Voi tätä maailman menoa

kaikki se kestää

Mieheni kääntyy usein katsomaan nuorten ja kauniiden naisten kasvokuvia tai naisia, ja jos siitä millään tavoin huomautan tai ilmeilläni osoitan, että en pidä hänen käytöksestään ja että se loukkaa minua vaimona, niin hän raivostuu ja alkaa minua syyttää ja nimitellä, ja pitkään kantaa vihaa mennen nukkumaankin niin, etten uskalla mennä viereen, ennenkuin nukkuu. Pelkään väkivaltaa, uhkailua, hylkäämistä, yms. rankkoja asioita ja kaipaan rauhaa!
Koskaan hänen päänsä ei käänny vanhempien naisten, vammaisten, miesten tai lasten perään, mutta kaikista lehdistäkin hän jää hetkeksi tuijottamaan nuorten ja kauniiden naisten kasvoja, tai kadulla kulkevaa naista sanoen, että he pukeutuvat sitä varten, että miehet heitä katselisivat, eikä hän voi olla miehenä sellainen (epäkohtelias?), ettei sitä huiomioisi!

Kumman asenne on oikea ja miten tällaisesta tilanteesta selvitään?
Kuinka voin katsoa mieheni käytöstä ilman mitään negatiivisia tunteita tai ilmeitä (surullinen, silmäys häneen päin, huulten mutristus tms), koska se joka kerta satuttaa minua.
Onko hänen käytöksensä oikeutettua minua kohtaan?
Onko tunteeni väärä? Olenko tällaisissa tunteissani sairaan mustasukkainen?
En ala esittämään mitään draamaa, en käy käsiksi, en huuda, en raivoa, en nimittele, enkä kiroile, koska ne eivät vaan ole mun juttu! (Jumalan Sana sydämessä varjelee monesta pahasta!) Sanon vain, että loukkaa tai kysyn, miksi pitää aina kääntää katse tai että minusta ei ole oikein. Ja jo pelkkä suun mutristus ilman mitään muuta saa hänet raivoamaan, eli pienikin loukkaantumisen osoitus voi nostattaa hirveän raivon!

En koe, että minulla olisi heikko itsetunto, koen olevani Jumalan lapsi ja sillä valtuutuksella elän Hänen luomanaan sellaisena kuin olen ja itseni sopivasti kaunistaen, hyväksyn itseni ja olen kiitollinen Jumalamme ihan omasta itsestäni, millaiseksi Hän minut loi!
Miten selvitä tällaisesta kristittyinä? Ero ei ole vaihtoehto.
Onko raivoaminen edes uskovalle sopivaa käytöstä ja miksi hän ei hillitse itseään?
Jos olet em miehen tilanteeessa itse, niin kerrothan tunteitasi ja motiivejasi ja neuvojasi? Ehkä se lisää ymmärrystäni.

2

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymyksiä sinulle

      Taidat olla varsin nuori. Etkö itse koskaan katsele muita miehiä? Millä tavalla se loukkaa, että miehesi katsoo muita naisia? Oletko mustasukkainen ja omistushaluinen? Eikö miehesi saa osoittaa ilmeillään toisille naisille, että hekin ovat kauniita? Oletko niin täynnä itseäsi, että haluat miehesi osoittavan huomiota vain sinulle?

      • kestäähän se

        En ole nuori. En katsele muita miehiä, uskovaisena en pidä siellaista oikeana parisuhteessa olevalle. Ei kuulu etsiä mielihyvää itselleen muita vastakkaisen sukupuolen edustajia katselemalla (usein salaa seksuaalisin tuntein!) ja puolison tunteita vähättelemällä ja sitten jopa raivokkaasti käyttäytymällä omaansa kohtaan.
        Sellainen sattuu oikeasti!

        Mustasukkaisuutta kyselin aloitustekstissä. Olen sitä pohtinut paljon, mikä on oikea tunne ja mikä väärä, ja tullut tulokseen, että mustasukkaisuuden tunne on LUONNOLLINEN tunne, kun se on täysin hallittavissa, ei aiheuta väärää käytöstä, esim. väkivaltaa, ja kun sille on oikea todellinen syy, ja ilman mitään syytä ja ääri-reaktioina ilmetessään se on oikeasti väärin! Myös vanhojen, selvitettyjen ja anteeksiannettujen asioiden aiheuttama voimakas mustasukkaisuusreagointi on väärin, vaikka tunteena onkin oikea ja voi vaivata kauan, tosi kauan. Anteeksi anto uudelleen ja uudelleen auttaa.
        Itse en koe mitään pakonomaisia, voimakkaita tai hallitsemattomia tunteita, mutta koen, että koska toisen käytös pahoittaa mieltäni, sanon siitä asiallisesti tai vain kasvonilmeillä tai katseella, jonka ei todellakaan pitäisi oikeuttaa raivoon, haukkumiseen, halveksivaan nimittelyyn, jopa käsiksi käymiseen ja uhkailuun!!! Sellainen on jo oikeasti todella väärin!

        Omistushalu ei ole oikea sana kuvaamaan kokemaani, sillä uskovana käsitän asian niin, että Jumala on velvoittanut miehen liittymään vaimoonsa ja he ovat "yksi liha"", joka repeilee, jos ei ota puolisoaan huomioon, vaan päästää muita parisuhteen väliin, vaikka vain mainostaulujen kuvina, joiden takia voi jopa raivota puolisolleen! Sellainen käytös ei ole rakkautta. Kun sitä kokee usein ja jopa varsin tahallisesti tehtynä, tulee hylätyksi tulemisen tunne, että mies ei oikeasti välitäkään minusta mitään. Pohjalla voi olla aiempia hylkäyshaavoja, jotka eivät tuollaisella kohtelulla koskaan parane!
        JEESUS VOI PARANTAA! Sitä olen itse saanut kokea, myös näissä tilanteissa.

        "Eikö miehesi saa osoittaa toisille naisille, että hekin ovat kauniita?" MIelestäni kyllä, mutta koskisi silloin kohteliaisuutena KAIKKIA ihmisiä, ei vain nuoria ja kauniita!, sillä eikö se vammainen, vähemmän kaunis, vanha tms ole oikeutettu samalla tavoin saamaan huomiota? Tämän ajan seksin ylikorostut ja "kauniiden ja rohkeiden" ihannointi vääristää ihmisten asenteita ja käyttäytymistä ja "henkilöön katsominen" ei ole Raamatun mukaankaan oikeiin. (siis että rikas, kaunis, nuori on ok, mutta köyhä, ruma, vanha ei)
        "Oletko niin täynnä itseäsi..." Jollakin tapaa olen, mutta se ei ole sellaista itsekkyyttä, joka suoraan kumpuaisi minusta, vaan periaatteista, jotka koskee samalla tavoin ihan kaiikia ihmisiä, eli jokaisen aviomiehen tulisi huomioida se oma ensisijassa ja sitten vasta muut, mutta jos ns tärkeysjärjestys on toisin päin, siitä tulee useimmiten aina mielenpahoitus ja toisen loukkaantuminen, enemmän tai vähemmän. Jotlkut eivät silloin kykene hillitsemään itseään, kuten ko mies, joka raivoaa ja haukkuu syytöntä vaimoa, jota juuri satutti omalla käytöksellään.
        Parhaiten mies menettelisi mielestäni, jos hän tietoisesti kiinnittäisi katseensa ja huomionsa hellyydellä ensin omaan puolisoonsa ja siinä ohessa osoittaisi myös TASAPUOLISESTI kaikille muille ihmisille kunnioitusta, ihailua heidän ihmisyytensä takia ja kohteliaita sanoja tilanteen mukaan.
        En ole todellakaan ainoa nainen, joka tällaista kokee ja jota oman miehen käytös loukkaa. Monen olen kuullut ja lukenut nimittävän tuollaista miesten käytöstä MOUKKAMAISEKSI! Jopa monet naiset, nuoret ja kauniit, joita mies jää töllöttämään esim kaupan kassajonossa, kiusaantuvat ja tuntevat sääliä sitä miehen vieressä seisovaa "unohdettua" vaimoa kohtaan. Onpa joku sanonutkin, että tekisi mieli sanoa sille miehelle, että "hei haloo, sulla on vaimo vierelläsi, mitä mua töllötät!" - vaan asiakaspalvelijan on vaan PAKKO hymyillä niille ällöttäville miehille, joiden käytöstä hekään eivät hyväksy.
        Sattuipa joku kerran sanomaan, että nuorten ja kauniiden (ja alastonten) naisten kuvilla miehet käyttävät valtaansa naisia kohtaan. Eli sitä omaa puolisoaan!
        Sellainen on väärää vallankäyttöä ...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe