Pentikäinen sai potkut tämän jutun takia

Herlin HSjutun konna

Tämä HS pääkirjoitussivun juttu lienee yksi niistä viimeisistä niiteistä jotka saivat Hallituksen puheenjohtaja Herliniltä kupin lopullisesti keittämään yli.

»»" TEKNOLOGIATEOLLISUUDELLA ON AIVAN LIIAN PALJON VALTAA
...
Teknologiateollisuus haluaa myös sanella seuraavan
valtakunnansovittelijan.
...
KUKA ON ANTANUT TÄLLAISEN VALLAN
Kuka oikein on antanut Teknologiateollisuudelle ja Alangolle
tällaisen vallan? Rajansa vallantäyteydelläkin.

Alanko on saanut valtansa Antti Herliniltä ja muilta
teknologiateollisuuden patruunoilta. Teknologiateollisuus on
puolestaan saanut tai ottanut valtansa muilta työnantajaliitoilta.
Palkansaajapuolella ihmetellään, millaisia hiirulaisia muut
työnantajaliitot oikein nykyisin ovat." »»
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Teknologiateollisuudella on aivan liian paljon valtaa/a1369106945833

Kirjoittaja Juha Akkanen paasasi sydämensä kyllyydestä maan ykköslehden pääkirjoitussivulle Antti Herliniä arvostelevaa juttuansa, omassa ratapihan lasikuution työpisteessään. Muistamatta sitä että jutun pääkonnaksi nimetty Herlin nykyään istuu samassa lasikuutiossa, paria kerrosta ylempänä.
__
Päätoimittaja Pentikäinen kutsuttiin jo seuraavana päivänä pikaneuvotteluun Herlinin luokse.

Ilmeisesti Pentikäinen ei silloin tajunnut tilanteen tulehtuneisuutta. Todennäköisesti Pentikäinen ei selitellyt ja pahoitellut toimittajan tekstin sävyä lainkaan, ehkä vetosi toimittajan vapauteenkin. Ainakaan ei pahoitellut ja pyydellyt anteeksi tarpeeksi vuolaasti, ja riittävän monisanaisesti. Eikä hoksannut luvata jatkossa puuttua tarkemmin tällaisiin pääkirjoitussivulla julkaistavien juttujen sävyyn.

Herlinlle jäi hiertävä kivi kenkään, että tätä samaa tuubaa tulee taas parin viikon päästä lisää, jos ei nyt luututa nurkkia saman tien kunnolla.

Maanantaina uusi päätoimittaja Riikka Venäläinen sanoi saaneensa puhelimitse tiedustelun päätoimittajuudesta "pari päivää sitten". Eli ilmeisesti Herlin soitti hänelle saman tien, joko heti perjantaina tai viimeistään lauantaina.

Samat Herlin ja Alanko heittivät muitta mutkitta EK:n toimitusjohtaja Pukkisen pellolle viime marraskuulla. http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/11/09/ek-ei-kerro-erotetun-pukkisen-erorahaa/201241721/12
Tämä meininki jatkuu nyt lehtimaailman puolella.

Jos ei tällainen päätoimittajan kölin alta veto ja korvista pyörittäminen saa valtalehden toimittajia varpailleen, niin ei sitten mikään. Nyt pitää enää toimittajien saada hissuksiin selville että minkä sorttista juttujen linjaa lehdessä itse asiassa sallitaan ja mitä taas ei kovin kauan katsella.

Ilmeisesti ainakaan EK:n asioista ja henkilöistä ei kannata kovin teräviä ja napakoita analyysejä jatkossa lehteen kirjoitella.

29 kommenttia

Vastaukset

 • Ei sitä kaikesta tarvitse jauhaa lehdissä. Venäjälläkin riittää uutisia lehtien sivuilla, vaikka tietyt asiat jätetään kertomatta yhteiskuntarauhan nimissä. Venäläisestä lehdistöstä ja tiedotuksesta voisi ottaa enemmänkin mallia Suomeen. Valtion kontrolloima tiedonvälitys on ihan kansalaisten omakin etu, samaa mallia toteutetaan myös Kiinassa, eikä siellä ihmiset hillu pitkin katuja.

  Venäjällä on paljon rauhallisempaa kun turha valtaväestöstä poikkeava propaganda pidetään kurissa.

  • Loistava kommentti ja niin totta ettei jussi junttila sitä ymmärrä.
   Eduskunnan rahoittama lehdistö toteuttaa kansan enemmistön mielipidettä, ja vapaa markkinalehdistö tottelee vain valtaeliittiä.


  • Hyvin sanottu. Ei kaikesta tosiaan olisi tarvinnut mainita lehdissä. Esim. se Kreikan (ja Kyproksen) vakuus ja takuus ja muu sotku olisi voitu jättää pois lehtien etusivuilta. Turhaa päänvaivaa vain lukijoille, ja mikä hölötys siitä onkaan syntynyt kuukausiksi.

   Kun on olemassa kiho, joka tietää, mikä on lukijoiden silmille sopiva, niin miksi ei tätä tietäjää kuunnella.
   "Venäjälläkin riittää uutisia lehtien sivuilla, vaikka tietyt asiat jätetään kertomatta yhteiskuntarauhan nimissä."
   On pidettävä silmät auki ja otettava opiksi.


 • Pikkuveli Niklas ärisee ja naputtaa omassa sähköisessä Uusi Suomi lehdessänsä milloin mistäkin asiasta. Isoveli murisee nyt astetta kovemmmalla kanuunalla päälehden kautta. Tämän suvun nenille ei hypitä.

 • Mä ainakin hypin, en arvosta noita pätkän vertaa.

 • "Jos ei tällainen päätoimittajan kölin alta veto ja korvista pyörittäminen saa valtalehden toimittajia varpailleen, niin ei sitten mikään"

  Ainakin uusi päätoimittaja Venäläinen tuntuu läksynsä oppineen. Hän kehoittaa jo kriittiseen itsetarkasteluun koko toimittajakuntaa.

  »"Mediakentän tavattoman nopea muutos on Venäläisen mukaan
  kaiken kaikkiaan Helsingin Sanomien kaltaisen tuotteen suurin haaste.

  "Tarvitaan myös kriittistä itsetarkastelua", hän muistuttaa."»

  http://www.hs.fi/talous/Riikka Venäläinen Itsekritiikkiäkin tarvitaan /a1369619600430

 • Kohtane on taas painokoneita särkemässä ja pikku pomoille tulee parabellumit vyölle työpaikoille. Naistyöntekijöiden kanttaa siis jo ennakolta asennoitua siihen että joutuu työpäivän aikana antamaa pillua känniselle ja pahalta haisevalle velttomuna pomolle. Suomen teletappi johtajistolla on aina joku saatanan roolipeli päällä 80-luvulla leikittiin mafiaa ja nyt vissiin halutaan jotain 30-luvun meininkiä. Ulkomaisia ammattijohtajia kiitos ja sassiin, kotimaiset teletapit ovat suurin uhka Suomelle

  • ONPAS SIINÄ KATKERA TYYPPI. mENISIT VÄHÄN TERAPIAAN NIIN EI TARVIS OLLA NOIN NEGA


  • NEGAT kirjoitti:

   ONPAS SIINÄ KATKERA TYYPPI. mENISIT VÄHÄN TERAPIAAN NIIN EI TARVIS OLLA NOIN NEGA

   OTA SINÄKI LÄÄKKEET NIIN EI TARVI KOKO AIKAA HUUTAA. VAI ONKO SE KIVAA, KERRO ONKO ?


 • Mikä Sanoman hallituksen puheenjohtajaa Antti Herliniä oikein vaivaa?

  Toivottavasti ei ole sitä Stalilnin tautia, jossa kaikkia epäillään!

  Kaikki ovat syyllisiä, on vain huonosti kuullusteltuja jos syytä ei löyry.

  Onko hissiyhtiö Koneella liikaa valtaa vai liikavarpaita?

  • Herliinien degeneraatti suvussahan esiintyy ihan poikien oman kertomankin mukaan tietyn tyyppistä "sukurasitetta". Taita kuitenkin oll lievempää esiastetta samasta vaivasta joka ilmin aikoinaan nimellä Habsburgilainen leuka... Kun veri on tarpeeksi sinistä niin sepä ei lakkaa jouksemastakaan ilman verenseisauttaja mystikkoja.


 • Ja minä kun toivoin, että pentikäinen olisi saanut potkut lehdessä olevan ylenmäärisen homotuksen ja mamutuksen takia? Ja nytkö sitten kuitenkin tämä sama linja jatkuukin?

  • Linja jatkuu.Maahanmuuttajat,somalit,musut,homot on hesarissa IN. Mutta SUOMALAINEN on edelleen rasisti,jos näistä erehtyy puhumaan.


  • Liika mamutus syynä. Kun Tukholman mellakat olivat hurjimmillaan, ei Hysäri kirjoittanut siitä sanaakaan vaikka juttu oli koko sivistyneen maailman lehtien pääuutisissa. Jäi monta miljoonaa lukijaa saamatta nettihesarissa ja mainokset lukematta. Raha meni ja potkut tuli!


  • Sillä selvä! kirjoitti:

   Liika mamutus syynä. Kun Tukholman mellakat olivat hurjimmillaan, ei Hysäri kirjoittanut siitä sanaakaan vaikka juttu oli koko sivistyneen maailman lehtien pääuutisissa. Jäi monta miljoonaa lukijaa saamatta nettihesarissa ja mainokset lukematta. Raha meni ja potkut tuli!

   Itse en ymmärrä tätä hesarin kantaa eduskunnasta.Kun Jutta sanoo jotain,kirjoitetaan ne sanatarkasti lehteen.
   Mutta kun esim.Soini pauhasi naama punaisena eduskunnan kyselytunnilla aikoinaan,siitä ei edes mainittu seuraavan päivän hesarissa. Siihen loppui mun hesarin tilaus.
   Koska asiat kummiskin vaikuttavat jokaiseen suomalaiseen ,pidän asioiden kertomista tärkeänä.
   taas huomasi että kaunistellaan asioita kun jätetään kertomatta ruotsin mellakoista...Huomaa et nää porvarin perkeleet pyörii vaan oman napansa ympärillä ja katsoo maailmaa ylenevästi.Ans kattoo kun sairastuukin vakavasti ja joutuu kunnalliseen leikkausjonoon johon kerkiää jo kuolla ennen hoidon saamista.siinä kohdassa pilkka osuu omaan nilkkaan


 • yleensäkään mistään maailmasta tuskin löytynee työnantajaa, joka sietää alaistensa suoraa halveksuntaa itseään kohtaan.

  Liian suuri osa toimittajakunnasta on edelleen punikkien opistosta/yliopistosta Tamereelta valmistuneita Guevara - paita päällä kulkevia idiootteja, jotka kirjoituksissaan halveksuvat varsinkin suomalaisia päättäjiä, unohtamatta sivulauseissa ylistää maailman viimeisiä diktatuureja (Venäjä, Kiina, Kuuba, Iran etc).

  Onneksi edelleen kuten tulevaisuudessakin: sitä saa mitä tilaa.

  • Maailman viimeisimmät diktatuurit on kusa ja kyömylä...


  • +++++++++++++ kirjoitti:

   Maailman viimeisimmät diktatuurit on kusa ja kyömylä...

   olemaan Ylivieska, jos sitä valtakunnanhullua ei saada vankilaan.

   Toisaalta tietysti sen tason junttila kuin Ylivieska...vankila kai se aina tavallaan on.


  • Viimeisin tulee kirjoitti:

   olemaan Ylivieska, jos sitä valtakunnanhullua ei saada vankilaan.

   Toisaalta tietysti sen tason junttila kuin Ylivieska...vankila kai se aina tavallaan on.

   Kun Ylivieska ja Ähtärikin ovat jo kaatuneet, niin raudanluja Äänekoski seisoo edelleen vankkumatta pystyssä.

   Viimeksi tulee kukaan diktattori meille Äänekoskelle sanoon yhtään mitään. Täältä kyllä helähtää ennen sitä, aika monenlaista rautaa takasinpäin.


 • Vai sillee se olikin. Me kun luultiin, että Pentikäisen politiikka on liian Kepu myönteistä. Siitä seuraa, että kokkareiden kannatus on laskenut.???

 • Pentikäinen sai potkut kun Hesari ei pystynyt kasvattamaan Naton kannatusta Suomessa vaan päinvastoin Hesarin likakampanjan myötä Naton kannatus vain väheni Suomessa.

 • Pentikäinen on myös tervetullut meihin PerusSuomalaisiiin.

 • Jos ei ihan Suomen NATO-hakupapereita saanutkaan Pentikäinen vetämään, niin kyllä se aika lailla täysillä tyrkytti tuota EU-Liittovaltiotansa meille.

  Tässäkin pääkirjoitussivu joulukuulla 2012 huutaa että "Liittovaltio olisi Suomelle paras ratkaisu."
  http://www.hs.fi/paivanlehti/paakirjoitukset/Liittovaltio olisi Suomelle paras ratkaisu/a1355291800119

  Tämä on se lopullinen ratkaisu johon Bilderberg -kerho tahtoo maanosan viedä. Yhdeksi sotilasvarustelun suurvallaksi, yhden pankkipiiriporukan käskyvallan alle.
  Pentikäinen ajoi ihan kybällä tätä agendaa läpi. Mutta ilmeisesti olisi pitänyt ajaa vaan vieläkin näyttävämmin ja painokkaammin. Isäntä ei ollut ihan täysin tyytyväinen Mikaelin ponnisteluihin.

 • Pentikäistä harmittaa että tuli lähdettyä Niinistö-porukan luuseri-natotukseen mukaan.

 • Sitä Pentikäistä valvottaa nyt ihan oikeesti aika monenlaiset ajatukset. Siitä lähtien että oliko tämä nyt Jumalan rankaisu hänelle, ja pitäisikö tästä nyt jotakin ottaa opiksi, ja elää loppuelämänsä eri tavalla.

  Rahat kyllä piisaa Mikaelilla eläkkeelle saakka. Sen verran kultaista kättä tuli pörssifirmasta lähtiessä, että ei monilapsinen perhe tästä kerjuulle joudu.

 • Mikä sitä Hareninia vaivaa... Sananvapaus pitäisi olla.

 • Antti Herlin on tosiasiallinen Hesarin uusi päätoimittaja. Päätoimittaja määrittelee lehden linjan.

  Kulissina oleva viherfremakko Venäläinen on pelkkä notkeasti taipuileva kulissipäätoimittaja.

 • Pentikäinen kompastui Natoon siis Natotukseen. Kompastuuko Niinistö?

 • Höpöttäkööt ihan mitä höpöttää Helsingin Sanomien "avoimesta uutisoinnista". Ja uusista freeseistä digitaaliajan ajatuksista ja markkinakombinaatioista ja kanavista yms.

  Se on ihan 100% varmaa että Antti Herlinin johdolla maan päälehti Helsingin Sanomat tulee olemaan maanpetoksen etujoukoissa.
  Silloin kun Suomen ylimmät johtavat poliitikot on jo lopullisesti joko ostettu tai sitten peloteltu hiljaisiksi.

  Ennemmin tai myöhemmin Suomea aletaan korvista raahaten vetää kohti EU-Liittovaltion kitaa. Maan turvallisuuden nimessä! Liittovaltioon, osaksi pienen sisäpiirin johtamaa EU-Euroopan Talous- ja Sotilasliittoa.

  Sinne kuljettaessa ja siinä tiedotussodassa Helsingin Sanomat nykyisine johtoinensa tulee olemaan maailman suurpankkiirien ylin äänitorvi.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.