Motparterna möttes i språkdebatt

Anonyymi

3 kommenttia

Vastaukset

 • Persujen juutalaissiiven Simon Elo on hintelä videopelejä pelaava sivari?

  Ei näytä kovin urheilulliselta tämä juutalainen persu, jonka elopaino on n. 55 kiloa!

  Mahtaako olla pojalla armeijasta passi vai vapautuspassi, vai meneekö pelien peluuksi koko Simonin siionismi?

  Simon tuntuu olevan kokoajan päänä ja pasuunana huutamassa oli millainen persujen kohu sitten milloinkin!

  Simon: jos Suomi hapottaa, niin Israel on olemassa kaltaisillesi!, siellä ei ole somaleita, kai?

 • Pakkoruotsifanit jaksavat toistella, ettei pakkoyoruotsin poisto lisännyt kielivalintoja muissa kielissä. Ei tietenkään, koska pakkoruotsi jäi ja vie edelleen yhden kielen paikan lukujärjestyksessä ja ajankäytössä!

  Pakkoyoruotsia ei poistettu siksi, että luettaisiin muita kieliä, vaan siksi, että kirjoitettaisiin enemmän matemaattisia aineita ja että opiskelijoilla, jotka tulevat ammatillisen linjan kautta, olisi paremmat mahdollisuudet. Ja siksi, että reppuja tulisi vähemmän ja opintoajat eivät enää kasvaisi. Tässä onnistuttiin.

  Helsingin yliopiston nykykielten laitokselta on vuosi sitten tullut hyvä tilannekatsaus kieltenopiskelusta. Siinä professorit eivät hauku suomalaisnuoria laiskuudesta, he tietänevät, että Suomessa luetaan kieliä eurooppalaisittain paljon. Syy kielten osaamattomuuteen tuli ranskan kielen professorin suusta: "kurssivalikoima on lukiossa laajentunut, ja pakollinen ruotsi syö tilaa muilta kieliltä". Siis asiaosaamisen painotus on valtava (syystä) ja kielipaletti vaihtoehdoton.

  Muistakaa faktat, kun joudutte keskustelemaan asiasta!

 • Jos virallinen kaksikielisyys olisi oikeasti rikkaus, niin Ahnevanmaa ja Ruotsi takuuvarmasti olisivat virallisesti kaksikielisiä. Mutta kun kaikki tietävät, että kaksikielisyys Suomen malliin on äärettömän kallis rasite rahallisesti ja haitallinen henkisesti, niin sitä ei missään nimessä haluta missään ruotsia tai sen lähisukukieliä puhuvissa maissa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.