Onko Hågan Westergardin poika luterilainen?

Siinä hänen oppinsa

Lutherin kirja "Juutalaisista ja heidän valheistaan" ilmestyi Kustannus Oy Vasaran julkaisemana suomeksi vuonna 1939.

Tässä pieni osa M. Lutherin tekstiä ko. julmasta vihakirjasta:
"Miten meidän kristittyjen on nyt tämän turmeltuneen, kirotun juutalaiskansan kanssa meneteltävä?
Ensiksi, että heidän synagogansa tai koulunsa sytytettäköön tuleen, ja mikä ei tahdo palaa, se peitettäköön ja umpeen luotakoon maalla, ettei ikänä yksikään ihminen näkisi siitä kiveä eikä kuonaa... Sillä mitä me olemme tähän asti tietämättömyydessämme sietäneet (minä itsekään en ole sitä tiennyt), sen Jumala on antava meille anteeksi ... Mooses kirjoittaa 5 Moos. 13:12-16, että missä jokin kaupunki harjoittaa epäjumalisuutta, se on kokonaan tulella hävitettävä eikä siitä ole mitään jätettävä jäljelle. Ja jos hän nyt eläisi, niin hän olisi ensimmäisenä sytyttämässä juutalaisten kouluja ja taloja palamaan...
Toiseksi, että heidän talonsakin samalla tavalla rikki revittäköön ja hävitettäköön, sillä niissäkin he harjoittavat samaa, mitä he kouluissaan harjoittavat. Sen sijaan heidän annettakoon asua ulkosuojissa ja talleissa, kuten mustalaisten, jotta he tietäisivät, etteivät he ole herroja maassamme, kuten he kerskailevat, vaan ainoastaan vankeja maanpaossa, kuten he lakkaamatta Jumalan edessä meistä parkumalla huutavat ja valittavat.
Kolmanneksi, että heiltä otettakoon pois kaikki heidän rukouskirjansa ja Talmudin selityksensä, joissa sellaista epäjumalanpalvelusta, sellaisia valheita, kirouksia ja jumalanpilkkaa opetetaan.
Neljänneksi, että heidän rabbiineitaan kiellettäköön elämän ja hengen menettämisen uhalla vastedes opettamasta, sillä sellaisen viran he ovat täydellä syyllä menettäneet...
Viidenneksi, että juutalaisilta kokonaan peruutetaan tien ja saattovartion käyttöoikeus, sillä heillä ei ole maaseudulla mitään tekemistä, koska he eivät ole herroja, ei virkamiehiä eivätkä kauppiaita tai sentapaisia. Heidän on pysyttävä kotonaan. Minulle on sanottu, että nyt kuuluu eräs rikas juutalainen ratsastelevan maaseudulla kahdellatoista hevosella (hän tahtoo tulla kohabiksi) ja nylkee ruhtinaat, herrat, maat ja ihmiset puhtaaksi, niin että suuret herrat katsovat sitä karsaasti. Jos te ruhtinaat ja herrat ette voi kunnollisella tavalla kieltää sellaisilta nylkyreiltä tietä, niin koottakoon jokin ratsumiesjoukko heitä vastaan, koska te tulette tästä kirjasesta oppimaan, mitä juutalaiset ovat ja miten heidän kanssaan on meneteltävä, eikä heidän olemustaan ole suinkaan suojeltava...
Kuudenneksi, että heiltä kiellettäköön koronkiskominen, jonka heiltä Mooses on kieltänyt, koska he eivät ole omassa maassaan eivätkä vieraiden maiden herroja, ja heiltä otettakoon kaikki omaisuus ja hopea- ja kultakalleudet ja pantakoon syrjään talletettaviksi. Ja syy on tämä: kaiken, mitä heillä on (kuten edellä on sanottu), he ovat meiltä varastaneet ja ryöstäneet koronkiskomisellaan, koska heillä muuten ei ole mitään muuta elinkeinoa...
Seitsemänneksi, että nuorille voimakkaille juutalaismiehille ja juutalaisnaisille annettakoon käteen varsta, kirves, kuokka, lapio, rukki, värttinä ja annettakoon heidän ansaita leipänsä otsansa hiessä kuten Adamin lasten osaksi on määrätty (1 Moos. 3:19)...
Mutta jos pelkäämme, että he voisivat meitä ruumiin, vaimon, lasten, palvelusväen, karjan jne. puolesta vahingoittaa, jos heidän pitäisi meitä palvella ja tehdä työtä meille, koska hyvinkin on otaksuttavaa, että sellaiset jalot maailman herrat ja myrkylliset, äkäiset käärmeet mihinkään työhön tottumattomina varsin vastenmielisesti niin suuresti nöyrtyisivät kirottujen gojimien alaisiksi, niin meneteltäköön, kuten minä tiedän muiden kansojen, kuten Ranskan, Espanjan, Böömin jne. menetelleen ja tehtäköön tili heidän kanssaan, mitä he ovat meiltä kiskoneet ja sen mukaan jaettakoon sovinnolla, mutta heidät karkotettakoon maasta. Sillä, kuten olemme kuulleet, Jumalan viha heitä kohtaan on niin suuri, että he lempeällä armeliaisuudella kohdellen tulevat yhä vihaisemmiksi ja vihaisemmiksi, mutta ankaruudella hyvin vähän paremmiksi. Sen vuoksi heistä on pikaisesti päästävä!
... heidän kanssaan meneteltäköön kaikella armottomuudella, kuten Mooses teki erämaassa ja löi kuoliaaksi kolmetuhatta miestä, ettei koko joukko olisi joutunut perikatoon ... Jollei tämä tahdo auttaa, niin meidän täytyy karkottaa heidät pois niin kuin hullut koirat... "

PS. Luther herjaa kirjassaan myös "mustalaisia".

14

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko hän osallinen

      Tämän ajan Suomessa on esillä monen tahon vihapuheita. Mutta mitkään sellaiset eivät vedä vertoja Lutherin kammottaville kirjoituksille.
      Ko. kirja on mitä kaameinta vihapuhetta ja kansanryhmää vastaan kiihottamista. Sitä ovat muutkin Lutherin kirjoitukset, mm. Galatalaiskirjeen selitys. Vihan henki hehkuu sen sivuilta. Tuosta hengestä syntyi luterilainen kirkko. Tiedämme, miten Hitler myöhemmin sai saatanallista voimaansa Lutherin kirjoituksista.

      Tietääkseni luterilainen kirkko ei ole sanoutunut irti oppi-isänsä antisemitismistä? Ei ole kuulunut anteeksipyyntöä? Jos kirkko olisi vähääkään oikeamielinen laitos, esittäisi arkkipiispa juutalaisille anteeksipyynnön siitä, mitä Luther on opettanut ja kieltäisi Lutherin oppien hyväksymisen.

      Luterilaisuudessa vaikuttaa yhä tuo sama vihan henki. Seuratkaapa esim., miten kirkko toimii juutalaisia ja Israelia vastaan vaatien jopa Jerusalemia muslimien (palestiinalaisten) pääkaupungiksi.
      Luterilaisuus on kirottu uskonto. Näin sanoo 1 Moos. 12:3.

      Looginen selviö on, että jos joku tukee rahallisesti vihan hengessä olevaa kirkkoa, niin sellainen on osasyyllinen ko. yhteisön rikoksiin. Kirkollisverolla, jota kirkkoon kuuluva maksaa, pidetään yllä tuota vihan- ja eksytyksen uskontoa. Ilm. 18:2-4.
      Oletko osallinen!

    • Sama viesti on näköjään usealla foorumilla. Oli ainakin jo tuolla helluntailaisuus -foorumilla, jossa asiasta syyllistettiin luterilaisia eikä mainittu nimiä. Täällä näytetään syyllistävän oletuksena Håkanin pojan mahdollista luterilaisuutta.

    • Uskov eroaa kirkosta

      Helpoin tapa erota kirkosta on vapaa-ajattelijoiden tekemä sivusto: http://eroakirkosta.fi Vapaa-ajattelijat ovat tietämättään Jumalan asialla.

    • P. Ko..nen

      Kyllä Jonatan on luterilainen.

    • Håkan Westergård

      En ymmärrä miksi ette kysy Jonathanilta suoraan vaan sen sijaan tällaisen keskustelupalstan kautta.

    • käyttäkää googlea

      Nimihaulla selviää pikaisesti, etää JW toimii srk-pastorina Åbon ruots.srk:ssa. Yllättävää.

      On täytynyt tapahtua perusteellinen myllerrys uskonasioissa ja irtautuminen isältä ja uskonsanalaisuudesta perityistä (harha)opeista.

    • Ei kumpaakaan

      Luterilainen harhaoppi on pahempaa kuin uskonsana liikkeen sekavuus.

    • Rakkautta lisää

      Mies valitsi ssiis kahdesta pahasta pahimman. Mutta ei hän siitä huonontunut tai parantunut. Eksytys mikä eksytys riippumatta eksytyksen tasosta. Jumala tahtoo uudistaa uskon.
      Tervetuloa helluntaiseurakuntaan, josta lähditte.

      • nmhbgcfds

        helluntailaisuus se vasta vastenmielinen onkin, oneksi olen luterilainen


      • Mazdels (ei kirj.)

        Helluntaiherätys (helluntaiseurakunnat) ja Elämän sana -seurakunnat ovat molemmat osa helluntailais-karismaatista liikettä.

        Helluntailais-karismaattinen liike on kovin hajallaan. Liikeeseen kuuluvat seurakunnat ja seurakuntalaiset syyttävät toinen toisiaan harhaoppiseksi ja eksyttäjiksi, kuten nimimerkki "Rakkautta lisää" hyvin tuossa yllä asian ilmaisee ja muistaa mainita helluntaiseurakunnan mielestään parempana.


      • !!!!.
        Mazdels (ei kirj.) kirjoitti:

        Helluntaiherätys (helluntaiseurakunnat) ja Elämän sana -seurakunnat ovat molemmat osa helluntailais-karismaatista liikettä.

        Helluntailais-karismaattinen liike on kovin hajallaan. Liikeeseen kuuluvat seurakunnat ja seurakuntalaiset syyttävät toinen toisiaan harhaoppiseksi ja eksyttäjiksi, kuten nimimerkki "Rakkautta lisää" hyvin tuossa yllä asian ilmaisee ja muistaa mainita helluntaiseurakunnan mielestään parempana.

        Kummatkin ovat harhaan johtavia tänäpäivänä. Totuutta ei löydy hakemallakaan !


    • yliopistolla on
    • Metodisti melkein

      Kristinsukon helluntailaisuushaara kelpaa.

      Kunhan ei nyt sentään ihan luterilaista uskontoa hyväksytä.

    • paljon hyvääkin

      Sai Luther paljon hyvääkin aikaan. Mutta oli aikansa kasvatti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe