Aihe

n140l akvaarioon kaloja?

140l

Eli mietinnässä n 140litraiseen akvaarioon kaloja ja kasveja. Tällassii olisin miettiny:
-Taistelukala (uros ja kaksi/kolme naarasta)?
-Joku tetraparvi MIKÄ?
-Mustamolli?
-Mitä muuta? Mielellään värikkäitä kaloja! Ja taistelukalan kanssa sopivii.

kasvisto ja mikä hiekka? Ei mitään mietittynä.

3

<50

  Vastaukset

  • Vastauksia pikaisesti!

  • Taistelukalat ovat hyvin reviiritietoisia, myös naaraat voivat känistä keskenään. Jos otat akvaarioosi useamman taiston, niin pyri sisustuksella luomaan niille tarpeeksi suojaisia paikkoja, jonne voivat tilanteen kuumetessa paeta.

   Synnyttävät hammaskarpit (kuten mollit) kannattaa unohtaa, sillä ne ovat taipuvaisia sairastumaan pehmeässä vedessä, jossa taas taistelukala viihtyy.

   Tetroista esim. kardinaalitetrat ja sinineontetrat ovat värikkäitä ja sopuisia, pitäisivät jättää taistelukalakoiraan liehuvat evätkin rauhaan.

   Pohjakaloista sopisi taas monet monniset, esim. ruso- ja helmimonniset.

   Kasvistoksi voisi aluksi valita jotakin nopeakasvuista, esim. miekkakasveja, vesitähdikkejä, konnanputkea, rotalaa/vedensuosikkia.
   Tumma hiekka korostaa hyvin kalojen värejä. Toiset kalat jopa viihtyvät paremmin tummassa hiekassa. Jos hankit monnisia tai muita pohjaa tonkivia kaloja, niin kannattaa suosia pienirakeista hiekkaa.

  • Tetroja kannattaa hommata yks ja iso parvi. Näyttävimpiä tetroja isossa parvessa ovat neontetrat. Joo nuo taistot ovat todella reviiritietoisia, varsinkin kutuaikaan, uros ajaa jopa naaraan pois pesän luota, Tumma hiekka korostaa kalojen väriä, Nopeasti kasvavat kasvit ovat esim. konnanputki, papukaijalehti, Vallisneria kasvaa joillakin todella nopeaa, joillakin todella hitaasti. pohjakaloiksi suosittelen monnisia. esim kupari, tai albiinomonniset ovat aloittelijoiden suosimia. Monniset myös kaivelevat pohjaa ruokaa etsiessään joten olis tosi tärkeää jos pohjamateriaali olisi hienoa. jos monniset alkavat kaivelemaan sorasta ruokaa, niin voi olla että niiden viikset syöpyy pois. mulla on erinlaisia tetroja, mukaanlukien neontetroja, ja ovat todella näyttäviä. Mulla on myös albiinomonnisia sekä 2 paratiisikalaa. paratiisikaloja suosittelen mieluummin taistojen sijaan. ovat vähän niinkuin taistot mutta säyseämpiä. vaikka esim wikipediassa sanottiin että paratiisit ovat agressiivisia pienempiä kaloja kohtan, niin ei mulla ainakaan eikä monella muullakaan. Onko sulla facebook? kannattaa liittyä johonkin akvaristikerhoon, siellä saat ammattilaisilta oikeaa tietoa. Jos asut pohjois-suomessa, niin kannattaa liittyä sellaiseen ryhmään kuin pohjois suomen akvaario harrastajat. Mieki oon siellä, enkä olisi selvinnyt hyvin akvaarioni kanssa ilman sitä sivustoa :D Onnea uuden harrastuksen parissa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9356
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   7217
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4901
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3156
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   53
   2780