Kannattaako liittyä Veronmaksajien keskusliitton?

sipisupi

Kokemuksia Veronmaksajien keskusliiton neuvonnasta?
Antaako neuvoja tulkinnanvaraisissa tilanteissa veronmaksajan eduksi?

20

1895

Vastaukset

 • Minuakin kiinnostaisi tietää,

 • Neuvonta toimii hyvin, mutta tulkinnanvaraisissa tilanteissa verottajahan sen lopullisen päätöksen tekee. Verottajalta saa myös sitovan ennakkopäätöksen, maksua vastaan tosin, juuri tällaisissa tulkinta asioissa. Jos haluaa varman päälle pelata....

 • Ihan hintansa väärti jo pelkän jäsenlehden takia joka on täynnä asiaa.

 • Jäsenlehteä lukemalla tosiaan pysyy kärryillä verotukseen tulevista muutoksista ja myös muu yleinen verotustieto lisääntyy huimasi. Lehdessä on mielenkiintoisia artikkeleita erilaisista aiheista verotuksen näkökulmasta.

  Jäsenet saavat myös käyttötunnukset verkkopalveluun, jossa on lehden arkisto. Sitä kautta voi löytää vastaukset omaankin asiaan aiemmin käsitellyistä aiheista.

 • Ei kannata. On vain yksi yhdistys muitten joukossa, jonka tehtävä on itse liiton olemassaolo.

  Koko liiton toiminnan aikana verotus on vain kiristynyt ja se on tuonut lisää jäseniä liittoon. Siis ihan toimiva yhtälö liiton kannalta. Maksajat voi olla toista mieltä.

  Liitolta ei kysytä verotukseen tehtävistä muutoksista, vaan liitto kommentoi tulevia verotusehdotuksia. Aika turhasta siis maksatte jos liitytte. Lopparina päätöksiin
  liitto voi työtänsä tehdä. En muista yhtään verolain muutosta jossa ko. liitto olisi sanonut, että tämä oli heidän ehdotuksensa.

  Liittojen ja yhdistyksien ykköstehtävä on kerätä rahaa jäseniltä ja pitää huoli siitä, että ongelma jota varten yhdistys on perustettu, ei se kyseinen ongelma poistu. Näin taataan yhdistyksen toiminta ja rahoitus. Myös yhdistyksen johdolle työpaikat kaikkine lisähilloineen, kuten myönteinen julkisuuskuva ja ilmaisia palstamillimetrejä tulevaisuuden työtehtävää varten. Kuten kansanedustajaksi
  tai johonkin muuhun työhön, jossa ei tarvitse murehtia siitä mistä se raha tilipussiin tulee.

  • Ei kai liiton olemassaololla ja verotuksen kiristymisellä nyt ole yhteyttä toisiinsa. Kuten aiemmat kirjoittajat ovat todenneet laadukkaan lehden saa pelkällä jäsenmaksun hinnalla


 • Ei todellakaan kannata. Onnistuivat mm. lähettämään laskut väärään osoitteeseen ja sen jälkeen ensimmäinen kontakti on laskun siirto perintään ja 60 € lisäkuluja, josta eivät jousta, vaikka väärä osoite. Useat tutut firmat eronneet koko puljusta. Täysin hukkaan heitettyä rahaa. Veroneuvontaa antaa parhaiten verottajan neuvontapuhelin, jonne voi soittaa kaikissa asioissa.

 • Veronmaksajain Keskusliitto julistautuu poliittisesti riippumattomaksi järjestöksi. Tosiasia kuitenkin on, että se ajaa hyvin samanlaista verotuslinjaa kuin Kokoomus ja elinkeinoelämä. Olis se tietysti mukava jos duunareillakin olis oma Veroyhdistys.

  • Veronmaksajan etu on mahdollisimman tehokkaasti käytetyt verorahat. Jos se nyt sattuu olemaan sama kuin kokoomuslainen politiikka, niin sitten on.

   Vasemmistolainen "keksitään kaikkea kivaa rahanmenoa ja veronmaksajat maksaa viulut" -politiikka ei tietenkään ole veronmaksajien mieleen.

   Tietysti niillä, jotka ovat enemmänkin saamapuolella (mukaanlukien julkisen sektorin työntekijät), on erilainen näkemys asiaan. Mutta he ovatkin veronsaajia...


  • Duuuuunari: Olet täysin oikeassa.Ei siellä duunarin ja eläkeläisen asioita ole ajettu ja varsinkaan työttömän.Lääkärit näyttelevät suurta osaa ja yrittäjät /parempiosaiset.Esim .lääkärit saavat jäsenalennusta liittyessään tähän konklaaviin.Ei taida savu pölähtää pitkiin aikoihin merkiksi siitä että köyhä on saanut etua ko. rahankeruujärjestöltä.Sitä se on.


 • "Veronmaksajan etu on mahdollisimman tehokkaasti käytetyt verorahat. Jos se nyt sattuu olemaan sama kuin kokoomuslainen politiikka, niin sitten on. "

  Tehokkaasti on käytetty joo, jopa niin tehokkaasti, että joka vuosi on jouduttu ottamaan kauheita summia lainaa verovajeen paikkaamiseen (syömävelkaa) ja nyt ollaan lähes konkurssissa. Samalla verorahoilla bisnestä tekevien määrä on lisääntynyt ulkoistusten ja käsittämättömien rakennushankkeiden johdosta rajusti, kuten myös veroa joko laillisesti tai laittomasti kiertävien määrä. Kumpaankaan ei haluta puuttua, päinvastoin. Hyvä esimerkki on jo nyt ja jatkossa vielä enemmän, verorahoilla bisnestä tekevät ulkomaiset hoivafirmat, jotka eivät maksa edes veroja Suomeen.

  Myös painotus on suuntautunut tosi voimakkaasti tasa-verojen ja tasamaksujen suuntaan. Pienitulosten verotaakkaa nostamalla on voitu helpottaa suurituloisten verotaakkaa (mm. yritysverotuksen keventämistä ja progressiivisen palkkatuloveron allennuksia ja progression leikkaamista). Valtiomme veropolitiikka suistaa enenevässä määrin tavallisia työätätekeviä ihmisiä köyhyysloukkuun. Sama on tilanne eläkelläisillä ja työttömillä, tosin heistä jo nyt suurin osa taitaa kituuttaa ihan minimitasolla: ruoka ja katto päällä, ei juuri muuta. Ruokajonot ja lisääntyvät köyhyyden ilmenemismuodot on hyväksytty osaksi normaalia arkea.

  Tämänkin kehityssuunnan olisi vielä voinut hyväksyä (tai tavallaan se on hiljaa hyväksyttykin luottavaisena ja odottavilla mielillä), jos sillä olisi saatu aikaan luvattuja työpaikkoja, talouskasvua ym. pönkittämään "hyvinvointivaltiota" ja kasvattamaan kansantaloutta. Jos tilannetta katsotaan kokonaisuutena, kehtaako joku sanoa, että tässä on onnistuttu ja mikä surullisinta, samaa lääkettä tarjotaan jatkossakin samoin lupauksin.

 • Päädyin liiton jäseneksi maksamalla jäsenmaksun, kun kirje tuli kotiin. Myöhemmin kun funtsasin asiaa tarkemmin niin en kyllä muistanut, että olisin puhelimessakaan asiasta sopinut. Mystistä..

 • Eikös me kaikki lottovoittajat olla siinä vero-klubissa heti siitä alkaen, kun ruvetaan sitä rahaa ansaitsemaan. Ai niin... eihän ihan jokainen sitä pääse maksamaan, joillakin on oma klubi jossain gayman saaarilla.

 • Paljonko on Teemun palkka?

 • ite ollut jäsenenä muutaman vuoden. Saanut tietää mm elatusmaksujen vähennyskelpoisuuden. Eli jäsenyys on kannattanut.

 • Veronmaksajilal on hyvä lehti Taloustaito
  jossa on paljon sijoitoitusasiaa

  Eli jos sijoitat kaksi järjestöä on yli muiden
  Veronmaksajat (Taloustaito)
  Osakesäästäjät (Viisas raha)

  Punavihreät yrittävät sabotoida verokeskustelua muualla
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulo-ei-ota-koyhalta-mitaan#comment-91263134

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulot-menevat-ulos-elleivat-kelpaa-Suomeen#comment-91263957

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/veronmaksajat-eli-keskituloiset-katoavat#comment-91264038

 • Ei mitään järkeä liittyä. Veronmaksajien keskusliitto on kokoomuksen haarakonttori. Sinä aikana kun kokoomus on istunut hallituksessa (1985 jälkeen), Suomen veroaste ja erityisesti pääomaverotus on nostettu maailman korkeimmaksi.

  Koitapa seurata mediassa, kun Teemu Lehtinen myötäilee hallituksen politiikkaa silloin, kun kokoomuksella on valtionvarainministerin tai pääministerin salkku. Et kuule ikinä poikkipuolista sanaa. Pelkkää hymistelyä. Kuvottavaa!

 • Sain ainakin itse tietää juuri ko lehdestä Korkeimman hallinto-oikeuden elokuisen päätöksen loma-asunnon vuokratulojen ilmoittamisesta. Nyt oikaisuvaatimus verotuksen oikaisulautakunnalle tehty.

 • Ei kannata. Olen itse liittynyt kun firmaa perustin. Samat tiedot saa ilmaiseksi netistä hakemalla ja kaikki viralliset muutokset mitä pitää tietää ilmoitetaan kyllä muuta reittiä pitkin.
  Jäseneduista ei mitään hyötyä.
  On myös todella vaikeaa ja ongelmallista erota kyseisestä jäsenyydestä ellet itse muista laittaa talteen kirjallisia eroilmoituksia. Moni ystäväni todenut saman. Jos ei kirjallista eroilmoitusta tallessa eivät myönnä sellaista tulleen eikä heiltä löydy, kas kummaa. Eli ei todellakaan kannata liittyä. Itselläni oli tallessa ja yllätysyllätys sen jälkeen heiltäkin se löytyi. Haisee todella pahalta.....

  • Höh. Erota voi helposti vaikka lähettämällä sähköpostia!


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  146
  6168
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  162
  2591
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  34
  858
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  490