Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tarvitsen apua! :)

apua tarvitseva

Elikkäs haluaisin tietää paljon hevosen (paint hevosen) kuluihin menee kuukaudessa?
Olen löytänyt tallin jossa kuukausi maksu täyshoidolla olisi 330€ siihen kuuluu:

- Ruokinta 4x/pvä
- Pienpaaliheinä, kaura, kivennäiset, ja suolakivi
- Kokopäivätarhaus
- Yksilötarhaus (tarvittaessa)
- Loimitus tarpeen mukaan
- kuivikkeet
- Karsinan siivous

ilman karsinan siivousta 280€/kk

niin paljon kuukaudessa noin menisi rahaa jos muukaan laskettaisiin kengitys jne... :)

17

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos kengitykseen laskee satasen verran 8vk välein, ei todennäköisesti mene kovin pahasti metsään.

      Ell-kulut normaaeihin rokotuksiin, madotuksiin ja tarvittaessa raspauksiin ei montaa kymppiä maksa.

      Sitten paljonko menee valmennuksiin riippuu paikasta. Tuntien hinnat voivat vaihdella todella paljon, joten sinun kannattaa kysellä paikallisilta valmentajilta millä hinnalla he opettavat, ja laskea sitten siitä paljonko menee kuukaudessa. Tunneilla nimittäin todellakin kannattaa käydä oman kanssa ja miksei samalla muillakin jos rahaa riittää.

      Jos haluat antaa jotain lisärehua - mitä läheskään kaikki hevoset eivät tarvitse - se maksaa jokusen kympin, riippuen vähän mitä syötät ja paljonko.

      Näin äkkiseltään ei tule muuta mieleen jos on kyse täysihoitotallista kuten sanoit.

      Hevosen ja ratsastajan varusteet ovat kertaostoksia joten niitä en laskisi kuukausimaksuihin. Mutta ellei varusteita ole, niin kyllä niihinkin saa varata melkoisia summia, varsinkin jos hommaa varusteita kalliimmasta päästä.

      • apua tarvitseva

        Hevonen mitä olen "katsellut" maksaa korkeintaan 5000€ varusteineen, ja äidilläni on tuttu joka pitää ratsastus tunteja, hän suostuu pitämään "ilmaisia tunteja" ja itse olen ratsastanut vähän päälle 5 vuotta. :)


    • Ei siinä sitten pitäsi olla muuta kuin kengitykset ja ell-kulut ellei halua syöttää jotain lisärehuja. Perus ruoka ja kuivikkeet kuuluvat tallimaksuun.

      Onnea hevosen kanssa! :)

    • katherine

      Tallipaikka on aika edullinen, onko tallilla hyvä kenttä, jota hoidetaan myös talvisin?

      Varsinkin talvikaudella kannattaa varautua siihen, etä joutuukin viemään hevosta johonkin lähimaneesille, ainain jos haluaa treenata kunnolla. Tällöin maneesimaksu ja trailerivuokra tulee lisänä.

      Vakuutusta ei pidä unohtaa, se on muutamasta kympistä muutamaan sataseen vuodessa, riippuen hevosen arvosta.

      Tallimatkoihin menee myös rahaa, jos autolla tai julkisilla kulkee. Nykyään bensa on kallista ja esimerkiksi jos tallimatka on 10km/suunta, se tekee jo 100km/ viikko eli 400km/ kuukausi, jos joka päivä tallilla käy.
      Autolla tämä maksaa noin 30-40€/kk.

      • apua tarvitseva

        Kenttä on hyvä talvisin ja kesäisin mutta keväällä ja syksyllä pelkkää lällyä :) tallin lähellä on toinen talli missä on maneesi, maneesin vuokraus on 7€ kerta ja tallille pääsee hevosen kanssa maasto polkua pitkin (ei ole pitkä matka) :) Kiitos vastauksista!


    • mörrinkäinen

      Vakuutusmaksut eivät kuulu kuukausikuluihin, ne maksetaan kerran vuodessa. Samoin talvisin se aika jolloin ulkokentää ei välttämättä voi käyttää, on niin lyhyt, että sillä tuskin on kovin ratkaisevaa merkitystä rahan kannalta vaikka joutuisikin viemään hevosta toiselle maneesille.

      Tallimatkat on hyvä ottaa huomioon, mutta nekin ovat hevosen kuluja vain välillisesti.

      Mut joo, jos kaikki vakuutukset, matkakulut ym tässä mainitut lasketaan yhteen ja jaetaan kuukausille, niin tallimaksu plus pari sataa euroa osuisi luullakseni aika lähelle todellisuutta.

    • katherine

      Totta kai, mutta nämä kannattaa silti ottaa huomioon. Jos jättää kaikki "pikkujutut" (eli esim. vuosittain maksettavat kulut) tulee niistä äkkiä iso summa. Samoin matkakulut on niin oleellinen osa, varsinkin jos tallimatka on yhtään pidempi, että niitä ei kannata unohtaa.
      Esim. 20km matka voi tietää jo 100€/kk kuluja.


      Pahimmassa tapauksessa kenttä taas voi olla lähes käyttökelvoton jopa useamman kuukauden vuoden sisällä, jos kentästä ei kunnolla huolehdita. Eli niitä maneesimaksujakaan ei sovi vähätellä, jos haluaa ratsastaa kunnolla ympäri vuoden.
      Tämä toki riippuu paljon tallista, mutta ksoka tallivuokra on noin edullinen, herää heti epäilys että miten esim. kenttä hoidetaan.


      Tallimaksu ja siihen päälle 200-300€/kk on aika hyvä arvio hevosen kuluille. (riippuen tosiaan ratsastustuntien määrästä ja tallimatkan pituudesta)

    • mörrinkäinen

      Niinhän se on. En tarkoittanut vähätellä vuosimaksuja tai matkakuluja yms, minäkin olen sitä mieltä että ne on hyvä ottaa huomioon kun niistä tosiaan saattaa tulla useampi satanen vuoden mittaan. En vain itse osaa pitää kuukausikuluina maksuja jotka maksetaan vain kerran vuodessa.

      Mutta aika lähelle meidän arviot kumminkin meni siinä, paljonko pitäisi laskea tallimaksun lisäksi muihin kuluihin. Tosin jos maneesimaksu on 7e, siitä tulee nelisen kymppiä viikossa jos laskee että kävisi 6pv / vk. Eli n. 160e / kk plus mahdolliset (ja suositeltavat) valmennukset. Aika paljon, myönnetään... Ja pikkusummista sekin.

    • Virkistävää vaihtelua, että te kaksi olette kerrankin samaa mieltä jostakin. :)

      Hyvä että otitte nuo asiat esiin, minä en niitä tullut edes ajatelleeksi, kun ei ole koskaan niistä tarvinnut huolehtia. Tarkoitan siis matkakuluja ja maneesimaksuja. Itselläni on tallit olleet kävelymatkan päässä ja ratsastaa on voinut ulkona lähes ympäri vuoden. Kun kenttä meni kelvottomaksi, siirryimme pellolle, ja kun pelto kävi mahdottomaksi, alkoi kenttä olla taas käyttökelpoinen.

      Vakuutuksia en minäkään osaa pitää kuukausikuluina, mutta kuten jo sanoittekin, ne on silti hyvä ottaa huomioon.

      • apua tarvitseva

        Ja kyseinen talli ei ole kovin kaukana joten suurimman osan vuodesta sen pyörällä taittaa ;)


    • Eli matkakulut voi viivata yli luettelosta. Mitä jää..? Maneesimaksut väliaikaisina pari kertaa vuodessa 160e/kk, jos samalle ajanjaksolle osuu kengitys n. 100e, ehkä joku rehusäkki jonkin kympin jos syöttää muutakin kuin tallin tarjoamia eväitä... Siitä tulisi kolmisensataa euroa tallimaksun lisäksi. Ja jos vielä ne vakuutukset kerran vuodessa osuvat samaan kasaan, lopullinen lasku on aika iso. Mutta jos näyttää siltä, että kaikki isommat maksut osuvat samaan aikaan, niin eiköhän niitä pysty sovittelemaankin sen verran ettei kenenkään tarvitse käydä kuokkimassa hevosen kaurakupilla. :) Mutta noin normaalioloissa sanoisin minäkin, että tallimaksu plus parisen sataa kuussa voisi osua aika lähelle oikeaa.

      Tiedän pari omistajaa joilla on kokonaan erillinen pankkitili hevosta varten. Sinne laitetaan säännöllisesti tietty kuukausisumma, vaikka se tallimaksu 200e, ja jos sinne maksujen jälkeen jää ylimääräistä, sen annetaan kertyä kunnes ylijäämästä voi maksaa jotakin, yhden kuukauden tallimaksun, kengityksen, mitä vain tarvitseekin. Tai jätetään säästöön esim yllättäviä ell-kuluja tai varustehankintoja varten. Mikä parhaalta tuntuu.

    • katherine

      Toi erillinen pankkitili on tosi fiksu idea. Tallivuokra 200€ on aika minimimäärä, mitä kannattaa lisätä, jos ahkerasti käy tunneilla, laittaisin melkeimpä tallivuokra 300€.

      Se on hyvä olla varautunut suurempiin kuluihin. Ihan jos vaikka satula joudutaan vaihtamaan, siit tulee äkkiä iso lasku.

    • Totta, mutta sopivan summan luulisi löytyvän aika nopeasti, kun ensin kokeilee paljonko siitä laitetusta summasta kuluu. Katsoo sitten sen mukaan paljonko haluaa tilille jäävän ylimääräistä. 50e/kk jos jää ylimääräistä, se tekee jo 600e vuodessa. Siitä maksaisi jo kaikenlaista aika kivasti.

    • reijo7

      Ilman karsinan siivousta 280e/kk

      Ei se minusta kallis ole, esm kengityksestä joutuisit ammatin taitavalle maksamaan kaikkien jakojen kengityksestä varmasti ainakin 100e. Nimittäin ammatin taitavat kengitys sepät on tänäpäivänä harvassa. Sanoisin että tuo hinta on jopa halpa kaikkine tarpeineen. Yksilö tarhaus tarvittaessa, hevosellasi on hyvät ja halvat olot tuolla rahalla, onhan siitä kuitenkin työllekkin jotain jäätävä.
      Minulla on ollut itselläni työhevonen jonka myös hoidin itse, muutama sana esm tallista. Hevonen on oltava mielestäni irrallaan tallissa sillä sen on päästävä lepäämään makuullaan jos kytket sen yöksi niin sen on paha käydä pitkäkseen jos se on kytkety ketjuun. Muutamat hevoset särkevät soimensa, ja jos hevosesi sen tekee niin soimi on tehtävä vankasti raudoitetusta betoonista. Mutta sinun hevosesi hoitaa ilmeisesti joku sivullinen henkilö, joten hänen vastuullaan on sitten hevosesi hyvin vointi. Itse en ottaisi hevosta jos en saisi sitä itse hoitaa. Minusta oman hevosen hoito on mieluisampaa kuin sillä ajo. Se odottaa kiltisti kun teet sille sen ruokaa eli apetta, tuntuu hyvältä kun se painaa ala leukansa olkapäällesi kun itse teet sille ruokaa ja te olette yhtä sinä ja hevosesi.
      Puuttuisin tähän ns hevoskuiskaukseen siitä on tehty ihan turhaan kuin joku taian omainen mystinen asia. Sellainen hevonen joka on ajajan ja sitä hoitavan hevosen kanssa yhtä tulee kyllä omistajansa ja hoitajans luo vaikka se olisi hevos haassa. Tämän yhteyden rakentamiseksi sinulla olisi hyvä olla kädessäsi joku makupala sokeria vaikka. Anna sille rakkautta kampaa sitä ja rapsuta korvien välistä ym Se oppii luottamaan ihmiseen kun sitä ei ainakaan kohdella huonosti.

      • lämppärit

        Paikka on iha ok. Meil kengitys on öö suunnillee 50e,ei oo paljoo. Vuokramaksu 100e kuussa... Ja laidunmaksu 150 per kesä.


    • jooo o o oo o oo oo

      jooo o o o oo o o o

    • Shetgirl

      330 kuukaudessa normisti.. Jos madotat raspaat ym samana kuukautena, siihen menee noin 200-300e kuukaudes, vakuutus, sitten jos tulee sairaaksi, niin rahaa menee ihan sikana.. Että pidä heppa terveenä.. ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe