Ajatusta päivään.

Esimerkiksi tasa-arvoista avioliittoa vastaan uskonto opettaa, että jumala vihaa syntiä. Muttei syntistä. Mutta rankaisee silti syntistä ihmistä siitä, mitä syntejä on tehnyt. Koska ihminen valitsi pahan.

Mutta mitä hyötyä tällaisesta vihan naamioinnista: "Vihaa syntiä. Rakasta syntistä." sitten on kerta ihminen on mitä synti on?

13

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SamiA

      ”Mutta mitä hyötyä tällaisesta vihan naamioinnista: "Vihaa syntiä. Rakasta syntistä." sitten on kerta ihminen on mitä synti on?”

      Alussa synti ei määrittänyt ihmistä, eikä se määritä ihmistä nytkään. Ymmärrän kyllä pointin, että ihminen hakee hyväksyntää synnin harjoittamiseen, mutta ihminen ei ole yhtä kuin syntinsä.

      Jumalan Poika tuli ja vapautti ihmisen synnin ikeestä.
      Synti ei ole Jumalalle ongelma, mutta syntiselle, joka ei halua tehdä parannusta, se sitä on.

      • "että ihminen hakee hyväksyntää synnin harjoittamiseen, mutta ihminen ei ole yhtä kuin syntinsä."



        Klassisen protestantismin mukaan kaikki materia. Mistä myös ihminen rakentuu on syntiä.

        Mutta mitä asiaa en myöskään ymmärrä osalla uskovaisten parissa esiintyvästä kummallisesta ajattelutavasta. Että homoavioliitto on paheksuttavampia asia kuin väkivallan käyttö sitä vastaan.

        Ymmärrän kyllä että Judoekristillisten oppien mukaan homous on syntiä. Mutta mikä on kristinuskon mielipide homoavioliittoja vastaan käydystä väkivaltaisuuksista?

        Eikö väkivalta ole pahempi synti kuin homous?


      • kretarded

        >>Jumalan Poika tuli ja vapautti ihmisen synnin ikeestä.


      • kretarded kirjoitti:

        >>Jumalan Poika tuli ja vapautti ihmisen synnin ikeestä.

        Ehei, uskonnot toimivat synninpäästöjen kauppiaina.


    • Eheytymään

      Joo en minäkään vihaa vasenkätisiä. Vihaan vain sitä jos he luonnottomasti käyttävät sitä vasenta kättään. Hehän voivat ihan hyvin käyttää ensisijaisesti oikeaa kättään, sehän on vain oma valintakysymys. Jokainen vasuri voi ihan hyvin eheytyä oikeakätiseksi, jos vain itse tahtoo. Mutta kun rakastavat liikaa sitä luonnottomuutta.

    • Esko o

      Luuliisin, että tämä on samanlaista, kuin vanhempien lapsisuhteessa. Vanhemmat rakastavat lapsiaan, vaikka lapset tekisivät mitä pahuutta tahansa. Vanhemman lapsirakkaus pysyy silti.

      • Ei samanlaista

        Eli kun lapseni ilmoittaa ettei enää rakastakaan minua, niin lukitsen lapseni kellariin ja kidutan häntä siellä äärettömän julmasti koko hänen loppuelämänsä?
        Noinhan asia siis oikeasti olisi, jos kyse todellakin olisi samasta asiasta.

        Mutta koska en ole sadistinen julmuri, niin en tietenkään voisi koskaan tehdä tuollaista rakkaalle lapselleni, vaikka tämä alkaisi vihaamaan minua. Kysymys kuuluukin, että miksi raamatun jumala toimii juuri noin kammottavasti. Miksi minulla tavallisella ihmisellä on parempi moraali kuin raamatun sadistisella hirviöllä ja ikuisella kiduttajalla.


      • 34er

        Onhan äärimmäinen sadomasokismikin jonkinlaista rakkautta. Ainakin äärimmäisen sadomasokistin mielestä.


    • Kysymys on yksinkertaisesti vain rationalisoimisesta jossa jokin negatiivinen tuntemus jotakuta henkilöä tai asiaa kohtaan pyritään selittämään pois siten, että ko henkilö voi edelleen katsoa itseään peilistä ja tuntea itsensä hyväksi, siitäkin huolimatta että hän tunnistaa oman asemansa ja käsityksensä ilmaisemisen olevan jollakin tasolla epäinhimillinen ja julma...joko suoraan jotakuta henkilöä taikka kansanryhmää kohtaan.

      Kysymys ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertainen eikä uskonnollisen esityksen epäinhimillisyys tai julmuus tule niinkään suoraan ajatuksesta "Vihaa syntiä. Rakasta syntistä."
      Ongelma on vain siinä että uskonnolliset käsitykset yleisesti ottaen eivät tee näin, vaan sen sijaan tätä käytetään yksinkertaisesti vain naamiona uskonnolliselle vihalle ihmisiä kohtaan jotka uskonnon mukaan tekevät syntiä.... eli käytännössä niitä ihmisiä kohtaan jotka eivät ajattele ja käyttäydy samalla tavalla kuin uskonnollinen henkilö joka tämän mileipiteen on esittänyt.

      Toisilla tämä naamio on vain hieman ohuempi kuin toisilla ja niitä joilla tämä naamio on uhuimmillaan tai puuttuu kokonaan tavataan kutsua fundamentalisteiksi.

    • 1213

      Tässäkin kyse on vanhurskaudesta. Jumala ei halua antaa epävanhurskaiden elää ikuisesti. Syy on se, että epävanhurskaat rakastavat pahuutta ja haluavat tehdä kaikesta helvetillistä. Kaikesta rakkaudesta huolimatta, olisi huono asia antaa vääryydenrakastajien elää ikuisesti.

      "Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."
      Joh. 3:19-21

      • 234erfg

        On ihan hyvä, että tunnetusti uskovatkin nimimerkit aina välillä muistuttavat jumalansa vitttumaisesta, pitkävihaisesta, väkivaltaisesta ja mustavalkoisesta luonteesta.


    • Jos synnistä riisuu kaiken vuosituhansien teologisen diibadaaban, niin näyttää että synti on vain sana, joka kuvaa yhteisön hyväksytyistä normeista poikkeavaa käytöstä - aina ajatuksen tasolle saakka. Kun rikkoo sääntöjä, niin yhteisön (kuviteltu) auktoriteetti suuttuu, kun elää "vanhurskaasti", niin sama auktoriteetti katsoo suopeasti. Jokin jumallinen olento on oiva auktoriteetti taikauskoisille, koska näin voidaan valvonta ulottaa jopa ajatuksiin. Taikauskoisen ihmisen on helppo nähdä syy-seuraus suhde: aamulla yksi auton renkaista oli tyhjä - tämä on ansaittu rangaistus, koska eilen katseeni viipyi kyllä aivan liian kauan siinä alusvaatekuvaston mallissa.

      Tänä päivänä synti on aivan mitä vaan, koska olematonta voi teorisoida loputtomiin, mutta lähtökohta taitaa olla sama: uskovaiset käyttävät sitä yrittäessään vääntää reaalimaailman heidän normeihinsa.

      • "Taikauskoisen ihmisen on helppo nähdä syy-seuraus suhde: aamulla yksi auton renkaista oli tyhjä - tämä on ansaittu rangaistus, koska eilen katseeni viipyi kyllä aivan liian kauan siinä alusvaatekuvaston mallissa."


        Nämä oudot syy-seuraus uskomukset ovat kanssa yksi varoittava esimerkki, Lasten "viattomia" todistuksia käytettiin jenkeissä ja Ruotisssa noitakäräjien todisteina. Kun lapsia käytettiin "näkemään" noitia syiden aiheuttajiksi. Tämä taas täyttää enempi hyväksikäytön kriteerit.


        "Tänä päivänä synti on aivan mitä vaan, koska olematonta voi teorisoida loputtomiin, mutta lähtökohta taitaa olla sama: uskovaiset käyttävät sitä yrittäessään vääntää reaalimaailman heidän normeihinsa."


        Ajatuksena synti perisynti jne. Kuulostavatkin ihan tavalliselta arkielämältä. Perisynti tulee Aatamista ja Eevasta ja lasten pitää kantaa isiensä synnit.

        Ja elämässä törmää ihan arkisiin asioihin. Joista voi löytää kuin löytääkin jonkun synnin.


        Ja sitten 1213'lle.

        "Kaikesta rakkaudesta huolimatta, olisi huono asia antaa vääryydenrakastajien elää ikuisesti."


        Mutta eikö jumalasi osaa heitä maailmasta poistaa ilman, että ihmisen tarvitsisi turvautua nyrkkiin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3229
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1285
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe