Peter Östman: Puheenjohtajakandidaatin

puheenvuoro

Tässäpä parhaimman puheenjohtajaehdokkaan puheenvuoro.

28.08.2004
Suomen Kristillisdemokraatit
Strategiaseminaari

Jyväskylä 28.10.2004
Peter Östman

Puheenjohtajakandidaattien puheenvuorot

Vaalityömme alkaa tänään. Ei ainoastaan puolueemme puheenjohtajavaalit vaan myös kunnallisvaalityön valmistelut. Henkilökohtaisesti voin aloittaa työn hyvissä olosuhteissa. Olen saanut kasvaa turvallisessa ja kristityssä ympäristössä. Minulla on oma perhe, hyvä ja ahkera vaimo ja lisäksi kaksi poikaa. Tällaiselta pohjalta on hyvä aloittaa.

Kristillisen Liiton perustavassa kokouksessa 06.05.1958, puolueen tarkoitus ja päämäärä kuvattiin tavalla joka monessa kohdin on yhä ajankohtainen:

Suomen Kristillinen Liitto edustaa kristillis-isänmaallista suuntausta maassamme ja tukee valtiollisissa ja kunnallisissa vaaleissa sellaisia ehdokkaita jotka tuntevat vastuun suomalaisen kansanvallan säilyttämisestä puolue-diktatuurin valtapyyteistä vapaana, kristillisen hengen ja moraalin turvaamisesta, yhteisen isänmaamme menestymisestä, kotien eheytymisestä, vanhusten vaalimisesta, nousevan polven kasvattamisesta Jumalan pelossa sekä yhteisten varojen käytöstä, omaan etuun katsomatta.

Terveet periaatteet tarjosivat ihmisille ja yhteisöille kestävän ja moraalisen perusrakenteen.
SKL perusti olemassaolonsa ja yhteiskuntapoliittisen tavoitteenasettelunsa vankasti kristilliseen maailmankatsomukseen. Nähtiin että Kristillinen usko oli vakavasti uhattuna Suomessa, kun harjoitettu politiikka pyrki monin keinoin heikentämään kristillisyyden asemaa kansan elämässä. Ateistisen politiikan vastapainoksi SKL halusi asettaa kristinuskon varaan rakentuvan poliittisen toimintalinjan, kristillisen politiikan.

Tänään, vuosikymmeniä sen jälkeen voimme todeta että yhteiskunnassa on edelleen tarvetta käydä keskustelua moraalista ja kristillisestä etiikas-ta. Ihmisen tieto ja taito ovat varsinkin viimeisinä vuosikymmeninä lisääntyneet suunnattomasti. Mutta samaan aikaan moraalin kehitys on ollut auttamattoman hidas. Maailman meno on vieläkin sellainen, että siihen edelleen soveltuvat liian hyvin Hamletin sanat:

”puutarha perkaamaton on se, ain siementyvä; rikkaruoho rietas rehottaa siinä”

Oikeutetusta pessimismistä huolimatta voidaan kuitenkin todeta, että tiettyä edistymistäkin on tapahtunut. Ei tarvitse lähteä lainkaan villi-ihmisen tasolta, sillä jo antiikin tai myöhempien orjajärjestelmien hyväksyvä ajattelutavan vertaaminen nykyaikaiseen kansanvaltaiseen ja ihmisläheiseen katsomukseen osoittaa merkittävää kehitystä tapahtuneen. Tämä antaa toivoa ainakin kehityksen mahdollisuuteen. Vuorisaarnan sanat: sen täh-den, kaikki mitä tahdotte että ihmiset tekisivät teille, tehkää samoin tekin heille, ovat edelleen ihmisoikeuksien konkreettisin ja selkein julistus. Valitettavasti elävässä elämässä aikojen mennessä on jääty kovin kauaksi vuorisaarnan ajatuksesta. Edellä viittasin ihmisen tiedon viimeaikaiseen tavattomaan lisääntymiseen. On syöty tai syötetty kovin ahnaasti tiedon puusta, mutta ei ole juuri tehty eroa hyvän ja pahan tiedon välillä tai oikeammin, ei ole ainakaan riittävästi haluttu huolehtia siitä, sovelletaanko jatkuvasti kasvavaa tietoa hyvään vai pahaan. Onkin kysyttävä eikö uuden tiedon mahdollisuuksia voitaisi määrätietoisesti käyttää myös ihmisten ja kansojen moraaliseksi kohennukseksi. Kenties tiedon kasvun matkaan saataisi silloin mukaan ihmisen onnikin. Tieto ja taito ilman omaatuntoa ovat vaarallisia työkaluja.

Suuntamme on jatkettava ja jalostettavaa

Olen vahvasti sitoutunut puolueemme arvopohjaan ja nykyisiin toimintatapoihin. Arvopohjammehan rakentuu yhteisesti sovittuun yleisohjelmaan sekä erityisohjelmiin. Puolueemme kehitys on viimeisen kymmenen vuo-den aikana ollut erittäin suotuisaa. Olemme onnistuneet kasvattamaan kannatuksemme vajaasta kolmesta prosentista melkein kuuteen prosenttiin. Tämä osoittaa, että puolueen linjaus on ollut oikea, ja olen valmis jatkamaan sillä tiellä.

Pitkään yrittäjänä toimineena uskon, että voisin tuoda uusia ulottuvuuksia puolueeseen. Väheksymättä muita ammatteja ja henkilöresursseja, väitän että yrittäjän ajattelutapa poikkeaa ehkä eniten muiden ammattikuntien ajatusmaailmasta. Olen istunut kunnanvaltuustossa kahdeksan vuotta, ja monta kertaa on tullut vastaväitteitä, kun olen esittänyt ratkaisumalleja yritysmaailmasta. Tämä johtunee enemmän siitä, että muut tahot ovat muodostaneet tietyn ennakkoluulon yrittäjäkuntaa kohtaan. Tähän olen tavannut sanoa, että vaikka järjenkäyttö on sallittua myös yrittäjillä, niin heilläkin on oltava sydän mukana päätöksenteossa, jotta he menestyvät. Tästä syystä, erityisesti viime vuosina yrittäjien ja työnantajatahojen kes-kuudessa yhä enemmän esille noussut arvokeskustelu, on ilahduttanut minua.

Minun mielestäni Bjarne Kallis on vahvana ja värikkäänä poliitikkona onnistunut ”istuttamaan” itsensä kansan sekä median keskuuteen ja lisäksi Suomen Kristillisdemokraatit tunnetaan poliittisena puolueena. Tätä suuntaa on ehdottomasti jatkettava ja jalostettava.

Arvoja käsittelevän keskustelun on oltava kristillisdemokraattien tavaramerkki

Suomen markka devalvoitiin useampaan kertaan 1900-luvulla. Valitettavasti myös kristillisiin arvoihin kohdistuva kunnioitus kärsi rajun devalvaation viime vuosikymmenien aikana.
Lisääntyvä alkoholin kulutus nielee suunnattomia summia valtion kassasta. Tuhansia ihmisiä, monet heistä vielä teini-ikäisiä, kuolee joka vuosi alkoholin ja huumeiden väärinkäytön aiheuttamiin vammoihin. Media välittää meille tietoja, kuinka nuoret miehet tappelevat rautaputkin, sairaalasta kerrotaan, että vammat ovat hengenvaarallisia. Joudumme myös lukemaan lapsista, jotka ovat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi. On vastuutonta, jos me poliitikkoina erotamme alkoholi- ja huumeliberalismin muusta poliittisesta keskustelusta. Tällainen suhtautuminen on välinpitämättömyyttä kanssaihmisiä kohtaan ja maksaa suunnattomia summia. Nämä rahat tarvittaisiin parempaan terveydenhuoltoon, koulutukseen ja hoivatyöhön. Päättäjinä meidän on voitava asettaa tavoitteita – ainakin yksi osatavoite – kuinka voimme vähentää väärinkäyttäjien määrää. Liikenteessä puhutaan jopa nollavisiosta – alkoholin aiheuttamista vammoista, uhreista ja kustannuksista puhutaan erittäin vähän tai tuskin ollenkaan.


Sisäisen viestinnän toimivuutta tehostettava

Puolue on tuottanut viime vuosien aikana useita erityisohjelmia yhteiskunnan eri toimialueilta. Tämä on ollut hyvä suuntaus ja varmasti tarpeel-lista, ottaen huomioon toimintaympäristössämme tapahtuvat muutokset. Olen kuitenkin havainnut, että jäsenistön keskuudessa ei välttämättä ole tietoa näistä ohjelmista, tai ei ymmärretä, miten me puolueena tai yksilöinä voisimme toteuttaa niitä. Tässä suhteessa näen suuren haasteen vies-tintämme tehostamiseksi niin, että kaikki puolueaktiivit voisivat paremmin hyödyntää ohjelmiamme työskentelyssään. Piirien toimintaa on tehostettava. Se tapahtunee parhaiten kouluttamisen kautta. Tuleva puheenjohtajisto tulee yhdessä puoluesihteerin kanssa kantamaan vastuun siitä, että puolueen sisäistä viestintää tehostetaan. Mukaan tähän kehitysprojektiin haastaisin myös kaikki piirien vastuuhenkilöt. Puoluehallituksen jäsenet ovat myös erittäin tärkeässä tiedottamisroolissa. Kommunikoinnin tulee olla kaksisuuntaista. Jos näin ei ole, kentällä koetaan että päätökset tehdään ”ylhäällä”. Piirien toiminnasta vastaavien on paremmin tiedostettava vastuunsa ja meidän kaikkien yhteiset tavoitteet.


Käyttämättömiä resursseja

Suomen Kristillisdemokraatit on puolue, jolla on parhaimmat kasvunäkymät lähivuosina. Tätä minä en väitä ainoastaan viitaten hyviin ohjelmiimme, tai uskoen, että me onnistuisimme kasvamaan protestipuolueen asemasta. Edellytys kasvuun, ja samalla vastauksena väitteelleni on, että me otamme kaikki voimavaramme sekä henkilöresurssit käyttöömme. Vaaliliittoajattelusta on luovuttava. On tietenkin paikkakuntia ja tilanteita, jolloin emme voi välttyä vaaliliitoista, mutta useimmiten ne ovat esteenä kasvulle sekä henkilöresurssien haaskaamista. Vaaleissa pätee yleensä sääntö, että mitä laajempi ehdokasvalikoima, sitä enemmän saadaan ääniä ja sitä kautta luottamuspaikkoja. Ja mikä parasta: jos tämän tien uskallamme valita, se on myös monilla paikkakunnilla varma tae jälkikasvulle. Uudet kyvyt pääsevät areenalle, ja terveellinen sisäinen kilpailu saa aikaan taisteluhenkeä.


Hyvät ystävät! Näkemällä visiomme ja missiomme, toimimalla yhteisesti laaditun strategian mukaisesti, Suomen Kristillisdemokraatit tulee olemaan tärkeässä roolissa tulevissa eduskuntavaaleissa ja seuraavassa hallitusohjelmatyössä. Huomatkaa: ei ainoastaan neuvotteluissa, vaan myös ohjelmatyöskentelyssä! Tähän vaaditaan kuitenkin TAHTOA kuunnella kanssaihmisiä – on selvitettävä tosiasiat, on saatava TIETOA – ja lopuksi, on USKALLETTAVA tehdä päätöksiä.

Musta hevonen

Aivan päätteeksi pieni kasku. Puoluettamme on aika ajoin kohdeltu vähän kaltoin mediassa, joskus sitä on jopa mustamaalattu. Mutta voimme silti rohkaistuneena jatkaa työtämme, kun kuuntelemme tämän kaskun, vuodelta 1956.
Siis vuonna 1956, presidentin vaalien alla, toinen kahdesta keskustelijoista tiedusteli toiselta:
-No, kenestä luulet tulevan presidentin?
-Tietysti Kekkosesta, vastasi toinen. -Mutta jos vaali menisi niin, ettei kukaan nimetyistä tulisi valituksi, vaan esiin putkahtaisi musta hevonen. Kenen luulisit mustan hevosen olevan? -Tietysti Kekkosen. -Kuinka ihmeessä? -No eihän meillä sen mustemmaksi maalattua ehdokasta olekaan kuin juuri Kekkonen. Minäkin olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi, että Suomen Kristillisdemokraatit ovat tulevissa kunnallisvaaleissa tämä ”musta hevonen”.

58

1546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esittää

      Räsästä ykköseksi ja Östmania 4. puheenjohtajaksi
      28.08.2004
      Puolueen vaalivaliokunta päätti esittää eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Päivi Räsästä Kristillisdemokraattien uudeksi puheenjohtajaksi. Vaalivaliokunnassa kannatusta saivat myös kaikki muut puheenjohtajaksi pyrkivät eli puolueen ruotsinkielisen järjestön puheenjohtaja Peter Östman, ex-kansanedustaja Ismo Seivästö ja kansanedustaja Leena Rauhala.

      Puolueen uudeksi 4. puheenjohtajaksi vaalivaliokunta esittää Peter Östmania, mikäli puoluekokous hyväksyy asiaa koskevan sääntömuutoksen.

      Puheenjohtajat valitaan ylimääräisessä puoluekokouksessaan 2. lokakuuta Hyvinkäällä.

      • puoluekokous

        voi päättää puheenjohtajasta ilman mitään etukäteispainostuksia. Väistyvän puheenjohtaja Kalliksen linjaukset kuultavat läpi tuossa vaalivaliokunnan esityksessä. Toivottavasti jo nyt saadaan poikki väärien valintojen ja erehdysten kausi.

        Östmanissa on todellista energiaa ja kykyä saada asiat kuntoon ja raiteilleen!

        Rsänen olisi hyvä 4.puheenjohtaja, kun hänelle on tärkeämpää perhe ja lapset kuin puolueen etu. Erikoiselta tuntuu, että Räsäsen perheaikataulun mukaan mukaan sitten pitäisi rukata koko puheenjohtajisto ja se olisi syy tiimiyttää toiminta, miksi täytyy mennä taas vaikeimman kautta?!
        Mikä kumma on tuo ajatus, että puheenjohtaja pitää olla eduskuntaryhmästä, kuolleena syntynyt ajatus ja kannattaa jo kuopata!


    • Peterin puolesta!

      Kristillisdemokraatit tarvitsevat nyt uutta innostusta ja drivea!
      Mielestäni Peter Östmanista sitä löytyy.
      Hän on ammatiltaan yrittäjä.
      Ei ole mikään itseisarvo, että puheenjohtaja on KD:n eduskuntaryhmästä.
      Nyt tarvitaan tulletusta ja uusia raikkaiat tuulia Pohjanlahden rannikolta.

      Siinä on enereginen ja innokas mies.
      Hän pystyy innostamaan, johtamaan, organisoimaan ja markkinoimaan!
      Selkein valinta tässä tilanteessa "huolimatta" ruotsinkielisestä
      taustastaan, on PETER ÖSTMAN!

      http://www.kristillisdemokraatit.fi/vastuu/kv/artikkelit.php?id=583

      Kokkola
      Keskipohjanmaan Lukkopalvelu Oy Pohjanlahdentie 31
      68600 Pietarsaari
      puh 06-7230277
      fax 06-7233751
      tj Peter Östman
      0400-660325
      [email protected]

      • peilaaja

        no ei sitten ikuna.Parempi vain sopeutua siihen ettei puoluekokouksessa rantaruottalaiset jyllää.
        On sen verran vastustusta kentän väellä - ja älliäkin ilmeisesti.peterhän on koko ajan kuvittellut olevansa kalliksen manttelinperijä, vaan ei mene läpi.parempi jäädä lukkotasolle vaan niin ei tarvitse pestä naamaa.


      • vastustaa
        peilaaja kirjoitti:

        no ei sitten ikuna.Parempi vain sopeutua siihen ettei puoluekokouksessa rantaruottalaiset jyllää.
        On sen verran vastustusta kentän väellä - ja älliäkin ilmeisesti.peterhän on koko ajan kuvittellut olevansa kalliksen manttelinperijä, vaan ei mene läpi.parempi jäädä lukkotasolle vaan niin ei tarvitse pestä naamaa.

        parasta mahdollista vaihtoehtoa. En usko, että kentän vastustus vuoden päästä väärästä valinnasta on enää kovin suurta. Suomalainenhan ei usko ennenkuin näkee, mutten soisi sitä, kun eivät usko sittenkään, vaan vaan vastustetaan! Sopeutuminen vallitseviin olosuhteisiin ei koskaan tuo todellista menestystä, vaan todelliset kyvyt. Mutta vastustakaa ihan rauhassa, onhan se kannatusprosenteissa jo näkynyt viime aikoina yhä enemmän!
        Ällistä ei ole ollenkaan samaa mieltä - päinvastoin - taitaa aikamoinen tälli olla tulossa!


      • Suosittelija
        peilaaja kirjoitti:

        no ei sitten ikuna.Parempi vain sopeutua siihen ettei puoluekokouksessa rantaruottalaiset jyllää.
        On sen verran vastustusta kentän väellä - ja älliäkin ilmeisesti.peterhän on koko ajan kuvittellut olevansa kalliksen manttelinperijä, vaan ei mene läpi.parempi jäädä lukkotasolle vaan niin ei tarvitse pestä naamaa.

        Bjarnen saappaisiin astumista.
        Annetaan ne hänen viedä mukanaan.
        Tarvitaan kyllä aivan uudet saappaat - tuliterät -
        uuden kunnollisen linjan avaamiseksi ja tallaamiseksi.
        Linjan, jonka on oltava selkeämpi ja uskottavampi kuin ennen!


    • Yllättynyt!

      Tässäpä tuo erinomainen Östmanin puhe viime vuoden puoluekokouksesta!

      Tätä KD ja sen kohderyhmät tarvitsevat!

      Peterillä on arvot kohdallaan ja hän kertoo neselkeästi ja niitähän KD ohjelmissaan tuo esiin!

      Jo persoonan Östman on innostava ja sympaattinen ja lujuutta on varmaan tullut yrittäjänä!

      Puolueen kehitys vaatii johtajuutta
      http://www.kristillisdemokraatit.fi/vastuu/kv/artikkeli t.php?id=583
      05.06.2003
      – Puoluekokouksissa puhutaan liikaa nimistä ja alueellisesta edustavuudesta. Haluaisin enemmän keskustelua johtajien ominaisuuksista ja siitä, mitä annettavaa heillä on puolueelle, sanoo KD:n ruotsinkielisen erityisjärjestön puheenjohtaja Peter Östman.
      – Kun yritysmaailmassa ostetaan yrityksiä, ei tarkastella niinkään niiden menneisyyttä kuin tulevaisuudenpotentiaalia, toteaa Peter Östman, itsekin yrittäjä.
      Samaa tulisi soveltaa hänen mielestään puolueessakin:
      – Puheenjohtajuuksien ei pitäisi olla palkintoja menneistä saavutuksista, vaan pitäisi katsoa mitä valittavat puheenjohtajat kykenevät tuottamaan puolueen hyväksi, millaisia kykyjä ja ideoita heillä on puolueen tulevaisuuden rakentamiseen.

      Vaihtuvuus
      tarpeen
      Peter Östman on ollut puolueessa aktiivisesti mukana vuodesta 1996.
      – Olen pannut merkille, että puoluevaltuuston jäsenet ovat yhä paljolti samoja kuin 5-10 vuotta sitten. Vaikka tietty jatkuvuus on paikallaan, minusta tässä on myös vaaransa, sanoo Östman.
      – Ruotsinkielisellä puolella on tulossa uusia ihmisiä mukaan toimintaan. Elleivät he saa koko ajan entistä haastavampia tehtäviä, he eivät jaksa kauaa motivoitua.
      Östmanin mielestä organisaation kehitys on prosessi, jonka on tapahduttava asteittain, päivittäin, kuukausittain.
      – Kristillisdemokraattien strategiapaperi on vaarassa unohtua. Tavoite 4. suurimman puolueen asemasta ja 10-12% kannatuksesta ensi eduskuntavaaleissa pitäisi päinvastoin nostaa esiin.
      Strategiaa ja puolueen ohjelmatyötä pitää kehittää eteenpäin.
      – Ideologiaa ja puolueen ohjelmia tulee jatkuvasti jalostaa ja viestittää suurelle yleisölle. Työn tueksi tarvitaan laaja verkosto asiantuntijoista.
      Östman toivoo myös puolueen puheenjohtajien välille nykyistä selvempää työnjakoa.
      – Ykköspuheenjohtaja on hengen luoja ja näkyy eniten ulospäin. Kakkos- ja kolmospuheenjohtajien tehtävät voisi jakaa niin, että turvataan puolueohjelmien jatkuva kehittäminen.

      Kaikki ei ratkea
      rahalla
      Östmanin mielestä puolueohjelmissa ei tarvita linjanmuutoksia, vaan rakenteellisia ja ilmaisujen muutoksia, niin että sanoma menee paremmin perille.
      – Puolue on saanut muilta leiman, että sanomme ”ei” joka asialle. Mitä sillä saavutetaan? kysyy Östman ja perää elämänmyönteisiä esityksiä.
      Hän on viime vuoden aikana ollut 60 päivää ulkomaanreissuilla 14 eri maassa. Tälläkin kertaa tapaamme lentokentällä, kun hän on ollut neuvottelemassa liettualaisten lukkoseppien liittymisestä Euroopan Lukkoseppien liittoon. Östmanin kahden vuoden puheenjohtajakautena jäsenyritysten määrä on kohonnut tuhannesta 1300:een ja neljä uutta maata on tullut mukaan.
      – Ulkomaan matkoilla minulle on ollut suurin yllätys kuinka eri tavalla siellä suhtaudutaan lapsiin.
      Suomessa kaikki toteavat, että lapset voivat pahoin.
      – Kukaan ei kuitenkaan mene ydinasiaan, eli siihen mikä on lapsen arvo ja asema yhteiskunnassa. Onko lapsi hankittu vanhempien ehdoilla sopimaan oman elämän kuvioihin? Kreikassa panin merkille kuinka yrittäjäpariskunta joka ilta sovitti ohjelmansa sen mukaan, että kuusivuotias poika oli mukana.
      Suomessa lapsi jää sivuun ja eletään kiireisten vanhempien ehdoilla. Tutkijat ovatkin tulleet tulokseen, että lapsille ei anneta tarpeeksi aikaa ja huomiota.
      – Tällaiseen ei ole niinkään ratkaisu rahallinen panostus. Se ei muuta vääriä asenteita, sitä että meistä on tullut niin itsekkäitä, että oma elämä ja ura ovat ottaneet vallan.
      Peter Östmanin mielestä kristillisdemokraattien tulee nostaa esiin avioliiton ja lasten kanssa vietetyn laatuajan hyvät puolet.
      – Kaiken pitää perustua faktatietoihin. Yhteiskunnassa keskustelu on koskenut enemmän aikuisten oikeuksia valita yhteiselonsa tavat kuin lasten etua.

      Perheen ja pien-
      yrittäjyyden puolesta
      – Haastavinta seuraavalle puheenjohtajakaudella on se, miten onnistumme poimimaan parhaat kohdat ohjelmistamme ja viestittämään ne uskottavalla tavalla.
      – Nyt on aika ruveta taisteluun avioliiton ja lasten puolesta. Meidän tulee paremmin nostaa esiin miten sairaanhoito tulisi hoitaa tulevaisuudessa ja myös pienyrittäjyys.
      Peter Östman pitää hyvänä, että pienyrittäjyys tulee olemaan yhtenä aiheena puoluekokouksessa viikon kuluttua.
      – Kautta Euroopan on samankaltainen ilmiö, että suurteollisuus määrää. Pienyritysten neuvotteluasema on ollut heikko.
      Östmanin mielestä KD:ssa pitäisi pikaisesti perustaa työryhmiä, jotka laatisivat tausta-aineistoja eri yhteiskunnan polttavista kysymyksistä.

      Jäsenmäärä kasvuun
      Östman haastaa kehittämään puoluetta tehokkaaksi ja kasvavaksi.
      – Suurin syy jäsenmäärän vähenemiseen on, että vanhat kuolevat pois eikä ole tehokasta uusien jäsenten rekrytointia.
      Ruotsinkielinen erityisjärjestö sen sijaan kasvaa.
      – Monet sanovat, että ruotsinkieliseltä kentältä on helppo saada jäseniä. Minusta se on yhtä vaikeaa kuin keskustalaisessa kunnassa saada joku keskustalainen jäseneksi.
      – Meillä onkin jatkuva jäsenvärväys meneillään. Monet uudet jäsenet ovat nuoria. Suurin osa ei jää aktiivisiksi jäseniksi, mutta jokaisen kautta tulee kosketuspinta kymmeneen uuteen mahdolliseen jäseneen.
      Supistuvassa joukkueessa ei ole motioivaa olla mukana.
      – Jotkut vanhat konkarit eivät välttämättä haluakaan kasvua, koska silloin oma asema voi olla vaarassa.
      Vaaliliittoasetelmat ruokkivat tilannetta, jossa vanha kansanedustajaehdokas saattaa pelätä jonkun nuoremman ohittavan hänet.
      – Vastuulliseen asemaan valittavalla pitää päinvastoin olla viesti, joka herättää ja innostaa, toivoo Peter Östman.

    • Kannattaja

      Kristillisdemokraattien puoluehallitus 2004
      [email protected]

      Pj. Bjarne Kallis, Kokkola
      2. pj. Marja-Leena Kemppainen, Oulu
      3. pj. Ville Maijala, Helsinki
      Puoluesihteeri Annika Kokko, Hyvinkää

      Johanna Rautio, Helsinki
      Juhani Ketola, Uusimaa
      Timo Jaakola, Varsinais-Suomi
      Simo Korpela, Satakunta
      Heikki Päivärinta, Häme
      Kristiina Mäkelä, Pirkanmaa
      Juha Rantalainen, Kymi
      Tauno Pehkonen, Etelä-Savo
      Leila Sirviö, Pohjois-Karjala
      Markku Huttunen, Pohjois-Savo
      Tapio Salmi, Keski-Suomi
      Helmer Kuismin, Etelä-Pohjanmaa
      Marja-Leena Oikarinen, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu
      Helinä Sundelin, Lappi
      Pirkko Häli, Keski-Pohjanmaa
      Ingrid Heickell, Kristillisdemokraattiset Naiset
      Tommy Björkskog, Kristillisdemokraattiset Nuoret
      Peter Östman, ruotsinkielinen eritysjärjestö

    • Kannattaja

      http://www.pedersore.fi/index.php3?use=publisher&id=1162&lang=4

      Östman, Peter (KD)
      Kittelvägen 37, 68800 Kolppi
      puh.: 7667 827, 0400-660 325
      s-posti: [email protected]

      Tietoa Pedersörestä

      Pedersören kunnantalo Pännäisissä

      Pedersöre on monine kylineen (kunnassa on 19 kylää) erinomainen esimerkki
      elävästä maaseudusta!

      Kuntakeskuksen rakentamisen sijasta Pedersöre on panostanut kylien
      kehittämiseen. Kun päiväkoti, koulu, työpaikka, palvelut ja luonto löytyvät
      lähiympäristöstä, ihmiset jäävät myös mielellään asumaan omaan kylään!

      Koululaiset viihtyvät omassa kyläkoulussa kuudennelle luokalle asti.
      Kunnassa on yksi suomenkielinen ala-astekoulu, Edsevön koulu. Ala-asteen
      jälkeen ruotsinkieliset oppilaat menevät Sursik-kouluun, joka on maan
      suurimpia ruotsinkielisiä yläastekouluja. Suomenkieliset oppilaat jatkavat
      koulunkäyntiä Pietarsaaressa. Noin 50 ylioppilasta saa vuosittain valkolakin
      kunnan omasta lukiosta.

      Sosiaalipalvelut on järjestetty mallikkaasti. Lasten päivähoito kattaa
      tarpeet, ja vanhoille on tarjolla eläkeläisasuntoja, palveluasuntoja ja
      hoitopaikkoja.

      Pedersöre kärsi 1950- ja -60-luvuilla monien muiden pohjalaisten kuntien
      tapaan väestökatosta. Sitten vuoden 1977 kuntaliitoksen, kun Ähtävän, Purmon
      ja Pedersören kunnat liittyivät yhteen, kunnalla on ollut vakaa
      väestönkasvu. Väkiluku on kuntaliitoksen jälkeen kasvanut 8.341 hengestä
      10.406henkeen. Runsas neljännes väestöstä, eli 25,8 %, on alle 15-vuotiaita
      lapsia.

      • Suosittelija

        kielitaitoa ja sitähän on Peter Östmanilla.
        Kaikilla ehdokkailla ei toinen kotimainen - ruotsi - saati sitten kielitaito Eurooppa-tasolla ole kovin vahvoilla.
        Östman on työkseen kiertänyt eri maita ja hallitsee käytännön kielitaidon.

        Olisi hyvä saada Östmanista 1.puheenjohtaja ja sitten vaikkapa eduskuntaryhmästä 4.puheenjohtaja, vaikkapa Räsänen, hänhän on jo eduskuntaryhmän pj.
        Neljän uheenjohtajan välisellä uudistetulla työnjaolla asiat hoituisivat nykyistä monipuolisemmin ja laajemmin.


      • Kristdemokrater
        Suosittelija kirjoitti:

        kielitaitoa ja sitähän on Peter Östmanilla.
        Kaikilla ehdokkailla ei toinen kotimainen - ruotsi - saati sitten kielitaito Eurooppa-tasolla ole kovin vahvoilla.
        Östman on työkseen kiertänyt eri maita ja hallitsee käytännön kielitaidon.

        Olisi hyvä saada Östmanista 1.puheenjohtaja ja sitten vaikkapa eduskuntaryhmästä 4.puheenjohtaja, vaikkapa Räsänen, hänhän on jo eduskuntaryhmän pj.
        Neljän uheenjohtajan välisellä uudistetulla työnjaolla asiat hoituisivat nykyistä monipuolisemmin ja laajemmin.

        suomenruotsalaisilla on huomattavasti parempi itsetunto ja he ovat sosiaalisesti kyvykkämpiä kuin suomalaiset. Suomalainen mies on vähän jörkki ja puhumaton, joten tässä asiassa saisi muutosta tulla. Myöskin itsemurhat ovat paljon yleisempia sisä-Suomessa kuin esimerkiksi ruotsinkielisellä rannikkoseudulla, eikä tämä selity myöskään tuloeroilla (pengarna) vaan kyse on ihan perustavanlaatuisista eroista. Näkihän tuon eron Ruotsin ja Suomen välisessä maaottelussakin, jossa svenssonit urheilivat iloisesti ja parhainpaansa venyen, sitä ei voi noista synkistä suomalaisista sanoa. Olympialaisetkin osoittivat jotakin meille, kun verrataan Ruotsiin. Suomalainen mentaliteetti tarvitsee piristystä ja apua, ja sitähän on nyt tarjolla!


    • Kristillisdemokraatti

      elämäntilanne osuu naulankantaan. Lapset ovat jo täysi-ikäisiä, joten varmaan myös perheen tuki löytyy. Kun on perheyritys, niin homma hoituu
      siltäkin osin. Peter on tottunut matkustamaan ja lobbaamaan asioita. Hän on tällä hetkellä Suomen Turvaurakoitsijaliiton varapuheenjohtaja(www.lukkoliikkeet.fi) ensi vuoden huhtikuuhun asti. Peter on myös European Locksmith Federationin puheenjohtaja. Neljän viimeisen vuoden aikana järjestön kehitys on ollut positiivinen sekä toiminnallisesti että
      jäsenmäärällisesti. Mukaan on liittynyt Latvia, Puola, Kreikka, Liettua sekä Eesti. Tällä hetkellä jäsenmaiden määrä on 16 ja yritysten määrä n. 1.600. Hän jatkaa vielä neuvotteluja israelilaisten ja tsekkiläisten kanssa.´Tällainen ammattitaito olisi todella tärkeää saada puolueen ja siten koko kansan käyttöön!

      • Mooko

        Peter Östman näyttää liikuskelevan näillä palstoilla kehumassa itseään. Kukaan ei voi olla näin perillä hänestä kuin hän itse.


      • arvioitsijoita
        Mooko kirjoitti:

        Peter Östman näyttää liikuskelevan näillä palstoilla kehumassa itseään. Kukaan ei voi olla näin perillä hänestä kuin hän itse.

        niitä löytyykin.
        Peter Östman EI kehu täällä itseään!

        Tiedot hänestä löytyvät muutenkin, kun hakee nimellä.

        Mutta mustamaalaaminen ja mollaaminen kuuluu joidenkin pääperiaatteisiin, itse asia on silloin sivuseikka!


      • luonteeseen
        arvioitsijoita kirjoitti:

        niitä löytyykin.
        Peter Östman EI kehu täällä itseään!

        Tiedot hänestä löytyvät muutenkin, kun hakee nimellä.

        Mutta mustamaalaaminen ja mollaaminen kuuluu joidenkin pääperiaatteisiin, itse asia on silloin sivuseikka!

        kuuluu kytätä ja kadehtia ja tehdä kyseenalaiseksi. Voisi ennemmin käyttää´aikansa omien taitojensa ja tietojensa kartuttamiseen. Jotenkin kierosti nämä alistetut ihmiset nauttivat siitä, että esittävät mielestään viisaita ajatuksia tai kommentteja. Yleensähän mukana on lakeijoita, jotka suitsuttavat näiden tyyppien "nokkeluutta".


    • puheenjohtajasta
      • Kristillisdemokraatti

        on hyvä tuoda persoona esiin, jotta hän tulee tutuksi jo ennen puheenjohtakautta mahdollisimman hyvin!


      • Yllättynyt!
        Kristillisdemokraatti kirjoitti:

        on hyvä tuoda persoona esiin, jotta hän tulee tutuksi jo ennen puheenjohtakautta mahdollisimman hyvin!

        näyttää Östman olevan ja tietääkseni häntä ei ole luokiteltu puolueen ns. vähemmistösiipeen kuuluvaksi, joten hän varmaan saa kannatusta koko puolueesta. Hän on myös kirkkovaltuuston jäsen, joten kosketus seurakuntaan on myös "luottamuksellinen" ja varmaan muutenkin viihtyy mm. Rauhan Sanan kokouksissa http://www.lyrs.fi/
        Östman voisi saavuttaa sellaisia hengellisesti aktiiveja suomalaisia, jotka tällä hetkellä eivät vielä ole KD:n riveissä. Selvä "markkinarako " hänellä on siltäkin osin!
        Östman on saanut myös lisättyä ruotsinkielisen järjestön jäsenmäärää huomattavasti ja sitähän KD tarvitsee nyt koko Suomen tasolla!!!


      • Kristillisdemokraatti
        Yllättynyt! kirjoitti:

        näyttää Östman olevan ja tietääkseni häntä ei ole luokiteltu puolueen ns. vähemmistösiipeen kuuluvaksi, joten hän varmaan saa kannatusta koko puolueesta. Hän on myös kirkkovaltuuston jäsen, joten kosketus seurakuntaan on myös "luottamuksellinen" ja varmaan muutenkin viihtyy mm. Rauhan Sanan kokouksissa http://www.lyrs.fi/
        Östman voisi saavuttaa sellaisia hengellisesti aktiiveja suomalaisia, jotka tällä hetkellä eivät vielä ole KD:n riveissä. Selvä "markkinarako " hänellä on siltäkin osin!
        Östman on saanut myös lisättyä ruotsinkielisen järjestön jäsenmäärää huomattavasti ja sitähän KD tarvitsee nyt koko Suomen tasolla!!!

        aktiivinen ryhmä ovat lestadiolaiset, jotka perinteisesti ovat olleet pääsääntöisesti keskustan tai myös kokoomuksen kannattajia.
        Tässäpä olisi Östman sopiva avain tuohon lukkoon!


    • Sivustaseuraaja

      käsitykseni siitä, että Peter Östman on paras nmahdollinen valinta Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi 2.10.2004 Hyvinkäällä.
      Päivi Räsänen voisi hoitaa arkipäivinä neljättä puheenjohtajan pestiä, kun viikonloput keskittää perheelleen. Ei puheenjohtaja voi toimia näin, että jo etukäteen asettaa tuollaise ehdot, ettei viikonloppuisin ole käytettävissä, kyllä hänen täytyy olla ehdottomasti käytössä erityisesti myös viikonloppuisin.

      Kallis puhuu ensimmäisenä maan edusta, sitten puolueen edusta ja näiden jälkeen tulee henkilökohtainen etu. Nythän nämäkin periaatteet käännetään ylösalaisin Räsäsen kohdalla!

      • voi

        toimia joka suunnassa. Ylösalaisin tai päinvastoin, koska kannattajat ovat samassa suhteessa olevia. Yleispuolue, jolla on kristillinen Raamatusta nouseva arvopohja, voi kattaa kaiken A->Ö:hön, siihenhän mahtuu silloin saman asian kannattajat ja vastustajat! Esimerkkeinä EU:n ytimeen haluavat kuin siitä heti eroon hinkuavat. Uskonnollisesti argumentoivat kuin sitä kammoksuvat tai vieroksuvat. Kun arvoja perätään tarkemmin voi tietysti tulla pieniä yllätyksiä, kun kaveri saattaa ajatellakin aivan päinvastoin kuin oli luullut.


      • Kehoittaja
        voi kirjoitti:

        toimia joka suunnassa. Ylösalaisin tai päinvastoin, koska kannattajat ovat samassa suhteessa olevia. Yleispuolue, jolla on kristillinen Raamatusta nouseva arvopohja, voi kattaa kaiken A->Ö:hön, siihenhän mahtuu silloin saman asian kannattajat ja vastustajat! Esimerkkeinä EU:n ytimeen haluavat kuin siitä heti eroon hinkuavat. Uskonnollisesti argumentoivat kuin sitä kammoksuvat tai vieroksuvat. Kun arvoja perätään tarkemmin voi tietysti tulla pieniä yllätyksiä, kun kaveri saattaa ajatellakin aivan päinvastoin kuin oli luullut.

        tarvitaan hyvä mainostoimisto, jotta tuo homma saadaan markkinoitua läpi!


      • puoluesihteeri
        Kehoittaja kirjoitti:

        tarvitaan hyvä mainostoimisto, jotta tuo homma saadaan markkinoitua läpi!

        ei polta siinä näppejään niinkuin MK aikoinaan.


      • sisäpiirin tieto

        "Kallis puhuu ensimmäisenä maan edusta, sitten puolueen edusta ja näiden jälkeen tulee henkilökohtainen etu. Nythän nämäkin periaatteet käännetään ylösalaisin Räsäsen kohdalla!"

        Hah! Huomaa, että seurailet todella sivusta. Östman teki pahan virheen sanoessaan että hän haluaa jatkaa kalliksen-kalliomaan linjalla. Siihen loppui minun sympatiani Peterille. Nimittäin tuo k-linja oli niin kenttää ylenkatsova, kova ja vallanhimoinen että se oli kovin kaukana kristillisdemokraattisista ihanteista ja periaatteista. Räsänen on kristillisDEMOKRAATTI, joka osaa laittaa asiat oikeisiin arvojärjestyksiin. Saa kai poliitikkokin elää perhe-elämää ja kasvattaa lapsiaan.


      • 4.kova K:ko kirjoittaa?
        sisäpiirin tieto kirjoitti:

        "Kallis puhuu ensimmäisenä maan edusta, sitten puolueen edusta ja näiden jälkeen tulee henkilökohtainen etu. Nythän nämäkin periaatteet käännetään ylösalaisin Räsäsen kohdalla!"

        Hah! Huomaa, että seurailet todella sivusta. Östman teki pahan virheen sanoessaan että hän haluaa jatkaa kalliksen-kalliomaan linjalla. Siihen loppui minun sympatiani Peterille. Nimittäin tuo k-linja oli niin kenttää ylenkatsova, kova ja vallanhimoinen että se oli kovin kaukana kristillisdemokraattisista ihanteista ja periaatteista. Räsänen on kristillisDEMOKRAATTI, joka osaa laittaa asiat oikeisiin arvojärjestyksiin. Saa kai poliitikkokin elää perhe-elämää ja kasvattaa lapsiaan.

        on sanonut? Voisitko siteerata asian aivan niinkuin se on! Tapanahan on ollut vähän kehuskella eli tuoda jotakin myönteistä esiin väistyvistä johtajista, jotta vallan vaihto menisi mahdollisimman kivuttomasti. Noiden kolman kovan K:n jälkeen todella tarvitaan uudenlaista näkökulmaa ja sisäistä ja ulkoista yrittäjyyttä ja tätä herkkyyttä uskon ja tiedän PETER ÖSTMANissa olevan!


      • Kristdemokrater
        4.kova K:ko kirjoittaa? kirjoitti:

        on sanonut? Voisitko siteerata asian aivan niinkuin se on! Tapanahan on ollut vähän kehuskella eli tuoda jotakin myönteistä esiin väistyvistä johtajista, jotta vallan vaihto menisi mahdollisimman kivuttomasti. Noiden kolman kovan K:n jälkeen todella tarvitaan uudenlaista näkökulmaa ja sisäistä ja ulkoista yrittäjyyttä ja tätä herkkyyttä uskon ja tiedän PETER ÖSTMANissa olevan!

        Ennakkosuosikki kansanedustaja Päivi Räsäsen vakavimpana haastajana pidetty Peter Östman julistautui eroavan Bjarne Kalliksen työn jatkajaksi.

        - Kallis on vahvana ja värikkäänä poliitikkona onnistunut "istuttamaan" itsensä kansan sekä median keskuuteen ja lisäksi kristillisdemokraatit tunnetaan poliittisena puolueena. Tätä suuntaa on ehdottomasti jatkettava ja jalostettava, Östman sanoi.

        Östmanista kristillisdemokraatit saisivat Kallista muullakin tavoin paljon muistuttavan puheenjohtajan. Hänkin puhuu leppoisasti ja höystää mielellään juttujaan vitseillä.

        42-vuotias Östman on puheenjohtajaehdokkaista ainoa, jolla ei ole kansanedustajakokemusta. Tämä Pedersörestä kotoisin oleva yrittäjä johtaa kristillisdemokraattien ruotsinkielistä järjestöä.


      • Kristillisdemokraatti
        Kristdemokrater kirjoitti:

        Ennakkosuosikki kansanedustaja Päivi Räsäsen vakavimpana haastajana pidetty Peter Östman julistautui eroavan Bjarne Kalliksen työn jatkajaksi.

        - Kallis on vahvana ja värikkäänä poliitikkona onnistunut "istuttamaan" itsensä kansan sekä median keskuuteen ja lisäksi kristillisdemokraatit tunnetaan poliittisena puolueena. Tätä suuntaa on ehdottomasti jatkettava ja jalostettava, Östman sanoi.

        Östmanista kristillisdemokraatit saisivat Kallista muullakin tavoin paljon muistuttavan puheenjohtajan. Hänkin puhuu leppoisasti ja höystää mielellään juttujaan vitseillä.

        42-vuotias Östman on puheenjohtajaehdokkaista ainoa, jolla ei ole kansanedustajakokemusta. Tämä Pedersörestä kotoisin oleva yrittäjä johtaa kristillisdemokraattien ruotsinkielistä järjestöä.

        tuota ei pidä tulkita negatiivisesti, niinkuin sisäpiirin tieto antaa ymmärtää, päinvastoin!
        Tietysti Kallis voi tulkita Östmanin uhkakseen, joka tiputtaa hänet seuraavissa eduskuntavaaleissa, koska ovat saman vaalipiirin miehiä, mutta en sitäkään koe negatiivisena, päinvastoin! Ehkäpä sispiiriläinen yrittää rauhoitella tilannetta ja pyrkiä saamaan Östmanin vain 4.puheenjohtajaksi ja pelastaa Kalliksen kohdalla, mitä pelastettavissa on!


      • Kristillisdemokraatti
        Kristillisdemokraatti kirjoitti:

        tuota ei pidä tulkita negatiivisesti, niinkuin sisäpiirin tieto antaa ymmärtää, päinvastoin!
        Tietysti Kallis voi tulkita Östmanin uhkakseen, joka tiputtaa hänet seuraavissa eduskuntavaaleissa, koska ovat saman vaalipiirin miehiä, mutta en sitäkään koe negatiivisena, päinvastoin! Ehkäpä sispiiriläinen yrittää rauhoitella tilannetta ja pyrkiä saamaan Östmanin vain 4.puheenjohtajaksi ja pelastaa Kalliksen kohdalla, mitä pelastettavissa on!

        enää jatkamassakaan uraansa kansanedustajana? Hän on syntynyt 21.03.1945 eli täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Vuonna 2007, kun seuraavat eduskuntavaalit ovat hän täyttäisi 62 v.


    • Kristillisdemokraatti

      Östman suhtautuu EU:iin samalla tavalla kuin mm. perussuomalaisten Soini eli hän esittäisi kyllä EU:n perustuslain hylkäämistä. Varmaankin siksi yritetään Östman rauhoitella 4.puheenjohtajan pestillä!

    • Tiedoksi

      Viime eduskuntavaaleissa Östman sai todella hyvän äänimäärän 3.365 ääntä Vaasan vaalipiiristä ja on siten varakansanedustaja. Tämäkin saavutus tukee Östmanin valintaa KD:n puheenjohtajaksi!

      Suomen Kristillisdemokraatit
      Kristdemokraterna i Finland
      Christian Democrats in Finland

      *Kallis Bjarne 8400 19331.000
      Östman Peter 3365 9665.500
      Koskela Heikki 1131 6443.667
      Haapala Anne-Mari 852 4832.750
      Kuismin Helmer 684 3866.200
      Koivisto Arto 650 3221.833
      Hokkanen Heimo 624 2761.571
      Axell May-Gret 574 2416.375
      Eilola Matti 516 2147.889
      Sundstedt Pia 446 1933.100
      Lammi Sirpa 390 1757.364
      Svart Liisa 373 1610.917
      Norppa Yrjö 368 1487.000
      Ylikangas-Annola Marja-Riitta 322 1380.786
      Karlå Petra 278 1288.733
      Rekilä Teppo 275 1208.188
      Parkkinen Kauko 83 1137.118

    • Saaran tyttäret

      Peter Östmania Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi. Mielestämme Päivi Räsänen voisi toimia 4.puheenjohtajana, koska hän haluaa raamatullisesti omistaa ainakin viikonloput perheelleen ja muutenkin mahdollisimman paljon antaa ajastaan miehelleen ja lapsilleen. Peterin lapset ovat jo täysi-ikäisiä, joten senkin puolesta asia on kannatettava.
      Saaran tyttärinä emme halua moralisoida ja haksahtaa väärään tasa-arvoon, niinkuin monet kanssasisaristamme - ikävä kyllä - ovat tehneet, vaan olemme reilusti sitä mieltä, että Jumalan tahto on, että mies johtaa ja me vaimot/naiset olemme kaikin voimin ja keinoin tukemassa teoillamme ja rukouksin miehiämme yhteiskunnan vastuupaikoilla.

      • Saara

        Hänen miehensä on tunnettu porteissa, maanvanhinten seassa istuessansa.

        Kelpo vaimon kuka löytää?
        Sellaisen arvo on helmiä paljon kalliimpi. Hänen miehensä sydän häneen luottaa, eikä siltä mieheltä riistaa puutu. Hän tekee miehellensä hyvää, ei pahaa, kaikkina elinpäivinänsä. Hän puuhaa villat ja pellavat ja halullisin käsin askartelee. Hän on kauppiaan laivojen kaltainen: leipänsä hän noutaa kaukaa. Kun yö vielä on, hän nousee ja antaa ravinnon perheellensä, piioilleen heidän osansa. Hän haluaa peltoa ja hankkii sen, istuttaa viinitarhan kättensä hedelmällä. Hän voimalla vyöttää kupeensa ja käsivartensa vahvistaa. Hankkeensa hän huomaa käyvän hyvin, ei sammu hänen lamppunsa yöllä. Hän ojentaa kätensä kehrävarteen ja käyttelee värttinää kämmenissään. Hän avaa kätensä kurjalle, ojentaa köyhälle molemmat kätensä. Ei pelkää hän perheensä puolesta lunta, sillä koko hänen perheensä on puettu purppuravillaan. Hän valmistaa itsellensä peitteitä; hienoa pellavaa ja punapurppuraa on hänen pukunsa. Hänen miehensä on tunnettu porteissa, maanvanhinten seassa istuessansa. Hän aivinapaitoja tekee ja myy, vöitä hän kauppiaalle toimittaa. Vallalla ja kunnialla hän on vaatetettu, ja hän nauraa tulevalle päivälle. Suunsa hän avaa viisauden sanoihin, hänen kielellään on lempeä opetus. Hän tarkkaa talonsa menoa, eikä hän laiskan leipää syö. Hänen poikansa nousevat ja kiittävät hänen onneansa; hänen miehensä nousee ja ylistää häntä: "Paljon on naisia, toimellisia menoissaan, mutta yli niitten kaikkien kohoat sinä". Pettävä on sulous, kauneus katoavainen; ylistetty se vaimo, joka Herraa pelkää! Suokaa hänen nauttia kättensä hedelmiä, hänen tekonsa häntä porteissa ylistäkööt.


      • tsoukki!

        Tuo edellinen viesti kyllä kuulostaa täysin utopistiselta, ei se voi olla totta!
        Kyllähän Raamatusta noin voidaan ajatella ja tulkita, mutta että Suomesta löytyisi oikein Saaran tyttäriä enemmänkin, tuntuu kyllä uskomattomalta. Jokin tässä kyllä mättää ja pahasti. Kyllähän naiset ovat mielestäni aivan toisen laidan edustajia. Kyllä sama meno on täällä maallisella saralla kuin seurakunnissa. Seuraava on lähinnä hyvänä unisatuna ja nauruherätyksenä Suomen naisille:

        Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen. Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne, vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta? Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi. Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä perkeleen paulaan. Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä, vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa. Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat. Samoin tulee vaimojen olla arvokkaita, ei panettelijoita, vaan raittiita, uskollisia kaikessa. Seurakuntapalvelija olkoon yhden vaimon mies, lapsensa ja kotinsa hyvin hallitseva. Sillä ne, jotka ovat hyvin palvelleet, saavuttavat itselleen kunnioitettavan aseman ja suuren pelottomuuden uskossa, Kristuksessa Jeesuksessa. Vaikka toivon pian pääseväni sinun tykösi, kirjoitan sinulle tämän, että, jos viivyn, tietäisit, miten tulee olla Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus. Ja tunnustetusti suuri on jumalisuuden salaisuus: Hän, joka on ilmestynyt lihassa, vanhurskautunut Hengessä, näyttäytynyt enkeleille, saarnattu pakanain keskuudessa, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen.

        Minä jätin sinut Kreettaan sitä varten, että järjestäisit, mitä vielä jäi järjestämättä, ja että asettaisit, niinkuin minä sinulle määräsin, joka kaupunkiin vanhimmat, jos missä olisi joku nuhteeton, yhden vaimon mies, jonka lapset ovat uskovia, eivät irstaudesta syytettyjä eivätkä niskoittelevia. Sillä seurakunnan kaitsijan on, niinkuin Jumalan huoneenhaltijan tulee, oltava nuhteeton, ei itserakas, ei pikavihainen, ei juomari, ei tappelija, ei häpeällisen voiton pyytäjä, vaan vieraanvarainen, hyvää rakastava, maltillinen, oikeamielinen, pyhä, itsensähillitseväinen; hänen tulee pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa, että olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla että kumoamaan vastaansanojain väitteet. Sillä paljon on niskoittelevia, turhanpuhujia ja eksyttäjiä, varsinkin ympärileikattujen joukossa; semmoisilta on suu tukittava, sillä he kääntävät ylösalaisin kokonaisia huonekuntia opettamalla sopimattomia häpeällisen voiton vuoksi. Eräs heistä, heidän oma profeettansa, on sanonut: "Petturi Kreetan mies, peto ilkeä, laiskurivatsa". Tämä todistus on tosi; sentähden nuhtele heitä ankarasti, että tulisivat uskossa terveiksi eivätkä kiinnittäisi huomiotansa juutalaisiin taruihin eikä totuudesta pois kääntyvien ihmisten käskyihin. Kaikki on puhdasta puhtaille; mutta saastaisille ja uskottomille ei mikään ole puhdasta, vaan heidän sekä mielensä että omatuntonsa on saastainen. He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sillä he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia.


      • Kysyjä
        tsoukki! kirjoitti:

        Tuo edellinen viesti kyllä kuulostaa täysin utopistiselta, ei se voi olla totta!
        Kyllähän Raamatusta noin voidaan ajatella ja tulkita, mutta että Suomesta löytyisi oikein Saaran tyttäriä enemmänkin, tuntuu kyllä uskomattomalta. Jokin tässä kyllä mättää ja pahasti. Kyllähän naiset ovat mielestäni aivan toisen laidan edustajia. Kyllä sama meno on täällä maallisella saralla kuin seurakunnissa. Seuraava on lähinnä hyvänä unisatuna ja nauruherätyksenä Suomen naisille:

        Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen. Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne, vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta? Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi. Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä perkeleen paulaan. Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä, vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa. Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat. Samoin tulee vaimojen olla arvokkaita, ei panettelijoita, vaan raittiita, uskollisia kaikessa. Seurakuntapalvelija olkoon yhden vaimon mies, lapsensa ja kotinsa hyvin hallitseva. Sillä ne, jotka ovat hyvin palvelleet, saavuttavat itselleen kunnioitettavan aseman ja suuren pelottomuuden uskossa, Kristuksessa Jeesuksessa. Vaikka toivon pian pääseväni sinun tykösi, kirjoitan sinulle tämän, että, jos viivyn, tietäisit, miten tulee olla Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus. Ja tunnustetusti suuri on jumalisuuden salaisuus: Hän, joka on ilmestynyt lihassa, vanhurskautunut Hengessä, näyttäytynyt enkeleille, saarnattu pakanain keskuudessa, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen.

        Minä jätin sinut Kreettaan sitä varten, että järjestäisit, mitä vielä jäi järjestämättä, ja että asettaisit, niinkuin minä sinulle määräsin, joka kaupunkiin vanhimmat, jos missä olisi joku nuhteeton, yhden vaimon mies, jonka lapset ovat uskovia, eivät irstaudesta syytettyjä eivätkä niskoittelevia. Sillä seurakunnan kaitsijan on, niinkuin Jumalan huoneenhaltijan tulee, oltava nuhteeton, ei itserakas, ei pikavihainen, ei juomari, ei tappelija, ei häpeällisen voiton pyytäjä, vaan vieraanvarainen, hyvää rakastava, maltillinen, oikeamielinen, pyhä, itsensähillitseväinen; hänen tulee pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa, että olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla että kumoamaan vastaansanojain väitteet. Sillä paljon on niskoittelevia, turhanpuhujia ja eksyttäjiä, varsinkin ympärileikattujen joukossa; semmoisilta on suu tukittava, sillä he kääntävät ylösalaisin kokonaisia huonekuntia opettamalla sopimattomia häpeällisen voiton vuoksi. Eräs heistä, heidän oma profeettansa, on sanonut: "Petturi Kreetan mies, peto ilkeä, laiskurivatsa". Tämä todistus on tosi; sentähden nuhtele heitä ankarasti, että tulisivat uskossa terveiksi eivätkä kiinnittäisi huomiotansa juutalaisiin taruihin eikä totuudesta pois kääntyvien ihmisten käskyihin. Kaikki on puhdasta puhtaille; mutta saastaisille ja uskottomille ei mikään ole puhdasta, vaan heidän sekä mielensä että omatuntonsa on saastainen. He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sillä he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia.

        oikein on?
        Onko ne jotkut ohjesäännöt - Luther-säätiön tai -opiston?
        Noiko ne on, joiden takia piispa ei saanut öylättiä?
        Kaverit, jotka pitävät noita ohjeinaan, eivät antaneet ehtoollista sellaiselle henkilölle, joka ei noista välitä vähääkään, niinkö tuo juttu on?
        Miten voi saman seurakunnan ja kirkon sisällä olla aivan vastakkaiset mielipiteet?
        Jompi kumpi on nyt väärässä, joko nuo opiston säännöt tai sitten piispa, mutta sehän on mahdotonta, hänhän on aina oikeassa vaikka se näyttäisi toisenlaiselta.

        Eikö piispa voisi kerätä nuo naiset yhteen ja perustaa heidän kanssaan aivan uuden kirkon ja nuo vanhemman suunnan kaverit jatkaisivat omaa linjaansa. Kyllähän joku järki on tuohon hommaan saatava.


      • Kristillisdemokraatti
        Kysyjä kirjoitti:

        oikein on?
        Onko ne jotkut ohjesäännöt - Luther-säätiön tai -opiston?
        Noiko ne on, joiden takia piispa ei saanut öylättiä?
        Kaverit, jotka pitävät noita ohjeinaan, eivät antaneet ehtoollista sellaiselle henkilölle, joka ei noista välitä vähääkään, niinkö tuo juttu on?
        Miten voi saman seurakunnan ja kirkon sisällä olla aivan vastakkaiset mielipiteet?
        Jompi kumpi on nyt väärässä, joko nuo opiston säännöt tai sitten piispa, mutta sehän on mahdotonta, hänhän on aina oikeassa vaikka se näyttäisi toisenlaiselta.

        Eikö piispa voisi kerätä nuo naiset yhteen ja perustaa heidän kanssaan aivan uuden kirkon ja nuo vanhemman suunnan kaverit jatkaisivat omaa linjaansa. Kyllähän joku järki on tuohon hommaan saatava.

        Nuo tekstit ovat Uudesta Testamentista - 1 Timoteuksen kirje 3.luku ja Tiituksen kirje 1. luku - en usko, ettet sitä tietäisi!


      • Ihmettelijä
        Kristillisdemokraatti kirjoitti:

        Nuo tekstit ovat Uudesta Testamentista - 1 Timoteuksen kirje 3.luku ja Tiituksen kirje 1. luku - en usko, ettet sitä tietäisi!

        Eihän noiden tekstien olemassaoloa tiedä suurin osa Suomen evlut kirkon piispoista ja papeista, eipä myöskään vapaissa suunnissa ole enää sisälukutaito kunnossa tai sitten selvää tekstiä tulkitaan juuri päinvastoin! Mutta niinhän se onkin niinkuin Miika kirjoittaa: "Mutta aikoja sitten on minun kansani asettunut viholliseksi!"


    • "Kerta"

      Jos Räsästä ei valita suoraan puolueen 1.puheenjohtajaksi, hän ei ole käytettävissä mahdolliseen uuteen 4.puheenjohtajuuteen, myöskään Seivästö ei suostuisi 4.pj:ksi.

      Östman ja Rauhala olisivat käytettävissä!

      • tarvitsemme!

        Östman vastaa kysymykseen, millainen olet tiimityön johtajana?

        Vaativa, inspiroiva, tavoitteellinen, myös erehtyväinen.
        Olen nöyrä ja palveluhenkinen.


      • Puupää

        Rauhala ykköseksi ja Östman kasvamaan neloseksi ja sitten kahden vuoden päästä ykköseksi. Siinä olis erinomainen ratkaisu.


    • puheenjohtajuuteen?

      Peter Östman: "Kannustavasti ja myönteisesti!"

    • Peter vastaa:

      Äitini Margit, joka pääsi taivaan kotiin viime keväänä.

    • elokuva?

      Peter Östman: "Rukajärventie."

    • on kannustava

      yrittäjä!

      • televisiossa

        puolueen julkikuvan luomisesta?

        Peter Östman: "Huumorilla ja nopealla retoriikalla pärjää varmasti pitkälle. On oltva oma itsensä, mutta pitää olla hyvin valmistautunut. Ei pidä antaa yliotetta haastattelijalle."


      • kuntavaaleissa?
        televisiossa kirjoitti:

        puolueen julkikuvan luomisesta?

        Peter Östman: "Huumorilla ja nopealla retoriikalla pärjää varmasti pitkälle. On oltva oma itsensä, mutta pitää olla hyvin valmistautunut. Ei pidä antaa yliotetta haastattelijalle."

        Peter Östman: 5,6%.


      • eduskuntavaaleissa 2004?
        kuntavaaleissa? kirjoitti:

        Peter Östman: 5,6%.

        Peter Östman: 6,5%.


      • olla
        eduskuntavaaleissa 2004? kirjoitti:

        Peter Östman: 6,5%.

        eduskuntavaaleissa 2007!

        Peter Östman: 6,5%.


    • luopua?

      Peter Östman:
      Nykyisestä vaalijärjestelmästä johtuen joudumme vielä turvautumaan vaaliliittoihin.
      Nyt olisi kuitenkin hyvä asettaa tavoite mihin mennessä pääsisimme eroon tästä riskialttiista järjestelmästä, joka hidastaa puolueen kasvua.

      • aatepohjan

        on väitetty heikentyneen. Miten se on hämärtynyt? Miten sitä voisi kirkastaa ja lujittaa?

        Peter Östman:
        KD:n arvopohja ei ole heikentynyt. Olen mukana puolueessa samoista syistä kuin 8 vuotta sitten liittyessäni jäseneksi. Haluan puolueen, jonka arvopohja kestää, vaikka ympärillä tapahtuisi muutoksia. Hyvä tapa kirkastaa aatepohjaa voisi olla esim. ideologiakeskustelun uusinta v. 2005 puoluekokouksen yhteydessä.


      • poliittista tavoitetta?
        aatepohjan kirjoitti:

        on väitetty heikentyneen. Miten se on hämärtynyt? Miten sitä voisi kirkastaa ja lujittaa?

        Peter Östman:
        KD:n arvopohja ei ole heikentynyt. Olen mukana puolueessa samoista syistä kuin 8 vuotta sitten liittyessäni jäseneksi. Haluan puolueen, jonka arvopohja kestää, vaikka ympärillä tapahtuisi muutoksia. Hyvä tapa kirkastaa aatepohjaa voisi olla esim. ideologiakeskustelun uusinta v. 2005 puoluekokouksen yhteydessä.

        Peter Östman: "Pienten ja keskisuurten yritysten asemaa ja kilpailukykyä on parannettava. Pienyrittäjyyteen olisi hallituksen pitänyt reagoida jo aikaa sitten. Tehokkain tapa kohentaa työllisyyttä on työnantajamaksujen alentaminen."


      • YRITTÄMINEN
        poliittista tavoitetta? kirjoitti:

        Peter Östman: "Pienten ja keskisuurten yritysten asemaa ja kilpailukykyä on parannettava. Pienyrittäjyyteen olisi hallituksen pitänyt reagoida jo aikaa sitten. Tehokkain tapa kohentaa työllisyyttä on työnantajamaksujen alentaminen."

        Yrittäminen on aina ollut työllistymisessä varteenotettava vaihtoehto. Viime vuosina oman yrityksen perustamisesta on tullut monilla uusillakin aloilla tärkeä työllistymisen väylä. Esim. terveydenhuollon ja kotihoidon alalla uusia työpaikkoja on syntynyt juuri pieniin, yhden tai muutaman henkilön yrityksiin. Yrittäminen on vaativa, mutta antoisa työnteon muoto. Se edellyttää hyvää ammattitaitoa, toimivaa yritysideaa ja voimakasta sitoutumista idean toteuttamiseen sekä tietoa yrittämiseen liittyvistä käytännön asioista. Joillakin aloilla voi siirtyä yrittäjäksi vaikka suoraan koulunpenkiltä, mutta useimmiten koulutuksen lisäksi työkokemuksella jalostettu ammattitaito ja yrittämiseen perehtyminen, vaikka kursseilla, antaa hyvät eväät onnistuneelle yrittämiselle.

        Yrittäminen vaatii vahvaa asennetta, siksi kannattaa ottaa selvää mahdollisuuksista ja omasta suuntautumisestaan. Soveltuvuuttaan pohtiessaan voi apuna käyttää vaikkapa jotain tarkoitukseen laadittua itsearviointitehtävää. Finveran sivuilta löytyy toinen soveltuvuustehtävä. Yrityksen perustamiseen saa neuvoja ja koulutusta mm. uusyrityskeskus Ensimetristä ja työvoimatoimistoista.

        Sisäinen yrittäjyys
        Sisäinen yrittäjyys on aktiivista, vastuullista suhtautumista asioihin, kanssaihmisiin ja ylipäänsä kaikkeen siihen minkä kanssa kulloinkin on tekemisissä. Se on oman itsensä tavoitteellista kehittämistä koululaisena, opiskelijana, harrastajana ja työn tekijänä. Työelämässä sisäinen yrittäjyys on tapa työskennellä, ikään kuin hoitaisi omaa yritystään vaikka olisikin toisen palkkalistalla. Se joka on omaksunut sisäisen yrittämisen, käyttää luovuuttaan, innovatiivisuuttaan ja osaamistaan yrityksen hyväksi ja yhteiseksi hyväksi. Parhaansa yrittämistä suosiva elämänasenne on tarpeen yrittäjällä, mutta on menestymisen avain myös kaikessa muussa toimeliaisuudessa.

        Yrittäjän ammatti
        Palkkatyöammateista yrittäminen eroaa siinä, että se merkitsee poikkeuksetta paljon työtä, joustamista ja usein tinkimistä vapaa-ajasta, lomista ja harrastuksista. Yrittäjän on huolehdittava siitä, että yrittäjällä itsellään sekä yrityksen työntekijällä on töitä, yrityksen tilat ja välineet ja yrittäjän ja työntekijöiden ammattitaito on sellainen, että työt saadaan kunnolla tehdyiksi, toiminta on laillista ja rahat riittävät menoihin. Samalla on pystyttävä ajattelemaan tulevaisuutta, kehittämään yritystä niin, että se menestyy jatkossakin. Viimekädessä tyytyväiset asiakkaat ovat toimivan yrityksen elinehto. Yrittäjällä on valtaa ja vapauksia päättää yrityksensä asioista, mutta tämä tuo mukanaan sellaisia taloudellisia, juridisia ja moraalisia vastuita ja riskejä, joita toisen palveluksessa olevalla ei ole.


      • kannatusta?
        poliittista tavoitetta? kirjoitti:

        Peter Östman: "Pienten ja keskisuurten yritysten asemaa ja kilpailukykyä on parannettava. Pienyrittäjyyteen olisi hallituksen pitänyt reagoida jo aikaa sitten. Tehokkain tapa kohentaa työllisyyttä on työnantajamaksujen alentaminen."

        Peter Östman: "Kiertämällä mahdollisimman paljon kentällä niin omien kuin laajan yleisönkin seurassa. Mediaan on pidettävä hyvät suhteet. Työkaluina olisi selkeät poliittiset ohjelmat.
        Puolueen parasta antia ovat omat jäsenet. Kaikkia voimavaroja ei ole vielä osattu ottaa täyteen.

        Katso lisää KD:n sivuilta:
        http://www.kristillisdemokraatit.fi/kd/frame.php


      • 10 vuoden kuluttua?
        kannatusta? kirjoitti:

        Peter Östman: "Kiertämällä mahdollisimman paljon kentällä niin omien kuin laajan yleisönkin seurassa. Mediaan on pidettävä hyvät suhteet. Työkaluina olisi selkeät poliittiset ohjelmat.
        Puolueen parasta antia ovat omat jäsenet. Kaikkia voimavaroja ei ole vielä osattu ottaa täyteen.

        Katso lisää KD:n sivuilta:
        http://www.kristillisdemokraatit.fi/kd/frame.php

        Peter Östman:
        Vahvana vaikuttajana, jossa on hauska olla mukana.Kaikenikäiset ihmiset kokisivat KD:n omaksi puolueekseen ja jokainen olisi tietoinen puolueen päämääristä. Jokaiselle löytyisi oma paikka ja tehtävä, jossa olsi riittävästi haastetta ja varaa kehittyä.


      • teidän väkevyytenne!
        10 vuoden kuluttua? kirjoitti:

        Peter Östman:
        Vahvana vaikuttajana, jossa on hauska olla mukana.Kaikenikäiset ihmiset kokisivat KD:n omaksi puolueekseen ja jokainen olisi tietoinen puolueen päämääristä. Jokaiselle löytyisi oma paikka ja tehtävä, jossa olsi riittävästi haastetta ja varaa kehittyä.

        Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne!


      • hallitukseen?
        10 vuoden kuluttua? kirjoitti:

        Peter Östman:
        Vahvana vaikuttajana, jossa on hauska olla mukana.Kaikenikäiset ihmiset kokisivat KD:n omaksi puolueekseen ja jokainen olisi tietoinen puolueen päämääristä. Jokaiselle löytyisi oma paikka ja tehtävä, jossa olsi riittävästi haastetta ja varaa kehittyä.

        Peter Östman:
        Kyllä pitäisi, mutta ei ehdoitta. Meillä on oltava omat tavoitteet ja kynnyskysymykset. Hallitusvastuu edellyttää kuitenkin meiltä, että saamme sen verran vahvan kannatuksen, että neuvotteluasema on hyvä.


      • tulee
        hallitukseen? kirjoitti:

        Peter Östman:
        Kyllä pitäisi, mutta ei ehdoitta. Meillä on oltava omat tavoitteet ja kynnyskysymykset. Hallitusvastuu edellyttää kuitenkin meiltä, että saamme sen verran vahvan kannatuksen, että neuvotteluasema on hyvä.

        ammatillisesta taustasi tai elämänkokemuksistasi?

        Peter Östman:
        Yrittäjäurani on muokannut tapaani ajatella ja toimia. Minusta on tärkeää asettaa tavoitteita ja sitoutua niihin. Kolme viime vuotta olen toiminut Euroopan lukkoseppäliiton puheenjohtajana ja saanut valtavan määrän uusia kansainvälisiä kontakteja ja kielitaitoa, joista varmasti on hyötyä.


    • vapaaehtoistyöntekijöitä

      ja voimistaisit piiien ja paikallisosastojen toimintaa?

      Peter Östman:
      "Toimintaa on pakko vahvistaa muilla keinoilla kuin rahalla, koska valtaosa aktiiveista on vapaaehtoispohjalta mukana. Johtajalla pitää olla päämäärä ja kyky saada jäsenistö osallstumaan."

    • Anonyymi

      kokkolassa oli kuntavaaleissa ehdokas joka poistettiin listalta kyn lähetteli pornokuvia nuorille

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe