. Jopa selvisi, ettei todellisesta susien suojelusta olekaan kyse, vaan pelkästään rahasta.

   Sudet heti tapettaviksi ja samaa tietä karhut!

  • Paljonko Poronhoito maksaa veronmaksajille ?

   Sepä olisi kiintoisa tieto !

   • Samoin olisi kiva tietää, paljonko teidän loisperhe tulee maksamaan naapureille. Eikö vain.


  • Petoja hyysätään ja vanhukset jätetään heitteiile. Se on sitä viherhiipparipolitiikkaa.

   • On nykyään päättämässä !!!


  • Poronhoito maksaa jo pelkästään liikenteelle aiheuttamana haittana sellaisia summia että niistä ei haluta edes keskustella vaikka siihen ei liittyisikään Porojen aiheuttamat liikennevahingot !

   Arvattavasti porojen aiheuttamat kustannukset on salattu suoraan Sylttytehtaan määräyksestä !
   Muuten asiasta olisi tehty aikaa sitten tutkimus . Silti tutkimusta ei ole koskaan tehty tai se on salattu , sillä sen tulokset olisi olleet liian karmeita julkaistavaksi !

   • http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/kalastus_riista_porot/porotalous/tuet_rahoitus.html

    Tuossa nähdään, että porotilalliset eivät saa tukia susivahingoista. On vain investointituet.

    Olet paranoidinen, kun et erota liikenneonnettomuuksia porotaloudesta! Poronhoito tehdään maastossa ja tarhassa, ei maantiellä.

    Porojen aiheuttamat kustannukset (rehut ja teurastus) löytyvät MTT:n taloustutkimuksista, joten niitä ei salata.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut