Aihe

Kanttarellin kasvatus

Kasvuikääpidentämässä

Löysin vuosia sitten pienen kanttarellipaikan ja olen tutkinut heidän kasvamistaan ja lueskellut että kanttarellin kehittyminen riippuu paljon puista, jotka ovat lähettyvillä. Kuulin tutulta että on mahdollista murustella kanttarellit luontoon kasvamaan. Onko kellään kokemusta asiasta? Minkälaiseen paikkaan olette sijoittaneet sienet?

Sienien paikka on yleisellä paikalla ja ne eivät kerkeä koskaan kehittyä valmiiksi, joten haluaisin sen takia koittaa siirtää sijaintia. Kiitos kaikille vastanneille!

2

465

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • -T.L.-

   Lueppas tai googlaa hullu mykologi opas on tarkoitettu taikasienten kasvattamiseen mutta toimii varmaan kanttarelleillekin.

  • Kannat maahan

   Kanttarellin voi saada kasvamaan haluamaansa paikkaan, kokemusta on, mutta se on todella työlästä ja tuloskin saattaa jäädä muutaman kanttarellin kokoiseksi paikaksi.
   Mieluiten koivun juureen tulisi tuollainen paikka tehdä, sinne käyt aina viemässä kanttarellien kannat, kun keräät niitä jostain muualta, kun laitat samaan paikkaan kannat monta vuotta, voi tuloksena hyvinkin olla oma kanttarelli paikka.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21794
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6171
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   362
   4143