Talonmieskultturi takaisin Siilinjärvelle!!!

Margelou

Kaipaamme yhtiöömme sitä ihan oikeeta Talonmies" Pikkaraista", nykyään kaikki on siirrety huoltoyhtiöille ja tästä ei ole asukkaille mitään hyötyä. Ennen vanhaan kun yhtiöissä, kerrostaloissa oli oma talonmies, aina oli apua saatavilla, oli yö tai päivä.
Tänä päivänä , kun talonmiehet puuttuuvat, on paljon häiriökäyttäytymistä, paikkoja rikotaan, toisen omaisuutta ei kunnioiteta, kun jokapaikan hajoittajat tietäävät sen , ettei siihen hetkeen joudu sen enempää huoltoyhtiö, vartija saatikka poliisi aikanaan tapahtumapaikalle.
Talossa/taloissa, kun tiedetään olevan talonmies, jonka valvova silmä on aina auki ja paikalla, tällaisistä häiriökäyttäytymisistä päästäisiin. Sillä pelkkä tietoisuus siitä, pistää miettimään, että josko jättäisin rikkeet tekemättä.
Talonmies puuttuu epäkohtiin heti tuoreeltaan, korjailee asukkaitten ongelmia asunnoissaan, ei tarvitse odottaa arkipäiviin asti.
Talonmiehet takaisin, varsinkin Simonsalon alueella, vuokrataloyhtiöissä olisi tarpeen se ihan ikioma Talkkari!!
Aionkin laittaa asukasaloitteen Talonmiehen saamisen/palkkaamisen puolesta, ko. asutusalueelle!!
Ja kyllä minä haluaisin nähdä rapunlakaisussa sen tutun ja turvallisen oman talkkarin :)
Vanha konsti on paljon parempi, kuin pussillinen uusia!!!
TALKKARIT TAKAISIN!! KIITOS!!

34

1605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asiaa!

      Nyt puhut asiaa. Tuolla olis melko työllistävä vaikutus jos joka taloyhtiössä olisi talonmies.

    • fksjgiorghiore

      Vaan löytyykö halukkaita asukkaiden joukosta talonmieheksi? Se homma voi olla oikea riippakivi.

      • hökötin

        Eihän sen tarvii asukkaista olla, lienee ammattinsa osaavia pilvin pimein vapailla markkinoilla...


    • 16+9

      Et varmaan ole laisinkaan ajatellut paljonko tuollainen 24/7 talonmies maksaa? Huoltoyhtiöt tekevät hommat murto osalla talkkarin palkasta.

      • dfgvdöbkläperiwlväb,

        Eipä voi kehua paikallisten firmojen kiinteistöjen hoitamista, ei todellakaan. Lumityöt tullaan tekemään iltapäivällä, ruoho ajetaan kun muistetaan. Kaikki rappujen edustat on jatkuvasti roskaset eikä sisälle tahdo päästä kun ovet ei aukee.Surkeeta työnjälkeä.


      • ViisKulmanTalkkari

        Perinteisesti ja nykyään. Monet Helsingin talkkareista olivat (summereista voit kantakaupungissa löytää vielä näppäimiä gårdskarl) ja ovat (sivutoimisia joista jotkut itäeurooppalaisia maahanmuuttajia) hommassaan sen takia että saavat asua asunto-osakeyhtiön asunnossa; Viiskulmassa, Töölössä ym.

        Siilin asunnot eivät ole niin suuri houkute kuin Helsingin eteläisen kantakaupungin asunnot.


      • Anonyymi
        dfgvdöbkläperiwlväb, kirjoitti:

        Eipä voi kehua paikallisten firmojen kiinteistöjen hoitamista, ei todellakaan. Lumityöt tullaan tekemään iltapäivällä, ruoho ajetaan kun muistetaan. Kaikki rappujen edustat on jatkuvasti roskaset eikä sisälle tahdo päästä kun ovet ei aukee.Surkeeta työnjälkeä.

        Kieltämättä on noinkin. Kaikkia sovittuja töitä ei edes tehdä, vaan toivotaan, ettei kukaan huomaa tai muista. Joskus homma hoituu 2-3 kuukauden päästä, useamman soiton jälkeen.
        Paikkakunnalla olisi markkinarako huoltoyhtiölle, joka toimii sovitusti ja ajallaan. Kesällä ei voi perustella rästihommia edes lumikaaoksella.


    • talkkari3

      kyllä niitä halukkaita löytyy,ja on varmaan pitkässä juoksussa halvempitaloyhtiöille

    • talot hoidettava,,,,

      Talonmiehet takaisin on todella järkevä esitys. Nykyisin kaikki kiinteistöhuolto on huoltoyhtiöitten hoidettavana jälki on sen mukaista . Tuntuu siltä et kun päästään pihaan niin aletaan kirjoittamaan heti laskua taloyhtiölle ,kun hoitaisivat ne vähäiset sopimustyöt .Taloyhtiöt kilpailuttavat huoltosopimuksia muutaman vuoden välein ymmärtämättä sitä et lopputulos on kuka halvimmalla jättää työt tekemättä ei ole mitään järkeä koko touhussa.Omistajien tulis herätä ja ruveta hoitamaan omaisuuttaan sekä tutustua huoltosopimuksien sisältöön moni varmasti yllättyisi .Vastuullinen ja pitkäjänteinen kiinteistönpito puoltaan talonmiesten palkkaamista .Paikallisen vuokrataloyhtiön tulisi heti alkaa valmistelemaan talonmiesten palkkaamista mm, simonsalossa tilanne edellyttää et aluella on oma talonmies muutoin asukaspako jatkuu eikä uusia saada.

      • Nähty on

        Näin on asia, olen samaa mieltä. Sopimukset ja raha kelpaa firmoille, mutta työntekijöitä ei palkata niin montaa kun oikeesti olisi tarve. Etenkin talvisin. Lisäksi liikenteeseen aamuyöllä täytyisi lähteä tarpeeksi ajoissa lumisateisina aamuina. Semmoisen taloyhtiön lumityöt tehdään vasta iltapäivällä, joka ei osaa pitää tarpeeksi mölyä huonosti tehdyistä töistä. Ensin mennään ns. Parempien ja tärkeämpien asiakkaiden kiinteistöille.


      • paskasuomiprkele

        Pa8kat ne omistajat mitään välittää niistä taloista, sehän on ihan sivuseikka. Enin osuus omaisuudesta on pörssiosakkeissa ja niiden hoito kiinnostaa paljon enemmän kuin joidenkin talonröttelöiden. Asunnoissa niitä kiinnostaa vain arvonnousu ja ehkä verotekniset kikkailut. Huolto- ja korjaus ei lainkaan kiinnosta kun siitähän koituu vain kuluja eikä ne korjaukset edistä omistajan perseen lihomista mitenkään.
        Tällaiseksi pa8kaksi kaikki on mennyt nykysuomessa, millään ei ole enää mitään väliä, oikeudenmukaisuus ja reiluus on heitetty romukoppaan ja ahneus on ainut asia mikä ajaa mitään asiaa!


    • pikkufirmat kunniaan

      Kerta täällä mollataan siilinjärveläisiä kiinteistöhuoltajia niin suosittelen lämpimästi siilinjärvellä toimivaa huoltoyhtiötä nimellä Savon Huoltoteam Oy. Työt tehdään niinkuin pitääkin, siististi ja ajallaan eikä rahankiilto silmissä miten sattuu. Ajaa mennentullen isot huoltoyhtiöt! Meidänkin talossa ollut vuoden verran, ja asiat toimii miten pitääkin.

      • voevoev

        Nii-in. Voin kyllä sanoa, mainitsemasi firma on aivan samanlainen kuin kaikki muutkin. Asiat hoidetaan kyllä ja vähä lisääkin ja tosiaan rahankiilto silmissä, kunhan on otolliset olosuhteet.


      • Anonyymi

        Eivät hoida hommia kunnolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät hoida hommia kunnolla.

        Viitsitkö perustella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viitsitkö perustella?

        Pöljäntalkkarit hoitaa hommat hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pöljäntalkkarit hoitaa hommat hyvin.

        😅 Erittäin hyvin perusteltu vastaus.


    • .....

      No ei se paljoa auta jos sadasta firmasta yksi hoitaa hommansa kunnolla. Onhan sekin vaihtoehto olemassa että asukkaat itse hoitaa alueensa. Meidän taloyhtiössä ainakin toimii, eikä ainakaan vastike ole korkea.

    • Mielipiteeni vain

      Kai se siinä määrin auttaa syystä että tälläkin alalla on kova kilpailu keskenään. Jos nyt sanomasi perusteella oletetaan että yksi sadasta tekee oikein niin luulisi nyt edes muutamien firmojen siitä sadasta alkaa tekemään paremmin ihan edes häpeän puolesta, koska kuka nyt kakkoseksi haluaisi jäädä?

      Mielestäni talonyhtiöt voisivat keskenään päättää ottavatko he huoltoyhtiön vai talonmiehen itse talon puolesta, kaikki kerrostalossa asuvat kun eivät kykene syystä tai toisesta tekemään asioita itse tai hoitamaan asuinaluettaan.

      Mukavaa syksynodotusta kaikille, pitäkää fiilis korkealla vaikka joku vähän ketuttaisikin.

    • Talkkarit takaisin

      Talonmiehet takaisin ei liene huoltoyhtiöiden vertalua . Huoltoyhtiötä ei voi verrata talonmieheen ko yhtiöt tekevät vain välttämättömät työt joihin heidän sopimukset velvoittavat tosin niidenkin suhteen on paljon huomautettavaa.Tarkoitus lienee herätellä avointa keskustelua miten huonosti omistajat mieltävät vastuullisen kiinteistön pidon , suurin osa heistä ei edes tiedä miten vähäinen on sen oman hallituksen tieto taito kiinteistön hoidosta on. Lienee perusteltua kysyä miksi omistajia ei kiinnosta oman kiinteistön hyvä hoito sitä ei jatkua kilpailuttaminen huoltoyhtiöiden suhteen tarjoa . Jos halutaan vastuulista kiinteistö huoltoa ja hoitoa on talonmies ratkaisu siihen . Pitkässä juoksussa oma talkkari tulee halvemmaksi sen on tosiasia. Eli täysin samaa mieltä talonmiehet takaisin kiinteistöille ..

    • Korttelitalkkari

      Yhtenä vaihtoehtona voisi olla monen taloyhtiön yhteinen korttelitalkkari. Hän voisi asua jossain osakastalossa ja tehdä monen talon talkkarin työt. Näin tästä saataisiin paremmin kannattavaa toimintaa.

    • SuttaJaSekundaa

      Huoltoyhtiöihin on pesiytynyt heikko työmoraali, samoin kuin rakennusalalla. Tiedä en, mutta voin kuvitella, että monet huoltomiehistä ovat jossain vaiheessa olleet töissä rakennus- tai remppa-allalla, josta ammentaneet käsityksensä. Isännöintifirmoilla on sama vika eli yrittäjien yhteisellä päätöksellä pidetään hinnat mahdollisimman korkealla ja työtä tehdään minimaalisen vähän. Tilanteesta johtuen näillä aloilla onkin huutava kysyntä osaaville ja rehellisille tekijöille. Suurin osa alojen yrittäjistä ei viitsi vaivautua, koska saman palkan saa huitaisemalla pikavauhtia sutta ja sekundaa. Olisi ihan aiheellista kirjoittaa palstalle niin hyvät kuin huonotkin kokemukset kylän remonttimiehistä ja isännöitsijöistä, miksipä ei rakentajistakin. Miten on suunnitelmissa pysytty ja kuinka on yritetty jymäyttää ja millä verukkeilla. Jääköön ainakin osaltani tulevaisuuteen.

      Meidän taloyhtiössä tuo ylläkin mainittu Savon huolto team on ollut virkeämpi firma kuin aiemmat. Kun vaan vielä jostain löytyisi yhtä hyvä isännöitsijä. Taitaa kuitenkin rakennus murentua ennen, kuin yhtiön arvoisa hallitus suostuu isännöitsijän vaihtamaan. Ikuisuusongelmahan se on tämäkin, että vanhaan taloon pitäisi suunnitella ja toteuttaa tarvittavat remontit ajoissa. Mihinkään ei kuitenkaan ryhdytä, koska se maksaa. Odotetaan se viimeinen hätä, jolloin sitten maksetaankin ihan mitä vaan mikätahansa saatavilla oleva firma pyytää.

      • Ei_nyt_ilmaiseksi

        Jos pelkästään yhden yhtiön mies niin ovatko valmiita maksamaan 25-35 tonnia vuodessa siitä että huoltaa talon? Mitä nonipuolisempi sen enemmän maksaa.


      • kjjksdlfjkljfkld

        Pitäisiköhän kiinteistöhuoltoalalle palkata teollisuudesta henkilöstöä jotka ymmärtävät ennakkohuollon tärkeyden. Teollisuudessa ei tule kysymykseenkään että ennakkohuollot laiminlyötäisiin ja sitten kun vehkeet hajoaa katastrofaalisesti niin seisotettaisiin tuotantoa pakkoremontin ajan.


      • Anonyymi

        Taloyhtiössä isännöitsijä ei ole se syypää, että mitään ei tapahdu, vaan hallitus, joka ei hoida hommiaan.

        Mainitsemasi huoltoyhtiö on aivan yhtä huono kuin kaikki muutkin. Miten luulet, että mitään tapahtuu, jos taloyhtiössä on hallitus joka ei halua tehdä mitään.


      • Anonyymi

        Taloyhtiön hallituksen voi laittaa vaihtoon milloin tahansa. Soitatte isännöitsijälle, jos ei ole puheyhteyttä hallitukseen, ja sanotte, että haluatte yhtiökokouksen koolle. Porukan päätöksellä uusi toimiva hallitus kasaan. Ei siinä mitään mystiikkaa ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taloyhtiön hallituksen voi laittaa vaihtoon milloin tahansa. Soitatte isännöitsijälle, jos ei ole puheyhteyttä hallitukseen, ja sanotte, että haluatte yhtiökokouksen koolle. Porukan päätöksellä uusi toimiva hallitus kasaan. Ei siinä mitään mystiikkaa ole.

        Toinen ääripää on sitten sellainen talo, jossa ei demokratia toteudu senkään vertaa, että voisi noin edes tehdä.


    • Erkka_1

      Siilinjärvellä on nyt Leppävirralta tullut kiinteistöhuolto firma joka
      tekee taloyhtiöihin keikkaluonteisia huoltotöitä .
      Yritys on Leppävirran Talopalvelut Oy. Me olemme olleet erittäin tyytyväinen yrityksen
      työpanokseen! Suosittelen.

    • Anonyymi

      Ehdottomasti talonmiehet takaisin. Juuri sellainen ahkera poikamies joka asuu työsuhde yksiössä samassa talossa.

      • Anonyymi

        synnytyskanavaa ahkerasti rassaava rattopoika...


    • Anonyymi

      Nykyään taloyhtiöissä tarvittaisiin jopa järjestyksenvalvoja. Sijoittajat ottavat mieluusti vuokralaisiksi moniongelmaisia, joiden vuokran kustantaa aina luotettava Kansaneläkelaitos. Rauhallinen talo ja koko naapurusto muuttuu rauhattomaksi ja myös turvattomaksi, kun huumehörhöjen kaveripiiri ajopeleineen pörrää kämpällä ja pihapiirissä illasta aamuun.

      • Anonyymi

        Taloyhtiöt ovat muuttuneet sijoittajien takia teeseitse avohoitolaitoksiksi, kun ei tarvittavia päihdehuolto palveluita ole. Sijoittajat ovat taloyhtiön syöpä pahimmassa tapauksessa.

        Onneksi sentään uhka ei ulkopuolisiin yleensä kohdistu.


      • Anonyymi

        Taloyhtiöt ovat muuttuneet sijoittajien takia teeseitse avohoitolaitoksiksi, kun ei tarvittavia päihdehuolto palveluita ole. Sijoittajat ovat taloyhtiön syöpä pahimmassa tapauksessa.

        Onneksi sentään uhka ei ulkopuolisiin yleensä kohdistu.


    • Anonyymi

      Mikä on kerrostalokyttääjä englanniksi?
      - apartment building stalker, eli kerrostalon talkkari :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe