Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Harva tajuaa miten kauhea helvetti on.

hellishorrible

Juud.1:6 "Ja niitä enkeleitä, jotka eivät pitäneet kiinni korkeasta asemastaan vaan hylkäsivät omat asuinsijansa, hän pitää pimeydessä ikuisissa kahleissa suurta tuomion päivää varten."

Osa langenneista enkeleistä, demoneista on tuonelassa eli helvetissä kahlittuina odottamassa tuomiopäivää. Vaikka lopullinen olinpaikka päätetään ihmisille vasta tuomiopäivänä, niin välittömästi kuoleman jälkeen ihminen menee joko taivaaseen tai tuonelaan, riippuen että uskooko hän Jeesukseen Kristukseen, vai ei.

Tuomiopävänä taivaaseen päässeet saavat paikakseen uuden taivaan ja uuden maan, siis täydellisen paratiisin. Tuonelaan eli helvettiin joutuneet saavat paikakseen tulisen järven.

Eli siis taivas ja tuonela ovat väliaikaisia paikkoja ennen tuomiopäivää, mutta vastaavat silti lopullisia kohtaloita.

Luuk.16:19-31 "Oli rikas mies. Hänen vaatteensa olivat purppuraa ja hienointa pellavaa, ja päivästä päivään hänen elämänsä oli pelkkää ylellisyyttä ja juhlaa. Mutta hänen porttinsa pielessä virui köyhä Lasarus, täynnä paiseita. Köyhä olisi nälkäänsä halunnut syödä niitä ruokapaloja, joita rikkaan pöydältä putoili. Koiratkin tulivat siihen ja nuolivat hänen paiseitaan. "Sitten köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Abrahamin huomaan. Rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.' Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.' Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.' Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.' 'Ei, isä Abraham', mies sanoi, 'mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät.' Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"

Tuonela sijaitsee maapallon keskustassa.

Matt.12:40. "Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä."

Raamatussa useampikin jae kertoo tuonelan sijaitsevan maan alla. Äskeinen jae puhuu maan povesta eli siis maan keskustasta tai sydämestä.

Kun ihminen on torjunut Jeesuksen Kristuksen hän vajoaa kuoltuaan tuonelaan:

http://www.youtube.com/watch?v=yItJpd0VeAU

Helvetti sijaitsee maapallon keskustassa myös monien muidenkin eri lähteiden kuin Raamatun mukaan.

Esimerkiksi Fatiman ilmestyksessä helvetin kerrottiin olevan maan sisällä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Secrets_of_Fatima

Myös Mary Katherine Baxterin kokemuksien perusteella helvetti on maapallon keskustassa:

http://spiritlessons.com/Documents/a_divine_revelation_of_hell/Finnish_A_Divine_Revelation_Of_Hell.htm

Bill Wiesenkin todistuksen mukaan helvetti sijaitsee maapallon keskustassa:

http://www.youtube.com/watch?v=Gw2qOLprNrk

Lyhyenä yhteenvetona voi sanoa että kun jumalaton kuolee, hänen sielunsa vajoaa maapallon keskustaan samaan paikkaan jossa osaa langenneista enkeleistä pidetään vangittuina. Ihminen siis joutuu demonien keskuuteen. Hän joutuu olemaan valtavassa kuumuudessa, tulessa ja demonien kidutettavana. Tämä on kamalaa mutta todellista.

41

532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha ja vakaa

      Tuomiopäivä on se kun synnytään tänne murheen laaksoon.
      Sielu näkee vanhempansa ja olosuhteet jotka hän on saava ansioidensa mukaan. Karman laki astuu voimaan.

    • hellishorrible

      Job.18:13-14
      "Hänen ruumiinsa jäseniä kalvaa, hänen jäseniänsä kalvaa kuoleman esikoinen. Hänet temmataan pois majastansa, turvastansa; hänet pannaan astumaan kauhujen kuninkaan tykö."

      Tämä kohta kertoo yksinkertaisesti mitä jumalattomalle tapahtuu kun hän kuolee. Jumalattoman sielu temmataan pois majastaan, eli kehosta ja jumalaton joutuu iankaikkiseen kauhistukseen. Majaa käytetään tarkoittamaan sielun majaa muutamassa Raamatun kohdassa.

      • sielu kuolematon

        kaikki helvettijulistajat pitäisi valella tervalla, kierittää höyhenissä ja viedä torille näytille.


    • -o-

      Roskaa alusta loppuun. Miksi uskoisin sekopäitä ja satukirjoja?
      Tätyy sanoa että on _PASKA_ ihminen, joka 2000-luvulla uskoo raamattuihin ja helvetteihin.

      • Ootteko vitun tyhmii

        Samaa mieltä raamattu jutut on ihan hullu ja pitää olla hullu että niitä uskoo


    • jumalnainen

      Levität täysin väärää informaatiota. Niinpä olet vastuussa siitä karman lain mukaan eli joudut kokemaan kaiken sen minkä uskot!

    • JOS JOKU KUOLLEISTA
      • sielu kuolematon

        Uskovaisten kanavan robakantaa, huijausta niinkuin uskonnot yleensä.
        Taivaassa on muuten tervaa ja höyheniä varattu sinunlaisille. Pääset näytille.


    • Pelastunut Armosta<3

      se on helppo naureskella vielä kun oma perse istuu mukavasti penkillä. Helvetissä ei paljon naureskella kun suolet lentää mahastas ulos ja sisuskalut heitetään ympäri seiniä ja piikit lävistävät ympäri kehoa. Sillon tulee äkkiä ikävä Jeesusta.

      • jgjh777

        Ikävä Jeesusta? No ei tule. Vedän sitä turpaan heittelen sisuskalut ympäri seiniä ja pistelen piikkejä läpi kehon. Ja sama sinulle, jormanimijä.


      • sdfsfdds

        Mitkä suolet? Suolet on tuhkana tai sitten arkussa maahan haudattuna.


    • -nea-

      Ootteko uskovaiset ikinä miettineet, että mitäs jos ihan oikeasti Raamattu olisikin vain satukirja? Siis edes kuvitelkaa - en vaadi uskomaan, mutta istukaapa hetkeksi ja miettikää.
      Miksi olet uskossa? "No koska Jumala on hyvä ja Jesse on paras ja.."
      Ei, vaan miksi olet oikeasti uskossa? Mitä hyödyt siitä, että uskot Raamattuun?
      Aivan, kuolemanpelko. Ajatus siitä ettei kuoleman jälkeen olisikaan mitään saa palan kurkkuun ja ahdistuksen 10/10?
      Mitäs jos jo tuhansia vuosia sitten toisillakin ihmisillä oli sama pelko? Hekin pelkäsivät kuolemaa ja menettivät yöunensa sitä miettiessään.
      Mutta ei hätää, keksittiin ratkaisu - nimittäin kuoleman jälkeinen elämä! Valetta, mutta kuitenkin antaisi mielenrauhan.

      Ja sitten tapahtui asia, josta on kärsitty tuhansia vuosia ja kärsitään nykypäivänäkin - ja jonka vuoksi miljoonat ovat kuolleet turhaan.
      Uskonnot.

      Paranna maailmaa olemalla ateisti.

      • Litimuu!

        Ei auta. Uskovaiset uskovat, koska he tarvitsevat uskoa. Todisteilla ja asian oikeellisuudella ei ole mitään väliä. Uskovaisuus on eräänlainen aivovaurion muoto.


    • sielu kuolematon

      ei jälleensyntymistä tai karmaa ole kukaan keksinyt, ne ovat luonnonlakeja.
      yritän olla ateisti mutten voi kun uskon edellämainittuihin.
      Ei täällä ole läheskään kaikki uskovaisia.

      • -nea-

        En väittänytkään että täällä kaikki olisi uskovaisia.


    • pilli-piipari1

      niin. sanahan sanoo, etteivät ateistit usko, vaikka kuollut tulisi heille sanomaan tuonelan ja taivaan olemassa olosta. sehän sanotaan rikas mies ja lasarus jutussakin, kun rikas mies pyytää abrahamia, että hän antaisi jonkun kuolleenmennä sanomaan hänen veljilleen, että on tällanen kauhea paikka olemassa. abraham sanoo kuitenkin, että heillä on siellä maanpäällä mooses ja profeetat, joilta voi näistä paikoista kuulla.

      • -nea-

        Ei jumalauta, idiootti. Jos tuot mulle kuolleen, joka on sekä aivo- että sydänkuollut, eikä hänessä tapahdu enään minkäänlaista kemiallisia sähköimpulsseja, niin en ole sitä kieltämään. (Mutta miten kuolleen tuominen minulle liittyisi mitenkään 'tuonelan' tai 'taivaan' uskomiseen?)


      • Fjhk7ku

        "etteivät ateistit usko, vaikka kuollut tulisi heille sanomaan tuonelan ja taivaan olemassa olosta. "

        Oikein. Miksi tuollaista pitäisi uskoa?


      • Bihh7799

        Niin eikä ateismilla ole mitään tekemistä sen kanssa, että onko kuolemanjälkeistä elämää vai ei. Minä en usko jumaliin. Paratiisi kuoleman jälkeen riittää minulle.


    • Ikuinen helvetti on kirkkopetos.
      Nämä jenkkien fundamentalistiahkolaiset murhaavat ihmisten sieluja.

    • reiska777-111

      jaa, mää kun oon aina miettiny että olis joku helvettiäkin kauheempi paikka olemassa, mut en mää sit tiijäkään.

    • Älkää uskoko valheit

      Tuota väitettä olen alkanut epäillä.Onko sinusta Jumalan oikeudenmukaisuutta se,että tuonelassa demonit ovat herroina kiduttaen sielläkin ihmisiä,
      ?Eivätkö juuri he ole syyllistyneet vielä suurempaan syntiin kuin ihminen, aloittaessaan alkujaankin kapinan,jonka seurauksena ihminenkin lankesi,ja heidän pettäminään miljoonat muut.Tuossa sitäpaitsi kerrotaan demonien olevan kahleissa siellä,joten miten he voisivat ketään kiduttaa.Kidutusväline on raamatun mukaan tuli,ei demoni.Tietysti on ikävää kun joutuu kidutettavaksi huonossa seurassa,ja huonoa seuraa kylä piisaakin ,onhan siellä kataiset ja urpilainen,ym politiikot suomesta ja eri maista.Viettäminen heidän seurassaan tai vaikutuksessaan on jo maailmassa vitsaus,saati sitten ikuisuuden kestävän ajan.

      • Johtajien rikos on aina suurempi kuin seuraajien.
        Tämä otetaan myös tuomiossa huomioon.


    • ottakaa ihmiset

      aloituksen varoituksesta vaari! iankaikkinen kauhistus on olemassa!

      • ,j.k9ujkk

        Jos minä olisin tuollainen pölkkypää, en kirjoittelisi täällä.


    • LUCIFERMYLORD

      "teet syntiä, joudut helvettiin, ja kärsit ikuisesti" paska ei pidä paikkaansa. MINÄ kunnioitan ja palvon saatanaa, ja kaikkia hänen demoneitaan, hänen joka ikistä tekoaan, kertaakaan hän ei ole minua rankaissut, ja miksi rankaisisi? rankaiseeko SINUN jumalasi sinua, jos teet oikein HÄNTÄ kohtaan, jos sinä palvot HÄNTÄ? MIKSI MINUN HERRANI LUCIFER MINUA RANKAISISI, JOS EN HÄNEN SANAANSA, JA HÄNEN ARVOIHINSA USKO? MIKSI MINULLE OLISI VARATTU "HUONO PAIKKA TUONPUOLEISESSA"?

      • hellishorrible

        Matt.25:41 "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

        Vaikka Saatana ja hänen enkelinsä eivät sinua kiduttaisikaan helvetissä niin joudut joka tapauksessa kärsimään. Jumalan vihan tuli polttaa ikuisesti helvetissä Saatana ja hänen kaikkia enkeleitään sekä kaikkia syntisiä ihmisiä, jotka eivät ole hyväksyneeet Jeesusta pelastajakseen. Eli joudutte kaikki kärsimään. Ymmärrätkö?


      • BoffffffFffF
        hellishorrible kirjoitti:

        Matt.25:41 "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

        Vaikka Saatana ja hänen enkelinsä eivät sinua kiduttaisikaan helvetissä niin joudut joka tapauksessa kärsimään. Jumalan vihan tuli polttaa ikuisesti helvetissä Saatana ja hänen kaikkia enkeleitään sekä kaikkia syntisiä ihmisiä, jotka eivät ole hyväksyneeet Jeesusta pelastajakseen. Eli joudutte kaikki kärsimään. Ymmärrätkö?

        Ymmärrän, että olet väärässä oleva uskonnon sekoittama kahjo.


    • Uskokaa rohkeasti evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta, niin pelastutte, ja pääsette taivaaseen, ei ole silloin pelkoa joutua helvettiin.

      Rukoilkaa vaikkapa näin:

      Taivaan Isä, pelasta minut kaikesta väärästä, anna minulle syntini, pahat tekoni ja pahat ajatukseni anteeksi Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden. Johdata minun elämääni, ota minut omaksi lapseksesi. Kiitos, että Poikasi Jeesus Kristus antoi elämänsä minun syntieni takia, Golgatan keskimmäisellä ristillä. Amen.

      • Anonyymi

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        Tulisiko uskovaisen pitää huolta perheestään?
        1. Tim. 5:8 ”Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi.”
        Luuk. 14:26 ”Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.” (1933/38-käännös) Tämä on tarkka käännös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        Vuoden 1992 käännös on sensuroinut tämänkin: ”Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni.” Tämä ei vastaa alkutekstiä eikä muunkielisiä käännöksiä, esimerkiksi Youngin: ”If any one doth come unto me, and doth not hate his own father, and mother, and wife, and children, and brothers, and sisters, and yet even his own life, he is not able to be my disciple”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        Lailla usein tarkoitetaan vain viittä Mooseksen kirjaa (”Toora” eli ”Pentateukki”), mutta niistäkin löytyy julmuuksia ja ristiriitoja yllin kyllin.

        On myös niitä kristittyjä, joiden mielestä Raamattu ei ole Jumalan sanaa tai”Raamattua on tulkittava oikein”. Samaa ajatellaan Koraanistakin. Kumpikin kirja on paikoin paha, ellei sitä tulkita todella liberaalisti, ja kummastakin voi löytää myös hyvää. Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Seuraavassa on lisää otteita Raamatusta. Ne perustuvat osin sivuihin http://skepticsannotatedbible.com/highlights.html. Osa näistä on esimerkkejä Jumalan julmuudesta, sovinismista, seksismistä, orjuuden suosimisesta ym. ja jopa mielettömistä määräyksistä.

        1. Mooseksen kirja (Genesis):
        1:1-2:3, 2:4-25 Kaksi ristiriitaista luomistarua.

        2. Mooseksen kirja (Exodus):
        21:15, 21:20-21 Jos lapsi lyö vanhempaansa, hänet on surmattava. Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus, paitsi jos orja kuolee ennen kuin päivä tai pari on kulunut, jolloin miestä on rangaistava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        4. Mooseksen kirja (Numeri)
        11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        14:18 Lapsia pitää rangaista iso-iso-isoisien teoista.
        15:32-36 Mies kerää keppejä lauantaina (sapattina). Jumalan mukaan siitä hyvästä hänet on tapettava.
        31:14-18 Mooses kehottaa miehiään tappamaan miehet ja ei-neitsyet mutta pitämään neitsyet itsellään (ilmeisesti seksuaalipalveluksiin).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        4. Mooseksen kirja (Numeri)
        11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        14:18 Lapsia pitää rangaista iso-iso-isoisien teoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        1. Samuelin kirja
        1. Sam. 15:3 ”Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        2:11-12 Jumala laittaa meidät uskomaan valheisiin voidakseen tuomita sielumme helvettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        Tulisiko uskovaisen pitää huolta perheestään?
        1. Tim. 5:8 ”Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi.”
        Luuk. 14:26 ”Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.” (1933/38-käännös) Tämä on tarkka käännös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään Raamattua tulkitaan yleensä sivuuttaen ikävät kohdat ja tulkiten monia kohtia erittäin väljästi – jotkut tekevät samaa Koraanillekin, Näin toimien tietysti on mahdollista päästä melko liberaaliinkin lopputulokseen.

        Vääräuskoiset pitää tappaa
        Koraanin pahimmat kohdat ovat usein Raamatusta.
        5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”

        Jumalia on monta
        Raamatun vanhimpien kirjojen kirjoitusaikaan juutalaiset uskoivat moneen jumalaan, ja jumalasta käytetään monikkomuotoa ”Elohim”, sekä Jumala puhuu usein monikossa (”menkäämme”). Lisäksi
        myös Saatana on ”tämän maailman jumala” (2. Kor. 4:4).

        Jumala ei ole kaikkitietävä eikä kaikkivaltias mutta Saatana on
        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Jopa Raamatun tärkeimmistä tapahtumista kuvaukset ovat ristiriitaisia
        Luomiskertomuksia on kaksi aivan ristiriitaista (1. Moos. 1:1-2:3, 2:4-25). Jeesus syntyi kuningas Herodeksen aikana (viimeistään 4 eKr.) ja maaherra Quiriniuksen (Kyrenius) aikana (aikaisintaan 7 jKr.). Opetuslasten nimistäkin on kolme erilaista luetteloa.

        Tämän tekstin mukaan elä miten haluat, emme voi vaikuttaa mihinkään.

        2. Kirje Timoteukselle

        1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

        Myös tämän tekstin mukaan:

        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.


    • Anonyymi

      "Helvetti" on kokemusperäinen käsite, jonka vankka perusta on elämänkokemukset maan päällä. Mistä tahansa lukiessa "helvetistä", voimme nähdä yhteneväisyyksiä elämään, ja myös vertauksellisesti. Ihmiselämä käsittää kaikenlaisia vitsauksia, kuten taudit, mielenhäiriöt, rikollisuus, sodat, ahneus, kateus, himo jne. jotka ovat suoraan sitä mitä helvetistä kuvaillaan. Miksi olisi siis kaksi erillistä paikkaa, jossa elo on samanlaista? Kun poistamme yhtälöstä epätoden, eli yliluonnollisen, saamme tulokseksi yksinkertaisesti "ihmiselo voi olla yhtä helvettiä".

    • Anonyymi

      Helvetti on keskiaikaisten pappien sairaissa mielissä syntynyt käsite, sen olemassaolo sotii täysin sitä vastaan, että Jumala olisi rakkaus. Jumala olisi sadistinen, "kosminen hitler" , jos tuollainen paikka olisi oikeasti olemassa.

      Alun perin tällaista rangaistuksen paikkaa pidettiin muutenkin vain väliaikaisena, sieltäkin pääsi pois kärsittyään rangaistuksensa. Helvetti sana tulee ruotsinkielen helvete sanasta, joten sitä ei ole Raamatussa alun perin ollutkaan, juutalaiset puhuvatkin Gehennasta.

      https://www.learnreligions.com/what-is-gehenna-2076760

      Mutta kuten me hyvin kaikki tiedämme, niin osan meistä elämä on kuin rangaistus jostain, eli ainoa todellinen helvetti koetaan täällä maan päällä. Jälleensyntyminen ja karma toimivat näin, lopulta kaikki on opittu ja sovitettu, ja jälleensyntymiselle ei ole enää tarvetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe