Ehnroosinkoulu/viipaleilla

pikku r.

Onko missään näytetty mitä tämän koulun korjauksineen,viipaleineen on tullut
maksamaan Miksei ennen viipaleiden asentamisia otettu vaikkapa Mattilankoulua
korvaamaan näitä tilapäisiä viipaleita.Olisi ollut paikat valmiina.Avaraa pihaa.
Kuljetus muka maksaa.Saman se maksaa sivukyliltä keskustaan.
Keiden päätös tämä viipaleittaminen on?Paljonko näiden viipaleiden kustannus
n.vuodeksi?
Ai,että koulun joku ostaisi.Juu millähän hintaa se Hautjärvenkoulu meni.
Nyt olisi vastuu henkilöt iskettävä kehiin.
Tulee maksamaan kuljetukset jne...Kävellenkö ne Nummisiin uuteen menevät.
Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.Tyhjiksi jääneet koulut ns.väistö
käyttöön.Mitähän jos jouduttaisi väestön liikuttamisiin ja tarvittaisi tiloja?

38

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silmät auki

      Viime kädessä päätös tehtiin kunnanvaltuustossa myöntämällä väistötilojen hankintaan määrärahat.
      http://193.142.23.160/dynasty/kokous/20131460-12.HTM

      Täällä jauhaminen ei tilannetta paranna. Ota ideoinesi yhteyttä esimerkiksi sivistysjohtaja Pekka Lintoseen. Ideoiden tueksi olisi hyvä olla laskelmia mitä ehdottamasi toiminta maksaisi.

    • pikku r.

      Kiitos,että otit kantaa vaan pidän kuntalaisena oikeutenani,että tiedoittaminen asiasta
      olisi ollut paikallaan.Ja hinta,käyttö,vertailuja suhteessa jo olemassa oleviin tiloihin
      olisi ollut paikallaan.Sekä ulkotilojen tuoma arvo sim.Mattilan laajapihaiseen kouluun
      nähden.
      Mitä tarkoitat tilanteen paranemista täällä jauhamisessa.?Onko asiassa kuitenkin
      tehty jokin "nahkapäätös"?
      Haluan näillä vain pieneltä osaltani kiinnittää asiaan huomiota auttaa se tai ei.On
      kuitenkin minunkin pienistä verosta kyse.Sekä ekologisuus voida käyttä jo olevaa.
      mahdollisuutta.

    • Koulu kuntoon

      Hyvä että asioista keskustellan, mutta kyllä tilaratkaisut on tarkkaan harkittu sivistystoimessa ja teknisessä toimessa. Ei noita ratkaisuja ole kevein perustein tehty. Kunnan sivuilla päätöksenteon asiakirjoissa ilmenee perusteluja niitä haluaville. Mikä tahansa väistötila ei käy koska Ehneroosin oppilasmäärä on niin suuri ja tarvitaan erikoistiloja esim. kotitalouden luokka, teknisen työn luokka ym. Pikkukouluilla ei em. erikoisluokkia järjestyisi samoin kuin Ehnroosilla. Tiedotusta on ollut sekä koululla oppilaille perheineen että kunnan väelle ja lehdissäkin. Annetaan nyt korjaukseen työrauha sekä toivotaan että remontti sujuu suunnitellusti ja koulusta tulee taas turvallinen kaikille niin oppilaille kuin muullekin henkilökunnalle.

    • Kiitti vaan

      Että sellainen tapaus!

    • Ope

      Tuo Mattilan koulun käyttäminen Ehnroosin väistökouluna on ihan mahdoton toteuttaa. Yläkoulussa opettavat aineopettajat. Miten ihmeessä Mattilan muutamaan luokkaan voidaa sijoittaa aineluokkajärjestelmä ja kuljettaa jatkuvasti opettajia Ehn roosilta Mattilaan.
      Nykyaikaisessa koulussa aineluokissa on ao. aineeseen sopivat materiaalit ja tekninen välineistö. Otetaanpa esimerkki:
      7- luokkalaisilla on 3 tuntia kotitaloutta viikossa. Järjestetäänkö opetus Mattilassa ko. luokan oppilaille. Entäpä liikuntatunnit, kun salia ei ole? Miten tekninen työ? Meneekö se puukolla vuoleskelemiseksi. Juokseeko kuviksen opettaja Mattilaan opettamaan pari tuntia ja sitten palaa Ehnroosille.
      Entäpä valinnaiset aineet? Kuljetetaanko Mattilasta oppilaat valinnaisaineryhmäänsä Ehnroosille ja takaisin. Tuon Mattilan naisen olisi hyvä käydä tutustumassa Ehnroosin koulun toimintaan ennen kuin jatkuvasti jankkaa paikallislehdessä Mattilan väistötiloista. Se on kuolleena syntynyt ajatus. Eli ei se toimi.

    • kiitos kunniasta

      Toimii kun hommaan ryhdytään.Minne se jumppasali täältä plisi hävinnyt ja pihalla riittää tilaa liikuttaa vaikka sitä opea.
      Kuljettamista sinne tänne.Näin tehdään koko ajan.mm.pikku bussi kuljettelee Nummisiin tarpeen mukaan.Saispa joku yrittäjäkin lisä tienestiä ja kunta veromarkkoja.Tilat sehän on teidän viisaiden asia järkätä.Ei kai ne sillä konteissakaan valmiina ole olleet.Jonain päivänä kontit tyhjenetään ja siirretään taas uusiin haasteisiin Ja taas sisustetaan erillaisin vempaimin.Tuodaan kerralla Mattilaan siis varustetaan vakinaiseen väistökäyttöön koska tuo väistäminen näyttää vakiintuneen.Ei joka hemm. kerta tarvitse uudelleen niitä kalliita koppeja väistöön kasata.
      Ope nähtävästi eivät osaa muuta osoitetta kuin ne keskustan yksiöt.Ei muuta kuin tienpäälle oppilaiden kera.Kiitos että olet huomioinut asian.Tuolloin ei ainakaan voida kuntalaisia syyttää,ettei tiedä.Me olemme kaiken tämänkin sopan maksajia.

      • ope

        Noin tietysti voi menetellä, jos kustannuksista ei välitetä mitään. Mattilan koululla on tarjolla luokkatiloja 3-4. Ehnroosin tarve on parikymmentä.
        Käytännössä oppilaitten vienti Mattilaan on hullun hommaa. Sieltä täytyisi samat oppilaat kuljettaa usemman kerran koulukeskukseen mm. valinnaisten aineitten vuoksi, samoin kotitalous, tekninen työ, tekstiilityö, fysiikka ja kemia, kuvataide ja liikunta. Lisäksi pitäisi olla jatkuva kuljetus koulujen välillä, koska aineopettajasysteemi ei toimi kuten luokanopettaja.
        Mutta jos ei tunne tämän päivän koulunsysteemiä, voi jatkuvasti väittää mitä tahansa. Kannattaisi varmaan mennä Ehnroosin koululle ja kysyä, mitä oikeat pedagogiset asiantuntijat tuosta kuskaamisesta sanoisivat.
        Eiköhän tuo "idea" Mattilan koulusta väistötiloista kannata kuopata ja syvälle lasten, opettajien ja kunnan edun vuoksi. Siitä tuskin hyötyisi kukaan. Pitää vain osata tunnustaa, että Mattilan koulun aika oli ja meni, realistisesti.
        Mielestäni kunnan pitää nyt panostaa toimivien koulujen kunnostamiseen, ei minkään käytöstä poistetun koulun kalustamiseen. Ja taitaapa olla homevaurioita Mattilassakin?
        Tiedän, ettei mene perille, mutta kirjoitanpa kuitenkin.


      • Justus1

        Kovasti on tomeraa toimintaa, kun sijoitat 550 oppilasta enintään sadan oppilaan kouluun. "Toimii, kun hommaan ryhdytään", kirjoitat. Varsinanen älynväläys!
        Eihän siinä tarvita muuta kuin "hommaan ryhtymistä!!!


    • minäenainakaanmaksa

      Sanoit juuri sitä mitä ei todellakaan haluta; kuljettamista sinne tänne.
      Ihanko yrittäjä saisi lisätienestiä ja kukahan senkin maksaa ja millä ajalla lapset siirtyisivät tunnilta toiselle ympäri kylää?
      OStakaa se koulu Mattilöasta ja harrastakaa vaikka mitä siellä.

    • pikku r.

      Toinen tulevia väitöjä varten olisi kunnostaa meijeritila tuohon käyttöön ja ellei sitä riittäisi niin kuldurellit monimuotoisesti voisivat käyttää muina aikoina.Näyttää sekin rapistuvan pystyyn tuolla katsannolla.Remontoijaksi oman kunnan asiansa osaavat ja saadaan lähityötä,että tiettyä tulosta,ettei tarvitse satojatuhansia etukäteen jaella jotka kuten tiedetään "hukka perii".
      Niin todellakaan mikä siinä kuljettamisessa tökkii?Sivukyliltä on kautta aikojen jouduttu keskustaan vaikka konttaamalla kulkemaan.Onko tämäpäivä niin urbanisoitunut,ettei tunnista.Elämää on muuallakin kuin cityissä.Tai metropoleissa.
      Toimeksi vain ja annetaan niille liikenne yrittäjille toimeen tuloa ja veromarkkoja omaan kuntaan.
      Muuten minne verot näistä kopeista maksetaan vai ihanko kotiin jäävät?
      Kiitoksia mielenkiinnosta vaikka näitä palstoja ei okeasti noteerata joten paikallislehti nimelläsi tuo asiaa tietoisuuteen.

    • pikku r.

      Huomasin juuri,että Mattilan koulun myyntihinta 130.000, .9012n2tontilla ja neliöitä n,600.
      Väistötilojen vuokra asennuksineen 2013 -200.000, ja ensiv.190.000,tarkistin juuri
      silmät auki antamasta linkistä.
      Nummisten koulu n.6000 n2 tontilla 697n2 huoneluku sama.jotan pikku sälää.peruskorjaustarvetta molemmissa.kouluissa paitsi Nummisten h.280.000,
      Näikö Mattilan koulun hinnasta on jäänyt kakkonen edestä pois muuton noin suurta hinnaneroa ei voi ymmärtää.
      Numminsten rakennusvuosi lie 1930luvuilta Mattila käyttöön otto vasta 1954.
      Mikä mättää?

      • Kustu1

        Mitähän yhteisstä tuolla väistötilojen vuokraamisella ja Mattilan koulun myyntihinnalla on? Mattilan kouluun sopisi 3-4 luokkaa, kun Ehnroosin koululle väistötiloja tarvittiin ko hinnalla 18 luokkatilaa. Jalat maahan hyvä pikku r.


      • Jussi Pussi

        Ei kait sitä myyty ole, koska asia ei ollut kunnanhallituksen esityslistalla. Eikös se mene sillä tavalla, että korkein tarjous voittaa. Kaukalammin koulun hinta oli 180.000 euroa, mutta sehän on vapaa kosteudesta, mitä Mattila ei tiettävästi ole.


      • tuo Mattilan nainen
        Jussi Pussi kirjoitti:

        Ei kait sitä myyty ole, koska asia ei ollut kunnanhallituksen esityslistalla. Eikös se mene sillä tavalla, että korkein tarjous voittaa. Kaukalammin koulun hinta oli 180.000 euroa, mutta sehän on vapaa kosteudesta, mitä Mattila ei tiettävästi ole.

        Jalat on maassa reilusti.Se,yhteys,että kyseisillä hinnoilla saadaan aikaan vain tämän puolisen vuotta ja ensivuoden konttivuokrat.
        En tiedä onko jo Mattila myyty mutta Remaxin eilisessä myynti ilmoituksissa näyttävät olevan myynnissä enkä noista aiemmin tiennyt.
        Lieneeko välittäjä arvioinut hinnan.Näin olisi luullut,että korkein tarjous voittaisi.
        Mitä se tälläisellä välittäjällä tarkoittanee.
        Yritettiin sitä kosteutta vääntää aikaisemmin vaan taisi vetää vesiperän.
        Nummista taas on korjailtu kuin sitä kuulua kirkkoa ei tainnut menestyä.
        Jotain Ehroosin tyyppistä touhua
        Melko outona pidän jos ei ole ollut kh.esityslistoillakaan.Mäkipää kirj.eilisessä Mäntsälän Uutiset lehdessä,että sai tiedon facebookista.Näikö nää jutut hoidetaan.
        Kenen tonttia noiden kiinteistöjen myynnit aidosti ovat?.


      • Justus6
        tuo Mattilan nainen kirjoitti:

        Jalat on maassa reilusti.Se,yhteys,että kyseisillä hinnoilla saadaan aikaan vain tämän puolisen vuotta ja ensivuoden konttivuokrat.
        En tiedä onko jo Mattila myyty mutta Remaxin eilisessä myynti ilmoituksissa näyttävät olevan myynnissä enkä noista aiemmin tiennyt.
        Lieneeko välittäjä arvioinut hinnan.Näin olisi luullut,että korkein tarjous voittaisi.
        Mitä se tälläisellä välittäjällä tarkoittanee.
        Yritettiin sitä kosteutta vääntää aikaisemmin vaan taisi vetää vesiperän.
        Nummista taas on korjailtu kuin sitä kuulua kirkkoa ei tainnut menestyä.
        Jotain Ehroosin tyyppistä touhua
        Melko outona pidän jos ei ole ollut kh.esityslistoillakaan.Mäkipää kirj.eilisessä Mäntsälän Uutiset lehdessä,että sai tiedon facebookista.Näikö nää jutut hoidetaan.
        Kenen tonttia noiden kiinteistöjen myynnit aidosti ovat?.

        Mitä kunta sillä väistötilalla teksi keskellä ei mitään. Ja ei sinne sovi Ehnroosin oppilaista kuin pieni osa. Hyvin paljon kalliimmaksi tulsi jatkuvat kuljetukset! Hyvä, että kunta myy pois tuollaiset rotiskot!


    • pikku r.

      Ei kai se koko Ehnroosi yhtä aikaa ole väistöissä.Meijeristä saisi todellakin kulttuuri,harrastaja väki tilat joka toimisi vakituisena väistötilana kun näyttää että niitä noista fiasko remonteista riittää.Yksi mahdollisuus on purkaa koko Ehnroos kuten eilisessä paikallislehdessä vaihtoehtoina "joku muukin kuin se Mattilan nainen kirjoitti.Olet siinä oikeassa,että keskusta on tyhjää täynnä ja kuitenkaan tilaa ei riitä mihinkään.
      Kunnanpalatsikin alkaa olla sitä vuotavaa sorttia.Ehkä sekin pitäisi romuttaa.Heitellään lisää kehiin.Vai tekiskö tuostakin palatsista niitä "loft"tiloja mitä se vierasperäinen käsittämätön juttukin merkitsee.Ehkä aito kotikielinen vastine olisi helpompi tälläisenkin "loftin"ymmärrettäväksi.
      Väistötilat ovat nyt ensivuodeksi vuokrattu ehkäpä tuon jälkeen meillä meijeri vakituisena on jo kunnostettu.

      • eiope, mutta järkevä

        Kyllä Ehnroos tarvitsee tälläkin hetkellä 20 parakkia väistötiloikseen. Silti opetusta on koulurakennuksessakin. Kun puhutaan Ehnroosin koulun volyymeista, niin pitää huomata, että tarvittaisiin kymmenkunta pientä alakoulua, jotta ehnroosilaiset sopisivat sinne. Mattilat ym. on siis poissuljettu.
        Olen jo kauan ollut sitä mieltä, että Ehnroosille uusi koulu. Riihenmäen alakoulun rakentamista pitää siirtää muutamalla vuodella, ainakin. Sopii kysyä, tarvitaanko koko laajennusta, koska oppilaat sopivat nykyisiin tiloihin ja muuttoliike on nollassa. Riihenmäen yhtenäiskoulu on vain parin kunnan kouluhallintovirkamiehen toimintaa punaisen sulan saamiseksi itselleen, ei muuta. Päättäjät, älkää menkö halpaan. Ensiksi Ehnroosille uusi koulu, sitten uimahalli ja vasta sitten Riihenmä, jos yleensäkään tarvitaan.


    • pikku r.

      Tenttaan paljonko oppilaita Ehnroosilla on ja millainen määrä väistöissä.Montako parakkia kohden.Jos nuo kalliit parakit on vuokrattu vielä ensivuodeksi jää aikaa tehdä jotan oikeasti.
      Paljonko opeja ja muuta henklökuntaa Ehroosilla on moniko heistä työskentelee väistöissä.Paljonko opeja on koko kunnassa?Ja koko kunnan oppilasmäärä.tällä ajalla.
      Olen edellisen kanssa samaa mieltä tarvitaanko taas joku koulu Riihenmäkeen on jo nykyinenkin melkoinen monumentti ja melkoisesti esillä erillaisten projektien takia-
      Löytyisipä oppi erikoisuuksia sivukylien kouluilta.

      • Ei kukaan

        Tuostapa nuo vastaukset löytyvät.
        http://www.peda.net/veraja/mantsala/ehnroos

        Tarkempia vastauksia saat varmaan kunnasta tai koululta itseltään. Aiemmista kokemuksista voi kertoa, että koululla on lähes 30 opetusryhmää, henkilökuntaa noin 50, joten siinä voluumia Mattilan koulun tiloille.


      • Joku2
        Ei kukaan kirjoitti:

        Tuostapa nuo vastaukset löytyvät.
        http://www.peda.net/veraja/mantsala/ehnroos

        Tarkempia vastauksia saat varmaan kunnasta tai koululta itseltään. Aiemmista kokemuksista voi kertoa, että koululla on lähes 30 opetusryhmää, henkilökuntaa noin 50, joten siinä voluumia Mattilan koulun tiloille.

        Totta!
        Kun vielä huomaa, että henkilökunta voitaisiin sijoittaa Mattilan koululle nipin napin, niin hyvä Oppilaathan eivät sinne enää sopisikaan. Mutta heitähän on noin 600!


      • Ken1

        "Olen edellisen kanssa samaa mieltä tarvitaanko taas joku koulu Riihenmäkeen on jo nykyinenkin melkoinen monumentti ja melkoisesti esillä erillaisten projektien takia-
        Löytyisipä oppi erikoisuuksia sivukylien kouluilta."

        Eipä niitä työtapojen kehittämishankkeita synny ilmasta. Kaikki kunnia Riihenmäkeen, että ovat itse kehittäneet kouluaan ja saaneet valtavasti aikaan. Se ei ole keneltäkään pois. Ja mikäli oikein tiedän, eivät riihenmäkeläiset ole kovinkaan innostuneita ottamaan alakoulua osaksi koulua. Se on korkeampien virkamiesten haave, joka maksaa pirusti. Siis ensiksi rakennettakoon EHNROOS ja sitten vasta Riihenmäki, jos tarvitaan.


      • pikku r.
        Ken1 kirjoitti:

        "Olen edellisen kanssa samaa mieltä tarvitaanko taas joku koulu Riihenmäkeen on jo nykyinenkin melkoinen monumentti ja melkoisesti esillä erillaisten projektien takia-
        Löytyisipä oppi erikoisuuksia sivukylien kouluilta."

        Eipä niitä työtapojen kehittämishankkeita synny ilmasta. Kaikki kunnia Riihenmäkeen, että ovat itse kehittäneet kouluaan ja saaneet valtavasti aikaan. Se ei ole keneltäkään pois. Ja mikäli oikein tiedän, eivät riihenmäkeläiset ole kovinkaan innostuneita ottamaan alakoulua osaksi koulua. Se on korkeampien virkamiesten haave, joka maksaa pirusti. Siis ensiksi rakennettakoon EHNROOS ja sitten vasta Riihenmäki, jos tarvitaan.

        Jos Ehnroosilla on 50 opea ja risat.Oppilaita 600.siis 12 oppilasta opea kohden.Tuntuisi ylimiehitykseltä.Sitten kuinka monta oppilasta vaikkapa nyt on väistöissä entä opea?
        Väitän,että kaikki 600 ja 50 opea eivät ole väistöissä yhtä aikaa.Jos näin on niin Ehnroosi pitää sulkea kokonaan käytöstä.


      • Kuka lie
        pikku r. kirjoitti:

        Jos Ehnroosilla on 50 opea ja risat.Oppilaita 600.siis 12 oppilasta opea kohden.Tuntuisi ylimiehitykseltä.Sitten kuinka monta oppilasta vaikkapa nyt on väistöissä entä opea?
        Väitän,että kaikki 600 ja 50 opea eivät ole väistöissä yhtä aikaa.Jos näin on niin Ehnroosi pitää sulkea kokonaan käytöstä.

        Eipä taas tuntemuksesi ole hurrattavaa! Ylempänä puhuttuun HENKILÖKUNNASTA. Siihen kuuluvat opettajien lisäksi kanslisti, keiittiöhenkilökunta, koulunkäyntiavustajat sekä kuraattori ja psykologi.


      • pikku r.
        Kuka lie kirjoitti:

        Eipä taas tuntemuksesi ole hurrattavaa! Ylempänä puhuttuun HENKILÖKUNNASTA. Siihen kuuluvat opettajien lisäksi kanslisti, keiittiöhenkilökunta, koulunkäyntiavustajat sekä kuraattori ja psykologi.

        Tosi on eipä näin maanläheisellä hurrattavaa tuntemusta voi olla vaan en juttuineni ole aivan yksin silti uskallan heittää mietintöjäni näin "tiukkoina"aikoina kehiin.Josko sieltä löytyisi mietittävää.-Vielä uskallan puolustaa sivukylien tiloja vaikka sivistyksen viisas kirjoitteli,ettei ole varaa kunnostaa esim.Arolan koulua kun Ehnroosille tarvitaan...jne..
        Tuo ope ja oppilas olivat Joku2 perusteella.tuo muu henkilöstö on asia erikseen vai.
        Tuostapa tivaan vielä paljonko tuo muu henkilökunta on väistöissä tällähetkellä.
        Ensivuosi on tätä koppilinjaa.Vaan on syytä todellakin varautua tulevaan.
        Pekut pystyyn ja pihalle.


      • we are all human
        pikku r. kirjoitti:

        Tosi on eipä näin maanläheisellä hurrattavaa tuntemusta voi olla vaan en juttuineni ole aivan yksin silti uskallan heittää mietintöjäni näin "tiukkoina"aikoina kehiin.Josko sieltä löytyisi mietittävää.-Vielä uskallan puolustaa sivukylien tiloja vaikka sivistyksen viisas kirjoitteli,ettei ole varaa kunnostaa esim.Arolan koulua kun Ehnroosille tarvitaan...jne..
        Tuo ope ja oppilas olivat Joku2 perusteella.tuo muu henkilöstö on asia erikseen vai.
        Tuostapa tivaan vielä paljonko tuo muu henkilökunta on väistöissä tällähetkellä.
        Ensivuosi on tätä koppilinjaa.Vaan on syytä todellakin varautua tulevaan.
        Pekut pystyyn ja pihalle.

        Jos voisit selventää tuota kirjoitustasi näinä ankeina aikoina.
        Eivät ne sinunkaan vuosien aikoina ehdotetut jutut olisi ollet kovinkaan halpoja toteuttaa, kuten ei tämä Nummisten koulun käyttö.
        Oletko joku Nummisen asukas vai miten on ymmärrettävä tuo Nummisen jatkuva esiintuominen täällä ja paikallislehdissä?


      • pikku r.
        we are all human kirjoitti:

        Jos voisit selventää tuota kirjoitustasi näinä ankeina aikoina.
        Eivät ne sinunkaan vuosien aikoina ehdotetut jutut olisi ollet kovinkaan halpoja toteuttaa, kuten ei tämä Nummisten koulun käyttö.
        Oletko joku Nummisen asukas vai miten on ymmärrettävä tuo Nummisen jatkuva esiintuominen täällä ja paikallislehdissä?

        Mielestäni kaikkialla valtion,kuntien taholta korostetaan,että raha on tiukalla.Nyörejä kiristettävä.Silti tähän E..on upotettu melkoisia summia.tavalla tai toisellla ja silti väistö näyttää loppumattomalta projektilta.
        Mielestäni juuri Nummisten koulua en juurikaan muussa ole tuonut kuin ,että vanha koulu on melkoisessa hintahaitarissa Mattilan uudempaan kouluun verrattuna.
        Ehkäpä humanitaarisuutesi ei siedä näitä sivukylä juttuja.Sitäpaitsi tuo ukomaan kieli ei ole minulla hallinnassa vaikka tälläinen "loft"asukki olenkin.
        Tuostapa heitäkin mistä löytyisi näitä loftejä väistöön vastaisuudessa jos kaikki ehdotelmani kelvottomia?Eihän oppilaatkaan ikuisesti halua kopeissa koulua käydä.


      • Oskari3
        pikku r. kirjoitti:

        Mielestäni kaikkialla valtion,kuntien taholta korostetaan,että raha on tiukalla.Nyörejä kiristettävä.Silti tähän E..on upotettu melkoisia summia.tavalla tai toisellla ja silti väistö näyttää loppumattomalta projektilta.
        Mielestäni juuri Nummisten koulua en juurikaan muussa ole tuonut kuin ,että vanha koulu on melkoisessa hintahaitarissa Mattilan uudempaan kouluun verrattuna.
        Ehkäpä humanitaarisuutesi ei siedä näitä sivukylä juttuja.Sitäpaitsi tuo ukomaan kieli ei ole minulla hallinnassa vaikka tälläinen "loft"asukki olenkin.
        Tuostapa heitäkin mistä löytyisi näitä loftejä väistöön vastaisuudessa jos kaikki ehdotelmani kelvottomia?Eihän oppilaatkaan ikuisesti halua kopeissa koulua käydä.

        Kopit ovat ehdottomasti parempi ratkaisu kuin väistötilat ympäri kyliä. Systeemi yläkoulussa perustuu aineenopetukseen, jolloin luokalla voi olla kuusikin eri opettajaa päivässä. Samassa paikassa sijaitsevat kopit mahdollistavat aineopettajajärjestelmän.
        Mitä tulee muuhun henkilökuntaan, niin on selvää, että keittiöhenkilökunta työskentelee keittiössä, kanslisti kansliassa jne. Kouluavuatajat ovat tunneilla tukemassa oppilaita opetuksessa. Näin tämäkin yksinkertainen juttu on selvitetty.


    • pikku r.

      Heittäkääs piruuttanne kuinka paljon vielä näitä kouluja kylälle tarvitaan.Ettei jatkuvasti jankata et uusikoulu ketuille ja keijuille...
      Joillakin on itressissä joka nurkkaan uusi uljas koulu rakennuttaa.Eikö kannattaisi jostain sivulta hankkia hehtaarien alue ja dumpata kaikki koulut sinne ja sitten nää simppelit myyntiin.Ehkä joku uusi valtapaana kokoamaan mukulat koko kunnasta.Loppuu tää turhan jurnputus.Ei muuta kun konsultti rahastamaan uusilla innovaatioillaan.Eikä tarvitsisi sivukylät, keskusta hännänvetoa.Olisi koko kylä tasapäistetty.

    • pikku r.

      Melkoisesti hintaa kertyy jos ja kun koko kolossi joudutaan purkamaan.Tuon purkujäte esim.Kiertokapulaan on hinnakasta.Hyvä huomio Oskari,että esim keittiöhenkilöstö toimii keittiössä.Mulle se luontaisesti tiedossa.Voi olla,että käsitteet eivä ole nykytumpuilla hallinnassa.
      Mitä S-hallituksen junttaama linjasäästöt tulevat vaikuttamaan näihin kouluihinkin.Mielestäni kiristyksi,supistuksia.
      Edelleen tivaan minne näistä vuokrakoppi firma veronsa maksavat.Ettei vain löytyisi täältäkin konsulttia,kartellia jne..

    • pikku r.

      Eipä näytä edelliseen tivaukseeni vastinetta löytyneen.

      Luimpa tämänpv.etelä suomensanomien näppis palstalta."Peräpohjolassa tekevät
      uutta koulua hirrestä.Ei muuten homehdu".-
      Miten meillä tulevaisuudessa kun nykyrakentaminen tuottaa sutta ja sekudaa.
      Rakentajien ketjutus.Virhestä ei saada kiinni jne..Ei ne vesisateissa seisoneet
      kuivu helpolla vaikka siltä näyttää.
      Toisaalta mikä riivaa rakentamaan monimutkaisia rakennelmia.Varmasti ovat kalliimpia kuin nämä kauniit yksinkertaiset rakennukset,jota mm.Mattilankin väistö
      koulu edustaa.
      Jos joku kottero on kolossin katolle rakennettava näön vuoksi ettei näyttäisi joltain
      niin .....Mitkä vielä käyttökustannukset.Suurta tuhlausta,potaskaa.

    • iso r.

      Hyvää vuoden jatkoa kaikille osallistuneille.Nimellä tai ilman.Jos vielä joku vastailisi
      niin ehkä tietokin lisääntyisi.
      Pidän menetyksenä,että kunta lopetti oman keskustelupalstan.Siellä jopa valtuutettu
      vastaili tai keskusteli.
      Ehkä se vierähti saman jankuttamiseksi.Ehkä olisi aika perustaa oma kyselypalsta
      johon päättäjät vastailisi.
      Jopa houldingit joutuisivat vastaamaan ilman,että vedotaan yrityksen salassapitoon
      tai mitä näitä onkaan.
      Väitämpä,että jos minun on pakko käyttää sähkösiirto monopolia ja maksan siitä.
      Minun on saatava kaikki se tieto jolla sitä pyöritetään.

    • Mussu

      Kun/ jos kahdeksan kunnan yhteenliittymän strategia toteutetaan, niin kaikihan järjestyy:
      - siinä ehdotetaan Mäntsälään kolmea peruskoulua: kaksi keskustaan ja yksi Hyökännummelle. Ei tarvitse enää Mattilassa ja Nummisissakaan olla huolissaaan, samoin Pohjois- Mäntsälän uusi koulu lakkautetaan- ja oppilaat ajetaan pitkin kylää suuryksikköihin, joihin tulee yli 1000 oppialsta kuhunkin. Kelpaa siinä valtuuston puheenjohtajallekin sitten rehtorin paikka- saisi ainakin tehdä töitä nykyisen sijaan ;=)

    • valitettavasti

      Vähä aikaa sitten luin paikallisesta,että Ehnroosilaiset järjestäisi jonkun keskustelu illan haittojen tiimoilta.Onko se jo ollut ja millaiseksi keskustelu muodostui?
      Torpattiinko se alkuunsa?Nykyisin ei ilmaisjakeluun päädy juurikaan akuutteja juttuja koska toimittajia ei vain paikalle ehdi tai...
      On melkoista tietämättömyyttä asioiden suhteen nykyisellään.Ehkä tieto lisää tuskaa.
      Aluelehdet vaikkapa Uusimaa taustaiset eivät juurikaan paikallistasoista uutisoi.Etlari taas jos entinen toimittajamme joskus jutun tuottaa.Niin ei se riitä.

    • pikku r.

      Viimeisimmässä paikallislehdessä oli juttua ja kuvaa tuosta keskustelutilaisuudesta
      kunnanpalatsissa.Hyvä,että monia näytti kiinnostavan asia.Mitä siitä päättäjien
      penkille päätyy on aivan toinen juttu.Ekaksi varmaan,että "tulee kalliiksi"olkoon
      ratkaisu lähes mikä tahansa.Joten voidaan varautua tulevat vuodet niiden väistö-
      parakkien kustannuksiin.

    • r kaivataan

      Kalliiksi on tullut ja tulee edelleen.Lehdessä oli jo,että Ehnroosin koulu puretaan jne..
      Rakennetaan uusi.
      Heps ehdotampa,että tutkittaisiin mikä olisi Mattilan laita.Myynnissä tai vuokrattavana
      melkoinen tehdaskompleksi.Tilaa löytyisi vaikka keskittää koulut.Kuljetus no sehän on sama minne kuljetetaan kun aina jostain jonnekkin.
      Jopa pienempiä matkoja voisi omin jaloin kyliltä.Kuntokin kohenisi.Pyörätietäkin valmiina.Tää on nykypäivää sivukylillä muutoikin.

    • Anders Gärderood

      Nordealta vapautui aika kivasti tiloja ja tien toisella puolella on vanha sokkari. Sitten on vielä amizzan kiinteistö ja Carrier.
      Nooh, ei välttämättä näistä ole koululle tiloja, mutta huikeesti on tyhjää tilaa.
      (Carrier tosin näyttää jo vähän koululta?)

      Silti edelleen uusiakin halleja nousee vähän sinne sun tänne. Miten nää luvat myönnetään, kun tyhjää tilaa on riittämiin?

    • epätietoinen r.

      Miksei todella innovoida kaikkia tyhjiä tila komplekseja.Ellei sovellu koulukäyttöön niin pannaan sopimaan se on siinä.Kyllä niiden parakkienkin kanssa on joutunut nystyröitä hieromaan mihin mikin koppi sopisi ja entrattu tarpeen mukaisiksi.Kaikkine tykötarpeineen.
      Mattilan tilat ovat rinnakkain.Onko kellään käynyt mielessä.
      Mitä näihin keskusta tyhjiin tiloihin niin näyttää omistajilla olevan fyrkkaa pitää niitä kuutamolla.Luulisi niistä kulujakin tulevan.
      Mikäs meijerin nykyisyys on.Tököttääkö tyhjänpanttina.
      Melkoista kurkkuharjaa kuntalaisille ollaan tarjoamassa viikonlopun paikallislehden mukaan.
      Uutta,uutta ja miljoonia.Taitaa tulla vetävän pää käteen.Velka on veli jne....

    • pikku r

      Vielä kerran Mattilan tehdaskiinteistö on siis myynnissä.Ok ei sovellu mutta jospa siitäkin tehtäisi niitä loft luokkia.
      Jos se vierasperäinen nimike tarkoittaa muunneltavuutta niin sehän olisikin ihanne.
      Tilat muuntuisi tarpeen mukaan.
      Eipä nähtävästi kellään ole käynyt mielessä.
      Olisiko tuonmallin koulu tulevaisuudessa mukana holding yhtiönä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      572
      15096
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      43
      11934
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      361
      8932
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      9
      3791
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3557
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2647
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2147
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    9. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      129
      1749
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      193
      1622
    Aihe