Kannattaako liittyä Veronmaksajien keskusliitton?

sipisupi

Kokemuksia Veronmaksajien keskusliiton neuvonnasta?
Antaako neuvoja tulkinnanvaraisissa tilanteissa veronmaksajan eduksi?

32

27077

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaaskala

      Minuakin kiinnostaisi tietää,

    • .....

      Neuvonta toimii hyvin, mutta tulkinnanvaraisissa tilanteissa verottajahan sen lopullisen päätöksen tekee. Verottajalta saa myös sitovan ennakkopäätöksen, maksua vastaan tosin, juuri tällaisissa tulkinta asioissa. Jos haluaa varman päälle pelata....

    • qweqwewqe

      Ihan hintansa väärti jo pelkän jäsenlehden takia joka on täynnä asiaa.

    • Riitta P

      Jäsenlehteä lukemalla tosiaan pysyy kärryillä verotukseen tulevista muutoksista ja myös muu yleinen verotustieto lisääntyy huimasi. Lehdessä on mielenkiintoisia artikkeleita erilaisista aiheista verotuksen näkökulmasta.

      Jäsenet saavat myös käyttötunnukset verkkopalveluun, jossa on lehden arkisto. Sitä kautta voi löytää vastaukset omaankin asiaan aiemmin käsitellyistä aiheista.

    • kierrä yhdistykset

      Ei kannata. On vain yksi yhdistys muitten joukossa, jonka tehtävä on itse liiton olemassaolo.

      Koko liiton toiminnan aikana verotus on vain kiristynyt ja se on tuonut lisää jäseniä liittoon. Siis ihan toimiva yhtälö liiton kannalta. Maksajat voi olla toista mieltä.

      Liitolta ei kysytä verotukseen tehtävistä muutoksista, vaan liitto kommentoi tulevia verotusehdotuksia. Aika turhasta siis maksatte jos liitytte. Lopparina päätöksiin
      liitto voi työtänsä tehdä. En muista yhtään verolain muutosta jossa ko. liitto olisi sanonut, että tämä oli heidän ehdotuksensa.

      Liittojen ja yhdistyksien ykköstehtävä on kerätä rahaa jäseniltä ja pitää huoli siitä, että ongelma jota varten yhdistys on perustettu, ei se kyseinen ongelma poistu. Näin taataan yhdistyksen toiminta ja rahoitus. Myös yhdistyksen johdolle työpaikat kaikkine lisähilloineen, kuten myönteinen julkisuuskuva ja ilmaisia palstamillimetrejä tulevaisuuden työtehtävää varten. Kuten kansanedustajaksi
      tai johonkin muuhun työhön, jossa ei tarvitse murehtia siitä mistä se raha tilipussiin tulee.

      • Hyvä veronmaksajat!

        Ei kai liiton olemassaololla ja verotuksen kiristymisellä nyt ole yhteyttä toisiinsa. Kuten aiemmat kirjoittajat ovat todenneet laadukkaan lehden saa pelkällä jäsenmaksun hinnalla


      • Anonyymi
        Hyvä veronmaksajat! kirjoitti:

        Ei kai liiton olemassaololla ja verotuksen kiristymisellä nyt ole yhteyttä toisiinsa. Kuten aiemmat kirjoittajat ovat todenneet laadukkaan lehden saa pelkällä jäsenmaksun hinnalla

        😂🤣😂


    • Daley

      Ei todellakaan kannata. Onnistuivat mm. lähettämään laskut väärään osoitteeseen ja sen jälkeen ensimmäinen kontakti on laskun siirto perintään ja 60 € lisäkuluja, josta eivät jousta, vaikka väärä osoite. Useat tutut firmat eronneet koko puljusta. Täysin hukkaan heitettyä rahaa. Veroneuvontaa antaa parhaiten verottajan neuvontapuhelin, jonne voi soittaa kaikissa asioissa.

    • Duuuuunari

      Veronmaksajain Keskusliitto julistautuu poliittisesti riippumattomaksi järjestöksi. Tosiasia kuitenkin on, että se ajaa hyvin samanlaista verotuslinjaa kuin Kokoomus ja elinkeinoelämä. Olis se tietysti mukava jos duunareillakin olis oma Veroyhdistys.

      • fsaah

        Veronmaksajan etu on mahdollisimman tehokkaasti käytetyt verorahat. Jos se nyt sattuu olemaan sama kuin kokoomuslainen politiikka, niin sitten on.

        Vasemmistolainen "keksitään kaikkea kivaa rahanmenoa ja veronmaksajat maksaa viulut" -politiikka ei tietenkään ole veronmaksajien mieleen.

        Tietysti niillä, jotka ovat enemmänkin saamapuolella (mukaanlukien julkisen sektorin työntekijät), on erilainen näkemys asiaan. Mutta he ovatkin veronsaajia...


      • Naurattaako

        Duuuuunari: Olet täysin oikeassa.Ei siellä duunarin ja eläkeläisen asioita ole ajettu ja varsinkaan työttömän.Lääkärit näyttelevät suurta osaa ja yrittäjät /parempiosaiset.Esim .lääkärit saavat jäsenalennusta liittyessään tähän konklaaviin.Ei taida savu pölähtää pitkiin aikoihin merkiksi siitä että köyhä on saanut etua ko. rahankeruujärjestöltä.Sitä se on.


    • Duuuuunari

      "Veronmaksajan etu on mahdollisimman tehokkaasti käytetyt verorahat. Jos se nyt sattuu olemaan sama kuin kokoomuslainen politiikka, niin sitten on. "

      Tehokkaasti on käytetty joo, jopa niin tehokkaasti, että joka vuosi on jouduttu ottamaan kauheita summia lainaa verovajeen paikkaamiseen (syömävelkaa) ja nyt ollaan lähes konkurssissa. Samalla verorahoilla bisnestä tekevien määrä on lisääntynyt ulkoistusten ja käsittämättömien rakennushankkeiden johdosta rajusti, kuten myös veroa joko laillisesti tai laittomasti kiertävien määrä. Kumpaankaan ei haluta puuttua, päinvastoin. Hyvä esimerkki on jo nyt ja jatkossa vielä enemmän, verorahoilla bisnestä tekevät ulkomaiset hoivafirmat, jotka eivät maksa edes veroja Suomeen.

      Myös painotus on suuntautunut tosi voimakkaasti tasa-verojen ja tasamaksujen suuntaan. Pienitulosten verotaakkaa nostamalla on voitu helpottaa suurituloisten verotaakkaa (mm. yritysverotuksen keventämistä ja progressiivisen palkkatuloveron allennuksia ja progression leikkaamista). Valtiomme veropolitiikka suistaa enenevässä määrin tavallisia työätätekeviä ihmisiä köyhyysloukkuun. Sama on tilanne eläkelläisillä ja työttömillä, tosin heistä jo nyt suurin osa taitaa kituuttaa ihan minimitasolla: ruoka ja katto päällä, ei juuri muuta. Ruokajonot ja lisääntyvät köyhyyden ilmenemismuodot on hyväksytty osaksi normaalia arkea.

      Tämänkin kehityssuunnan olisi vielä voinut hyväksyä (tai tavallaan se on hiljaa hyväksyttykin luottavaisena ja odottavilla mielillä), jos sillä olisi saatu aikaan luvattuja työpaikkoja, talouskasvua ym. pönkittämään "hyvinvointivaltiota" ja kasvattamaan kansantaloutta. Jos tilannetta katsotaan kokonaisuutena, kehtaako joku sanoa, että tässä on onnistuttu ja mikä surullisinta, samaa lääkettä tarjotaan jatkossakin samoin lupauksin.

    • Kerbeeroz

      Päädyin liiton jäseneksi maksamalla jäsenmaksun, kun kirje tuli kotiin. Myöhemmin kun funtsasin asiaa tarkemmin niin en kyllä muistanut, että olisin puhelimessakaan asiasta sopinut. Mystistä..

    • ari_zwag

      Eikös me kaikki lottovoittajat olla siinä vero-klubissa heti siitä alkaen, kun ruvetaan sitä rahaa ansaitsemaan. Ai niin... eihän ihan jokainen sitä pääse maksamaan, joillakin on oma klubi jossain gayman saaarilla.

    • Naurattaako

      Paljonko on Teemun palkka?

    • joskushyotyy

      ite ollut jäsenenä muutaman vuoden. Saanut tietää mm elatusmaksujen vähennyskelpoisuuden. Eli jäsenyys on kannattanut.

    • Hallaahon.äänestäjä

      Veronmaksajilal on hyvä lehti Taloustaito
      jossa on paljon sijoitoitusasiaa

      Eli jos sijoitat kaksi järjestöä on yli muiden
      Veronmaksajat (Taloustaito)
      Osakesäästäjät (Viisas raha)

      Punavihreät yrittävät sabotoida verokeskustelua muualla
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulo-ei-ota-koyhalta-mitaan#comment-91263134

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulot-menevat-ulos-elleivat-kelpaa-Suomeen#comment-91263957

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/veronmaksajat-eli-keskituloiset-katoavat#comment-91264038

      • Anonyymi

        Aika erikoista että mestarin opetuslapset eivät osaa kirjoittaa mestarinsa nimeä oikein.... Mitä itse asiaan tulee niin veronmaksajienkeskusliitto on äärioikeiston konklaavi, kannattaa pysyä etäällä ettei menetä mainettaan...


    • ex-kokoomuslainen

      Ei mitään järkeä liittyä. Veronmaksajien keskusliitto on kokoomuksen haarakonttori. Sinä aikana kun kokoomus on istunut hallituksessa (1985 jälkeen), Suomen veroaste ja erityisesti pääomaverotus on nostettu maailman korkeimmaksi.

      Koitapa seurata mediassa, kun Teemu Lehtinen myötäilee hallituksen politiikkaa silloin, kun kokoomuksella on valtionvarainministerin tai pääministerin salkku. Et kuule ikinä poikkipuolista sanaa. Pelkkää hymistelyä. Kuvottavaa!

    • pysynjäsenenä

      Sain ainakin itse tietää juuri ko lehdestä Korkeimman hallinto-oikeuden elokuisen päätöksen loma-asunnon vuokratulojen ilmoittamisesta. Nyt oikaisuvaatimus verotuksen oikaisulautakunnalle tehty.

    • Ei kannata. Olen itse liittynyt kun firmaa perustin. Samat tiedot saa ilmaiseksi netistä hakemalla ja kaikki viralliset muutokset mitä pitää tietää ilmoitetaan kyllä muuta reittiä pitkin.
      Jäseneduista ei mitään hyötyä.
      On myös todella vaikeaa ja ongelmallista erota kyseisestä jäsenyydestä ellet itse muista laittaa talteen kirjallisia eroilmoituksia. Moni ystäväni todenut saman. Jos ei kirjallista eroilmoitusta tallessa eivät myönnä sellaista tulleen eikä heiltä löydy, kas kummaa. Eli ei todellakaan kannata liittyä. Itselläni oli tallessa ja yllätysyllätys sen jälkeen heiltäkin se löytyi. Haisee todella pahalta.....

      • Anonyymi

        Höh. Erota voi helposti vaikka lähettämällä sähköpostia!


    • Anonyymi

      Sanalla sanoen: EI. Maksoin kolme vuotta turhasta.

    • Anonyymi

      Soittivat ja kysyivät haluanko tietää enemmän liiton jäsen eduista, vastasin EN! Ja katkasin puhelun..

    • Anonyymi

      Jos joku typerys haluaa lähteä tähän kusetukseen teemu tykkää

    • Anonyymi

      Kyllä heiltä ihan hyviä neuvoja saa, mutta ovat käänteinen lakimies palvelu elämässä,tietävät aina negatiivisen osuuden joskus myöhemmin, todella räikeällä ravalla.
      Voisi käyttää sanoja Mika Lintilä sitäkin tulee.
      Kuulosti Viron matkan aikana että perintätoimisto käyttävät, kaksoislaskutus osioon maksavat jotkin asiakkailla

    • Anonyymi

      En tiedä kanattaako liittyä mutta verottajalle kyllä haluaisin esittää kysymyksen .
      Miten otetaan verotuksessa huomioon se että enään ei kohta vanhalla telvisiolla pärjää vaan pitää ostaa teräväpiirtu tv . Kun monella kansalaisella joita verottaja on jo rankaissut ei ole varaa ostaa lääkkeitä eikä ruokaa niin miten kummassa on varaa ostaa uutta telvisiotakaan, Joten kaikkei heikommassa asemassa olevilta viedään tämäkin . onko oikei siitä sitten verottaa kysyn vaan

    • Anonyymi

      Kannatta, jos ehdottomasti haluaa maksaa tyhjästä. Googllaa kuka soitti ja laita puhelimessa esto päälle.

    • Anonyymi

      Tavallinen palkansaaja olen ja mitään omistamat on duunari 40 v töis en hyötynyt mitään maksan veroja sen 30%ja hyvä niin millä niitä vähentää on edelleen epäselvää ja joku kotitalousvähennys on pelkkää tukea yrittäjille koska hinnat nousivat sen takia ja siksi.

    • Anonyymi

      Verohallinnon toiminta on huonontunut. Kerronpa esimerkkejä:
      - kotitalousvähennyksen ja oikaisuvaatimuksen voi tehdä vain kolmelta vuodelta; aikaisemmin sen sai tehdä viideltä vuodelta. Mitäpä sitä turhaan vaivata verottajaa
      - jos valitat veroistasi ja häviät, niin joudut maksamaan siitä turhasta valittamisesta; jos veroasia on epäselvä, niin kyllä veronmaksaja vähemmästäkin ymmärtää olla valittamatta
      - tekoäly ainakin aikaisemmin teki verotuspäätöksiä, siinähän sitä kuullaan veronmaksajaa aktiivisesti
      - verotarkastuksia voidaan tehdä ilman käyntiä tarkastettavassa yrityksessä, onpas sitä aikoihin eletty, siinähän se verovelvollisen oikeusturva paranee
      - verovelvollisen hallinnollisia velvollisia on koko ajan lisätty; lippusia ja tietoja voidaan kysellä, mikä voi viedä kirjanpitäjältä monta päivää eikä tästä työstä saada korvausta
      - verotarkastuksen osalta verotarkastaja esittelee veroesityksen päättäjälle, kyllähän se verovelvollisen oikeusturva paranee oikein kunnolla.
      Minä kysyn, että mitähän Veronmaksajien Keskusliitto on tehnyt näiden huononnusten korjaamiseksi. Näiden ja useiden muiden huonnonnusten takia olen eronnut liiton jäsenyydestä. Muistelen vanhojen kaiholla vanhoja hyviä aikoja.

    • Anonyymi

      Itse olen jäsen ja tuskin enää jatkan jäsenyyttä. Tuon veroneuvonnan johon vastaavat verojuristit niin lakikirjan osaavat varmaan takaperinkin ulkoa, mutta itse käytännöstä miten verotus tapahtuu tiedetään sitten vähemmän. Lisäksi usein vastaukset ovat ns. juristimaisen jäykkiä joista ei paljon asia selkene. Paljon paremman ja asiallisemman vastauksen saa soittamalla verottajalle.

    • Anonyymi
      UUSI

      Kyllä kannattaa voin suositella jo 7-vuoden jäsenyydellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe