Uskonto on kilpailu?

ArcAngel__

Media tulvii taas sitä, kuinka Päivi Räsänen on saanut tuhannet eroamaan kirkosta. Ja Kristitty jos toinenkin joko vastustaa tai puollustaa Päiviä henkeen ja vereen. Mielestäni on kuitenkin mielenkiintoista kuinka Raamatulla perustellaan kaikki asiat ja sitä pitäisi seurata pilkulleen...niin kauan kun se ei vain rajoita "minun" henkilökohtaista uskoani. Esimerkiksi 1. Kor 14: 34-35 "34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. 35 Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa." sopii hyvin päivän polttavaan uutiseen, Päivi Räsäsen lausuntoon. Tai sitten homot, toinen polttava aihe. Kaikki ovat joko vaatimassa tasa-arvoa homoille tai sitten vahvasti vastustamassa homoja. Mutta entä Raamatun sana? Raamatussa käsketään kivittää homot koska he ovat iljetyksiä herran silmissä. Eikö Luuk. 16:17 oikeuta kivittämään homot: "Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää. ".

Se mitä yritän tässä sanoa on, että ihmisten usko on karannut aivan käsistä. Uskosta on tullut ase, jokin jolla puollustellaan ja hyökätään. Jotain millä ei ole mitään tekemistä rakkauden ja välittämisen kanssa. Ihmiset sotivat toisiaan vastaan Raamatulla ja moralisoimalla. Itsekkin kykenisin taistelemaan maailman tappiin asti Raamatulla puolesta ja vastaan. Mutta tärkein opetus jää toteuttamatta. Ihmiset juoksevat suurinpiirtein kadulla, tuomitsemassa kilpaa toisiaan. Ja rinta rottingilla kehumassa omaa uskoaan paremmaksi. Aivan kuin olisi kilpailu siitä, kuka noudattaa eniten Raamatun kohtia. Miksi on niin vaikeaa vain rakastaa lähimmäistä?

Ja sitten vielä hieman ajatuskia. Kirkolle sukupuolineutraali avioliitto on suuri kysymys ainakin siitä syystä että kirkon oppi perustuu Raamattuun, pyhään kirjaan. Kirkko ei voi vain muuttaa oppia, koska sitä ihmiset haluavat. Itse kannatan sukupuolineutraalia avioliittoa ja olen sitä mieltä että kirkon tulee harkita hyvin syvällisesti asiaa, koska kyseessä on kuitenkin kysymys tasa-arvosta ja lähimmäisen rakkaudesta. Mutta ymmärrän myös jos kirkko ei opillisista syistä salli sitä.

Joten eiköhän aleta ihmiset elämään ihmisinä, ellei jopa enkeleinä toisillemme, eikä enää juosta pitikin ja poikin saatanan sarvia heiluttelemassa. Koska näin sanoo Herra, Jeesus Kristus: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat".

6

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Usko on kilpailu

      Eihän sitäkään, joka kilpailee, seppelöidä, ellei hän kilpaile sääntöjen mukaisesti. [2. Tim. 2:5]

    • Vääristely

      Vaihtelevat tulkinnat kumpuavat vääristelystä: Veljemme Paavalin kirjeissä on yhtä ja toista vaikeatajuistakin, mitä tietämättömät ja epävakaat vääristelevät, niin kuin muitakin Kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen. [2 Piet 3:15...16]

      Pyhät Kirjoitukset voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. [2. Tim. 3:15] Voimme pelastua evankeliumin kautta vain ottaessamme sen vastaan ja pysyessämme siinä sellaisena kuin Paavali sitä julisti. Muuten olemme aivan turhaan uskoneet. (1 Kor 15:1...2)

      Meidän ei tule mukautua tämän maailmanajan menoon, vaan muuttua itse (Room 12:2). Vaatiessamme muutoksia (Uuden) Testamentin ehtoihin olemme menneet kristinuskon ulkopuolelle, palvelemme luotua emme Luojaa. Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä [Apt 5:29].

    • Rakkaus

      Myönnät itsekin tärkeäksi Rakkauden Jumalaan. Tarkempi Raamatun tutkiminen paljastaa "rakkauden" määritelmäksi Jumalan käskyjen mukaan vaeltamisen – ei niiden rikkomisen:

      Rakkaus on sitä, että me vaellamme Hänen käskyjensä mukaan. [2. Joh. 1:6]

      Rakkaus Jumalaan on sitä, että pidämme Hänen käskynsä. [1. Joh. 5:3]

      Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni. [Joh. 14:15]

      Joka rakastaa toista on täyttänyt lain [Room. 13:8].

      Joka noudattaa Hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella tullut täydelliseksi. Tästä me tiedämme olevamme Hänessä. [1. Joh. 2:5]

      Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. [Joh. 14:21] Se, joka ei rakasta minua, ei pidä minun sanojani. [Joh. 14:24]

      Pysykää minun rakkaudessani. [Joh. 15:9] Jos pidätte minun (Jeesus) käskyni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysynyt Hänen rakkaudessaan. [Joh. 15:10]

      Käskyt “Älä tee huorin”, “Älä tapa”, “Älä varasta”, “Älä himoitse” ja mikä muu käsky tahansa sisältyvät sanaan: “Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” [Room. 13:9]

      Joka rakastaa veljeään -- ei ole lankeemukseksi kenellekään. [1. Joh. 2:10]

    • Kauh1stus

      Emme voi itse päättää mikä on oikein ja mikä väärin, mikä hyvää ja mikä pahaa. Meidän ei tule mukautua tämän maailmanajan menoon vaan nöyrtyä Jumalan edessä, tutkia mikä on Hänen mielensä mukaista, luopua vääryydestä ja muuttua itse (Room 12:2).

      Ihmisen mielestä on arvokas voi olla Jumalan edessä kauhistus (Luuk. 16:15). Kuinka voimme kuvitellakaan saavamme anteeksi jotain mitä emme suostu tunnustamaan Herralle syntinä? Jumalaa ei miellyttä se, ettemme ole omien sanojemme mukaan tehnyt koskaan juurikaan mitään pahaa kenellekään. Ja jos tahallamme jatkamme synnin tekemistä päästyämme tuntemaan totuuden, ei ole enää uhria meidän syntiemme tähden, vaan kauhea tuomion odotus [Hepr 10:26-27].

      Toisin kuin esimerkiksi eläimiin sekaantuminen on samansukupuolen välinen makaaminen tuomittu UT:nkin puolella yksiselitteisen selkeästi ja useaan kertaan vahvistaen (kts. kohdat 1-3 alla):

      1) Nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa on Jumala jättänyt häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. [Room 1:25-27]

      2) Eihän lakia ole säädetty kunnon ihmisten takia, vaan lain ja järjestyksen rikkojien, jumalattomien ja syntisten, -- miesten kanssa makaavien miesten, -- ja ylipäänsä kaikkien sellaisten takia, jotka toimivat vastoin tervettä oppia. [1 Tim 1:9-10]

      3) Ettekö tiedä, etteivät vääryydentekijät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole -- miesten kanssa makaavat miehet -- [1 Kor 6:9-11]

    • Eksytys

      Tänäkin päivänä (kun monissa seurakunnissa ylläpidetään monenlaista seurakunnan tehtävän ja olemuksen vastaista ja ollaan pahasti takapajulla, etäälläkin totuudesta) tulisi meidän ottaa todesta UT:n lukemattomat varoitukset eksytyksistä ja eksyttäjistä.

      Eksytykset saapuvat usein ystävällisyyden ja ymmärtäväisyyden asuun kietoutuneina antaen Jumalan sanalle alkuperäiseen tarkoitukseen nähden päinvastaisen tulkinnan. Tämä käy ilmi jo aivan Raamatun ensimmäisiltä sivuilta käärmeen puheesta. Ensinnäkin käärme kertoi Eevalle, että Jumala on olemassa. Senhän toki Eeva tiesi ennestäänkin. Toiseksi käärme myönsi senkin, että Jumala on puhunut eli ilmoittanut tahtonsa ihmisille. Tämänkin Eeva tiesi entuudestaan todeksi. Näin käärme liittyi siihen, minkä ihminen tiesi itsekin todeksi. Kiusaus alkoi yhteisesti oikeaksi ja tosiksi havaittujen asioiden toteamisella. Yhteyden silta oli syntynyt. Huomammeemme näin ettei eksyttäjä aina valehtele, vaan pitäytyy totuuteen silloin, kun se hänelle sopii. Vasta kiusauksen kolmannessa vaiheessa alkoi eriytyminen Jumalan ilmoituksesta. Käärme varoi kohdistamasta hyökkäystä suoraan Jumalaa vastaan. Hyökkäys olikin sitä, että Jumalan sana tulkittiin uudella tavalla. ”Ette te kuole” sanoi käärme, kun Jumala oli sanonut ”Sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma.” Kuolema ei tarkoittanutkaan kuolemaa eikä kielto kieltoa. Sen sijaan ne tarkoittivat jotakin muuta, jotakin epämääräisempää. Hyökkäys kohdistui ilmoituksen oikeaan ymmärtämiseen. Näin toimien käärme sai ihmisen luopumaan alkuperäisestä ja oikeasta tulkinnasta. Näin Jumalan sanan selvä ohje oli pantu syrjään ja ihmisen tunteet ja päätelmät olivat astuneet sijaan.

      Eksytykseen liittyy aina aidon jäljitteleminen, pyrkimys näyttää ja kuulostaa aidolta. Eksytys tulee siis vain osittaisena Jumalan tahdon vastustamisena. Jos se kohdistuisi kaikkeen siihen, mitä Jumala on ja edustaa, ei siihen kukaan lankeaisi. Eksyttäjät korostavatkin kovasti kristillisyyttä, raamatullisia viitteitä ja uskoa Jeesukseen. Ensivaikutelmaltaan eksyttäjä saattaakin vaikuttaa melko tavallisilta hyvää tekevältä kristityltä. Kuitenkin jos lohtunamme on se, miten hyvin olemme osanneet elää, niin mihin me silloin Vapahtajaa enää tarvitsemme?

      Jokaisen tulisi tarkistaa, onko meille tähän asti tarjottu olematonta kangasta, niin kuin H.C. Andersenin sadussa ”Keisarin uudet vaatteet”, vai olisiko jossakin tarjolla sitä oikeaa kangasta.

    • Ruk0us

      Hyvä nimimerkki ArcAngel,

      Harras rukoukseni on, että Jumala soisi sinulle viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan ja valaisisi sydämesi silmät sille ansaitsemattoman perinnön kirkkaudelle, johon meidät kaikki on kutsuttu ja että kaikenlainen tieto ja ymmärrys lisääntyisi, niin että voisit tutkia mikä on parasta ollaksesi puhdas ja moitteeton Herramme Jeesuksen Kristuksen päivänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe