Sanotaan, että onnellisuus on rohkeutta

Kärsin koko ajan

Mutta onko se? Haluan niin kovasti olla onnellinen. Uskon, että minullakin on siihen oikeus... niin kuin tietysti meillä kaikilla. Eikö nyt voisi olla jo minunkin vuoro.

Onko minun elämän tehtäväni olla aina vain muiden tsemppaaja, samalla itse kärsien sisimmässäni? Miksi en saa olla onnellinen... en ymmärrä tätä.

3

218

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • iso aihe

   Hyvä kysymys, siitä se alkaa.

   En osaa nauvoa, kerron tarinan itsestäni, josko siinä olisi jotain samaa:
   minut on kasvatettu kiltiksi ja kuuliaiseksi. Omat tarpeeni olivat toissijaisia. Ensin tulivat vanhempien totteleminen, sitten koulussa pitit totella ja sitten töissä. Valitsin kaveripiirin väärin ja siellä oli melko määrääjiä ja lopulta poikaystäväkin oli sulkeutunut tyranni. Se on kierre. Opittu tapa. Tottelemattomuudesta seurasi haukut. Pomo tiesi tämän ja käytti sitä surutta hyväkseen. Väsymys laittoi minut polvilleni, enkä jaksanut enää puolustautua. Olin hukassa.

   Kaikkien muiden tarpeet menevät aina omien edelle. Samalla kun oma sielu huutaa tuskaa alla ja vaatii jotain ihan muuta. Huomasin lopulta olevani ulalla ammatillisesti enkä tuntenut enää itseäni. Elin toisten toiveille. Ihme orjamentaliteetti.

   Irrottauduin kaikesta ja arvatenkin sain haukut, josta en enää välittänyt. Meni melkein kaksi vuotta ja olen löytämässä onnellisuuden tunnetta. Olen vihdoin saanut oman alistetun luonteeni kasvuun, tunnen vahvistuvani ja sitä myöden olen löytämässä uuden ammatin josta pidän. Työstä saa nauttia. Ja minusta pitääkin, jos kerran antaa sille min 8h päivässä aikaansa. Se että olen etsimässä onnea....tunnen siitä vieläkin syyllisyyttä. Minut on kasvatettu suomalaiseen orjamentaliteettiin. Olen nainen= en siis mitään ja kehtaan vielä etsiä onnea. Mutta kannattaako toisten mielipiteestä välittää?

   Minulle avain oli terve itsekkyys, oman puolieni pitäminen, itsestäni huolentiminen, hyväksyin hyviä ja huonoja puoliani, koitin nähdä huonotkin puolet käyttökelpoisina voimavaroina, uskallus irrottautua rahan statuksesta, eli en mittaa onnistumistani Audilla, koska en ole koskaan edes ollut sellainen...jne. Hyväksyminen on iso juttu. Ottaa härkää sarvista ja katsoo sitä silmiin.

   Katso onnellisia ihmisiä. Mistä onni tulee? Eikö onnelliset ole valinneet juuri sen oman tien ilmaista itseään.

   Kokeile improvisaatioteatteria, maalausta tai musiikkia jossa harjoittelet omaa ilmaisua ihan uudella tavalla. En tarkoita että sinusta tulisi näytteljä, vaan siellä oppii itsestään ihan uusia puolia. Sinä ilmaiset itseäsi tässä elämässä. Sinulla on valta päättää käännytkö oikealle vai vasemmalle.

   Tässä hyviä pohdintoja
   http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-1288532205912.html

  • onneton5

   hyvä kirjoitus,itse en koskaan ole ollut onnellinen ja olenkin aina yrittänyt etsiä onnea ulkopuolisista asioista aina vain huomatakseni että en ole edelleekään onnellinen.Nyt ymmärrän että minun on ensin hyväksyttävä itseni kaikkine vikoineni jotta voin olla joskus onnellinen,ehkä joku päivä sitten?

  • aewtjjjjjjjjjjjjjgw

   En ole ikinä tullut ajatelleeksi, että onnellisuus olisi rohkeutta. Olen ajatellut, että onnellisuus syntyy, kun herää siihen, mitä kaikkea hyvää omassa elämässä ja omassa itsessä kuitenkin on. Alkaa tehdä asioita, joista nauttii ja opettelee pois vertailusta muihin ihmisiin.

   Ehkä rohkeudella tarkoitetaan sitä, että uskaltaa tehdä asioita, joista nauttii. Tosin en aivan ymmärrä sitä, koska ne asiat, joista yleensä nautitaan, ovat pieniä ja arkipäiväisiä valintoja, joihin ei tarvita rohkeutta. Onnellisuus on sitä, että opettelee olemaan itselleen hyvä äiti ja isä, joka katsoo pitemmällä tähtäyksellä mikä on minulle hyväksi. Esimerkiksi luopuminen huonoista ihmissuhteista sovinnollisesti voi olla valinta, joka edistää onnellisuutta. Siihen tarvitaan hiukan rohkeutta, että rajaa elämästään pois sellaisia ihmissuhteita, jotka eivät tuo hyvää oloa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   4778
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   597
   3830
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   2889
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   4
   2639
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   153
   2367
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   111
   1943
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   197
   1039
  8. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   1036
  9. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   90
   1025
  10. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   243
   828
  Aihe