Mihin oireeni viittaavat? Apua kiitos!

i need help

Viime vuonna ensimmäinen kohtaus:
- Valonarkuutta
- Raju toispuoleinen päänsärky
- Huimausta ja pahoinvointia ( ei kuitenkaan oksennusta )
- Kesto: Pahin vaihe noin 5 päivää ja kokonaisuudessaan noin pari viikkoa.

Tämän jälkeen olo parantui normaaliksi hitaasti.
Vastaava kohtaus kuitenkin uusi tuossa tammikuussa, mutta lievempänä versiona säryltään, mutta uutuutena 2 päivää sumea näkö toisessa silmässä sekä puutumisia. Myös pökkelö pihalla oleva olotila sekä ajattelukyky tuolloin ihan jumissa. Tässä samanlainen kesto noin 2 viikkoa.
- Parantui..

Nyt maaliskuusta asti ollut pientä särkyä vain ajoittain ohimolla/toisella puolen päätä. Mutta lähes joka päivä tuossa oikean puolen ohimon kohdalla tunnen kuinka verisuoni olisi jotenkin selvemmin erotettavissa kun siihen koskee sekä tuntuu että se jotenkin puristaisi tai oikeaa ohimoa puristaisi, kiristäisi ja hieman kihelmöivä tunne lähes jatkuvasti. Öisin vaivoja ei esiinny eikä ja paras olo on aina aamuisin juuri heränneenä josta sitten yleensä iltaa kohden pahenee. Toiset päivät ovat pahempia kuin toiset ja ajoittain olo käy jopa normaalina.

Huimausta esiintyy etenkin kävellessä pidempään/sykkeen noustessa tarpeeksi. Myös kuuman olen huomannut ajoittain pahentavan ja aiheuttavan ohimolle turvotuksen kaltaista tunnetta sekä autossa oleminen aiheuttaa matkanpahoinvointia ja huteraa oloa, mutta ei kuitenkaan oksennukseen asti.

Neurologilla on käyty viime vuonna ja tulkitsi silloin vain migreeniksi, mutta en ole itse enään varma. Voiko migreeni oireilla näin vaihteleva ja näin pitkästi että toisina päivinä enemmän ja toisina vähemmän. Stressiä on kyllä ollut myöskin.

Mihin tälläiset oireet mahdollisesti viittaavat ja onko muilla vastaavia kokemuksia? Olisin äärettömän kiitollinen kaikesta infosta mitä vaan ihmiset tiedätte.

Eli tiivistettynä:

- Oikeanpuolen ohimolla puristusta/aivan kuin suoni olisi koholla ja turvonnut, mutta ajottain tunnen itseni normaaliksi. Kesto: pitkin päivää ( öisin normaali rauhallinen olo )

- Liike aiheuttaa huimausta kun teen pidemmän kävelylenkin. Huimaus luonteeltaan sellaista, että aivan kuin päässäni tulisi kaikki vähän viiveellä ja ajoittain kallistavaa huimausta. ( Muutamat kävelyreissut ovat sujuneet ilman vaivoja, eli ihan päiväkohtaista tämä )

- Helposti matkapahoinvointia nykyään --> etova olo, päänsärky, huimaus.

- Ajoittain täysin terveen oloiset päivät ja olotilat. Öisin tunnen nukkuvani rauhallisesti ja hyvin.

- Ei juuri kipeät niska/hartia lihakset, mutta istumista näyttöpäätteellä päivittäin on kuitenkin noin 8h.

..Olen myös pyrkinyt vähentämään nikotiinia, mutta en tiedä voiko se aiheuttaa tuollaisia oireita vai mikä sitten?

Apuja kaivataan..!

10

8107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • i need help

      Vielä lisäyksenä että viime vuonna saamassani pahassa kohtauksessa oikeanpuolenen ohimolle nousi turvonnut kohouma joka kuitenkin laski yön aikana. Neugologin mielestä tälläistäkin voi migreenissä esiintyä. Onko muilla ollut? Voiko migreeni vain jäädä päälle lievänä ja tuntua jatkuvana päivittäisenä ohimon lievenä arkuutena ilman varsinaista särkyä?

      • i need help

        Ja vielä lisäys, ravasin hammaslääkärillä kun luulin että hampaassa reikä kun turvotti ja kihelmöi myös koko poskea mutta mitään ei löydetty hampaasta. Epäilys kolmoishermosta pyörii mielessä, mutta ei mitään hajua. Kipu käväisi aivan kuin hampaistossa mutta nyt viimeiset kolme kuukautta ollut lähinnä lievenä vain tuossa ohimolla kuten yllä kuvasin.


    • kiinnostunut3

      löytyikö kivulle syytä?

    • TGA ja jänn.

      Minulla tuollainen tunne ilman matkapahoinvointia oli ennakkoa TGA-kohtaukselle. Päänsärky oli kokopäiväistä ja jomottavaa, toispuolista, milloin ohimolla, milloin takaraivolla. Yhden kerran oli kolmoishermosäryn "kohtaus". Minullekin neurologit ehdottivat migreeniä, mutta ehkäisylääkitystä en saanut. Myöhemmin TGA-kohtauksen jälkeen varsin samankaltainen tunne oli lihasjännityspäänsärkyä.

      Onko sinulta otettu MRI? Minulla ei näkynyt siinä mitään, vaikka kuvauspäivänä oli raju pyörrytyksen tunne.

    • Niinjanäin

      Lihasjumi ym asia, että jokin on pielessä huonon rutiininomaisen istuma-asennon, tai ihan vaan ryhdin takia. Voi myös olla pelkkä migreeni. Veikkaan että tapauksessasi molemmat.
      Muista että itsensä psyykkaaminen auttaa. Usko että olet vahva äläkä ota stressiä asiasta. Hoida sitä kuitenkin samalla, eli välttämällä asioita jotka saattavat laukaista voimakkaammat ei-toivotut tuntemukset, sekä huomioimalla että istuminen on pidemmän päälle hyvin haitallista keholle. Päivittäinen venyttely varmasti auttaa. Kädet vaan lattiaan ja hartioiden venytystä. Keväällä keräät metsästä nipun yrttejä ja rohtoja, jotka estävät tulehduksia tms tarpeelliselta tuntuvaa. Kerran keräämällä niistä riittää kyllä pidemmäksi aikaa.

      Istuessasi pitkän aikaa koneella, on hyvä asettaa pieni tyyny selän ja selkänojan väliin tukemaan alaselkääsi. Huomaat helpommin ryhtisi. Koska tietokoneen näyttö on kirkas ja rasittaa silmiä huonolla tavalla, kannattaa välillä venyttää silmiä puolelta toiselle. Seuraamalla vaikka sormenpäätä. Silmien venytys auttaa myös muualla kuin pelkästään silmissä. Plussana näkösi tarkentuu samalla.

      Jos vaivasi silti jatkuvat tätä reseptiä noin 1-4kk noudattaen, niin sitten voit kääntää kaiken päälaelleen ruokkimalla särkyä. Esimerkiksi jos lonkkaasi särkee jalkoja venytellessä, niin venytä jalkoja niin paljon että lonkan särky kasvaa noin 7/10 kunnes jotakin oikeasti hajoaisi. Siinä ei saa olla varovainen mutta täytyy kuitenkin ajatella järjellä.

      Tämä on vain omalta kokemuspohjaltani kun kärsin vastaavanlaisesta oireilusta, mutta miedommin oirein. Omalla vastuulla. Kyllä se siitä.

    • Tiina74

      Homekodissa asuessa minulla oli samanlaiset oireet. Edelleen tulee jos olen homeisessa paikassa.

    • Kristiina1955

      Oma päänsärkyni on samankaltaista, ajoittaista. Yleensä vasemmalla puolella, silmän seudulla. Siihen liittyy vasemman sieraimen tukkoisuus/kirkkaan eritteen valuminen. Kun kumartuu, pitää nousta varoen ylös. Muuten tuntuu kuin joku painaisi sisältäpäin (verenpaineen nousu päässä tuntuu). Näin maaliskuussa on päänsärkyä lähes joka päivä vuosittain. Se ei ole kovaa, mutta kiusallista. Olen tulkinnut sen niin, että maaliskuun aurinkoiset päivät, jolloin lumesta heijastuu paljon valoa matalasta kulmasta, ovat pahasta. Ollessani työelämässä sain ajoittain stressipäänsärkyä, myös vasemman silmän ns takana. Tuntui kuin silmänpaine olisi noussut. Autolla ei kannattaisi ajaa esim harjuja pitkin aikaisin aurinkoisina talviaamuina. Sivulta jatkuvasti mäntyjen lomasta vilkkuva valo on kiusallista, ja voi laukaista päänsäryn. Joskus särky myös säteilee kihelmöivästi posken alueelle. Äiti kärai migreeneistä, mutta tämä ei mielestäni sellaista ole. Ibumax auttaa. Ei auta migreenissä. Sauna auttaa hetkellisesti, eli lihasjännityksestä myös on kyse. Sairastin nuorena aivokalvontulehduksen, ja se alkoi voimakkaana toipuoleisena päänsärkynä. En toisaalta muista, kummalla puolella särky oli. Olen siis omalta osaltani tullut siihen tulokseen, että olen herkkä valolle ja sen nopeille vaihteluille. Niin kauan kuin tavalliset särkylääkkeet auttavat, pärjään. Mutta maaliskuut eivät ole lempikuukauteni.

      • tasaisenharmaata

        Mitäpä jos käyttäisit aurinkolaseja siihen valonarkuuteen.


      • Monisairas

        Itselläni on samanlaisia oireita toisinaan ja minusta oireet sopii hyvin juurikin migreeniin. Laukasevia tekijöitä voi olla vaikka kuinka paljon, yksi kirkas auringon valo. Diagnoosia ei ole, enkä tarvikaan, sillä tämä ei ole minulle aiheuttanut sen suurempia ongelmia. Otan heti kun vähänkin viitteitä ko. oireista ibuxinin tai pari sekä ja/tai yhden panacodin riippuen kokonaisoireista. Jos lääkettä ei ota heti oireiden alkuvaiheessa, ne pahenevat sillai ettei tupla-annoskaan auta. Käsittääkseni migreenissä menee just näin. Tosin pahemmissa tautimuodoissa ei käsikauppalääkkeet auta.


    • Anonyymi

      Ohimovaltimotulehdus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe