Työsuhdeauto hyvä köyhälle

ei voi rehennellä

Jos ei ole varaa ostaa autoa ja maksaa huoltoja, on työsuhdeauto ok.

26

1405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei tarvi rehennellä

      Mikä saa sinut uskomaan työsuhdeauton olevan halvempi kuin oma auto?

      Työsuhdeauto on huolettomampi eikä tarvi välittää autonarvonalennuksista, mutta muuten se ei ole halvempi juuri missään tilanteessa.

    • oma aina oma

      Itse ainakin haluan, että auto on oma ja ja juuri sen merkkinen ja mallinen kuin haluan. Työsuhdeautoissa valinnan varaa on aika vähän noin pääsääntöisesti. Jos työnantaja maksaisi sinulle vain pinkkejä vaatteita, olisiko mukavaa?

    • Kyllä!

      Laskin juuri, että jos kahen vuoden välein vaihtaa autoa, niin työsuhdeauto kannattaa!

      • omalla_autolla

        Kun ostaa hyvän ni ei tarvitse jatkuvasti vaihdella. Itse ostin talonkin enkä ajatellut muuttaa ikinä pois kun ostin tarpeeksi ison ja kaikilla herkuilla.

        Sinä olet tyyppi, joka vaihtaa työsuhdeautoa kuin sukkia ja muutat vuokra-asunnosta toiseen ja teet mitä läski vuokraisäntä ja työnantaja sanoo!

        Terveisin läski vuokraisäntäsi


      • mieti nyt

        ja sinulla on 4 vuoden päästä vain laina-auto kun minulla on oma ja ihan uusi myös. Ja kun saat kenkää firmasta niin sinulla on polkupyörä...ja minulla taas uusi auto ja maksettu ajat sitten.


      • mitenkäs minä

        kun ajan työsuhdeautolla, jonka saan vaihtaa vuoden välein ja jonka saan itse valita (tällä hetkellä A6 Audi, ihan ok peli, mutta ensi syksyllä vaihdan BMW:hen takaisin) ja asun myös omassa (velattomassa) omakotitalossa?


      • minä
        mitenkäs minä kirjoitti:

        kun ajan työsuhdeautolla, jonka saan vaihtaa vuoden välein ja jonka saan itse valita (tällä hetkellä A6 Audi, ihan ok peli, mutta ensi syksyllä vaihdan BMW:hen takaisin) ja asun myös omassa (velattomassa) omakotitalossa?

        Lisättäköön tuohon vielä, että omistan myös kyseisen yrityksen, jonka autolla ajan. Siinä saattaa piillä syy, miksi saan valita sellaisen auton, kuin haluan. :)


      • kröhömm
        minä kirjoitti:

        Lisättäköön tuohon vielä, että omistan myös kyseisen yrityksen, jonka autolla ajan. Siinä saattaa piillä syy, miksi saan valita sellaisen auton, kuin haluan. :)

        Mutta koska olet omistaja ei työsuhdeautosta ole sinulle mitään etua kun kustannat kaiken itse kuitenkin :) Sama kuin ostaisit itelles vuoden välein uuden auton....


    • köyhät kyykkyyn

      Työsuhdeautoissa on valinnanvaraa yhtä paljon kuin ostaisi itse, ainakin meidän firmassa. Ainoa rajoite on auton hinta, joka riippuu työsuhdeautoedun saajan työasemasta. Yleensä se on 40000€ ja korkeassa johtoasemassa olevalla on kalliimpikin sallittu. Eli se että olisi kovin rajoitettua ei pidä paikkaansa.

    • Proj.pääll.

      Minulla viime syksynä hankittu työsuhde auto, eikä mitään rajoituksia hinnan suhteen, mutta valitsin 45 000 € maksavan farkun, joka sopi minulle parhaiten.. Kiva on ajella, eikä tarvitse tankatessa muuta, kuin käyttää bisnes korttia ja huoltoihin vain viedä, eikä kukaan kysele rahaa ja jos huolto kestää useamman tunnin, niin sijais auto odottaa valmiina liikkeessä. Veholla kaikki on toiminut todella hyvin ( vaikka en meseä halunnutkaan )

      • mielummin rahana

        Jos et olisi ottanut tuota farkkua, niin palkkasi olisi luultavasti noussut tuon auton verotusarvon verran. Tuon hintainen auto on vähintään 950 e/kk. Tuolla rahalla maksaa kummasti jo omaakin autoa ja saa just sellaisen millaisen haluaa

        P.s Autokaupoissa on huolenpito sopimus saatavilla jokaiseen uuteen autoon. Tuollainen kaikki huollot ja sijaisauton kattava soppari maksaa muutamia kymppejä kuussa.


    • lasseskor

      Köyhille niitä työsuhdeautoja varmaan annetaankin

    • Kas... ehti tulla vastaus. Joo. Tosiaan. Voihan sitä köyhä saada työsuhdeauton alleen. Yleensä moinen etu liittyy vähintäänkin kohtuullisesti palkattuihin töihin, joten eiköhän eiköhän työsuhdeauton kuljettajan köyhyys ole loppu ihan muutamien viikkojen kuluessa.

    • Proj.pääll.

      En tiedä kai sitä köyhä on, mutta on se vaan kiva ajella, kun kaikki on huoletonta! Autossa ei ole edes vararengasta, jos rengas puhkeaa, niin soitto määrättyyn numeroon, niin lähin Veho tulee ja vaihtaa renkaan, eikä tarvitse itse vaivautua.. Sinulle '' mieti nyt'' jos sattuisin saamaan kenkää, niin menen Veholle ja ostan samanmerkkisen uuden, sillä olenhan jo säästänyt neljässä vuodessa huolloissa, vakuutuksissa ja polttoaineessa, tai jos saan kenkää ennen sitä, niin menen siitä huolimatta Veholle ja ostan uuden käteisellä, mutta sulla on jo vanha auto, jonka olet osamaksulla korkojen kera pikkuhiljaa maksanut ja kun vaihdat, niin taas on sama velka helvetti edessä..

    • Apostoli313

      Tää köyhä liftaa tai turvautuu varakkaampien naapurien kyytiapuun

    • ileppmoh

      Minä sotken fillarilla. Kuntokin pysyy hyvänä. Työmatka 30km pv.

    • RiippuuTilanteesta

      Siinä tapauksessa, että käyttää autoa paljon työssään, voi firmalle tulla halvemmaksi hankkia työsuhde auto, kuin maksaa kilometrikorvauksia. Tällöin työsuhde auto voi tulla halvemmaksi kuin oma auto. ei tarvi huolehtia huolloista tai arvonalenemisista.

      Mutta, jos firma hankkii työsuhdeauton vaikkei sitä paljoa duunissa tarvitse, on se osa palkkausta, jonka voi todennäköisesti halutessaan tinkiä rahana normi palkan päälle, ei enää voi puhua halvasta autosta. Voit käydä kätevästi netistä itse tsekkaamassa mitä leasing auto kustantaa. Yleensä enemmän kuin oma.

      • okkeke.

        Ja vaikka käyttäisit paljon autoa töissä, niin oma auton kuluista voi vähentää sen 40c/kk eli omat kulut käytännössä laskisivat.


    • Proj.pääll.

      Yksi neuvo, teille suhde autoilijoille. Pitäkää koko ajan ajopäiväkirjaa, missä näkyy omat ja firman ajot! Jos vähän omia ajoja, niin verottaja verottaa todella vähän autoedusta! Esim. minulla omia ajoja todella vähän/ kk, muutamia kymmeniä kilsoja ja ajan kuitenkin yli 40 000 km vuodessa! Minulla autoetu 850 €/ kk, palkan päälle, mutta todellisuus käteen jäävästä aivan eri! Vielä yksi neuvo. Kaikki mitä teidän sovitun palkan päälle tulee lisiä,( autoetu yms..) niin verotus lasketaan kaikesta mahdollisista lisistä, ( eli kokonais summasta )mutta se kaikki, vähennetään siitä peruspalkasta, minkä olette työnantajan kanssa sopineet! Näin viedään ostovoimaa kansalaisilta..

      • Nulkun pissijä

        Suhdeautoilija, kokonaissummasta, pilkut väärin, muuten ymmärrettävää


      • Proj.pääll.
        Nulkun pissijä kirjoitti:

        Suhdeautoilija, kokonaissummasta, pilkut väärin, muuten ymmärrettävää

        En olekkaan äidinkielenmaisteri, mutta siitä huolimatta ajelen työsuhdeautolla. Hyvä että sait sen verran selvää sepustuksestani, että tajusit mitä tarkoitin! Olen vaan ihmetellyt, että miksi ei kaikkia tuloja ynnätä yhteen ja siitä vähennetään vero??!! Minäkin saisin ostovoimaa yli 700 €/kk jos näin tehtäisiin!! Eikö Kataisen pitäisi puolustaa tällaista?? Tuntuu, että taitaa sateenkaari hihhulit viedä voiton jokapaikasta..


    • Köyhäjoo

      Aloittaja ei taida köyhä olla... Ja ei taida tietää mikä on köyhä... Köyhät ajaa vanhoilla ja halvoilla, jos sitten on vara ajaa millään. Työsuhdeautoa ei tarvi kuvitellakaan :D

    • rikas vai köyhä.

      Onko köyhä hän joka ajaa vanhalla ropposella jonka arvo 1000€ ja joka kuluttaa kokoajan vaikkei sillä aja ja jolla on 50t€ tilillä jonka arvo laskee kokoajan ja jolle ei saa korkoa,
      vai hän jolla on 50t€ auto pihassa jonka arvo laskee kokoajan ja kuluttaa vaikkei sillä aja ja jolla on 1000€ tilillä joka ei juuri korkoa tuota.

    • nou työasunto

      tiedän montakin jotka ovat naimisissa työpaikkansa kanssa ja etuna asunto. voidaan kiristää vaikka minkälaisiin työtehtäviin. paras oli eräs tuttava joka oli tehnyt sopimuksen eräälle osastolle mutta todellisuus olikin toista. jos kieltäytyi vedottiin asuntoon. tuttavani sanoi olevansa orjan asemassa.nykyään asuu omassa omistamassaan talossa.ei varmaan kellekkään hyvä mikään työsuhdeasunto.se on helppo tapa alistaa työntekijää.

    • KÖYHÄ AJAA HALVALLA

      ei paljon tarvi autoa murehtia..

      autoilun kustannukset kuukaudessa 100-200 euroa polttoaineet, vakuutukset ja verot päälle, ja auto vaihtuu kuukauden välein. Toki ajelen 200-300 euron autoilla, mitkä työnantaja ostaa romuksi aina kun ajoaika tai pänninki kyseisellä autolla ajelemiseen loppuu, ja maksaa vielä 100€ tonnilta. ei tarvii huoltaa, ja kun pitää huolen että takataskusta löytyy aina muutama satanen, eikä etsi luxusta niin hanurin alla on aina ruhonliikutin.

    • ei työsuhdeautoa

      Työsuhdeauto on hyvä valinta jos työajoja on 0km ja omia ajoja loput.

      Häviäisin vuosipalkassa netto 5400 €. Kilometrikorvauksia maksetaan keskimäärin 17 200 €. Yhteensä 22600 €.

      Auton kaikki kulut olivat vuonna 2013 12.380€ ja kulujen jälkeen jäi euroja 10 220 € enemmän nettopalkkaa kuin ajelisin vapaalla autoedulla joka lasketaan meillä palkan päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1316
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      896
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      52
      884
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      77
      799
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      752
    7. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      60
      750
    8. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      744
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      737
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      665
    Aihe