Korkea alv tappaa yrityksiä Suomessa

alv - se läpikulkuer

Jatkuvasti kuulee "alv on vain läpikulkuerä - ei se vaikuta yrittäjän tuloihin yhtään - tyhmiäkö te ootte"

Tälläiset kirjoittajat ovat kai sosialistidemokraatteja tai ainakin kokoomuslaisia.

Väännetään rautalangasta edellämainituille kertomuksen muodossa.

"Matilla on toiminimi: hän myy telkkareita. Hinta on 1000 euroa. Hinnassa on alv mukana eli veroton hinta n. 806 euroa, alv n. 193 eur.
Vuosia menee. Eräs nilkki, sanotaan vaikka hän J. Käteiseksi hassaa Suomen verotulot pohjiin kaikenmaailman eurosotkuissa ja muissa korruptiokeikoissa. Mikä avuksi? Avuksi rientää J. Urputtaja joka selittää tohkeissaan: nostetaan alvia sehän on vain läpikulkuerä eikä vaikuta yrittäjän tuloihin ollenkaan - ostajahan sen alvin maksaa! Fantastista, vastaa nilkkimme.
Jotta valtion vaje saadaan täytettyä nilkkimme nostaa "reilusti" alvia: 200% - jee!. Loppujen lopuksi sillähän ei ole väli - alvi on vain läpikulkuerä, silloin sen suuruus on merkityksetön yrittämiselle ja miksei siis nosta kunnolla, reiilusti. Samalla maailma parantuu.

Sanotaan tarkennukseksi vielä ettei keneltäkään unohdu: alvi on vain läpikulkuerä.
Kuuliko torkahteleva mies siellä takapenkissä?:alvi on vain läpikulkuerä.
alvi on vain läpikulkuerä - alvi on vain läpikulkuerä alvi -on vain läpikulkuerä.
alvi on vain läpikulkuerä.

...no niin ... jatketaan ..

Matti - se televisiokauppias - laittaa sitten hintalappuun 1805 eur ja pyyhkii 806 eur vanhan hinnan pois. Ja eikun odottelemaan asiakkaita.
Kuluu viikko, kaksi. useampi. Vuoden lopussa hän koppaa kadulta mihen, joka kantaa postista Saksasta tilaamaansa telkkua.
"Hei mikset sä ostanut mun telkkua, se on vaan 1805 eur"
"Hulluko sä oot? Noin kallista" - vastaa kadunmies
Matti hätääntyy: "Mut se on vaan.. tota ...läpikulkuerä??"
Mutta tv-mies on jo mennyt.
Vuodenvaihteen jälkeen Matti hakeutuu konkurssiin ja irtisanoo työntekijänsä. Ainoa asia joka lämmittää mieltä (vahingonilo on paras ilo) on että ostarin kampaamo, maitokauppa ja muut liikkeet lopettavat ja irtisanovat samasta syystä"

Läksynä iltapuhteille lukijoille: muuta tarinaa siten, että kertomuksen Matti laittaa hintalappuun 806 eur alv 200%. Kuinka työn-sankarillemme käy?

37

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+18

      Meitä on moneksi!
      Valtiohan se kaikki rahat vie loppujen lopuksi.
      Turha meidän on ruikuttaa.
      Rahan kierto lisää yritystoimintaa ja työllisyyttä. Jos raha tekisi pesän yrittäjän taskuun, niin kierto loppuisi.
      Erilaisia veroja on maksettu jo satojen vuosien ajan. Niitä on peritty kulutuksesta, valmistuksesta, tuloista, omaisuudesta, perinnöstä, kaikesta mahdollisesta. Valtion tarpeiden ja kulloistenkin aatesuuntien mukaisesti niitä on nostettu tai laskettu (alkoholi, tupakka, osinkotulo, kahvi, sokeri, ylellisyys, polttoaine yms).

      Jos Saksasta tilaat telkkarin, niin Suomen alvin nettikauppias siihen laittaa.

      Jos tuo alvin maksaminen (tai välittäminen valtiolle) tuntuu ylivoimaiselta, niin lopeta yrityksesi. Kyllä muita on tilalle tulossa.

      Ilmoitatko ostoista vähentämäsi alvit tulona verottajalle? Tuskin.

      Kulutukseen kohdistuva vero vähentää yleensä vain tilapäisesti kulutusta.

      Eurosotkut vievät osansa valtion kassasta.
      Suuri syy valtion ja kuntien rahantarpeeseen on kuitenkin valtava ja tehoton virkakoneisto.
      Papereita pyörittäviä johtajia on pilvin pimein.
      Suorittaavan työntekijöitä vähennetään jatkuvasti esim. vanhainkodeista.
      Työt ulkoistetaan.
      Sinänsähän ulkoistus tuo yrittäjille töitä ja on hyvä asia siinä mielessä. Mutta kun se hallinto jää entiselleen, niin ei siinä kustannussäästöjä synny. Päin vastoin. Yrityksen tavoitteena on voiton tuottaminen. Kunta tai valtio pitää entisen hallintonsa ja jopa lisää sitä ulkoistuksen valvonnan ja seurannantakia.
      Kustannukset siis nousevat. Veroja täytyy nostaa.
      Kuntien ja valtion taloudenpito ja toiminta ei ole ammattitaitoista.
      Kun yrittäjä ulkoistaa jonkin toimintonsa, niin kenkää siinä saa myös tarpeeton hallintoväki.

      Elokuvissa olen huomannut, että USA:ssa kauppiaat ilmoittavat hinnan ilman veroja. Asiakas tietää sen ja maksaa mukisematta.

    • henrithedenmark

      Niin. Tässähän opetuksena oli se että Matti the tvshopper on thenyt television itse ja voiheittää siihen 806e maksavaan televisioonsa sen 24 pinnaa arvolisöveroa.

      Todellisuudessa matti the tvshopper on ostanut sen television itse saksasta alv 19%
      Tällöin hinta oli pitälti saksalaisen jälleenmyyjän sisäänostohinta mikä oli likemmäs 550e. Siinäkin hinnassa oli 19% alvia jonka hän hyvittää. Saksalainen sikiävä Saku halusi itsekkin voittoa ja myi sen hintaan 600e. Suomalainen matti the tvshopper oli ihmeissään.

      Hän sai television 600e jossa oli 19% alvia. Hän tunnollisena yrittäjänä myi sen suoraan 1000e tehdäkseen kunnon tilin. 1000e:ssa oli se 24% alvia eli se maagine 806 oli alviton myyntihinta. Eli Matti nettosi väh 200e.

      Mutta koska matti osti tämän tuotteen toiselta yritykseltä saksasta hintaan 600e sis 19% alv eli 96e. Sai hän sen vähennyksiin.

      Total:
      600e - 96(alv 19) = 504e
      1000e - 194(alv 24) = 806e

      Suora voitto 806 - 504 = 302e
      Epäsuora voitto 194 - 96 = 98e alvia valtiolle. 194e sijaan!

      • 123564789

        Kiitoksia henrithedenmark !

        Osoitit meille kuinka nämä yhden asian lobbarit (kuten aloittja "alv - se läpikulkuer"), yrittävät ohjata ihmisiä harhaan. Kiinnostaisi tietää kuka heille maksaa tämän pupun levittämisestä?


      • mikä ALV?

        "Hän sai television 600e jossa oli 19% alvia. Hän tunnollisena yrittäjänä myi sen suoraan 1000e tehdäkseen kunnon tilin. 1000e:ssa oli se 24% alvia eli se maagine 806 oli alviton myyntihinta. Eli Matti nettosi väh 200e."

        Mitä helkkarin tuubaa ja satuilua tämäkin on? Kyllä se yrittäjä Matti ostaa sen telkkarin Saksasta yhteisöhankintana alv 0%. Yrittäjät merkkaavat laskuun alv-numeronsa ja laskussa summat alv 0%.


      • laskukone1

        Lasketaanpa oikeasti:

        Matti-kauppias ostaa television Saksalaiselta tukkuliikkeeltä (yhteisöosto) alvittomaan hintaan 600e. Matti myy television Kalle-kuluttajalle hintaan 1000e, josta alvin osuus on 194e. Matti saa voittoa 1000-194-600 = 206e. Suomen valtion saa 194e. (Edellä 600e sisältää rahtikulut Suomeen. )

        Saksalainen nettikauppa Verfaufer GmbH saattaisi myydä saman television esimerkiksi samaan alvittomaan hintaan 600 myyjän voitto 206 = 806e. Saksan valtion lätkäisee siihen päälle alvin 153e, jolloin Kalle -kuluttajan hinnaksi tulee 959e.

        Valitsemalla saksalaisen kaupan Kalle-kuluttaja säästää veroja 41 euroa. Samalla Suomen valtion menettää 153e Saksan valtiolle.

        Mitä tästä opitaan? Jos suomen alv on niin paljon korkeampi kuin muiden euromaiden, että kuluttajat alkavat ostaa suoraan ulkomailta, menettää Suomen valtio koko alv-tuoton.


      • heko leko
        123564789 kirjoitti:

        Kiitoksia henrithedenmark !

        Osoitit meille kuinka nämä yhden asian lobbarit (kuten aloittja "alv - se läpikulkuer"), yrittävät ohjata ihmisiä harhaan. Kiinnostaisi tietää kuka heille maksaa tämän pupun levittämisestä?

        eli masa maksaa saksaan 504 euroa.


    • S. A. Arkasmi

      Täällä S. A. Arkasmi, kokoomusvirkamies (aiemmin sdp):

      Te yrittäjät ovat tyhmiä. Siitä on kyse. Tyhmiä.

      Jos alvia nostaa 200% se ehkä voi ehkä lapikulkuerämäisyydestä huolimatta jossain esoteerisessä mielessä olla hinnassa lisää ..
      MUTTA
      alvi, sitä läpikulkuerää on nostettu vain YHDEN prosentin, tajuatteko selvää savoa: VAIN YHDEN PROSENTIN, ÄLKÄÄ VALEHDELKO .. köh ... no okei kaksi prosenttia. krhm, köh.

      Sehän on vain pikkujuttu. Tässä kävin hyvän valtionvarainministeriön kirjaa läpi, jossa on lueteltu nämä pikku jutut. Ekalla sivulla on tämä alv nosto ja selostus siitä,että se on vain pikkujuttu ja sitä paitsi läpikulkuerä. Ei se paina paljon mittään. Seuraavalla sivulla oli toinen juttu, sekin pikku juttu saman kokoinen. Selailin lisää. Päästyäni pikkujutuissa sivulle 352 siellä oli pikkujuttu nro 352 johon Alexander Stubb on lisäviitteen kirjoittanut, että tämökin on vain pikkujuttu, eu-rasitteet ovat ehkä yhden kaljatuopillisen verran . Jatkoin sitten satoja sivuja eteenpäin kunnes kyllästyin. Jokaisella sivulla oli vain pikkujuttuja, satoja ja taas satoja pikkujuttuja ja muita läpikulkueriä.

      Miksi yrittäjät kaikkoaa Suomesta? Miksi työttömyys pahenee. Yrittäjien täytyy olla yksinkertaisesti tyhmiä! Olenkin iloinen omasta puolestani, että J. Käteinen ja J. Urputtaja palkkaa tuhansia virkamiehiä lisää selvittääkseen mistä kustannusten nousu valtiolla johtuu. Kukin kirjoittavat oman pikkujuttunsa.

      terveisin S. A. Arkasmi - karriäärkokoomusivirkamies

    • etertyretretetr

      ALVin nosto vaikuttaa hintoihin ja vähentää myyntiä, se nyt vain on fakta. Nykypäivänä on sama tilaatko tuotteesi esim saksalaisesta, englantilaisesta vai suomalaisesta verkkokaupasta.
      Toimitusaika esim englannista on nopeimmillaan 2 arkipäivää(Royal mail), eli jopa nopeampaa kuin Itellalan toiminta suomen sisällä. Lisäksi ulkomaisissa verkkokaupoissa on edullisempaa ja yksi syy siihen on nimen omaan suomen ALV:n suuruus. Tämä tappaa suomalaiset yrittäjät verkkokauppoineen kun kauppa ei käy.

      Toinen juttu on palvelut, jossa sama ALV kanta. Selitä siinä asiakkaille miksi hinta kallistuu. ALV:n nosto on suoraan pienyrittäjän tuloista pois, eli käytännössä se ei ole mikään "läpikulkuerä", vaan lisävero pienyrittäjälle. ALV:n nosto kertautuu, sillä kaikki palvelut/tavarat mitä tämä pienyrittäjä toiminnassaan tarvitsee, kallistuu myös. Lopuullisen palvelun hinta siis ei ole vain tuota korotettua prosenttia suurempi.

      • Matti Kukkarossa

        "ALVin nosto vaikuttaa hintoihin ja vähentää myyntiä, se nyt vain on fakta. "

        Tätä ei J. Käteinen ymmärrä.


    • Verojen kierrot

      > Valtiohan se kaikki rahat vie loppujen lopuksi.

      Harmaana käteiskauppana kun tekee bisnestä, niin nistä rahoista Valtiolla ei ole harmainta haisuakaan.

      > Jos raha tekisi pesän yrittäjän taskuun, niin kierto loppuisi.

      Lienet joku Sosialidemokraattinen virkailija, kun luulet että "raha makaa" jossakin yrittäjän housuntaskussa taikka pankkitilillä.
      Voin kertoa: Ei ne setelipinot missään pankkiholveissa makaa, aina ne on jossain maailmalla kiertämässä.
      Järkevimmin ja tuottavimmin ne rahat kiertävät silloin jos niitä käytetään yrittäjän toimesta investoimalla uuteen. Eikä ostamalla uusia kuluttajatason ulkomaisia väritelkkareita ja etelänmatkoja.

      __
      > Erilaisia veroja on maksettu jo satojen vuosien ajan.

      Suomen valtion ongelma on että sen omat kulut ovat yksinkertaisesti liian korkeat. Ilmaisia etuja ja palveluja on tyrkytetty kansalaisille niin paljon että mikään himoverotuskaan ei enää kata näitä menoja. Lisäksi on viimeiset 5 vuotta otettu joka vuosi uutta valtionvelkaa 7...9 mrd € vuosittain.

      __
      > Jos Saksasta tilaat telkkarin, niin Suomen alvin nettikauppias siihen laittaa.

      No ei laita välttämättä, sen 35.000€ rajan kanssa kyllä kikkaillaan. Saksassa ALV on 19% ja elintarvikkeissa 7%, meillä vastaavasti 24% ja 14%.
      http://www.yrittajat.fi/fi-FI/verotjarahat/verotus/arvonlisaverokannateumaissa/

      __
      >> Jos tuo alvin maksaminen (tai välittäminen valtiolle) tuntuu ylivoimaiselta, niin lopeta yrityksesi. Kyllä muita on tilalle tulossa.>>

      No niinhän sinä kuule kokoomuslainen tai sdp:läinen verotoimiston täti siellä suojatyöpaikassasi luulet. Samalla lailla kuin luulee Teollisuusministeri Jan Vapaavuori meinasi, että ei se mitään vaikka "kannattamaton" telakka meillä loppuu. Saadaan firmoja tappamalla vaan uutta tilaa uusille firmoille ihan koko ajan.

      Ei niitä uusia yrityksiä ja yrittäjiä niin vaan itsestään tule. Että annetaan vanhojen mennä nurin, ja jäädään odottelemaan että uusia tulee varmaankin nopeasti tilalle. Tässä on Tilastokeskuksen näkemys asiasta:
      http://www.stat.fi/til/aly/2011/03/aly_2011_03_2012-01-26_tie_001_fi.html
      Uusia yrityksiä perustetaan pysyvästi 2.000 kpl vähemmän vuositasolla kuin aikaisemmin. Käyrä on ollut laskussa 5 vuoden ajan.

      __
      > Kulutukseen kohdistuva vero vähentää yleensä vain tilapäisesti kulutusta.

      Niin tietenkin silloin jos ne samat rahat jaetaan toisen käden kautta sosiaaliavustuksina työhaluttomille ja muille down shiftaajille ja jäähdyttelijöille.
      Yleisenä vaikutuksena korkea arvonlisävero vaikuttaa TUPO-neuvotteluiden kautta suomalaisiin palkkakustannuksiin, ja sitä kautta heikkenee vientiteollisuutemme kilpailukyky.

      > Papereita pyörittäviä johtajia on pilvin pimein.

      Noin 60..70% valtionhallinnossa olevista on jollakin nimikkeellä joko johtajia tai päälliköitä. Suoritusta tekevät alaiset alkavat olla harvassa.

      __
      > Sinänsähän ulkoistus tuo yrittäjille töitä ja on hyvä asia siinä mielessä.

      Esimerkiksi Valtion tai kuntien ulkoistuksista harvoin pääsee PK-sektorin yritykset nauttimaan. Ulkoistuksista menee jo nykyään vähintään 30-40% ulkomaisessa omistuksessa oleville suurfirmoille.

      Kun kuntien omat lääkärit ja hammashoidot ja tienpidot on parin vuoden kuluttua uuden EU-lain mukaan ulkoistettava, niin isot kansainvälisetjätit tähän rahastukseen tulevat päätekijöiksi.

      __
      >> Kuntien ja valtion taloudenpito ja toiminta ei ole ammattitaitoista. Kun yrittäjä ulkoistaa jonkin toimintonsa, niin kenkää siinä saa myös tarpeeton hallintoväki.>>

      Ammattitaidotonta tai rahastushaluista se on yksityisissä firmoissakin. Usein kunnissa ulkoistettujen palveluiden taso on heikentynyt. Palveluiden yksikkökustannus on pysynyt entisellään, tai kustannukset ovat selvästi nousseet.
      http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2010/02/01/ulkoistaminen-ei-tuo-aina-saastoja/20101518/12

      Kun kunnilta uusien EU-sääntöjen mukaan kielletään oman palvelututannon ylläpitäminen tyystin, niin on varmaa että kustannustaso tulee nousemaan merkittävästikin. Edunsaajana ovat isot ulkomaiset yritysryppäät, ei PK-sektori Suomessa.

    • viro kutsuu

      Kokoomus on pettänyt yrittäjät.

      Kokoomus on nykyään eubyrokratia -puolue.

    • 2+15

      "ALV:n nosto on suoraan pienyrittäjän tuloista pois, eli käytännössä se ei ole mikään "läpikulkuerä", vaan lisävero pienyrittäjälle. ALV:n nosto kertautuu, sillä kaikki palvelut/tavarat mitä tämä pienyrittäjä toiminnassaan tarvitsee, kallistuu myös."

      Oletko koskaan kuullut, että sinä vähennät maksamasi alvit asiakkailta perimistäsi alveista? Et siis tosiaankaan maksa niitä eivätkä ne ole yrittäjän kulua. Vaikeaa, vaikeaa. Mutta kysy kirjanpitäjältäsi, jos hän osasi taivuttaa rautalangasta.

      • kynsiteknikko/kosme

        Alvin nosto näkyy ainoastaan asiakasvirrassa, ne ei halua maksaa palveluista niin korkeaa hintaa, ja ne hakee niitä harmaan talouden tekijöitä joilta saa halvemmalla ja jotka ei maksa mitään veroja.


      • Yrittäjä eteläsuomes
        kynsiteknikko/kosme kirjoitti:

        Alvin nosto näkyy ainoastaan asiakasvirrassa, ne ei halua maksaa palveluista niin korkeaa hintaa, ja ne hakee niitä harmaan talouden tekijöitä joilta saa halvemmalla ja jotka ei maksa mitään veroja.

        Se, että kokoomuksella ei enää ole kansaedustajia, jotka ovat ns. pitkän linjan yrittäjiä on johtanut siihen, ettei kokoomuksessa ymmärretä yritystoimintaa.

        Kokoomuslaiset hokevat edelleen sitä samaa, että alvin nosto ei vaikuta yrittäjän tuloihin. Noin perustavaa laatua oleva virheellinen ajattelutapa johtaa siihen mihin onkin tultu: yritykset kaikkoavat muualle. Kokoomusministerit ihmettelevät sitten toveriensa demarien kanssa, että mites tässä näin kävi?

        Yksi perusvirhe kokoomusministerien järjenjuoksussa on se, että alvin nousu vaikuttaa joten lineaarisesti tuloihin. Jos alvi nousee prosentin niin sehän on vain kaljatuopillisen verran (vrt. Stubbin tyhmät lausunnot).

        Kokoomusministereille iltaläksyiksi: kun voit valita kahdesta saman tuotteen hinnasta: yksi maksaa 100 euroa ja toinen 105 euroa kumman valitset? Kumman luulet kuluttavan valitsevan.

        Ei ihme, että Suomen vientikauppa on pudonnut 30 vuoden takaisiin pohjalukemiin.

        Yrittäjillä on seuraavissa vaaleissa kaksi puoluetta mistä valita: kepu tai persut. Molemmilla on enemmän kansanedustajina yrittäjiä ehdokkaina enemmän kokoomuksella, sdp:llä, vasemmistoliitolla ja vihreillä yhteensä.


      • vuosiaalalla

        "Oletko koskaan kuullut, että sinä vähennät maksamasi alvit asiakkailta perimistäsi alveista? Et siis tosiaankaan maksa niitä eivätkä ne ole yrittäjän kulua. Vaikeaa, vaikeaa. Mutta kysy kirjanpitäjältäsi, jos hän osasi taivuttaa rautalangasta"

        Mikä asiantuntemus!! Kysäiseppäs kirjanpitäjältäsi kuka sen alv:n korotuksen maksaa, jos et itse korota hintoja. Hinnankorotushan yleensä vähentää kysyntää.


      • kohta ex yrittäjä
        kynsiteknikko/kosme kirjoitti:

        Alvin nosto näkyy ainoastaan asiakasvirrassa, ne ei halua maksaa palveluista niin korkeaa hintaa, ja ne hakee niitä harmaan talouden tekijöitä joilta saa halvemmalla ja jotka ei maksa mitään veroja.

        Sama juttu pa-kampaamo alalla meikä aloitti yrittämisen, kun kampaamojen alv oli 9% kerkesin tekeen 3,5v, kun alvit nousi 23%ja vuosi tolla 23 niin sit nousi24%, asiakkaat alko valittaan ,kun on niin kallista ja vähensivät kampaamokäyntejään ja monet haki jotain kotikampaamoja sekä työttömiä kampaajija jotka kotonaan leikkas ihmisten hiuksia halvalla, eivätkä maksa mittään veroja.
        No meikä on nyt hakenut kouluun sosiaalipuolelle siis lähihoitaja, pääsykokeissa jo oltu ja aikuisena pääsen takuu varmasti kouluun, lopetan koko yrittämisen heti kun tieto kouluunpääsystä on varma .


    • suuri ja mahtava

      Hetkinen - rautalankaa - kysymys on siitä LASKEEKO YRITTÄJÄN TULOT kun alv nousee. Kysymys EI OLE siitä pysyykö joku kirjanpitotekninen vähennysoikeus jollain tasolla. Yrittäjät ovat kiinnostuneet siitä "bottom line" -asiasta.

      **** Jos alvi nousee - asiakkaat vähenevät ****
      ja siitä seuraa, että:
      **** Jos asiakkaat vähenevät myös tulot vähenevät ***

      Tietysti jos asiakkaan olis pakko ostaa sinulta niin silloinhan loppuhinnalla ei olisi väliä. Neuvostoliitossa oli näin - raja oli suljettu ja kansalaisen oli pakko ostaa valtion kaupasta tai olla ilman niitä talvikenkiä.

    • yrittäjä207890

      Uskomatonta paskaa täällä kyllä suolletaan.

      Koittalaa vitun asiantuntijat tajuta että se entisestä 23% alvista korottaminen 24% tarkoittaa joko 1% tuotteen hinnan nousua tai 1% yrittäjän katteesta.

      Jos tuote on alviltaan 0 ja maksaa 10e. Siinä on katetta esim 5% eli 5e tarkoittaa tämä että siitä katteesta putoaa 1e. 10e tuotteella tämä takoittaa 400 kpl myynnin jälkeen 400e menetystä tai 400e hinnan korotusta. Älkääkä jumalauta vöittäkö etteikö se näin olisi. Saatana mitä paskaa!!!!

      • 17+10

        Jos tuotteen hinta ilman alvia on 10 €, niin alvillinen (23 %) hinta on 12,30 €.
        Jos tuotteen hinta ilman alvia on 10 €, niin alvillinen (24 ‰) hinta on 12,40 €.

        Korotusta siis 10 centtiä, elikkä 0,1 euroa.

        400 kappaletta kun myydään, niin 40 euroa on tulon menetys tai hinnankorotuksen tarve.

        Tuo 5 %:n kate kympistä on 50 centtiä. Ehkä hieman pieni, ainakin lopulliseksi katteeksi. Tietysti, jos ns. bulkki-tuote niin asia ok.

        Olin kauppaopisto-aikanani kesätöissä myyjänä eräässä kodinkoneliikkeessä. Sisäänostohinnan ja ulosmyyntihinnan välinen ero oli yleensä n. 40 - 60 %. Kauppiaan saamaa lopullista katetta en tiedä, mutta verokalenterissa hän oli paikkakunnan suurimpia veronmaksajia.

        Yrityksen menestyminen riippuu paljolti oikeasta hinnoittelusta. Kulut täytyy saada katettua ja voittoakin täytyisi saada mahdollisimman paljon.

        Ilmeisesti moni "yrittäjä" haluaa saada itselleen kaiken tuosta osto- ja myyntihinnan välisen erotuksesta. Onko arvonlisävero ainoa harmin aihe. Miten on palkan maksu työntekijöille? Aiheuttaako se yhtä paljon närästystä? Luultavasti, ja vielä paljon enemmän. Harmittaako vuokranmaksu liiketiloista, mikäli liiketila ei ole oma.

        Mutta eipä huolta. Kokoomus on suurin työväenpuolue. SDP on vasta kolmanneksi suurin (Viimeisin tutkimus). Ehkäpä toiseksi suurin työväenpuolue nousee suurimmaksi ja korjaa asiat saatuaan vaalivoiton seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kaikkihan tietävät, mikä tämä toiseksi suurin on.
        Hehän lopettavat verotuksen kokonaan ja antavat ilmaisen sairaanhoidon kaikille, laittavat tiet kuntoon ja takaavat kaikkille onnellisen ja hyvän elämän vauvasta vaariin . Ja tämä kaikki myös maahanmuuttajille, rodusta ja uskonnosta riippumatta.
        Ja jos puolueen puheenjohtajan ulkomaanmatkan aikana sattuvatkin hiiret hyppimään pöydälle ja vaatimaan työttömien "teloitusta" niin eihän tämä puolueen linja ole (Vähempiosaisen ei tarvitse tietenkään ottaa puheita vakavasti, kerranhan kaikki erehtyvät. Kyllähän tulevaisuutenne on turvattu).

        Jos joku tietää valtion, jossa ei ole verotusta, niin sanokoon HEP.
        Muutama öljyvaltio tosin on lähes verovapaa , mutta niissä alvin tilalla on muita menoja (miten olisi vaikkapa lahjukset kuninkaalliselle perheelle liiketoiminnan jatkumisen varmistamiseksi).

        Tuo bottom-homma kuulostaa hieman oudolta tässä yhteydessä. Ei muuten, mutta olen joskus kuullut kun tuttavat ovat keskustelleet seksuaalisesti poikkeavista. Bottom on kuulemma se alempana oleva. Top on päällä.
        No, tämä oli vitsi.

        Mihinkä lienee maailma menossa, kun kokoomus markkinoi itseään työväen asialla olevana. Toiseksi suurin porvaripuolue sanoo olevansa kaikkein eniten työväestön asialla. SDP on ulalla kaikesta ja vasemmistoliiton johtajalle on ministerin paikka tärkein. Vihreät vastustavat kaikkea ja kuitenkin tosielämässä hyväksyvät kaiken. Kristilliset ja ruotsalaisen tekevät määräysten mukaan.

        Olisi ehkä järkevää muuttaa Viroon.


    • vai että yrittäjiä..

      "Jos tuote on alviltaan 0 ja maksaa 10e. Siinä on katetta esim 5% eli 5e "

      No nyt ymmärrän tätä keskustelua tällä matematiikalla paljon paremmin! Ha-ha-haa...

      "Koittalaa ***** asiantuntijat tajuta että se entisestä 23% alvista korottaminen 24% tarkoittaa joko 1% tuotteen hinnan nousua tai 1% yrittäjän katteesta."

      Nerokas oivallus. Hyvä, kun joku kertoi tämän ääneen. Siis selkokielellä: Kun kuluttajan maksettavaksi säädetty vero (alv) nousee 23 -> 24%, niin totta kai kuluttajahinnat nousevat vastaavasti. Meillä nousi kaikki hinnat per 1.1.2013 vastaamaan uutta alv:tä, kukaan ei perään kysellyt. Samoin tapahtui niin K- kuin S-ryhmänkin ruokakaupoissa, leffoissa ja joka paikassa. Jos yrittäjä ei muuta kuluttajahintojaan alv:tä vastaaviksi, hän käytännössä antaa kaikille asiakkailleen uuden ja ylimääräisen hinnanalennuksen. Ihan yksipuolisesti, vapaaehtoisesti ja vastikkeettomasti. Ei kukaan kiellä antamasta alennuksia asiakkaille. Onhan se jalomielistä ja humaania, mutta aika tyhmää.

      • norjesmitäshaisee

        Hahahaa. Mikä kaunokielinen se sieltä tupsahti. Kuluttaja sitä ja kuluttaja tätä. Voi perkele. Voi vitun perse. Ai saatana ku pääsi taas pilkkua nussimaan ja osoittamaan kantansa. Oi että.

        Oikeen asiantuntija taas


      • ei menny putkeen vai
        norjesmitäshaisee kirjoitti:

        Hahahaa. Mikä kaunokielinen se sieltä tupsahti. Kuluttaja sitä ja kuluttaja tätä. Voi perkele. Voi vitun perse. Ai saatana ku pääsi taas pilkkua nussimaan ja osoittamaan kantansa. Oi että.

        Oikeen asiantuntija taas

        elikästä et ite hoksannut alvin nostoa hinnoissa vaan annoit kaikille asiakkaillesi lisäalennuksen 1.1.-13 alkaen? no potuttaahan sellainen.


    • Kommarisuomi

      Alv rasittaa etenkin käsi-ja tietotyöläisiä jotka myyvät omaa aikaansa. Arkkitehdilla ei juurikaan synny vähennettävää alvia. Ja siivoojakin olisi kiva saada alvittomana.

      • 2+2

        Tuo on totta, ammatinharjoittamisessa tule usein vähän alv-vähennyksiä. Mutta ei siltikään se käsityölainen alvin korotusta itse maksa. Hän lisää laskuunsa alv 24% aikaisemman 23%:n asemesta. Korotuksen maksaa loppuasiakas.


      • Seriously?

        "Kommarisuomi"

        Onkohan tuo nimimerkki huumoria vai perustuuko se pelkästään tietämättömyyteen, kuten luulen. Kirjoittajalle on ilmeisesti yllätys, että Vasemmistoliitto on vaatinut eniten alv:n laskemista sekä alempaa alv-verokantaa ammatinharjoittajille, myös oy-muotoisille.


      • Kommarisuomi
        2+2 kirjoitti:

        Tuo on totta, ammatinharjoittamisessa tule usein vähän alv-vähennyksiä. Mutta ei siltikään se käsityölainen alvin korotusta itse maksa. Hän lisää laskuunsa alv 24% aikaisemman 23%:n asemesta. Korotuksen maksaa loppuasiakas.

        Asiakas maksaa aina. Kunnes hinta kohoaa yli kipurajan ja asiakas lopettaa ostamisen. Sitten alvia kertyy 0%. Miinukseksi lasketaan myös entisen yrittäjän työttömyyskorvaukset.


    • ei kokoomukselle

      Kokoomusministerit ovat hiki otsalla kiiltäen joka torilla ja tilaisuudessa aina kertomassa kuinka hyvä asia alv:n korotus on.
      Myös muita veron korotus mitä kokoomus on tuonut on myös kehuttu maasta taivaaseen.

      Kokoomuksen mielestä verojen korotus on fantastinen asia, eriton kun sillä saadaan ostettua lisää byrokratiaa Suomeen.

      Hyvät yrittäjä-veljet/siskot: kun kokoomus näin ajattelee niin yrittäjien tulee äänestää jotain muuta puoluetta.

    • 6+14

      > **** Jos alvi nousee - asiakkaat vähenevät ****
      > ja siitä seuraa, että:
      > **** Jos asiakkaat vähenevät myös tulot vähenevät ***
      --------------------

      Aika yksinkertainen taloustieteen yhtälö, jonka makrotalouden opiskelijat oppivat jo ensimmäisellä kurssillaan. ...ja josta he sitten oppivat muutaman vuoden vaativimmilla kurseilla, että ei se nyt noin ihan menekään.

      Alv:n merkitys kulutuskysyntään on lähinnä poliittinen kysymys. "Kaikkihan se tietävät", mutta kenelläkään ei ole näyttöä. Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos (=Kepu) toitottaa tätä totuutta kaiken aikaa. Takana tietenkin pelko siitä, että ruoan kallistuminen (jos ruoan alv nousisi) lisäisi tuontia ja siten kilpailua elintarvikemarkkinoilla. Sitähän Kepu ei tietenkään halua. On hyvä huomata, että aiemmin Kepun veroasiantuntijana toiminut vero-oikeuden professori Niskakangas Aalto-yliopistosta on useasti kritisoinut tätä suoraviivaista "alvin nosto vähentää kulutuskysyntää" -mantraa.

      Suomessa on tehty yksi virallinen selvitys asiasta. Kun parturi- ja kampaamoalan alv puolitettiin, niin oletettiin kysynnän kasvavan ja työllisyyden paranevan. Siis oletettiin tuo otsikon väite käänteisenä: "alvi laskee - asiakkaiden määrä kasvaa". Näin ei käynyt. Puolet yrittäjistä pisti alvin alennuksen taskuunsa (siis se tosiaankin oli silloin "yrittäjän rahaa"), toinen puoli laski alvin laskun verran hintoja. Hinnan laskulla ei ollut vaikutusta kysynnän kasvuun. Jos alvin nosto vähentää asiakkaita, niin on outoa, että alvin lasku ei lisää asiakkaita...

      Sitten kun mennään ihan oikeiden faktojen puolelle, niin voidaan tarkastella Suomen kulutuskysyntää vuosina 2009-2011. Tällöinhän 2010/2011 vaihteessa alv nousi 22%:stä 23%:een. Laskiko kulutuskysyntä 2011, kuten otsikon väite edellyttää? No ei, se nousi (!!!). Siis kävi siten, että "kun alvi nousi - asiakkaiden ostokset lisääntyivät". Kyse on siis toteutuneesta tosiasiasta, kovasta faktasta, ei maallikoiden mielipiteistä. Näin ollen valtionvarainministeriön ja hallituksen on hyvin helppo perustella alvin nostoa.

    • MORJES!TA

      10€ tuote. ALV 0%.

      Alkuperäinen vuoden 2012 hinta oli alveineen: 12,30€

      Arvolisäveron korotuksen jälkeen hinta on alveineen: 12,40€

      Tuotteita on myyty vuonna 2012, 10 000KPL.

      ALV23-myynti: 123 000€
      ALV0-myynti: 100 000€

      Eli arvolisäveron vaikutus on vuodessa 23 000€ (yhden työntekijän nettopalkka).

      Nyt vuonna 2013
      ALV24-myynti: 124 000
      ALV0-myynti: 100 000€

      Nyt arvolisäveron vaikutus on 24 000€ (1000€ korotus edellisvuoteen).

      Tällöin maksajana on asiakas.

      Jos hintaa ei nosteta alvin muuttuessa siirtyy tuo 1000€ vuosi yrittäjälle itselleen.

      Kuvitellaan, että nämä 10€ tuotteet on maksanut yrittäjälle 5,50€ (ALV23). Siinä on "vähennettävää" alvia: 1,03€/kpl.

      10 000kpl = 10 300€.

      Toisin sanoen:

      23 000€ - 10 300€ = 12 700€ (ei enää edes puolta työntekijän vuoden nettopalkkaa)

      MITÄ TÄMÄ TEKEE KUUKAUDESSA.

      Kuukaudessa tuotteita myydään 833,33KPL (myynti vuodessa / 12kk)

      857,99€ ALV OSTO

      1858,33€ ALV MYYNTI

      EROTUS: 1000€ VALTIOLLE.

      Minusta tässä ei ole mitään ihmeellistä.

      Kuten monesti sanottu. ALV korotus on alkutuotantoa harjoittavalle kaikkeista kovin. Eli toisin sanoen se 5.5€ osto ei enää onnistu vaan se ostetaan 5.55€.

      Todellisuus tässähän on se, että suomalainen tuotanto kärsii ja tosiaan ne tuotteet ostetaan ulkomailta ALV 0.

      • J. Käteinen

        Alv on läpikulkuerä!!!! (hyppii tasajalkaa)
        Se ei voi mitenkään vaikuttaa yrittäjän tuloihin!!
        Ja todistukseni:
        KOSKA MINÄ J. KÄTEINEN I (ensimmäinen) olen niin päättänyt!

        J: Käteisen lausuntoihin voi tutustua sivulla:
        http://fi.wikiquote.org/wiki/Jyrki_Katainen

        (tämä teksti sisälsi sarkasmia ja parodiaa)


    • 8+17

      "Todellisuus tässähän on se, että suomalainen tuotanto kärsii ja tosiaan ne tuotteet ostetaan ulkomailta ALV 0."

      Yritykset ostavat tuotteet Suomeen alv 0%, mutta myös suomalaiset yritykset vievät tuotteensa alv 0% - tasapeli, nolla% molempiin suuntiin. Kuluttaja maksaa alvin joka tapauksessa, oli se sitten vähän korkeampi tai vähän alhaisempi, maasta riippuen.

    • nakki nakuttaja

      Bitcoin-taloudessa kaikki sujuu paremmin. Alvia voisi vähän laskea kun siirryttäisiin käyttämään Bitcoinia ja voitaisiin lakkauttaa koko pankkisektori. Miksi tarvitsisi elättää pankin työntekijöitä jos voi hoitaa asian tehokkaamminkin? Valtionkin voimavaroja kuluu pankkitoiminnan ylläpitämiseen tavalla ja toisella.

    • Virtualitypenis

      Voi vitun bitcoin-todellisuus ja sen ratkaisut todelliseen elämään.

    • Anonyymi

      Mitä minä sanoin.

    • Anonyymi

      Todellisuus tänää on se että kuluttaja ei osta sitä telkkaria saksastakaan , koska sillä ei ole raahaa ostaa mitään.
      Hieno kokoomushallitusmonmbienyt kaiken ostovoiman kansalta kokonaan


      Esim kaupassa lidl kukaan ei osta enää kalaa ja lohta

      • Anonyymi

        Joo eikä edes kiinnosta ostaa kun hinnat ovat keinotekoisen korkealla näemmä pysyvästi.

        Kun kusetus ja ahneus paistaa läpi niin maine menee lopullisesti ja hyväkin tuote ei mene ikinä enää kaupaksi.

        Ahneella on se kuuluisa loppu mutta kokkare ei usko kun vasta omalle kohdalle sattuu.

        Tuolloin on jo paskat housuissa ja kaikki on myöhäistä.


    • Anonyymi

      Yrittäjät nauttikaa nyt ihailemastanne kokoomus politiikaata jossa kansalta biedään kaikimtahat .äteille ei jäämitään


      Rikas momimiljonäöri vaan rikastuu
      Vale kokkare

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe