Sivariin pääsyä tulisi vaikeuttaa

isänmaan puolesta

Sivariin pitäisi päästä vain perusteellisten psykiatristen haastattelujen jälkeen. Tälla tavoin karsiutuisivat pois kaikki tekoaatteelliset laiskurit, joita ei vaan intti nappaa. Lisäksi sivarin keston pitäisi olla kaksi vuotta ja sen pitäisi muutenkin olla sisällöltään epämukava ja kurileirityyppinen.

23

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • universal soldier

      Jos täällä joskus vielä soditaan,se on kemiallista,esmes pernaruttoa pohjaveteen.Ei auta rynkyt eikä maamiinat.Suomi elää kuitenkin rauhan aikaa,turhaa panostaa sotavarusteluun ja pakkoarmeijaan,valuutalle muutakin käyttöä.Lyhyesti ja ytimekkäästi fakta on näin.

    • Ressukieltäytyjä

      Pillitä, mitä pillität akkamainen patriootti. Et voi mitään.

    • asdftgyuiopå''äölukj

      Kyllä minäkin pidän sivareita moraalittomana pohjasakkana, mutta mielestäni armeija ei kuitenkaan niitä luusereita kaipaa. Ei siitä sakista ole kenellekään mitään hyötyä, eli pysyköön pois ja menkööt sivariin. Pitää intissä jonkinlainen motivaatio kuitenkin olla. Siinä mielessä kunnon psykotestit olisi paikallaan että saataisiin karsittua nämä "kouluampuja" tyypit pois intistä.

      Mun mielestä sivari voisi olla toisen lainen kuin se nyt on. Usein sivarit perustelee valintaansa sillä että vakaumuksensa vuoksi ei voi tarttua aseeseen. Armeijassa on kuitenkin paljon tehtäviä joihin ei asetta tarvita. Sivarit voisikin kouluttaa näihin tehtäviin. Varsinaiset taistelujoukot olisivat sitten erikseen. Sivareita voisi olla sodessa, keittiöllä, huollossa, varusvarastolla jne jne. eli sotataidon kannalta toisarvoisissa hommissa.

      Toki ymmärrän sen että jos tämä toteutuisi niin se "vakaumus" alkaa muuttaa muotoaan. Perimmäinen syy sivariin menolle kuitenkin yleensä on puhtaasti laiskuus ja kurin ja järjestelmällisyyden pelko. Jos on koko elämänsä vain notkunut vaihtoehtopiireissä ja vasemmistonuorissa, on vaikeaa sopeutua säännölliseen päivärytmiin ja siihen että on olemassa pomo. Aikaisemmassa elämässä ei ole ollut muuta auktoriteettia kuin sosiaalitoimiston täti, jota on pitänyt nöyristellä rahan toivossa. Muutoin on voinut vapaasti keskittyä omiin puuhiinsa jotka armeijaan kutsu ikävästi keskeytti.

      Sivarit vain usein unohtaa sen tosiasian että nämä "omat puuhat" on mahdollisia vain siksi että se mahdollisuus on verellä lunastettu, samoin kun mahdollisuus sanoa mielipiteensä julkisesti.

      Tällä palstalla usein sanotaan että suomen armeijalla ei ole mitään mahdollisuuksia nykyisessä sodankäynnissä, mutta mielestäni väite on väärä. Armeijan sotilaskoulutus ja taktiikka on muuttunut vuosien varrella huomattavasti vastaamaan mahdollista uhkaa.

      Pienikin armeija saattaa olla piikki ison koneiston lihassa mikä näkyy tänäkin päivänä Afkanistanissa ja Irakissa. Molemmissa maissa on maailman suurin ja vahvin sotakoneisto yrittänyt vuosikausia ottaa tilannetta hallintaansa, turhaan. Talebanit pistää hanttiin eikä jenkki voi muuta kuin vikistä ja tunnustaa että eivät pysty ottamaan Afkanistania hallintaansa. Nolosti kävi Jenkeille myös Somaliassa. Joutuivat nöyryyttävästi pakenemaan.

      En tarkoita tällä sitä että jotenkin ihannoisin näitä terroristijärjestöjä, mutta tämä kuitenkin näyttää sen että pieni, ketterä ja motivoitunut armeija pystyy lyömään isompia arkaan paikkaan. Eli armeijamme ei ole turha maan puollustamisen kannalta, sille vain pitäisi antaa paremmat resurssit.

      • 9+10

        Kerro, mikä on se ylevä tarkoitusperä, joka oikeuttaa tappamaan toisen ihmisen.


      • asrdtyfuioöklojiuyht
        9+10 kirjoitti:

        Kerro, mikä on se ylevä tarkoitusperä, joka oikeuttaa tappamaan toisen ihmisen.

        Ylevä tarkoitus on se, että kotia, perhettä tai vapautta laittomasti uhataan joka tappamisella tai vapauden riistolla. Jos Suomalaista demokratiaa, yhdistymis ja sananvapautta uhataan jolloin näiden menettämisen myötä kansakunta ajautuisi samanlaiseen tilanteeseen kuin baltit oli viime sotien jälkeen. Neuvostoliitto oli käytännössä iso vankila ilman ihmisoikeuksia, varsinkin jos ei ollut Venäläinen.
        Mielummin tapan, kun tulen tapetuksi.


      • 111+222

        "Mun mielestä sivari voisi olla toisen lainen kuin se nyt on. Usein sivarit perustelee valintaansa sillä että vakaumuksensa vuoksi ei voi tarttua aseeseen. Armeijassa on kuitenkin paljon tehtäviä joihin ei asetta tarvita. Sivarit voisikin kouluttaa näihin tehtäviin. Varsinaiset taistelujoukot olisivat sitten erikseen. Sivareita voisi olla sodessa, keittiöllä, huollossa, varusvarastolla jne jne. eli sotataidon kannalta toisarvoisissa hommissa."

        Intin käyneenä on sanottava, ett en todellakaan haluaisi huoltojoukkojen koostuvan pelkistä vätyksiä. Puhumattakaan keittiöhommista. Kyllä siinä loppuisi jääkäriltäkin taistelutahto, jos muonitus ynnä muu huolto ei pelaisi. Eikä se ole mitään vaaratonta hommaa nostella ammus- ja teleminaalaatikoita vaikkapa. Sivareissa nyt vaan paljon ihmisiä, jotka eivät kykene noudattamaan käskyjä ja armeija perustuu käsky-suhteeseen alemman ja ylemmän välillä. Jos tämä suhde ei toimisi, se vaarantaisi paitsi vätysten itsensä, myös muiden joukkojen turvallisuuden.

        Eivät ne huoltohommat ole pelkkää kasarmilla istuskelua, vaan huoltojoukkue tetsaa metsissä välillä siinä missä jääkäritkin. Huoltojoukkueen ihmiset saavat ihan saman ampumakoulutuksen kuin muutkin varusmiehet. Huoltojoukkueen pitää katsos pystyä tarvittaessa suojaamaan itseään ja muita joukkoja. Sellainen aseeton huoltojoukkue toimisi lähinnä vain kasarmioloissa tai maalitauluna kenttäolosuhteissa. Minusta on veronmaksajien rahantuhlausta kuluttaa rahaa sellaisen joukon koulutukseen.

        Sori vaan, mutta tuo ehdotuksesi on kyllä täysin älyvapaa.


      • Mieti vähän hei
        asrdtyfuioöklojiuyht kirjoitti:

        Ylevä tarkoitus on se, että kotia, perhettä tai vapautta laittomasti uhataan joka tappamisella tai vapauden riistolla. Jos Suomalaista demokratiaa, yhdistymis ja sananvapautta uhataan jolloin näiden menettämisen myötä kansakunta ajautuisi samanlaiseen tilanteeseen kuin baltit oli viime sotien jälkeen. Neuvostoliitto oli käytännössä iso vankila ilman ihmisoikeuksia, varsinkin jos ei ollut Venäläinen.
        Mielummin tapan, kun tulen tapetuksi.

        Olet siis mieleltäsi murhaaja. Ihmishengen riistäjä. Onko kuvitteellisella vihollisella moraalinen oikeus tappaa sinut, kun vastustat ? Tuolla logiikalla on.


      • rtyuiop'åälpoöilukyj
        Mieti vähän hei kirjoitti:

        Olet siis mieleltäsi murhaaja. Ihmishengen riistäjä. Onko kuvitteellisella vihollisella moraalinen oikeus tappaa sinut, kun vastustat ? Tuolla logiikalla on.

        Yleensä ihmisellä on ihan evoluution tuloksena itsesuojeluvaisto ihan samalla tavoin kun on kaikilla eläimillä. Toiset eläimet puolustautuu vaaran uhatessa ja toiset juoksee karkuun. Ne jotka pakenee, pakenee aina ja kaikkialla. Ne jotka puolustautuu, jää yleensä sijoilleen. Jos ja kun sinua uhataan henkesi riistolla niin ilmeisesti et tee mitään vaan tyydyt kohtaloosi?

        >>Onko kuvitteellisella vihollisella moraalinen oikeus tappaa sinut, kun vastustat>>

        Omasta mielestään varmaankin on. Moraalisesti kyse onkin siitä kumpi on lähtökohtaisesti aloittanut vihollisuuden ja pyrkinyt riistämään toisen hengen. Sillä joka puollustautuu hyökkääjää vastaan on moraalisesti oikeassa ja on mielestäni oikeutettu puolustautumaan.


    • Nauransunidiotismill

      "Afkanistanissa"

      Tästä huomaa sen eron sosiaalisessta statuksessa. Armeijaan hakeutuu töihin yksinkertaisia ihmisiä, joita on helppo manipuloida. Palkkioksi riittääkin usein kiiltävä messinkiprenikka. Ja tottakai ymmärrän sympatiasi terroristijärjestöille, onhan isänmaalliset patriootitkin meidän oma "kotoinen" Taliban-liike. Olette tosiasiallisesti fundamentalistista roskasakkia.

      Armeijassa ollaan töissä pummilla, yhteiskunnan varoja imien. Teistä on hyötyä se 15 minuttia torjuntataistelussa,jonka jälkeen olette kuolleita. Kukas ne veteraanien vaipat vaihtaa kriisiaikana? Ettekö kunnioitakaan heitä, vaan antaisitte veteraanien maatua makuuhaavoihinsa sairaalassa? Tekopyhiä tolvanoita nämä patriootit.

      Kouluampujat sivareita? Annapa joku konkreettinen todiste vihapuheellesi, apina.

      • fdghjklöäjhgf

        >>Armeijassa ollaan töissä pummilla>>

        Töissä? Ei varusmiespalvelus ole työ. Sivarilla tosiaan on käsitteet hukassa.

        >>patriootitkin meidän oma "kotoinen" Taliban-liike>>

        Viittasin talebaneihin siksi että he osoittavat vain sen että pieni ja huonosti varustautunut joukko pystyy panemaan hanttiin maailman nykyaikaisemmalle armeijalle. Jos neuvostoliitto olisi aikanaan onnistunut yrityksessään et sinäkään voisi valita menetkö armeijaan vai et mene.

        Tämä "patriotismi" koitui myös sinun hyödyksi. Nyt vain luuserina nautit muiden antamasta uhrauksesta.

        >>Kouluampujat sivareita? Annapa joku konkreettinen todiste vihapuheellesi>>

        He ovat psyykkisesti häiriintyneitä järjestäytyneen yhteiskunnan vihaajia, ihan samoin kuin on sivarit ja totaalit. Teidän kohdalla kyse ei ole oikeasti siitä ettette muka voi vakaumuksenne vuoksi tarttua aseeseen. Kyse on muista syistä.


    • --------------------

      Hohhoijaa, harhojasi on jokseenkin turha lukea....
      Et tunne minua, kaikki nk. "faktasi" perustuvat vain omiin luuloharhoisi.Olen suorittanut "palvelukseni" (Orjuus) ja voin silti väittää, että kyseinen laitos on silkkaa ajan haaskausta.

      Neuvostoliittoa ei ole ollut olemassa aikoihin, joten tuokin argumentti on täyttä roskaa. Viimeisimpien propagandatutkimusten mukaan maanpuolustustahto on korkealla, joten sekin seikka puoltaa vain sitä käsitystä, että koko touhun voisi rakentaa vapaaehtoisperiatteelle mitä pikimmin.

      Itseasiassa noin fanaattiset mielipiteet omaa vain omassa elämässään täydellisesti epäonnistunut yksilö. Vanhanaikaiset puupäät , jotka äänestävät persuja tahtoisivat tietenkin ottaa aimo askeleen menneisyyteen, mutta muutoksia ei voi estää. Voitte vain antaa tekohengitystä ja piiskata kuollutta hevosta.

      Voisin ihan mielelläni allekirjoittaa addressin /kansalaisaloitteen, jonka mukaan patriootit määrättäisiin asepalvelukseen loppuiäksi jonnekin peräpeppulan varuskuntaan homoilemaan. Munastahan sinä nautit.

      • fdghjklöäjhgf

        Mmm.. Asepalvelukseen koko loppuiäksi. Siellä saisin parrua takapuoleeni oikein kunnolla. "Asento"!


      • sdfghjklöäjhg

        >>Olen suorittanut "palvelukseni">>

        No jos on 6 kk kumi niin se nyt on melkein sama kun sivari.

        >> kyseinen laitos on silkkaa ajan haaskausta.>>

        Itse sain sieltä pätevyyden ammattiin, siis varusmiespalveluksen aikana siviili ammatin. Armeijan töissä en ole koskaan ollut. Sain ammattiajokortin(B, C, CE, D) armeijan aikana.

        >>touhun voisi rakentaa vapaaehtoisperiatteelle mitä pikimmin>>

        Tästä olen periaatteessa samaa mieltä. Joku porkkana intin käyneille kuitenkin olisi hyvä saada koska he tekevät duunit myös muiden velttoillessa vapaamatkustajina. Esim muutaman vuoden aikaisempi eläkeikä armeijan käyneille tai muuta vastaavaa.

        >> (Orjuus)>>

        Pidät armeijaa orjuutena. Mitäs luulet jos armeija ei viime kerralla olisi pistänyt hanttiin niin kuinka olisi käynyt? Koko Suomi olisi ollut kymmeniä vuosia orjuudessa Virolaisten tavoin. Sinäkin olisit saattanut syntyä siperiassa vankileirivangin jälkeläisenä.

        Loput kirjoituksestasi kertookin sitten kaiken älykkyydestäsi ja sivistyksesi tasosta. Ainahan yhteiskunnassa on kaltaisiasi vapaamatkustajia, kai teitäkin on yritettävä jotenkin sietää. Ihmettelen kuitenkin kuinka itsekeskeisiä sivarit ovat. Nautitte täysin siemauksin yhteiskunnan tarjoamista eduista ja mahdollisuuksista ilman että annatte mitään takaisin. Ette maksa veroja, sosiaalihuolto elättää ja antaa asunnon, koulutus on saatu ilmaiseksi, kuljette yhteiskunnan maksamalla joukkoliikenteellä, käytte kunnan maksamalla lääkärillä, jne jne. Ette kuitenkaan voi uhrata muutamaa kuukautta elämästänne vastapalveluksena yhteiskunnalle.


      • 1+16
        sdfghjklöäjhg kirjoitti:

        >>Olen suorittanut "palvelukseni">>

        No jos on 6 kk kumi niin se nyt on melkein sama kun sivari.

        >> kyseinen laitos on silkkaa ajan haaskausta.>>

        Itse sain sieltä pätevyyden ammattiin, siis varusmiespalveluksen aikana siviili ammatin. Armeijan töissä en ole koskaan ollut. Sain ammattiajokortin(B, C, CE, D) armeijan aikana.

        >>touhun voisi rakentaa vapaaehtoisperiatteelle mitä pikimmin>>

        Tästä olen periaatteessa samaa mieltä. Joku porkkana intin käyneille kuitenkin olisi hyvä saada koska he tekevät duunit myös muiden velttoillessa vapaamatkustajina. Esim muutaman vuoden aikaisempi eläkeikä armeijan käyneille tai muuta vastaavaa.

        >> (Orjuus)>>

        Pidät armeijaa orjuutena. Mitäs luulet jos armeija ei viime kerralla olisi pistänyt hanttiin niin kuinka olisi käynyt? Koko Suomi olisi ollut kymmeniä vuosia orjuudessa Virolaisten tavoin. Sinäkin olisit saattanut syntyä siperiassa vankileirivangin jälkeläisenä.

        Loput kirjoituksestasi kertookin sitten kaiken älykkyydestäsi ja sivistyksesi tasosta. Ainahan yhteiskunnassa on kaltaisiasi vapaamatkustajia, kai teitäkin on yritettävä jotenkin sietää. Ihmettelen kuitenkin kuinka itsekeskeisiä sivarit ovat. Nautitte täysin siemauksin yhteiskunnan tarjoamista eduista ja mahdollisuuksista ilman että annatte mitään takaisin. Ette maksa veroja, sosiaalihuolto elättää ja antaa asunnon, koulutus on saatu ilmaiseksi, kuljette yhteiskunnan maksamalla joukkoliikenteellä, käytte kunnan maksamalla lääkärillä, jne jne. Ette kuitenkaan voi uhrata muutamaa kuukautta elämästänne vastapalveluksena yhteiskunnalle.

        Viikonpäivät, kaikki kuut, joulut sekä juhlat muut, asukkaat ja kieletkin jne.


      • H Moilanen
        1+16 kirjoitti:

        Viikonpäivät, kaikki kuut, joulut sekä juhlat muut, asukkaat ja kieletkin jne.

        Mitähän mahdat tarkoittaa? Lausahduksestasi ei saa mitään tolkkua.


      • --------------------
        sdfghjklöäjhg kirjoitti:

        >>Olen suorittanut "palvelukseni">>

        No jos on 6 kk kumi niin se nyt on melkein sama kun sivari.

        >> kyseinen laitos on silkkaa ajan haaskausta.>>

        Itse sain sieltä pätevyyden ammattiin, siis varusmiespalveluksen aikana siviili ammatin. Armeijan töissä en ole koskaan ollut. Sain ammattiajokortin(B, C, CE, D) armeijan aikana.

        >>touhun voisi rakentaa vapaaehtoisperiatteelle mitä pikimmin>>

        Tästä olen periaatteessa samaa mieltä. Joku porkkana intin käyneille kuitenkin olisi hyvä saada koska he tekevät duunit myös muiden velttoillessa vapaamatkustajina. Esim muutaman vuoden aikaisempi eläkeikä armeijan käyneille tai muuta vastaavaa.

        >> (Orjuus)>>

        Pidät armeijaa orjuutena. Mitäs luulet jos armeija ei viime kerralla olisi pistänyt hanttiin niin kuinka olisi käynyt? Koko Suomi olisi ollut kymmeniä vuosia orjuudessa Virolaisten tavoin. Sinäkin olisit saattanut syntyä siperiassa vankileirivangin jälkeläisenä.

        Loput kirjoituksestasi kertookin sitten kaiken älykkyydestäsi ja sivistyksesi tasosta. Ainahan yhteiskunnassa on kaltaisiasi vapaamatkustajia, kai teitäkin on yritettävä jotenkin sietää. Ihmettelen kuitenkin kuinka itsekeskeisiä sivarit ovat. Nautitte täysin siemauksin yhteiskunnan tarjoamista eduista ja mahdollisuuksista ilman että annatte mitään takaisin. Ette maksa veroja, sosiaalihuolto elättää ja antaa asunnon, koulutus on saatu ilmaiseksi, kuljette yhteiskunnan maksamalla joukkoliikenteellä, käytte kunnan maksamalla lääkärillä, jne jne. Ette kuitenkaan voi uhrata muutamaa kuukautta elämästänne vastapalveluksena yhteiskunnalle.

        >> (Orjuus)>>

        Pidät armeijaa orjuutena. Mitäs luulet jos armeija ei viime kerralla olisi pistänyt hanttiin niin kuinka olisi käynyt? Koko Suomi olisi ollut kymmeniä vuosia orjuudessa Virolaisten tavoin. Sinäkin olisit saattanut syntyä siperiassa vankileirivangin jälkeläisenä. "

        Suomi hävisi de facto koko HYÖKKÄYSSODAN v. 1944. Tilanne oli jo niin paha, että sodan jatkuminen vuoteen 1945 olisi murtanut koko rintamalohkon. Epätoivoa pahensi ammuspula, huolto-ongelmat, saksalaisten huono sotamenestys, länsiliittoutuneiden mahdollinen interventio Suomea vastaan, yms.

        Ukrainan armeijakunnan ryntäys berliiniin ja Neuvostoliiton tulevat valtapyrkimykset euroopassa sodan lopun häämöttäessä pelastivat Suomen. Saimme neuvoteltua pikaiset reunaehdot aselevolle, mutta se oli tosiasiallisesti pyllynnuolemista ja marinaa tyyliin: " Sori, älä lyö enää, anteeksi, että ärsytin."
        Aivan kuten teillä patrioottihäiriköillä on tapana tehdä, uhoatte, mutta olette pelkkiä nilviäisiä ilman lihaksia.
        Mannerheim tapatti Tampereella ilman sääliä työläisiä v. 1918. Jos mannerheim on suuri sankarisi, niin mikset nuole sen paskan saappaita museossa?


      • fdsvcxfdsfsd
        H Moilanen kirjoitti:

        Mitähän mahdat tarkoittaa? Lausahduksestasi ei saa mitään tolkkua.

        Minulta meni hieman ohi oliko viestisi vitsi. On mielestäni aika selvää mitä edellinen viesti tarkoitti.


      • Sivarimajuri
        sdfghjklöäjhg kirjoitti:

        >>Olen suorittanut "palvelukseni">>

        No jos on 6 kk kumi niin se nyt on melkein sama kun sivari.

        >> kyseinen laitos on silkkaa ajan haaskausta.>>

        Itse sain sieltä pätevyyden ammattiin, siis varusmiespalveluksen aikana siviili ammatin. Armeijan töissä en ole koskaan ollut. Sain ammattiajokortin(B, C, CE, D) armeijan aikana.

        >>touhun voisi rakentaa vapaaehtoisperiatteelle mitä pikimmin>>

        Tästä olen periaatteessa samaa mieltä. Joku porkkana intin käyneille kuitenkin olisi hyvä saada koska he tekevät duunit myös muiden velttoillessa vapaamatkustajina. Esim muutaman vuoden aikaisempi eläkeikä armeijan käyneille tai muuta vastaavaa.

        >> (Orjuus)>>

        Pidät armeijaa orjuutena. Mitäs luulet jos armeija ei viime kerralla olisi pistänyt hanttiin niin kuinka olisi käynyt? Koko Suomi olisi ollut kymmeniä vuosia orjuudessa Virolaisten tavoin. Sinäkin olisit saattanut syntyä siperiassa vankileirivangin jälkeläisenä.

        Loput kirjoituksestasi kertookin sitten kaiken älykkyydestäsi ja sivistyksesi tasosta. Ainahan yhteiskunnassa on kaltaisiasi vapaamatkustajia, kai teitäkin on yritettävä jotenkin sietää. Ihmettelen kuitenkin kuinka itsekeskeisiä sivarit ovat. Nautitte täysin siemauksin yhteiskunnan tarjoamista eduista ja mahdollisuuksista ilman että annatte mitään takaisin. Ette maksa veroja, sosiaalihuolto elättää ja antaa asunnon, koulutus on saatu ilmaiseksi, kuljette yhteiskunnan maksamalla joukkoliikenteellä, käytte kunnan maksamalla lääkärillä, jne jne. Ette kuitenkaan voi uhrata muutamaa kuukautta elämästänne vastapalveluksena yhteiskunnalle.

        "Itse sain sieltä pätevyyden ammattiin, siis varusmiespalveluksen aikana siviili ammatin. Armeijan töissä en ole koskaan ollut. Sain ammattiajokortin(B, C, CE, D) armeijan aikana."

        Kaikki eivät voi eivätkä halua tulla rekkakuskeiksi. Valtaosa ei saa armeijasta mitään hyötyä elämänkokemusta lukuunottamatta, mutta sitä nyt saa kaikkialta muualtakin ja varmasti hyödyllisempääkin kuin armeijassa.

        "Tästä olen periaatteessa samaa mieltä. Joku porkkana intin käyneille kuitenkin olisi hyvä saada koska he tekevät duunit myös muiden velttoillessa vapaamatkustajina. Esim muutaman vuoden aikaisempi eläkeikä armeijan käyneille tai muuta vastaavaa. "

        Aikaisempi eläkeikä ei ole mielestäni kovinkaan perusteltava taikka yhteiskunnallisesti järkevä. Sen sijaan maanpuolustusvero armeijan käymättömille olisi paikallaan.

        "Pidät armeijaa orjuutena. Mitäs luulet jos armeija ei viime kerralla olisi pistänyt hanttiin niin kuinka olisi käynyt? Koko Suomi olisi ollut kymmeniä vuosia orjuudessa Virolaisten tavoin..."

        Orja-armeijallahan se sota voitettiinkin. Armeijaa tuskin kukaan täysijärkinen on lakkauttamassa, mutta asevelvollisuus pitäisi ehdottomasti lakkauttaa ja palvelusta lyhentää, jotta säästettäisiin rahaa ja pystyttäisiin nykyaikaistamaan armeija varustusta. Tietenkin poistettaisiin myös tämän maan suurin tasa-arvo-ongelma.


    • --------------------

      Jep, tais ukkopaha vaieta lopullisesti. Jauhot (ja jokin muukin) kulahti kurkkuun.

    • Modernisti

      Olet täysin oikeassa. Vapautuksia pitäisi jakaa noin 80%:ille ikäluokasta. Sivariin ja armeijaan pääsyä pitäisi vaikeuttaa niin että niihin joutuu vain jos todellakin haluaa.

      • seekommando

        Palkka-armeija, jonne mennään jonkinlaisen pääsykokeen kautta?


    • Historia meni jo!

      Mä oon sivari ja tuntuu että olisin sodassa teitä pellejä vastaan.Omistan nykyään onneksi aseen ja ammun kyllä jokasta joka uhkaa mua tai mun lähipiiriä perseilyllään oli sota tai ei.Multa jos kysytään nii toivon että lait lähtis nopiasti liikkeelle ja kaikki intin käyneet siotettaisiin puolalaisten perunoita vahtimaan ja saksalaisten juomapulloja täytämään.HAH.Otte te vaa nii vietävissä:p

    • Esinahka200

      Hah hah :DDD voi vittu ipana,kasva aikuiseksi ja lopeta noi fantasias omaan aseen omistamisesta. Et selvästi oo viellä 12,ethän ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe