ehdottakaa viinejä ilman poltetta

tyyr

Olen opetellut vähän maistelemaan viinejä, mutta inhoan kurkussa tuntuvaa poltetta, mikä tulee esimerkiksi viskeissä, konjakeissa yms niitä juodessa.

Osan mielestä polte varmasti kuuluu viineihin, mutta olisiko niin Valko- kuin punaviinejä jotka eivät polttele kovin paljoa, ja maistuvat aloittelijankin suuhun.

43

1667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+9

      Alkoholi polttaa. Viinissä ei ole niin paljoa alkoholia että ne mitenkään polttelisivat, mutta joku puolimakea valkkari hyvin viilennettynä on "helppo" aloitus. Ja jos oikeasti haluat maistella, etkä vaan vetää kännejä viinistä jonkin muun juoman sijaan, niin ota vaikka kaksi saman valmistajan viiniä eri rypäleestä tai kuiva ja puolikuiva. Tai sama rypäle mutta eri aluelta.

      Yksi perus-helppo vaihtoehto voisi olla hakea Alkosta Mosellandin rieslingit kuivana ja puolimakeana.

      • Paras viini

        Alkoholi Polttaa

        Mitkään kaupan viinit ja viinat ei ole hyviä, eikä maistu hyvälle, kun viinistä tai viinasta sanotaan, että se on hyvää, niin tarkoitetaan, että se on vähemmän pahaa, näin on ollut kautta koko maailman sivun. Kun sitten olet ottanut tarpeeksi viinaa tai viiniä ilman mitään syötävää niin suustasi menee tunto eli makuaisti, siihen miltä viina tai viini maistuu. Mutta tuossa viini asiassa haluan auttaa sinua siinä, että jos teet itse viinisi niin siitä tulee vähemmän pahaa kuin kaupan viineistä. Viini tehdään seuraavalla tavalla: Laita vesilukolla varustettuun käymis astiaan 10 L käden lämpöistä vettä vispaa veteen kilo valkoista ns kuorittua riisiä. Lisää seokseen kaksi kiloa jauho sokeria ja kolme pakkausta tuore hiivaa. Seos lähtee käymään so poistamaan hiilihappoa noin kahden tunnin kuluttua. Anna viinisi käydä niin kauan kuin vesilukko pulahtelee. Lappoa viinisi jääkaappiin mahtuvaan astiaan vaikkapa marketista saatavaan kannelliseen muovi sankoon, ja anna sen olla jääkaapissa kaksi vuorokautta. Lappoa se sitten vielä toiseen kannelliseen sankoon, ja laita se jää kaappiin kahdeksi vuorokaudeksi. Lappoa sen jälkeen viinisi läpi näkyviin muovi pulloihin ja laita ne Jääkaappiin. Kahden vuorokauden kuluttua on viinisi valmista. Kun nautit viiniäsi niin laimenna sitä lasiisi vaikka sokeroidulla mustaviinimarja mehulla.
        Kun noudatat ohjeitani niin saat mieleisesi viinin, kun voit laimentaa sen vaikkapa mustaviinimara mehulla.
        Lappo on periaatteessa vain noin sentin paksuinen muovi letku jonka saa viini tarpeita myyvistä liikkeistä. Käymis astioita saa myöskin viini tarvikkeita myyvistä liikkeistä, sekä siihen tarvittavan kannen ja vesi lukon.


    • El tiempo rulaa

      Ehdottomasti El tiempo, sillä on hyvä aloittaa!

    • Pehmeän ystävä myös

      Itsekään en pidä kovin hapokkaista mauista. Yleensä yritän valita viinin, joka ei olisi kovin hapokas ja olisi vähintään puolikuiva tai puolimakea. Maistelepas saksalaisista lempeää Liebfraumilchiä ja Moselin Rieslingiä, italialaista Proseccoa ja ranskalaista Alsacen Gewürztramineria.

      Punaviineistä voisit tykätä Itävallan ja Länsi-Unkarin alueelta tulevasta Kékfrankosista/Blaufränkishista sekä ranskalaisesta Burgindin alueen viineistä. Ehkä tykkäät myös Cabernet Sauvignonista. Vältä Syrahia ja Shirazia, joihin törmää nykyään joka grillibileissä.

      • pieni kokemus

        Regolo ,Norton ,McGuigan


      • fjlluj 7
        pieni kokemus kirjoitti:

        Regolo ,Norton ,McGuigan

        Halpaa ja käy päähän, se on parasta.


    • yes3

      Merlot on helppoa. Valkeat saksalaiset ovat kuin limua.

    • Paavo P

      Melnik13

    • 16+17
      • Punkkusetä

        Jälkimmäisen linkkisi sisilialaisviinin alkoholipitoisuudeksi ilmoitetaan 15 %. Se on punaviinille erittäin korkea lukema ja Alkokin luonnehtii viiniä ”lämpimäksi”. Vaikuttaa, ettei juuri tämä viini ole oikea vastaus kysyjälle, joka kaipaa ”viiniä ilman poltetta”.

        Toiseksi tuo viini on punaviiniksi aivan poikkeuksellisen makea: sokeria huikeat 20 grammaa litrassa!

        Vailla makeutta ei ole kalifornialainen suosikkisikaan (11 g/l); sen alkoholipitoisuus taas on punkkujen miedoimmasta päästä (11,5 %) ja saattaisi siinä mielessä olla jotakin kysyjän kaipaamaan suuntaan.

        Punaviinit ovat lähtökohtaisesti kuivia. Minun suussani yli 10 gramman menevät poikkeukset ovat ällöimeliä, mutta makujahan on tunnetusti monenlaisia.


      • 1+5
        Punkkusetä kirjoitti:

        Jälkimmäisen linkkisi sisilialaisviinin alkoholipitoisuudeksi ilmoitetaan 15 %. Se on punaviinille erittäin korkea lukema ja Alkokin luonnehtii viiniä ”lämpimäksi”. Vaikuttaa, ettei juuri tämä viini ole oikea vastaus kysyjälle, joka kaipaa ”viiniä ilman poltetta”.

        Toiseksi tuo viini on punaviiniksi aivan poikkeuksellisen makea: sokeria huikeat 20 grammaa litrassa!

        Vailla makeutta ei ole kalifornialainen suosikkisikaan (11 g/l); sen alkoholipitoisuus taas on punkkujen miedoimmasta päästä (11,5 %) ja saattaisi siinä mielessä olla jotakin kysyjän kaipaamaan suuntaan.

        Punaviinit ovat lähtökohtaisesti kuivia. Minun suussani yli 10 gramman menevät poikkeukset ovat ällöimeliä, mutta makujahan on tunnetusti monenlaisia.

        Myönnetään, en tiedä viineistä mitään. Harvoin nautin niitä, enemmän perehtynyt oluisiin.


    • Pirkkamaisteri

      Omiin ja toisten kokemuksiin nojaten esimerkiksi Doris on korkeahkosta alkoholiprosentistaan huolimatta erittäin miellyttävän makuinen viini, jonka kanssa ei poltetta esiinny.
      Kelpaa aloittelijalle ja harrastajalle.

    • Tsuidukka

      itse aloittelin taloudellisista syistä "Lippiksellä" ja Mendozalla. Pian siirryin "Hölmöileviin väkeviin viineihin, ja Sorbukseen. "Soppaa ei enää saa, mutta muita runsassokerisia ja alkoholisia vastaavia löytyy. Parin-kolmen päivän ränni totuttaa makuhermot hyvin viinien maailmaan, eikä alkoholin polte enää kolmannen päivän jälkeen haittaa, varsinkaan jos ei pese hampaita session aikana.

    • lasoooli

      Lasoli ja muut lasinpesunesteet on parhaita viinejä

    • Hyvänmakuisia

      Libfraumilch ja Kirsbergin kirsikkaviini, ne ei polttele. Maista hyvin viilennettynä.

    • napster111

      Ei viinit mitenkää polttele. Sulla on varmaan joku allergia tai muu sellanen. Eli viini ei vaan sovi sulle. Pitää juoda jotain muuta.

      • Suu tuohesta

        Ehkäpä kyse on vain terminologiasta: aloittaja nimittää viinin happamuuden (lähinnä punaviinin tanniinien eli parkkihappojen) aiheuttamaa kuivattavaa tunnetta "poltteeksi".

        Mietojen viinien alkoholipitoisuus (


    • 11 2

      en kyllä puhuisi viskin polttelusta ja viinin maistelusta samassa aloituksessa.
      Väkevät alkoholijuomat "kuumottaa" ja nousee nenään eri tavoin, juomasta riippuen. Viinit ei.
      Punaviini joillekin nostaa kasvoille "kuumotusta"/punaa, mutta se tulee vasta jälkikäteen, sen jälkeen, kun tuote on jo nielaistu.
      Viini pelkästään maistuu, "pahalle tai hyvälle", ei polttele.

    • doris rules

      Paras viini ilman poltetta on Doris.
      Kyseinen viino on voittanut useita kansainvälisiä makutestejä, joka osoittaa kuinka laadukasta se on.

    • lapin kulta
    • Dolse

      Pitemmän päälle kaikki ystäväni jotka ovat harrastaneet viinin maistelua, ovat alkoholisoituneet.

    • Veli Puivari

      Hanaviini on paras. Sitä kun perjantaina muutaman (5) pänikkää ostaa, niin viikonloppu menee ettei muistakkaan. Ei välttämättä mikään makuelämys, mutta pönttö menee sekaisin jo ekasta laatikosta.
      Aamuisin sitten herättelee itsensa keskioluella. Muutamalla terävällä paukulla saattaa aikaiseksi napakan nousuhumalan. Sitten maistuu mikä hiivavelli hyvänsä.
      Tervetuloa densojen joukkoon. Joudut paneutumaan asiaan pontevasti saavuttaaksesi optimaalisen lopputuloksen. Onnea yrityksellesi ja omaisille jaksamista.

      • Veli Puivari (orig.)

        Huomaan sinun käyttävän minun vanhaa nimimerkkiäni (jota en ole muutamaan vuoteen käyttänyt). Mikäpäs siinä – olet ehkä keksinyt sen uudestaan ihan itse, minulta kopioimatta!

        Oleellista lukijoiden kannalta on se, että viestisi ei ole lähtöisin alkuperäisen Veli Puivarin näppikseltä.

        Hanaviineissä on monenlaista tavaraa, varsin kunnollistakin! Itse harrastan sekä hana- että pulloviinejä tilanteen mukaan.


    • Annan nyt panokseni tähänkin keskusteluun ja aiheeseen, miten päästä viineissä alkuun harrastuksena?

      Lähestymistapa 1.
      - Kohdemaan valinta.
      - Tututustminen kohdemaan eri viinialueiden tuotantoon.
      - Löytää rohkeallakin kokeilulla ja runsaalla juomisella omat suosikit.

      Lähestymistapa 2 - ilman kohdemaata läpileikkaus
      - Tieto tavallisimmista rypäleistä haltuun.
      - Tutustuminen itselle mieluisan rypälelajikkeen viineihin, ja tuotantoalueisiin.

      Voisit kokeilla jotain viiniä, joka on valmistettu makeista rypäleistä? Voisit keskustella vaikka Alkon henkilökunnan kanssa viinivalinnasta, ja kertoa omista mieltymyksistäsi. Sillä pääseee alkuun ja varmasti löydät itsellesi mieluisaa juotavaa valikoimasta!

    • silli245

      viini maistuu ihan kuselle

    • bj,i

      Täytyypä ruveta juomaan kusta ,jos se on niin hyvää.

    • amat.oöri

      Tilausvalikoiman Marigny Pinoit Noir ,persoonallisen makuinen ja ei minkäänlaista poltetta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini.

    • The Original Rapid

      Rapid homeesta tehty suklaaviini on paras

    • Wood77b

      Mä vetäsen tänään kännit Espanjalaisella punkulla :)) ja sitä juustoa tarjottimelle myöskin...... :D

    • nykäsen matti

      Puhdas pontikka. Viini on liian väkevää.

    • tkhtre

      Rosso Veronese , miellytti kovasti ,eikä hintaakaan ole liikaa , noin 9 euroa. Olen juonut kahta Sartorin viiniä ,enkä kummassakaan ole pahemmin pettynyt. Pullon kyljessä on isolla kirjaimet RV ja kotoisin Italiasta.

      • Juomanlatkija

        Rosso Veronese tarkoittaa Veronan seudun punaviiniä. Niitä on Alkon listoilla 22 eri laatua. Olisi paljon täsmällisempää, jos olisit puhunut Sartori RV -viinistä (joka on yksi noista 22 punaisesta veronalaisesta).

        http://www.alko.fi/tuotteet/453767/

        Suomessa on sinänsä ikävää, että jokainen puna- ja valkoviini on valmistusmaasta riippumatta pahasti veronalaista – verokarhu nappaa joka pullosta leijonanosan!


      • nykäsen matti

        Maistui mummon kuselle, hyi että, juo kossua, se on sopivan mietoa ja rapeaa.


      • tekijä2
        Juomanlatkija kirjoitti:

        Rosso Veronese tarkoittaa Veronan seudun punaviiniä. Niitä on Alkon listoilla 22 eri laatua. Olisi paljon täsmällisempää, jos olisit puhunut Sartori RV -viinistä (joka on yksi noista 22 punaisesta veronalaisesta).

        http://www.alko.fi/tuotteet/453767/

        Suomessa on sinänsä ikävää, että jokainen puna- ja valkoviini on valmistusmaasta riippumatta pahasti veronalaista – verokarhu nappaa joka pullosta leijonanosan!

        Tee itse parempaa, eikä tarvii maksaa veroja.
        Hinta noin euron litra.


    • nykäsen matti

      Es ja megis. 5\5♥♡♥♡¿¡¿¡¿¡¿¡¿¡¡●□■◆•◇◆º▪○●◇•◆□•☆★★♥♥¤¤¡¿¿¿¿

    • tkhtre

      Sartori RV viinipullossa korkki on todella tiukassa , en saanut avattua yhtenäisenä. Pitänee hankkia toisenlainen korkinavaaja nykyisen rinnalle.

    • viinin litkijä

      Voi hitto ku paskattaa eikä jaksais mennä vessaan.

    • Val Policella

      Jos kukkaro kestää italialaiset Amaronet! Nam.

    • savomies

      ota vaikka vodkaa ja redbullia sekasi siitä on hyvä alottaa

    • 30v kokemus

      ehdottomasti parasta pontarello.

    • asiantuntija111

      doris on paras viini

    • kakskytkakspäivääkuz

      Crocodile on makuhermoja herättävä. En ole varma kirjoitettiinko noin.etiketistä tunnistat kuitenkin ,punaviiniä on.

      • nikuu

        Crocodile Rock Cabernet Merlot , liekköhän kyseinen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe