He maksavat 23 € YHDESTÄ TUPAKASTA!

Tupakan vangit

Vankien tupakointi on ollut kiellettyä Yhdysvaltain New Yorkin osavaltiossa jo kymmenen vuotta. Tuona aikana vankilaan pimeästi kuljetettujen tupakka-askien hinta on noussut rajusti.

New York Daily Newsin mukaan vangit ovat maksaneet yksittäisestä tupakasta jopa 30 dollaria, eli noin 23 euroa. Lehden saamien tietojen mukaan kaltereiden takana tupakka-askistakin ollaan valmiita maksamaan jopa 200 dollaria, eli noin 153 euroa. Kaupasta ostettu tupakka-aski maksaa New Yorkissa noin 15 dollaria.

Pelkästään tänä vuonna 20 ihmistä on pidätetty mustan pörssin kaupoista New Yorkin alueen vankiloissa.

Tupakkaa vankiloihin ovat salakuljettaneet etenkin vankilan työntekijät, joiden tavaroita ei tutkita.
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194811904996/artikkeli/tupakointikiellon seuraus pimean tupakka-askin hinta karannut taysin kasista vankilassa.html

4

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siihen se menee Suomessakin,ja kaman käyttö tietenkin lisääntyy,kun pinna laitetaan kireälle.Eikö kahviin voitaisi kieltää ja ulkoilu,kuten peitot ja tyynyt kun.Olisiko hyvä idea, että vangit kahlehdittaisiin seinään kiinni,että joutuisivat seisaaltaan lusimaan kakkunsa,jalat vahvistuisi.Ja puhekieltä ehdottomasti,samoin pitäisi kieltää kirjeet,puhelut ja tapaamiset.Ei armoa,jos on vankilaan joutunut..,valot päällä yötä päivää,TV ja radio tietysti pois, kovaäänistä Jumalanpalvelusta selleihin 24/7..,tulevat sitten parempina ihmisinä pois..,ihan sinun naapuriin.

    • Anonyymi

      Mistä sen tietää että jokainen vanhus on ollut hyvä ihminen?Siellä on varmasti entisiä vankeja ja muuten vaan pahoja ihmisiä joukossa,vai uskooko joku vakavissaan,että jokainen vanhus on ollut hyvä ihminen?Se on ikärasismia, että vanhinta kuluerää hyysätään,kai tupakointi vanhusten talon alueella on kielletty,ettei hoitajat altistu.Eipä ole,itse talkkarina naapurirakennuksessa olen nähnyt lukuisia kertoja 2-3- miehen seurueita tupakalla,pari kertaa nainenkin joukossa.Olin n5- metrin päässä pakollisia lumitöitä tekemässä,ja voimakas tupakan haju leijui nenääni.Illalla jouduin pesemään vaatteet,kärsin päänsärystä ja yskästä,kun nämä välinpitämättömät ihmiset ennen kuolemaansa yrittivät ja onnistuivat kun minut altistamaan.Tupakointi kielto koko maahan,samoin näitä kofeiini narkomaaneja näkee joka aamu,stimulantti huumehan sekin on,ja pitäisi välittömästi kieltää.Tehokas työaika menee kahvihuoneessa "aineissa",kun kofeiini päissään puolikin tuntia istuskellaan.Voimia hallitukselle näiden kahden vakavan ja vahvan huumeen poiskitkemiseksi,ja on selvää,että alkoholin kieltolaki voimaan heti.Ei tarvinne perusteluja.

    • Anonyymi

      Ei jenkkilästä kannata oppia ottaa.

    • Anonyymi

      Kyllä keinoja piisaa.Turun vankimielisairaalan johtava ylilääkäri Hannu Lauerma,varmaan vankien mielenmaiseman paras tuntija tässä maassa on mediassa puhunut mm.aivoihin annettavista sähköshokeista,jotka ovat edelleen käytössä joissain mielisairaaloissa,mikäli joku ei tiedä.Tämä olisi varmasti tehokas ja harkinnan arvoinen keino, perustuu tietysti vieroitusoireiden poistoon.Hyysääminen pitää muutenkin loppua,60-luvulla kun lobotomia oli sallittua,oli vankiaines rauhallisempaa.., poliittisten päättäjien tulisi myös miettiä tätä keinoa,mikäli vanki ei osaa käyttäytyä tupakan tuskissaan.Lainsäätäjillä on valta lopettaa vankilatupakointi,samoin jopa velvollisuus henkilökunnan ja muiden vankien turvallisuuden takaamiseksi kitkeä pois kaikki agressiivisesti käyttäytyvät vangit.Lakiesitystä vaan eduskuntaan,epäilen että lääketieteellisin perustein menisi läpi,jos muu ei auta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe