Olen opetellut vähän maistelemaan viinejä, mutta inhoan kurkussa tuntuvaa poltetta, mikä tulee esimerkiksi viskeissä, konjakeissa yms niitä juodessa.
Osan mielestä polte varmasti kuuluu viineihin, mutta olisiko niin Valko- kuin punaviinejä jotka eivät polttele kovin paljoa, ja maistuvat aloittelijankin suuhun.
ehdottakaa viinejä ilman poltetta
43
1798
Vastaukset
- 2+9
Alkoholi polttaa. Viinissä ei ole niin paljoa alkoholia että ne mitenkään polttelisivat, mutta joku puolimakea valkkari hyvin viilennettynä on "helppo" aloitus. Ja jos oikeasti haluat maistella, etkä vaan vetää kännejä viinistä jonkin muun juoman sijaan, niin ota vaikka kaksi saman valmistajan viiniä eri rypäleestä tai kuiva ja puolikuiva. Tai sama rypäle mutta eri aluelta.
Yksi perus-helppo vaihtoehto voisi olla hakea Alkosta Mosellandin rieslingit kuivana ja puolimakeana.- Paras viini
Alkoholi Polttaa
Mitkään kaupan viinit ja viinat ei ole hyviä, eikä maistu hyvälle, kun viinistä tai viinasta sanotaan, että se on hyvää, niin tarkoitetaan, että se on vähemmän pahaa, näin on ollut kautta koko maailman sivun. Kun sitten olet ottanut tarpeeksi viinaa tai viiniä ilman mitään syötävää niin suustasi menee tunto eli makuaisti, siihen miltä viina tai viini maistuu. Mutta tuossa viini asiassa haluan auttaa sinua siinä, että jos teet itse viinisi niin siitä tulee vähemmän pahaa kuin kaupan viineistä. Viini tehdään seuraavalla tavalla: Laita vesilukolla varustettuun käymis astiaan 10 L käden lämpöistä vettä vispaa veteen kilo valkoista ns kuorittua riisiä. Lisää seokseen kaksi kiloa jauho sokeria ja kolme pakkausta tuore hiivaa. Seos lähtee käymään so poistamaan hiilihappoa noin kahden tunnin kuluttua. Anna viinisi käydä niin kauan kuin vesilukko pulahtelee. Lappoa viinisi jääkaappiin mahtuvaan astiaan vaikkapa marketista saatavaan kannelliseen muovi sankoon, ja anna sen olla jääkaapissa kaksi vuorokautta. Lappoa se sitten vielä toiseen kannelliseen sankoon, ja laita se jää kaappiin kahdeksi vuorokaudeksi. Lappoa sen jälkeen viinisi läpi näkyviin muovi pulloihin ja laita ne Jääkaappiin. Kahden vuorokauden kuluttua on viinisi valmista. Kun nautit viiniäsi niin laimenna sitä lasiisi vaikka sokeroidulla mustaviinimarja mehulla.
Kun noudatat ohjeitani niin saat mieleisesi viinin, kun voit laimentaa sen vaikkapa mustaviinimara mehulla.
Lappo on periaatteessa vain noin sentin paksuinen muovi letku jonka saa viini tarpeita myyvistä liikkeistä. Käymis astioita saa myöskin viini tarvikkeita myyvistä liikkeistä, sekä siihen tarvittavan kannen ja vesi lukon.
- El tiempo rulaa
Ehdottomasti El tiempo, sillä on hyvä aloittaa!
- Pehmeän ystävä myös
Itsekään en pidä kovin hapokkaista mauista. Yleensä yritän valita viinin, joka ei olisi kovin hapokas ja olisi vähintään puolikuiva tai puolimakea. Maistelepas saksalaisista lempeää Liebfraumilchiä ja Moselin Rieslingiä, italialaista Proseccoa ja ranskalaista Alsacen Gewürztramineria.
Punaviineistä voisit tykätä Itävallan ja Länsi-Unkarin alueelta tulevasta Kékfrankosista/Blaufränkishista sekä ranskalaisesta Burgindin alueen viineistä. Ehkä tykkäät myös Cabernet Sauvignonista. Vältä Syrahia ja Shirazia, joihin törmää nykyään joka grillibileissä.- pieni kokemus
Regolo ,Norton ,McGuigan
- fjlluj 7
pieni kokemus kirjoitti:
Regolo ,Norton ,McGuigan
Halpaa ja käy päähän, se on parasta.
- yes3
Merlot on helppoa. Valkeat saksalaiset ovat kuin limua.
- Paavo P
Melnik13
- 16+17
Tässä kaksi minun lempparia. Opiskeljijan tuloilla ei pahemmin kalliimpia viinejä maistella, mutta hintaisekseen ihan ok.
Suosittelen maistamaan:
http://www.alko.fi/tuotteet/006955/
http://www.alko.fi/tuotteet/457867/- Punkkusetä
Jälkimmäisen linkkisi sisilialaisviinin alkoholipitoisuudeksi ilmoitetaan 15 %. Se on punaviinille erittäin korkea lukema ja Alkokin luonnehtii viiniä ”lämpimäksi”. Vaikuttaa, ettei juuri tämä viini ole oikea vastaus kysyjälle, joka kaipaa ”viiniä ilman poltetta”.
Toiseksi tuo viini on punaviiniksi aivan poikkeuksellisen makea: sokeria huikeat 20 grammaa litrassa!
Vailla makeutta ei ole kalifornialainen suosikkisikaan (11 g/l); sen alkoholipitoisuus taas on punkkujen miedoimmasta päästä (11,5 %) ja saattaisi siinä mielessä olla jotakin kysyjän kaipaamaan suuntaan.
Punaviinit ovat lähtökohtaisesti kuivia. Minun suussani yli 10 gramman menevät poikkeukset ovat ällöimeliä, mutta makujahan on tunnetusti monenlaisia. - 1+5
Punkkusetä kirjoitti:
Jälkimmäisen linkkisi sisilialaisviinin alkoholipitoisuudeksi ilmoitetaan 15 %. Se on punaviinille erittäin korkea lukema ja Alkokin luonnehtii viiniä ”lämpimäksi”. Vaikuttaa, ettei juuri tämä viini ole oikea vastaus kysyjälle, joka kaipaa ”viiniä ilman poltetta”.
Toiseksi tuo viini on punaviiniksi aivan poikkeuksellisen makea: sokeria huikeat 20 grammaa litrassa!
Vailla makeutta ei ole kalifornialainen suosikkisikaan (11 g/l); sen alkoholipitoisuus taas on punkkujen miedoimmasta päästä (11,5 %) ja saattaisi siinä mielessä olla jotakin kysyjän kaipaamaan suuntaan.
Punaviinit ovat lähtökohtaisesti kuivia. Minun suussani yli 10 gramman menevät poikkeukset ovat ällöimeliä, mutta makujahan on tunnetusti monenlaisia.Myönnetään, en tiedä viineistä mitään. Harvoin nautin niitä, enemmän perehtynyt oluisiin.
- Pirkkamaisteri
Omiin ja toisten kokemuksiin nojaten esimerkiksi Doris on korkeahkosta alkoholiprosentistaan huolimatta erittäin miellyttävän makuinen viini, jonka kanssa ei poltetta esiinny.
Kelpaa aloittelijalle ja harrastajalle. - Tsuidukka
itse aloittelin taloudellisista syistä "Lippiksellä" ja Mendozalla. Pian siirryin "Hölmöileviin väkeviin viineihin, ja Sorbukseen. "Soppaa ei enää saa, mutta muita runsassokerisia ja alkoholisia vastaavia löytyy. Parin-kolmen päivän ränni totuttaa makuhermot hyvin viinien maailmaan, eikä alkoholin polte enää kolmannen päivän jälkeen haittaa, varsinkaan jos ei pese hampaita session aikana.
- lasoooli
Lasoli ja muut lasinpesunesteet on parhaita viinejä
- Hyvänmakuisia
Libfraumilch ja Kirsbergin kirsikkaviini, ne ei polttele. Maista hyvin viilennettynä.
- napster111
Ei viinit mitenkää polttele. Sulla on varmaan joku allergia tai muu sellanen. Eli viini ei vaan sovi sulle. Pitää juoda jotain muuta.
- Suu tuohesta
Ehkäpä kyse on vain terminologiasta: aloittaja nimittää viinin happamuuden (lähinnä punaviinin tanniinien eli parkkihappojen) aiheuttamaa kuivattavaa tunnetta "poltteeksi".
Mietojen viinien alkoholipitoisuus (
- 11 2
en kyllä puhuisi viskin polttelusta ja viinin maistelusta samassa aloituksessa.
Väkevät alkoholijuomat "kuumottaa" ja nousee nenään eri tavoin, juomasta riippuen. Viinit ei.
Punaviini joillekin nostaa kasvoille "kuumotusta"/punaa, mutta se tulee vasta jälkikäteen, sen jälkeen, kun tuote on jo nielaistu.
Viini pelkästään maistuu, "pahalle tai hyvälle", ei polttele. - doris rules
Paras viini ilman poltetta on Doris.
Kyseinen viino on voittanut useita kansainvälisiä makutestejä, joka osoittaa kuinka laadukasta se on. - lapin kulta
- Dolse
Pitemmän päälle kaikki ystäväni jotka ovat harrastaneet viinin maistelua, ovat alkoholisoituneet.
- Veli Puivari
Hanaviini on paras. Sitä kun perjantaina muutaman (5) pänikkää ostaa, niin viikonloppu menee ettei muistakkaan. Ei välttämättä mikään makuelämys, mutta pönttö menee sekaisin jo ekasta laatikosta.
Aamuisin sitten herättelee itsensa keskioluella. Muutamalla terävällä paukulla saattaa aikaiseksi napakan nousuhumalan. Sitten maistuu mikä hiivavelli hyvänsä.
Tervetuloa densojen joukkoon. Joudut paneutumaan asiaan pontevasti saavuttaaksesi optimaalisen lopputuloksen. Onnea yrityksellesi ja omaisille jaksamista.- Veli Puivari (orig.)
Huomaan sinun käyttävän minun vanhaa nimimerkkiäni (jota en ole muutamaan vuoteen käyttänyt). Mikäpäs siinä – olet ehkä keksinyt sen uudestaan ihan itse, minulta kopioimatta!
Oleellista lukijoiden kannalta on se, että viestisi ei ole lähtöisin alkuperäisen Veli Puivarin näppikseltä.
Hanaviineissä on monenlaista tavaraa, varsin kunnollistakin! Itse harrastan sekä hana- että pulloviinejä tilanteen mukaan.
Annan nyt panokseni tähänkin keskusteluun ja aiheeseen, miten päästä viineissä alkuun harrastuksena?
Lähestymistapa 1.
- Kohdemaan valinta.
- Tututustminen kohdemaan eri viinialueiden tuotantoon.
- Löytää rohkeallakin kokeilulla ja runsaalla juomisella omat suosikit.
Lähestymistapa 2 - ilman kohdemaata läpileikkaus
- Tieto tavallisimmista rypäleistä haltuun.
- Tutustuminen itselle mieluisan rypälelajikkeen viineihin, ja tuotantoalueisiin.
Voisit kokeilla jotain viiniä, joka on valmistettu makeista rypäleistä? Voisit keskustella vaikka Alkon henkilökunnan kanssa viinivalinnasta, ja kertoa omista mieltymyksistäsi. Sillä pääseee alkuun ja varmasti löydät itsellesi mieluisaa juotavaa valikoimasta!- silli245
viini maistuu ihan kuselle
- bj,i
Täytyypä ruveta juomaan kusta ,jos se on niin hyvää.
- amat.oöri
Tilausvalikoiman Marigny Pinoit Noir ,persoonallisen makuinen ja ei minkäänlaista poltetta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini.
- The Original Rapid
Rapid homeesta tehty suklaaviini on paras
- Wood77b
Mä vetäsen tänään kännit Espanjalaisella punkulla :)) ja sitä juustoa tarjottimelle myöskin...... :D
- nykäsen matti
Puhdas pontikka. Viini on liian väkevää.
- tkhtre
Rosso Veronese , miellytti kovasti ,eikä hintaakaan ole liikaa , noin 9 euroa. Olen juonut kahta Sartorin viiniä ,enkä kummassakaan ole pahemmin pettynyt. Pullon kyljessä on isolla kirjaimet RV ja kotoisin Italiasta.
- Juomanlatkija
Rosso Veronese tarkoittaa Veronan seudun punaviiniä. Niitä on Alkon listoilla 22 eri laatua. Olisi paljon täsmällisempää, jos olisit puhunut Sartori RV -viinistä (joka on yksi noista 22 punaisesta veronalaisesta).
http://www.alko.fi/tuotteet/453767/
Suomessa on sinänsä ikävää, että jokainen puna- ja valkoviini on valmistusmaasta riippumatta pahasti veronalaista – verokarhu nappaa joka pullosta leijonanosan! - nykäsen matti
Maistui mummon kuselle, hyi että, juo kossua, se on sopivan mietoa ja rapeaa.
- tekijä2
Juomanlatkija kirjoitti:
Rosso Veronese tarkoittaa Veronan seudun punaviiniä. Niitä on Alkon listoilla 22 eri laatua. Olisi paljon täsmällisempää, jos olisit puhunut Sartori RV -viinistä (joka on yksi noista 22 punaisesta veronalaisesta).
http://www.alko.fi/tuotteet/453767/
Suomessa on sinänsä ikävää, että jokainen puna- ja valkoviini on valmistusmaasta riippumatta pahasti veronalaista – verokarhu nappaa joka pullosta leijonanosan!Tee itse parempaa, eikä tarvii maksaa veroja.
Hinta noin euron litra.
- nykäsen matti
Es ja megis. 5\5♥♡♥♡¿¡¿¡¿¡¿¡¿¡¡●□■◆•◇◆º▪○●◇•◆□•☆★★♥♥¤¤¡¿¿¿¿
- tkhtre
Sartori RV viinipullossa korkki on todella tiukassa , en saanut avattua yhtenäisenä. Pitänee hankkia toisenlainen korkinavaaja nykyisen rinnalle.
- viinin litkijä
Voi hitto ku paskattaa eikä jaksais mennä vessaan.
- Val Policella
Jos kukkaro kestää italialaiset Amaronet! Nam.
- savomies
ota vaikka vodkaa ja redbullia sekasi siitä on hyvä alottaa
- 30v kokemus
ehdottomasti parasta pontarello.
- asiantuntija111
doris on paras viini
- kakskytkakspäivääkuz
Crocodile on makuhermoja herättävä. En ole varma kirjoitettiinko noin.etiketistä tunnistat kuitenkin ,punaviiniä on.
- nikuu
Crocodile Rock Cabernet Merlot , liekköhän kyseinen.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle
Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.52452- 1161617
Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill361356Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1561181- 521095
- 1131082
Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1051044- 571041
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.46919- 60882