27% ihmisistä maksaa 70% veroista! Eriarvoista

Audiimerssuubemariii

http://m.iltalehti.fi/politiikka/201709242200413377_pi.shtml Mielestäni aika järkyttävää eriarvoistamista. Ja sitten 1/3 suomalaisista ei maksa veroja juuri lainkaan. Nimenomaan rikkaiden ja menestyvien yrittäjien verotusta tulisi ensisijaisesti keventää jotta köyhillä olisi rahaa ja työpaikkoja. Rikkaat yrittäjät on monet sinutkin valittajan pitäneet menestymisellään hengissä. Heidän berotusta kun nostaa niin kikkailevat verojen ja yhtiöiden kanssa niin ettei suomeen lopulta tulekaan "apurahoja köyhille".

88

823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa.mieltä

      Juuri näin. Hyvin sanottu.

    • dhystderft

      Verot maksettava veronmaksukyvyn mukaan ja sitä löytyy varsinkin ylemmältä keskiluokalta ja ökyrikkailta. Sitä paitsui myös köyhät maksavat suhteessa käyettävissä oleviin tuloihinsa paljon välillisiä veroja kuten kaikissa tuotteissa ja palveluissa olevaa arvonliäsveroa ja tuotteiden valmisteveroja koska käyttävät pääosan tuloistaan asumiseen, tuotteisiin kuten ruokaan.

      • höpöhöpöpöä-

        aijaa pitäisikö köyhien vielä saada jotain alennuksia tuotteista?

        Iso osa kansasta loisii jo nyt muilta ja kuppaa rahaa yhteiskunnalta


      • xljhxdfgfgh
        höpöhöpöpöä- kirjoitti:

        aijaa pitäisikö köyhien vielä saada jotain alennuksia tuotteista?

        Iso osa kansasta loisii jo nyt muilta ja kuppaa rahaa yhteiskunnalta

        Mistään alennuksista ei puhuttu mitään tuossa kommentissa joten älä trollaa kokoomuslainen.


    • Kermisnarina

      Euro nosti paremman luokan tuloja niin paljon että heidän on syytäkin maksaa kunniavelkaansa veroja maksukykynsä mukaisella osuudella. Pieni- ja alemmilla keskituloisilla palkat on nousseet paljon vähemmän kun Suomen EU:n korkein hintataso moninkertaisesti menot, kun markka muuttui hinnoissa euroiksi. Perusturvalla elävien tulot ovat tippuneet kaikkein eniten ja Euroopan neuvosto onkin antanut Suomen hallinnolle useaan otteeseen risuja perusturvan, sosiaaliturvan ja perustyöttömyysturvan aivan liian matalasta tasosta.
      Kermaperseluokka voisi lopettaa ikuisen veronapinansa ja itkupotkuraivoamiset veroista ja maksaa kunniavelkaansa kiitollisena, hehän ovat Suomen verovaroilla toimivasta hyvinvointiyhteiskunnasta sen vakaudesta ja turvallisuudesta hyötyneet eniten. Kaikki on saatu mutta mitään ei viitsittäisi antaa muille suomalaisille ja tuleville sukupolville. Perin itsekästä, hävetkää narisijat!

      • xkhdgs

        Hyvä kommentti.


    • miksijamiksi

      Miksi SDP ei välitä 5000 köyhästä?

      SDP on moittinut Sipilän hallitusta siitä, että rikkaimmille aiotaan antaa noin 400 euroa lisää vuodessa, mutta pienituloisimmat menettävät 37 euroa. Itse asiassa tämä 37 euron tulon menetys johtuu siitä, kun hallitus nostaa tupakkaveroa ja pienituloisista tupakan hinnan nousu laskee nimenomaan kaikista köyhän elintasoa eniten.

      Tupakointi on hengenvaarallista.Tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin kuolee Suomessa keskimäärin 5 000 ihmistä joka vuosi. Määrä on enemmän kuin Suomessa vuoden aikana huumeiden, alkoholin, liikenneonnettomuuksien, aidsin, itsemurhien ja murhien seurauksena kuolleiden määrä yhteensä.

      http://www.terve.fi/tupakan-terveyshaitat/tupakoinnin-aiheuttamat-kuolemat

      Näin ollen voidaan sanoa että SDP haluaa mieluimmin "tappaa" 5000 pientuloista kuin antaa tunnustusta hallituksen onnistumisesta esim. siihen että vuoden aikana 20000 pitkäaikaistyöntöntä on saatu töihin. Voidaan myös kysyä, että onko köyhän pakko poltttaa tupakkaa...miksi SDP ei valista köyhiä sanomalla että tupakka tappaa ja silläkin rahalla, jolla köyhä ostaa tupakkaa, voisi ostaa terveellistä ruokaa?

      • SekoomusVauhdissaTaas

        Tuo Orpon tupakkaveroheitto oli kyllä kaikkien aikojen rimanalituksia, esim. Sipilän PersKeKo-täysporvarihallituksen peruspalvelumaksujen 30%:n jättikorotukset sekä lääkeomavastuukorotus on vaikuttanut paljon enemmän pienituloisimpien menojen lisäykseen.


      • wedifhd

        Miksi kepulestaporvari Sipilän hallitus ei korjaa eläkeindeksiasiaa nyt kun on vallassa?


    • dkhsgdf
      • Hallaahon.äänestäjä

      • xkdhfsxdf
        Hallaahon.äänestäjä kirjoitti:

        Suomessa ei ole paljonkaan rikkaita mutta ymmärrän että tarkoitat hyvin toimeentulevia
        mutta

        ON EROTETTAVA SAAKO RAHANSA KUIN SOINI ORPO ELI VALTIOTA YLIPALKKANA
        VAI PÄÄOMATULOSTA, PÄÄOMATULOT EIVÄT OLE POIS KÖYHILTÄ EIKÄ VERORAHOITA KOSKA NIISTÄ TAISSELLAAN KANSAINVÄLISESTI
        eli ne menevät Trumpille jos suomalaiset eivät ota

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulo-ei-ota-koyhalta-mitaan#comment-91263134

        Turha on vähätellä Suomen rikkaiden lukumäärää kokoomulainen, tuo vanha mantra ei enää uppoa kansalaisiin jotka haluavat tasapuolisuutta veronmaksuun eli mysö pääomatulot progressiiviselle tuloverolle kuten palkkatulotkin ovat.


    • se.tiedetään

      Vasemmisto ja vihreät pitävät matutuksella huolen siitä, että duunarin pöydässä on yhä enemmän nälkäisiä suita ruokittavana. Duunarin oman perheen suut jäävät siinä toissijaiseksi.

      • wsedkfj

        Kepulestaporvari Sipilän hallituksella on Suomen mamutusennätys kesältä 2015 jolloin kepu Sipilä, kokoomus Orpo ja persu Soini seisoivat tumput suorina kun noin 36 000 paperitonta matua tunki Suomeen toisesta turvallisesta EU maasta vaikka ne olisi voitu Dublinin sopimuksella käännyttää takaisin Ruotsiin.


    • Maksukykyinen

      "Etujärjestö Veronmaksajien sivuilta löytyy tilasto nimeltä "Tulonsaajien, tulojen ja verojen jakautuminen tuloluokittain 2015." Lähteeksi on mainittu verohallinto.

      Tilastosta käy ilmi, että 27,4 prosenttia tulonsaajista maksoi 70,6 prosenttia kaikista tulo- ja pääomaveroista. Nämä jokseenkin tavalliset ihmiset tienaavat 35 000-150 000 euroa vuodessa, tyypillisesti kuitenkin 35 000-50 000 euroa. Ryhmään kuuluu myös sellainen 0,6 prosenttia väestöstä, joka tienaa yli 150 000 euroa vuodessa.

      Samasta tilastosta ilmenee, että tarkalleen kolmannes suomalaisista tulonsaajista ei maksa veroja käytännössä lainkaan. Heidän osuutensa yhteisestä tulo- ja pääomaveropotista oli 3 prosenttia".

      -

      Itse tähän 27,4 %:n luokkaan kuuluvana voin sanoa että itselläni ja muillakin olisi varaa maksaa lisää veroja, meillähän menee paremmin kuin koskaan. Järkyttävää että porvarihallitus leikkasi heiltä joilla oikeasti menee huonosti ja tulot riittävät ehkä juuri ja juuri perustarpeiden tyydyttämiseen. Ja tuo Orpon heitto tupakasta oli kyllä kokkelien kaikkien aikojen rimanalituksia. Alimpien tuloluokkien tulojen tippuminen porvarihallituksen toimesta on huomattavasti suurempi kun mukaan otetaan esim. terveydenhuolto- ym. peruspalvelumaksujen järkky 30%:n korotus Sipilän porvarihallituksen toimesta. Me työssäkäyvät saamme työterveydenhuollon kautta terveyspalvelut, liittojen vakuutusten kautta vakuutusturvan jne. jotka vähentävät menoja joita köyhät, työttömät ja pienituloiset maksavat palvelumaksuina. Tämä maa on menossa huonoon suuntaan kun parhaiten menestyneet eivät halua ottaa osaa talkoisiin ja tuloerot kasvavat.
      Meno on muuttunut hyvin itsekkääksi 2000-luvulla.

    • Sitralaiset

      Tosiasiassa vapaamatkustajat löytyvät yli 50 te ansaitsevista, kunnalliverot ja maksut ovat samoja kaikille, mutta 100 te/v ansaitseva saattaa maksaa yhtä vähän suhteessa veroja kuin köyhä eläkeläinen. Kysymys taitaakin tämän kokoomuslaisen toimittajan mukaan siitä, että kovatuloisten virkamiesten ja johtajien pitäisi saada ökyrikkaiden tapaan verosuunnitella, ja maksaa niitä veroja, mikä miellyttää eniten. Tulevaisuudessa, kun kokoomuksen sote menee läpi, niin pienituloisilla ei ole varaa minkäänlaiseen hoitoon, niin tilanne tasoittuu. Jos sairaan hoidon kulut tulevat viemään valtasoan kaikista verokertymistä, ja niitä saa vain varakkaat, kenen tulee maksaa niistä. eikö järkevämpää olisi antaa varakkaiden itse maksaa hoitonsa.

    • wedrfkgh

      Pelkkiä pääomatuloja nostavat eivät maksa kunnallisveroja ollenkaan vaan käyttävät perheineen ilmaiseksi kuntapalveluja.

      • Hallaahon.äänestäjä

      • höpöhöpöpöä-

        no kerroppa sitten samalla että kuin PALJON niitä on jotka
        nostavat vain pelkkiä pääomatuloja?

        Oletko kuullut että on olemassa valtion tulontasausjärjestelmä!?!
        Valtio jakaa valtionverotuksen tuloja kunnille joten sun väite ei pidä paikkaansa


      • xljhxgcf
        höpöhöpöpöä- kirjoitti:

        no kerroppa sitten samalla että kuin PALJON niitä on jotka
        nostavat vain pelkkiä pääomatuloja?

        Oletko kuullut että on olemassa valtion tulontasausjärjestelmä!?!
        Valtio jakaa valtionverotuksen tuloja kunnille joten sun väite ei pidä paikkaansa

        Ei sitä ole mitenkään korvamerkitty että juuri se raha olisi pääomatuloveroa joten älä yritä venkoilla kokoomuslainen.


    • demarienvihollno1

      ..Suomessa maksetaan liikaa veroja. Maailman eniten verotetuin kansa, ja rahan ostovoima euroopan huonoimpia.

      Budjeti aivan liian suuri, siis menoja liikaa.

      MENOJA PITÄÄ supistaa. Maatalouden tuet maksavat 7 miljardia vuodessa. Yritystuet 5 miljardia. Elokuvasäätiö ja puoluelehtituet 100 miljoonaa vuodessa-älytöntä! Työttömyys 6 miljardia vuodessa. Nämä menot alas. Työttömyydellä ei saa alkaa elämään, vaan avustukset loppuvat 6 kk:n sisällä ja sitten sosiaaliavunpiiriin, kaikille sama työttömyys apu. Työllä pitää selvitä.
      Jos tekee kahta työtä tai paljon ylitöitä, verotus ei saa rankaista siitä! Keneltäkään ei saisi ottaa enempää kuin 45% veroa, vaikka tienaa miljoonan kk:ssa. Pienipalkkaisilla esim. 2000 ja alle tienaavilla vero 9%.

      Verot alas ja menot alas! parasta hyvin vointia suomelle...

      • Hölynpölypaskaa

        Lapsellista lässynlässyä.


      • slkhsgdf
        Hölynpölypaskaa kirjoitti:

        Lapsellista lässynlässyä.

        Sanoo puppugenerattori kokoomustrolli.


      • Perusääliö

        Itepähän paskajuttusi kirjoitit perusääliö.


    • Häpeäistte

      Suomessa on maailman tyhmin kansa, terveydenhuoltomenojen julkisen rahoituksen osuus on 75 prosenttia ja yksityisen rahoituksen osuus 25 prosenttia KOKO SAATANAN BUDJETISTA, ja nämä tollot haluaa haluaa maksaa siitä kaiken.

      • Miljardöörit

        Se tarkoittaa sitä, että sipilän hallituksen sotessa lähinnä kokoomuslaiset porhot saavat 5 mrd euron tulonsiirron alempituloisilta,


      • Siansilmänprovo

        Valtion ansiotuloverot 5 mrd ja valtion verot yhteensä 39 mrd, eli tämä Koskisen potti siirtyykin köyhuien maksettavaksi, koska sen osuus kokonaisuudesta on pieni.


    • eiolevaikeaatajuta

      Eli kun jotkut imevät itselleen kohtuuttoman suuria viipaleita yhteisestä kakusta ja maksavat siitä sitten paljon veroja (jos itse saisivat päättää eivät maksaisi yhtään) niin se on jotenkin kunnioitettavaa?

      Etkö ymmärrä että he alunperinkin ottavat enemmän kuin mitä heille kuuluu? Etenkin pääomatuloloiset.

    • syntyjäänvetelät

      Mitä rikkaat tekisivät, jos kaikki rahat annettaisiin heille? Köyhiä ei olisi, jos rahat jaettaisiin tasan kaikkien kesken. Sijoittajat elävät muiden tekemällä työllä.

      • muna.vai.kana

        Niiden sijoittajien ansiosta sitä työtä on ylipäätään olemassa työntekijöille.


      • kchgdfgh
        muna.vai.kana kirjoitti:

        Niiden sijoittajien ansiosta sitä työtä on ylipäätään olemassa työntekijöille.

        Palkkatulot ja pääomatulot samalle viivalle verotuksessa eli progressiiviselle tuloverolle.


    • yksi.veronmaksaja

      Jos on varaa polttaa päivittäin tupakkaa ja juoda kaljaa, on varaa myös maksaa itse asumisensa ja elämisensä.

      • valtapeliä

        Kukaan ei tule toimeen omillaan, sillä raha on vain vaihdon väline. Tupakoitsija ja kaljaveikko kuluttavat ja elättävät siinä missä muutkin. Rahasta olisi mahdollista luopua tyystin, mutta eliitti vastustaa sitä valtasyistä.


    • Hallaahon.äänestäjä

      Älyttömintä on se, että LIITETÄÄN PIENSIJOITTAJIEN OSAKETULOT ERIARVOISUUTEEN

      Jos suomalainen ei sijoita, rahat eivät suinkaan mene SUOMEN SOSIAALITURVAAN vaan globaaleille sijoittajille kuten Trumpille

      MITÄ VÄLIÄ SILLÄ ON JOS JOKU SUOMESSA LISÄÄ ERIARVOISUUTTA KUN KYSEESSÄ ON GLOBAALIT PÄÄOMATULOT ELI

      OMISTAMALLA TUOTTAVIA OSAKKEITA KOSKA VAIHTOEHTO ON ETTEI OMISTA JA ERIARVOISUUS LISÄÄNTYY MAIDEN VÄLILLÄ KUTEN ETTÄ SUOMI HÄVIÄÄ RUOTSILLE JA ON LOPULTA KÖYHÄ KUIN PKOREA

      PKOREASSA EI OLE JUURIKAAN ERIARVOISUUTTA PIENTÄ ELIITTIÄ LUKUUNOTTAMATTA KAIKKI OVAT SIKAKÖYHIÄ AIVAN SAMAAN TAPAAN KUIN VENÄLÄISET KREMLIN MIEHITTÄMÄSSÄ KARJALASSA
      jossa vieläkin on säännöstelykortit kun ostetaan Altain tattarille

      Hyvä Halla-aho ja Huhtasaari

      1. Suomi on AINOA Euroopan maa, jossa JULKISUUS LISÄÄ VEROJA eli listautunut (pienyhtiö-lista First North http://www.nasdaqomxnordic.com/about_us/firstnorth) MAKSAA ENEMMÄN OSINGOISTA VEROJA, kuin herrat (Sipilä jne.) listaamattomissa PIILOYRITYKSISSÄÄN ja sieltä nostamistaan osingoista, jotka herroille on kevyesti verotettu. EI MISSÄÄN MUUALLA EUROOPASSA lyödä julkista listattua yritystä näin, ottaen vielä huomioon että tavikset voisivat sijoittaa julkisiin Suomeen First North-yrityksiin. Pienyhtiö kasvaa, luo työpaikkoja ja kappas: VERO ON KOVEMPI KUIN HERROJEN PIILOSSA PITÄMÄSSÄ suljettu SUKU- YMS. YHTIÖSSÄ

      2. RIKKAIDEN SUKUJEN VEROETUJA EI VOIDA POISTAA GLOBALISAATIOSSA, MUTTA MIKSI PS EI AJAISI samoja etuja TAVIKSILLE Ruotsin malliiin? On selvää, että Herlin-laki (10 pros. omistus antaa verottomat osingot) ja säätiölaki soinisäätiölle, Sipilä-säätiöille, SAK:n vuokrataloille jne. on tehty sitä varten, että ne eivät siirrä omaisuuttaan verottamattomaksi USA-vetoisiin pankkiiriliikkeisiin jne. SIKSI OLISI TÄRKEÄÄ, ETTÄ SUOMEEN SAATAISIIN RUOTSIN MALLINEN JÄRJESTELY, ETTÄ MYÖS TAVIKSILLE LUODAAN verohelpotuksin herroille annettu MAHDOLLISUUS olla nostamatta osinkoja, jotka sijoitetaan edelleen eikä nosteta käyttöön ja näin lisätään pääomia yrityksissä (Ruotsi). Ruotsi tukee kansansijoittamista alhaisilla veroilla

      SIPILÄ-SOININ SALLIMA RAHASUKUJEN JUHLA. TAVALLISET OSAKKEENOMISTAJAT MAKSAVAT OSINKOVEROT, EI SIPILÄ EI SOINISÄÄTIÖ EI SAK EI HERLIN ...
      PANKAA TASA-VERO OSINKOIHIN, KAIKILLE SAMA ALENNETTU PROSENTTI JA LAAJA VEROPOHJA, RUOTSIN VEROTUS ON ALHAISEMPI TAVIKSELLE
      https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/vain-sina-maksat-osinkoveroa-6599841 Rahasukujen juhlaa Suurimman kolauksen piensijoittajien oikeudentajuun tekee niin sanottu kymmenen prosentin kerho. Siihen kuuluvat Suomen rikkaimmat henkilöt

      • uusvanhatalousmalli

        Miksi yrityksiä on tuettava sijoittamalla ja monilla muilla kikoilla? Talous on terveintä, kun yritykset työntekijöineen elävät myymistään tuotteista saamillaan rahoilla. Pörssit ovat vain turhia ja vahingollisia pelihelvettejä.


      • Hallaahon.äänestäjä

        Se on eri asia
        haluatko vihjeenä mitä nyt itse teen kun pörssi on vaikeassa tilanteessa

        Ei pidä tukea yrityksiä
        Suomalaisyritykset ovat globaaleja eli
        NOKIAN OMISTAJISTA ESIMERKIKSI 80 prosenttia on ulkomaalaisia
        joten voitot ja tuet valuvat niille

        PÖRSSI EI OLE PELIHELVETTI
        Toisin kuin pokeri tai veikkaus tai lotto
        pörssi EI OLE nollasummapeli eli pörsissä ei voittajan tarvitse löytää sitä joukkoa joka häviää eli toisilla sanoilla sekä ostaja että myyjä voittaa pörsissä koska kyseessä on korkoa korolle -efekti ja pörsissä on maailman parhaat ja Suomen parhaat yhtiöt
        totta pörssissä ei ole esimerkiksi Fazeria mutta yleensä maailman parhaat
        eikä sielää ole Korson reki- ja harmonikka -yritystä joka kitkuttaa ja tuottaa voiton vain omistajalleen joka itse tekee työn

        ONGELMANA SUOMESSA ON SIPILÄN JA VARAKKAIDEN PERHEIDEN VERONVÄLTTELYEKSPERTTI VANHASEN TEKEMÄT ELIITIN SUURSIJOITTAJIEN VEROHELPOTUKSET YRITYSTUKIEN RINNALLA

        VEROHELPOTUKSET ON ANNETTAVA MYÖS PIENSIJOITTAJILLE

        PALKKATYÖ ON LOPPU, PALKKATYÖLÄISIÄ EI TARVITA (totta, tarvitaan aivan huippuja kirurgeja erikosohjlemoijia keskiluoka työt katoavat ja sitten tarvitaan aivan kovaa pienipalkkaista vuokratalosikalijoiden ja kuolleiden pulunsyöneiden huoneiden siivoojia ja kätilöitä ...

        SIJOITUS EI LOPU KOSKAAN KOSKA YRITYSTÄ EI VOI OLLA ILMAN VOITTOA
        TYÖTÄ ON ILMAN PALKKATYÖTÄ MUTTA MATUAKAAN EI SAADA TYÖHÖN ILMAN PALKKAA JA PERHEEN TUKIA JOLLOIN ALIPALKATTU MATU SE VASTA KALLIIKSI TULEE SOSIAALITUKIEN TAKIA


    • Huutava-vääryys

      Osinkotulojen verotus tulisi poistaa pienomistajilta. Suuromistajat eivät sitä veroa maksa nytkään.

    • Monetmahdollisuudet

      Toimittaja on virkamieseliitin asialla, koska yksityisellä johtaja voi ohjata rahavirran muualle, ja säätää tuloksen niin ettei veroja makseta vaan palautuksia ja tukia saadaan.

    • eikainytsentään

      Suurin piirtein täyttä passskaa on avaus ja siihen liitetty linkin juttu.Köyhä ei muuta teekään, kun maksaa veroja, varsinkin työtön, kuin myös pienituloinen. Veroasteessa ei Suomessa noin suuria heittoja ole. toisaalta tulonsaajia ovat myös eläkeläiset, heitä on 1,2 miljoonaa, joista 800 000 kituuttaa pienellä eläkkeellä, pitäisikö siitä vielä maksaa enemmän veroja?
      Tämän avaaja
      unohtaa nyt täysin, välilliset verot ja veroluonteiset maksut jotka pääosin ovat tasaveroja.
      Työtön Suomessa maksaa yli 40% veroja ja veroluonteisia maksuja, pienituloinenkin yli 30% .
      Esim työtön maksaa tuloverona 25% 700 korvauksestaan, jää noin 500, josta kulutukseen menee kaikki, siis 24% arvonlisäveron, bensan ostosta 50% veron ja veroluoteisista maksuista (esim autovero 100%, vai käyttömaksu? nimeä en nyt muista jne. Noista kertyy helposti se yli 40%.
      Pienituloinen pääsee vähemmällä, kunnalisvero 10-15% välillä (vähennykset joita työtön ei tietenkään saa) ja sitten päälle ne alvit ja veroluonteiset maksut. Niistä kertyy yhteensä about 30 pinnaa.
      Pitää muistaa myös että valtion tuloista tulovero joka on progressiivinen, kerätään vain noin 1/5 valtion tuloista. Tuosta verosta tietenkin isotuloiset maksavat leijonan osan, mutta ei koko yhteiskunnan tuloista/menoista.

      • höpöhöpöpöä-

        sä et tajua edes mitä itse kirjoitat....

        eläkeläiset ja työttömät tulot maksetaan valtion verovaroin, käytännössä
        yhteiskunnan kannalta miinusta kokonaan.

        Aloituksen pointti on juuri se että 27% palkansaajista maksaa 70% tuloveroista.
        Ja se on FAKTA.

        Käytön mukaan tulevat verot, kuten alv jne niinhin jokainen voi itse vaikuttaa
        mutta palkkverotukseen et voi vaikuttaa.


      • dkhsgds
        höpöhöpöpöä- kirjoitti:

        sä et tajua edes mitä itse kirjoitat....

        eläkeläiset ja työttömät tulot maksetaan valtion verovaroin, käytännössä
        yhteiskunnan kannalta miinusta kokonaan.

        Aloituksen pointti on juuri se että 27% palkansaajista maksaa 70% tuloveroista.
        Ja se on FAKTA.

        Käytön mukaan tulevat verot, kuten alv jne niinhin jokainen voi itse vaikuttaa
        mutta palkkverotukseen et voi vaikuttaa.

        Välilliset verot ovat veroja siinä missä palkkaverotkin joten älä saivartele kokoomuslainen.


      • Hallaahon.äänestäjä

        Lisään vielä KAIKKEIN VÄHÄOSAISIMPIA OVAT MATUT JA NIIDEN KULUT MAKSETAAN MAAILMAN TAPPIIN SUOMALAISISTA VERORAHOISTA https://www.suomenuutiset.fi/ps-hallitus-hyvaksyy-avun-isis-taistelijalle-veteraanien-kustannuksella/ Valtion talousarviossa ollaan muun muassa rintamalisistä vähentämässä 3,5 miljoonaa euroa. Samaan aikaan valtio joutuu korvaamaan kunnille 5,3 miljoonaa euroa laittomasti maassa olevien sosiaalipalveluiden kustannuksia. Perussuomalaiset eivät voi tällaista hyväksyä


        PÄÄOMATULOJA EI PIDÄ KADEHTIA eikä verottaa ylenmäärin
        köyhä suomalainen ei hyödy siitä, että ns. suomalaisistaKIN yhtiöistä suurin osa tuotosta siirretään ulkomaalaisomisajille jotka Trumpin tavoin

        - maksavat eläkkeensä pääomasijoituksillaan
        -maksavat niillä lastenlastensa koulutuksen hienoissa yliopistoissa
        - maksavat niillä ulkomaalaisten vaimojensa maintenance wifes edustuskulut
        - maksavat niillä perhekuntiensa sairaanhoitokulut ilman obamacarea

        sen sijaan pitää vaatia, että tavisten ja piensijoittajien pääomatulot verotetaan samalla tavalla kuin Herlinin-suvun veroedut ja sellaiset veroedut annetaan kaikille jota varakkaiden perheiden veronvälttelkonsultti Matti Vanhanen presidenttiehdokas ajaa

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulo-ei-ota-koyhalta-mitaan#comment-91263134


      • dlkhgxdcf
        Hallaahon.äänestäjä kirjoitti:

        Lisään vielä KAIKKEIN VÄHÄOSAISIMPIA OVAT MATUT JA NIIDEN KULUT MAKSETAAN MAAILMAN TAPPIIN SUOMALAISISTA VERORAHOISTA https://www.suomenuutiset.fi/ps-hallitus-hyvaksyy-avun-isis-taistelijalle-veteraanien-kustannuksella/ Valtion talousarviossa ollaan muun muassa rintamalisistä vähentämässä 3,5 miljoonaa euroa. Samaan aikaan valtio joutuu korvaamaan kunnille 5,3 miljoonaa euroa laittomasti maassa olevien sosiaalipalveluiden kustannuksia. Perussuomalaiset eivät voi tällaista hyväksyä


        PÄÄOMATULOJA EI PIDÄ KADEHTIA eikä verottaa ylenmäärin
        köyhä suomalainen ei hyödy siitä, että ns. suomalaisistaKIN yhtiöistä suurin osa tuotosta siirretään ulkomaalaisomisajille jotka Trumpin tavoin

        - maksavat eläkkeensä pääomasijoituksillaan
        -maksavat niillä lastenlastensa koulutuksen hienoissa yliopistoissa
        - maksavat niillä ulkomaalaisten vaimojensa maintenance wifes edustuskulut
        - maksavat niillä perhekuntiensa sairaanhoitokulut ilman obamacarea

        sen sijaan pitää vaatia, että tavisten ja piensijoittajien pääomatulot verotetaan samalla tavalla kuin Herlinin-suvun veroedut ja sellaiset veroedut annetaan kaikille jota varakkaiden perheiden veronvälttelkonsultti Matti Vanhanen presidenttiehdokas ajaa

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulo-ei-ota-koyhalta-mitaan#comment-91263134

        Pääomatulot samalle viivalle verotuksessa eli progressiiviselle tuloverolle.


      • dkhgsw

        Hyvä kommentti.


      • Hallaahon.äänestäjä
        dkhsgds kirjoitti:

        Välilliset verot ovat veroja siinä missä palkkaverotkin joten älä saivartele kokoomuslainen.

        dkhsgds 24.9.2017 12:31
        Välilliset verot ovat veroja siinä missä palkkaverotkin joten älä saivartele kokoomuslainen.


        VASTAUS, kyllä mutta pääongelma on veroja maksavan KESKILUOKAN SUPISTUMINEN oli sitten kokoomuslainen tai ei

        ja että välilliset verot on ainoa konsti saada jotain takaisiin mm. matuita jotka koskaan eivät maksa sosiaaliturvastaan mitään. Yhä suurempi osa ihmisiä ei ole palkkatyössä vaan jossain muussa JA koska keskiluokan palkkatyö katoaa

        KATOAVAT MYÖS VEROTULOT PALKASTA koska yhä suurempi osa ihmisistä elää sosiaalihuollon kansalaispalkalla

        tämä on yleismaailmallista, hyvästi keskiluokan työt
        https://www.nbcnews.com/business/economy/so-long-middle-class-middle-income-jobs-are-disappearing-fastest-n623886


      • Hallaahon.äänestäjä

      • anturanalla
        höpöhöpöpöä- kirjoitti:

        sä et tajua edes mitä itse kirjoitat....

        eläkeläiset ja työttömät tulot maksetaan valtion verovaroin, käytännössä
        yhteiskunnan kannalta miinusta kokonaan.

        Aloituksen pointti on juuri se että 27% palkansaajista maksaa 70% tuloveroista.
        Ja se on FAKTA.

        Käytön mukaan tulevat verot, kuten alv jne niinhin jokainen voi itse vaikuttaa
        mutta palkkverotukseen et voi vaikuttaa.

        Media toistaa tuota 'faktaa' kertomata, kuinka suuri osa ansiotuloverot ovat koko verokertymästä. Moni hyvin ansaitseva kiertää ansiotuloveroa muuttamalla tulojaan pääomatuloiksi tai ottamalla osan palkastaan km-korvauksina, päivärahoina ym. verovähennyksinä.
        Kaikki raha kiertää lopulta valtion kautta eli jokainen joutuu maksamaan tuloistaan 'veroa' 100 % monia eri teitä. Kaiken huipuksi jopa asunto-oy:n ottamasta lainasta joutuu maksamaan varainsiirtoveroa, kun ostaa asunnon.
        Suomen ongelmana on rahan virtaaminen pois kotimaisesta kierrosta. Rahan vapauttaminen rajoista antoi pääomapiireille oikeudet kurmuuttaa työläisiä ympäri maailmaa. Suomi on orjan asemassa, koska meiltä on viety oma valuutta ja rahapaja.


      • höpöhöpöpöä-
        dkhsgds kirjoitti:

        Välilliset verot ovat veroja siinä missä palkkaverotkin joten älä saivartele kokoomuslainen.

        en ole mikään kokoomuslainen, ne on veroja kyllä mutta voit itse omilla päätöksillä
        vaikuttaa kuinka paljon maksat, älä polta, älä käytä alkoholia, älä polttoaineita
        näin esimerksi.


      • Hallaahon.äänestäjä

        näin se menee
        Varmaan mutta näitä on vaikea tutkia siis huijausluonteista
        Verottajalla on kamalasti veronilmoituksia joita ei käydä ollenkaan läpi

        AINOA RATKAISU ON LASKEA VEROT SELLAISEKSI, ETTÄ KIINNIJÄÄMISEN YMS. PELOSSA EI KANNATA RUVETA PELLEILEMÄÄN koska verot peritään vuosia taaksepäin korotettuna jos jää kiinni

        oman asunnonoston verotus on aivan pimeää
        SAK saa verottomia osinkoja vuokrahuoneistoista joihin SDP ajaa veronmaksajia
        maksamaan vuokratukea jne.


      • jos-nyt-tarkkoja-ollaan_
        anturanalla kirjoitti:

        Media toistaa tuota 'faktaa' kertomata, kuinka suuri osa ansiotuloverot ovat koko verokertymästä. Moni hyvin ansaitseva kiertää ansiotuloveroa muuttamalla tulojaan pääomatuloiksi tai ottamalla osan palkastaan km-korvauksina, päivärahoina ym. verovähennyksinä.
        Kaikki raha kiertää lopulta valtion kautta eli jokainen joutuu maksamaan tuloistaan 'veroa' 100 % monia eri teitä. Kaiken huipuksi jopa asunto-oy:n ottamasta lainasta joutuu maksamaan varainsiirtoveroa, kun ostaa asunnon.
        Suomen ongelmana on rahan virtaaminen pois kotimaisesta kierrosta. Rahan vapauttaminen rajoista antoi pääomapiireille oikeudet kurmuuttaa työläisiä ympäri maailmaa. Suomi on orjan asemassa, koska meiltä on viety oma valuutta ja rahapaja.

        "Moni hyvin ansaitseva kiertää ansiotuloveroa muuttamalla tulojaan pääomatuloiksi"
        -- ja missä sun faktat on tästä väitteestä?

        Viime vuonna keskimääräinen pääomatulo oli noin 5000e vuodessa.

        Kyllä se on erittäin pieni osa joka aidosti pystyy muuttamaan tulojaan, lisäksi,
        pääomatuloista on jo maksettu KAHTEEN kertaan veroja ennen kuin se muodostuu
        henkilökohtaiseksi tuloksi yhtiön kautta.
        Samoin kaikki km korvaukset jne ne maksetaan yhtiön kassasta ja sitä ennen yritys
        on maksanut lukuisia veroja ennen kuin on mitä maksaa yleensä.
        Sekoitat nyt hieman eri asioita

        Aloituksessa puhutaan 35-55.000 vuodessa palkkatuloja saavista, yli 100t tulot
        ovat marginaalisia


      • Eikainytsentään
        höpöhöpöpöä- kirjoitti:

        sä et tajua edes mitä itse kirjoitat....

        eläkeläiset ja työttömät tulot maksetaan valtion verovaroin, käytännössä
        yhteiskunnan kannalta miinusta kokonaan.

        Aloituksen pointti on juuri se että 27% palkansaajista maksaa 70% tuloveroista.
        Ja se on FAKTA.

        Käytön mukaan tulevat verot, kuten alv jne niinhin jokainen voi itse vaikuttaa
        mutta palkkverotukseen et voi vaikuttaa.

        Itse et tajua passkan vertaa, aloituksessa puhuttiin veronmaksusta, ei nettoveronmaksusta, typerä molottaj olet. Lisäksi aloituksessa väitetään 70% kaikista veroista, ei 70% tuloveroista, kuules Jonne.Joten Jonne, olet vajakki.

        Olet pelkkä höpöhöpö, ei asiatietoa sinulla lainkaan.
        niin ja tiedoksesi, myös palkansaajien tuloista merkittävä osa tulee veroista, yhteiskunnan palveluksessa olevien suoraan (30% palkollisista). Lisäksi yhteiskunta ostaa tuotteina ja palveluina 30 miljadilla eurolla avoimelta, elikä yksityiseltä sektorilta.

        Siis kyse oli VERONMAKSUSTA, ei nettoveronmaksusta. Tulonsiirtoja tutkimusten mukaan hyvätuloiset saavat yhtä paljon kuin pienituloiset. Eläkeläiset taas työeläkkeen osalta ovat itse maksaneet eläkkeensä. Toki saavat kansaneläkettä myös, jos työeläke on jäänyt pieneksi.


      • xmhxcgvfq
        höpöhöpöpöä- kirjoitti:

        en ole mikään kokoomuslainen, ne on veroja kyllä mutta voit itse omilla päätöksillä
        vaikuttaa kuinka paljon maksat, älä polta, älä käytä alkoholia, älä polttoaineita
        näin esimerksi.

        Kaikki joutuvat kuluttamaan asumiseen, hyödykkeisiin ja ruokaa eläessään joten älä saivartele typeryyksiä kokoomuslainen.


      • todella-noloa
        Eikainytsentään kirjoitti:

        Itse et tajua passkan vertaa, aloituksessa puhuttiin veronmaksusta, ei nettoveronmaksusta, typerä molottaj olet. Lisäksi aloituksessa väitetään 70% kaikista veroista, ei 70% tuloveroista, kuules Jonne.Joten Jonne, olet vajakki.

        Olet pelkkä höpöhöpö, ei asiatietoa sinulla lainkaan.
        niin ja tiedoksesi, myös palkansaajien tuloista merkittävä osa tulee veroista, yhteiskunnan palveluksessa olevien suoraan (30% palkollisista). Lisäksi yhteiskunta ostaa tuotteina ja palveluina 30 miljadilla eurolla avoimelta, elikä yksityiseltä sektorilta.

        Siis kyse oli VERONMAKSUSTA, ei nettoveronmaksusta. Tulonsiirtoja tutkimusten mukaan hyvätuloiset saavat yhtä paljon kuin pienituloiset. Eläkeläiset taas työeläkkeen osalta ovat itse maksaneet eläkkeensä. Toki saavat kansaneläkettä myös, jos työeläke on jäänyt pieneksi.

        miksi täällä aletaan haukkumaan vajakiksi tai kokoomuslaiseksi?

        Kun perustelut loppuvat, alkaa henkilökohtaisuuksiin menevä solvaaminen.
        Aika säälittävää ja noloa


      • skhxdgcf
        Eikainytsentään kirjoitti:

        Itse et tajua passkan vertaa, aloituksessa puhuttiin veronmaksusta, ei nettoveronmaksusta, typerä molottaj olet. Lisäksi aloituksessa väitetään 70% kaikista veroista, ei 70% tuloveroista, kuules Jonne.Joten Jonne, olet vajakki.

        Olet pelkkä höpöhöpö, ei asiatietoa sinulla lainkaan.
        niin ja tiedoksesi, myös palkansaajien tuloista merkittävä osa tulee veroista, yhteiskunnan palveluksessa olevien suoraan (30% palkollisista). Lisäksi yhteiskunta ostaa tuotteina ja palveluina 30 miljadilla eurolla avoimelta, elikä yksityiseltä sektorilta.

        Siis kyse oli VERONMAKSUSTA, ei nettoveronmaksusta. Tulonsiirtoja tutkimusten mukaan hyvätuloiset saavat yhtä paljon kuin pienituloiset. Eläkeläiset taas työeläkkeen osalta ovat itse maksaneet eläkkeensä. Toki saavat kansaneläkettä myös, jos työeläke on jäänyt pieneksi.

        Hyvä kommentti.


      • juurikinäin_on
        höpöhöpöpöä- kirjoitti:

        sä et tajua edes mitä itse kirjoitat....

        eläkeläiset ja työttömät tulot maksetaan valtion verovaroin, käytännössä
        yhteiskunnan kannalta miinusta kokonaan.

        Aloituksen pointti on juuri se että 27% palkansaajista maksaa 70% tuloveroista.
        Ja se on FAKTA.

        Käytön mukaan tulevat verot, kuten alv jne niinhin jokainen voi itse vaikuttaa
        mutta palkkverotukseen et voi vaikuttaa.

        hyvä pointti


    • Pluffia

      Tällä samalla hämäyksellä on Rinteen sdp 10 % kokoverokertymästä maksavien hyvätuloisten taakse kokoomuksen perskärpäseksi.

      • lfghfszxdcf

        Älä trollaa kokoomuslainen.


      • Hölmövaara

        Hävettääkö, kun demarit ovat menneet kokoomuksen juoniin mukaan, ja vajonneet. Rinne ei änkyränä kelvannut sipilälle.


      • kdhgxdfg
        Hölmövaara kirjoitti:

        Hävettääkö, kun demarit ovat menneet kokoomuksen juoniin mukaan, ja vajonneet. Rinne ei änkyränä kelvannut sipilälle.

        Puhu vaan omasta häpeästäsi kokoomuslainen. Ei Rinne ole ollut menossakaan kepulestaporvari Sipilän hallitukseen.


    • Wart

      Tarkoittaako Koskinen, että 10 te/v nasaitsevan verotus pitäisi kymmenkertaistaa, koska hänen käytettävissään olevista bruttotuloista ei verouroja kerry, tämä sama ajatusharha oli EK:n Mustosella. Kaikkein köyhimpien verotus on jo suuri, koska heistä iso osa tekee palkatonta tukityötä. He eivät voi muuttua setelinipuiksi, ovatko he toimittajan mielestä hyödyttömiä, siis yhteiskuntakelvottomia kuten järjestäytyneen rikollisuuden piiriin ajautuneet.

    • 50donaavuosivähänkö

      Muutetaan tuo %-kikka euroiksi, alle miljardin verotettavaa tuloa tienaavien siis pitäisi mksaa yhtäpaljon veroa kuin 20 miljardia tienaavan väestön osan.

    • vaimitähä

      Lasketaan vain veroja ja ei oteta yhtään lisävelkaa. Katsotaan miten meille käy? Saako jo muutama lässyttävä dosentti lopputilin heh

    • e5tjh4675467j

      Epätasa-arvoista on se että osa ei voi maksaa veroja niin paljon, onko tähän jotakin ratkaisua.
      Ei, vaan se menee näin että ei voi millään olla kaikki tasa-arvoisia tulojen suhteen, ei tälläisessä systeemissä ikinä.

      Muutetaan yhteiskunnan systeemi tasapuoliksi kaikin tavoin, kaikille samat tulot, jokainen saa tehtävän jota pitää suorittaa (työ ja siihen koulutus) jota voi vaikka kerran tai pari elämänsä aikana vaihtaa jos haluaa. Mahtaisikohan toimia, siitä vaan visioimaan.. Tässä systeemissä olisi niin että kaikki palvelut on ilmaisia, asuminen olisi ilmaista ja ruokakin. Asunto olisi perusasunto jonka kukin saisi tarpeiden mukaisesti, ruokaa saisi tiettyyn rajaan saakka ilmaiseksi. Kaikki tämä kustannetaan meidän tasavertaisesta kansalaispalkasta/tuottavuudesta. Moni asia olisi silloin oikeasti inhimillisempää, varmaan moni jättäisi suomen ja menisi rikastumaan muualle.

    • Asiat.on.niinkuin.ovat

      Väittelyä vaan, tosi on mitä aloitus kertoo.
      Köyhien olisi syytä olla kiitollisia hyvin ansaitsiville se näkyy teidäkin toimeentulossa jos kaikki olisi köyhiä niin miltä tämä maa näyttäsi ?

    • KepulitBKT-10pros

      Nyt siis näiden suurimpien tuloluokkien verotus kevenee 20 % sipilän sotessa, se on vale ettei varakkaiden terveyspalveluiden kustannukset siirry maakunnille, niin kuin kepulaiset toimittajat ovat kirjoittaneet.

    • Hallaahon.äänestäjä

      SOSDEMPALKKAVEROTUKSESSA EI KUKAAN OSAAJA TULE SUOMEEN ASUMAAN ULKOMAILTA, PIENET MARKKINAT KOVA YRITYSVEROTUS AIVAN MIELETÖN PALKKAVERO

      JOS OSAAT MENET USAHAN EHKÄ KANADAAN
      vielä Englanti voi kelvata

      MUTTA ET MENE PAKKORUOTSISUOMEEN JOSSA PITÄÄ OPISKELLA KAKSI PIENKIELTÄ JA MARKKINAT OVAT PIENIÄ JA VEROT KOVIA
      mutta jos et osaa mitään etkä viitsi mitään niin sossuun Suomeen on hyvä idea matulla

      On äärimmäisen tärkeää että jokainen opettelee vähitellen - tärkeää vähitellen - sijoittamaan jotta saa pääomatuloja

      niistä ei voida viedä liikaa veroja koska muuten kukaan ei sijoita ja Suomi valuu pKoreaksi jossa on palkkatulotasa-arvo kukaan ei ansaitse mitään vähän kuin Venäjän miehittämässä Karjalassa - kaikki köyhiä piruja

      Matut tulevat olemaan riesanamme ja ne elävät ja synnyttävät ja yhdistelevät perheitään ja operoivat verorahoilla maailman tappiin ja ne verorahat ovat suomalaisilta poissa ja ne otetaan ensi kädessä KESKITULOISILTA joita on paljon ja jotka maksvat palkkaveroa kun ovat töissä, tosin palkkatulotyö häviää voimalla nyt

      mutta KOSKA MARGINAALIVERO on jokaisella 50 prosenttia tai yli ei työssäkäyvän kannata vaatia niinkään lisää palkkaa eikä se ratkaise kun puolet aina menee sossussaistujille ja matuille

      vaan tärkeää on MENOJEN KARSIMINEN JA SÄÄSTÄMINEN SITTEN HITAASTI OSAKKEISIIN JA ALOITTAMINEN AIKAISIN eli kun nuorena aloittaa voi olla miljonääri jo paljon ennen eläkeikää, tähän kuuluu tietysti myös opiskelu jotta sivistyy

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulo-ei-ota-koyhalta-mitaan#comment-91263134

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/paaomatulot-menevat-ulos-elleivat-kelpaa-Suomeen#comment-91263957

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/veronmaksajat-eli-keskituloiset-katoavat#comment-91264038

      • Huomauttaja

        Yritysverotuksesta: Usassa vielä toistaiseksi yhteisövero on 35%, Suomessa 20%. Trump on tuota pyrkinyt alentamaan, mutta päätöksistä en ole kuullut.
        Tästähän on joitain esimerkkejä miten amerikkalaissuomalaiset yritykset ovat mieluummin rekisteröityneet Suomeen (pääkonttori täällä).


      • dkhgfx

        Lopeta lapinkouho huutaminen. Hakeudu vajukki hoitoon jos nyt enää tuollaista mölisevää läjää enää edes ottavat vaivoikseen.


      • Hallaahon.äänestäjä
        Huomauttaja kirjoitti:

        Yritysverotuksesta: Usassa vielä toistaiseksi yhteisövero on 35%, Suomessa 20%. Trump on tuota pyrkinyt alentamaan, mutta päätöksistä en ole kuullut.
        Tästähän on joitain esimerkkejä miten amerikkalaissuomalaiset yritykset ovat mieluummin rekisteröityneet Suomeen (pääkonttori täällä).

        totta huomauttaja
        ei ole saanut trump mitään aikaan

        MUTTA USAN VERO EI OLE 35 VAAN ALLE 20 KESKIMÄÄRIN EHKÄ 18 PINNASSA
        lisäksi usalaiset omistavat ulkomailla niin paljon että pelottaa, ja sitä ei veroteta
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15011220/27-ihmisista-maksaa-70-veroista!-eriarvoista#comment-91265624


      • Hallaahon.äänestäjä

    • fakta-on-faktaa

      Ihan sama mitä vänkäätte ja muuta yritette väittää!

      Aloitus on täyttä FAKTAA. Piste. Muuksi se ei muutu vaikka kuin yritätte.

      Veronmaksajien sivuilta löytyy tilasto nimeltä "Tulonsaajien, tulojen ja verojen jakautuminen tuloluokittain 2015." Lähteeksi on mainittu verohallinto.

      Tilastosta käy ilmi, että 27,4 prosenttia tulonsaajista maksoi 70,6 prosenttia kaikista tulo- ja pääomaveroista. Nämä jokseenkin tavalliset ihmiset tienaavat 35 000-150 000 euroa vuodessa, tyypillisesti kuitenkin 35 000-50 000 euroa. Ryhmään kuuluu myös sellainen 0,6 prosenttia väestöstä, joka tienaa yli 150 000 euroa vuodessa.
      Samasta tilastosta ilmenee, että tarkalleen kolmannes suomalaisista tulonsaajista ei maksa veroja käytännössä lainkaan. Heidän osuutensa yhteisestä tulo- ja pääomaveropotista oli 3 prosenttia.

      • ääläpäshikeenny

        no niimpä, mutta sinä et näytä ymmärtävän että esim valtion tuloista mainitsemasi verot kattavat vain noin neljänneksen, vähän reilut.
        Mainitsemaasi kolmannekseen kuuluvat pieneeläkeläiset ja pieintuloiset, siis tuloverojen osalta. Hekin maksavat kyllä välillisiä veroja ja veroluonteisia maksuja, joitten kertymä esim valtiolle on useampikertainen tuloveroihin verrattuna.

        Valtion tuloveroprogressiota voitaisiin keventää melkoisesti, melkein poistaa kokonaan elinkeinotuet poistamalla, asumistukia karsimalla. asumistuethan suurimmalta osin valuvat vuokrakiinteistöjen omistajille. toki paljon muutakin karsittavaa löytyisi....


      • Näin.ollen

        Elinkeinotuet tuovat sitäkautta työtä, ilman asumistukea moni asui taivasalla, kurjaa kun entisaikaan asuttiin ilman sitä tosin kurjemmin. Yhteiskuntamme on vinoutunut eikä siitä näytä olevan ulospääsyä.


      • pätee-edelleen
        ääläpäshikeenny kirjoitti:

        no niimpä, mutta sinä et näytä ymmärtävän että esim valtion tuloista mainitsemasi verot kattavat vain noin neljänneksen, vähän reilut.
        Mainitsemaasi kolmannekseen kuuluvat pieneeläkeläiset ja pieintuloiset, siis tuloverojen osalta. Hekin maksavat kyllä välillisiä veroja ja veroluonteisia maksuja, joitten kertymä esim valtiolle on useampikertainen tuloveroihin verrattuna.

        Valtion tuloveroprogressiota voitaisiin keventää melkoisesti, melkein poistaa kokonaan elinkeinotuet poistamalla, asumistukia karsimalla. asumistuethan suurimmalta osin valuvat vuokrakiinteistöjen omistajille. toki paljon muutakin karsittavaa löytyisi....

        kaikki maksavat välillisiä veroja ja maksuja, ei kukaan sitä ole kieltänyt.

        Rikkaat maksavat tietysti euromääräisesti vielä enemmän, mitä enemmän on
        kulutusta. Köyhä maksaa niitäkin suhteessa vähemmän.

        Itseasiassa, jos koko verokertymä voitaisiin tutkia, tuo maksujako tuskin muuttuisi,
        kenties ero olisi vieläkin isompi!
        Uskalla väittää että pätee kaikkiin veroihin, 30% ihmisistä maksaa 70% KAIKISTA veroista
        kulutusverot mukaan lukien


      • xskdhfgsxdf
        ääläpäshikeenny kirjoitti:

        no niimpä, mutta sinä et näytä ymmärtävän että esim valtion tuloista mainitsemasi verot kattavat vain noin neljänneksen, vähän reilut.
        Mainitsemaasi kolmannekseen kuuluvat pieneeläkeläiset ja pieintuloiset, siis tuloverojen osalta. Hekin maksavat kyllä välillisiä veroja ja veroluonteisia maksuja, joitten kertymä esim valtiolle on useampikertainen tuloveroihin verrattuna.

        Valtion tuloveroprogressiota voitaisiin keventää melkoisesti, melkein poistaa kokonaan elinkeinotuet poistamalla, asumistukia karsimalla. asumistuethan suurimmalta osin valuvat vuokrakiinteistöjen omistajille. toki paljon muutakin karsittavaa löytyisi....

        Hyvä kommentti.


      • näintämäon
        pätee-edelleen kirjoitti:

        kaikki maksavat välillisiä veroja ja maksuja, ei kukaan sitä ole kieltänyt.

        Rikkaat maksavat tietysti euromääräisesti vielä enemmän, mitä enemmän on
        kulutusta. Köyhä maksaa niitäkin suhteessa vähemmän.

        Itseasiassa, jos koko verokertymä voitaisiin tutkia, tuo maksujako tuskin muuttuisi,
        kenties ero olisi vieläkin isompi!
        Uskalla väittää että pätee kaikkiin veroihin, 30% ihmisistä maksaa 70% KAIKISTA veroista
        kulutusverot mukaan lukien

        Ei maksa, saathan sinä niin kuvitella, Suomi on vapaa maa. Muutenkin köyhät kuluttavat kaiken kotimaassa, rikkaat väh puolet ulkomailla (matkustus/loma-asunnot, varakkaat eläkeläiset kuluttavat eläkkeensä asumalla Kaliforniassa, espanjassa, Portugalissa jne jne) Aiemmin jopa verottomana saivat eläkkeensä Portugaliin, siihen on neuvoteltu muutos.....


      • Eikö.niin

        Jokainen saa käyttää rahansa miten haluaa.


    • näin.se.homma.menee

      pienituloinen maksaa pientä veroa pienestä palkasta, pienituloinen myös kuluttaa vähemmän.
      1000e tuloista vero pieni, 1000e tuloista kulutus myös pientä euromääräisesti.

      5000 tuloista vero moninkertainen mutta myös kulutusverot monin kertaiset!
      5000 tuloista maksetaan ihan varmaan monta kertaa enemmän alv ja kaikkia muita veroja.
      Euromääräisesti maksavat valtiolle veroja eri muodossa huomattavasti enemmän

      Joten itseasiassa se sama 30% maksaa sen saman 70% KAIKISTA veroista.

      • ldkhgxcf

        Pienituloinen ja alempaan keskiluokkaan kuuluva maksaa suhteessa tuloihinsa nähden enemmän sekä välittömiä että välillisiä veroina koska käyttää pääosan tuloistaan asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan. Näin se menee loppupeleissä.


      • tottataisaalta
        ldkhgxcf kirjoitti:

        Pienituloinen ja alempaan keskiluokkaan kuuluva maksaa suhteessa tuloihinsa nähden enemmän sekä välittömiä että välillisiä veroina koska käyttää pääosan tuloistaan asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan. Näin se menee loppupeleissä.

        valtion kassaan tulee kuitenkin euroja, ei suhteellisuutta.

        Toiseksi, kyllä keskituloisen tuloista myös suurin osa menee juuri asumiseen,
        liikkumiseen ja ruokaan, mutta vaan enemmän kun pienituloisella.
        Ei keskituloisilla mitään jää ylimääräistä.


    • up-up-up

      hyvä aloitus

    • Ari35

      Tasa-arvo on sitä että jokainen saa ansionsa mukaan. Tasa-arvoinen vero on tasavero, sama prosentti kaikille. Eriarvoistamista on jakaa lahjoja niille jotka eivät niitä ansaitse!

    • Kaikkeapaskaa

      Eli todellisuudessa tämä aloituksen ryhmän osuus koko kuvassa on niin pieni, että se maksaa 10 % veroista, kun kaikki maksut otetaan huomioon, niin vielä paljon vähemmän.

    • OjentaaHanskan

      Ai ensteks rikkaat halus, et palkankorotukset vexlataanki veronalennuksiks (*kaching* ja yrittäjä kiittää!) täs EU-paratiisissa. Ja sit ku ne puupäät huomas et ne onki kohta ainoita jotka maksaa veroja, ni sit ne alkaa itkemään siitäkin? :)

      No eihä siin mitn! Muutetaan noi kaikki EU aikana saadut tuloveronalennukset sit takas palkankorotuksiks, ni TAAS on veronmaksajia, eikä tartte itkeä! :)

      Kättä päälle, itkuiikat?

      • OjentaaNyrkin

        Ja juu niihä mä vähä arvelinki! :) Taas puhuttii PELKÄSTÄ valtionverotuksesta, ja unohettiin autuaasti kunnallisverot kokonaan! :) Jossa sit alkaaki löytymään maksajaa ihan joka tuloluokasta! :/

        Perin objektiivista "uutisointia" taas vaihteeks! :/ Läpyläpy iltapaska!


    • Sydämenasiaa

      Keskinkertaisen ihmisen ei tarvitse nauttia samoista laeista, joita heille on säädetty.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe