HANKALA 1v! Alkaa voimat loppua, jelp?

piruttaa...

Kaipailisin apuja.
Tyttäreni täyttää juuri 1 vuotta ja arki on nykyisin äärimmäisen vaikeeta. Meinaa välillä omat voimavarat loppua tyystin ja joutuu hengittelee sisään että saa itsensä taas jaksamaan.
Tyttöni on aina ollut haastava, aivan syntymästään asti. Koskaan ei ole viihtynyt missään sittereissä tai vastaavissa, ensimmäiset kuukaudet vierähtivät tissillä tai sylissä, juurikaan muu ei oikeen koskaan kelvannut. Kantamista oli siis paljon, lattialla hikeentyi yleensä aina lähes heti. Vanhemmiten ( nyt lähemmäs 1 vuoden ikää tultaessa) tempperamentti on tullut selväksi. Jos esikoiseni vie jonkun lelun vaikka kädestä, tulee siitä armoton kova huuto. muutenkin kaikki minne lasta ei päästetä ( esim. ulkoillessa en voi antaa lähteä konttamaan kalliolle, pusikkoon, syödä kiviä tms, kaikesta tulee armoton HUUTO). Jos joku ei mene juuri niinkun lapsi haluaa, niin hän osoittaa sen kyllä hyvin. Meillä oli pitkään ( monta kuukautta) ongelmana tytön päänhakkaaminen lattiaan, raivostuessaan se alkoi aina. Mikä vaan lattia, pöydän kulma tms kävi ja jouduin koko päivän ravata hakemassa lasta millon mistäkin hakkaamasta päätään. Yleensä pää oli kolhuilla ja lasta sattui itseäänkin se. Silti se oli ehkä joku valttikortti jolla sai takuusti huomioni HETI pikemmiten, niinkun sitä huomiota ei muutenkaan olisi kokoajan. Mutta välillä joutuu hoitamaan myös 4 vuotiasta esikoista, joten en millään kerkeä KOKOAJAN vahtaamaan nuorimmaista.
Päänhakkaaminen on jäänyt vähemmälle viimeaikoina, raivarit ovat lähinnä lattialle heittäytymisiä ja jäykistelyitä, sekä kovaa huutoa tietysti. Näitä tulee aivan jatkuvasti kaikesta. Ulkoilaan joka päivä, mutta ulkonakaan ei mikään hiekkalaatikko, keinu, rattaat tms kelpaa- Pitää päästä isompien lasten perässä asfaltille, soralle, tai jonnekki muulle "ei hyvälle paikalle" ja usein syö kiviä sitten armotonta tahtia. koko ulkoilukin menee siis yleensä siihen, että juoksen lapsen perässä armottomasti, kannan pois jostain ojasta minne olisi matkalla jne. Otan raivareita vastaan vauvalta. Nurmikolle jos mennään eväsretkelle ei mee kun tovi ja tyttö on omillateillään hiekkatiellä. Tosi uuvuttavaa.
Ruokailut on nykyään aivan helvettiä, jos muutaman lusikan saa päivän aikana alas on se iso saavutus. Yleensä huuto alkaa jo kun tyttö huomaa että lähestytään syöttötuolia. Ilman virikkeitä ei siihen suostu istua, alkaa heti jäykistelemään, hyppimään ja huutamaan tuolissa. Ruokalautaseen lyö nyrkkiä jos vaan pystyy eikä syömisestä tule mitään. Ennen virikkeiden avulla sain vähän ruokaa uppoamaan, nykyään ruokailut menee kaavalla " lapsi heittää virikkeet lattialle ja äiti nostaa takaisin pöydälle". Ruokaa menee hukkaan aivan tuhottomasti ja oma pinna alkaa olla kireällä.
Päivisin ei oikeen viihdy sylissä vaikka kampee syliin itkiessä, mutta kun otan sitten syliin niin kampee heti pois. Lattiallakaan ei oo hyvä vaan heittäytyy jäykistelemään ja ajoittain edelleen hakkaa päätä. Siis MIKÄÄN EI OLE HYVÄ. Tuntuu että päivät menee kantaessa ( jotenkin miten se millonkin tytölle sopii) ja päivät täyttyvät itkusta ja rutinasta. Korvatulehdus ei ole ja muutenkin kaikki pitäis olla hyvin.

Onko teillä näin hankalia lapsia?

4

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sjwhshksd

      Ehdottaisin, että menisit neuvolaan juttelemaan. Onni onnettomuudessa on, että tämä on toinen lapsesi, joten tiedät paremmin mut minkälainen käytös on normaalia ja mikä ei. Mietin myös josko olisi aika kokeilla kerhoa/tarhaa. Jos lapsella on hurjasti energiaa, voi tarhaan meneminen antaa sille hyvän kanavan. Lapset ovat niin hurjan erilaisia, että hankala vinkata mitään konkreettista. Paljon voimia sinne! Muistathan myös, että tämäkin on vain ohimenevä vaihe.

    • h43gw2

      Kuulostaa ihan meidän kakkoselle :D Etenkin silloin, kun oli korvakierteessä ja kipeä. Ensimmäisenä tuli mieleen, että jos ei korvat, niin voisiko olla hampaat`? Onko apua, jos koitat antaa kipulääkettä. Juuri tuo syliin-pois juttu oli meillä ihan tyypillistä silloin, kun neiti oli kipeänä (eli siis sen 5kk ajan, kunnes saatiin putket).

      Muutoinkin kakkosemme on kova raivoamaan. Onneksi se nyt 1v 8kk ikään on jo helpottanut, kun tein vuoden huitteilla sen päätöksen, että en voi olla kokoajan lepyttelemässä. Jos jostain kielletään ja se ei sovi, saa huutaa vaikka hamaan tulevaisuuteen enkä noteraa mitenkään. Nykyisin ne huutoepisodit onneksi ovat hyvin lyhyitä.

      Minä varmaan kyselisin vielä neuvolasta hyviä vinkkejä tuon pään hakkaamisen kanssa.

      • Medikalisaatiota

        Annetaanko hampaiden puhkeamiseen kipulääkettä? Ei minun mielestäni.


      • no mielipiteitä
        Medikalisaatiota kirjoitti:

        Annetaanko hampaiden puhkeamiseen kipulääkettä? Ei minun mielestäni.

        on monia,kenen on sitten se oikea..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe