Voiko ahdistunut parantua ja mille se tuntuu?

herttarouva73

Hei!
Olen siinä käsityksessä, ettei pillereistä oikeasti vapauduta koskaan. Tai ainakin tarvitaan ihan valtava elämänmuutos, ettei entisestä olee mitään jäljellä.Minulla on yleinen ahdistumishäiriö. Aluksi lääkityksessä puhuttiin parista kolmasta vuodesta ja käskettiin pyrkiä ihan tietoisesti muuttamaan elämää positiivisempaan suuntaan. Kun pitkäaikaistyöttömyys, yksinäisyys,sekä henkisesti, että fyysisesti vain jatkuivat ja kolmas vuosi tuli ja meni, totesin, että tämä on ikuista ja ihmeet vähän harvinaisempi juttu. Viimeaikoina olen epäillyt tätä noidankehäksi: oireet tuntuvat pahemmille ja selvemmille,kuin koskaan ennen. Muisti vuotaa kuin seula ja periksianto lievästi ilamistuna näkyy elämässäni. Koska ole jatkuvasti työtön, saattaa koko paivä vierähtää hirveän kaaoksen valtaamassa kämpässä nukkuen. Nyt toivoisin kuulevani jotakin hyvää. Tahtoisin kuulla toipumistarinoita ja vinkkejä. Terveet rohkaiskaa muita ja jos tiedätte jonkun toipuneen, niin pyytäkää kertomaan tariansa ja pitäkää viestiketju mielessä myös, jos vaikka sittenkin päivä paistaa jonkun risukasaan!

7

5282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapaa kuin taivaan

      Nuorena vaivasi niin paljon ahdistus- ja pelkotilat että haittais kaikkea elämää: en uskaltanut ottaa haasteita: tyydyin vaatiamattomiin työpaikkoihin, joita voiin tehdä itsenäisesti ja omaan tahtiini. Vaikutti myös ammatinvalintaan ja rajoitti sosiaalsita elämääni. Aamut olivat usein vaikeita ja pelkäsin tulevani hulluksi. Oli parempia jaksoja mutta ihan yhtä äkkiä saattoi saartaa epämääräinen ahdistuspuuska ja oli paha olla.
      Jostain oireet juontavat. Aloin tutkia omaa lapsuuttani itsehoitokirjallisuuden avulla. Rukoilin Taivaallista Isää näyttämään ja avaamaan solmukohtia alitajunnassa piileviin mörköihin ja hoitamaan niitä. Pyysin myös hoitamaan ja eheyttämään. Jopa hirveä esiintymispelkokin opettiin lyhellä aikavälillä pois. Kyllä lievät oireet sanotaan pysyvätn lääkityksellä aisoissa, mutte eivät ne parranna ahdistuksen syitä.
      Kiitos Jumalalle, että olen nykyään täsyin vapaa tuollaisesta epämääräisestä pahasta olosta ja ahdistuksetsa.

    • vap taivaan lintu

      Niin uhodin vastata, että miltä sen tuntuu. No tuo epämääräinen paha ja tuskainen paha olo on poissa. Nauttii elämästä, on vain hyvä ja levollinen fiilis ja jaksaa tehdä töitä, harrastaa, tavat ystäviä ......Kiittää elämän lahajsta....

    • Ahdistunut mies

      Tämä nyt ei ole mitenkään rohkaisevaa mutta itsestä tuntuu etten pääse koskaan ahdistuksesta eroon vaan joudun kärsimään siitä koko elämäni. Mielelläni olisin väärässä.

    • rohkaisen teitä...

      Oletteko saaneet muuta apua kuin lääkkeitä?

    • adfwq

      Aikaisemmin kärsin massiivisesta ahdistuksesta ja kirjaimellisesti monesti koitin vain juosta yö myöhällä jonnekkin ulos ahdistusta pakoon. Toisen sairaalakerran jälkeen menin psykoterapiaan ja siellä nopeasti kävi ilmi, että ahdistukseni liittyi suurelta osin yksin jäämiseen ja jopa todennäköinen syykin löytyi. Jo pienenä lapsena lamaannuin aina, jos jäin yksin ja kärsin lapsena myös valtavasta koti-ikävästä. Huomasin lisäksi, että ahdistus helpotti aina esim., jos oli jonkun luona yötä eikä tarvinnut yksin olla yötä. Tuohon aikaan olin kuitenkin varsin yksinäinen ja sitä myöten myös masentunut.

      Toisella kertaa sairaalassa huomasin myös, että jos esim. sain sanottua silloin siinä pahimman ahdistuksen hetkellä jollekkin ahdistuksesta ja pahasta olosta, aloin itkemään ja ahdistus helpottui hetkellisesti, kunnes taas jonkun ajan kuluttua ahdistus palasi. Ongelma vain oli se, että minulla ei oikein ollut ketään kenelle soittaa tai sanoa ahdistuksesta ja toisaalta sillä valtavan ahdistuksen hetkellä oli todella vaikeaa ottaa kehenkään yhteyttä, vaikka tiesikin yhteydenoton auttavan ahdistukseen.

      Lopulta meni kolmisen vuotta psykoterapiassa ennenkuin pystyin suremaan itsekseni. Pikkuhiljaa ahdistus lähti suremisen myötä hellittämään ja pystyin olemaan paremmin yksin. Tilannetta edesauttoi jonkin verran myös uusi sosiaalisempi harrastus ja uusi hyvä ystävä. Ja jossain vaiheessa ahdistus katosi täysin. Sitä myöten myös tyttöystävän löytäminen tuli mahdolliseksi ja elämä parani entisestään sekä masennus väistyi elämästäni. Nykyään olen jo monta vuotta ollut täysin vapaa ahdistuksesta ja masennuksesta. Elämä tuntuu kevyeltä ja pystyn hyvin olemaan yksin tarvittaessa. Minulla on sisäinen rauha ja hyvä olla eikä rauhoittavia lääkkeitä ole tarvinnut enää aikoihin.

    • Jesjuurinäin

      Se tunne kun olotilojen kanssa lukee näitä totuuksia. Ahdistuksesta pääsee irti tavalla tai toisella. Se on erittäin ilahduttavaa.

    • Ahdistusherkkis

      Nii n kaikkia taitaa ahdistaa silloin tällöin. Itsellä ahdistus ei enään kiitos lääkityksen terapian ja mindfullness enään ole koko elämän täyttävää. Mutta ahdistusherkkänä luonteena kokonaan tuosta en liene koskaan pääse mutta tilanne on nyt kuitenkin se että että aiheuttaa vain vähän oireita ja niihin osaa suhtautua niin että elämä soljuu kohtuu mukavasti etiäpäin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe