ENCODE-projektin jälkipyykki myrkkyä kreationisteille

Kreationistit innostuivat hetkellisesti ENCODE-projektista, kun siinä osoitettiin, että monilla lajeilla tilke-DNA:sta luultua suuremmalla osalla onkin biokemiallisesti merkittäviä funktioita. Tämä toimi kreationisteille todisteena siitä, ettei Jumala ole luonut mitään turhaa genomeihin, kuten he ovat ennustaneet. Myöhemmät tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, ettei tilke-DNA:ta tarvittakkaan suuria määriä monimutkaiseen elämään, vaan jotkin lajit deletoivat kertyvää roskaa. Tilke-DNA:sta myös syntyy tutkitusti de novo-geenejä, joten rappeutuminenkaan ei toimi kreationistien esittämällä tavalla.

ENCODE-projektissa havaittiin myös, että transkriptiotekijöiden, eli geenien säätelystä vastaavien proteiinien sitomispaikat sijaitsevat tilke-DNA:ssa. Tutkijat ovat hypotetisoineet yli 40 vuoden ajan, että geneettisillä kytkimillä, joiden siis nyt tiedetään sijaitsevan transkriptiofaktoreiden sitomiskohdissa, olleen suuri merkitys ihmisen evoluutiossa erkaantuessamme simpanssien kanssa yhteisestä kantamuodostamme.

Nyt tälle hypoteesille on saatu vahvistusta Cornellin tutkijoiden toimesta:

"The study, published June 9 in Nature Genetics, provides evidence for a 40-year-old hypothesis that regulation of genes must play an important role in evolution since there is little difference between humans and chimps in the proteins produced by genes. Indeed, human and chimpanzee proteins are more than 99 percent identical.

The researchers showed that the number of evolutionary adaptations to the part of the machinery that regulates genes, called transcription factor binding sites, may be roughly equal to adaptations to the genes themselves.

"This is the most comprehensive and most direct analysis to date of the evolution of gene regulatory sequences in humans," said senior author Adam Siepel, Cornell associate professor of biological statistics and computational biology.

"It's taken these 40 years to get a clear picture of what's going on in these sequences because we haven't had the data until very recently," said Leonardo Arbiza, a postdoctoral researcher in Siepel's lab and the paper's lead author."

Suosittelen kreationisteja suhtautumaan maltillisemmin tieteen saavutuksiin, koska selvää on, että ne eivät tule teidän näkemystänne tukemaan.

"The overall picture shows more evolutionary flexibility in the binding sites than in protein coding genes," said Siepel. "This has important implications for how we think about human evolution and disease."

This is the one of the first studies to combine recent data that identifies transcription factor binding sites, data on human genetic variation and genome comparisons between humans and apes. A new computational method called INSIGHT (Inference of Natural Selection from Interspersed Genomically coHerent elemenTs), designed by Ilan Gronau, a postdoctoral researcher in Siepel's lab and a co-author of the study, allowed the scientists to integrate these diverse data types and find evidence of natural selection in the regulatory DNA.

"Transcription factor binding sites are probably the regulatory elements we know the most about," said Arbiza. "If you want to understand evolution of gene expression regulation, that's a good starting point."

Tästäkin kaikesta on siis kiittäminen alunperin ENCODE-projektia, jonka antaman datan pohjalta näitä uusia tutkimuksia nyt tehdään.

http://phys.org/news/2013-06-genetic-big-role-human-evolution.html

16

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitikö palata?

      Kattos Soloni saanu viikon ryypyputken poikki. Oota kuitenki deliriumin loppumista ennenku tuut pätemään evosatujas.

      • >Kattos Soloni saanu viikon ryypyputken poikki. Oota kuitenki deliriumin loppumista ennenku tuut pätemään evosatujas.

        Jeesuksen nimessä ja veressä aamen tälle! Nyt voit sovittaa kultaisia vaatteita, kun päivän näyte kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta on annettu!


    • "Kattos Soloni saanu viikon ryypyputken poikki. Oota kuitenki deliriumin loppumista ennenku tuut pätemään evosatujas."

      Kreationsimi on näköjään jo epätoivon alhossa: solvaukset vastaan tieto ja järki. No mutta sinnehän me tuon humpuukin halusimme.

      • Jooba Joo

        Kreationismihan on jo viaabelisti todistettu, joten todistustaakka on nyt evoilla, kun heidän teoriansa on tieteessä kumottu.


      • Apo-Calypso
        Jooba Joo kirjoitti:

        Kreationismihan on jo viaabelisti todistettu, joten todistustaakka on nyt evoilla, kun heidän teoriansa on tieteessä kumottu.

        Multinicceilevä patologinen valehtelijamme jälleen lajityypillisessä puuhastelussaan.


      • Jooba Joo kirjoitti:

        Kreationismihan on jo viaabelisti todistettu, joten todistustaakka on nyt evoilla, kun heidän teoriansa on tieteessä kumottu.

        Ei mutta tässähän meillä taas varsinainen potilas on. Tervetuloa hauskuuttamaan palstan lukijoita ja saattamaan kreationistit yhä väkevämmin naurunalaisiksi. Voimia valitsemallasi tiellä!


    • txt()

      ENCODE -projekti on varmuudella osoittanut, että perimässämme on roska DNA:ta paljon vähemmän kuin aikaisemmin luultiin. Sitä tosiasiaa ei poista ihmisen ja apinan proteiinien samankaltaisuus eikä transkriptiotekijöiden sijainti.

      • kretarded

        Suosittelen käymään jonkun kurssin luetun ymmärtämisen parantamiseksi. Joku ala-aste voisi esimerkiksi päästää tunneillensa. Tarvitseehan maailma myös varoittavia esimerkkejä.


      • "ENCODE -projekti on varmuudella osoittanut, että perimässämme on roska DNA:ta paljon vähemmän kuin aikaisemmin luultiin"

        Totta. Kerroin tämän jo avauksessani, mutta samalla ENCODE-projekti osoitti, ettei proteiinia koodaamatonta DNA:ta tarvita välttämättä monimutkaiseen elämään paljoa, koska on lajeja jotka deletoivat tuota kertyvää roskaa. Ihmisen genomista mahdollisesti 20%:lla on merkittävä funktio, vaikka kreationistit haluavatkin puhua siitä 80%:sta, jolla saatta jokin funktio olla. Oli miten oli, niin genomeissa on enemmän tai vähemmän roskaa, lajista riippuen.

        "Sitä tosiasiaa ei poista ihmisen ja apinan proteiinien samankaltaisuus eikä transkriptiotekijöiden sijainti."

        No ei poista ei, mutta tämän uuden tutkimuksen tulokset, joiden mukaan adaptaatiot transkriptiofaktoreiden sitomiskohdissa selittää onnistuneesti, miksi ihmisen ja simpanssien proteiinit ovat yli 99%:sti samat, vaikka koko genomin vertailussa ero on suurempi.

        Tätä ei älykäs suunnittelu selitä millään logiikalla, vaan tarvitaan taas se jumalan oikku; Hän vain nyt päätti tehdä näin, ihan ilman mitään järkevää syytä.


    • txt()
      • "Aina on erotettava havainnot ja johtopäätökset. Johtopäätösten virheellisyys tulee yleensä aikaa myöten ilmi."

        Ikävä vaan, ei siinä tullut mirtään sellaista ilmi. Hanki parempia lähteitä kuin kreationistien vääristelyt.



      • tieteenharrastaja
        kekek-kekek kirjoitti:

        On käynyt tähtitieteilijä Esko Valtaoja näköjään niistämässä Jumalan hauvelin kostean kuonon.

        http://tieteenrakkikoira.blogspot.fi/2013_06_01_archive.html

        Tuo kuono kaipaisi kyllä päätoimisen niistäjän; niin pahanhajuista tippuu koko ajan.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Tuo kuono kaipaisi kyllä päätoimisen niistäjän; niin pahanhajuista tippuu koko ajan.

        Ja ilmeisestii hauvelia imartelee kaikki saamansa huomio. Niin tarkasti kirjaa hän kaiken sen blogiinsa.

        Kaipaisi varmaan kasvattajaa. Se tummatukkainen hoikka amer. nainen varmaankin kelpaisi.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Ja ilmeisestii hauvelia imartelee kaikki saamansa huomio. Niin tarkasti kirjaa hän kaiken sen blogiinsa.

        Kaipaisi varmaan kasvattajaa. Se tummatukkainen hoikka amer. nainen varmaankin kelpaisi.

        Siis se TV-kanavalla esiintyvä amer. koirankasvattajanainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      150
      2234
    2. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      66
      1584
    3. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      85
      1380
    4. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      10
      1302
    5. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      85
      1182
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      4
      1109
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      12
      954
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      51
      949
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      43
      867
    10. Olit kiinnostunut mutta

      varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
      Ikävä
      69
      807
    Aihe