Willan surkein/huonoin ravintola

jj 68

Tälläinen ketju voisi olla varoituksena että ei tarvitse kaikkien maksaa paskasta.
Ääneni menee ehdottomasti royal mekong.

Kelvotonta ruokaa ei mitään tekemistä oikean Aasialaisen kanssa.
Esim. surkeampaa sushia saa hakea,ei mitään käsitystä valmistuksesta.

Toisena tulee momento,yrittävät korvata määrällä puuttuvan laadun.
Alaarvoista ylikypsää teollista mössöä

40

1669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotain rajaa

      Ehkä sinun ,jj 68,kannattaa pysytellä maksalaatikon parissa.
      Aloituksesi jälkeen kukaan tämän palstan lukijoista ei usko sinun tietävän juuri mitään minkään ruoan valmistuksesta. Sushista tuskin tiedät muuta kuin nimen.
      Nyt voit kertoa että tunnet aasialaisen ruoan läpikotaisin koska olet käynyt pari kertaa Pattyassa. Jos olisit jonkinlainen ravintolalaruoka-asiantuntija, niin et todellakaan tekisi tälle palstalle noin törkeitä ja kuvottavia aloituksia.

      • jj 68

        No kiva et joku edes tässä kylässä kykenee kirjoittamaan.Mihin muuten toi tietämykseni puute perustuu?Ei,en ole käynyt kun kerran ja sekin oli läpikulku paikka ja nimeltään Pattaya! Sulla sushin ja riisin keittotaito on ihan samaa kun kirjoitus!!BU HA HAAA

        Ja mitä tulee arvioon asiantuntemuksesta,niin en hakenut sitä.Halusin avata linkin joka toimisi varoituksena muille,TAJUUTKO HD?


      • Näsäviisaalle
        jj 68 kirjoitti:

        No kiva et joku edes tässä kylässä kykenee kirjoittamaan.Mihin muuten toi tietämykseni puute perustuu?Ei,en ole käynyt kun kerran ja sekin oli läpikulku paikka ja nimeltään Pattaya! Sulla sushin ja riisin keittotaito on ihan samaa kun kirjoitus!!BU HA HAAA

        Ja mitä tulee arvioon asiantuntemuksesta,niin en hakenut sitä.Halusin avata linkin joka toimisi varoituksena muille,TAJUUTKO HD?

        Missä se LINKKI viipyy ?


      • JJ 68
        Näsäviisaalle kirjoitti:

        Missä se LINKKI viipyy ?

        sidos, sidonnaisuus, ketju, asioiden toisiinsa kytkeminen.

        siinä sulle "viisaalle" mitä se linkki on substantiivinä. itun ÄÄLIÖ


    • jani.kesala

      Momentossa on yksi parhaita syömiäni lohisalaatteja. Testattu on, kahdesti. Määrä oli vähintäänkin riittävä eikä laadussakaan ollut moittimista.

    • sulonmunluonne

      Kaikki Willan ravintolat ovat surkeita. Koko Hyvinkäältä ei löydy yhtään hyvää tai edes semi hyvää ravintolaa. Vahva tehdaskaupungin perinne on ilmeisesti geeneissä tai kollektiivisessa alitajunnassa, ja edes uusi sukupolvi ei osaa vaatia parempaa vaan tyytyy grilliruokatasoon.

    • Hienojaihmisiäpataan

      Kaikki jotka haukutte täällä Willan ravintoloita. Saakelin hienopersheet ja mamseli pojat nokkavat hienohelma leidit! Teidänlaisillenne tekisi hyvää kokea mitä on köyhyys ja nälkä edes täällä meillä Suomessa. Teidät pitäisi laittaa leipäjonoon seisomaan räntäsateeseen ja hyvää tekisi kun kokisitte ns. katujen lait ja saisitte pataanne joskus kunnolla, kun menisitte ylimielistä suutanne avaamaan väärässä alemman-sosiaaliluokan karkeammassa seurassa. Noi teidän valitukset täällä on niin tyhjänpäiväistä tikusta asiaa keksimistä. Tekis hyvää teille saada joskus todellisia ongelmia niskaanne.

      • TRUMP 666

        Tasan ei käy onnen lahjat,toisille on annettu enemmän vaikka aivoja.
        Niillä sitten voi rakentaa tien jota haluaa kulkea,eiköhän tässä veroilla
        makseta sun oleminenkin, että suksi nyt V*******N


      • Mene potalle
        TRUMP 666 kirjoitti:

        Tasan ei käy onnen lahjat,toisille on annettu enemmän vaikka aivoja.
        Niillä sitten voi rakentaa tien jota haluaa kulkea,eiköhän tässä veroilla
        makseta sun oleminenkin, että suksi nyt V*******N

        Lopeta kakara noi suksimiset ja puhu niistä sitten kun joskus pääset pukille.Kun muuta et osaa sanoa kuin suksimisia, niin pysy hiljaa.Se on kaikille eduksi.


    • 59t1

      Tää ketjun aloittaja vois kertoa sitten asiallisesti meille tyhmemmille kunnon sushin tekotavan ja rakenteen ja kuinka sen voi rakentaa myös tofusta ja tehdä vaikka vihannesversiona.

      Noista kippoloista voi vain sanoa sen että ne pikagrillien näköiset puljut siellä käytävällä ei houkuttele pahimmankaan nälän hetkellä.

    • neljä seinää

      Olen monasti kulkenut Willassa, en tosin ravintoloissa. Eikö se sushi ole sitä pallokalaa? Minä en kyllä luottaisi tuollaiseen ravintolaan. Palolokalan myrkystähän kuolee! Sitten nämä käytävien salaattipöydät. Varmaan kaikenlaista roskaa ja moskaa niihin tippuu. Kansi vähintään pitäisi olla. Minulle ei tulisi mieleenkään sellaisesta ottaa. Kyllä menisin johonkin neljän seinän sisälle. Eikö terveystasrkastaja ollenkaan käy näissä? No, eipä muuta voi odottaakaan, kun eivät ravintolanpitäjät ole suomalaisia. Minä en mene, menköön se joka haluaa.

    • kysyn vain

      Onko sinulla "oma lehmä ojassa", vai onko kateutta ilmassa, kun täytyy muiden liiketoimintaa lytätä ?

    • pallokalastaja

      Vai että oikein pallokalaa on sushi... Viesti oli tosin ilmeisesti vitsillä kirjoitettu, kaikki eivät vaan ymmärrä sarkasmia.

    • syöjä

      Valitettavasti joudun sanomaan, että itse myös kaksi kertaa käyneenä kummallakaan kerralla laatu ei ole vastannut hintaa. Ensimmäisellä kerralla söin seisovasta pöydästä ja toisella kerralla listalta. Olisin itsekin osannut valmistaa aidomman makuista. Toivottavasti ravintola pystyisi kehittymään.

    • tietoa kaipaaville

      jahas, taas on sushi päässyt arvomitaksi Willan itämaisia ravintoloita arvosteltaessa.
      Minä en ole näitä arvostellut, mutta kirjoitin johonkin ketjuun viimevuonna sushista aika kattavan kirjoituksen. En siis viitsia asiaa toistaa.

      Joku toi esiin pallokalan, kyllä sitäkin voidaan syödä sushiaterioilla, tosin ei täällä Suomessa.
      Äärimmäisen myrkyllinen pallokala on väärin valmistettuna tappava ateria ja oikein laitettuna suuri herkku.
      Fugun tarjoaminen on Japanissa tiukasti säädeltyä. Tuoreen fugun fileointiin tarvitaan tutkinto. Pallokalaa kun on noin 40 eri lajia ja eri lajeilla myrkky sijaitsee eri osissa kalaa.
      Yksi fuguun erikoistunut ravintola Ikesu Tokiossa tarjoaa toki muitakin merena antimia, mutta fugu on paikan tärkein tuote. kalat polskivat elävinä altaissa, tuoreuden takuuna.
      Aterian alussa kimonoon pukeutunut rouva, kantaa pöytään fugusashimia eli rakaa pallokalaa sekä sen mätiä. Kala on leikattu paperinohuiksi viipaleiksi ja se tarjotaan kirpeän soijaa ja etikkaa sisältävän pozukastikkeen kera.
      Ruokajuomaksi käy tietenkin vain hyvänlaatuinen sake ja fuguravintolassa sinne on upotettu pallokalan evä.
      Kun raaka kala on syöty, kannetaan teekannua muistuttava astia. Kyseessä on matsutakemushi, kirkas sieniliemi, johon on sekoitettu dashilientä. Pöydässä liemeen puristetaan vielä limettiä. Fuguravintoloissa yhteinen nimitys liemelle on fuguchiri.
      Seuraava laji yllättää. Friteerattu fugu no kara-age muistuttaa niin paljon kanaa, että siinä kiinni olevasta ruodosta sen kalaksi tunnistaa.
      Lopuksi pöytään tuodaan iso ruukku, jossa on tulisia hiiliä. Sen päälle asetetaan ritilä, jossa jokainen voi paistaa ainekset, jotka kostuvat fugusta, munakoisosta ja paprikasta. Kala on valmiiksi maustettu sitruuna-chilikastikkeella.
      Siinäpä fugu-aterian kulku.

    • Kotikokki

      Siinäpä jj 68:n ja muiden tässä ketjussa meuhkaavien häiriköiden rähmäiset silmät muljahtelivat, kun he lukivat japanilaisen keittiön saloihin tutustuneen kulinaristin asiallista erittelyä fuguateriasta. Lisää noin hienosti eriteltyjä ruoan valmistusohjeita! Hyvä!
      Muuten, eikös se sushin olennainen vaatimus ole, että siinä suupalan kokoiseksi leikatussa kökkäreessä on riisiä ja etikkakastiketta käärittynä johonkin sitkeään ja vihertävään?
      Ja merilevän puutteessa voi käyttää jotain muuta kasvia, hätätapauksessa pinaattia tai retiisinlehtiä koska suomalainen hodarin syöjä, kuten jj 68 ei huomaa mitään omituista, vaikka sushi olisi tehty kauraryyneistä ja keräkaalista.

    • tietoa kaipaaville

      Sana sushi tulee etikasta, su, tai sanasta hapan, sui. Erilaisia sushilaatuja yhdistää ainoastaa se, että jossain vaiheessa valmistusta käytetään yleisesti etikkaa tai hapattamista. Se laitetaanko etikka riisiin vai kalaan , onkin jo toinen juttu.
      Suomessahan tunnetaan lähinnä, nigirisushi ja makisushi. Mutta Japanissa erilaisia susheja tunnetaan noin kymmenkunta.
      Valmistustavan mukaan voidaan sushit jakaa kahteen ryhmään. Narezushi (käynyt sushi) ja hayazushi (pikasushi) Ensinmainittu perustuu luonnolliseen käymisprosessiin ja toiseen lisätään etikkaa jossain vaiheessa.
      Narezushi onkin perinteisesti ollut kaukana rannikolta asuvien säilöntäkeino.
      Alunperinhän sushi perustuu Kaakkois-Aasiassa yleiseen käymiseen perustuvaan säilöntäkultuuriin. pian siitä alkoi kuitenkin kehittyä oma ruokalajinsa, jossa jonkinasteinen riisin käyminen säilytettiin, vaikka kalat alettiin nauttia yhä tuoreempina.

    • kevätkökkäle

      Oli ihan pakko käydä testaamassa tämä kyseinen Royal Mekong, ja täytyy todeta, että ainut "rojali" on paikan nimessä. Kevätkääryleiden täyte oli ulkonäön että maun mukaan niin sekavaa mössöä, että ei kyllä tienyt mitä söi ennen kuin kysyi. Ja sekin tosiaan kerrottiin vasta kysyttäessä, olisi mukavaa jos annokset edes lyhyesti esiteltäisiin vaikka onkin kyseessä pikaruokakinkkilä. Paistettua riisinuudelia ja kanaa; mautonta, mitään sanomatonta, yhtälailla vatsan täytettä kuin se paljon parjattu maksalaatikko. et silleen.

    • fsrqwr

      Melkoisia trollaajia tälläkin palstalla on. Useamman kerran Mekongissa käyneenä voin suositella ravintolaa hyvillä mielin. Willan paras ja Hyvinkään paras ravintola. Aasiassa on tullut vietettyä useita kuukausia ja aasilainen ruoka omaa suosikkiruokaa jota myös valmistan kotona. Hyvää ruokaa tuolta saa ja tulisenakin kun vain muistaa pyytää.

      Buffettia en ole käynyt kokeilemassa enkä luultavasti tule kokeilemaan. Ruoka pitää syödä tuoreeltaan eikä astioissa seissyttä ja näin ollen ylikypsennettyä. Tilatkaa a la carte listalta... tosin tämän ketjun, kun lukaisi niin huolestuttavan pihalla ihmiset ovat. No ehkä teidän kannattanee mennä sinne Gourmet ravintolaan eli ABC:n noutopöytään. Sieltä saa leimat korttiin ja vielä BONUSTA!!!! Ruoka on oikein maukasta mikroeinestä.

    • pallokalastaja

      Ehkä näille kehujille on vaan aina sattunut toinen kokki keittiöön.

    • desperiini

      Tai sitten joltakin on vain jäänyt lääkkeet ottamatta.

      • tätä se on!

        Näinhän se on ..Valitettavasti.


    • tietoa kaipaaville

      Itse en ole Willan ravintoloissa käynyt, mutta uskon pystyväni kuvittelemaan niiden genren.
      Täällä on valiteltu niiden tasoa, mutta ei oikein käy selville, mikä se on verrokkina ?
      Eräs sanoi pystyvänsä itsekin valmistamaan aidomman makuista ? tuskin sentään kalakukkoon verrataan, niin olisi hyvä tietää mitä se "aito" edustaa ?
      Aasialaisia kettiöitä on kuitenkin aika monta. Äkkiä lueteltuna tulee mieleen, Kiina, Indonesia, Singapore ja Malesia, Filippiinit, Thaimaa, Laos & Kambodza, Vietnam, Korea, Japani, Intia ja Pakistan ja Sri Lanka. noistakin voidaan sitten hienosäätää,
      joten olisi hyvä tietää, kenenkä aitoa tarkoitettiin.
      Jos sitten sushia arvostellaan ei yhtään helpommalla päästä, sekin on oma "suonsa" mihin helposti uppoaa.
      Japanissakin löytyy sushibaareja, joista saa liukuhihnalta ostaa sushiaterian parin euron hintaan, hyvin tuntuu kauppa käyvän, vaikka niissä ei ole laatua haettukaan.
      Toisesta päästä löytyy sitten vaikka, nyotaimori eli paljaalta naisvartalolta tarjotun sushin ja sashimin nauttiminen.
      Eiköhän Willan itämaiset ole juurikin ostoskeskusravintoloita, joissa koitetaan tavoitella asiakasmääriä. Ruoka ei yritäkkään olla minkään maan perinneruokaa, vaan se on tuunattu kelpaamaan meikäläiseen makuun. Mausteisuutta on vesitetty kelpaamaan mahdollisimman monelle.
      Buffetruoka, niinkuin joku jo mainitsikin, ei oikein kyllä kuvaa mitään tasoa. Sitä voi verrata vaikka, jos huippuannos laitetaan puoleksi tunniksi kuvun alle seisomaan, mättöä tulisi siitäkin.
      Ravintoloitakin pitää arvostella omassa sarjassaan, meiltä löytyy Helsingistä Farang, joka on luultavasti Suomen paras Aasialainen. Tuskin Willan itämaiset sille pärjäävät, mutta ei niitä ole sellaiseen tarkoitettukaan.

    • diipadaapa323

      Suurin ongelma Aasialaisissa ravintoloissa Euroopassa on saada tuoreita raaka-aineita. Tilanne on nyt huomattavasti parantunut viime aikoina, kun ihan pienistäkin kaupoista saa jo bambunversoa, thai-maissia, rawit chilejä, sitruunaruohoa, basilikaa jne. Ongelma on siinä, että ne ovat säilöttyjä eikä tietenkään ole saman makuisia, kuin vaikkapa Thaimaan iltatoreilla. Ongelmahan on myös se, että suomessa kaikki on kallista. Kaikkien Aasialaisten raflojen ruuat maksaa paikallisesti 1-3euroa kohdemassa, kun meillä niistä rokotetaan 12-20e. Nuokin alkaa olemaan periaatteessa kohtuu kipurajoilla, että tuppukylien asukkaat viitsivat pitää ravintolaa pystyssä. Mekongissa on hyvät ruuat.

      Ja oikeasti jos menette jollekin sanomaan "se on paskaa ruokaa kun söin buffetissa blaa blaa". Teille nauretaan päin naamaa. Sopii pohtia kuinka köyhä ja tyhmä ihmisen täytyy olla jos kuvittelee saavansa 8euron buffetista jotain tajunnaräjäyttävää? Ravintolallekin pitäisi jäädä jotain käteenkin. Ja kuten todettua minkään buffetin ruoka ei ole tuoretta. Se esivalmistetaan valmiiksi notta läskit pääsevät mättämään napansa täyteen. Lisäksi jos ruokailijoita ei ole paljon on myöskin ruuan vaihtuvuus pientä. Eli kuvitellaan jos kypsennät kanat meheviksi 2min kuumalla pannulla jonka jälkeen laitat sen lämpötiskiin, niin se jatkaa kypsymistä=kuivuu ja on pilalla.

      Buffetit on vain köyhille ja joilla on kiire saada napa täyteen. Toisaalta moni Kiinalainen lounas on nykyään sama kuin listalla eli valmistetaan asiakkaan tilauksesta. Tämä on parempi lounasvaihtoehto.

      Toinen mikä ihmetyttää on se, että miksi ette osaa kommunikoida tarjoilijan kanssa? Ruuan saa kyllä tuliseksi tai tuunattuna omaan makuun.
      Jos taas annos on mielestänne pilalla, niin yhteys tarjoilijaan ja uuden tilaus. Mutta eihän täällä muutama urpo niin tee.... ensimmäisenä tullaan tekemään topic suomi24:n foorumille :D

      • Nam nam

        Tämäkin ketju, kuten monet muut, on aloitettu väärin, ei ihme että se on mennyt heti alussa tyhmäksi jauhamiseksi. Yleensä ei pitäisi lainkaan ottaa kantaa tai jatkaa ilmeisen vastenmielisen ja itseensä tyytymättömän ja erittäin huonosti kasvatetun henkilön alatyylisesti tekemään aloitukseen.
        Mikähän siinä on, että näille palstoille kasaantuu esim. ravintolaruoka-arvostelijoiksi täysiä idiootteja?
        Eihän makuasioista voi kiistellä. Katso vaikka kärpäsen toukkia, tai ruotsalaisia surströmmingin syöjiä.


      • mihin nyt?
        Nam nam kirjoitti:

        Tämäkin ketju, kuten monet muut, on aloitettu väärin, ei ihme että se on mennyt heti alussa tyhmäksi jauhamiseksi. Yleensä ei pitäisi lainkaan ottaa kantaa tai jatkaa ilmeisen vastenmielisen ja itseensä tyytymättömän ja erittäin huonosti kasvatetun henkilön alatyylisesti tekemään aloitukseen.
        Mikähän siinä on, että näille palstoille kasaantuu esim. ravintolaruoka-arvostelijoiksi täysiä idiootteja?
        Eihän makuasioista voi kiistellä. Katso vaikka kärpäsen toukkia, tai ruotsalaisia surströmmingin syöjiä.

        Eilen huomasin, että Lemon Tree on lopetettu. Miksiköhän. Kerran käytiin siinä syömässä ja ihan hyvä ruoka oli. Eikä niin kalliskaan. Sillä kertaa ainakin oli paljon ihmisiä syömässä


      • maruzella maruzee
        mihin nyt? kirjoitti:

        Eilen huomasin, että Lemon Tree on lopetettu. Miksiköhän. Kerran käytiin siinä syömässä ja ihan hyvä ruoka oli. Eikä niin kalliskaan. Sillä kertaa ainakin oli paljon ihmisiä syömässä

        Kuulema ruoka oli ihan ok. Minä en ehtinyt käymään. En kyllä pidä näistä lasikoppi-ravintoloista yhtään. Eivät ne ole viihtyisiä, minusta eikä monesta muustakaan. Makuasia, ja ehkä nuoremmat viihtyy näissä paremmin - tästä ei kannata alkaa vääntää taas :). Medicin Womanissa olen käynyt kaksi kertaa, sielläkin ihan hyvää ruokaa sain. Olimme vaan ensin ainoita asiakkaita (klo 14-15), mutta sitten tuli sentään muitakin.


      • ruokaa käytävällä
        maruzella maruzee kirjoitti:

        Kuulema ruoka oli ihan ok. Minä en ehtinyt käymään. En kyllä pidä näistä lasikoppi-ravintoloista yhtään. Eivät ne ole viihtyisiä, minusta eikä monesta muustakaan. Makuasia, ja ehkä nuoremmat viihtyy näissä paremmin - tästä ei kannata alkaa vääntää taas :). Medicin Womanissa olen käynyt kaksi kertaa, sielläkin ihan hyvää ruokaa sain. Olimme vaan ensin ainoita asiakkaita (klo 14-15), mutta sitten tuli sentään muitakin.

        Mieluummin lasikoppi kuin ihan käytävällä. Esimerkiksi La Sirena ja muut sen kaltaiset. On vain "aita" ympärillä, muuten ihan käytävällä. Picnicin molemmin puolin (vaikka ei ravintola olekaan) kulkee ihmisiä ja olisi kyllä ihan kurja siinä mitään syödä. Jos Picniciin haluaisin, menisin Helsingin asematunneliin, siellä ei olla ihan ohikulkevien ihmisten vieressä.


      • ASTERIX 66
        Nam nam kirjoitti:

        Tämäkin ketju, kuten monet muut, on aloitettu väärin, ei ihme että se on mennyt heti alussa tyhmäksi jauhamiseksi. Yleensä ei pitäisi lainkaan ottaa kantaa tai jatkaa ilmeisen vastenmielisen ja itseensä tyytymättömän ja erittäin huonosti kasvatetun henkilön alatyylisesti tekemään aloitukseen.
        Mikähän siinä on, että näille palstoille kasaantuu esim. ravintolaruoka-arvostelijoiksi täysiä idiootteja?
        Eihän makuasioista voi kiistellä. Katso vaikka kärpäsen toukkia, tai ruotsalaisia surströmmingin syöjiä.

        Makuasioista VOI kiistellä,tosiasioista EI.

        Kompaan aloittajaa tosin kauniimmin,kelvotonta huttua.
        Ja nämä joiden mielestä Buffa voi olla huono,ihmettelen ajatusta.

        PS.Kunpa Obelix palaisi,oli sentään loistava,MYÖS lounas


      • OLIVER 666
        Nam nam kirjoitti:

        Tämäkin ketju, kuten monet muut, on aloitettu väärin, ei ihme että se on mennyt heti alussa tyhmäksi jauhamiseksi. Yleensä ei pitäisi lainkaan ottaa kantaa tai jatkaa ilmeisen vastenmielisen ja itseensä tyytymättömän ja erittäin huonosti kasvatetun henkilön alatyylisesti tekemään aloitukseen.
        Mikähän siinä on, että näille palstoille kasaantuu esim. ravintolaruoka-arvostelijoiksi täysiä idiootteja?
        Eihän makuasioista voi kiistellä. Katso vaikka kärpäsen toukkia, tai ruotsalaisia surströmmingin syöjiä.

        Siis kokemuksista ei voi puhua tai jakaa?Mitään negatiivistä ei voi kirjoittaa tai sanoa?
        Kuulut siis siihen ryhmään joka on "jarruna"kehitykselle.
        Maksat siis paskasta hymyssä"suin.
        Mitä alatyylistä oli aloittajan "ajatuksissa"
        Paska on luonnollinen asia,tosin jos kyseessä on ruoka.
        Niin silloin se ei ole LUONNOLLISTA
        että sitä syödään.


    • viiniriikki ja kurma

      Makuasioista juuri voi kiistellä.Se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi itselle.Toisella saattaa olla kehittyneempi ja suoranaisesti parempi makuaisti kuin itsellä,kokemuksien kautta makuaistimmekin kehittyy,toivottavasti ne kokemukset ovat positiivisesti nousujohteisia jolloin myös kehitystä tapahtuu myönteiseen suuntaan.Näin se on s...na!

    • tikku ristiin

      Tätä juttua tässä vähän kun lukee niin voi tiivistää koko sopan ajatukseen että Suomalaiset kun ei itse osaa vääntää kotonansa kunnollista Suomi-ruokaa niin ollaan olevinaan sit niin hienoi kun yritetään pätee eksoottisilla eväillä vaikka niissäki mennään metsään. Minäkin tunnen pirun monta jotka kehuu väsäävänsä sitä sun tätä (ei mainosteta yhen pitsamestan annosta!) itämaista mut esimerkis karjalanpaisti ei synny sit millään tai sitten se on mitäänsanomatonta p****a! Kaupat pursuu ihan liikaa valmista kamaa ja se on vieny osaltaan ihmisiltä taidon tehdä hyvää perusruokaa.

    • hyvä sauli

      http://pics.kuvaton.com/bshit/sauliperkele.jpg

    • dsfsdghd

      Mikä on suomi-ruoka? Ei suomalaisilla ole mitään omaa ruokakulttuuria ja se joka muuta väittää puhuu paskaa. Karjalan paisti? Hah on kyllä yksi todella surkea ruoka suomalaiseen "ruokakulttuuriin". Vähän piirakoita, mämmiä ja leipäjuustoa. Siis hyi vittu noita ei syö edes loiset. Ja ei, olen syönyt autenttista Karjalan paistia ja edelleen se ei ole mikään makuelämys.

      Se mikä on mukavaa nykypäivänä on se, että kaupoista saa erilaisia chilejä, mausteita, tuoreita yrttejä jne. Suomalainen ruoka on hmv-satoa (hajuton, mauton väritön). Jännä muuten, että se on aina Karjalan paisti joka nostetaan esille jos puhutaan suomalaiseta ruuasta. Aika heikossa on jos osataan nimetä yksi surkea ruokalaji. f

      • kalakukkoukko

        dsfsdghd, oletko ulkomailta Hyvinkäälle muuttanut? Jos todella olet, niin kerro lisää kokemuksistasi suomalaisen ruuan mausta ja olemuksesta. Itselläni on käsitys, että monissa maailman maissa on samantyyppisiä haudutettuja lihapataruokiakuin karjalanpaisti. Olen syönyt niitä ainakin neljässä eri maanosassa.
        Olen Suomessa yli 60 vuotta aiemmin syntynyt, ja mietin juuri onko suomalaisissa perinneruuissa maun perusteella mitään ylpeilyn aihetta.
        Jatketaan keskustelua.


    • pirun piripiri

      En tajua, mitä hienoo ja upeeta on syödä niin polttavan maustettua ruokaa, että kitalaki palaa ? Ei siinä kyllä ehdi muuta "makua" tuntea kuin sen polttavuuden. No, ehkä nääkin on niitä makuasioita taas... tai chilinpurijoilla on vahvemmat limakalvot, kun ovat tottuneet siihen polttavuuteen?

    • miez1

      Chilistely on muutenkin vähän jo muotivillityksen puolelle. Itse kokkailen paljon itämaisia ruokia, mutta arvostan silti monia kotimaisiakin ruokia. Poronkäristys &kalakukko nam nam =) Aiheeseen palatakseni, willassa ei mitään erityisen huonoa ravintolaa ole omalle kohdalleni sattunut.

    • gsdddfgd

      On taas ruuan asiantuntijoita liikkeellä. "Ei siinä kyllä ehdi muuta "makua" tuntea kuin sen polttavuuden" Faktahan on se, että chili voimistaa eri komponentttien makuja eli on todellakin paskapuhetta että chili vain polttaa. Toisekseen kapsaisiinin sietokyky paranee jatkuvasti mitä enemmän chilejä syöt.

      Makuasioita ei ole. On vain hyviä ja huonoja.

    • Sieppo3

      Viinoistakin maistaa vaikka mitä "makuja", selittelen aina muijalle viskiharrastustani tällä lehtien suosimalla maistelukokemuksella, heh he hyvä tekosyy sekin on ryyppäillä =D

    • silmupiirakka

      Noniin, meidän ruokatuntijat on ketjussa jo päässeet itämaisesta koitimaisiin perinneruokiin ja karjalanpaisti tuotu kehiin.
      Karjalanpaistikin on saanut nimensä vasta sotien jälkeen, kun karjalaisevakot tekivät perinteistä saviruukkuun ladottavaa, erilaisista lihoista koostuvaa pataruokaansa.
      Säräpaisti tai Savolainen tirripaisti kuvaisi tuontyyppistä pataruokaa kenties paremmin, mutta tuo "karjalanpaisti" on toki laajemmalle evakkojen takia levinnyt.

      Suomen ruokakulttuurin voi jakaa läntiseen ja itäiseen. Uunityyppien erilaisuus vaikutti ratkaisevasti ruokakulttuurin erilaistumiseen. Idässä uuni kuumeni aina asumusta lämmitettäessä ja se johti monipuoliseen leipomiseen, pehmeän leivän ja piirakoiden sekä kukkojen tekoon ja haudutettujen ruokien valmistamiseen.
      Länsi-Suomessa yleistyi keskiajalla raudasta taottu jalkapannu, joka oli helppo nostaa kahvasta avotulelle, avopiisin reunalle ruoan keittämistä varten. Länsisuomalaiset keittivät ruoan padassa tai jalkapannulla avotulella, he eivät tunteneet uunissa hauduttamista. Myös halsteri a käytettiin kalojen ja lihan paahtamiseen. Läntisessä Suomessa leivottiin harvoin. Syksyisin ja keväisin tehtiin ns. suurleipomus, joka saattoi kestää pari viikkoa. Leivät kuivattiin vartaissa ja varastoitiin aittoihin. Leivät paistettiin ulkouuneissa tai isoissa taloissa olevissa pakareissa. Kuivan happaman leivän perinne näkyy siinä.

      Suomalainen ruokaperinne on kyllä rikas ja monipuolinen, mutta niinkuin kaikkialla maailmassa, ei ne oikeat perinneruoat maistuisi nykyihmisille.
      Lähtökohdat säilömiseen ja valmistukseen ovat liian kaikana toisistaan, niiden nykypäiväiselle käytölle.Vanhanajan viljaruoat eivät varmasti maistuisi monellekaan, puhumattakaan pylsyistä tai sisuskaluperunoista.
      Toki löytyy monia perinneruokia, joita nykypäivänäkin tehdään, esimerkkinä vaikka jouluperinteisiin kuuluvat laatikot, mutta jokapäiväiseen käyttöön ei perinteiset eväät enää kelpaa.
      Tosin samahan se on kaikkialla, ei se muuta maasta toiseen menemällä, kyllä ne ransakalaiset tai italialaiset perinneruoat ovat yhtälailla vain perinteissä.
      Nykyään syötävä minkä tahansa maan ruoka on kyllä suhteellisen uutta perua, tai ainakin vahvasti nykyaikaan päivitetty. Ruokakulttuuri kun elää ja muuttuu jatkuvasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      20
      2313
    2. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      236
      1739
    3. Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita

      Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy
      Maailman menoa
      307
      1267
    4. Miten tämä meidän tarina

      Sitten päättyy?
      Ikävä
      65
      959
    5. Kulujen jako parisuhteessa

      Hei, miten teillä jaetaan kulut parisuhteessa? Työttömyyttä ja opiskelua tulee omalla kohdalla jatkumaan vielä jonkin ai
      Parisuhde
      53
      925
    6. En todellakaan halua että

      Tämä päättyy näin
      Ikävä
      39
      834
    7. Missä olit kun tajusit, että teistä tulee joskus pari?

      Kuvaile sitä paikkaa, hetkeä ja tilannetta.
      Ikävä
      53
      825
    8. J miehelle viesti menneisyydestä

      On jo useampi vuosi, kun ollaan oltu näköyhteydessä. Jäi tyhjä olo, koska rakastin. En tietenkään sitä kertonut. Mutta e
      Ikävä
      35
      747
    9. Valitse, kenen kanssa seurustelet

      Seura turmelee, ja huono seura turmelee täysin. Vähän niin kuin valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee kokonaan
      Hindulaisuus
      273
      683
    10. Paikat tapeltu

      Ei mennyt ihan persujen toiveiden mukaan Ei kait nyt 20 ääntä ja arpajais voitolla voi olla Ähtärin kaupungin puheenjoh
      Ähtäri
      34
      666
    Aihe