Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Luciferin kapinasta:

Pakstori

http://www.urantia.org/fi/urantia-kirja/luku-53-luciferin-kapina

1. Universaalisen Isän todellisuus. Lucifer väitti, ettei Universaalista Isää todellisuudessa ollut olemassa, että fyysinen gravitaatio ja avaruusenergia kuuluivat luonnostaan maailmankaikkeuteen ja että Isä oli myytti, jonka Paratiisin-Pojat olivat keksineet, jotta se mahdollistaisi heidän Isän nimissä harjoittamansa universumeihin kohdistuvan jatkuvan hallitusvallan. Hän kiisti persoonallisuuden olevan Universaalisen Isän antama lahja. Hän jopa antoi ymmärtää, että finaliitit olisivat solmineet Paratiisin-Poikien kanssa salaisen sopimuksen koko luomakuntaa petkuttaakseen, sillä nämä eivät koskaan esittäneet tuomisinaan kovinkaan selkeää käsitystä Isän aktuaalisesta persoonallisuudesta, sellaisena kuin se on Paratiisissa havaittavissa. Finaliittien tuntemaa kunnioitusta hän käytti häikäilemättä hyväkseen selittämällä sen tietämättömyydeksi. Väite oli raju, kauhea ja häpäisevä. Juuri tämä verhottu hyökkäys finaliitteja vastaan epäilemättä vaikutti tuolloin Jerusemissa olleisiin ylösnousemuskansalaisiin niin, että nämä pysyivät lujina ja vastustivat järkkymättä kaikkia kapinallisen kosiskeluja.

Eli osia tuosta "Luciferin manifestista", on näkyvissä näilläkin palstoilla, kun eräät tekevät ateismista tulkinnan, "ettei Jumalaa ole kenelläkään eikä missään olemassa". Se, mikä on oikea ateismin tulkinta on se, että meidän omassa kokemuspiirissämme, ei ole paljoa tietoa "Taivaan Isästä", eikä Jumalauus ole koskaan suurimääräisenä läsnä missään aistihavainnossamme, mutta tietenkään mikäänei todista Jumalan itsensä olemattomuutta, koska Hänen tekonsa ja nimensä merkitykset ovat kaikessa näkyvissä, mutta Luciferin kapina siis väitti, että koko Käsite, "Taivaan Jumala", olisi vain fysikaalisen kehon saaneiden olentojen tapa hallita muita olentoja, eli se olisi vain suuri petos ja tietämättömyyttä, mutta Luciferin itsensä väite oli siis se "suuri petos". Se missä Jumala on, ja missä hänet havaitsee, niin Jeesus sanoi, että "puhdassydämiset ovat nähneet Jumalan" ja kun Natanael vai oliko se Filippus sanoi, että anna meidän nähdä isä, niin Jeesus vastasi;"Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän".
Teoriassa jokainen "tavallinenkin Isä", on siis merkki ja selvä kuva, myös Isä Jumalasta, mikäli tuo Isä on "hyvä Isä". Jumala on personallisuudessa, Minä olen, läsnä (Jehova nimi), jokaisessa luodussaan, joka minänsä personnan kautta tutkii asioita, eikä kukaan joka käyttää minäänsä, voi eksyä kauas, Taivaan Isän persoonasta. Lucifer eksyi: Hänen tarkoituksenaan oli tehdä hengellisiä vapauksia pimeydestä ja synnistäkin käsin, jossa laki katoaisi, kaaokseen, jossa kaiken voisi valita miten päin minkä asian tahansa.
Lucifer kuoli, se hänestä tiedetään sanoa, eli hänen astraalinen hahmonsa, on silti jossain vielä vaikuttamassa, sanojensa ja tekojensa osalta, niissä hänellä on vielä jonkinlaista elämää, mutta jokaisen Viisaan, Oikeaan Jumalan Poikaan ja Isään uskovan, täytyy hylätä kaikki Luciferin manifestin väitteet, koska siinä oli monta asiaa käännetty väärin päin.

Lucifer on siis merkki Antikristuksesa, hänessä Luciferin henki tulee heräämään olemaan vielä maailmassa uudelleen, mutta myöhemmin tuo olento on se Väärä profetta, joka jakaa viimeisen tuomioon jälkeen Hellvetin loukkoja yhdessä petojen, ja Saattanan kanssa. Tähän on sanottava se varaus, että Lucifer nimeä on ehkä annettu muillekin, kaikki hänen kaimansa eivät syyllistyneet samaan, kuin tuo esikuvansa....

4

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aukino

      Tähän on sanottava se, että nuo Luciferin ominaisuudet, suuri lahjakkuus fysikaalisen maailman järjestelyssä, ja aluksi vielä viisautensakin, ilmeni itsetehostuksensa, ja siki on juuri niin merkillistä, että hänen itsensä kielsi Taivaan Isän persoonallisuuden. Hän oli itse luotu olento, joka ei saanut luojaominaisuudestaan koskaan täysin kiinni, mutta sen ajan kun hän sitä etsi, hän oli arvostettu ja kunnioitettu jäsen, Paratiisin Poikinen ja "finalliittien" joukossa.
      Hänen päätöksensä, kapina muita Luoja Poikia, ja Taivaan Isän olemassaoloa vastaan, oli suuri erehdys, ja normaaleille enkeleille ei erehdyksiä anteeksi anneta, toisinkuin eläimille ja ihmisille. Kuitenkin hänelläkin on ikuisuus, tulevassa Väärän Profeetan ja Antikristuksen persoonassa, jossa hän saa viettä ikuisuuttaan, Saattanan kanssa, Saattanan, joka ei langennut, koska pahuus oli alunperin vain paholaisen, Saattanan eläimellinen ominaisuus, jossa hän voi hyvin, toisinkuin ihmiset. Se miksi Saattanan lankemmuksella ei ole merkitystä, on se, että eläimen pahuudessa koko asialla ei ole merkitystä. Luciferin lankemmuksella oli, hän muistitti hyvin paljon ihmisiä, ja oli alunperin tarkoitettu viisautensa ja henisten lahjojensa takia Jumalan kaltaisuuteen, toisinkuin Saattana.

    • Aukino

      Se miksi Luciferin kapina oli järkyttävyydessään tapahtuma, mikä hakee vertaistaan koko Universiumin historiassa oli se, että Lucifer oli alunerin Jumalan Oikealla puolella, eli hänet oli tehty tekemään kaikki oikein, toisinkuin pahat olennot. Lucifer siis muuttui niin paljon, että se vain kuoleman kautta on mahdollista muuttua niin paljon kuin Lucifer halusi muttua Saattanan, paholaisemme kaltaisuuteen.
      On vain yksi tapahtuma, joka päinvastaisuudessaan on ylittänyt Luciferin lankeemuksen ja vaikutuksen murheellisuuden, ilosuutensa kautta. Jeesuksen ristinkuolema.... Siinä missä kukaan ei ollut aikaisen tiennyt sellaista asennetta, ei vanhan testemantin aikana, eikä sitä ennen, että joku kuolisi väärien henkisten rakenteiden oikaisuttajaksi, niin Jeesus teki siinä ensimmäisen aluevaltauksen kaikkien oman osamme Universiumia olevien olentojen joukossa. Hän kuoli syntisten puolesta, ja ensimmäinen todellinen AAMU koitti maailmankaiikeudellemme tälle osalle, kun hän kuoli vuoksemme. Kukaan ei vanhan testamentin aikana myöntänyt rikkomuksiaan, ja vielä nykyäänkin on tapana jokaisen syytetyn aina kiistää kaikki syytteet, maallisissa oikeusistuimissa, mutta Jeesus asettui syylliseksi syyttömän paikalle... Joku sanoisi, että se on väärin, antaa syyllisen vain kärsiä, ja jos syytön ottaisi rangaistuksensa pois, eikö hän itse silloin menehdy, ja suuri vääryys siis siinä tapahdu? Tämä syyllisen kuolema syntinsä vuoksi on totta kyllä syksyllä ja illalla, mutta Jeesus kuoli aamulla ja keväällä. Eli ei. Koska me emme selviäsi turmeltumatta ja saastumatta rangaistuksestamme, mutta Jeesuksen kipukynnys ja täydellisyys hengellisten asioiden ratkaisussa on vieläkin ollut täydellinen, ja se missä emme ole tyytyväisiä hänen ratkaisuihinsa, saamme odottaa selitystä. Eli koska emme kestä sitä syytöstä, mikä meillä on nautintojemme ja himojemme tähden, Jeesus on kärsinyt niistä pahimman osan pois, sen osan, jolla paholainen meidät voisi voittaa.. Jos paholainen uhkaa meidät silti voittaa, Jeesus antaa pari tai kolme mahdollisuutta kääntyä, mitä ei enkeleille annetta, mutta ihmisille annetaan, koska meistä tuli eläimien kaltaisia Aadamin ja Eevan lankeemuksessa. Aadamin ja Eevan lakemmus ei ollut mitenkään kummallista, eikä liian yllttävä, pahoja joukkoja oli juur noina aikoina niin paljon, ja mm. tuon Luciferin takia, jonka halua muuttaa alkuperäisiä lakejaan, oli pöyristyttävää ja järjyttävää....
      Raamattu sanoo, että kukaan ei muutu, ja Jeesus sanoi, että minä en muutu... Älkää siis etsikö muuttuua siitä osasta liikaa mikä teillä on, mutta lihamme himoja olisi hyvä vähentää, mutta jos emme siihen pysty, niin ei se mitään, kuten Salomo Raamatussakin sanoi, se on vain lihallisen olemuksemme tuho, mutta iankaikksieen kohtaloomme ei vakuta se, vaan henkiset valintamme....Ja jokainen särkynyt ruumis voidaan rakentaa uudelleen, ja saat uuden kehon, kerta toisensa jälkeen, mutta hengessä tehtäviin syntiin ei ole kuin Jeesuksen antama pelastus, sanoa joskus päinvastoin, ja pyytää anteeksi rikkomuksiamme... En tiedä, mikseivät enkelit pyydä anteeksi, se ei kuulu niiden sanavarastoon tavallisesti. Armo on siis jotain melko uutta luomakunnassamme.

      • Pakstori

        Jos haluatte selvennyksen siihen, miksi minusta paholainen ei ole langennut on se, että ei hän ole koskaan ole ollut hyvä, eikä siis lagnettu pahasta osastaan olemalla koskaan hyvä. Lucifer lankesi koska hänet oli luotu hyväksi mutta hänestä tuli paha.... Jeesus ei muuttunut, hän on aina ollut hyvä Isä hengille, ei kuitenkaan paras Isä, jos katsotaan normaalia perhetilannetta, koska Jeesus sallisi lasten heti lähtevän muille maille vierahille, kuten itsekin teki kun oli lapsi.
        "Tiibetiläisen testamentin" mukaan Jeesus lähti naittajaisia pakoon, pian sen veroillepano episodin jälkeen, ja kävi Kiinassa ja Intiassa, ja tuli Israeliin vasta 29 vuotiaana takaisin. Hän oppi parantamisensa budhan munkeilta... Valkoinen kaapu ei ollut Budhan munkeilla korkein oppiaste, korkein oli punainen tai oranssi, mutta valkoinen oli puhtauden symboli, joka ei siis punaiselle välttämättä ollut ihan sama asia....Alin oppiaste oli budhilla musta, jossa oli opeteltu vasta murhaaminen.


    • Urantia kirjassa on myöskin viisautta monin kohdin vaikka termit ovat jokaiselle sielläkin vieraita ja jokainen oppii niinkuin parhaaksi näkee.

      Eikö kuitenkin syyllisen etsiminen ole juuri se legendan -lusiferin - alkuperäinen tarkoitus, eli paljolla puhumisella häivytetään se miksi olen, tai mikä haluan olla.Ja syyllistetään milloin lusifer milloin kaveri milloin oma itse.

      Jos koen legendan ylläpitämisen tärkeäksi jatkan ja ruokin sitä lopuuttomilla uusilla elämilläni. Hyvä tai paha? jokainen valitsee joka hetki. Kukaan toinen ei tee valintaa puolestani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe