Miten opettaa lämppäri laukkaamaan?

lämppäri laukaa

mooi,
Miten voisin opettaa hoitsu tammani laukkaamaan ratsastaessa?
Se ei nosta laukkaa vaa menee jotai ravuri ravia vaan... :(
Oon jo opettanu sen Väistämään ja muuta hauskaa(:
Toivon että joku osaisi auttaa minua ja rakasta hoitsuani! (:
KIITETÄÄN :3

5

123

  Vastaukset

  • Ennen kuin lähdet edes yrittämään laukkaa, opeta hevonen ravaamaan kuten ratsun kuuluu. Vasta kun hevonen osaa ravata rauhassa ja rahdikkaasti, kannattaa miettiä laukannostoa,

   Paras olisi mennä hyvän opettajan tunnille tai vielä parempi olisi, jos opettaja voisi ratsastaa hevosella.

  • Laukan nostoa kannattaa opetella maastossa jossain jyrkässä ylämäessä.yleensä siinä saa laukan nousemaan,näin olen ainakin laukan opettanu omille entisille ravureille :)

  • Meillä ainakin nousi hyvin, kun esteen jälkeen anto laukkapohjetta. Tai sitten jyrkässä ylämäessä. Hyvä että oot opettanut väistämään, koska silloin se oppii kuuntelemaan pohjetta. Ja kannattaa opettaa menemään ensin rauhallista ravia ;)

   ♥: http://pienirussponi.blogspot.fi/

  • Rauhallista ravia, sitten (jos kenttä) sopivasta kulmasta laukkapohkeet,jos ei lähde hidasta takaisin rauhalliseen raviin. Kannattaa olla mukana myös joku pajunoksa tai raippa jolla napauttaa pienen merkin. Lopulta hevonen kyllä oppii yhdistämään sekä napautuksen ja laukkapohkeet laukkaan. Muista kehua hevosta kun se nostaa laukan!
   'Älä säikähdä jos hevonen lähtee laukkaamaan kovaa,vaan hiljentele ja ole rauhallinen.
   (Kannattaa myös ennen laukkaharjoittelua hieman uuvuttaa hevosta käynti ja raviharjoituksilla,eikä vaan vähän käyntiä ja ravia vaan ihan kunnolla sillä ravurit ovat tottuneita juoksemaan ps.. mutta ei siis mitään kiitoravia)

  • HEI!

   Mun ex-ravuri lämppäri oppi laukkaamaan parilla kikalla...
   Irtohypytys on yksi! Laitettiin sille kavalletteja siihen kujalle, laskettiin laukkaaskeleitten mukaan välit.
   Ja seuraavaksi laitettiin kujan päähän vain yksi este, ajettiin se kujalle ja lopuks se laukkas esteelle jo korvat hörössä! Tietenkin tää onnistuu vaan jos heppa tykkää hypätä :) Ei ollut koskaan nähnytkään esteitä mulle tultuaan. Nykyään minä selässä päästään jo 95 cm.

   Sitte liinassa juoksutus. Tätäkään mun heppa ei ennen mulle tuloaan ollut tehnyt. Liinassa se oppi pitämään laukan, kun sitä oli aiemmin harjoteltu irtohypytyksellä.

   Lopulta vasta kokeiltiin selästä laukkaa, ja sekään ei heti onnistunut, joten "ajoin" sen laukkaan samalla periaatteella miten ravureita ajetaan. Tämän jälkeen kun nyt nostaa laukan, opetellaan pohjeavuilla nostamista.

   Eli maastakäsin olen enimmäkseen saanut heppaan hyvän yhteyden, ja ainakun jotain uutta ollaan opeteltu, tehty se maastakäsin , maastoiltu ensin taluttamalla, kiitoravi karsittu pois liinassa jne. :) Näin on meille katsottu parhaaksi! Yksi harvoista asioista mitä ollaan opeteltu suoraan selästä oli väistöt, ne se oppi ilman satulaa, kun painoavut olivat vahvat!

   Mutta jokanen oppii eritavalla, tässä oli vaan miten mä oon toiminut itse, tee niinkuin parhaaks näät!:)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vaarallinen neuvo kansalle

   Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa" Ra
   Maailman menoa
   318
   6108
  2. Martinan kunnioitus muita kohtaan?

   Astuu kirkkoon rinnat paljaana . Just ja just peittää nännit. Hirveä myötähäpeä- kuka oikeesti kehtaa muutakuin Martina? Liian lyhyt hame! Ollaan k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   363
   3352
  3. Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi al
   Perussuomalaiset
   137
   2677
  4. Onko taas Stefulla ja Sofialle tilanne päällä?

   Eilen niin iloisesti kilisteltiin laseja ja tänään ei kumpaakaan näy instassa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1403