Taajamayleiskaava 2020 ??

Mitäs nyt?

Yleiskaavaehdotukseen on listattu modernin rakennusperinnön kohteina myös kunnantalo ja sen takana oleva virkailijatalo.

"Kunnan virasto sijaitsee näkyvällä paikalla Suupantien varressa ja kuntakeskuksen ytimessä. Rakennus edustaa aikakaudelleen tyypillistä julkista rakentamista. Laajennusosa on sovitettu alkuperäiseen rakennukseen kauniisti sekä tyyli että rakennusmateriaalit huomioon ottaen.
Kokonaisuus on arkkitehtonisesti huomion arvoinen. Samalla tontilla sijaitseva virkailijatalo edustaa mallikkaasti 1950 -luvun rakentamisen tapaa. Samalla se luo kontrastin kunnantalon modernimmalle ilmeelle"

Eikös nämä ole nyt aikomus pukata kumoon uuden rakennuskompleksin tieltä?

12

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+20

      Ne kyllä molemmat edustavat hyvin aikaansa.

    • Puutarhakaupunki?

      Mutta saahan virkamiehet näin gryndereiden avustuksella hienot lukaalit, joita kehtaa esitellä naapurikuntien kollegoille.
      Taajamayleiskaavasta voi tehdä muistutuksia 28.6 asti.
      Muita huomionarvoisia asioita on mm Loukonlahden, Kurikan, rantareitin ja satama-alueen kaavaehdotukset.

      • Harhautus

        Kunnantalolla on kova kiire, koska jos yhdistytään Tampereen kanssa, niin moinen jää tarpeettomaksi. Rahoitus on myös mielenkiintoinen. Tämä ei kuulemma maksa mitään kuntalaisille (vain 300 000€), koska samalla annetaan rakentajalle lisärakennusoikeutta, joka kompensoi kunnantalon rakentamisen. Tässä unohdetaan täysin, paljonko kunta saisi rahaa rakentajalta, jos myytäisiin koko rakennuoikeus.. Eli runsauden sarvea tai Sampoa ei ole sittenkään keksitty Pirkkalassa.


    • Pirkkalan asukas

      Käsittämätöntä ajattelua. Pirkkalan päättäjät ovat varmasti käyneet julkistalouden tehokurssilla Kreikassa. On todella vaarallinen yhdistelmä kun kunnalla on nyt talous pikkaisen parempi kuin naapurikunnissa (joissa se on huono) ja valtaa pitää talousasioiden suhteen osaamaton porukka. Luulevat että rahaa voi haaskata ihan mihin vain (vrt. em. kunnantalo, iso vierasvenesatama, uudet virkistysreitit jne. jne.) .... mikään näistä ei maksa kuntalaisille "paljoa" ja kaikkeen tuntuu päättäjillä olevan suunnilleen sama vastaus "grynderit maksaa". Mahtaa rakennusyhtiöillä olla toooosi paljon rahaa kun ovat tulevaisuudessa kustantamassa ison osan Pirkkalan investoinneista :) Pikkasen taitaa Rissasella, Jääskeläisellä ja kumppaneilla olla reaalimaailman taju hukassa vaikka salaisia neuvotteluita gryndereiden kanssa käyvätkin.

      Kunnantalon tontti tulee ehdottomasti säilyttää edes hieman vihreänä henkireikänä ahtaassa keskustassa. Vieressä on jo nyt yksi suomen suurimmista koulukeskuksista, liikuntakeskus ym. Tähän samaan syssyyn vielä mielettömän iso virastotalo ja toista sataa uutta asuntoa niin Pirkkalan keskusta saadaan yhtä ruuhkaiseksi kuin Tokion metro ja samalla vielä hilataan nykyistä 20% kuntaveroa tukevaan nousuun! Pormestarille saa luvan kelvata vanha kirjaston talo. Käytetään rahat vaikka yhden hammaslääkärin palkkaamiseen tai tekojääkenttään.

      Hieno visiointia uudelta Tamperelaiselta kaavoitusjohtajaltamme ja pormestarilta. Näin sitä pitää.

      • Huolestunut Äiti

        On se uskomatonta, kuinka yksinkertaisina kuntalaisia pidetään. Samanaikaisesti kouluissa on merkittäviä sisäilmaongelmia, jotka vaikuttavat omiin lapsiimme ja mahdollisesti koko heidän elämäänsä. Onhan se päättäjän oma napa aina tärkeämpi.


      • Homekasa kumoon?
        Huolestunut Äiti kirjoitti:

        On se uskomatonta, kuinka yksinkertaisina kuntalaisia pidetään. Samanaikaisesti kouluissa on merkittäviä sisäilmaongelmia, jotka vaikuttavat omiin lapsiimme ja mahdollisesti koko heidän elämäänsä. Onhan se päättäjän oma napa aina tärkeämpi.

        Sisäilmaongelmahan kunnantalossakin on. Sossuhan on jo jonkun aikaa ollut evakossa kun kunnantalon alakerrassa ei voi tehdä töitä.


    • Leikataanlisääköyhiltä

      Uusi arvio on nyt ilmoilla uuden kunnantalon hinnasta. 300 000€ on nyt 18 000 000€. Vain vaatimaton 60 kertainen hinta verrattuna arvioon. Onko meillä varaa tälläiseen ammattitaidottomuuden ylläpitämiseen?

    • ikävätotuus

      Kaavoituksella on todella homma hukassa. Riitelevät ainakin neljässä paikassa yhtä aikaa ja kaikissa oikeusasteissa: Palanut talo Rantaniityssä, Niemenmaan kotipihojen pakkolunastus, Partolan kauppakeskuksen lähellä olevien tonttien pakkolunastukset ja Lentokentäntien liikenneympyrän pakkolunastukset. Onko kaavoituksella yhtään hommaa, mitä olisi hoidettu tyylikkäästi? Pitäiskö päättäjien hieman ohjata virkamiehiä??????? Hippula, Jääskeläinen eikö yhtään hävetä???

    • Huolestunutveronmaksaja2

      Tuossa on varmaan pilkkuvirhe, yksi nolla liikaa...

    • Pertsanpoika

      hinta se vain nousee, nyt 21 000 000 €

      • peli.ei.vetele

        Voidanko peli viheltää poikki ja siirtää pelinappula lähtöruutuun?


    • ikävätotuus

      Pormestari ja virkamiehet löytävät kyllä sellaisen johtosäännön, että mitään peliä ei voi viheltää poikki.

      Jos sosialistinen pormestari ei ymmärrä jotain, niin virkamiehet vievät asiaa niin eteenpäin, ja vaaleilla valittu päättäjä vain kiukuttelee sivussa ja ei voi kumota rahan tuhlausta. Jos olette huomanneet, niin taas rahaa kuluu ihan vääriin kohteisiin. Ja valtuusto ei tee mitään. Hallintojohtaja yhdessä valtuuston puheenjohtajan kanssa on erityisen hyvä keksimään keinoja kuntalaisten harhaanjohtamiseen.

      Taajamayleiskaava oli hyvä esimerkki tästä. Ihan sama mitä kirjoitit muistutukseen tai mitä yksittäinen valtuuston poliitikko esitti, niin kaava vietiin läpi juuri sellaisena kuin Jääskeläinen sen halusi vedoten kaikenlaisiin lakeihin, sääntöihin ja harhaan johtaviin lauseisiin. Lait ja säännöt tulkitaan omalla tavalla, eikä kestä oikeusasteita. Ja jos joudutte lunastuksen kohteeksi, niin maanmittauslaitos on kunnan virkamiesten asiakas. Sieltä ette saa mitään apua. Teknisellä osastolla on sama meininki.

      Menkää oikeuteen, jos tunnette vääryyttä. Pirkkalassa asukkaat eivät ole kunnan asiakkaita, vaan pelinappuloita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe