Kristinuskon opettaminen

Hesus1

Kristinusko on uskoa Jeesukseen, hänen opetukseensa ja elämäänsä.
Silloin kun on kyse kristinuskon opettamisesta, pitäisi opetuksen keskittyä vain ja ainoastaan Jeesukseen. Älkää opettako Jeesuksen oppilaista, kirkosta, tai mistään muustakaan epäolennaisesta. Opettakaa Jeesuksesta.

Opettakaa uudesta testamentista miten Jeesus eli, mitä Jeesus opetti, mitä Jeesus sanoi. Olkaa tarkkoja, älkää tulkitko omianne. Antakaa jokaisen tulkita tavallaan. Rohkaiskaa oppilaitanne ja ennen kaikkea itseänne tutkimaan Jeesusta myös raamatun ulkopuolelta.

Mieliala on enemmän tai vähemmän pettynyt kun tapaa toisen "kristityn" joka ei tiedä Jeesuksesta oikein mitään ja vielä vähemmän Jeesuksen opetuksesta.
Muistakaa että Jeesuskin oli opettaja, hänellä oli tusina oppilaita joille hän opetti vaikeita asioita, joita nämä jonain päivänä opettaisivat itsekin.

Tässä on kyse Jeesuksesta, ei mistään muusta. Eihän Jeesus opettanut että kirkkoja pitää olla tai että pitää olla yhteinen symboli, tai että pitää rukoilla kädet ristissä ja laulaa virsiä? Kristinuskoa opetetaan välillä niin väärin että hirvittää. Jeesushan teki viiniä ja tarjosi sitä muillekin, kertoi hyviä tarinoita ja oli varsin nöyrä mies. Siitä siellä uskonnon tunnilla pitäisi puhua eikä höpöttää mitään ylimääräisiä.

4

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tv121

      Hesus1.
      Miksi noin tiukka rajaus opetukseen.Eikö vanhatestamentti ole tärkeä osa Raamattua ja kristinuskon osa.Eikö Jeesuskin sanonut että ei yksikään piiru katoa laista ennenkuin kaikki loppuu(sanontani ei ollut aivan sanatarkka).Jeesuksen oppilaat oli olennainen osa sitä Raamatun historiaa joka on mahdollistanut kristinuskon synnyn ja olemassaolon.Eikö tarvita koko raamattu profetioineen että Raamattua voi ymmärtää ole olennaista.Raamattu opettaa yhteisöjen synnyistä se tarvitsee seurakuntalaisia jotka toteuttavat pyhien yhteisöjen toteutuksia.Sielä missä kaksi tai kolme on kokoontunut siellä olen kanssanne sanoi Jeesus.Eikö Raamattu opeta että kristinusko on Abrahamin Jaakopin jne.uskoa,mistä tämätieto tulee jos unohdamme sen puutteelisen tiedon vuoksi.Onko se usko se oleellinen asia?Täydentäkööt sitten se epäoleellinen oleellista näkisen asian tästä näkökulmasta.Vapaamuotoisesti mutta kuitenkin Raamatun opetuksien perusteista tulkiten kukin omaa näkökulmaansa.

    • 2+6

      Uskontojen opetus on kuin uskottelis lapsille joulupukin olemassaoloa, pois AIVOPESU kouluista

    • NäinMeillä

      "Tässä on kyse Jeesuksesta, ei mistään muusta"

      Olet nyt vähän hakoteillä. Ei kouluissa opeteta uskoa vaan uskontoa. Ja uskonto on se tulkinta ja oppijärjestelmä joka rakentuu tietyn uskon ympärille. Siihen uskontoon siis nimenomaan kuuluvat ne kaikki ulkoiset asiat, sakramentit ja rituaalit jne.
      Koulujen uskonnon opetus ei ole enää ns. tunnustuksellista. Jos sitä haluaa, pitää mennä vaikka pyhäkouluihin tms. kirkkojen järjestämiin tilaisuuksiin. Kpulun opetus antaa perustiedot siitä mitä kaikkea siihen uskontoon (ei suus uskoon) liittyy. Muita asioista uskon ympärillä voi sitten itse etsiä jos kiinnostusta tuntee.

    • 1+2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe