Kuinka oppia nauttimaan yksinolosta?

fauna_tar

Olen pitkään pohtinut miten jotkut ihmiset osaavat olla aidon onnellisia ja rentoja ihan vain itsekseen elämällä..
Haluaisin kovasti oppia tekemään asioita ITSENI kanssa, nauttimaan yksinolosta ja elämään itselleni.

Puitteet siihen minulla olisi, olen kolmekymppinen lapseton nainen ja elän itsekseni. Mutta en ole koskaan oppinut nauttimaan siitä!

Olen hoitoalalla töissä joten työn puolesta olen kontaktissa erilaisiin ihmisiin päivittäin. Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa, käyn lenkillä, erilaisissa ryhmäjumpissa kuntosalilla jne. Tykkään jutella ihmisten kanssa ja olenkin halukas koko ajan solmimaan uusia tuttavuuksia. Olen siis kai aika välitön ja sosiaalinen luonne.
Ennen tuli käytyä yöelämässä ahkerasti kavereiden kanssa mutta nyt se ei enää tunnu oikein kiinnostavalta. Siispä ajattelin että olisi aika opetella oikeasti nauttimaan yksinolosta.
En halua suhdetta. Ihastun helposti ja kiinnyn ihmisiin, mjuutun riippuvaiseksi. Olen tälläkin hetkellä ihastunut mutta tiedän ettei se johda mihinkään (asiasta puhuttu ihastuksen kohteen kanssa).

Tahtoisin vain kertakaikkiaan löytää avamet onneen. Sellaiseen onneen johon ei tarvita aina välttämättä toista ihmistä.
Koen itseni levottomaksi ja ahdistuneeksi yksin. En osaa tehdä asioita yksin. Tuntuu että tarvitsen ympärilleni paljon ihmisiä ollakseni onnellinen ja ollakseni oma itseni. En halua asian olevan niin.

Saiko kukaan tästä mitään irti ja osaisiko kukaan antaa vinkkejä?

4

294

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Luovuus avuksi

   Vaikutat hyvin sosiaaliselta luonteelta, joten yksin oleminen ei ole sinulle ihan luonteva olotila. Sosiaalisen kontaktin puuttumisen korvaaminen on sinulle siten vaikeampaa kuin ihmisille, jotka ovat erakkomaisempia jo perusluonteeltaankin.

   Itsensä viihdyttämisen täytyy olla mukavia tunteita herättävää, muutenhan yksin oleminen vain tukee yksinäisyyden tunnetta. Olisi etsittävä ja kokeiltava, mistä pitää ja nauttii, missä viihtyy ja minkä kokee itselleen mieluisaksi, luonnolliseksi.

   Esim. minun sinkkuystäväni kirjoittaa, koska kokee kirjoittamisen avaavan hänelle maailman, johon ei tarvita muita mukaan. Kirjoittaminen on yksinäistä toimintaa.
   Joku toinen maalaa tauluja, kolmas lukee kieliä, neljäs valokuvaa, jne. Luovaa toimintaa voi toteuttaa ilman ystäviäkin.

   Riippuu siis siitä, mikä itseä kiinnostaa ja inspiroi, ja ehkä siitäkin missä asuu, kaupungissa vaiko maalla.
   Vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, niistä pitää vain löytää se itselle sopivin.

   • 0,58

    Todella hyvä vastaus. Yksin tehtävä harrastus, josta nauttii, on monien yksin viihtyvien salaisuus. Monissa sellaisissa harrastuksissa ystävän läsnäolo häiritsee.

    Sinulle olisi varmasti hyödyksi kirjoitella muistiin ajatuksia, jotka yksin ollessa häiritsevät. Niiden pohdiskelu varmasti kannattaa, sillä ne ajatukset haluavat kertoa sinulle jotakin hyvin tärkeää. Ajatuksista kannattaa kertoa muille, ehkä jopa terapeutille?


   • 12+6
    0,58 kirjoitti:

    Todella hyvä vastaus. Yksin tehtävä harrastus, josta nauttii, on monien yksin viihtyvien salaisuus. Monissa sellaisissa harrastuksissa ystävän läsnäolo häiritsee.

    Sinulle olisi varmasti hyödyksi kirjoitella muistiin ajatuksia, jotka yksin ollessa häiritsevät. Niiden pohdiskelu varmasti kannattaa, sillä ne ajatukset haluavat kertoa sinulle jotakin hyvin tärkeää. Ajatuksista kannattaa kertoa muille, ehkä jopa terapeutille?

    Aina ehdotetaan että mene terapeutille! en voi kun ihmetellä. Miksi tuossa tilanteessa nyt pitäisi mennä terapeutille. Juu, ei se hullun leimaa kenellekkään tänä päivänä laita, mutta ei asioista kannata tehdä niin monimutkaisia.

    Minusta aloitus on ristiriitainen, toisaalta ymmärrän sen. Minullakin tulee joskus omassa seurassa olo että mitäs nyt tekis että viihtyis vähän paremmin. Ei se oo muuta kun sitä tekemättömyyden tuomaa pohdiskelua mikä sinne päähän tulee. Mitä jos kertoisit ajatuksistasi kaverille etkä terapeutille? mutta niin, toisaalta sitten, eikö tuo olotila viesti että kaipaisit puolisoa rinnallesi, silloin voi myös olla kotona "yksin" omissa oloissaan mutta silti on joku siinä lähietäisyydellä mikä poistaa levottomuuden. Se mitä kuvasit että sinusta tulee riippuvainen ja kiinnyt helposti, niin mitäs vikaa siinä on? kuka oikeasti haluaa olla koko elämänsä yksin :(


  • Trouble is my biz

   Ei kovin paha tilanne,kun pystyt sen järkevästi esittämään. Jos tuon "trabelin" käsitteellistäisi ja tutkisi, voisin varmasti 'kekata' sinulle jutun so. avaimen itsellisyyteen.

   Koska olen varsinkin keskivertofiksuista tosi viehättävä, tämä terapia pitäisi hoitaa meilitse. Verrattuna legitiimeihin kallonrahastajiin olen edullinen, vaikka hyvä.

   En suosittele itseäni consiglieriksesi (vastoin omaa periaatettani),mutta jos joskus tarvitsetpsyykkistä konsultaatiota, sinua muistaa:

   Leo.Lepotuoli@gmail.com

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   508
   2912
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2321
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   2015
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1693
  5. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   343
   1674
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   86
   1231
  7. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   78
   1063
  8. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   70
   1026
  9. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   985
  10. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   866
  Aihe