Tiede jyrää kreationistit

Tässäpä hyvä uutinen erään onnettoman amerikkalaisen lahkon faneille siitä, että mihin tiede pystyy:

http://www.hs.fi/paivanlehti/06072013/tiede/Sukupuuttoon kuolleet lajit voivat palata/a1373005449433

Jumalia ei tarvita enää yhtään mihinkään, tai eipä sille ehtoja rakkaudestaan vaativalle tomppelille ole pitkiin aikoihin mitään käyttöä ollut, vaan tiede tekee kaiken paljon paremmin ja etenkin ilman ehtoja.

>>>> Ih­mi­sen pe­ri­mä sel­vi­tet­tiin vuo­si­tu­han­nen alus­sa, ja ny­kyään eri eläin­la­jien gee­ni­pe­ri­män rat­ko­mi­nen on niin ar­ki­päi­väis­tä, et­tei se yli­tä ai­na edes uu­tis­kyn­nys­tä. Bio­lo­giaan on myös ver­so­nut ko­ko­naan uu­si ala, syn­teet­ti­nen bio­lo­gia.

Se tut­kii kei­no­te­koi­sen dna:n ra­ken­ta­mis­ta ja uu­den­lai­sen elä­män luo­mis­ta la­bo­ra­to­rios­sa. Syn­teet­ti­sen bio­lo­gian pio­nee­ri on yh­dys­val­ta­lai­nen Craig Venter, jo­ka on tii­mei­neen on­nis­tu­nut ra­ken­ta­maan jo en­sim­mäi­sen osit­tain kei­no­te­koi­sen bak­tee­rin, jol­la on oma ai­neen­vaih­dun­ta. >>>

Mitenkäs muuten on, että mitäs tieteellisiä läpimurtoja nuoren maan kreationismi on tuottanut viime aikoina? Synteettinen biologia on jo luonut elämää, eli eipä noihin jumalien taitoihin kovin paljon vaadita.

Kun evoluutioteoria selvitti elämän monimuotoisuuden salaisuuden, ei mennyt kuin reilu sata vuotta ja ihminen loi keinotekoista elämää.

Aika murskaavaa näyttöä teorian toimivuudesta.

30

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi voi..

      Vois sinua poloista huutajaa..

    • >>>> Vois sinua poloista huutajaa.. >>>

      Kumpikohan ne sinunkin tai lapsiesi vielä 10 vuotta sitten parantumattomina sairauksina pidetyt vaivat parantaa?

      Tiede, vaiko ehtoja rakkaudestaan pyytävä peräkylän pikkujumala?

      • Jumala parantaa.

        Jumala parantaa, ja antaa leivä, kun jyvä on ensin kylvetty, että on kuollut, antanut sille varren ja tähkän, tähkäpään, leikkuuseen.

        Tähän asti on Jumala ruokkinut. Syö sinä sitä yhtä muka bakteeria, että pärjäät, sillä bakteerista sinä olet tullut, ja siihen kuolet.


    • Jumala on luonut

      bushmanni ei puhu totta

      Tiede ei tee mitään paremmin ja ilman ehtoja kuin Jumala, meidän luojamme.
      Tiede ei ole pystynyt synnyttämään keinotekoista elämää, vaikka bushmanni harhaanjohtavasti ja virheellisesti niin aloitusviestissään väitti. Lainauksessa lukee:

      "... osit­tain kei­no­te­koi­sen bak­tee­rin, jol­la on oma ai­neen­vaih­dun­ta."

      Mainittu bakteeri ei ole lähteen mukaan kokonaan synteettinen vaan ainoastaan osittain. Tämä tarkoittaa sitä, että sen kokoamiseen on tarvittu elävää organismia. Tieteen tämän hetkisten tutkimustulosten mukaan elämää syntyy vain elämästä, elävistä organismeista, ei elottomasta aineesta. Mutta vaikka elämää voitaisiinkin synnyttää elottomasta aineesta keinotekoisesti laboratoriossa, niin se ei todistaisi luomista vastaan vaan sen puolesta. Elämän rakentajahan olisi tässä tapauksessa ihminen, joka on tietyllä tapaa nero ja luomiskyvyn osaava ajatteleva olento. Samalla tavalla voidaan ymmärtää Jumalan luoneen elämää elottomasta aineesta, kuten ihmisen maan tomusta. Tarvitaan siis eloton aine (maan tomu) ja elämän luoja (älykäs olento, Jumala), joka tekee elottomasta aineesta elävän olennon ja niin on luomistapahtuma selitetty (ja toteen näytetty). Jos siis ihminen pystyy tulevaisuudessa luomaan elottomasta aineesta elävän olennon, vahvistaa se luomistapahtuman ja Jumalan olemassaolon, eikä päinvastoin!

      Artikkelissa puhutaan myös sukupuuttoon kuolleiden lajien herättämisestä henkiin. Se ei onnistu tieteen nykyvalossa ilman elävää olentoa (esim. norsu mammutin synnyttäjänä) ja hyvin säilynyttä kuolleen eläimen DNA:ta (tarvitaan siis jo eläneen olennon DNA:ta, sillä keinotekoista DNA:ta ei ole pystytytty rakentamaan).

      Nykytietämyksen mukaan "elämä synnyttää elämää" tai "elämästä syntyy elämää" eikä keinotekoista elämää ole vieläkään nerokkaista yristyksistä huolimatta (vrt. luojan toiminta) pystytty synnyttämään.

    • >>> Tiede ei tee mitään paremmin ja ilman ehtoja kuin Jumala, meidän luojamme. >>

      Tekee, kaiken.

      Mutta tähänpä tämä on mennyt, eli onnettomien, valheeseen perustuvien uskonlahkojen jäsenten elämä menee yhä enemmän ja enemmän tieteen vastustamiseen ja tieteen saavutusten mitätöimiseen.

      Samalla jokainen ajatteleva yksilö lahkossa huomaa pelin hengen ja lähtevät taakseen katsomatta.

      Sitten jäljelle jäävät vain he, joita kiinnostavat epätotuudet ja valheet, sekä pikkusieluiset jumalat, jotka rakastavat, jos ehdoista sovitaan.

      • Jumala on luonut

        En ole adventisti enkä kuulu mihinkään lahkoon tai kirkkoon.

        Totuus on se, että tiede ei ole luonut maailmaa ja elämää, mutta Jumala on sen tehnyt. :-)


      • pyh!

        Olet umpihölmö.

        Ja sinä palvot ihmistä eli itseäsi.


      • Paljastaja
        Jumala on luonut kirjoitti:

        En ole adventisti enkä kuulu mihinkään lahkoon tai kirkkoon.

        Totuus on se, että tiede ei ole luonut maailmaa ja elämää, mutta Jumala on sen tehnyt. :-)

        -----En ole adventisti enkä kuulu mihinkään lahkoon tai kirkkoon.
        Totuus on se, että tiede ei ole luonut maailmaa ja elämää, mutta Jumala on sen tehnyt. :-)----

        Valehtelet kaikessa mitä kirjoitit!


      • pyh! kirjoitti:

        Olet umpihölmö.

        Ja sinä palvot ihmistä eli itseäsi.

        >>> Olet umpihölmö. Ja sinä palvot ihmistä eli itseäsi. >>

        Miksi minä itseäni tai ihmistä palvon?

        Minun mielestäni minkään asian palvomisessa ei ole mitään järkeä, ei etenkään väkivaltaisten ja mielenvikaisten jumalien palvomisessa.

        Siinä on yhtä vähän järkeä kuin palvoa jotain mielikuvituskaveria.

        Mutta tiede menee eteenpäin ilman mitään palvomista ja kylmät faktat tiskissä tekevät lopun sinun lahkostasi ennemmin kuin huomaatkaan.

        Ei väkivalta ja sen ihannointi enää kiinnosta kuin kaikkein typerintä osaa väestä ja sillä riekkuminen, että te muut tuhoudutte, lällällää.

        Sitä ainesta se adventtikirkkokin enää kerää huomiinsa ja sellaisia, jotka ajattelevat hevosten lentävän, käärmeiden ja aasien puhuvan.


    • Totuus on että tiede on olevan tutkimista ja joskus sen manipuloimista - tiede ei ole koskaan luonut mitään niin sanoakseni "alusta" lähtien.

      Se että tiede spekuloi ja yrittää selvittää että kuinka esimerkiksi universumi on tullut olemaan - ei tarkoita että tiede olisi mitään muuta kuin olevan tutkimista - ehdottomasti tieteellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että meitä ympäröi esimerkiksi tämä meidän universumimme. Tiedekin on tavallaan luomisen tulos ...Esimerkiksi universumme oli olemassa jo kauan kauan kaaaaaauan ennen kuin ihmisillä oli tieteestä hajuakaan ..
      Siksi minusta on aika lapsellista panna tiede jonkinlaiseksi Jumalan vastustajaksi .. Ihminen ei ole tieteellään saanut selville kuinka kaikki oleva luotiin ja kuka sen loi..

      Mutta tiede on hyvä asia - edellyttäen että sitä käytetään hyvin ...

      Juuri NYT katselen SVT (Sveriges TV) jossa keskustellaan kuinka esimerkiksi Japanissa ihmiset elävät kauemmin kuin monet muut -100 vuotiaat ovat tavallisia ja samassa ohjelmassa kerrotaan adventisteista jotka elävät hekin kauemmin kuin muut jotka elävät niin sanottua normaalia elämää. 100 vuotiaat eivät ole harvinaisia - ajavat sapattisin omalla autollaan kirkkoon... :)) --

      TIEDE JYRÄÄ :)

      alex

    • Tässä on totuus

      Älä jauha potaskaa "alex"
      Tiede on luonut lukemattoman määrän asioita aivan alkutekiöistään asti.
      Mitään jumalia ei luomisessa ole koskaan ollut mukana ja mitään ei ole koskaan luotu tyhjästä, niinkuin jotkut väittivät jumalien aikanaan tehneen.
      Ne tarinat on satua.
      Maailmankaikkeus on ainut, mikä on syntynyt pitkän ajan saatossa täysin olemattomasta ja tyhjästä, eli alkumateria on valtavassa kuumudessa ja paineessa syntynyttä kosmista kuona-ainetta.
      Ihminen on aina luonut jotain olevaista ja tulee aina luomaan.

      Mitkään Raamatun satujumalat ja jahvet eivät ole koskaan luoneet mitään missään, ainoastaan ne ovat olleet käsitteienä luomassa harhoja ihmismieliin ja taikauskoisia käsityksiä ihmisissä.

      • Jumala on luonut

        On siinä pikkuisen eroa uskomuksissa, kun toinen uskoo, että kaikkeus on syntynyt itsestään tyhjästä ja toinen, että Jumala on synnyttänyt kaikkeuden tyhjästä. Jokainen voi miettiä, kumpi selitys on järkevämpi...


      • Jumala on luonut
        Jumala on luonut kirjoitti:

        On siinä pikkuisen eroa uskomuksissa, kun toinen uskoo, että kaikkeus on syntynyt itsestään tyhjästä ja toinen, että Jumala on synnyttänyt kaikkeuden tyhjästä. Jokainen voi miettiä, kumpi selitys on järkevämpi...

        ..."tyhjästä" siinä mielessä, että aine eli materia ei ole aina ollut olemassa, mutta sikäli "ei tyhjästä", että kaikki on Jumalan luomaa (siis: Jumalasta syntynyt sen sijaan, että olisi tyhjästä/olemattomasta tullut)...


      • Hah hah - ai että ihan alkutekijöistään asti --- No johan jutun murjasit. Tiede siis mielestäsi teki tyhjästä . no sanotaan vaikka maitoa . :)))

        No ei varmaan tehnyt -- tiede on aina "jo olevan tutkimista" ja ehkä muuttamista.. sitä minä kutsuin tuossa manipuloimiseksi..

        Bushmanni jopa väitti että ihminen keksi jopa DNA:n -- hah hah .. aika vekkuleita te olette ... mitähän te keksitte seuraavaksi ...

        Ihminen OPPII tuntemaan asioita - ei ihminen keksinyt esimerkiksi DNA:ta - se oli kyllä jo olemassa ... niin kuin monet muutkin asiat ... ihminen löysi metalleja maasta - ihminen tutkii (ja hyvä niin) ja oppii - valitettavasti hän kuitenkin käyttää oppimaansa vääriin tarkoituksiin. Rahan himo hallitsee maailmassa.

        Esimerkiksi: Me käytämme maailman öljyn autoissamme - poltamme joka päivä suunnattomia määriä öljyä ja saastutamme maailmaa .. sen sijaan että käyttäisimme oppimaamme oikein ja suojelisimme tätä maailmaamme - ainoa paikka missä me voimme elää..

        Ja TÄTÄ kutsutaan kehitykseksi - ja viisaudeksi ... ja röyhistellään että ollaan viisaita ..

        Herätys .. olis jo aika herätä todellisuuteen ...

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Hah hah - ai että ihan alkutekijöistään asti --- No johan jutun murjasit. Tiede siis mielestäsi teki tyhjästä . no sanotaan vaikka maitoa . :)))

        No ei varmaan tehnyt -- tiede on aina "jo olevan tutkimista" ja ehkä muuttamista.. sitä minä kutsuin tuossa manipuloimiseksi..

        Bushmanni jopa väitti että ihminen keksi jopa DNA:n -- hah hah .. aika vekkuleita te olette ... mitähän te keksitte seuraavaksi ...

        Ihminen OPPII tuntemaan asioita - ei ihminen keksinyt esimerkiksi DNA:ta - se oli kyllä jo olemassa ... niin kuin monet muutkin asiat ... ihminen löysi metalleja maasta - ihminen tutkii (ja hyvä niin) ja oppii - valitettavasti hän kuitenkin käyttää oppimaansa vääriin tarkoituksiin. Rahan himo hallitsee maailmassa.

        Esimerkiksi: Me käytämme maailman öljyn autoissamme - poltamme joka päivä suunnattomia määriä öljyä ja saastutamme maailmaa .. sen sijaan että käyttäisimme oppimaamme oikein ja suojelisimme tätä maailmaamme - ainoa paikka missä me voimme elää..

        Ja TÄTÄ kutsutaan kehitykseksi - ja viisaudeksi ... ja röyhistellään että ollaan viisaita ..

        Herätys .. olis jo aika herätä todellisuuteen ...

        alex

        > Bushmanni jopa väitti että ihminen keksi jopa DNA:n -- hah hah .. aika vekkuleita te olette ... mitähän te keksitte seuraavaksi ... >>>

        Seuraavan linkin takana olevan tekstin kirjoittaja on Teknillisen korkeakoulun matematiikan emeritusprofessori, joka on erikoistunut erityisesti tieteen historiaan.

        http://www.tieteessatapahtuu.fi/985/lehti.htm

        >> Samankaltaisia esimerkkejä ovat molekyylien geometrista rakennetta koskevat keksinnöt, kuten Pasteurin löytämä yhteys molekyylitason geometrian ja aineen optisen aktiivisuuden välillä (vasemmalle ja oikealle kiertyvät molekyylit).

        "Elämän kierre", DNA-molekyylin geometrinen rakenne, keksittiin kiivaassa tuon molekyylin rakenteen selvittelykilpailussa. Voinee olettaa, että jossain kilpailevassa laboratoriossa keksintö olisi joka tapauksessa tehty. >>>

        Huomaako rakas Alex, että mitä sanaa emeritusprofessori käytti tuossa tekstissä ja missä kontekstissa?


        Nyt rakas Alex ottaa kynän käteen ja kirjoittaa emeritusprofessorille vastineen, jossa kertoo, että eivät nuo mitään keksintöjä olleet, vaan minä Alex.kasi, Suoli24-palstan innokas kirjoittaja tiedän kaiken sinua paremmin.


      • bushmanni kirjoitti:

        > Bushmanni jopa väitti että ihminen keksi jopa DNA:n -- hah hah .. aika vekkuleita te olette ... mitähän te keksitte seuraavaksi ... >>>

        Seuraavan linkin takana olevan tekstin kirjoittaja on Teknillisen korkeakoulun matematiikan emeritusprofessori, joka on erikoistunut erityisesti tieteen historiaan.

        http://www.tieteessatapahtuu.fi/985/lehti.htm

        >> Samankaltaisia esimerkkejä ovat molekyylien geometrista rakennetta koskevat keksinnöt, kuten Pasteurin löytämä yhteys molekyylitason geometrian ja aineen optisen aktiivisuuden välillä (vasemmalle ja oikealle kiertyvät molekyylit).

        "Elämän kierre", DNA-molekyylin geometrinen rakenne, keksittiin kiivaassa tuon molekyylin rakenteen selvittelykilpailussa. Voinee olettaa, että jossain kilpailevassa laboratoriossa keksintö olisi joka tapauksessa tehty. >>>

        Huomaako rakas Alex, että mitä sanaa emeritusprofessori käytti tuossa tekstissä ja missä kontekstissa?


        Nyt rakas Alex ottaa kynän käteen ja kirjoittaa emeritusprofessorille vastineen, jossa kertoo, että eivät nuo mitään keksintöjä olleet, vaan minä Alex.kasi, Suoli24-palstan innokas kirjoittaja tiedän kaiken sinua paremmin.

        Mitä sillä on väliä mitä sanaa ihmiset käyttävät - ainoastaan sanojen tarkoituksella on väliä .. JOS tuo mainitsemasi professori käytti sanaa keksiä - hän ei silloin käyttänyt sitä merkityksessä että DNA:ta ei olisi ollut olemassa ennen kuin ihminen sen löysi -- ja se on pääasia .. että tajuaa sen .. eikö vain ..

        Että tajuaa sen että ihminen vain tutkii olevaa ja oppii .. ja ehkä muuttaa ja manipuloi sitä .. usein erittäin tuhoisin seurauksin .. niinkuin rehellinen ihminen voi niin helposti nähdä..

        alex


    • Tiede tosiaan jyrää.

      Alla muutama jyräämisen tulos (ja näitä olisi paljon paljon enemmän):

      Maailmaa saastutetaan:

      Tänään on esimerkiksi noin 16 000 eläinlajia niiden eläinten luettelossa joita uhkaa sukupuuttoon kuoleminen ja valitettavasti monet niistä tulevat katoamaan maailmasta ikuisiksi ajoiksi... Tiede jyrää ..

      Tänään kuolee yksi lapsi joka 10 sekunti huonojen olosuhteiden tähden.. Tiede jyrää ..

      Ei siitä ole kauaakaan kun kymmeniä miljoonia kuoli maailman sodissa .. mutta uusia sotia on siitä huolimatta käynnistetty ympäri maailmaa - uusia aseita tehdään joilla voidaan tuhota enemmän - tosiasiassa ne riittäisivät tuhoamaan koko maailman moneen kertaan .. Tiede jyrää ..

      Tänään saastutetaan maailmaa enemmän kuin eilen - maailman lämpötila on nousussa ennen näkemättömällä vauhdilla - kohtalokkain seurauksin .... Tiede jyrää ..

      Jäätiköt sulavat - esimerkiksi Intiaa uhkaa juoma veden puute .. kun Himalajan jäätiköt pienevät vuosi vuodelta.... Tiede jyrää ..

      Bangladesh on jäämässä veden kun meren pinta on jäätiköiden sulaessa nousemassa - jo nyt on monet saaret jääneet veden alle tai pienentyneet - ja 160 miljoonaa ihmistä riskeeraa elämänsä ja joutuvat muuttamaan ... minne ? .. Suomeen ehkä ?

      Tiede jyrää .. :( ..

      Mutta ihmiset eivät tajua ..

      Raamattu sanoo :

      Ilm. 11:18
      Kansat ovat vihan vallassa, mutta nyt on sinun vihasi hetki. On tullut kuolleiden tuomion aika, aika palkita profeetat, sinun palvelijasi, ja kaikki pyhät ja kaikki jotka kunnioittavat sinun nimeäsi, pienet ja suuret. On aika tuhota ne, jotka tuhoavat maata.
      ---

      Ei enää lapsia jotka kuolevat huonoissa olosuhteissa tai eläimiä jotka kuolevat sukupuuttoon .. vaan

      Ilm. 21:5
      Valtaistuimella istuva lausui: "Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi: "Kirjoita nämä sanat muistiin. Ne ovat luotettavat ja todet."

      alex

      • bushmanni

        >>> Tänään on esimerkiksi noin 16 000 eläinlajia niiden eläinten luettelossa joita uhkaa sukupuuttoon kuoleminen ja valitettavasti monet niistä tulevat katoamaan maailmasta ikuisiksi ajoiksi... Tiede jyrää .. >>>

        Maapallolla eläneistä lajeista on noin 95-99 % kuollut sukupuuttoon Maapallon 4.5 miljardin vuoden historian aikana. Ja suurin osa näistä sukupuustoista on tapahtunut hyvin paljon ennen kuin ihminen oli täällä tallustelemassa.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuutto

        >>> Tänään kuolee yksi lapsi joka 10 sekunti huonojen olosuhteiden tähden.. Tiede jyrää >>>

        >>> Tiede jyrää .. :( .. >>>

        Tieteen syytä, miten?

        Järkeviä perusteluita, eikä sitä yleistä aivopierua, jota suollat.
        Ai tämäkö on tieteen syytä?

        Osaatko perustella?

        Voin kertoa sinulle, että ennen tieteen keinoja 10 syntyneestä lapsesta noin 8 kuoli ensimmäisen ikävuoden aikana ja tämä tapahtui nykyisin sivistyneissä ja edistyneissä länsimaissa, mm. Ruotsissa ja Suomessa.

        Näissä samoissa maissa synnyttäneistä naisista noin joka kolmas kuoli synnytykseen ja synnyttämistä pelättiin kuin ruttoa.

        >>> Jäätiköt sulavat - esimerkiksi Intiaa uhkaa juoma veden puute .. kun Himalajan jäätiköt pienevät vuosi vuodelta.... Tiede jyrää .. >>>

        Miten tämä on tieteen syytä? Perustele järkevästi?


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Tänään on esimerkiksi noin 16 000 eläinlajia niiden eläinten luettelossa joita uhkaa sukupuuttoon kuoleminen ja valitettavasti monet niistä tulevat katoamaan maailmasta ikuisiksi ajoiksi... Tiede jyrää .. >>>

        Maapallolla eläneistä lajeista on noin 95-99 % kuollut sukupuuttoon Maapallon 4.5 miljardin vuoden historian aikana. Ja suurin osa näistä sukupuustoista on tapahtunut hyvin paljon ennen kuin ihminen oli täällä tallustelemassa.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuutto

        >>> Tänään kuolee yksi lapsi joka 10 sekunti huonojen olosuhteiden tähden.. Tiede jyrää >>>

        >>> Tiede jyrää .. :( .. >>>

        Tieteen syytä, miten?

        Järkeviä perusteluita, eikä sitä yleistä aivopierua, jota suollat.
        Ai tämäkö on tieteen syytä?

        Osaatko perustella?

        Voin kertoa sinulle, että ennen tieteen keinoja 10 syntyneestä lapsesta noin 8 kuoli ensimmäisen ikävuoden aikana ja tämä tapahtui nykyisin sivistyneissä ja edistyneissä länsimaissa, mm. Ruotsissa ja Suomessa.

        Näissä samoissa maissa synnyttäneistä naisista noin joka kolmas kuoli synnytykseen ja synnyttämistä pelättiin kuin ruttoa.

        >>> Jäätiköt sulavat - esimerkiksi Intiaa uhkaa juoma veden puute .. kun Himalajan jäätiköt pienevät vuosi vuodelta.... Tiede jyrää .. >>>

        Miten tämä on tieteen syytä? Perustele järkevästi?

        Niin - mutta koskaan aikaisemmin ei eläimiä ole kuollut sukupuuttoon ihmisen tekojen seurauksena ..ihmiset tuhoavat eläinten elin mahdollisuudet ... esimerkiksi .. minua ihmetyttää että et ole tietoinen maailman tilasta tuion paremmin .. tai oletko vain tahallasi "sokea" ..
        Sama asia om kun n.s. kehittyneet maat riistävät n.s. alikehittyneiden maiden raakaineet ja lähettävät sitten sinne luonolle vaaralliset jätteensä - esimerkiksi .Kaatopaikoista on tullut leipäpuu monille ihmisille (vaikkakin huono) köyhien - maiden elinmahdollisuudet. Rikkaat maat yksinkertaisesti riistävät ketä voivat - myyvät esimerkiksi kalliita aseita niiden johtajille jotta he voisivat pitää vallan käsissään .. ja niin edelleen ,, loputtomiin ..

        En voi uskoa ettet tiedä mitä maailmassa tapahtuu tänään ..

        alex


    • Rohkenen väittää, että maailman ongelmat ovat lähes 100%:sti uskontojen, kulttien ja lahkojen jäsenten aikaansaannosta.

      Ja millä perusteellako?

      Ensiksikin. Uskovaiset ovat kautta historiansa taistelleet ja sotineet toisiaan vastaan ja aiheuttaneet nälänhätää ja pakolaisuutta ja suunnattomasti kuolemaa ympärillään.

      Toiseksi. Kun katsotaan, että mikähän nykyään järkyttää pahiten maailman rauhaa, niin kas kummaa, asialla ovat kristitty maailma, joka taistelee USA:n johdolla koalitiona musliimaailmaa vastaan.
      Laitetaampa maailman tämän hetkiset pahimmat kriisipesäkkeet samaan nippuun ja eipä ole lainkaan yllätys, että kaikissa niissä taistelevina osapuolina ovat kristityt ja muslimit.

    • Rohkenet väittää, mutta eihän tuossa ole mitään itua ..
      Kaikki sodat johtuvat poliittisista päätöksistä - luonnollisesti siihen liitetään myös eri uskontoja motivoimaan kansaa.. esimerkiksi ristiretket aikanaan .. ne olivat puhtaasti poliittisia vaikka niiden motivointiin käytettiinkin uskontoa - katolinen kirkko halusi hallita suurempia alueita ja levittää uskontoaan ja kultuuriaan joilla he hallitsivat alamaisiaan..

      Mitkään lahkot eivät ole koskaan aloittaneet yhtään sotaa - sillä lahkot ovat pieniä ja voimattomia, päin vastoin on niitä ainakin aikaisemmin vainottu niiden taholta joilla on valta. Tänään tosin on heille luotu mahdollisuus terrorismiin .. koska aseiden ja räjähdysaineiden saanti on periaatteessa vapaa ...

      Myös rasismi on aina ollut yksi keino hallita kansoja - kaikki "vieraat" ovat periaatteessa vaarallisia .varsinkin jos heillä on "meistä" poikkeava ulkonäkö ja erilainen kultuuri.. Esimerkiksi Hitler on siitä oikein hyvä esimerkki .. surmautti esimerkiksi 6 miljoonaa juutalaista..

      Siis olet aika höpöttäjä ... ainakin jos olet vakavissasi ..

      Vaikka monet suuret uskonnot eivät ole aivan syyttömiä nekään - on pääsyy aina poliittinen. Jopa Jeesus murhattiin poliittisista syistä ...

      alex

    • Totuus on tässä!

      ------Mitkään lahkot eivät ole koskaan aloittaneet yhtään sotaa - sillä lahkot ovat pieniä ja voimattomia, päin vastoin on niitä ainakin aikaisemmin vainottu niiden taholta joilla on valta. Tänään tosin on heille luotu mahdollisuus terrorismiin .. koska aseiden ja räjähdysaineiden saanti on periaatteessa vapaa ...-----


      Älä "alex" valehtele!
      Mistä opit valheesi?

      KAIKKI sodat ovat nykyäänkin uskovaisten ja eri kulttien ja lahkojen aikaansaannosta.

      Lahkot ovat mielestäsi pieniä ja voimattomia?

      Täyttä potaskaa alex.

      Katsokaamme vaikkapa nykypäivän juutalaisuutta ja nimenomaan sen kristittyä siipeä, joka on hyvin fundamentalistinen ja vanhoillinen ja jäljittelee VT:n Israelin kansaa ja sen toimintaa, kuten adventistitkin.
      Fundamentalistisen juutalaisen äärikristillisyyden vaikutus yltää koko maailmaan. Mm. USA:ssa tehtävät poliittiset päätökset Lähi-Idän suhteen ovat juutalaisen äärikristillisyyden lahkon aikaansaannosta.
      Esim. Irakin sota oli kokonaan tekaistu juutalisten äärikristittyjen yllytyksestä. Tapahtumat nimittäin liittyivät New-Yorkin 2001 kaksoistornien tuhoon ja siihen yhteyteen liitettiin vahvasti juutalaisten kristittyjen osuus. Kaksoistornit eivät olleet sattumanvarainen kohde, vaan tarkkaan harkittu. Juutalaisen äärikristillisyyden varainhallinto ja keskus nimittäin sijaitsi juuri New-Yorkissa World Trade Centerissä.
      On jopa tuotu vahvasti esiin, että juutalaiset itse aiheuttivat tuhon New-Yorkissa ja vierittivät sitten syyt tarkoitushakuisesti Irakiin, koska kokivat islamistit uhkakseen.

      KAIKKI SODAT OVAT USKONNOLLISTEN LAHKOJEN JA KULTTIEN AIKAANSAANNOSTA NYKYÄÄN JA OVAT OLLEET SITÄ LÄPI HISTORIAN.

    • Miksi näin?

      Vaikka hyvin tiedämmekin, että ns. nuoren maan kreationismi, (jolla tarkoitetaan, että planeetallamme oleva elämä olisi n. 6000-10000 vuotta vanhaa) on täyttä valhetta, niin, kuitenkin jotkut haluavat aivan tarkoituksellisesti pitäytyä kiinni omaksumassaan valheessa.
      Miksi nuoren maan kreationismivalheesta halutaan pitää kynsin hampain kiinni, vaikka kaikki luonnossa olevat todisteet todistavat elämän planeetallamme olevan hyvin paljon vanhempaa?
      Haluavatko nuoren maan kreationismin oamaksuneet pilkata vain Jumalaa ja tehdä hänestä naurunalaisen?

      • Nimimerkki "Miksi näin?" esitti kysymyksen :
        "Vaikka hyvin tiedämmekin, että ns. nuoren maan kreationismi, (jolla tarkoitetaan, että planeetallamme oleva elämä olisi n. 6000-10000 vuotta vanhaa) on täyttä valhetta, niin, kuitenkin jotkut haluavat aivan tarkoituksellisesti pitäytyä kiinni omaksumassaan valheessa."
        ****
        Johon saanen OMALTA KOHDALTANI (vaikka en adventisti olekaan) vastata vaikka näin:

        Mitä kukin luomisen ajasta ajattelee ei loppupelaissä ole mielestäni kovinkaan tärkeää - paljon tärkeämpää on ymmårtää että kaiken takana on Luoja ja Luojan viisaus.

        Me ihmiset nimittäin emme tiedä paljoakaan ja siksi erehdymme kaiken aikaa jos olemme tietävinämme - oikeastaan on kysymys siitä kenen puheisiin uskomme - jos kenenkään --sillä jokainen meistä erehtyy - ihan joka ainoia (sinäkin :) kaiken aikaa ja jos maailma olisi meidän tietomme varassa olisimme hukassa jokainen.

        Voisi sanoa että tämä meidän ymmärtämättömyytemme on jopa viemässä tätä maailmaamme kohti sen vaikeimpia aikoja - jos ei ihan tuhoa.. me myrkytämme omaa maailmaamme ja ylpeilemme "tiedoillamme" ... mikä on typerää - ihan noin rehellisesti sanoen..

        Ajoista puhuttaessa - minä luulisin että Adventtikirkossakin on tätä luomisen aika asiaa muuteltu hieman ajan kuluessa ja tiedon lisääntyessä, vaikkakaan ei yhtä paljon kuin monissa muissa kirkoissa. Mikä taas voi johtua monestkin syystä .. en kuitenkaan ihmettelisi vaikka ei kuuteen 24 tuntiseen luomispäivään enää monikaan usko - varsinkaan ei nuoremmat adventistit ... mutta Luojaan uskoo jokainen .. mikä on se olennainen asia ..

        Yksi asia on kuitenkin varma, sen tapahtumien ketjun aika josta Raamattu kertoo on noin 6000 vuotta.. kun "Herra Jumala istutti paratiisin Eedeniin, itään, ja asetti sinne ihmisen, jonka hän oli tehnyt"... 1. Moos. 2:8
        _______
        Sitten on nykyään jo aivan selvä asia että ymmärämme esimerkiksi että avaruudella (siis sillä tyhjällä tilalla jossa esimerkiksi tämä meidän universumimme on) ei ole alkua eikä loppua ... Että se ei ala missään, eikä lopu koskaan (asia mikä rajoitetulle ihmiselle on ehkä vaikea tajuta - mutta silti totta) .

        Ja että tämä rajaton avaruus olisi ollut "tyhjä" esimerkiksi ennen tämän universumimme luomista siihen tuskin kukaan uskoo.. vai mitä.. Tämän meidän universumimme miljoonine galaxeineen - ja jossa siis maapallokin on - sanotaan olevan noin 13,7 miljardia valovuotta vanha. Mitaukset perustuvat n.s. taustasäteilyn tutkimiseen .. mutta siihen loppuukin sitten meidän tietomme .. sen jälkeen on meillä vain teorioita .. esimerkiksi Big Bang .. mutta me emme tiedä kuinka se olisi tapahtunut - mikä energia "bangasi" - mistä se suunnaton energia tuli - jos Big Bang on edes totta ..

        Tosiasiassa me emme edes tieda kuinka monta universumia tämä ääretön avaruutemme pitää sisällään .. Me voimme vain päätellä - yksi päätelmä on esimerkiksi että "miksi ääretön avaruus olisi "tyhjä" sen jälkeen kun saavutaan tämän meidän universumimme "rajalle" .. jotkut tiedemiehet taas päättelevät, että ehkä tämä meidän universumimme jatkuisi ikuisesti .. ja niin edelleen .. päätelmiä .. jotkut palstalla ovat sanoneet että avaruudella olisi raja .. ??? mikä on hämmästyttävä "päätelmä" - sillä mitä tulisi sen "rajan" jälkeen .. jos se ei olisi avaruutta .. ovat sanoneet että ennen Big bangiä ei ollut mitään -- ?? mikä se sitten Bangasi? .. se suunnaton energia ei voi tulla ei mistään .. vain esimerkiksi ..

        Siis kun katsotaan luomiseen kulunutta aikaa - olemme kaikki heikoilla - me voimme järkevästi päätellä että avaruus on rajaton .. ja ajaton ..mutta siihen se sitten tyssääkin ..

        Yksi asia on kuitenkin varmaa - kun esimerkiksi tutkimme tätä omaa maapalloamme - maata - vesiä - luontoa - sen elämää ja niin edelleen .. tulee sen tutkijalle esiin se uskomaton viisaus mikä piilee luomakunnassa - se viisaus joka mahdollistaa tutkisen - ja uskovalle se viisaus kertoo Jumalasta ja Hänen viisaudestaan .. ateisteille ehkä sattumaa ..

        Paavali joka oli viisas Luojaan uskova mies kirjoitti Roomalaiskirje 1: sä :

        Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille. Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan. Sen vuoksi he eivät voi puolustautua. Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi....

        Paavali on poikeassa .. ihmiset "tietävät" - vaikka eivät tiedä .. ja ovat aina olleet samanlaisia tietäjiä :)

        alex :)


    • Raamatun kielikuvat

      -|-|- Yksi asia on kuitenkin varma, sen tapahtumien ketjun aika josta Raamattu kertoo on noin 6000 vuotta.. kun "Herra Jumala istutti paratiisin Eedeniin, itään, ja asetti sinne ihmisen, jonka hän oli tehnyt"... 1. Moos. 2:8 -|-|-

      Sanotaanko näin, että se voi olla hyvinkin paljon mahdollista, että Israelin kansan historia on alkanut ehkä n. 6000 vuotta sitten ja sitä tapahtumaa kuvataan luomiskertomuksen välityksellä.

      Israelin kansan syntyä voidaan hyvin kuvata Raamatun luomiskeromuksella, joka oli mitä todennäköisemmin hyvin paikallinen kertomus Eufrat -ja Tigris jokien haarassa syntyneestä kansakunnasta. Luomiskertomus oli siis lähinnä kuvainnollinen kertomus paratiiseineen ja paratiisista karkoittamisineen.
      Mikään luomiskertomuksessa ei viittaa kirjaimelliseen tapahtumaan, päinvastoin.

      Todisteet sille, että elämää planeetallamme on ollut hyvinkin kauan, on niin paljon luonnossa ja muualla, että yksistään ne todisteet ovat niin kiistattomia, että Raamatun luomiskertomus kirjaimellisena tapahtumana tulkittuna on vastoin luonnon ilmoitusta ja suoranaista jääräpäistä tyhmyyttä ja Jumalan halveksuntaa.

      Esim. korallien esiintyminen merten pohjassa ja niiden kerrostumat todistavat kiistatta elämästä merissä jo useita kymmeniä tuhansia vuosia sitten.

      • Näin se vain on.

        Ne, jotka pitävät Raamattua täysin kirjaimellisena teoksena, palvelevat saatanaa ja hänen tarkoitusperiään.
        Jeesus mm. itse todisti, ettei hän tuonnut mitään asiaa esiin muutoin kuin vertauksin.


    • Kreation

      Höpöpuhetta. Kyllä joku tiedemies voi bakteerin kehitellä labrassa milloin vaan. Tehköön samalla maapallon ja sen elämän.

    • Juuri näin

      - - - -Kyllä joku tiedemies voi bakteerin kehitellä labrassa milloin vaan. Tehköön samalla maapallon ja sen elämän.- - - -

      Bakteereistahan kaikki elämä on lähtöisin.
      Bakteerit olivat ensimmäisiä, jotka muodostuivat alkuräjähdyksessä ja maailmankaikkeuden synty on juuri bakteereista lähtöisin.

      Eihän se silloin mitenkään tavatonta ole, että laboratorioissa luodaan bakteereita.

    • jyrä

      Ei jyrää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      263
      6187
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      146
      3616
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2609
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2476
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2062
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1635
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1635
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1483
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1300
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      107
      1150
    Aihe