Välilevyn pullistuma rintarangassa

S-rankainen

Multa löydettiin pullistuma th8-nikamasta. Onko täällä kohtalotovereita tai muuten asiasta tietäviä? Ovat ilmeisesti aika harvinaisia. Lääkäri sanoi, että pullistuma ei aiheuta oireita. Kuitenkin vasemmalla puolella jomottelee ja tuntuu, kuin pitäisi venytellä koko ajan. Venyttelystä ei kuitenkaan ole sanottavaa hyötyä.

Minulla pullistuma on tullut ilmeisesti skolioosin myötävaikutuksella, sillä pullistuma on samassa kohdassa, jossa ranka alkaa taipua. OMT-fysioterapeutin mukaan pullistuma voi aiheuttaa oireita pitkin rankaa.

Rankka liikunta kiellettiin multa ainakin syksyyn saakka. Luin jostakin keskustelusta, että tämä voisi johtaa halvaukseen asti? Osaako kukaan kertoa mulle enempää tästä, lääkäri ei juuri vastannut kysymyksiini.

50

23571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henri677

      Esiintyykö sulla kyljen/rinnan pistoksia?

      Itselläni nuiden pistoksen lisäksi myös mainitsemaasi venyttelyn tarvetta.

    • S-rankainen

      Kyllä, parhaillaan jomottaa koko vasenta puolta selästä. Kivut vaihtelee päivän aikana, eli aamulla saattaa koskea kylkeen, päivällä tuonne selän puolelle munuaisten kohdalle ja sitten jossain välissä lapaluun seudulle. Syvään hengittäminen sattuu välillä selkään, ja nieleminen. Talvella mulla oli myös rintapistoja, niin kovaa kipua et hyvä ettei taju lähtenyt. Keväällä kivut rauhoittuivat, mutta nyt ovat taas pahempia. Voikohan pullistuma pahentua uudestaan, vai onko niillä tapana vetäytyä kerralla, kun ovat alkaneet vetäytyä?

      Niin minulla on se pullistuma tosiaan th 7-8 välissä, miten sinulla henri677, ja onko sinulla siis todettu pullistuma? Kuinka kauan olet oireista kärsinyt?

      Minulla tuon pullistuman lisäksi todettiin myös kulumaa nikamien päätelevyissä samalla alueella sekä pieni, hiukan epätyypillinen hemangiooma, joka kuvataan vielä uudestaan.

    • henri677

      Ei ole minkäänlaisia pullistumia diagnosoitu, ainoastaan refluksitauti, jonka aiheuttajana pieni palleatyrä sekä löysä sulkijalihas.

      Olen kärsinyt nyt n. 1 vuoden pistelystä rinnassa/kyljessä, röyhtäilystä, muljahtelusta kurkussa, joka välistä salpaa hengityksen hetkeksi, sekä muuten inhottavasta tunteesta hengityksessä/vatsassa. Itselläni liikunta tosin auttaa näihin oireisiin.

      En tiedä ovatko oireemme pitkälti sitten kovinkaan samankaltaisia, tai onko meillä sama tekijä aiheuttamassa näitä ikävyyksiä.

      Missä tämä th8-nikama tarkalleen ottaen sijaitsee, ja mitä oireita sinulla oli tämän kanssa jotka ajoivat lopulta myös lääkäriin?

    • S-rankainen

      No, minullakin todettiin refluksitauti alkuvuodesta, eli löysä sulkija ja ruokatorven tulehdus. Selkäongelmia on ollut yli vuoden ja käsittääkseni tuo pullistuma sijaitsee selän puolella samoilla kohdin kuin vatsalaukku. En tiedä, vaikuttavatko nuo sitten toisiinsa.

      Aluksi menin lääkäriin niska- ja selkäkipujen ja jumitusten vuoksi. Vaivoihin söin buranaa, joista tuli vatsavaivoja, ja sitä kautta sitten diagnosoitiin refluksi.

      Rintarangan pullistuma löytyi MRI:ssä vasta reilut 2 kk sitten. Sen suhteen vaivat alkoivat jo hellittää, mutta sitten venäytin selkäni ja oireet ovat taas vähän pahentuneet. Lieko SI-nivelkin pois paikaltaan, en tiedä, menen naprapaatille ensi viikolla kun tuo noidannuoli on nyt ollut päällä 1,5 kk. Paranemista voi tosin vaikeuttaa päivittäinen lapsen nostelu.

      • Huomenta

        Moi S-rankainen. Onkos tilanne lähtenyt menemään parempaan?


    • fys sari

      Tyypillisiä fasettilukkojen oireita, kuten myös pullistuma. Pehmeä kalevalainen rangan käsittely voisi laukaista lihaskipuja.

    • KyllOn

      KyllOn inhottavat kokemukset muutamien vuosien ajalta ja nyt lopuksi alkaa selityksiä löytyä näille melko harvinaisille vaivoille.
      Tuo kun sijaitsevat tosiaan vatsan kohdilla herätti mut justiin nyt kolme minuuttia sitten kun luin tästä, keväällä kuitenkin siis magneetissa löydettiin rintarangan välilevyistä pullistumaa. Vasemmanpuolista vielä enemmälti mulla, josta osaan lukea menneiden vuosien sairaushistoriaani siis. Kipu tuntuu kuin köytenä koko selässä ikään kuin 'sisäfileessä' ja pahimmillaan koko selkä on tulessa ja vatsaoireita sen mukaan.

    • th8910

      Minulla kahdessa välissä rintarankaa pullistumat,on myös kosketuksissa medullaan.Ei ole lähtenyt pienenemään aiakaan, siellä on jo viisi vuotta näkynyt,mri:ssä.Kylkiluut,kylkivälihermot jumissa,lapaoireita,koko ranka oiennut,autonomisen hermoston oireitahan tuo aiheuttaa. Harvoin leikataan,mutta kyllä mitä ihmeellisimpiä oiretakin aiheuttaa.Tutustukaa vaikka hermotuskarttaan

    • Jamslamman

      Ja täältä seuraava potilas tulee ja kertoo jotain sellasta mitä lääkärit ei jostakin syystä kerro;
      SIIS. Mulla toi pullistuma on rintarangan 9 - 10 nikaman välissä ja on aika iso, sen oli kyllä helppo todeta ihan omin silmin, .. noh yhdessä neurokirurgin kanssa kuitenkin.
      Sittemmin olen netistä asiaa lisää lukenut, ja mä ainakin tunnen myös samoin kun virallisesta lähteestä luin. Eli, .. kun rintaranka on jumissa pullistuman johdosta pitkään/vaikeasti, niin se ei toimita sille tyypillistä kiertolikettä ja siten pakosta kierto osin tulee alemmas selkään, johon se ei kuuiluisi vaan lanneranka on eteen ja taakse taivutuksiin sopiva. Tämä tuottaa myös siis kipua ja tietenkin noi hengitysahdistukset ja vatsan ongelmat on hyvin tyypillisiä oireita.
      Mulla on "morbus sheuerman" (sheuermanin sairaus) lisäksi, joka tarkoittaa kiilamaisia nikamia ja jotain okahaarakkeita (pitää vielä tutkiskella kun saan omat paperit ja kuvat käteeni). Lisäksi myös kaularangan viat kanssa on jotenkin 'yleisiä' tuon rintarangan vikojen kanssa eli provosoivat toisiaan ja mulla oli luupiikkiä välilevy rikki kaulasta (5 - 6 nikama), joka jo 2002 leikattiin ja silloin sano neurokirurgi suoraan etteä leikattiin liian myöhään.
      Nää selän kuluma/välilevy/nikama-ongelmat pystyttäisi laittamaan leikkauksilla kuntoon uiseinkin, mutta on liian vähän päteviä lääkäreitä eli neurokirurgeja. Näin mulle kertoi v 2002 kaulan leikannut fiksu ja mukava lääkäri. AIKA LOHDUTONTA KUULLA TOLLASTA JA SAIRASTAA 'HERRAN ARMOSTA', ETTÄ "LEIKATKAA RÄÄPPEET POIS HERMOJA PAINAMASTA, PLEASE"!

      Juttua vaan lisää ja tuntemuksia, jotenkin luulisin ettei noi niksauttajat enää tässä vaiheessa ole kovinkaan hyviä, tietenkin niitäkin on monenlaisia ja kertokaa ainakin vaivanne syyt kiropraktikoille!

      Jaksamista ja keskustelua!

      • Kivalikka

        Hei, luin v. 2014 mri kuvaa, th7-8 diskus eniten pullistaa ja pullistuma painottuu vasemmalle selvää juuripinnettä ei aiheuta, kaularankaa 2 kertaa leikattu, selässä kovat kivut L4s1 molemminpuolinen hermoärsytys, säteilyoireita enemmän vas, jalkaan ja oikeaan myös, pakarat polttavat lieviä caudaoireita, kaikki paheni 6 kk siirsin pesukonetta vähän kipu oli kuin joku olisi moottori sahalla mennyt lannerangan oikeasta reunasta vasempaan, myös vuosi sitten alkoi vas, reiden ulkopuolella iso alue polttava kipu, neurokirurgi ei osannut sanoa mitään, huomenna pätevälle ortopedille, molemmat, jalat polttaa, pistelee, puutuu, rahaa on mennyt ei aikaisemmin alaraajoihin säteilyoireita, kyllä reiden yläosat kummaa repimistä ollut jo 4 v. On ehkä lannerangan ahtauma, en kestä enää säteilee sormiinkin jossain on hermo pinteessä fysioterapeutti oli samaa mieltä, kertokaa mikä on, kiitos


    • Jamslamma

      Sormiin tuleva särky on kaularangan nikamavikojen alueelta pääsääntöisesti, usein jos on kulumia niin niitä on eri paikoissa samalla henkilöllä, aivan niinkuin tässä voiodaan eri henkilöiltä lukea.

      Mitenköhän ennalta saisi hoidettua itseään silleen, ettei enää paljoa ainakaan lisääntyisi viat ja jos saisi vielä lisäksi edes vähitellen sellaiset 1/3 kivuista vähemmäksi !!? Tällaiset haaveet tai suunnitelmat mulla henk.koht. on tässä helvetissä.

    • Risaolo

      Heippa,

      Pullistuma th8-9 nikamassa löydös magneetissa viimeviikolla.

      Oireita,kipua vaihtelevasti vuosien ajan, ei aiemmin magneettikuvantamista.

      Nyt odotan pääsyä fysioterapeutille,kuulemaan mitä pitää välttää. Ja mitä voi tehdä esim liikunnansuhteen? Oon käynyt Pilateksessa vuosia. Jotkin liikkeet provosoivat mulle migreeni tyyppisen päänsäryn.

      Kertokaa kuntoutumis kokemuksia / kokemuksia. Tää taitaa olla aikas harvinainen,kun netistä ei juurikaan tietoa löydä.

    • Toimistorotta

      Aloitin Skeleton Design Center SDC, harjoitteet muutama kuukausi sitten. Kivut on kadonneet, sormia ei enää nipistele ja elämä hymyilee jälleen eikä prolapsit ja kuluma haittaa enää.

    • JamSlamMa

      Puoli tuntia kylmäpakkauksia säryn aiheuttajan kohille tai myös särkeviin raajoihin, siinä on eräs keino joka tahtoo unohtua, vaikka saattaa olla paras kotikonsti ja hyvänkin lääkkeen asian ajaa!! MIKSI SE NIIN UNOHTUU AINA??

    • Anonyymi

      👍 totta on

    • Anonyymi

      Minulla todettiin th7-8 välin pullistuma. Sitä ennen tutkittiin vatsaa kun luulin että on vatsa kipeä.
      Pari kuukautta paikkaa vaihtava kipu vatsan alueella ja kyljessä sekä selässä. Pitkään istuessa selkää polttaa. Ihan kuin vatsan lihakset kramppais.
      Kävely helpottaa. Makuulla kyljellään oireet loppuu kokonaan. Aamulla aina oireeton.

      • Anonyymi

        Itsellä alkoi oireet vähän yli vuosi sitten. Alkoi vasemmasta kyljestä/rinnasta ja oli välillä huimausta. Selkä oli kipeä myös rintarangan kohdalta lapaluiden välistä. Sitten tuli myös ylävatsakivut ja refluksioireita.

        Vatsalaukku tähystettiin,vatsa ultrattiin, verikokeita yms,kaikki normaaleita. Itsellä myös selkärankareuma ja sen vuoksi pääsin Sitten magneettikuviin ja sieltä löytyi pieni pullistuma rintarangasta. Ei kuulemma paina selkäydintä. Mutta sun viestin kun luin,niin voisin kuvailla oireita juuri samalla tavalla. Yöt menee hyvin,mutta päivän mittaan kipua vähän siellä sun täällä. Autossa istuminen lyö vasemman puolen kyljestä/rinnasta jotenkin lukkoon. Jatkuva tarve venyttää selkää ja rintaa. Ja rutisee kyllä välillä ja selässä naksuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsellä alkoi oireet vähän yli vuosi sitten. Alkoi vasemmasta kyljestä/rinnasta ja oli välillä huimausta. Selkä oli kipeä myös rintarangan kohdalta lapaluiden välistä. Sitten tuli myös ylävatsakivut ja refluksioireita.

        Vatsalaukku tähystettiin,vatsa ultrattiin, verikokeita yms,kaikki normaaleita. Itsellä myös selkärankareuma ja sen vuoksi pääsin Sitten magneettikuviin ja sieltä löytyi pieni pullistuma rintarangasta. Ei kuulemma paina selkäydintä. Mutta sun viestin kun luin,niin voisin kuvailla oireita juuri samalla tavalla. Yöt menee hyvin,mutta päivän mittaan kipua vähän siellä sun täällä. Autossa istuminen lyö vasemman puolen kyljestä/rinnasta jotenkin lukkoon. Jatkuva tarve venyttää selkää ja rintaa. Ja rutisee kyllä välillä ja selässä naksuu.

        Kuinka kauan muilla on oireet kestänyt? Onko jollain lopulta todettu oireiden aiheuttajaksi jotain muuta kuin rintarangan pullistuma?

        Itsellä oireet kestänyt jo 1.5v ja kyllä sitä kuumotuksissa miettinyt jo muitakin sairauksia.


    • Anonyymi

      Hei ja tsemppiä rintarankapullistumasta kärsiville!

      Mulla kovat säryt jalkoihin ja paikallisesti selkään ja erituisesti kylkiin vielä. Kyllä käsissäkin on kipuja aika paljon, mutta ne tuli viivästyneestä leikkaulsesta kaularangan pullistumassa (lääkäri sanoi leikkauksen jälkeen rehellisesti).
      Tuskainen olo on kyllä koko ajan, onneksi saan nukuttua jotenkin vielä. Kovissa lääkkeissä kylläkin!

      Ongelmia oli myös ennen sairauden toteamista paljon, kun virkavalta suoraan sanottuna syrji ja kiusasi. Mm. joitain asioita meni käräjillä mun "piikkiin", kun en päässyt sairauden vuoksi paikalle puolustamaan oikeuksiani.
      Mulla meni omaisuus, perhe ja terveys eli kaikki!
      Miten teillä muilla on tällaisissa asioissa käynyt, kysehän on harvinaisesta sairaudesta jossa diagnoosi usein saattaa olla "hukassa"?

    • Anonyymi

      Kuinka pitkään olette kärsineet näistä oireita? Oletteko yhä työelämässä?

      • Anonyymi

        Työelämässä ollaan edelleen ja itseasiassa 0 sairauslomapäivää. Mutta mulla magneettikuvassa th7-8 välissä minimaalinen pullistuma joka ei paina medullaan. Eli en tiedä johtuuko oireet siitä vai ei.

        Oireet kestänyt nyt n. 1.5v ja labrat otettu monta kertaa, vatsan ultra ja mahalaukun tähystys tehty. Mitään selittävää ei ole löytynyt.

        Oireet: lapaluiden välissä rintaranka tuntuu olevan jotenkin jumissa, enemmän vasemman puolista kylkikipua joka tuntuu eniten heti rinnan alla tuossa kohtaa missä kylkiluut loppuu. Välillä kun kivut pahemmat, tuntuu että myös ylävatsa kipeä ja oikea puoli myös kipeä. Enemmän voisi sanoa että kipua vaihtelevasti vähän joka puolella. Istuminen pahentaa. Yöllä kivut rauhoittuu ja alkaa taas aamulla. Joka päiväinen kipu. Ja myös refluksi oireita ollut. Palan tunnetta kurkussa yms.

        Ja annetaan ymmärtää että johtuu selästä, mutta kukaan ei ole suoraan sanonut että se näin on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työelämässä ollaan edelleen ja itseasiassa 0 sairauslomapäivää. Mutta mulla magneettikuvassa th7-8 välissä minimaalinen pullistuma joka ei paina medullaan. Eli en tiedä johtuuko oireet siitä vai ei.

        Oireet kestänyt nyt n. 1.5v ja labrat otettu monta kertaa, vatsan ultra ja mahalaukun tähystys tehty. Mitään selittävää ei ole löytynyt.

        Oireet: lapaluiden välissä rintaranka tuntuu olevan jotenkin jumissa, enemmän vasemman puolista kylkikipua joka tuntuu eniten heti rinnan alla tuossa kohtaa missä kylkiluut loppuu. Välillä kun kivut pahemmat, tuntuu että myös ylävatsa kipeä ja oikea puoli myös kipeä. Enemmän voisi sanoa että kipua vaihtelevasti vähän joka puolella. Istuminen pahentaa. Yöllä kivut rauhoittuu ja alkaa taas aamulla. Joka päiväinen kipu. Ja myös refluksi oireita ollut. Palan tunnetta kurkussa yms.

        Ja annetaan ymmärtää että johtuu selästä, mutta kukaan ei ole suoraan sanonut että se näin on.

        Valitettavan tutun kuuloista. Usein aamulla täysin oireeton, istuminen pahentaa. Kipu on myös täällä jokapäiväinen ystävä lääkityksestä huolimatta.
        Myös erilaisia hermo oireita jotka liittyivät tuohon rintarangan alueen prolapsiin on lukuisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavan tutun kuuloista. Usein aamulla täysin oireeton, istuminen pahentaa. Kipu on myös täällä jokapäiväinen ystävä lääkityksestä huolimatta.
        Myös erilaisia hermo oireita jotka liittyivät tuohon rintarangan alueen prolapsiin on lukuisia.

        No "mukava" kuulla että muillakin samanlaisia oireita. Onko sulla todettu pullistuma magneettikuvissa ja kuinka iso ja missä? Onko oireet kestänyt kauan?

        Millainen lääkitys sulla on? Itsellä ei ole kuin vimovo niminen tulehduskipulääke, mutta ei siitä kyllä apua ole joten harvoin sitä syön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No "mukava" kuulla että muillakin samanlaisia oireita. Onko sulla todettu pullistuma magneettikuvissa ja kuinka iso ja missä? Onko oireet kestänyt kauan?

        Millainen lääkitys sulla on? Itsellä ei ole kuin vimovo niminen tulehduskipulääke, mutta ei siitä kyllä apua ole joten harvoin sitä syön.

        Magneetissa todettu th 8-9 välissä. Ei kovin iso ollut kun kuvattiin, oireet kyllä kuvauksen jälkeen etenivät vielä.
        "Vasta" 9 kuukautta ovat oireet kestäneet. Lääkkeenä on Lyrica, hieman haittavaikutuksia tulee lääkkeestä mutta se auttaa kipuihin parhaiten.
        Minulle on myös tehty erittäin paljon muita tutkimuksia, jostakin syystä lääkärit pitävät näitä pullistumia täysin oireettomina.



        https://www.duodecimlehti.fi/duo40294


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Magneetissa todettu th 8-9 välissä. Ei kovin iso ollut kun kuvattiin, oireet kyllä kuvauksen jälkeen etenivät vielä.
        "Vasta" 9 kuukautta ovat oireet kestäneet. Lääkkeenä on Lyrica, hieman haittavaikutuksia tulee lääkkeestä mutta se auttaa kipuihin parhaiten.
        Minulle on myös tehty erittäin paljon muita tutkimuksia, jostakin syystä lääkärit pitävät näitä pullistumia täysin oireettomina.



        https://www.duodecimlehti.fi/duo40294

        Kiitos vastauksesta.

        Mitä kaikkea sulla on tutkittu ja onko tutkimuksia jatkettu vielä tuon magneettikuvauksen jälkeen?

        Oletko huomannut jotain mikä oireita helpottaa?

        Itse kun ensimmäisen kerran menin lääkäriin valittaa rinnan alla tuntuvaa kipua, annettiin tulehduskipulääke kuuri ja käskettiin tulee 2vk päästä uusiksi jos ei auta. No ei auttanut. Seuraavaksi tilattiin verikoe aika(katsottiin maksa yms arvot) ja kaikki kunnossa. Asia jäi muutamaksi kuukaudeksi siihen ja sit alkoi tulee noita refluksioireita. Somac kuuri, auttoi kyllä palan tunteeseen kurkussa, mutta selkä ja rintakipu jatkui. Lähete vatsan tähystykseen ja se oli puhdas. Vatsan ultra ainoa löytö "hieman hiekkaa" sappirakossa? Keuhkokuviin seuraavaksi ja siellä näkyi sitten nikamacorpuksen neliöitymistä. Tämän johdosta sitten lopulta magneettikuviin ja sieltä löytyi tuo minimaalinen pullistuma eikä siihenkään oikeastaan reagoitu mitenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta.

        Mitä kaikkea sulla on tutkittu ja onko tutkimuksia jatkettu vielä tuon magneettikuvauksen jälkeen?

        Oletko huomannut jotain mikä oireita helpottaa?

        Itse kun ensimmäisen kerran menin lääkäriin valittaa rinnan alla tuntuvaa kipua, annettiin tulehduskipulääke kuuri ja käskettiin tulee 2vk päästä uusiksi jos ei auta. No ei auttanut. Seuraavaksi tilattiin verikoe aika(katsottiin maksa yms arvot) ja kaikki kunnossa. Asia jäi muutamaksi kuukaudeksi siihen ja sit alkoi tulee noita refluksioireita. Somac kuuri, auttoi kyllä palan tunteeseen kurkussa, mutta selkä ja rintakipu jatkui. Lähete vatsan tähystykseen ja se oli puhdas. Vatsan ultra ainoa löytö "hieman hiekkaa" sappirakossa? Keuhkokuviin seuraavaksi ja siellä näkyi sitten nikamacorpuksen neliöitymistä. Tämän johdosta sitten lopulta magneettikuviin ja sieltä löytyi tuo minimaalinen pullistuma eikä siihenkään oikeastaan reagoitu mitenkään.

        On tutkittu vaikka ja mitä, tehty lähetteitä sinne ja tänne, jatkettu tutkimuksia kuvauksen löydöstä huolimatta.
        mm. Sepelvaltimot kuvattiin. Nämä oireet kun alkoivat niin luulin että sain sydänkohtauksen, oli niin kova puristus rintarangassa. Rasituksessa myös paheni oireet, en pystynyt pidempää matkaa edes kävelemään.
        En ole huomannut oikeen mitään muuta mikä helpottaisi oireita kuin makuuasento, kylmäkalle selkään on myös hyvä kun puristus / kipu on pahimmillaan. Tietysti tuo lääke auttaa.

        Liekö tuo lääkärien suhtautuminen näihin johtuu siitä kun ovat niin harvinaisia sairauksia ja suurin osa niistä on sattumalöydöksiä sekä oireettomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tutkittu vaikka ja mitä, tehty lähetteitä sinne ja tänne, jatkettu tutkimuksia kuvauksen löydöstä huolimatta.
        mm. Sepelvaltimot kuvattiin. Nämä oireet kun alkoivat niin luulin että sain sydänkohtauksen, oli niin kova puristus rintarangassa. Rasituksessa myös paheni oireet, en pystynyt pidempää matkaa edes kävelemään.
        En ole huomannut oikeen mitään muuta mikä helpottaisi oireita kuin makuuasento, kylmäkalle selkään on myös hyvä kun puristus / kipu on pahimmillaan. Tietysti tuo lääke auttaa.

        Liekö tuo lääkärien suhtautuminen näihin johtuu siitä kun ovat niin harvinaisia sairauksia ja suurin osa niistä on sattumalöydöksiä sekä oireettomia.

        No itsellä ei sentään onneksi ole noin koviksi kivut vielä yltyneet, mutta itsellä pullistuma onkin vain minimaalinen.

        Minkä ikäinen olet ja oletko fysioterapeutilla tai kiropraktikolla käynyt? Itsellä kokemuksia 2 eri fysioterapeutista ja ensimmäinen sentään jotain liikkeitä näytti, kunnallinen oli ihan vitsi ja täysin turhaan maksoin käyntimaksun. Tehtiin kuntokoe ja 2 liikettä näytti jotka tiesin jo ennakkoon :/ Itsellä ikää 38.

        Pistä viestiä tänne jos tilanteesi paranee tai tulee jotain uutta tietoa :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tutkittu vaikka ja mitä, tehty lähetteitä sinne ja tänne, jatkettu tutkimuksia kuvauksen löydöstä huolimatta.
        mm. Sepelvaltimot kuvattiin. Nämä oireet kun alkoivat niin luulin että sain sydänkohtauksen, oli niin kova puristus rintarangassa. Rasituksessa myös paheni oireet, en pystynyt pidempää matkaa edes kävelemään.
        En ole huomannut oikeen mitään muuta mikä helpottaisi oireita kuin makuuasento, kylmäkalle selkään on myös hyvä kun puristus / kipu on pahimmillaan. Tietysti tuo lääke auttaa.

        Liekö tuo lääkärien suhtautuminen näihin johtuu siitä kun ovat niin harvinaisia sairauksia ja suurin osa niistä on sattumalöydöksiä sekä oireettomia.

        Sellaista vielä kyselen että onko sulla jatkuvaa venyttelyn tarvetta ja refluksivaivaa? Itsellä ei sinänsä tunnu että olisi refluksi, mutta kurkku usein kipeä/karhea ja usein palan tunne kurkussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaista vielä kyselen että onko sulla jatkuvaa venyttelyn tarvetta ja refluksivaivaa? Itsellä ei sinänsä tunnu että olisi refluksi, mutta kurkku usein kipeä/karhea ja usein palan tunne kurkussa.

        Ikää on myös täällä se hieman alta 40. Fysioterapeutilla käyn säännöllisesti. Venyttelyn tarvetta ei oikeastaan ole, sellaista kiristyksen tunnetta kyllä. Kun kirjoitit että; 'Enemmän voisi sanoa että kipua vaihtelevasti vähän joka puolella.' Kuvastaa kyllä hyvin omaakin tilannetta.

        Olen tämän erittäin vittumaisen vaivan saatuani etsinyt tästä tietoa paljon ja laitankin sinulle tähän linkin Yhdysvaltain kansallisen lääketieteellisen kirjaston sivuilta josta voit lukea tuosta pullistumasta ja sen yhteydestä noihin vatsa oireisiin.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2758438/

        Laitan tänne myös muutaman rivin suomeksi käännettynä: Oireinen rintalevyn prolapsi, johon liittyy vatsakipua, on harvinainen ja se voidaan helposti diagnosoida väärin, mikä johtaa tarpeettomiin tutkimuksiin, toimenpiteisiin ja sairastumiseen. Lääkäreiden tulee siksi ottaa huomioon rintalevyn esiinluiskahdus tehdessään erotusdiagnoosia ja tutkiessaan selittämättömän vatsakivun syytä.

        Tuon sivuston lopusta voit myös katsoa mitä on käytetty lähteinä, eli on ihan asiallinen tietopaketti asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikää on myös täällä se hieman alta 40. Fysioterapeutilla käyn säännöllisesti. Venyttelyn tarvetta ei oikeastaan ole, sellaista kiristyksen tunnetta kyllä. Kun kirjoitit että; 'Enemmän voisi sanoa että kipua vaihtelevasti vähän joka puolella.' Kuvastaa kyllä hyvin omaakin tilannetta.

        Olen tämän erittäin vittumaisen vaivan saatuani etsinyt tästä tietoa paljon ja laitankin sinulle tähän linkin Yhdysvaltain kansallisen lääketieteellisen kirjaston sivuilta josta voit lukea tuosta pullistumasta ja sen yhteydestä noihin vatsa oireisiin.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2758438/

        Laitan tänne myös muutaman rivin suomeksi käännettynä: Oireinen rintalevyn prolapsi, johon liittyy vatsakipua, on harvinainen ja se voidaan helposti diagnosoida väärin, mikä johtaa tarpeettomiin tutkimuksiin, toimenpiteisiin ja sairastumiseen. Lääkäreiden tulee siksi ottaa huomioon rintalevyn esiinluiskahdus tehdessään erotusdiagnoosia ja tutkiessaan selittämättömän vatsakivun syytä.

        Tuon sivuston lopusta voit myös katsoa mitä on käytetty lähteinä, eli on ihan asiallinen tietopaketti asiasta.

        Lukemattomien oireiden listassani on myös rintarangan protruusio eli välilevynpullistuma vähän pienempänä kuin yleensä (tämä siis kuvaamisen hetkellä, kukaan ei tiedä vaikka olis ollut isompi). Joo ollut myös tähän sopivaa puristusta ja lapaseudun hermopinnetuntemusta, refluksia, hengitysvaikeutta tiettyjen käsintehtyjen juttujen jälkeen. Tämä on jäänyt vähän sivorooliin, kun niin paljon muuta tärkeempää eikä haittaa ainakaan nyt, kun ei rasita itseä - tai sitten oireet on korjaantuneet!

        Alempana selkärangassa on olennaisempaa oiretta, ne vastaavat mikä refluksinkin tekee sekä suolisto, lantionpohjan alue, ym. ärtyy AINA, kun mä yritän treenata vatsan ja selän lihaksia. Eivät ole ainoa selitys, vaan myös mitä syö ja juo ym. vaikuttaa mutta silti. Selkäperäisiin oireisiin kuuluu usein se, että on sekä tahdonalaisten että autonomisten hermojen toimintahäiriöitä. Jälkimmäiset vaan liian usein kuitataan vaikka stressiksi - toki sillä merkitystä myös! On vika sitten missä kohtaa hyvänsä rankaa.

        En tee perinteisiä rutistukia tai vatsa- ja selkäprässejä (kokeillut oon) ym, kun ne ei ole niin hyviä ja kyllä ne periaatteessa kuuluu kiellettyjen listalle (on ihan sanottukin), jos ollut pullistuman tapaisia oireita. Teen erilaisia juttuja millä vahvistetaan ns. korsettilihaksia (kun on ns. akkamaisiakin oireita😊) mitkä vahvistaa keskivartaloo ja lantionpohjaa. Varmaan samaa kannattaa yrittää ylempänäkin rangassa, jos ongelmaa.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukemattomien oireiden listassani on myös rintarangan protruusio eli välilevynpullistuma vähän pienempänä kuin yleensä (tämä siis kuvaamisen hetkellä, kukaan ei tiedä vaikka olis ollut isompi). Joo ollut myös tähän sopivaa puristusta ja lapaseudun hermopinnetuntemusta, refluksia, hengitysvaikeutta tiettyjen käsintehtyjen juttujen jälkeen. Tämä on jäänyt vähän sivorooliin, kun niin paljon muuta tärkeempää eikä haittaa ainakaan nyt, kun ei rasita itseä - tai sitten oireet on korjaantuneet!

        Alempana selkärangassa on olennaisempaa oiretta, ne vastaavat mikä refluksinkin tekee sekä suolisto, lantionpohjan alue, ym. ärtyy AINA, kun mä yritän treenata vatsan ja selän lihaksia. Eivät ole ainoa selitys, vaan myös mitä syö ja juo ym. vaikuttaa mutta silti. Selkäperäisiin oireisiin kuuluu usein se, että on sekä tahdonalaisten että autonomisten hermojen toimintahäiriöitä. Jälkimmäiset vaan liian usein kuitataan vaikka stressiksi - toki sillä merkitystä myös! On vika sitten missä kohtaa hyvänsä rankaa.

        En tee perinteisiä rutistukia tai vatsa- ja selkäprässejä (kokeillut oon) ym, kun ne ei ole niin hyviä ja kyllä ne periaatteessa kuuluu kiellettyjen listalle (on ihan sanottukin), jos ollut pullistuman tapaisia oireita. Teen erilaisia juttuja millä vahvistetaan ns. korsettilihaksia (kun on ns. akkamaisiakin oireita😊) mitkä vahvistaa keskivartaloo ja lantionpohjaa. Varmaan samaa kannattaa yrittää ylempänäkin rangassa, jos ongelmaa.

        Monisairas

        Siis nytkö alkaa minunkin oireet selviämään pikkuhiljaa,kun löysin tämän keskustelun. Itsellä jatkunut ylävatsakipu/kipu kylkikaarien alla ja selkäkipu melkein 5v. Välillä kivut ovat poissa mutta suurimman osan ajasta kipuja. On otettu suuri määrä verikokeita ,vatsan röntgen,tähystys,paksusuolentähystys,erilaiset ruokavaliot ja ravitsemusterapeuttikäynnit.
        Seuraavaksi vaadin kyllä selän röntgenin josko sitä kautta jotain selviäisi.
        Kävin tänään fyssarilla ja hän sanoi että jäsenet ovat todella liikkuvat mutta rintaranka on kireä kuin mikäkin ja sanoi että helposti ne kivut voivat tuntua myös etupuolella.

        Te joilla röntgenissä todettu pullistuma niin mitä hoitoja/lääkkeitä siihen on suositeltu? Leikkaus ilmeiseti harvinaisempaa ? Onko kivut helpottanut ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis nytkö alkaa minunkin oireet selviämään pikkuhiljaa,kun löysin tämän keskustelun. Itsellä jatkunut ylävatsakipu/kipu kylkikaarien alla ja selkäkipu melkein 5v. Välillä kivut ovat poissa mutta suurimman osan ajasta kipuja. On otettu suuri määrä verikokeita ,vatsan röntgen,tähystys,paksusuolentähystys,erilaiset ruokavaliot ja ravitsemusterapeuttikäynnit.
        Seuraavaksi vaadin kyllä selän röntgenin josko sitä kautta jotain selviäisi.
        Kävin tänään fyssarilla ja hän sanoi että jäsenet ovat todella liikkuvat mutta rintaranka on kireä kuin mikäkin ja sanoi että helposti ne kivut voivat tuntua myös etupuolella.

        Te joilla röntgenissä todettu pullistuma niin mitä hoitoja/lääkkeitä siihen on suositeltu? Leikkaus ilmeiseti harvinaisempaa ? Onko kivut helpottanut ?

        Käsitykseni mukaan röntgen kuvassa ei näy pullistumat, vaan täytyy ottaa magneettikuva. Ylempää olen noista omista vaivoista kertonut ja olen tuo jolla "minimaalinen pullistuma th7/8 välissä" ja jotenkin itselle jäi kuva että se ei voisi omia oireita aiheuttaa.

        Mutta joka päivä varsinkin istuessa tuntuu vasemmalla rinnan alla tuossa kylkiluiden kohdalla paineen tunnetta, välillä kyljessä kipua, välillä ylävatsakipua ja selän puolelta rintarangan kohdalla kipua jonka voimakkuus vaihtelee. Jatkuvaa venyttelyn tarvetta ja välillä selkä naksahtaa Mutta ei se silti helpota oloa. Myös rintalasta rutisee kun suoristaa ryhdin vähän yliryhdiksi.

        Täytyisi nyt seuraavaksi kokeilla jotain kiropraktikkoa tai vastaavaa ja katsoa löytääkö hän jotain syytä kivulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsitykseni mukaan röntgen kuvassa ei näy pullistumat, vaan täytyy ottaa magneettikuva. Ylempää olen noista omista vaivoista kertonut ja olen tuo jolla "minimaalinen pullistuma th7/8 välissä" ja jotenkin itselle jäi kuva että se ei voisi omia oireita aiheuttaa.

        Mutta joka päivä varsinkin istuessa tuntuu vasemmalla rinnan alla tuossa kylkiluiden kohdalla paineen tunnetta, välillä kyljessä kipua, välillä ylävatsakipua ja selän puolelta rintarangan kohdalla kipua jonka voimakkuus vaihtelee. Jatkuvaa venyttelyn tarvetta ja välillä selkä naksahtaa Mutta ei se silti helpota oloa. Myös rintalasta rutisee kun suoristaa ryhdin vähän yliryhdiksi.

        Täytyisi nyt seuraavaksi kokeilla jotain kiropraktikkoa tai vastaavaa ja katsoa löytääkö hän jotain syytä kivulle.

        Joo, ei pullistumat oikein näy röntgenillä. Kiropraktikolla voi käydä, mutta epäiltäessä pullistumaa, pitää ehdottomasti huomioida pullistuman mahdollisuus. En osaa muuta sanoo kuin, että oikea ammattilainen tietää mitä voi tehdä ja mitä ei.

        Semmonen kommentti vielä, että kannattaa selvittää kokonaisvaltaisesti mistä rintarangan ongelmat voi johtua ja vaihtoehtoja on monia varpaiden ja kaulan välillä.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsitykseni mukaan röntgen kuvassa ei näy pullistumat, vaan täytyy ottaa magneettikuva. Ylempää olen noista omista vaivoista kertonut ja olen tuo jolla "minimaalinen pullistuma th7/8 välissä" ja jotenkin itselle jäi kuva että se ei voisi omia oireita aiheuttaa.

        Mutta joka päivä varsinkin istuessa tuntuu vasemmalla rinnan alla tuossa kylkiluiden kohdalla paineen tunnetta, välillä kyljessä kipua, välillä ylävatsakipua ja selän puolelta rintarangan kohdalla kipua jonka voimakkuus vaihtelee. Jatkuvaa venyttelyn tarvetta ja välillä selkä naksahtaa Mutta ei se silti helpota oloa. Myös rintalasta rutisee kun suoristaa ryhdin vähän yliryhdiksi.

        Täytyisi nyt seuraavaksi kokeilla jotain kiropraktikkoa tai vastaavaa ja katsoa löytääkö hän jotain syytä kivulle.

        Kyllä pienikin pullistuma rintarangassa voi aiheuttaa monenlaisia oireita. Se joka toista väittää on asiasta tietämätön.


    • Anonyymi

      Onko tähän rintarangan välilevyn pullistumaan jotain jumppaohjeita, kotihoito-ohjeita? Minulla ollut vaivaa rintarangassa kohta vuoden. Olen käynyt kiropraktikolla, hierojalla, fysioterapeutilla, fysiatrilla, faskiakäsittelyssä. Välillä kipu on kovaa ja puristavaa rangassa, välillä säteilee lavan alle, kallonpohjaan jne monenlaista samaa, mitä tässäkin ketjussa vaivoina on. Eilen fysioterapeutilla kipu helpottui vartalon taaksetaivutuksissa (vatsallaan maaten, käsillä vartloa taakse taivuttaen) ja nyt kotonakin olen saanut kipua sillä laukeamaan, Niinpä aloin googlettelemaan... Oma epäilys heräsi jonkinlaisesta välilevyn pullistumasta rintarangassa. Tietääkö joku jumppaohjeita tähän?

      • Anonyymi

        YouTubesta kun haet sanoilla: 'thoaric prolapse' niin löytyy joitakin jumppaohjeita.
        Vatsallaan makuu on hyvä apu kun kipu on pahimmillaan.


    • Anonyymi

      Minullakin ollut kipuja nyt 1,5 vuotta. ja refluksin oireita
      Kävin noin kk sitten rintarangan magneetissa 4-5 välissä prolapsi,5-6 välissä prolapsi,7-8 välissä prolapsi,8-9 välissä niinikään prolapsi.
      Jatkuvia särkyjä molemmin puolin rintarankaa niin selän kuin vatsan puolella.
      Alkaa huumori loppua. Lekuri määräsi etorikoksibikuurin ja relaksantteja.
      Kipeyttämätön kuntoliikunta ja manuaalinen terapia tarvittaessa,voisko olla enää epämääräisemmät ohjeet!?

      • Anonyymi

        Ovatko nuo pullistumat minkä kokoisia?


    • Anonyymi

      Mulla löydettiin Kesäkuussa 22 lannerangasta pullistuma joka painaa hermoa vähän, sekä rappeumia. Oireet olivat kuitenkin niin kummallisia, kaksoiskuvaa, jäätävää pyörrytystä ja heijastevilkkautta niin epäilivät aivoverenkiertohäiriötä ja jouduin osastolle. Mitään ei päästä löytynyt joten otettiin vielä rintarangan Mri. Sieltä löytyi pullistuma ja tyrä, pullistuma ilmeisesti painaa likvoria mutta ei selkäydintä, näin lukee lausunnossa. Luin tätä keskustelua ja kaikki samat oireet minulla myös. Olen ollut sairaslomalla reilu kuukauden, teen istumatyötä ja työ on kolmivuorotyötä. Huippaus ja ahdistus pahenee aina istuessa. Ns kohtaukset tulivat aina työvuoron aikana. Mietinkin tässä että uskaltaako enää jatkaa samaa työtä. Kivut ovat olleet kovat mutta sairasloman aikana hieman helpottaneet kun saa mennä makuu asentoon milloin haluaa. Ilmeisesti rintarankaa ei kovin herkästi lähdetä leikkaamaan, tuntui jopa ettei siihen oikeen puututtu.
      Tsemppiä kaikille!

      • Anonyymi

        Ikävä kuulla että pullistuma vaivaa. Istuminen on kyllä paha eli taitaa sinulla olla työpaikan vaihto edessä, ellet pysty jotenkin työskentelemään seisten tai muuten tauottamaan istumatyötä.
        Myös minä olen saanut sen käsityksen ettei näitä leikata ellei tule paska housuun ja kävelykyky katoa. Kipulääkkeiden lisäksi liike on paras lääke ja tuo makuuasento pahimpien oireiden ollessa päällä.


    • Anonyymi

      Miten teillä muilla menee tämän vaivan kanssa?

      • Anonyymi

        Muakin kiinnostaisi kuulla, ja myös jos on jotain lisävinkkejä tän hoitoon antaa niin erittäin mielelläni ottaisin vastaan :) vuosi tulee tän kanssa täyteen ja tuntuu että kaikki ammattilaiset sanoo vähän eri asiaa, aika epämääräisiä ohjeita siis ja itselläkin alkaa jo kärsivällisyys loppua. Tsemppiä meille kaikille tosiaan! Todella ilkeä vaiva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muakin kiinnostaisi kuulla, ja myös jos on jotain lisävinkkejä tän hoitoon antaa niin erittäin mielelläni ottaisin vastaan :) vuosi tulee tän kanssa täyteen ja tuntuu että kaikki ammattilaiset sanoo vähän eri asiaa, aika epämääräisiä ohjeita siis ja itselläkin alkaa jo kärsivällisyys loppua. Tsemppiä meille kaikille tosiaan! Todella ilkeä vaiva.

        Onko sinulla millaisia oireita ja missä välissä pullistuma on?


    • Anonyymi

      Liukastuin 13.3.23 aamulla ja kävin lääkärissä samana iltapäivänä. Pyysin magneettikuvaa, ei kuvattu. Diagnoosiksi tuli ensin kylkiluun/luiden murtuma kivun ja tunnustelun perusteella. Sain ohjeen syödä tulehduskipusärkylääkettä ja Panadolia yhdessä maksimimäärän sekä Panacodia nukkumaan mennessä. Sairaslomaa tuli viikko. Nukuin vain pystyssä tyynyvuoren päällä, polvelvälityynyä käyttäen ja lisäksi sivellen kipugeeliä. Seuraavalla viikolla kävin lääkärissä uudestaan, kun kipu ei hellittänyt vaan paheni, mahahaava oireili ja sain lisäksi toista opiaattia, vahvempaa. Röntgenissä kuvattiin keuhkot, ettei siellä olisi puhkeamaa. Ei ollut. Kuusi viikkoa kivun kourissa eikä kylkiluun murtuma parantunut. Päätin käydä itse maksaen magneettikuvassa (305 €) ja sieltä löytyi molemminpuolinen välilevyn pullistuma 7/8 välistä rintarangasta. Hermot eivät kuvauksen mukaan olleet puristuksessa. Oireet: vannemainen, terävä kipu (kuin olisi teräsnauha viritetty kylkiluiden ympärille ja puristettu se 10 cm liian tiukalle), paha hengästyminen liikkuessa, hermoviiltoja kylkiin, rintakehään, selän puolelle 24/7, vasempaan nilkkaan viiltää koko ajan pahasti, oikean käden puutuminen ja sähköiskukipu vasempaan lapaluuhun, kun hetkenkin vasemmalla kyljellä, istuminen tuskaista, autolla ajaminen onnistuu vain siten, että nostaa vuorotellen kädellä itseään ilmaan kummaltakin puolelta ja pitää selän supisuorana (selkätukityyny apuna). Kävin viime viikolla lääkärissä ja sain Gabrion 300 hermokipulääkettä, varovaisella aloituksella. Sitä EI saa ottaa yhdessä opiaattien kanssa (voi lamauttaa hengityksen), mutta saa Panadolin kanssa (myös pitkäkestoisen) ja jos maha kestää myös Ibuprofeiinien (vatsansuoja-ainetta suositellaan). Väsyttää julmetusti, pyörryttää, turvottaa, mutta hieman auttaa hetkeksi (noin 4 - 5 tuntia). Annosta nostettaneen ensi viikolla. Jossain vaiheessa tulee sitten lähete fysioterapiaankin. Tämä on tiedossa tässä vaiheessa. Laitan tuohon alle vielä tiivistelmän ainoasta suomenkielisestä tutkimuksesta, minkä löysin:

      Rintarangan välilevynpullistuma (kooste: https://www.duodecimlehti.fi/duo40294)

      Yleisyys: vuosittain 1/miljoona asukasta, välilevynpullistumista 0,25 – 0,5 % rintarangan alueella
      Syitä: kasvain, trauma, akromegalia, Sticklerin oireyhtymä, Scheumermanin tauti
      Oireet: huonosti paikallistuva kipu ylävatsalla tai vannemainen kipu selän tai rintakehän alueella, kipusäteilyä, nikama aristaa paikallisesti, myelopatia, voi olla myös alaraajaoireita
      Erotusdiagnooseja:
      1) nopeasti alkanut kipu: ilmarinta, aortan dissektoituma, mahahaava, pankreatiitti, sepelvaltimotauti
      2) hitaasti alkanut kipu: spinaalinen kasvain, multippeliskleroosi ja spodyliitti
      Tutkimus: magneettikuva, kliinisessä tutkimuksessa spastinen parapareesi, luumuutoksiin natiiviröntgenkuvaus
      Hoito:
      1) oireeton tai lievä kipu: lepo, tulehduskipulääkkeet, fysikaalinen hoito (ekstensio- ja asentoharjoituksia sekä liikuntaohjeet)
      2) kova kipu/neurologiset puutosoireet (esim. halvaus tai rakkopareesi): leikkaus
      Yleistä: Hoito usein viivästynyttä. Töölön sairaalassa 4 potilasta 3,5 vuoden aikana + 1 muuna aika/muualta: 3 leikattiin, 2 hoidettiin konservatiivisesti (toipumisaika potilas 1: vuosi pitkien ratojen oireiden häviämiseen, kahden vuoden päästä kykeni aloittamaan lenkkeilyn, 2,5 vuoden päästä kuntosaliharjoittelun; potilas 2 oireet helpottivat hieman 1 kuukaudessa ja selkä puutui yhä yläosasta)

      • Anonyymi

        Olen siis yllä oleva uusi "Anonyymi" keskustelija, kun en ole rekisteröitynyt. Minulla on aiemmin ollut aivan samanlainen vaiva 1/2020 alkaen ja siitä kesti parantua 2 vuotta 8 kuukautta eli viime vuoden syyskuussa olin vasta lähes kunnossa. Tuolloin ei myöskään kuvattu mitään eikä tutkittu tarkemmin. Oireita mm. refluksi, ärtynyt suolisto, hengityksen salpautuminen, vannemainen kipu rintarangassa, sydänoireet, mitkä johtunevat kaikki samasta vaivasta, koska hermot välilevyistä johtavat noihin. Kävin hierojilla (ei apua), fysioterapeuteilla (vaiva paheni, kun "nikamalukkoja" napsauteltiin myös mahdollisesta rintaangan pullistumasta (noidannuoli 7/8 kerrasta, en suosittele, oli kivuliasta myös), ortopedillä (tutkittiin ettei ole MS-tauti, kun nilkka lerppasi) ja neurologilla (kun oli näköoireita eli näin osittain kahtena, näköaaltoilua, sanojen katoamista, silmämigreenejä - nämä ehkä johtuivat yläselän täydestä jumista ja juurisyynä rintarangan pullistuma (ei magneettikuvattu, joten arvausta jälkikäteen).
        Minulla hoidettiin myös alaselässä nivelrikkoa, SI-nivelen ongelmia ja myöhemmin räätälinlihastulehdusta, jonka oireet ilmeisesti olivatkin alaselän nikaman pullistumasta johtuvia eli väärä diagnoosi (en tuolloinkaan päässyt magneettikuvaan, vaikka pyysin, koska työterveyden mukaan se on kallista ja turhaa, jollei halua leikkaukseen). Selkä on nyt kunnossa, mutta vasempaan nilkkaan säteilee pahasti edelleen.
        Todellisen haasteellista, kun suomenkielistä tietoa ei löydy mistään. Toinen yllä mainituista linkeistä on poistunut käytöstä eikä noita jumppaohjeita löytynyt sieltä hakusanoilla enää. Toinen johti artikkeliin, jonka käännän Googlella jossain välissä, kun ehdin. Etsitään tietoa ja jaetaan sitä. Tuo oli hyvä vinkki yllä, ettei salille kannata kiirehti eikä jalkaprässiä tai vatsarutistuksia kannata kokeilla. Itse kokeilin Kiila-kuntoutuksessa ja oli todella kivuliasta. Vesijumppa sopi aiemmin, noin vuosi tapaturman jälkeen aloitettuna, varovasti ja pienin liikkein - vähitellen isontaen. Vedessä pystyy hengittämään paremmin kuin maalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen siis yllä oleva uusi "Anonyymi" keskustelija, kun en ole rekisteröitynyt. Minulla on aiemmin ollut aivan samanlainen vaiva 1/2020 alkaen ja siitä kesti parantua 2 vuotta 8 kuukautta eli viime vuoden syyskuussa olin vasta lähes kunnossa. Tuolloin ei myöskään kuvattu mitään eikä tutkittu tarkemmin. Oireita mm. refluksi, ärtynyt suolisto, hengityksen salpautuminen, vannemainen kipu rintarangassa, sydänoireet, mitkä johtunevat kaikki samasta vaivasta, koska hermot välilevyistä johtavat noihin. Kävin hierojilla (ei apua), fysioterapeuteilla (vaiva paheni, kun "nikamalukkoja" napsauteltiin myös mahdollisesta rintaangan pullistumasta (noidannuoli 7/8 kerrasta, en suosittele, oli kivuliasta myös), ortopedillä (tutkittiin ettei ole MS-tauti, kun nilkka lerppasi) ja neurologilla (kun oli näköoireita eli näin osittain kahtena, näköaaltoilua, sanojen katoamista, silmämigreenejä - nämä ehkä johtuivat yläselän täydestä jumista ja juurisyynä rintarangan pullistuma (ei magneettikuvattu, joten arvausta jälkikäteen).
        Minulla hoidettiin myös alaselässä nivelrikkoa, SI-nivelen ongelmia ja myöhemmin räätälinlihastulehdusta, jonka oireet ilmeisesti olivatkin alaselän nikaman pullistumasta johtuvia eli väärä diagnoosi (en tuolloinkaan päässyt magneettikuvaan, vaikka pyysin, koska työterveyden mukaan se on kallista ja turhaa, jollei halua leikkaukseen). Selkä on nyt kunnossa, mutta vasempaan nilkkaan säteilee pahasti edelleen.
        Todellisen haasteellista, kun suomenkielistä tietoa ei löydy mistään. Toinen yllä mainituista linkeistä on poistunut käytöstä eikä noita jumppaohjeita löytynyt sieltä hakusanoilla enää. Toinen johti artikkeliin, jonka käännän Googlella jossain välissä, kun ehdin. Etsitään tietoa ja jaetaan sitä. Tuo oli hyvä vinkki yllä, ettei salille kannata kiirehti eikä jalkaprässiä tai vatsarutistuksia kannata kokeilla. Itse kokeilin Kiila-kuntoutuksessa ja oli todella kivuliasta. Vesijumppa sopi aiemmin, noin vuosi tapaturman jälkeen aloitettuna, varovasti ja pienin liikkein - vähitellen isontaen. Vedessä pystyy hengittämään paremmin kuin maalla.

        Joo on inhottavia tollaset rintarankaoireet, joista itselläkin kokemuksia useampaan otteeseen. Magneettikuvassa näkyi, tää ei kuvaussyy, protruusio muistaakseni T5-tasolla. Voisi selittää hyvin oireet. Välilevyt pullistelee ja sitten taas surkastuu hiljalleen. Tottakai voivat sitten uudestaan pullistella. Kuukausia oli selviä oireita pisimmillään. Juuri parhaillaan ei ole ja paras apu siitä, kun ei tee mitään epäsopivaa. Hyvä lihaskunto ja ryhti parhaat ennaltaehkäisijät, mutta mulla ei valitettavasti ole tätä mahdollisuutta korjata.

        Monisairas


      • Anonyymi

        Onpa ikävä kuulla oireistasi. Mikä sinulla on tilanne nyt ja mitä lääkäri kommentoi tuosta pullistumasta joka löytyi kuvauksessa jonka itse maksoit.


    • Anonyymi

      2009 todettiin prolapsi Th 6-7 välissä sisäpuolella, sanottiin että ei voi leikata on niin hankalassa paikassa . Aikoinaan polvissa kovia kipuja, vaihtuen polvesta toiseen, lääkäri sanoi että alkava nivelrikko . Nyt olen ollut liikuntakyvytön yläselän osalta , onneksi on tukiliivit , ettei vihlo koko ajan . Lisäksi on lanne- ja kaularangan alentumat . Osteopenia on pahentanut tilannetta .

    • Anonyymi

      Lisään vielä, minulle kerrottiin että ei voi leikata, on hankalassa paikassa . Sanottiin että jos tulee halvausoireita tai virtsaamis ja ulostusongelmia niin silloin päivystykseen .

      • Anonyymi

        Onko sinulla millainen lääkitys kipuihin ja pystyykö niiden avulla pysymään kiinni suht normaalissa elämässä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe