Lopputapahtumien merkkejä

Tulossa...

Tämän maailman kohtalon ratkaiseva lopputapahtuma on Kristuksen tulemus (parusia). Sen ajankohta jää salaisuudeksi (Matt 13:32). Se tulee kuin varas yöllä ja yllättää kuin synnytyskipu raskaan vaimon (1 Tess 5:2-3). Mutta Herra on antanut kuitenkin omillensa eräitä merkkejä, joiden avulla voi päätellä, että hänen tulemuksensa hetki on lähellä (Matt 24:3).

1. Jeesuksella oli erityinen huoli seuraajistaan. Siksi ensimmäinen merkki on eksytykset (Matt 24:4,5,11,23,24,26,). Kaikkina aikoina Kristuksen seurakuntaa ovat hämmentäneet monenlaiset harhaopit. Mutta lopun aikoina ne saavat erityisen voiman ja eksyttävät, jos mahdollista valitutkin (24:24). Eksytys on petollisella tavalla oikean opetuksen kaltaista. Eksytys hallitsee kristikuntaa, oikea opetus on vähemmistönä. Väkevin tähänastisista eksytyksistä on islam. Ks. 2 Tim 3:1-9, 2 Piet 3:3, 1 Joh 2:18-23.
Näin Peltola ja jatkaa -
2. Sodat ja luonnonmullistukset ovat aina olleet ihmisen kohtalokas osa. Jeesus kuitenkin mainitsee myös nämä merkkinä (24:6- 7, 29). Kenties sodan rajuus ja laajuus on merkki. Tänäänhän sota tulee satojen miljoonien ihmisten kodin nurkkaan. Mutta siihen liittyy aivan vastakkainen merkki: "Söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti...eivätkä tienneet" (24:38-39). Siis kuitenkin monilla on samaan aikaan rauha. Voinemme Jeesuksen luontoa koskevat merkit tulkita luonnon ekologisen tasapainon järkkymiseksi (Luuk 21:25- 26).

22

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaaa

      3. Jeesus mainitsee merkkinä myös evankeliumin julistamisen (Matt 24:14). Lähetystyö on Jumalan kansan tärkein tehtävä. Se ratkaisee uskomme mukaan lopulta maailman kohtalon (2 Piet 3:12). Tänään evankeliumia julistetaan useammalla kielellä kuin koskaan, julistajia on liikkeellä enemmän kuin koskaan, mutta yhä vielä on monia ryhmiä, joita ei ole tavoitettu. Emme tiedä kuinka kaukana on "pakanain täysin luku" (Room 11:25).

      • lähellä on

        Kaikkia ihmisiä ei tavoiteta evankeliumilla eivät halua ottaa sitä vastaan, tuntuu että suomessa ja koko maailmassa evankeliointi pyörii -väärinpäin, siitä halutaan poispäin eli kaikki junnaa paikoillaan vaikka eteenpäinviejiä onkin. Jeesuksen toinen tuleminen on mielestäni hyvin lähellä.


      • Kaukana on

        Maailmassa tällä hetkellä elävistä noin 7 miljardista ihmisestä noin 5 miljardia vähät välittää siitä evankeliumista.

        Ja vaikka kristityt ovatkin tehneet parhaansa suhdeluvun muuttamiseksi, tappamalla kokonaan sukupuuttoon lukemattomia alkuasukas- ja intiaaniheimoja (jotka eivät sovinnolla ottaneet sitä evankeljumia vastaan) Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Pohjois-Amerikassa - niin näistä lukuisista kansanmurhista huolimatta kristittyjen suhteellinen osuus maailman väestöstä vain koko ajan pienenee.

        Kun syntyvyys on suurinta maissa joissa kristinuskon merkitys on vähäinen tai olematon ja pienintä maissa joissa kristinusko on valtauskontona. Joku väitti minulle joskus (ilman mitään todisteita, kuten aina) että Kiinassa tulisi muka uskoon 30000 ihmistä joka päivä. No vaikka tuo väite pitäisi paikkaansa, niin siinäkin tapauksessa kuluisi vain tuollaiset 500 vuotta että kaikki kiinalaiset
        olisivat kristittyjä. Ja sekin vain siinä tapauksessa, että väkiluku ei tuona aikana yhtään kasvaisi. Ja aivan samat suhdeluvut koskevat myös Intiaa.


    • 4.merkki

      4. Israel on tärkeä merkki. Kautta aikojen Jeesuksen vertauksen viikunapuu (Matt 24:32) on tulkittu viittaukseksi Israeliin (vrt Matt 21:18-21). Israel on valittu kansa "ennen kaikkia muita kansoja" (5 Moos 7:6). Sen suuri tehtävä oli olla Jeesuksen syntymäkansa (Matt 1:1-17). Se on ollut Jumalan ilmoituksen välikappale. Herra ei ole hyljännyt kansaansa (Room 11:1-2,28-29). Sillä on paikkansa tulevaisuudessa (vrt Luuk 21:24, Room 11:25, Dan 12:7). Sen kokoontuminen omaan maahansa, oman valtion syntyminen ja hengellinen uudistus ovat asioita, joista monet kohdat Raamatussa puhuvat (5 Moos 30:4-6, Hes 37:1-14, Jes 2:2-4, 49:8-13, Hoos 2:18-23). Tämän päivän maailmassa on ollut olemassa vuodesta 1948 lähtien Israelin valtio. Sen niminen valtio hävisi vuonna 722 eKr. Nykyistä israelilaista yhteiskuntaa hallitsee vielä Jeesuksen Kristuksen kieltävä ilmapiiri ja monenlaiset yhteiskunnan rappeutumisilmiöt ovat nähtävänä.

    • 5.merkki

      5. Kristittyjen vainot ja antikristuksen ilmestyminen ovat myös merkkejä lopun läheisyydestä (Matt 24:9-10, 12-13). Pelottavimman kristittyjen vainon toteuttaja on antikristus. Antikristuksen henkeen ja persoonaan viittaavia tyyppejä on ollut olemassa läpi kirkon historian (2 Tess 2:3, Dan 7:25, 1 Joh 2:18, 4:3, 2 Joh 7). Mutta tämän hengen täydellinen ruumiillistuma on tuleva. Antikristus esiintyy käsittämättömällä voimalla tehden tunnustekoja ja ihmeitä (2 Tess 2:9) ja korottaa itsensä jumalaksi (2:4). "Kuka on pedon vertainen" ihailee koko maailma (Ilm 13:4). Vain Kristuksen omat ovat toista mieltä. Siksi antikristus käy taisteluun Jeesukseen uskovia vastaan ja voittaa (Ilm 13:7).

      Uskovien ylöstempaaminen ja Kristuksen tulemus pilvissä

      • "Kristittyjen vainot ja antikristuksen ilmestyminen ovat myös merkkejä lopun läheisyydestä (Matt 24:9-10, 12-13)."

        Ovatko kristittyjen muihin kohdistamat vainot myös jonkinlaisena merkkinä jostain?


      • ***
        exhellari86 kirjoitti:

        "Kristittyjen vainot ja antikristuksen ilmestyminen ovat myös merkkejä lopun läheisyydestä (Matt 24:9-10, 12-13)."

        Ovatko kristittyjen muihin kohdistamat vainot myös jonkinlaisena merkkinä jostain?

        On kristittyjä ja "kristittyjä", huomaa ero.


      • Ex- vai eksyttäjä
        *** kirjoitti:

        On kristittyjä ja "kristittyjä", huomaa ero.

        Mitä ex- hellarit ovat? Onko nekin merkkejä jostakin?


      • äxxä
        Ex- vai eksyttäjä kirjoitti:

        Mitä ex- hellarit ovat? Onko nekin merkkejä jostakin?

        No luopumisen merkkihän tuo ex on, eletään sitä aikaa.


    • hjdd

      Jossakin viestissä kyseltiin Israelista Jumalan silmäteränä. Tässähän siitä on kerrottu.

    • Tulee se

      Tässkin yksi lopputapahtumien merkki.
      Ilmoitettu asiattomaksi viestiksi ja poistettavaksi viesti, jossa mies kertoo raamatun ja politiikan yhteydestä.
      Aloitus poistettavaksi ja erikseen seuraava viesti.
      Alkaa näin...
      Turusella hyviä oivalluksia.
      "Sekularisti ei halua, että uskonnosta kumpuava etiikka tulisi millään tavalla lainsäädännön kautta ..

      Taatusti on lopun merkkejä, sillä eilenkin sama juttu, mutta ei poistunut. Tänään uusi yritys. Kiire ja hätä on siis kova pahallakin. Saattaa tuo totuus kuitenkin tulla esille.

    • Ex-merkkejäkin

      Onneksi noita merkkejä on olemassa. Totisesti, näemme niitä edessämme aina vain ransaammin ja vielä kiihtyvällä vauhdilla.

    • 25.7

      Päivän sana osui tähän ketjuun sopivasti.

      Silloin ihmiset rakastavat vain itseään ja rahaa, he ovat rehenteleviä ja pöyhkeitä, he herjaavat ja ovat vanhemmilleen tottelemattomia. He ovat kiittämättömiä, jumalattomia, rakkaudettomia, leppymättömiä, panettelevia, väkivaltaisia ja raakoja, kaiken hyvän vihollisia, petollisia, häikäilemättömiä ja järjettömiä. He rakastavat enemmän nautintoja kuin Jumalaa.
      2 Tim. 3:2–4

      Lopunajan ihmisten kuvaus on ajankohtainen. Ei ole vaikeaa tunnistaa näitä maailmassa, jossa elämme. Ei valitettavasti myöskään sydämessämme, jonka kanssa taistelemme. Totumme helposti epänormaaliin, ja siitä tulee tuttua ja tavallista. Unen vaara on uskovia lähellä. Kun elämä on tasaisen harmaata, on kiusaus etsiä virkistystä vääristä nautinnoista. Jumalanvastaiset asenteet löytävät kaikupohjan omasta sydämestä luontaisesti. Miten siis pysyä oikeassa suunnassa, kun paine toisenlaiseen elämään vahvistuu? Ainoa luotettava peili arvioida aikaa ja omaa elämää on Jumalan sana. Sen yksinkertaiset opetukset pysyvät kuin ankkuri paikoillaan. Niitä seuraamme, vaikka emme kaikkea ymmärrä. Kristityt ovat kautta aikojen taipuneet Jumalan sanan ohjaukseen, se on heidän tuntomerkkinsä

    • Amen .

      Israel, eksytys ja uskovien, kristittyjen vainot varma nerkki, että lopputapahtumissa mennään.

      • Varma nerkki.

        Joopa joo ja nämä lopputapahtumat jatkuvat ainakin 2000 vuotta ja sitten alkaa uusi 2000-vuotisjakso.


    • Tässä merkki sulle

      Olitpahan sinä nyt sitä tahi tätä mieltä niin Raamatun sana pitää kutinsa silti.

      • Kutiseva.

        Eipä se raamatun sana ole ennenkään pitänyt kutiaan...


    • -jarmo-

      Juupas eipäs, juupas eipäs, juupas eipäs...

      Varmaa on vain se, ettei kumpikaan osapuoli toisen päätään käännä.

      Toinen varma on se, että morsian lähtee ja TJ, kuten intin lopettaneet sanovat.

      • Ei sivari.

        Tällä kirjainyhdistelmä TJ:lla on monta merkitystä.

        Esimerkiksi:

        -Tykki jumissa,
        -Turhaa jäkätystä,
        -Turhaa jorinaa,
        -Turhaan jouten,
        -Tännehän jäätte,
        -Tämän jälkeen.

        Ja niin edelleen.

        Omasta mielestäni osuvin tulkinta kirjainyhdistelmälle TJ on Tykki jumissa.


      • Kovaa on peli...
        Ei sivari. kirjoitti:

        Tällä kirjainyhdistelmä TJ:lla on monta merkitystä.

        Esimerkiksi:

        -Tykki jumissa,
        -Turhaa jäkätystä,
        -Turhaa jorinaa,
        -Turhaan jouten,
        -Tännehän jäätte,
        -Tämän jälkeen.

        Ja niin edelleen.

        Omasta mielestäni osuvin tulkinta kirjainyhdistelmälle TJ on Tykki jumissa.

        Liekö niitä lopputapahtumia tämäkin kun Jumalan vihaaja yrittää puhdistaa palstaa vääristä aloituksista ja viesteistä.
        Kun kolmena peräkkäisenä päivänä ilmoittaa ylläpidolle saman aloituksen asiattomaksi viestiksi sinnikkäästi, niin todella lopputahtumissa mennään, mutta viesti on paikoillaan.
        Tämäkin ketju oli alussa listoilla useamman päivän ajan. Ilmoitus on voimassa sinne saakka kun vuorokausi vaihtuu, joten sitten vaan uusi ilmoitus ja taas uusi ja viesti paikoillaan. Ihan loppumetrien asiaa tämän täytyy olla.
        Nyt ei ole tämä ketju Jumalan vihaajan listalla tänään.


    • ---

      Mitä peliä on tänään?

    • Nyt on tärkeää sanoa, että emme ole vielä Ilmestyskirjan 4 luvussa - historian tulevat tapahtumat siis odottavat vielä jossain edessä päin. Aikoja ei voida sanoa, vaikka monet ovatkin kaikenlaisia merkkejä katselleet. Täytyy vain todeta, että yhtään merkkiä ei vielä ole toteutunut. Kaikki on vielä tulevaisuudessa - maailman näyttämö ilmestyskirjan vihan ajan tapahtumille ei ole vielä valmis. Vielä eivät istu 24 vanhinta taivaallisen valtaistuimen edessä, vielä ei avata ensimmäistäkään sinettiä. Jeesuksen opetuslapset odottavat vielä ruumiinsa lunastusta eli ylösottoa, sen siis pitää ensin tapahtua, ennen kuin 24 vanhinta voivat istua valtaistuinsalissa. Sitä siis mekin odotamme ja jotkut jopa jouduttavat sitä julistaen pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe