Kokemuksia Saunalahdesta

dinodii

Harkitsemme muuttoa Helsingistä Espooseen ja yhtenä vaihtoehtona on Saunalahti. Mieheni on entinen Espoolainen, mutta koska alue on uusi, ei hänelläkään ole tuttavia jotka sinne olisivat päätyneet. Millainen alue on asua? Millaisia ihmisiä siellä asuu (akateemisia, duunareita, pilviveikkoja, lapsia)?Lähinnä 3-4 h k kerrostaloasuntoa olisimme ostamassa, rivitalot ylittävät budjetin. Käytössä on kaksi autoa, joten julkisista ei niin väliä, tuleva työpaikkanikin on Kivenlahdessa eli lähellä. Koiria meillä on 2 kpl, joten ulkoilumaastot ovat tärkeitä.

29

9112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dinodii

      Lisäyksenä vielä edelliseen, että meillä on 5 kk lapsi, olisi kiva jos kavereita löytyy. Kauppaan ajan autolla kauemmas markettiin nykyäänkin, vaikka lähikauppoja olisi vieressäkin (olen ymmärtänyt ettei Saunalahdessa ainakaan vielä ole kauppoja).

    • Sekoja alkuja

      > > Lisäyksenä vielä edelliseen, että meillä on 5 kk lapsi, olisi kiva jos kavereita löytyy.

      Hoh-hoijaa sentään, näitä Suomi-24 ylläpidon raapustelemia keskustelunavauksia.

      Millaisia ihmeen kavereita 5 kk vanha lapsi ylipäätään tarvitsee? Ja sopiiko hänelle ihan hyvin että kyseinen löydetty kaveri asuu 1 km päässä, toiselta puolella Saunalahtea.

      Kai Saunalahden kaupunginosastakin joku muukin 5 kk vanha muksu löytyy, veikkaan että löytyy useampiakin. Mutta nämä systeemitekijöiden trorolliviestit ovat jotenkin niin kipeitä, kipeiden kirjoittajien rääppeitä. Ei tiedä miten näihin suhtautuu, muuta kuin kyynisesti.

      • Anonyymi

        Ja kipeä rääpäle reagoi taitonsa ylärajoilla....


    • dinodii

      Kyllä meidän 5 kk ikäisellämme vaan on jo kavereita, kyllä vauva toisen vauvan tunnistaa. Esim. vauvauinnissa on tietyt vauvat joiden kanssa heti synkkaa. Ja itselle tietysti myös mukavaa, jos löytyy läheltä ihmisiä samassa elämäntilanteessa. Enemmän sitä kaveriasiaa mietin seuraavaa viittä vuotta ajatellen, tarkoitus kun oli muuttaa pidemmäksikin aikaa.

    • hgfhdgfgdh

      ei kannata ellei tykkää viemärilöyhkästä. espoonlahden pohjukka haisee ihan mädältä kalalta kesäisin.

    • 11 + 4

      Mahtaako Saunalahden yhteys toimia sielläkään?

    • Anonyymi

      Vanha keskustelu mutta jaan omat kokemukseni. Muutimme perheen kanssa Saunalahden keskustaan väliaikaisesti kotimme rakentumista odottelemaan. Täytyy sanoa että Saunalahden ”keskusta” oli aika karmea kokemus. Alue oli tavattoman meluisa: mopojen kilpa-ajot alkoivat poikkeuksetta joka ilta n 11 Jälkeen. Kadulla epämääräinen porukka melusi niin että lapset heräsivät poikkeuksetta joka yö ääniin. Bonuksena kesällä ikkunoita auki pidettäessä huonestoihin leijaili erittäin voimakas Kannabis Sativan tuoksu.. En pidä itseäni ääniherkkänä ihmisenä ja normaalit elämisen äänet kuuluu kaupunkiin. Saunalahdessa Meteli oli kuitenkin niin poikkeuksellisen häiritsevää että jouduin soittamaan jopa poliisit useana iltana. Muutimme Saunalahteen Helsingin Rastilan maahanmuuttajalähiöstä jossa meillä ei ikinä ollut ongelmia äänien kanssa. En suosittele saunalahden keskustaa kenellekkään. Tunnen itseni etuoikeutetuksi kun pääsimme alueelta pois vain noin puolen vuoden asumisen jälkeen ja samanaikaisesti olen surullinen ihmisten puolesta jotka tuolla joutuvat kärsimään.

      • Anonyymi

        Vuoden täällä asuneena en suosittele kenellekkään tänne muuttamista. Asumme s-markettia vastapäätä. Kadulta kantautuu liikenteen melu asuntoon yötä päivää,aina! Ja öisin se mopojen päristely,kamalaa! Juopot meuhkaa kadulla aamuyöstä ja pahin on haju joka kantautuu asuntoon välillä koko yön(kannabis,suitsukkeet?) usein kärsin päänsäryistä tuon takia. Siis Saunalahti ei jatkoon!


    • Anonyymi

      Lisää kokemuksia Saunalahdesta? Suurpelto/Henttaa on menetetty. On kuin ulkomailla asuisi ja näillä eri kulttuureilla on omat sääntönsä. Tämä oli mukava alue kun oli rakentumassa 2013, mutta nykyään ihan täysi lähiö.

      Onko Saunalahti yhtään parempi? Lapsiperheitä liikaa, mitään rauhaa ei ole kun joku kirkuu jatkuvasti jossain ja suurperheiden lapset mekastaa kotona. Halvalla rakennetut elementti talot ei eristä ääntä tarpeeksi.

      Kummelivuorentiellä ja Paapuuri on muutama asunto vapaana. Suosituksia?

    • Anonyymi

      Muuten kiva alue mutta nyt jotkut penskat scuuttaa tuossa koulun parkkiksella isojen 15v poikien seurassa taisipa siellä äsken joku perätä avata Sepaluksensa ja kusta keskelle parkkista hyi

    • Anonyymi

      Parhaimpia alueita Espoossa. Lansiväylän eteläpuolella tilanne päinvastainen.

    • Anonyymi

      mulla on ollut joskus saunalahden liittymä ja ihan hyvin toimi.

      • Anonyymi

        Bastvik.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bastvik.

        Sarvvik:ssa on paljo terroristeja :(


    • Anonyymi

      Olen asunut Saunalahdessa puolitoista vuotta ja nyt muuttamassa pois. Lähinnä palvelujen puute. Ja yksi suuri miinus on parkkipaikkojen puute. Kaikki paikat on 4 tunnin paikkoja joten arkena saa siirtää kiekkoa koko ajan. Vuokralaisena en ole saanut taloyhtiönb hallista parkkista, joten todella vaikeaa on ollut. En suosittele. Ja tuosta melusta mainitsisin, että varmaankin riippuu talosta kuuluuko meteli. Minä en ole kuullut mitään mopopäristelyjä koko aikana. Asun n. 150 metriä S-marketista. Ainoa metelei talossa on koirat, jotka haukkuvat ja yksi joka ulvoo kaiket päivät.

    • Anonyymi

      Jos siellä asuu masentuneita kansanedustajia.

    • Anonyymi

      Saunalahden keskusta on aivan kamala paikka ja tulee todennäköisesti slummiutumaan tulevina vuosina. Rannassa taas on hulppeita ok-taloja

      • Anonyymi

        Näin on, kamala! Mutta tiesittekö että Saunalahdessa räyhäävät myös Kurttilan ja Tillinmäen nuoriso? Siis niiden hienojen omakotitaloalueiden, joissa ei ole mitään tekemistä. Sitten tullaan räyhyämään Saunalahden keskustaan ja syytetään omista tekosista ainoastaan vuokrataloissa asuvia. Et silleen…


    • Anonyymi

      Saunalahti on oikea slummi-alue.

    • Anonyymi

      Saunalahti oli varmaan 10 vuotta sitten kiva alue kun rakennuskanta oli tasapuolisesti pientaloja/kerrostaloja eikä joka paikkaa oltu rakennettu tukkoon. Nyt jokainen puisto ja vapaa pläntti rakennetaan täyteen kerrostaloja ja usein vielä sellaisia joissa on paljon pieniä vuokra-asuntoja. Olen itsekin parikymppisenä asunut vuokralla pienessä yksiössä, mutta selväähän se on jos samalla alueella on hyvin paljon tietynlaista asuntokantaa, mitä siitä seuraa. Etenkin Saunalahden ydin vaikuttaa vähän epäilyttävältä. Rantapuolen pientalokämppiä voisin harkita, ne on toki aivan eri hintaluokassa. Mielestäni Saunalahti on tyyppiesimerkki siitä kun nopeasti kasvavassa kaupungissa annetaan valta gryndereille ja kaavoitetaan dollarinkuvat silmissä.

    • Anonyymi

      Moi meillä tällä saunalahdessa on koulu joka on rakennuttu entisen ison roskiksen pääle,

    • Anonyymi

      Onko siellä hikikiiii

    • Anonyymi

      MAMU-lähiöksi se on nyt tämäkin muuttumassa.

      Lock your dothers and wallets !

    • Anonyymi

      Onko Saunalahden koulussa paljon maahanmuuttajia tätä nykyä?

    • Anonyymi

      Moi, Saunalahti on kyllä ilmeisesti muuttunut tässä parin vuoden aikana, nyt täällä on rauhallista ja metro on noin 12 minuutin kävelymatkan päässä. Sekä meri vieressä. Ihana paikka asua!

      • Anonyymi

        Rauhallista ja metro sekä meri. Siinä ihanuutta sellaiselle, joka ei muuta tarvitse.


    • Anonyymi

      Kummelivuorentie 15, pitäisi olla savuton talo mutta suurin osa naapureista on tupakoijia jotka tupakoi ulko-oven edessä. Tupakanhaju ja muut naapureiden kemikaalit tulevat ilmanvaihdon kautta omaan asuntoon. Jotkut naapureista rikollisen näköisiä ja täällä jotkut ravaa sisään ja ulos öisin. Olen pettynyt menoon. Jaan kokemukseni että muut tietää välttää tätä osoitetta.

      • Anonyymi

        Eikö ilmoitus isännöitsijälle auta asiaa ? Ota kännykällä kuva tupakoitsijoista ja lähetä kiinteistömanagerille tai isännöitsijälle. Savuttomassa talossa tupakointi edustaa sopimisrikkomusta joka johtaa asuntosopi uksen irtisanomiseen tai muihin sanktioihin. Kyllä pitäisi kusipäittenkin ymmärtää että mitä tarkoittaaku tupakointi on kielletty,jos ei ymmärrä niin ulos kämpästä niin oppii ymmärtämään mitä kiellon rikkomisesta seuraa.
        Liian helläkätosiä monet taloyhtiöt ovat tupakoitsijoita kohtaan. Sille loputtomalle ymmärrykselle täytyy tulla loppu.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe