Koiran mahdollisia halpoja ruoka-aineita?

pesufati ruokaa

Eli tilanne on että porukalla on koiria toista kymmentä, pääasiassa isoja koiria ja ruokaa kuluu.
Ruokia on lähinnä markettien nappuloista ja jahti&vahdeista käytetty. Se on todettu jo aikaa että matalaenergiaruuat kannattaa unohtaa... Muuten oikeastaan eroja ei pahemmin osaa sanoa olevan kunhan koirat "tottuu" uuteen ruokaan.
Pitkään on jo mietitty millä saisi ruokinnan hintaa tippumaan ja kenties laatua paremmaksi. Saattaisi olla käytettävissä neljä tai viisikin joittenkin speksien valossa "hyvää" ainetta...
-Luita, keittoluita voisi saada epävirallisesti halvalla. Pitäisi vaan pilkkoa...
-Käytetty paistorasva, liekö siivittynä ainakaan mitenkään vaarallista?
-Kuorittua kauraa, jauhaminenkin onnistuu. Ja uunissa kupsennys
-Perunan lajittelu ja kuorintajätettä, puuron mukana kypsyisi nämäkin.
Näistä jo sinänsä pitäisi tulla edullista perusruokaa jos nyt olen oikein tulkinnut, kokemusta ei ole kuin perunasta...
Jäteporkkanaa, risoja munia ja ohraa olisi saannissa ainakin satunnaisesti käytännössä ilmaiseksi, ja kaupan hyllyltä tarjousvehnäjauhoa...
Kokemuksia, ideoita tai kokemuksia?? Tai edes tietoa?

77

2778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewewewew

      Broilerinkoipia tarjouksesta. Koivet ovat edullisia, ja niitä vedessä pitkään keittämällä saat rasvaisen kanaliemen, jolla voi maustaa nappulat, pienen lihalisäyksen kanssa. Erittäin hyvä lisä nappularuokaan.

    • jopone1

      Minun mielestä mitään luuta ei pitäisi millään tavoin kypsentää.
      En tiedä miten lie riittävä kuidun saanti, ei kai koira paljoa kuitua tarvi mutta vähän kuitenkin. Yleensä kuitua tullee ylenmäärin...
      Itsekin olen ruokia melkein useimmiten terästänyt öljyllä ja ainakin kaikki oman käytön paistorasvat ja kinkkuliemet on koirille annettu. Suolaa ei kannata antaa kovin paljoa kerralla joten kinkkuliemi on syytä laimentaa, luulisin.
      Mitenkähän koira reagoisi rypsipuristeeseen, siinähän voi olla öljyä paljonkin jäljellä?

    • ...+

      Suosittelen hieromaan tuttavuutta metsistäjien kanssa.
      Itse saan koirien lihat ja luut ilmaisiksi tutuilta metsästäjiltä.
      Lisäksi lihakaupat myy leikkuujätettä halvalla koiraväelle.

      Maaseudulla saa lisäksi teuraaksi kelpaamattomia broilereita jatkuvasti koirille, ilmaisiksi.

    • pesufati ruokaa

      Helppoakin saisi olla, kypsennettävät ainekset isoon kulhoon, uuniin ja ajastimella uuni päälle vaikka koko päiväksi, erän vaihto vuorokauden päästä. Ja tokihan sitä nappulaa voisi edelleen osana käyttää.
      Lähtökohta tuntuu olevan että kaikki pitää kypsentää ja luut pitäisi jauhaa.
      En tiedä onko kuitu koiralle lainkaan tarpeen, saakohan hyödyksikään?
      Rypsipuristetta pitänee selvitellä.
      Leipää ja pullaa oli kerran mutta sitä ei saanut enää lisää kun siitä tekee joku polttoainetta.

      • pesufati ruokaa

        Niin se vielä että osa koirista ruokitaan aina vain kerran päivässä joten ruoka pitää olla niin voimakasta että määrä ei kasva liian suureksi. Tuo rypsipuriste saattaa olla kiinnostava ja ehkä ihan rypsin siemenkin jos sen vaan saa jotenkin rikki. Mahtaisikohan pienellä kivimyllyllä onnistua jauhaminen?


    • pesufati ruokaa

      Löytyi tällainen http://www.farmit.net/kotielain/harraste-elaimet/koira/ruokinta
      Vaan etsin kyllä jotain "rehutaulukkoa" ja sellaista ei kai kattavasti koirille olekaan, liekö nappulatehdasmafialla näpit pelissä vai jotain muuta... Kuvittelisin että sian rehutaulukosta saisi jotain osviittaa mutta keitettyä tai muutakaan perunaa ei siitä löytynyt.

    • muutama esimerkki:
      • pesufati ruokaa

        Tuo jauhelihalevy onkin ainoa edullinen tuote kennelrehulla, riippuu toki tarpeesta.

        Tuota hauhaun extraenergiaa onkin eniten käytetty, kyllä kaikkiaan sata säkkiä ainakin kun oikein miettii. Tuskin on kahta säkkiä enempää tullut muuta ostettua koko alkuvuonna. "Jeppe" energia ruokaa on aiemmin käytetty paljon, en nyt oikein muista miksi sen käyttö loppui, oli kyllä hyvä ruoka. Porukalla hankittiin tosi monta kertaa vähintään lavallinen (30 säkkiä) kerralla.
        Ohrajauho ja kuorittu kaura, mitä on tiedossa, on kyllä edullista. Kaupan rypsiöljyt ja munat on koiranruokaan isompana määränä liian kalliita, se uppopaistorasva olis jo halpaa.


    • 13+16

      Marssipa eläinkauppaan ja osta pakastealtaasta kunnon ruokaa, eli lihaa.

      • pesufati ruokaa

        Kolmikiloinen pitkäkorva ei piisaa yhdelle koiralle kunnolla päiväksikään, pari kappaletta on kokeiltu. Uskomatonta miten katoaa kani kun taikomalla...


    • vähempiparempi

      Jos koirien ruokaan menee liikaa rahaa,niin kannattaa miettiä onko koiria sittenkin ihan liikaa?
      Ja tarvitseeko niitä niin paljon siihen käyttötarkoitukseen mihin ne on otettu?
      Jahti vahti on edullista ja hyvälaatuista nappulaa,jos siihenkään ei ole varaa,luopuisin mielummin koirista.Ei millään vanhoillarasvoilla ja perunankuorilla syöttely ole koirille hyväksi,eikä tosiaankaan paranna ruuan laatua.Melkein puolet ruuasta tulisi olla lihaperäistä,jos laadukasta ruokaa haluaa antaa,luita ei lasketa eikä jauhetusta luusta koira saa mitään.Jos koiria on paljon,kerkeääkö niitä ketään päivittäin lenkittämään ja pitämään seuraa?
      Vai ovatko koirat tarhoissa tuhlaamassa elämäänsä,ja lisäksi kehnolla sapuskalla.Eli,jos ei ole varaa ruokkia koiraa kunnolla,ja siksi mietit jotain puoliilmaista materiaalia joilsta esittämistäsi yhdestäkään ei ravitsevaa koiranruokaa saa,olisi ehkä paras miettiä,onko koirien elo elon arvoista?
      Mitäs jos vähentäis koiramäärän niin pieneen,että niille olis varaa tarjota edes sitä laadukasta nappulaa?

      • pesufati ruokaa

        No mielipiteensä kullakin. Juurikin erittäin hyvän ruuan tarjoaminen on just se juttu jota haetaan, mieluiten parempaa kuin jahtivahti. Hankippa tietoa koiran ravinnontarpeesta, ettet vaan olisi niitä hemmoja joilla EI ole KOIRAA vaan KISSA ja se saa ruuaksi luomusalaattia, ituja ja FLOORA VISPIÄ...
        Yksikään esiin nostamistani aineksista ei toki sellaisenaan ole täysravintoa mutta jokaisessa komponentissa on omat hyvät ominaisuutensa.
        Kriittiset kommentit on toki juuri sitä mitä olen hakemassa, erityisesti tuo rasva arveluttaa. Koira on erittäin hyvä rasvan energian hyväksikäyttäjä, haluaisin tietää yhdenkin syyn miksi vastuullisesti ja hygieenisesti käsitelty puhdas käytetty paistorasva ei kävisi koiranruokaan.


      • 21+13

        Kyllä kai jauhettu luu on hyvää ruokaa. Usein sanotaan että annettu liha
        pitäisi sisältää puoleksi luita. Rasva on rasvaa kunhan on elintarvike.
        Jopa kolnannes ruuasta voi olla rasvaa eikä tätäkään suurempi määrä
        ole vahingollista.
        Jos perunaa tai muita juureksia annetaan koiralle ruokintamielessä
        niin ne kannattaa ehdottomasti kypsentää.


    • jokainen tavallaan

      Sen vanhan härskiintyneen rasvan,vehnän ja kuoret kyllä minäkin unohtaisin.Eivät ole laadukasta materiaalia koiranruokaan,eivätkä siihen edes sovi.Mitä hyvää on vanhassa loppuun keitetyssä rasvassa,tai kuorijätteissä?
      Tuon rasvan korvaisin lihalla,kuoret joko nappulalla tai itse tehdyllä puurolla kaura,riisi tai ohra.

      Vaikka Jeppeä tai Jahti Vahtia,ja siihen sekaan paljon lihaa,piimää,yms.ihmisravinnoksikin kelpaavaa,ei mitään pilaantunutta,silloin voidaan puhua jo laadukkaasta ruuasta.
      Tai sitten teet yrjölän puuroa,sen ohjeenmukaan tehtynä on laadukasta.Itse tosin keittäisin vaan puuroainekset,ja laittaisin lihan raakana sekaan.

    • 1+12

      Jos haluaa antaa koiralle paistorasvaa,niin varmaan ruokalusikallinen päivässä ei haittaisi.En kuitenkaan jatkuvasti antaisi,enkä suolaista rasvaa ollenkaan.Ja mielummin antaisin koiralle tarkoitettuja omegaöljyjä päivittäin,niistä on koiralle hyötyä.Noita kuoria voisi myös antaa ihan pieniä määriä,mutta vastaavasti sitten laadukkaampaa lihaa lisäksi tai eläinkaupan laatu nappulaa.Niin että per koira tulisi kuoria parin perunan verran max.Helpommalla pääsee kun antaa ihan laadukasta nappulaa,ja siihen sitten lisäksi lihaa,luita ajankuluksi , koiran raakamakkaroita yms.

    • Woe wowe sentään

      "Näistä jo sinäänsä pitäisi tulla hyvää kotiruokaa"...tosta kyllä olen erimieltä,vaikuttavat ihan jätteiltä.En koiralle antaisi,osta mielummin sitä Jahtivahtia,siinä on kaikki valmiina,ja koirat kiittää :)

    • ....

      Jos itselläni olisi noin suuri lauma, tekisin yrjöjän puuroa suuret satsit kerralla ja sekaan kennelrehun jauhelihaa ja merilevää öljy. Kananmuna/pari viikossa. Lähiteurastamoilta kysyisin tietysti roippeita ja luita lisäksi.


      Kuivamuonaksi mahdollisimman energiapitoinen nappula esim.

      http://www.powerline.fi/koiranruoat.htm

    • molossi ei rek

      Kyllä minunkin tarvii sanoa,että ei kyllä ymmärrä,miksi ottaa niin paljon koiria,että täytyy miettiä,mistä säästöä saa ruokintaan...

      Mutta noista mainituista...
      -Luut ei ole varsinaista ravintoa,ellei ne ole kunnon lihaisia,että niistä jotain ruoka-ainestakin irti saa.
      -Käytetty paistirasvaa voisi joskus antaa,mutta en antaisi säännöllisesti.Ei siitä enää paljoa koira hyödy,vielä vähemmän,jos ei ole kylmäpuristettua.
      -Kuorittu kaura ihan hyvä osana,mutta jos saa teollista,missä jo viljoja,ja vastaavasti jos ei saa myös proteiiniä hyvässä muodossa,niin ei tuokaan kesää eikä talvea tee.Mutta tuskin huonoakaan,jos jonkun verran antaa.
      -Peruna ja kuoret on ihan hyvää ravintoa.Lisänä siis.
      -Jäteporkkana,ohra ja risat munat on ihan hyviä.Munista saisi sitten protskujakin,joka parantaisi kokonaisuutta.

      Jos sitä teollista antaa vaikka puoletkin,niin kyllä noista ihan ok toisen puolen saa.Mutta öljy siis olisi hyvä antaa sellasenaan ja mieluiten kylmäpuristettua.Peruna ei tosin kaikille sovi ihan päivittäin annettuna.Kuoria voi antaa.Mutta proteiiniä kyllä suosittaisin jostain lisäämään,niin että joka puolillaalla sitä myös olisi.Pääasiassa lihaa,mutta vaihtelevasti noita munia ym.
      Kaupoista saa usein tarjouksista myöskin jotain kasviksia,ym.joita olisi ihan ok myös lisätä ruokaan jonkun vertaa.

      Tuo metsästäjiltä vinkki on ihan hyvä.Tosin hommaa siinä on,jos enemmän meinaa ottaa.Suhteessa jonkun verrankin pitää antaa,jos ajatellaan myös hyötyä,kuin rasvaisemmista lihoista.

      • pesufati ruokaa

        Katokato! Asiallinen ja harkittu vastaus, KIITOS "molossi ei rek"!
        -Luihin en lähde ottamaan muuta kantaa kun että jos nyt on niin että luut on vaan kokonaisena ajanvietettä niin se on ihan ok. Ei kyllä vastannut omaa (ehkä hyvinkin väärää) käsitystä asiasta.
        -Käytetty paistorasva. Joo, voi olla että se käytetty öljy jossa paistettuja ranskalaisia olen itsekin saattanut syödä EDELLISENÄ ILTANA ei ole erityisen hyödyllistä koirille, mutta miksi ei ole? Tai miksi ei voimallisesti prosessoitu öljy ole liki saman arvoista kun kylmäpuristettu? Mistään haisevista härskiintyneistä rasvoista ei ole kyse, semmoisia ei meidän koirat syö...
        -Kuorittu kaura. Nyt pitää heti tehdä ero kuoritun kauran ja esimerkiksi vehnän välillä selväksi. Kuoritun kauran ja muun viljan ero on kuin yöllä ja päivällä, näin siis ihan speksien perusteella, kokemusta ei ole. Koiranruuan tekemisessä on helppo tie, laitetaan vehnää sekaan niin paljon kun kehtaa! VÄÄRIN! Minusta vilja ei ole koiran ruokaa ja minua oikein vi.. harmittaa kun miltei kaikissa nappuloissa on tuota vehnää.
        Koira ei yleensä ainakaan hyödy vaihtelusta ruuassa vaan pikemminkin päin vastoin! Jauheliha on toki aivan varmasti hyvää ruokaa kaikille koirille, tämä pitäisi olla kaikille koiranomistajille ihan selvä. Niin... Mitäs on jauheLIHA joka irti leikattuna, jauhettuna ja pakastettuna maksaa vain rapian euron kilo? Mistä se tehdään ja mitä siinä on? Olen pitänyt periaatetta että koirille en mielelläni syötä mitään semmoista jota en itse millään edes maistaisi... Tämä ei ole yleensä ongelma mutta se tahtoo olla että toisten koirille ei käy silti vaikka MINÄ olisin jo maistanut:)


      • molossi ei rek
        pesufati ruokaa kirjoitti:

        Katokato! Asiallinen ja harkittu vastaus, KIITOS "molossi ei rek"!
        -Luihin en lähde ottamaan muuta kantaa kun että jos nyt on niin että luut on vaan kokonaisena ajanvietettä niin se on ihan ok. Ei kyllä vastannut omaa (ehkä hyvinkin väärää) käsitystä asiasta.
        -Käytetty paistorasva. Joo, voi olla että se käytetty öljy jossa paistettuja ranskalaisia olen itsekin saattanut syödä EDELLISENÄ ILTANA ei ole erityisen hyödyllistä koirille, mutta miksi ei ole? Tai miksi ei voimallisesti prosessoitu öljy ole liki saman arvoista kun kylmäpuristettu? Mistään haisevista härskiintyneistä rasvoista ei ole kyse, semmoisia ei meidän koirat syö...
        -Kuorittu kaura. Nyt pitää heti tehdä ero kuoritun kauran ja esimerkiksi vehnän välillä selväksi. Kuoritun kauran ja muun viljan ero on kuin yöllä ja päivällä, näin siis ihan speksien perusteella, kokemusta ei ole. Koiranruuan tekemisessä on helppo tie, laitetaan vehnää sekaan niin paljon kun kehtaa! VÄÄRIN! Minusta vilja ei ole koiran ruokaa ja minua oikein vi.. harmittaa kun miltei kaikissa nappuloissa on tuota vehnää.
        Koira ei yleensä ainakaan hyödy vaihtelusta ruuassa vaan pikemminkin päin vastoin! Jauheliha on toki aivan varmasti hyvää ruokaa kaikille koirille, tämä pitäisi olla kaikille koiranomistajille ihan selvä. Niin... Mitäs on jauheLIHA joka irti leikattuna, jauhettuna ja pakastettuna maksaa vain rapian euron kilo? Mistä se tehdään ja mitä siinä on? Olen pitänyt periaatetta että koirille en mielelläni syötä mitään semmoista jota en itse millään edes maistaisi... Tämä ei ole yleensä ongelma mutta se tahtoo olla että toisten koirille ei käy silti vaikka MINÄ olisin jo maistanut:)

        En anna luita myöskään ruokana.Välipaloina sillointällöin saa rouskutettavia ja sitten isompia kaluttavaksi.Mutta ruoka-arvoltaan ei kovin ihmeellisiä tosiaan ole,ellei anna jotain barffarien luokkaa ym.ja myöskin hyvin lihaisia.

        "mutta miksi ei ole" Mitä enemmän ruoka-aineita käsitellään,niin ravintoarvot pienenee.Kasvisrasvan hyväksikäyttö on pienempää muutenkin,kuin eläinrasvan, koiralle,joten ei tuosta nyt paljon mitään saatavaa koiralle ole.Jos vielä hifistellään,niin ei taida se "krääsääminen" muutenkaan niin hyväksi olla,ihmisellekkään.
        Kylmäpuristetuissa on selkeästi enemmän vitaaliaineita,joten siksi se on parempi kuin ei-kylmäpuristetut.Ja siis siloin myös hyväksi käyttö jo oletetustikkin parempi.

        "minusta vilja ei ole koiran ruokaa" Miksi ei ole?Sitähän jo iänikuisuuden koirat on saaneet ja käyttäneet.

        "koira ei yleensä hyödy..." Nyt tarvisi tarkentaa,mitä tarkoitetaan,missä määrin.
        Ei koira mitään hirveitä vaihteluita toki tarvikkaan,mutta aina parempi on,jos pienestä asti saa monipuolista safkaa.Se jo itsessään estäisi tämän nykyajan muotivitsauksenkin,heikot vatsat ja nirsoudenkin.

        "mitäs on jauheliha..."En tiedä,kun en ole missään noin halpaa nähnyt.


    • pari koiraa vaaaan

      Ruuasta,jos nappulaa on suurin osa,ja lisää siihen viljoja tai perunaa.Niin silloin vaan tulee kevyempää ruokaa.Jos nappulaa suurin osa ja lisäksi lihaa tulee ravitsevampaa ruokaa.Tuo käytetty rasva,no en antaisi ollenkaan.Ei siitä koira saa paljoakaan irti.Eli noita pottuja jos lisäät nappulaan,tai puuroja tai kasviksia lisää myös reilusti lihaa,muuten tulee turhan laihaa ruokaa.Vois antaa puolet nappulaa,toisesta puolesta puolet lihaa ja loput peruna/puuro/kasvis.Luut,niitä antaisin vain lihaisia luita.Ei luita voi oikein laskea ruuaksi,jotkut koirat niitä kauluaa viikkoja,eivät siitä paljoo irti saa,ja ravinteita ei myöskään paljoa ole.Samaa mieltä olen edellisen kanssa siitä koiramäärästä,pienemmän määrän voisi ruokkia ja hoitaa paremmin.On siis sekä omistajan, että koirien etu .
      Eläinlääkäriltäkin vois kysyä noita ruokinta vinkkejä,osaavat varmaan sanoa mikä on turhaa koiranruokinnassa.Itse syötän koirat laadukkaalla eläinliikkeen nappuloilla 70€/13kg ja raakapakasteilla laatuja vaihdellen sekä erillaisilla lihaisilla luilla.

    • joku roti!!

      Kukin taaplaa tyylillään,meillä sakemanni lauma syö pääasiassa raakaa jauhelihaa (kennelrehu) lisukkeineen , öljy, munat, piimä, merilevä rustot. Kuivamuonana Orijen 6fish ja regional red. Kesällä tietysti paaaaaljon järvikalaa, raakana tietysti. Toimii!!! Unohda kaikki jäte, eli jauhot, perunankuoret ja JÄTEÖLJY!! Ei tulisi mieleenkään niitä koirille syöttää, sikojen ruokaa. Joten jos ei ole koiria varaa kunnolla syöttää lienee aika alkaa vähentää laumaa!!

      • pesufati ruokaa

        Sikojen ruokaa... Sialla ja koiralla on jonkin verran samoja ominaisuuksia...
        Siinäkö vaiheessa se öljy muuttuu jätteeksi kun ranskikset on paistuneet? Voi olla, mutta öljyn sisältämä energia ei ole hävinnyt ja koira on hyvä käyttämään rasvaa hyödyksi.
        Lähdin varmaan liikaa huutelemaan edullisuudesta, ajatus oli kuitenkin se että lukujen perusteella erinomaisia aineita on olemassa halvalla. Ruoka on vain yksi kustannus ja jos siitä pystyy kohtuudella jonkin verran säästää koirien kärsimättä niin se kiinnostaa. Kiinnostaa kyllä erinomaiset ainekset vaikka ne ei olisi halpojakaan, tuo järvikala on tosi hyvä vaikka madotukselle se aiheuttaa haasteensa.


      • järvikala

        raakana=matoja.


    • tämmöisiä ajatuksia

      Koiran jauhelihaa saa halvalla yrjölänpuuroa (oskarin puurona myydään). Siinä on halpaa ruokaa isollekin porukalle. Kanamunaa voi laittaa mukaan. Véhnää ei koirille moni saa siitä oireita.

    • 12+12

      Turha suhtautua asiaan tunteella vaan keskittyä koiran todellisiin tarpeisiin. Koiralle on aivan sama onko ruuan hinta vaikka kympin kilo vai vai euron jos kumpikin maistuu hyvin ja sisältää sen mitä koira tarvitsee.

      • sirppi3

        Ihme vouhkaamista! Jos hyvää öljyä on käytettävissä niin ei muuta kun sekaan vaan. 5% kuiva-aineesta kärsii ainakin olla heti aluksi JOS ruokinnassa ei ole kasvavia pentuja tai muuten erityisen suuria määriä rasvaa. Kasvuikäisten koirien ruokinta pitää suunnitella erikseen koska ruokinnan virheistä koira saattaa kärsiä koko ikänsä. Kaikki eläinperäinen kudos on sen sijaan hyvä perusmateriaali kaikkien koirien ruokintaan eli juuri se koirien jauheliha.


      • 5687809090+

        Ilmaista poisheitettävää vanhaa rasvaa....joo ja ihan laadukasta ruokaa mukamas kaivataan,mut ei siltä vaikuta.Kaikkea paskaa ne ihmiset koirilleen antaakin....huhhu.Koiralla ei ole mitään tarvetta saada vanhaa käytettyä rasvaa,varsinkin kun näyttää siltä,että sen lisäksi saa vaan perunankuoria yms.sontaa.


    • Mikä itsellekkin

      Jos noin paljon täytyy ruuasta tinkiä,ettei jäljelle jää mitään kunnolla ruuaksikelpaava.Niin koirat kiertoon,kyllä jollain toisella on varaa niitä ruokkia ja hoitaa.Markettipöperötkin on parempia,kun Vanha rasva jota ei voi luokitella koiranruuaksi sekä muut ylijäämäroippeet.Syöppä itse lihan tilalle sitä rasvaa,niin että puolet ruuasta sitä,loput voit laittaa perunastakuoria.Kerro sitten parinkuukauden päästä miten voit,ja oliko hyvää ja laadukasta sapuskata...vai pitäskö ostaa vaikka valmisruokia,kyllä nekin on sitten jo parempia.

    • 123-321

      Jotenkin luettuani keskustelun ,tuli sellainen fiilis että aloittajan olisi muilta saatava siunaus vanhan käytetyn öljyn koirille syöttämiselle.Ja vaikuttaa siltä,että ruokinta ihan perustuisi tähän kyseiseen öljyyn.
      Onko sitä öljyä saatavilla ilmaiseksi,ja siksi sitä niin innokkaasti oltaisi koirille syöttämässä?
      Eihän tuollaisella öljyllä mitään ruoka käyttöä enää ole.Ottaakohan kaatopaikallekkaan ilmaseksi...
      Itse en näe mitään järkeä antaa käytettyä paistorasvaa koiralle.
      Koirille on hyvä antaa omega öljyjä,mutta sitäkin ohjeiden mukaan.
      Nappuloita ja raakaruokia on tarjolla monenlaisia,niistä voi valita,ei tarvii jäteöljyjä antaa.

    • jazzzzzzz

      Tilapäisruuaksi menee muutaman päivän melkein mikä tahansa. Öljyn määrä... Itse olen satunnaisesti tehnyt ruokaa jossa jotain hiutaleita, vehnäjauhoja ja riisiä tai makaronia noin 2 kiloa. Pieni pussillinen pilkottua perunaa ja ehkä jotain vihanneksia. Murskattuina muutamia munia. Sekaan halpaa rypsiöljyä noin 3 desiä.
      Valmista ruokaa tuosta tulee yli 15 litraa. Kuivasta aineesta öljyä on 10% mutta koko seoksesta 2%. Näin olen aina tehnyt ja jopa 5 päivää on koirat syöny vaan tuota ja sitten taas nappulaa. Jos antaisi lisäksi lihaa niin en epäile yhtään etteikö koirat tulisi pitkäänkin toimeen tuollaisella.

      • jazzzzzz

        Jäi mainitsematta ja tyhmempi ei ehkä hoksaa että tuo tietysti kypsennetään.
        Jauhot sekoitan kylmään vesitilkkaan, lisään loput ainekset koko ajan vedenkeittimellä hanakuumaa vettä lämmittäen. Ennen otin veden kerralla muuripadasta. Pari tuntia uunia ja siinä se!


      • hespsoisua

        Ei kannata antaa ilman sitä lihaa.


      • vain laatua 10

        Tilapäisruokasi perustuu vehnään,jota en antaisi koiralla ollenkaan.Viisipäivää moista ruokaa on pitkä aika,vaikka asuisikin syrjäseudulla.Kyllä kaupankin pöperöt on parempia,vaikka niidenkin laatu on heikkoa.Syöttelen itse nappula ruokaa jonka lihapitoisuus on yli 40prossaa,ja vehnää sisältäviä en osta.Annan viellä nappulan lisäksi päivittäin raaka lihaa ja luita.Joten aina yli puolet ruuasta on eläinperäistä ja lihaa.Ja väitän että koirani saa huomattavasti parempaa ruokaa kuin sinun ohjeillasi,hintavampaakin on tietysti,mutta siihen varauduinkin jo ennen koiran ottoa.


      • pesufati ruokaa

        Onkohan tuo kuiva-aine miten tarkka, sitä kun ei ole aivan helppo määritellä, paitsi siitä öljystä jonka kuiva-aine lienee kokolailla tarkalleen 100%? Jauhoissa ja ryyneissä tuo voi olla yli 90%, makaronissakin jotakin on kosteutta, munat ja perunat on kuiva-aineeltaan noin 30%.
        Ja siis tosiaan noin että valmiin seoksen kuiva-aineesta 10% on öljyä ja muut on jäljelle jäävän 90%? Ei se nyt ainakaan vaarallista ole öljy jos tuolla käyttömäärällä ilman tottumista ei tule mitään oireita...


    • pesufati ruokaa

      Tuon öljyn kanssa on on kyllä se energia niin halpaa että ei ole litrahinnalla juuri väliä. Suhtauduin kyllä tuohon käytettyyn öljyyn jo muutenkin varauksin kun minulle tuota kaupattiin, eikä tuo nyt ilmaista toki olisi ollut tuokaan.
      Öljy kyllä muuten pieninäkin määrinä nostaa energiaa sen verran että sillä voi olla paljonkin merkitystä, muusta ruuasta riippuu toki.
      Jaa tuo "tilapäisruoka", kai tuo tilapäisesti voi mennäkin. Jos nyt kuiva-aine olisi tuon 3 kiloa ja vehnää vaikkapa 1,3kg niin liikaa sitä on mutta niin sitä tahtoo olla nappuloissakin liikaa. Jos korvaisi vehnän kuoritulla kauralla ja lisäisi lihaa, vaikkapa tuota kennelrehun jauhelihaa, niin kyllä vain saattaa kokonaisuus olla jo aika tasokas!
      Hyväksi todettu perusnappula (HH extraenergia) maksaa kaupassa halvimmillaan 1,5€/kilo, valtio ottaa siitä päältä alvin 36c/kilo, lopusta kauppa ottaa 30% niin jää valmistajalle 80c/kilo ja tämän pitää sisältää sitten vielä 38% lihaa tuorepainona eli lihaa ja muu ruoka noin 1,3kg. Sitten se pitää vielä kuivata ja pakata niin kovasti joutuu laadun ja hinnan välillä tehdä valmistaja ratkaisuja...

    • Täytyy sanoo et mie kans oikein älyä et miks niin iso koiramäärä että pitää syöttää koirille ******?
      Eli viljat ja peruna ei ole koirien ruokaa. Peruna voi tukkia suoliston täysin. Viljat lihottaa, eikä koira saa niistä ravintoaineita.

      Miulla on itellä 19 koiraa, enkä syötä niitä millään ********. Jos joutuisin syöttämään, ni sillon niitä olis liikaa.

      kurkkaappa: www.musch.fi . Heille voi liittyä suurkuluttaja asiakkaaksi, jolloin pitää tilata kerralla vähintään 300kg pakasteruokia, jollon tilaus tulee suoraan kotiin.
      Esimerkiks nautasika jauhenlihalevy 10kg maksaa 8,20€. Rahti on 40€, tai jos tilaa 600kg tai enemmän ni ei veloiteta rahtia.
      Oma 300kg:n tilaus makso rahteineen 350€ ja sillä syötän kuukauden ajan tämän lauman.
      Koirien pito ei ole ilmaista, se kannattaa tajuta ennen kun koiria ottaa.

      • Miksei viljat ole koirien ruokaa?Koirat on iät ajat syöneet viljaa.Viljat ei lihota yhtään sen enempää tai vähempää, kuin lihakaan.
        Se lihottaa,jos koira saa liikaa ruokaa suhteessa kulutukseen...
        Ravintoaineita yms.koira saa myös viljoista.
        Perunaakin koira on syönyt iät ajat.Se oli ennenvanhaan melkeinpä pääaine.
        Kannattaa vaan muussata,jos sitä käyttää,koska nykypäivänä koirat tuntuu sulattavan sitä huonosti,jos ei ole kunnolla muussattu.Lisänä silloin tällöin ihan ok,mutta päivittäiseksi pääasialliseksi ei antaisi.Kuoretkin on ihan ok lisuketta,silloin kun niitä tulee,keitettynä.
        Onhan perunaa mm.jossain ns."allergia"nappuloissakin.


      • jaakkoop
        molossi kirjoitti:

        Miksei viljat ole koirien ruokaa?Koirat on iät ajat syöneet viljaa.Viljat ei lihota yhtään sen enempää tai vähempää, kuin lihakaan.
        Se lihottaa,jos koira saa liikaa ruokaa suhteessa kulutukseen...
        Ravintoaineita yms.koira saa myös viljoista.
        Perunaakin koira on syönyt iät ajat.Se oli ennenvanhaan melkeinpä pääaine.
        Kannattaa vaan muussata,jos sitä käyttää,koska nykypäivänä koirat tuntuu sulattavan sitä huonosti,jos ei ole kunnolla muussattu.Lisänä silloin tällöin ihan ok,mutta päivittäiseksi pääasialliseksi ei antaisi.Kuoretkin on ihan ok lisuketta,silloin kun niitä tulee,keitettynä.
        Onhan perunaa mm.jossain ns."allergia"nappuloissakin.

        Niinpä! Mitä väliä sillä on mitä koiralle antaa kunhan se voi hyvin.


      • pesufati ruokaa

        Tuosta perunan sopimattomuudesta koirille tuli mieleen muisto lapsuudestani yli kolmenkymmenen vuoden takaa, meidän silloisella koiralla oli taas kerran kuuden pennun vahinkopentue, pelkällä kotiruualla oli ruokinta muutenkin ja kun pennut alkoivat maistella ruokaa niin toosi ison kattilallisen keitti äitee perunoita joka päivä emolle ja pennuille. Mitään lihaa ei ollut nimeksikään ja ikinä ei yksikään pentu voinut huonosti tai kuollut vaan kaikille löytyi aina ostaja...
        Onkohan jotain mennyt pieleen kun nykyisin joutuu emäkoiralle syöttää penturuokaa jo paljon ennen synnytystä ja pennuillekin jopa puolivuotiaaksi suositellaan, joskus vielä on tullut rypsiöljyä lorauteltua lisäenergiaksi emon ruokaan ennen synnytystä ja pennuille annetaan säännöllisesti jauhelihaa? Liekö kyse pelkästään monirotuisuuden puuttumisesta vai teolliseen ruokintaan tottumisesta?


      • WalmaWau
        pesufati ruokaa kirjoitti:

        Tuosta perunan sopimattomuudesta koirille tuli mieleen muisto lapsuudestani yli kolmenkymmenen vuoden takaa, meidän silloisella koiralla oli taas kerran kuuden pennun vahinkopentue, pelkällä kotiruualla oli ruokinta muutenkin ja kun pennut alkoivat maistella ruokaa niin toosi ison kattilallisen keitti äitee perunoita joka päivä emolle ja pennuille. Mitään lihaa ei ollut nimeksikään ja ikinä ei yksikään pentu voinut huonosti tai kuollut vaan kaikille löytyi aina ostaja...
        Onkohan jotain mennyt pieleen kun nykyisin joutuu emäkoiralle syöttää penturuokaa jo paljon ennen synnytystä ja pennuillekin jopa puolivuotiaaksi suositellaan, joskus vielä on tullut rypsiöljyä lorauteltua lisäenergiaksi emon ruokaan ennen synnytystä ja pennuille annetaan säännöllisesti jauhelihaa? Liekö kyse pelkästään monirotuisuuden puuttumisesta vai teolliseen ruokintaan tottumisesta?

        Sairastuminen ruokintavirheen takia tapahtuu vasta pitemmän ajan kuluessa. Koiran niinkuin ihmisenkin elimistö joustaa melkoisesti aikansa, ja romahdus tapahtuu sitten myöhemmin, eri yksilöillä eri lailla. Kasvinsyöjän ja petoeläimen erottaa tarkastelemalla purukalustoa. Sen mukaan sitten ruokkiikin.


      • pesufati ruokaa
        WalmaWau kirjoitti:

        Sairastuminen ruokintavirheen takia tapahtuu vasta pitemmän ajan kuluessa. Koiran niinkuin ihmisenkin elimistö joustaa melkoisesti aikansa, ja romahdus tapahtuu sitten myöhemmin, eri yksilöillä eri lailla. Kasvinsyöjän ja petoeläimen erottaa tarkastelemalla purukalustoa. Sen mukaan sitten ruokkiikin.

        No ei kyllä välttämättä vaan kyllä puutteet pitäisi näkyä jo jollain tavoin parissa viikossa viimeistään, silloinkin ensiavuksi suosittelen axilur-kuuria reippaalla yliannostuksella ensimmäisenä päivänä. Rajumpi muutos ruokavalioon ei ole tarpeen mistään lievistä tulkinnanvaraisista irtokarvoista. Jos ei mitään oireita näy kuukaudessakaan niin ei niitä silloin luultavasti tulekaan, tietysti koskien vaan aikuisikäisiä koiria. Yleensäkin uskon että monet koirien mahdollisista vioista juontuvat juurikin pentuiän ruokintavirheistä ja niistä johtuvista vääränlaisista kasvunopeuksista ja kehityshäiriöistä.
        Olen kyllä nähnyt monenlaista ruokintaa ja olen itsekin ruokkinut monella eri tavalla, olen kyllä hakenut rajoja tietoisillakin virheillä joten tiedän minä jotakin. Viime syksynä esimerkiksi korvasin kolmella koiralla huomattavan osan nappuloista murskatuilla omenilla, laihtumista oli huomattavissa jo alle viikossa ja sitä omenaa kului paljon...
        Leipiä ja vähän nisujakin syötin myös joskus ikäänkuin kokeeksi aika paljon, erästä ehkä reilu puolet oli revittyä ruisleipää, sitten oli muuta leipää ja noin viidennes makeaa leivosta. Reilussa viikossa jonka käytettävissä oleva erä riitti, ei tullut vielä mitään havaintoja paitsi aavistuksen isommat jätöskasat.
        Varsinaista kotiruokaa ei ole ikinä piisannut kuin jollekin koiralle ihan nimeksi enkä ihan koiria varten ole kokkaillut kun aivan satunnaisesti kerta-annoksen ja vain omille koirilleni senkin. Ei ole siis juuri kokemusta keittelystä, kuumaan veteen olen lähinnä hiutaleita, ryynejä ja munia sekoitellut ja jauhelihaa heittänyt pakastimesta sekaan. Hyvin on tehnyt kauppansa mutta kalliimpaa tuosta on tullut kun nappuloista.


      • tiikeri_lilja
        pesufati ruokaa kirjoitti:

        No ei kyllä välttämättä vaan kyllä puutteet pitäisi näkyä jo jollain tavoin parissa viikossa viimeistään, silloinkin ensiavuksi suosittelen axilur-kuuria reippaalla yliannostuksella ensimmäisenä päivänä. Rajumpi muutos ruokavalioon ei ole tarpeen mistään lievistä tulkinnanvaraisista irtokarvoista. Jos ei mitään oireita näy kuukaudessakaan niin ei niitä silloin luultavasti tulekaan, tietysti koskien vaan aikuisikäisiä koiria. Yleensäkin uskon että monet koirien mahdollisista vioista juontuvat juurikin pentuiän ruokintavirheistä ja niistä johtuvista vääränlaisista kasvunopeuksista ja kehityshäiriöistä.
        Olen kyllä nähnyt monenlaista ruokintaa ja olen itsekin ruokkinut monella eri tavalla, olen kyllä hakenut rajoja tietoisillakin virheillä joten tiedän minä jotakin. Viime syksynä esimerkiksi korvasin kolmella koiralla huomattavan osan nappuloista murskatuilla omenilla, laihtumista oli huomattavissa jo alle viikossa ja sitä omenaa kului paljon...
        Leipiä ja vähän nisujakin syötin myös joskus ikäänkuin kokeeksi aika paljon, erästä ehkä reilu puolet oli revittyä ruisleipää, sitten oli muuta leipää ja noin viidennes makeaa leivosta. Reilussa viikossa jonka käytettävissä oleva erä riitti, ei tullut vielä mitään havaintoja paitsi aavistuksen isommat jätöskasat.
        Varsinaista kotiruokaa ei ole ikinä piisannut kuin jollekin koiralle ihan nimeksi enkä ihan koiria varten ole kokkaillut kun aivan satunnaisesti kerta-annoksen ja vain omille koirilleni senkin. Ei ole siis juuri kokemusta keittelystä, kuumaan veteen olen lähinnä hiutaleita, ryynejä ja munia sekoitellut ja jauhelihaa heittänyt pakastimesta sekaan. Hyvin on tehnyt kauppansa mutta kalliimpaa tuosta on tullut kun nappuloista.

        Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta yksi asia on hyväksyttävä. Isojen koirien hyvä ruokinta ei käytännössä koskaan ole ilmaista tai edes halpaa. On itseasiassa aika haastavaa saada kotikutoista ruokintaa merkittävästi edullisemmaksi kuin esim. jotain perus Jahti&Vahti-nappularuokintaa. Mutta toki itse "kokkailemalla" voi enemmän vaikuttaa ruoan sisältöön.

        Omenoita, leipää, jauhoja ja sen sellaista voidaan käyttää koiran ruokinnassa mutta vain melko vähäisissä määrin. Koira on lihansyöjä ja sen ravitsemukselliset tarpeet ovat sen mukaiset. Kasviperäisen ravinnon hyödynnettävyys kasvaa huomattavasti kun se kypsennetään, raaoista omenoista koira ei paljoa kostu. Sitä grilliöljyä en itse käyttäisi, siinä ei ole muuta kuin kaloreita, hyvät rasvahapot on jo palaneet karrelle, mutta sitä kuulema käytetään maailmalla paljon nimenomaan kasvavien koirien ruokinnassa... Mutta oikeasti, rypsiöljyä saa 2€/litra, ei se nyt niin kallista ole.

        Suosittelisin tilaamaan lihat suurkuluttajana Muschilta ja näin kesäaikaan kannattaa kalastaa koirille. Kala on erinomaista ravintoa, siinä on runsaasti laadukasta proteiinia, tärkeitä rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Kokonaisena kun keittää niin siinä on melkeinpä kaikki mitä koira tarvitsee, joskin rasvaa on melko vähän.


    • potkua

      Meidän kun piti lopettaa kaksi vanhaa hevosta, niin metsästäjä tuli lopettamaan, ja paloitteli ruhot pakastimeensa koiriensa ruuaksi. Rahaa ei vaihdettu tässä tarinassa lainkaan.

      • pesufati ruokaa

      • kyl kaurapuuroo voi
        pesufati ruokaa kirjoitti:

        Lukaiskaapas kuulkaapas jos asiantuntemus riittää niin tuosta kaurasta ja kuoritusta kaurasta! http://www.vyr.fi/www/fi/liitetiedostot/tuotanto_ja_viljelytietoa/viljelyoppaat/muut_viljelyoppaat/Kauranrehukayttoopas.pdf
        Kohdassa 5.9 on ohimennen mainittu koiran ruokinnastakin mutta varsinkin tuohon koostumukseen haluaisin kiinnitettävän huomiota

        Voisihan periaatteessa koiralle kaurapuuroa keittää,mutta 50%,saisi ruuasta olla erillaisia raakoja lihoja vaihdellen.Lisäksi omegaöljyä,ja islameria.Ihmisten omegatkin käy,niin meijän el viimeviikolla sanoi.
        Annan tosin itse koiralle omegaöljykapseleita,puolet ruuasta laadukasta eaglen nappulaa,ja puolet lihaa plus luita yms.Hyvin maistuu,ja koira on pysynyt terveenä,kop,kop... :)


      • kyl kaurapuuroo voi kirjoitti:

        Voisihan periaatteessa koiralle kaurapuuroa keittää,mutta 50%,saisi ruuasta olla erillaisia raakoja lihoja vaihdellen.Lisäksi omegaöljyä,ja islameria.Ihmisten omegatkin käy,niin meijän el viimeviikolla sanoi.
        Annan tosin itse koiralle omegaöljykapseleita,puolet ruuasta laadukasta eaglen nappulaa,ja puolet lihaa plus luita yms.Hyvin maistuu,ja koira on pysynyt terveenä,kop,kop... :)

        Itseasiass kaurapuuroa ihan hyvin voi keittää,tosin pahitteeksi ei olisi käyttää vähän eri ryynejä(varsinkin jos kokonaan on teollinen poissa).
        50 prossaa ei ole mikään pakollinen tuossa myöskään(eikä pahemmin joka tilanteessa ylipäätään en suosittaisi),ja harva kuluttaakaan edes siinä suhteessa.


    • Whiskari

      Perunassa ja varsinkaan perunan kuorissa ei ole kyllä koirille mitään vaarallista. On keitettynä todella hyvä lisuke vaikka minkä laiseen ruokintaan.
      "19 koiraa"... ...se on kyllä jo varsinainen lauma. Mikä sitten lie liikaa ja mikä ei, onhan koirilla seuraa toisistaan muttamutta... Toki ymmärrän että toiminnalla voi olla enempi elinkeinosta kyse...

    • 11+12

      Olen nähnyt kissan joka on kasvissyöjä, olen melko varma että aikuinen koira tulee kyllä toimeen jopa täysin ilman lihaa. Kissakin "tulee toimeen" vaikka ei hyvin voisikaan. Liha ei vaan ole kuitenkaan kovin kallista.

    • älytöntä

      "pesufati......",aika pahalta tuntuu lukea kokeilujasi,onkohan enää kyseessä hyvä eläimenpitokaan,jos koiralle tarjotaan ruuaksi omenoita.No,nyt selvisi syy ruokintaohjeiden kyselyy,et anna koirallesi ravitsevaa ruokaa.Vaan jotain ihan muuta,surrullisia kokeiluja,koirien kannalta ;(

    • ruokaa

      Miksi ei omenaa koiralle? Aina on koira saanut kaikkea mitä ihmisetkin ja hyvin voi!

      • et silleen

        Joop, syöhän nuo tuolla kainuun perämailla koirat vieläkin tunkioilta, miksei sitten kaupunkilaiset.


    • jaa3

      Myynnissä tuskin on yhtään koiranruokaa jota ei ainakin osaksi olisi valmistettu "jätteistä"! Jos joku tietää varmuudella tällaisen niin kertokoon mikä se on ja mitä se maksaa.

    • Pesufati ruokaa

      " "pesufati......",aika pahalta tuntuu lukea kokeilujasi,onkohan enää kyseessä hyvä eläimenpitokaan,jos koiralle tarjotaan ruuaksi omenoita.No,nyt selvisi syy ruokintaohjeiden kyselyy,et anna koirallesi ravitsevaa ruokaa.Vaan jotain"
      Odotin saavani pahempiakin kommentteja mutta ei niitä sitten tullutkaan, vielä. Juuei, ei ole omenat koirien ruokaa, ruokavalion muuttaminen omenavoittoiseksi on vihoviimeinen virhe mutta se on kyllä korjattavissa. Vaihtaa vaan ruuan parempaan! AIVAN samanlainen virhe on etsiä halvimman halpakaupan kaikkein halvin halparuoka ja syöttää sitä jos nyt sattuu koirille kelpaamaan, yleensä ottaen kaikkein halvimmat ruuat on kaikkein huonoimpia ja ruokinta niillä vaatii isot määrät kiloja eikä energia tahdo vilkkaammilla koirilla riittää silti.
      Puhtaita turvallisia ja vain vähäisesti käsiteltyjä peruskomponentteja on saatavissa edullisesti mutta niistä sekoitettua ruokaa ei juuri ole tarjolla. Jos nyt olisikin sellainen "perusseos" jonka lisäksi voisi antaa halutun määrän lihaa tai laadukasta nappulaa niin ei se minusta voisi olla kovin huono juttu, itse asiassa kyseessä on juurikin nykyaikaistettu versio YRJÖLÄN puurosta.
      Siitä minkäverran koiran ruoka täytyy sisältää lihaa, voi tietysti väitellä mutta kyllä se on koiran omistajan asia olla selvillä lihan määrästä. En ole enää aivan varma mutta minun mielestä takavuosina oli monta koiranruokaa jossa ei ollut lihaa lainkaan, ainoastaan jotain talia joku prosentti.

    • Kyllä omppuja voi antaa(lisukkeena),mutta jos vähän enemmän hyötyä hakee,nin ne pitää raastaa tai mössätä.Muuten puputettuna hyöty jää pieneksi,koska ravintoaineita saa vähemmän eli hyöty on enemmän pureskelun ilo.
      Kovin paljoa/usein ei välttämättä kannata antaa,koska jos ei ole kunnon vahva vatsa,niin omput saattaa ärsyttää.

      "mutta niistä sekoitettua ruokaa..."Tekee itse.Siinä se.Onhan noita jotain valmisjuttuja nykypäivänäkin jo,mutta kalliimmaksi ensinnäkin paljon tulee,eikä taida lukea niissä missä määrin mitäkin on.

    • erkk1m

      Joskus vuosia sitten oli täälläkin kehuttu jahtivahti täysin lihatonta. Laki nimittäin kielsi eläinperäiset aineet rehulinjoilta joilla valmistettiin myös tuotantoeläinten ruokaa.

      • tiikeri_lilja

        Eihän sitä Suomessa enää valmistetakaan... Saksassa Joseran tehtaalla.


    • porvoonproo

      Kyllä silti antaisin sitä jv tä,jos olisi niin iso koiralauma ettei laadukkaampaan nappulaan olisi varaa.Siihen jv hen sitten voisi lisätä lihatuotteita aina jos on saatavilla niin ruuan laatu vain paranee.
      Ja tietysti koirien käyttötarkoitus ja niiden koirien määrä tulisi miettiä itselle juuri sopivaksi.Pitää vain sen verta koiria,mitkä kerkeää hyvin lenkittelemään,muuten hoitamaan,ruokkimaan.Ja siksikin vain se sopiva määrä,ettei rahat lopu siinäkohdin kesken kun tulee tarvetta joku koirista eläinlääkärillä käyttää.
      Omenoita,en antaisi.Osalle koirista tulee hiivan kanssa ongelmia,jos saavat liian sokeripitoista syötävää.

    • .....

      Tässä yksi edullinen peruskuivamuona:
      http://www.zooplus.fi/shop/koirat/kuivaruoka/37579/178372

      sekaan esim. kennelrehun jauhelihaa,läskiä, rypsiöljyä yms. niin ihan kelpo ruokaa on. Tuli vielä mieleeni että olisiko mahdollista saada esim. koululta ruuan tähteitä. Mielestäni ne menee nimittäin nykyään roskiin?

    • koiran ruokinnasta

      Varmaan koiran kasvattaja osaisi neuvoa miten koiraa kannattaa ruokkia.Hän yleensä antaa joitakin ruokamerkki vaihtoehtoja,joista voit valita sen edullisemman,jos se on mielestäsi paras vaihtoehto.
      Eri roduilla on ihan omat erikoisvaatimuksensa ruuan suhteen,josta kasvattajat paremmin tietävät .Siihen vakuttaa tietenkin koirien käyttötarkoitus,metsästyskoirat ja valjakkokoirat tarvitsevat erillaista ruokaa kuin vain vähän liikkuvat seurakoirat.

      Noista jätteistä sen verran,että ei niitä nykypäivänä enää saa antaa edes sioille tartuntatautien vuoksi.Niin tuskimpa suostuvat niitä lahjoittamaan muuallekkaa.
      Eivätkä laitosruuat taida olla koiralle sopivia tai edes kovin laadukkaitakaan,kun eivät edes lapsille kelpaa.

    • pesufati ruokaa

      Kyllä kai nykyään kaikki ruuat sisältää edes jonkin verran lihaa ja kyllä jahtivahti on varmasti hyvä ruoka.
      Minkäännäköisiä koulujen ruuantähteitä en tohtisi antaa, korkeintaan sellaisia ylimääräisiä ruokia jotka on jääneet ylimääräisiksi eivätkä ole ruokalan puolella käyneetkään!
      Koiran kasvattajan PITÄIS tietää tietysti yleensäkin koirien ruokinnasta paljon ja kasvattamansa rodun ruokinnasta lähes kaiken mutta se ei ole kyllä nykyisessä lähes täydellisessä maailmassa ollenkaan näin, saman rodun eri kasvattajilla on ainakin usein ERI tieto.
      Tuo ruokinnan suunnittelu on nyt oikeastaan jalkautunut siihen että yksinkertaisista jatkuvasti saatavista edullisista aineksista luotaisiin seos joka sopii osaksi kaikkien koirien ruokintaa ja pienin varauksin myös käytettäväksi sellaisenaan

      • molossi ei rek

        Minkä takia pitäisi luoda joku valmis seos?ihmisten laiskuuden takia vai miksi?Kun ihan samat voi itse koostaa.Ja kun ketjussa on puhuttu,miten saada edullisuutta,niin aivan varma on,että kaikki valmiiksi tehty/tuotettu,nostaa sitä itse ruuan hintaakin ja reilusti...
        Ja onhan noita jotain valmiita sörsseleitänytkin,jotka sopii ainakin osaksi.Mutta hintaa niilläkin on,kuten aina valmeilla tuotteilla.
        Jotain mainostetaan,että käy pelkästäänkin,mutta tuohon en ota kantaa,käykö kaikille ja kaikkiin vaiheisiin ym.koska en itse ole niitä käyttänyt,enkä tunne sellaisia.


      • nallukka 100
        molossi ei rek kirjoitti:

        Minkä takia pitäisi luoda joku valmis seos?ihmisten laiskuuden takia vai miksi?Kun ihan samat voi itse koostaa.Ja kun ketjussa on puhuttu,miten saada edullisuutta,niin aivan varma on,että kaikki valmiiksi tehty/tuotettu,nostaa sitä itse ruuan hintaakin ja reilusti...
        Ja onhan noita jotain valmiita sörsseleitänytkin,jotka sopii ainakin osaksi.Mutta hintaa niilläkin on,kuten aina valmeilla tuotteilla.
        Jotain mainostetaan,että käy pelkästäänkin,mutta tuohon en ota kantaa,käykö kaikille ja kaikkiin vaiheisiin ym.koska en itse ole niitä käyttänyt,enkä tunne sellaisia.

        Valmiita raakapakaste aterioita ja raakalihapötköjä löytyy jo melkein joka eläinliikkeestä,niitä vaihdellen eri laatuja syöttelee,ja lisäksi muuta raakaa mitä saa.Ei ole pakko antaa nappuloita ollenkaan.Ei tosin ole mitään halpisruokaa,mutta sitäkin laadukkaampaa.Voihan niihin sekaan pikkasen laadukasta nappulaa laittaa,niin hinta on silloin vähän edullisempi.Konsteja on monia.


      • pesufati ruokaa
        nallukka 100 kirjoitti:

        Valmiita raakapakaste aterioita ja raakalihapötköjä löytyy jo melkein joka eläinliikkeestä,niitä vaihdellen eri laatuja syöttelee,ja lisäksi muuta raakaa mitä saa.Ei ole pakko antaa nappuloita ollenkaan.Ei tosin ole mitään halpisruokaa,mutta sitäkin laadukkaampaa.Voihan niihin sekaan pikkasen laadukasta nappulaa laittaa,niin hinta on silloin vähän edullisempi.Konsteja on monia.

        Osuu oikeastaan aika lähelle... Ei ole ihan halpaa ja laatu on varmasti kohdallaan vaan mistä tämän kustannusrakenne koostuu? Väittäisin että raaka-aineiden osuus jää lopputuotteen hinnasta neljännekseen tai viidennekseen korkeintaankin.


    • Gourmeeruokkija

      Lihapakasteet sisältävät 50% vettä, joten lihan kilohinta on aika kova. Huomioiden sen, että se on jauhelihaa, josta ei todellakaan tiedä mitä se sisältää. Itse kokeilin omalle koiralleni muutaman pötkylän pakastetuotteita ja lopetin, kun samalla hinnalla saa kunnon tavaraa.

      Koiran ruokinta on mennyt ihan älyttömäksi, kaikenkarvaisia sörsseleitä ja kuivaruokia on tuhottomasti. Ei kukaan saa niistä kunnolla selvää kun tuoteselosteet ovat mitä sattuu.

      Jos osaa tehdä ihmisten ruokaa, osaa tehdä koirallekin sopivaa. Pikkusen laskemista eri aineiden välillä ja that's it. Ei koira tarvitse vuoden jokaiselle päivälle eri ruokaa. Muutama eri versio, niin koira voi hyvin. Kumma kun kukaan ei ole keksinyt tehdä koiranruokakeittokirjaa. Siinä oiva businesidea innokkaille.

      • tiikeri_lilja

        Mistä noi kuivaa lihaa löydät?!

        Lihassa on vettä vähintään 60% ja silloin kyse on erittäin rasvaisesta lihasta.


      • Gourmeeruokkija
        tiikeri_lilja kirjoitti:

        Mistä noi kuivaa lihaa löydät?!

        Lihassa on vettä vähintään 60% ja silloin kyse on erittäin rasvaisesta lihasta.

        Sulata se pakastettu liha/kalapöytkylä niin tiedät mistä puhun. Muistuttaa lähinnä oksennusta ilman hajua. Ja päällä lukee 50% vettä.


      • JASPERJA
        Gourmeeruokkija kirjoitti:

        Sulata se pakastettu liha/kalapöytkylä niin tiedät mistä puhun. Muistuttaa lähinnä oksennusta ilman hajua. Ja päällä lukee 50% vettä.

        Ei siitä se hajukaan puutu!!


    • pesufati ruokaa

      On muuten koiranruokakeittokirja tehty, selailinkin sitä joskus, en tiedä mahtaako jokaista ohjetta olla ikinäkään sovellettu, itselleni ei ainakaan tullut mieleenkään tuota hankkia joten ei se nyt aivan automaattisesti hyvä bisnesidea ole.
      Periaatteessa koiran ruokkiminen on yksinkertaista, annetaan vaan riittävän energiapitoista ruokaa riittävä määrä... Todennäköisesti suht normaaleja aineksia käytettäessä koiralla ei ole puutosta mistään.

    • sekaruokaa

      Kuivamuonaa (Jv extra energia), lisäksi keitä puuroa, sekaan jauhelihaa, merilevää ja öljyä. Pari kertaa viikossa kananmunat ja lihaisat luut. Ruokienjämät myös ehdottomasti. Piimää myöskin lorattele nappuloiden joukkoon.

    • 6+15

      ^Puuroa ei tarvitse syöttää jos nappulaa antaa. Nappulassa on jo ihan tarpeeksi viljoja.

      • se järki

        Kyllä tuo kotitekoinen puuro hakkaa kuivamuonan mennentullen. 50/50 (puuroa/lihaa) syöttämällä vitskut niin avot! Ja kukaan tuskin on niin paska koiranomistaja että pelkkää nappulaa syöttää!


      • threeam
        se järki kirjoitti:

        Kyllä tuo kotitekoinen puuro hakkaa kuivamuonan mennentullen. 50/50 (puuroa/lihaa) syöttämällä vitskut niin avot! Ja kukaan tuskin on niin paska koiranomistaja että pelkkää nappulaa syöttää!

        No joo-o kotitekoinen on aina paras, mutta "sekaruokaa" sanoi syöttävänsä NAPPULAN LISÄKSI puuroa. Joka on turha, koska nappulasta saa jo kaiken tarvittavan.
        Nappulan voi jättää pois ja syöttää puuroa lihoja mutta ei molempia (napua ja puuroa) samaan aikaan!


      • Pesufati ruokaa
        se järki kirjoitti:

        Kyllä tuo kotitekoinen puuro hakkaa kuivamuonan mennentullen. 50/50 (puuroa/lihaa) syöttämällä vitskut niin avot! Ja kukaan tuskin on niin paska koiranomistaja että pelkkää nappulaa syöttää!

        Näitä on kuule paljon "koiran hoitajia" jotka antavat koiralle pelkän nappulan lisäksi vain vettä ja nappulakin on usein vielä laadultaan heikkoa.
        Miten halpa kaupan nappula voi olla vielä laadultaan kelvollista? Miettikääpä tykönänne!
        Jos nyt ajatellaan että nappula joka isossa säkissä maksaa 1,5€ kilo olisi kelvollista (on se, tiedän, ja koira tulee pelkästään sillä loistavasti toimeen koko aikuisiän) tämä ruoka sisältää jo reilusti lihaa. Valtio ottaa päältä alvin reilu 19% ja lähettää sen kreikkaa lainoittaville pankkiireille, kauppa ottaa siivunsa, tuote pitää valmistaa, puristaa nappuloiksi ja pakata, rahtiakin menee raaka-aineista ja valmiiden säkkien siirtelystä... Eri laskutapojen mukaan valmistajalle jää raaka-aineisiin käytettäväksi 50-70c / kuiva-aine kilo.
        Nyt jos valmista tuotetta on hyllyllä alle eurolla kilo niin se ahne pankkiiri saa hiukan vähemmän mutta muiden portaiden kulut on samoissa euroissa kun sillä kalliimmallakin eli äkkiä pitäisi saada raaka-aineita reilusti alle 50c kilo. Vielä kun otetaan huomioon että tässä hintaluokassa tulee hankintaan kilpailijaksi niin turkistarhat, broiskuhallit, polttolaitokset kuin niinkin kumma tuote kun porojen täysrehu niin olen satavarma että yksikään koiraansa arvostava ei tällaista ruokaa ostaisi ja koirallensa antaisi jos oikeasti tietäisi mitä kaikkea "saissia" se sisältää!
        Alunperin viestiketjua aloittaessani ajatus oli että onnistuisin hankkimaan alle kaupan ruuan hinnan jo todella hyviä raaka-aineita ja onhan se onnistunutkin. Koirat tykkäsivät ja voivat loistavasti mutta viitseliäisyyden ja motivoitumisen kohtaaminen jäi lopulta pian tavoittamatta, jahtivahti- ja hauhau- linja palasi toistaiseksi takaisin.


      • mulla liharatkaisee
        Pesufati ruokaa kirjoitti:

        Näitä on kuule paljon "koiran hoitajia" jotka antavat koiralle pelkän nappulan lisäksi vain vettä ja nappulakin on usein vielä laadultaan heikkoa.
        Miten halpa kaupan nappula voi olla vielä laadultaan kelvollista? Miettikääpä tykönänne!
        Jos nyt ajatellaan että nappula joka isossa säkissä maksaa 1,5€ kilo olisi kelvollista (on se, tiedän, ja koira tulee pelkästään sillä loistavasti toimeen koko aikuisiän) tämä ruoka sisältää jo reilusti lihaa. Valtio ottaa päältä alvin reilu 19% ja lähettää sen kreikkaa lainoittaville pankkiireille, kauppa ottaa siivunsa, tuote pitää valmistaa, puristaa nappuloiksi ja pakata, rahtiakin menee raaka-aineista ja valmiiden säkkien siirtelystä... Eri laskutapojen mukaan valmistajalle jää raaka-aineisiin käytettäväksi 50-70c / kuiva-aine kilo.
        Nyt jos valmista tuotetta on hyllyllä alle eurolla kilo niin se ahne pankkiiri saa hiukan vähemmän mutta muiden portaiden kulut on samoissa euroissa kun sillä kalliimmallakin eli äkkiä pitäisi saada raaka-aineita reilusti alle 50c kilo. Vielä kun otetaan huomioon että tässä hintaluokassa tulee hankintaan kilpailijaksi niin turkistarhat, broiskuhallit, polttolaitokset kuin niinkin kumma tuote kun porojen täysrehu niin olen satavarma että yksikään koiraansa arvostava ei tällaista ruokaa ostaisi ja koirallensa antaisi jos oikeasti tietäisi mitä kaikkea "saissia" se sisältää!
        Alunperin viestiketjua aloittaessani ajatus oli että onnistuisin hankkimaan alle kaupan ruuan hinnan jo todella hyviä raaka-aineita ja onhan se onnistunutkin. Koirat tykkäsivät ja voivat loistavasti mutta viitseliäisyyden ja motivoitumisen kohtaaminen jäi lopulta pian tavoittamatta, jahtivahti- ja hauhau- linja palasi toistaiseksi takaisin.

        Nappulan lihaprosentti,kertoo paljonko oon lihaperäistä tuotetta.Loput onkin sitten halvissa ruuissa sitä halpaa täyteainetta,usein viljaa...itse ostan ruokaa jossa 20-45prossaa lihaa,yli14prossaa rasvaa,jokainen valinnan itse tekee,tarpeiden mukaan.Hyvää loppukesää :)


    • häippäratsu

      Aika asiallinen ketju löytyi kun etsin koiran ruokintaa halvalla.

      Meillä on pitkään keitetty perunan ja juuresten kuoria koirille enkä ole niitä jätteeksi osannut mieltää. Noin vajaa kilo per koira, 40-55kg koiria. Jos joku ääneen sanoo ettei koira siitä hyödy niin menköön hammaspesulle ettei rupee henki haisemaan!

      Tuo vinkki koirien jauhelihasta on kiinnostava, kuorittu kaura samoin.

      Yleensä kuoret vain kiehautetaan mutta joskus voi kiehuakin hetken. Kuumaan liemeen sekoitetaan joku muna kuorineen ja joitakin hiutaleita. Hetken kuluttua lisätään jäähdykkeeksi lihaisia nappuloita ja tilkka öljyä. Välillä pitää vielä lisätä vettä jos on nopeita hiutaleita.

      Nuo hiutaleet on se vähän turhaksi ajateltu osa jota on ajatus korvata

    • 3-2

      Onko ehkä perunan kuoret parempaa ruokaa kun itse peruna ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1795
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1405
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1232
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1227
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      85
      1048
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      194
      1007
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      933
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      849
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      818
    10. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      191
      783
    Aihe