Miksi enkelit

Kysyvättieättä

Miksi enkelit kuvataan pieninä lapsina tai ystävällisivä/kauniina ihmisinä? Kuitenkin kyseessä on taivaallinen sota joukko jonka tulisi voittaa paha eikö voisi olettaa että enkelit ovat vähintäänkin aikuisia miehiä?

9

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toiooooo

      Aloittaja kattonu liikaa b luokan roskatoimintaleffoja :D

    • Enkelit<3

      Munki mielest ne kuuluis ol jotai muskelikkait miehiii ku pienii lapsii... Ne hän on sotajoukkoja....

    • ei ole enkeleitä

      Raamatussa enkelit kuvataan taivaalliseksi sotajoukoksi.


      Kokonaan eri kysymys on, mihin ihmeeseen kaiken tietävä ja kaikkeen pystyväinen jumalolento voisi sotajoukkoa oikein tarvita?

      Kuulostaa ennemmin siltä, että ihminen joka aikoinaan kuvitteli tuon jumalolennon ominaisuuksia, ajatteli hänet mahtavan kuninkaan kaltaiseksi. Ja mahtavilla kuninkaillahan on aina sotajoukkoa, koska he ovat kuitenkin vain tavallisia ihmisiä.

      Tässä yksi esimerkki siitä, miten ihmisen mielikuvitus näkyy raamatun saduissa.

      • palvelevia henkiä

        Enkelit ovat Jumalan palvelijoita. He toimivat Jumalan käskyläisinä ja lähettiläinä, enkelit toimivat palvelevina henkinä (Hepr 1:14) Jumalan enkelit ovat lähettiläitä, sotureita, sanansaattajia, suojelijoita.

        Monet pitävät autuuden perijöitä palvelemaan lähetettyjä pyhiä enkeleitä kuolleiden ihmisten henkinä. Mutta Raamattu todistaa, että ne eivät ole vainajien henkiä. Enkelit olivat olemassa ennen ihmisen luomista, sillä kun maan perustukset laskettiin, "aamun tähdet riemuiten karkeloivat ja Jumalan pojat huusivat ääneen iloaan" Ihmisen lankeemuksen jälkeen, ennen kuin yksikään ihminen oli kuollut, lähetettiin enkeleitä vartioimaan elämän puuta. Enkelit ovat ihmistä korkeampia olentoja.

        Profeetta sanoo: "Valtaistuimen, olentojen ja vanhinten ympärillä näin, suuren joukon enkeleitä ja kuulin heidän äänensä." Kuningasten kuninkaan luona he palvelevat - nuo "voimalliset sankarit, jotka hänen sanansa kuulette ja hänen käskynsä täytätte", "tuhansittain enkeleitä". Jumalan lähetteinä he kiitävät edestakaisin "salamoiden lailla". Vapahtajan haudalle ilmestynyt enkeli, "hohtava kuin salama", pelästytti vartijat niin, että nämä "kaatuivat maahan kuin kuolleet"'. Kun Sanherib pilkkasi Jumalaa ja uhkasi Israelia, "Herran enkeli lähti yöllä liikkeelle ja löi assurialaisten leirissä kuolleeksi satakahdeksankymmentäviisituhatta miestä".

        Enkeleitä on lähetetty armonviejinä Jumalan lasten luo: Abrahamin luo viemään siunauslupausta; Sodomaan pelastamaan Lootin; Elian luo, kun hän oli nääntymäisillään nälkään erämaassa; Elisan luo tulisilla vaunuilla ja hevosilla, kun viholliset olivat piirittäneet hänet; Danielin luo, kun hänet oli heitetty leijonien luolaan; Pietarin luo, kun tämä oli kuolemaan tuomittuna Herodeksen vankilassa, vankien luo Eilippissä; Paavalin luo merelle myrskyisenä yönä; avaamaan Korneliuksen mielen evankeliumille; lähettämään. Pietarin viemään pelastussanomaa tuntemattomalle pakanalle.

        Näin pyhät enkelit ovat palvelleet Jumalan kansaa.


    • onko myös siivet

      Enkeli on kaksimetrinen valkea aikuinen olento. Kaikki ihmiset pelästyvät nähdessään tuollaisen suuren valkean olennon. Enkeleitä saattaa olla, kuten mainitsit iso joukkokin. Enkelit kuitenkin ilmestyvät vain harvoin ihmisille.

    • ei ole enkeleitä

      Ette nyt höyrypäät ymmrrä...

      jos leikitään etää jumala on kaikkialla samaan aikaan, tietää kaiken (myös tulevan) ja pystyy ihan mihin vaan..... niin ei sellainen olio TARVITSE sanansaattajia, palvelijoita tai sotajoukkoja.

      Ne ovat vain ihmisten keksintöä kun aikoinaan kuvittelivat keksimälleen jumalalle suuren kuninkaan piirteitä.

      Enkelit ovat siis vain osa satua. Vähän samaan tapaan kuin tontut joulupukilla.

    • Jumalalle kiitos!

      Enkelit on palvelevia olentoja. On kuitenkin hyvä muistaa, että osa enkeleistä on langenneita. Jumalan enkelit eivät ota vastaan palvontaa, vaan ymmärtävät että palvonta kuuluu yksin Jumalalle.

    • Näin On!

      Enkeleitä ei Rukoilla ,Palvota,ei mitään,ne on vain palvelioita ja sotajoukkoa,ja Enkelit ovat isoja Miehiä,eikä mitään siivekkäitä lapsia tai yleensäkkään siivekkäitä,ne kulkee ajatuksen saattamana,mihin ne haluaa mennä ,ne ajatusväläys,ne on jo sielä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe